🌹؛🍂؛🌹
🍂؛🌹 بچه خرمشهر /۸
🌹؛ خاطرات علی ماجد
از شروع جنگ
•┈••✾○✾••┈•
🔹 بازدید از خرمشهر تخریب شده
خرمشهر که آزاد شد رفتیم و سری به خانه و کاشانه مان زدیم. قبل از اینکه بروم یک نفر گفت: برو که توی خانه ات اسباب و وسایل دیدم! تعجب کردم! گفتم: همچنین چیزی ممکن نیست! رفتم و دیدم هیچی نیست! فقط عکس و آلبوم و چند تکه لباس پیدا کردیم. همه چیز را برده بودند! عراقی ها آن مقدار از وسایل مردم را که سالم بود و نبرده بودند، به عنوان سنگر استفاده کرده بودند، که تخریب شده بود!
سه سال بعد باز آمدیم و یک سری زدیم و برگشتیم. ما آنجا مستأجر بودیم ولی خانه پدری ام که در زمان اشغال توسط عراقی ها به عنوان بیمارستان استفاده شده بود، بعداً تحویل شان شد و الان در آن ساکن اند. آن ها هم زمان جنگ به شیراز رفته و آنجا مستقر بودند. ستاد جنگ زدگان می گفت: بروید خانه اجاره ای پیدا کنید، ما هزینه آن را می دهیم و پدرم مدتی این طوری زندگی کرده بودند. خدا به ما صبری داده بود که این مسائل برای مان مهم نبود. ولی بودند کسانی که وقتی شنیدند خانه شان خراب شده همانجا افتادند و سکته کردند. البته دیدن خرمشهر سرسبز و پرجنب و جوش در آن وضعیت ساده نبود. همه آشناها و فامیل مان پراکنده شده اند و خیلی ها را سال هاست که ندیده ایم و فقط با برخی تلفنی ارتباط داریم.
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#خاطرات
#خرمشهر
#هفته_دفاع_مقدس
@defae_moghadas
🍂
شهادت می دهند
اما به "اهل درد"
نه بی خیال ها
فقط دم زدن از شهدا
افتخار نیست
باید
زندگیمان حرفمان نگاهمان، لقمه هایمان رفاقتمان بوی شهدا را بدهد
عطر بندگی خالص برای خدا
سرباز خدا که شدی
شهیدی❣
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#عکس #شهید #دلتنگیها
@defae_moghadas
🍂
🍂
🔻 متولد خاک پاک کفیشه
نوشته : عزت الله نصاری
┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
🔸 قسمت یازدهم
یکسالی بود وضع مالی آقام خراب شده بود و مدرسه مون را عوض کرده بودیم. از اون مدرسه ممتاز به یه مدرسه خصوصی و کوچیک نقل مکان کرده بودیم.
مدرسه نورامید وسط بازار کفیشه، یه حیاط بسیار کوچک و تعداد ۵ تا کلاس.
مدیر مدرسه که صاحب مدرسه هم بود یه آدم تقریبا بداخلاق، دخترش که تازه دیپلم گرفته بود را بعنوان معلم وارد کادر مدرسه کرده بود.
یه معلم خیلی خوب داشتیم به اسم آقای شاه نظری. معلم دلسوز و خوش اخلاقی بود، یه روز نمیدونم به چه دلیلی با مدیر دعواش شد.
زنگ تفریح بود و بچه ها توی حیاط.
حیاطی که عرض میکنم حدود ۲۰ متر بود و تعداد بچه ها اینقدر زیاد بود که هیچکس نمیتوانست بدوه، هر کسی سرجاش میایستاد یا حداکثر قدم میزد.
دفتر مدیر که محل استراحت معلمین بین زنگها بود پنجره ی بزرگی روبه حیاط داشت و ما به راحتی داخل دفتر را میدیدیم.
یهویی آقای شاه نظری از جا پرید و شروع به داد وبیداد کرد و مشتی به سمت مدیر حواله کرد.
