هدایت شده از اصلاحات نیوز
🗣️ منصوری رئیس ستاد جلیلی : در دور دوم برای پیروزی کاندید جریان انقلاب هم عهد می شویم
🗣️ تیم قالیباف : باهم عهدی نداریم پزشکیان از جلیلی انقلابی تر است و عقده ای نیست
_
اصلاحات نیوز
✅ @Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
دولت قوی
🗣️ منصوری رئیس ستاد جلیلی : در دور دوم برای پیروزی کاندید جریان انقلاب هم عهد می شویم 🗣️ تیم قالی
اصلاحاتیها بنا دارند روی تفرقه بین طرفداران انقلابیها تمرکز کنند.
مراقب تفرقهافکنی باشیم تا حاشیهی بیخود و تنش فرسایشیِ درونی درست نکنیم و از اقدامات دشمن غافل نباشیم.
⭕️از الزامات تحولخواهی؛ پرهیز از آسانگیری و لزوم توجه به پیچیدگیها و دشواریهای سر راه
▪️نسل اوّل انقلاب که عمدتاً فعّالان دههی ۶۰ و یکی دو سال از دههی ۵۰ هستند، در همهی این بخشها -چه بخشهای بالادستی، چه بخشهای خُرد و پاییندستی- کارهایی را انجام دادند؛ کارهای خوبی با هدایت امام بزرگوار انجام گرفت. حادثهی دشوارِ جنگ تحمیلی به این تجربهآموزی کمک کرد، و کمک کرد تا بتوانند در این زمینهها تجربههایی به دست بیاورند؛ یا تحریمهایی که از همان روز اوّل گذاشته شد، یا حوادث خونینی که در اوایل انقلاب پیش آمد، اینها همه مجموعهی نسل اوّل انقلاب را آماده میکرد و هدایت به سمت محقّق کردن این مقاصد اصلی انقلاب و مقاصد اصلی جمهوری اسلامی؛
▪️ ولیکن یک حقیقتی وجود دارد که آن را نبایستی نادیده گرفت و آن، این است که رسیدن به این آرمانها با این عظمتی که این آرمانها دارد، پیچیدگیهای زیادی دارد؛ آن روز ما به این پیچیدگیها توجّه نداشتیم؛ آن روز ما مسائل را خیلی با نگاهِ اوّلی نگاه میکردیم؛ در واقع بسیاری از مسائل آسانگیری میشد. شور انقلابی موجب بود که کار انجام بگیرد منتها با یک نگاه ابتدائی، با یک نگاه ساده و بدون در نظر گرفتن پیچیدگیها و دشواریها و گردنههای سرِ راه.
📕بیانات در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی، ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
🌐https://khl.ink/f/47834
🆔@social_theory
🔗پینوشت: آ. مهدیزاده به این بیان آقا اشاره کردند...
#آسانگیری
#تحولخواهی
#اصلاحطلبی
#پیچیدگیها_و_دشواریهای_سر_راه
🆔@tarafdare_mardom
⭕️روش و اصول امام در زمان اختلاف بین انقلابیون؛ قدرت اصلی و فرعی کردن امور
▪️پیش از انقلاب در دوران مبارزه، یکی از اختلافات جدی جریان مذهبیِ انقلابی معتقد به رهبری امام که در نهایت به کدورت و جدایی افراد مطرح(بهشتی و مصباح)کشیده شد. بر سر مواضع دکتر شریعتی بود. ساواک تلاش داشت به این اختلاف دامن بزند. آیت الله مطهری از حسینیه ارشاد بیرون آمد.
▪️بین طلاب بر سر دفاع یا مخالفت با مواضع دکتر شریعتی درگیری بوجود آمد و آقای مصباح از مدرسه رفت. آقای مطهری خطاب به دکتر بهشتی میگفت شما نسبت به او آسان میگیرد. آیت الله خرم آبادی می گوید: نزدیک پیروزی انقلاب در برخی جلسات اقای بهشتی و مطهری باهم شرکت نمیکردند.
▪️اما با وجود این اختلافات موضع امام چه بود و چگونه اجازه نداد اختلافات به اصل مبارزه آسیب وارد کند؟ امام یک اصل داشت و اجازه نمیداد فروعات به اصل آسیب بزنند. مسائل را اصلی فرعی میکرد. پاسخ امام به آقای گرامی گویاست.امام در نامه نوشته بود: "من بنای مداخله ندارم و از اختلافاتی که وجود دارد متاسفم. یا در جای دیگر در نجف گفته بودند من نمیخواهم در این اختلافات شرکت کنم."