دقیقا یادم هست که ساعت مچی اش باز شد و من نگران این بودم که ساعت معلمم نیفته بشکنه. لحظه ای بعد، آقای شاه نظری قندان را از روی میز برداشت و به طرف قاب عکس شاه پرتاب کرد، قاب عکس سقوط کرد و شکست.
آقای شاه نظری هم به مدیر هم به شاه فحش میداد. طولی نکشید که چندتا پاسبان به مدرسه اومدن و ایشون را با دستبند و پس گردنی بردن، خیلی دلم شکست.
پسر مدیر همکلاسم بود، به تلافی اینکار مدیر، پسرش را کتک زدم.
هر روز باهمدیگه دعوا میکردیم و بلااستثناء کتک میخورد. خیلی پوستش کلفت بود، روز بعد میومد و میگفت امروز یه فنی یاد گرفتم میتونم بزنمت، دعوا میشد دوباره کتک میخورد.
برای تحقیر کردنش از یه روش جدید استفاده کردم،( شاید توی فیلمها دیده بودم شاید هم توی تخیلاتم به اینراه رسیده بودم) یه گاز بزرگ از بستنی یخی را توی دهانم نگه میداشتم، به محض اینکه با مشت به شکمم میزد، همه بستنی ای که توی دهانم بود را توی صورتش تف میکردم. صحنه جالبی پیش میومد و همه ی بچه ها میخندیدن و تشویقم میکردن.
این صحنه ها از چشم باباش دور نمیموند و گاهی با ترکه خدمتم میرسید، خصوصا صبحها که چند دقیقه دیر میرسیدم، همه را ۱۰ تا ترکه میزد، مرا ۲۰ تا....
•⊰┅┅❀•❀┅┅⊰•
ادامه در قسمت بعد
#متولد_خاک_پاک_کفیشه
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂| فیلم دیده نشده از حضور سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی؛ فرمانده لشگر ۴۱ ثارالله(ع) در جمع نیروهای گردان ۴۰۷ بم در نقطه رهایی قبل از شب عملیات
🔸 برای خنده هایت
"و ان یڪاد" خواندهایم
و در میان نگاهت
"صد قل هو الله" یافتهایم
تا بدانی ما با تــــو
به "احسنالخالقین" رسیدهایم ...
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #سردار_دلها
#نماهنگ #سلیمانی
@defae_moghadas عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 استجابت دعا
علی عمیره
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
🍂 شب سوم عملیات بدر بود و شرایط برای رزمندگان سخت شده بود. تانکهای دشمن از سمت جاده خندق پیشروی کرده و مواضعی را پس گرفته بودند. قرار بود دشمن آن شب به عقب رانده شود. غروب بود و بچه ها برای عملیات مجدد آماده شده و آرام آرام در حال حرکت به سمت انتهای سیل بند جهت هجوم به سمت نیروهای عراقی بودند. ساعتهای حساس و سرنوشت سازی بود. من وچند نفر از بچه ها که خدمه دوشکا بوده و در سنگرمان مستقر بودیم با مشاهده حرکت پیاده بچه ها دلمان گرفت. جز از امدادهای غیبی الهی از دست کسی کاری ساخته نبود. بویژه آنکه سیزده کیلومتر آب و نیزارهای هور عقبه ما را تشکیل میداد و چنین عقبه ای اجازه انتقال سلاحهای سنگین و زرهی را نمی داد. آسمان دلم مثل هوای منطقه ابری شده و اشک چشم باریدن گرفته بود. شروع به توسل و مناجات کردم که خدایا در روایت داریم که هر کس خداوند را به این نامها قسم دهد دعایش مستجاب میشود: «یا حمید بحق محمد (ص) و یا عالی بحق علی(ع) و یا فاطر بحق فاطمه (س) و یا محسن بحق الحسن (ع) و يا قديم الاحسان به حق الحسين (ع)» من هم تو را با همین دعا و نامهای مقدس می خوانیم که خودت امشب بچه هایمان را نصرت عطا فرما تا دشمن را به عقب برانند. ساعتی را با
همین دعا صبح کردم.
صبح عملیات این دشمن با تانکهایش بود که با عقب نشینی خود سندی شد بر صحت این حدیث.
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
از کتاب "بچههای حاج اسماعیل"
#خاطرات
#شهید
@defae_moghadas 👈شوید عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 یک جوان امروز، نوجوان امروز، [باید] بداند که وقتی ما میگوییم دفاع مقدّس، این دفاع مقدّس چه بود؟ این از زبان آنها [بیان شود]
.۱۳۹۵/۰۷/۰۵
بیانات در دیدار اعضای ستادهای برگزاری کنگره شهدای
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#عکس
@defae_moghadas
🍂
🍂
🔻 مردی که خواب نمیدید/ ۱۵۳
خاطرات مهندس اسداله خالدی
نوشته داود بختیاری
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
با بازشدن در آهنی کاسه ای آب و چند قرص نان گذاشتند جلومان. بی طاقت حمله کردیم به طرفشان. به پرنده های گرسنه میماندیم. لب و لوچه مان را پاک میکردیم که تو محوطه جمع شویم. پا از کانکس بیرون نگذاشته بودم که فلاش دوربینها صورتم را برق انداخت. چشمهایم را بستم و چند لحظه ای همان طور ماندم. تق تق دکمه دوربینها از صدا نمی افتاد. خبرنگارها مثل نواری که رو دور تند باشد سوال میکردند. دهان باز نکرده مترجم به جایمان جواب میداد. لبهایم را به هم چسباندم و زل زدم تو صورت خبرنگارها نگاه کردم. از همه رنگ بودند. زرد و سفید سرخ و سیاه. برای لحظهای سکوت شد. نگهبانها هجوم آوردند طرفمان. مترجم دستپاچه شروع کرد به حرف زدن بی سر و ته و من درآوردی. مانده بودم آن همه حرف را چه طور پشت هم ردیف میکند. شب را تو سرمای کانکس و بیابان خوابیدیم؛ روز بعد یک دسته دیگر آمدند سروقتمان. در حال آب خوردن و نان خوردن عکس انداختند. برای تبلیغات تو روزنامه هاشان دو شب را تو بیابانهای بصره گذراندیم. روز سوم برگشتیم به زندان الرشید. در همان روز عکسهای ما از طریق ماهوراه تو تمام کشورها نمایش داده شده بود. از همین عکسهای ماهواره ای بود که خانواده ام فهمیدند اسیر شده ام.
کشتن شپشها سرگرممان میکرد. بی آن که حالیمان شود چند ساعتی را صرف کشتن آنها کرده بودیم. خیلی وقتها به جانشان دعا میکردم. احتیاج به سرگرمی داشتم. بعضی وقتها از دیدن آن همه شپش مرده هاج و واج میماندم. یاد شاباجی میافتادم. اگر میدید هوار میکشید
- برو بنشین تو آفتاب تا بیایم. برو جانت را بده دست آفتاب. بیچاره بچه ام ...
ساعتها به شکنجه و عذاب میگذشت. هیچ کدام نمیدانستیم چه بگوییم. سخنرانیهای من تکراری شده بود. زدیم تو خط نماز جماعت. یک نفر جلو پنجره نگهبانی میداد و بقیه صف میکشیدند پشت سر من. با ترس و دلهره ختماش میکردم. میفهمیدند، با کابل سیاهمان میکردند. سه روز قبل از آن که از پادگان الرشید ببرندمان جمع مان کردند تو حیاط. صد و پنجاه نفری میشدیم. شاید هم بیشتر. ما هفت نفر کنار هم ایستادیم. محمود و محمد سلیمانی و رضا رحیمی و مهرداد و سیدهادی و امیر عسگری و خودم هیچ کداممان به آدم روز اول نمیماند. لبهایمان را انگار زیپ کشیده بودند. چشمهایمان گود افتاده بود. گونههامان آب شده بود. همه زل زده بودیم به نگهبانهایی که جلومان رژه میرفتند. نیششان باز بود. حرفهاشان را میخوردند. ادا و اصولشان دیوانه مان کرده بود. دلم میخواست با مشت چشم و چالشان را در آورم.