▪️امام سیاست سکوت را در پیش گرفت علیرغم اینکه به مواضع دکتر شریعتی انتقاداتی داشت بخصوص در موضوع توهین به فقها دوره صفویه، امام بعد از پیروزی انقلاب پاسخ شریعتی درباره علامه مجلسی را داد. اما اجازه نداد دستگاه پهلوی با این اختلافات اصل مبارزه را منحرف کند.
▪️مدیریت امام در اختلافات توجه به اصلی و فرعی کردن امور بود. فرع را فدای اصل نمیکرد. هزینه را خودش می پرداخت اما اجازه نمیداد اصل آسیب ببیند.
👤علیرضا زادبر
🌐https://eitaa.com/Politicalhistory
#نظام_اولویتها
🆔@tarafdare_mardom
⭕️«دولتِ پزشکیان»، خطرناکتر از «مسعود پزشکیان»
❓چرا به مسعود پزشکیان رأی نمیدهم؟
(بخش اوّل) (بخش دوّم)
✍️ سید علی سیدان
🆔@seyyedan_ali
🆔@tarafdare_mardom
⭕️بنیاد فلسفی علم سیاست در غرب جدید
👤دکتر موسی نجفی
♦️از پایهگذاران اصلی اندیشه سیاسی جدید در غرب در هر چهار شاخه لیبرالیسم و سوسیالیسم و نازیسم و فاشیسم نام دو نفر مهمتر است: نیکولو ماکیاولی و توماس هابز.
♦️ماکیاولی پایه گذار علم سیاست جدید و هابز متفکر اولیه نظریه قرارداد اجتماعی است. در قرارداد اجتماعی در نظر هابز جمله معروفی وجود دارد که رمز خشونت و جنگ طلبی غربیها و حل معمای استعمارگری آنها را بخوبی نشان میدهد؛ هابز میگوید:
هومو هومینی لوپوس (به لاتین: Homo homini lupus)، به معنی انسان، گرگِ انسان است، ریشه این مطلب از جملهای است که در نمایشنامه آسیناریا نوشتهی پلوتوس، نویسندهی روم باستان آمده است و توماس هابز از آن استفاده کرده و الهام گرفته است.
♦️بازتاب سیاسی این نگاه به انسان در تاریخ سیاسی غرب جنگ دائمی و همیشگی بین انسانهاست. از تاریخ اندیشهای که از ریشه بر روی خون و جنگ و ناامنی دائمی بنا شده است، انتظار پایبندبودن به قراردادها و ارزشها نوعی خوش خیالی و ساده لوحی است. در مثل مناقشه نیست ولی وقتی مجبوری با یک دزد سابقهدار سر یک میز بنشینی، بهتر است اول مواظب جیبهایت باشی!
♦️کاش برخی سیاسیون و دیپلماتهای ما عینک رنگی و خوش بینانه را از چشمان نزدیک بین شان بر می داشتند و کمی هم نگاه فلسفی تر و عقلانی تر و البته عمیق تر به غرب می انداختند تا متوجه شوند اینها آنچنان که ادعا دارند متمدن و صلح جو نیستند!
🌐https://eitaa.com/drmousanajafi
#انسانشناسی
#قرارداد_اجتماعی
#جنگ_دائمی
🆔@tarafdare_mardom
⭕️تغییر «زیستجهان» و کاهش مشارکت
♦️نمیخواهم توجیهکننده «ناکارآمدی»ها باشم! بله! ناکارآمدیها منجر به ناامیدی یا بدبینی برخی از مردم عزیز شده است! اما همهی دلایل کاهش مشارکت در انتخابات به آن برنمیگردد، بلکه «زیستجهانِ» برخی از هموطنان ما تغییر کرده است. (این مشکل فقط مربوط به ایران نیست؛ بلکه جهان نیز دچار این تحول است.)
♦️در اثر پروسهی مدرنیزاسیون، برخی عناصر مدرنیته در ایران اجتماعی شده است؛ سودگرایی، مادیانگاری، نگاه اینجهانی و سرمایهسالاری و... از جمله مؤلفههایی از مدرنیته هستند که اجتماعی شدهاند. مدرنیته فقط یک فلسفه، یک اندیشه یا یک شیوه تفکر که در درون ذهنها و کتابها باشد نیست؛ بلکه درون پدیدههای اجتماعی و روابط اجتماعی حضور دارد.
🆔@tarafdare_mardom
♦️انقلاب اسلامی، اهداف و غایات آرمانهایی برای خود ترسیم کرده است. صراحت دارد که میخواهد بر مبنای معارف اسلامی، تمدن نوین اسلامی را شالودهریزی کند؛ میخواهد بشریت زخمخورده و غمگین و آزرده و افسرده از حوادث گوناگون قرنهای اخیر را به آفاق جدیدی برساند و به او کرامت ببخشد. در این افق تمدنی، ساحات مختلف حیات بشر صُوَری دارند. اقتصاد، فرهنگ، سبک زندگی، شهرسازی، سلامت و... هر کدام صورتی دارند. به برکت انقلاب اسلامی، طی ۵ دهه اخیر مطالعات علمی-تحقیقاتی گستردهای در این جهت انجام شده و قسم مهمی از این صورتها اینک برای ما آشکار است.