- یواشتر داش اسدالله ... این جا بن بست ایرج نیست ... تازه با کدام جان ... اصلا زور برایت مانده. خوب دیگر تو هم ... تا یک چیز میشود سن و سالم را به رخ میکشی ... میدانی که جاش برسد ... یک تنه حریف چند نفرشان هستم ...
ناگهان سربازها از حرکت ایستادند. چند سرباز با جعبه های پر از نارنگی پا گذاشتند تو حیاط. چشمهایمان چهار تا شد. خیلی وقت بود که میوه نخورده بودیم. اصلا ندیده بودیم که بخوریم. ترش و شیرینی نارنگی را تو دهانم مزه مزه کردم. بویش تمام وجودم را پر کرد. جعبهها را بردند داخل ساختمان. نگهبانها دوباره رژه رفتند. چشمم به دنبال جعبه نارنگی ها بود. یکهو حالت استفراغ بهم دست داد. به زور سر پا ایستادم. زیر چشمی به بچه ها نگاه کردم. حالشان بهتر از من نبود. نگاهشان تو ساختمان را میگشت. به یاد شبی افتادم که نگهبان موز کال گذاشته بود تو دهانم. برایش دعا کردم. جعبه هایی را که برده بودند. سر خالی برگرداندند تو حیاط. نگهبانها چند تایی برداشتند و زود چپاندند تو جیبهاشان. چشم از جعبه ها برنداشتم تا گذاشتنشان رو زمین. امیدوار شدم بینمان تقسیم کنند. نگهبانها ردیف شدند جلو جعبه ها. حرص ام گرفته بود.
- آهای ... چه ات شده اسدالله؟ ... انگار یادت رفته اسیر هستی ... چرا دست و پایت را گم کرده ای ... عزت نفسات کجا رفته؟ خجالت دارد .... زل زدم به زمین سیمانی. یاد اسیری افتادم که رو همان زمین شهید شده بود. دلم آتش گرفت. نیم ساعت گذشت. نگهبان ها جعبه نارنگی ها را گذاشتند گوشه حیاط. چشمها همچنان رونارنگی ها مانده بود.
•┈••✾○✾••┈•
ادامه دارد
#مردی_که_خواب_نمیدید
کانال حماسه جنوب/ ایتا
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 خاطرات طنز و شنیدی برادر آزاده
حاج غلامرضا شیرالی
از روزهای جبهه و اسارت
در برنامه خندوانه
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #نماهنگ #طنز_جبهه
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
1_56208235.mp3
941.3K
🔴 نواهای ماندگار
💠 حاج صادق آهنگران
از سری نوحه های فتح المبین
آمدم تا کرخه را از خون خود دریا کنم
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#نواهای_صوتی_ماندگار
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 «وقتی که پرواز میکنم حالتی دارم همانند یک نفر عاشق که به طرف معشوق خود میرود هر لحظه فکر میکنم که به معشوق خودم نزدیکتر میشوم و به آن آرزوی قلبی که دارم میرسم، ولی وقتی برمیگردم هرچند که پرواز موفقیتآمیز بوده است باز مقداری غمگین هستم، چون احساس میکنم هنوز آن طور که باید خالص نشدم تا مورد قبول دعوت خدا قرار بگیرم.» شهید شیرودی
صبحتان به نور خدا روشن👋
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#عکس
@defae_moghadas
🍂
🌹؛🍂؛🌹
🍂؛🌹
🌹؛ جنگ و جنگزدگی
مصاحبه / فرخی نژاد
┄═❁๑❁═┄
بسمالله الرحمن الرحیم. فریده فرخی نژاد هستم متولد سال ۱۳۳۹ در شهرستان آبادان؛ بزرگشده آنجا هستم و تا روزهای آغازین جنگ در آنجا حضور داشتم.
۳۱ شهریور ۵۹ رژیم بعث عراق به ایران حمله کرد. قبل از اینکه نیروهای بعثی به مرزهای کشورمان حمله کنند.
🔸 حدس میزدید جنگ بشود؟
خیر اصلا. انقلاب تازه پیروز شده بود و مردم از دوران رژیم پهلوی عبور کرده بودند و داشتند برای آیندهشان برنامه ریزی میکردند. جمهوری اسلامی تازه مستقر شده بود و داشت برای این نهال نوپای انقلاب برنامه میریخت و همه چیز در امن و امان بود که یکدفعه این جنگ تحمیلی شروع شد.
روزی که شنیدم جنگ شروع شده، در آبادان بودیم. ابتدا به خرمشهر حمله شد. وقتی خبر حمله به خرمشهر را شنیدیم. ما در حالت جوانی تصوری از جنگ نداشتیم. فکر میکردیم اتفاقی گذراست و تمام میشود. نیروهای خودی حملات را دفع میکنند و زود این غائله ختم میشود. ما تا روز دوم مهر که ساختمان آموزش و پرورش آبادان را بمباران کردند نمیدانستیم جنگ چیست! بعد از حمله به آبادان تازه معنی جنگ را فهمیدیم و درک کردیم که چه اتفاقی افتاده است. در آن حادثه ۲۵ نفر از فرهنگیان که در ساختمان آموزش و پرورش جلسه داشتند از جمله رئیس آموزش و پرورش آبادان آقای صالحی به شهادت رسیدند. آن روز بسیار وحشتناک بود. تصاویر تلخ آن روز را هیچگاه از یاد نمیبرم.
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
ادامه دارد
#خاطرات
#جنگزدگی
@defae_moghadas
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂
🔻یادش بخیر
شور و شوق جبههها
گلبرگ سرخ لالهها....
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #نماهنگ
#فتو_کلیپ #یادش_بخیر
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 رفتند ولی ادامه دارند هنوز ...
جدا از این من و ما و
رها ز چون و چرا
کسی نشسته در آنسوی ماجرا که تویی
نهادم آینه ای پیش روی آینه ات
جهان پر از تو و من شد
پر از خدا که تویی
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#عکس
#منزوی
@defae_moghadas
🍂
🍂
🔻 متولد خاک پاک کفیشه
نوشته : عزت الله نصاری
┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
🔸 قسمت دوازدهم
یه روز مدیر اومد سرکلاس و یه متن نوشته شده را دست بچه ها داد و بچه ها میخوندن.
ظاهرا قراره یکی از مسئولین آموزش و پروش بیاد مدرسه و آقای مدیر میخواد بعنوان خیرمقدم مراسمی برگزار کنه و دنبال یه دانش آموز برای خوندن اون متن بصورت دکلمه میگشت.
برگه را دست من داد، چون توی مدرسه ی قبلی چندبار سرود خوانده بودم و دو سه مرتبه هم جلو دوربین تلویزیون و پشت میکروفن رادیو قرار گرفته بودم، لرزش و استرس توی صدام نبود. باصدای نکره و نخراشیده ای که داشتم بخوبی از پس قرائت دکلمه براومدم.
مدیر تعجب کرد، یه نگاهی به قدوبالای نیم وجبی من انداخت و با تعجب پرسید:
این صدای خودت بود؟
برای تائید و تصویب دکلمه خوانی، زنگ تفریح رفتم دفتر مدیر. دخترش و چندتا از معلمها نشسته بودن و من هم با صدای بلند و قراء متن کاغذ را خوندم.