♦️ اما به دو دلیل، آنگونه که باید و شاید اجراییسازی ایدههای تمدنی در دستور کار ساختارهای رسمی کشور قرار نگرفته است. نخست، غلبه گفتمانی سرمایهداری نئولیبرال در فضای عمومی و آکادمیک کشور؛ و دوم، خلاء کادرسازی متناسب با گفتمان تمدن اسلامی. پذیرش این مفروضات، طبعا مسئولیتها و ماموریتهایی را متوجه انسان میکند؛ و این حقیر امروز دقیقا در موقعیتی قرار گرفتهام که نمیتوانم نسبت به این مهم بیتفاوت باشم.
♦️واقعیت این است که مسئولیت مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام که از سال ۱۳۹۸ بر عهدهاش دارم، مسئولیت خطیری است. این مرکز... نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام که در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ توسط معظم له ابلاغ شد، تاسیس شده است. اهمیت این مجموعه برای حقیر به قدری بوده که آن را بر پیشنهادهای گوناگون، چه مسئولیتهایی که در دولت شهید رئیسی پیشنهاد شد و چه نمایندگی در مجلس، ترجیح دادهام. لکن با وجود کارهای بزرگی که در این ۵ سال صورت گرفته و اقدامات قابل توجهی که در دست انجام است، این مجموعه یک دستگاه نظارتی است و طبیعتا ظرفیت لازم را برای عینیت بخشیدن به دغدغههای مهم «پیادهسازی ایدههای تمدنی» یا «گفتمانسازی و کادرسازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی» را ندارد. بلکه محدودیتها و محذوریتهایی را نیز بر کنش در این جهت تحمیل کرده است. این بود که... درخواست کردم از این مسئولیت کنارهگیری کنم.
♦️پس از این، فعالیت های علمی خود را کماکان به عنوان عضو هیئت علمی گروه تمدن اسلامی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه خواهم داد. لکن برای پیگیری اهداف پیش گفته، یعنی کادرسازی و گفتمانسازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی و پیادهسازی ایدههای تمدنی، به اتفاق جمعی از نخبگان انقلابی، در حال تاسیس یک حزب سیاسی رسمی هستیم که انشاءالله به زودی یک فراخوان سراسری برای عضوگیری نیروهای معتقد به این گفتمان، صادر خواهد شد.
🌐https://www.isna.ir/news/1403041107145/
#مطالعات_علمی_تحقیقاتی_گسترده
#اجراییسازی_ایدههای_تمدنی
#غلبه_گفتمانی_سرمایهداری_نئولیبرال_در_فضای_عمومی_و_آکادمیک_کشور
#خلأ_کادرسازی_متناسب_با_گفتمان_تمدن_اسلامی
#پیادهسازی_ایدههای_تمدنی
#گفتمانسازی_و_کادرسازی_برای_تحقق_تمدن_نوین_اسلامی
🆔@tarafdare_mardom
⭕️ملاحظهی فرهنگ سیاسی جامعه ایران در کاهش مشارکت یا ملاک انتخاب نامزد مطلوب
♦️جامعه ایران دائماً به وضع موجود اعتراض دارد و به اعتراض بیش از رضایت واکنش مثبت نشان میدهد؛ فهم این مسأله در درک جامعه ایران مهم است؛ و رئیس جمهور محبوب و پیروز را مشخص میکند؛ تفاوت نمیکند که مذهبی باشد یا غیرمذهبی؛ مهم این است که معترض به وضع موجود باشد؛ چرا که جامعه ایران به اعتراض بیش از رضایت نظر مثبت دارد.
♦️«اعتراض»، بافت هویتی و فرهنگی، تاریخی، مذهبی و اجتماعی جامعه ایران را شکل داده است. بهلحاظ تاریخی تا قبل از انقلاب، جامعه ما همواره در جایگاه مخالفتورزی با حکومتها بوده است. در قضیه نهضت ملیشدن صنعت نفت، نهضت میرزاکوچک خان جنگلی و خود انقلاب این اعتراض وجود دارد. به عبارت دیگر هیچگاه نسبت همگرایی بین جامعه و حکومت برقرار نبوده است؛ طوری که اعتراض به تدریج تبدیل به یک هویت در جامعه شده است به گونهای که اعتراض به حکومت و حاکمان را یک ارزش میداند.