صدا مورد تصویب قرار گرفت، فقط مشکل قدِ کوتاه و ریزه میزه ام بود.
پیشنهاد دادن موقع دکلمه کرسی زیر پام بگذارند، در حال نظرسنجی از همدیگه بودن که بهشون گفتم، اینکه یه بچه ی کوچولو بتونه این متن را خوب و رسا بخونه، برای افتخار مدرسه بهتره تا اینکه کرسی زیر پام بگذارید!!!
دختر مدیر بشدت تائید کرد و این جمله تاثیر خیلی مثبتی روی معلمها گذاشت.
طبق معمول که هیچوقت شانس نداشتم، اون مسئول به مدرسه ی ما نیومد و نتونستم با صدای نکره ام هنرنمایی کنم.
معلم کلاس پنجم مون آقای فدایی بود یه روز مدیر اومد سرکلاس و گفت بچه ها باید از الان صرفه جویی یاد بگیرن شاید فردا کاغذ سفید و مداد گیرشون نیاد، از حالا یاد بگیرن با ذغال روی کاغذ کاهی هم میشه مشق نوشت.
از فردا مشقهاتون را روی پاکت هایی که توی بازار برای اجناس استفاده میکنن بنویسید، بچه ها میگفتن پاکتها را میبره میفروشه. آقای فدایی هم از این کار ناراضی بود.
آقای مدیر با همه بدیهایی که داشت یه درس بزرگی به من یاد داد و همین درس در موارد متعددی راهگشای زندگیم شد و تا ابد مدیون ایشون هستم.
قضیه این بود، یه روز معلممون نیومد و آقای مدیر بجای ایشون وارد کلاس شد، بجای درس دادن یه حکایتی تعریف کرد؛
در دوران گذشته یه خلیفه ایی بود که یکی از دانشمندان زمانش را مسئول درس و مدرسه ی بچه های اشراف و بزرگان کرده بود.
لابلای این بچه ها، بچه ی آشپز کاخ هم میومد و درس میخوند. به خلیفه خبر دادن که آموزگار به پسر خلیفه توجهی نداره و بچه ی آشپز را بیشتر تحویل میگیره.
از آموزگار سئوال میکنه، آموزگار بجای پاسخگویی خلیفه را دعوت به تماشای دانش آموزان و آزمایشی که آموزگار ترتیب میده میکنه. آزمایش به این ترتیب بود که قبل از ورود محصلین، در محل نشستن پسر خلیفه یه خشت میگذاره و زیر پای پسر آشپز یه ورق کاغذ. پسر خلیفه با وجود اینکه روی خشت نشسته بوده هیچ واکنشی نشون نمیده ولی پسر آشپز، تغییر اوضاع را متوجه میشه.
نتیجه گیری حکایت این بود که به تفاوتها دقت کنیم.
•⊰┅┅❀•❀┅┅⊰•
ادامه در قسمت بعد
#متولد_خاک_پاک_کفیشه
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 نمایی از عکسهای آلفرد یعقوب زاده، عکاس جنگ
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#عکس
@defae_moghadas
🍂
🍂 صدام در خاطرات شاه اردن
دکتر "الجنابي" محقق عراقی
ايرانيان مرگ را
همچون آهنهای
ذوب شده در دستان
خود نرم میکنند
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
🔸 شاه حسين اردنی، همواره در تلاش بود، پس از پيروزی انقلاب اسلامی ايران، خود را در کنار رژيم بعثی صدام قرار دهد. او که پيش از انقلاب اسلامی از شاه ايران کمکهای نقدی و غير نقدی دريافت میکرد، در آن شرایط برای اداره امور کشور خود، دست نياز به سوی صدام دراز کرد.
حسين اردنی که در ادبيات مردم منطقه خاورميانه به حسين دورهگرد شهره بود، در جنگ تحميلی همواره تلاش میکرد خود را در صحنههای گوناگون از جنگ تحميلی در کنار صدام قرار دهد و به اين وسيله، اتحاد خود و اعراب را با صدام به نمايش گذارد.
تصوير معروف کشيدن توپ توسط وی و صدام عليه مواضع رزمندگان و شهرهای بیدفاع ايران، يادآور يکی از اين خوشخدمتیها در برابر صدام و دلارهای نفتی عراق بود.
شاه حسين دستخطهای محرمانهای دارد که برخی از آنها، گويای استيصال صدام، ارتجاع عرب منطقه و استکبار جهانی در رويارويی با ایران در سالهای جنگ تحميلی است.
او برخی از اين دستخطها را برای صدام خوانده بود و صدام نيز در يادداشتهای روزانه خود که منشیهايش برايش تهيه میکردند، به اين خاطرات اعتراف نموده است.
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
ادامه دارد
#نکات_تاریخی_جنگ
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂
🔻 مردی که خواب نمیدید/ ۱۵۴
خاطرات مهندس اسداله خالدی
نوشته داود بختیاری
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
افسری از داخل ساختمان فریاد کشید. نگهبانها دویدند طرف جعبه ها. یکی از نگهبانها ایست خبر دار داد. رو پاهامان سیخ شدیم. نگهبان ها نفری یک دانه نارنگی کف دستمان گذاشتند. رنگ نارنگی ای که نصیب من شد زرد و سبز بود. دست کشیدم رو پوست لطیف اش. ناخن انگشت اشاره ام را انداختم رو پوست نارنگی. بوی نارنگی پخش شد تو صورتم. نفس عمیقی کشیدم. بعد دو دل نگاهش کردم. هنوز نخورده به فکر تمام شدنش بودم. حیفام میآمد بخورماش. تا جلو دهانم بردم و برگرداندم. نگاه کردم به بچه ها. عینهو خودم نارنگی را سبک و سنگین میکردند. انگار منتظر بودند نفر آخر باشند. برای لحظه ای احساس کردم خواب میبینم. نارنگی را آهسته فشار دادم. زل زدم به رنگهایش. انگار تو عمرم چیزی به آن زیبایی ندیده بودم. یکهو با دندان افتادم به جانش. پوست و گوشت را یکجا جویدم؛ عینهو سيب ....
□□□
همه مان را تپاندند تو هفت تا اتوبوس. دست بسته؛ با چشمهای باز. بعد با یک دسته نگهبان مسلح و رانندههای سبیل از بنا گوش در رفته راهیمان کردند به جایی که فقط خودشان میدانستند. دلم پر از آشوب بود. هم خوشحال بودم هم ناراحت. با خودم گفتم
- دوباره خودت را بسیار به خدا ... فقط به خدا ....
خیلی زود فهمیدیم که اتوبوسها راهی اردوگاه هستند. کدام اردوگاه خدا عالم بود. ساعتها پشت سر هم میگذشت. کند و آزاردهنده. خشکی صندلیها پاهایم را بیحس کرده بود. طنابها مچ دستهایم را میسابیدند. مغزم پر شده بود از سوزش و فکر. سعی کردم چرتی بزنم. وقت خوبی بود برای خواب. این طوری چند ساعتی از دنیای اسارت بیرون میرفتم. اما نتوانستم. انگار روحم را هم اسیر کرده بودند. پیش خودم فکر کردم:
- آیا توانسته ام با این مقاومت امتحانی هر چند کوچک را به خوبی به پایان برسانم؟
یکی از نگهبانها خم شد رو سرم. بدون آن که نگاهش کنم زل زدم به دستهایم. طناب زخمشان کرده بود.
سعی کردم برای هزارمین بار اردوگاه را تو ذهنم به تصویر بکشم. بازداشتگاه استخبارات و زندان الرشید جلو نگاهم ظاهر شد. چشم هایم را محکم بستم تا تصاویر را محو کنم. دیدن تصویر آنها هم پشتم را می لرزاند
- نه... مطمئن هستم تو اردوگاه راحت تر هستیم. از کجا معلوم؟ شاید صلیب سرخ هم سراغمان آمد... گرسنگی معده ام را سوراخ کرده بود. ظهر را پشت سر گذاشته بودیم. طولانی شدن راه عصبانی ام کرده بود. احساس خستگی می کردم. اما خوابم نمیبرد. پاهایم به دو کنده بیجان میماند. کوبیدمشان به پشتی صندلی جلویی. دو نگهبان عقب دویدند طرفم. به پاهایم نگاه کردم. چند فحش عربی به نافم بستند و رفتند. سر جایشان ایستادند. جاده تمامی نداشت. راننده پا گذاشته بود رو پدال گاز. چهره اش عصبی بود. ولی دهانش از لمباندن نمی افتاد. سر تا پا چشم شده بودم و نگاهش میکردم. تو خودش بود. با یک سبقت اشتباه مرگ رو شاخمان بود. خورشید غروب کرده بود که رسیدیم به اردوگاه تکریت در استان صلاح الدین. همان جایی که صدام به دنیا آمده بود.
•┈••✾○✾••┈•
ادامه دارد
#مردی_که_خواب_نمیدید
کانال حماسه جنوب/ ایتا
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 «علی هنوز نگران ماست»
حسن اسدپور
┄═❁๑❁═┄
امروز بجهت تسکین دردهای میانسالی به استخر رفتم. همین که درآب غوطه ور شدم، موج های خیال بسراغم آمدند!
به روزهای سرد زمستان ۶۵ و عبور از اروند!
بوی «اروند» را استشمام می کنم!
سردی آب را نه با جسم که با جان حس می کنم!
به روزی که غواصان زبده باید در آزمون سخت مواجهه با موج های جزر اروند، از فرمانده سرسخت خود، «علی بهزادی» نمره قبولی بگیرند!
«حاج اسماعیل» فرمانده گردان هم خودش در این آزمون خطیر کنار بچه هاست.
جزر سنگین است و آب، بچه های گروهان را بهم ریخته و با خود می برد!
«سعید حمیدی» پیوسته فریاد می زند؛ - مواظب باشید... مواظب باشید!
از لابلای لوله های قطور فلزی پل، با چند زخمی و مصدوم هم گذشتیم!
بین ما فاصله افتاده است...
خسته شده ام...
فاصله ی ما با تیم فرماندهان پیشرو زیاد شده است!
آنها به ساحل رسیدند...
من خسته، کرال پشت، آرام آرام فین می زنم...
نگاهی از چپ به ساحل رسیدگان می کنم.
«علی بهزادی» را می بینم که در گل ولای ساحل، ما را نگاه می کند.
علی نگران است!
فریاد هشدارهایش را می شنوم!
بسوی جزر آب می نگرم، کشتی عظیم الجثه ای، نیم پیکرش مغروق و نیم پیکرش در ساحل!
وای اگر سرعت جزر آب مرا به پیکره کشتی بکوبد و یا به گردابی فروکشد!
بوی «چولان»های ساحل به مشام می رسد!
«علی، هنوز نگران ماست»
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#علی_بهزادی
#گردان_کربلا
#یادش_بخیر
#دلتنگیها
کانال حماسه جنوب
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 لشکر صاحبالزمان (عج)
کلیپی زیبا و خاطره برانگیز از جبهه های حق علیه باطل و حال و هوای رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس با گفتاری از سید اهل قلم شهید مرتضی آوینی و نوحه شور آفرین از مداح باصفای جبهه ها حاج صادق آهنگران
•••••
لحظه شماری می کند
لشکر صاحب زمان
که رمز حمله بشنود
یورش برد به دشمنان...
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #نماهنگ
#مستند #روایت_فتح
کانال حماسه جنوب
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 جمهوری اسلامی
مستحکم ایستاده است
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #نماهنگ
#رهبری
کانال حماسه جنوب
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