♦️مذهب شیعه هم اعتراض را نمایندگی میکند؛ امام حسین نماد اعتراض به وضع موجود و امام زمان نمایندهی اعتراض به کل تاریخ است، در بافت هویتی شیعه زمانی که تربیت میشود، اعتراض امر نهادینهشده است.
♦️آیتالله حائری شیرازی نیز در کتاب تمثیلات سیاسی اجتماعی ص ۲۰ و ۲۱ میفرمایند: «مردم ما به دلیل آنکه «در مقابل» حکومتها بودند و از نظر دینی به حکومتها اعتقاد نداشتند، فرهنگ همکاری و قانونپذیریشان مقداری شل شده است! ما از نظر فرهنگی کمی ضعیفیم؛ به دلیل آنکه تازه حکومتی از خودمان برپا شده است. پیش از این، حکومتها بهگونهای بود که مردم میگفتند: «یک مو از خرس کندن غنیمت است»! و اگر یک چراغ قرمز را رد کنم، توانستهام به حکومت دهنکجی کنم؛ از این رو و بر اساس این عادت، قوانین را چندان رعایت نمیکردند و عادتشان لجبازی با آن حکومت بود. رفتار بر اساس آن طرز تفکر باعث شد حالا هم که مسیر تغییر پیدا کرده است، هنوز کمی از آن اخلاق باقی مانده باشد.»
♦️ایشان دربارهی تغییر این عادت میفرمایند:
«تغییر این عادت، زمان میخواهد. مأیوس نباشید. با مردم حرف بزنید و بگویید که این کارها هتک حرمت خود شماست. چه کسی خلاف مقررات عمل میکند؟ مقررات برای کیست؟ اگر طرف مقابل شما نمازخوان است با زبان دین با او صحبت کنید. اگر ملی یا وطنپرست است، با زبان ملیت و وطنپرستی با او صحبت کنید. اگر تحصیلکرده است، با زبان تحصیلاتش با او صحبت کنید.
🔗پینوشت: آ. پزشکیان در تمام سخنرانیها و مناظراتش، ژست یک معترض به نحوه حکمرانی و حکومت و وضعیت موجود را میگیرد و این در تمام سکنات و رفتارها و بیانات او برجسته است؛ با صراحت در دفعات متعدد میگوید فلان حادثه تقصیر حاکمیت بود؛ نه مردم. شاید یک علت جذب بدنهی معترض به نظام همین باشد. در حالی که آ. جلیلی منصفانه از پیشرفتهای انقلاب نیز روایت میکند و دفاع میکند.
#اعتراض
#فرهنگ_سیاسی
#جامعهشناسی_سیاسی
🆔@tarafdare_mardom
آ. احمدینژاد اگر بگم بگم میکرد و این حرکتش اثرگذار بود؛ چون قبلش گفته بود که من وارد «منطقه ممنوعه قدرت» شدم و فسادستیز و عدالتخواهم. این پیامش برای مردم برجسته بود و به گوش همه ملت رسید.
او در قامت یک معترض به وضع موجود ظاهر شد؛ چیزی که ایرانیها با آن حامی افراد میشوند. اما اینبار آ. جلیلی به ظاهر مدافع وضع موجود و آ. پزشکیان، مخالف وضع موجود است... دیدید چندبار گفت مقصر حاکمیت است و مردم تقصیری ندارند... یا میگفت چرا به مردم راست نگفتند؟
گرچه آ. جلیلی منتقد وضع موجود است اما باید این وجه را برجسته میکرد.
ما در مناظرات باید ویژگیهای جامعه ایران را شناخته باشیم تا متناسب با روحیات و ظرفیتهای آنان گفتگو کنیم و بتوانیم از طریق ارتباطگرفتن، پیام خود را به او برسانیم. اگر چه آ. جلیلی امشب اخلاق اسلامی را به همگان نشان داد و انصافاً در این زمینه موفق بود.
🆔@tarafdare_mardom
خدا رو شکر واقعا برچسب بیبرنامگی به طرف مقابل تثبیت شد و برچسب لولو با رویکرد اخلاقی جلیلی برداشته شد. این مهمترین رهآورد مناظره بود.
✍پیام یکی از عزیزان در یک گروه ایتایی
⭕️پیام انقلاب، مهمتر از قدرت نظامی آن است
🔰آیتالله حائری شیرازی
♦️این انقلاب برای جهان چه پیامی دارد؟ همهی قدرتها پیش از آنکه به نیروی نظامی خود تکیه داشته باشند، بر «پیام» خود متکی هستند.
«جان کندی»، رئیس جمهوری مقتول و اسبق آمریکا، در کتاب «استراتژی صلح»، وقتی میخواهد بگوید که در مقابل شرق میایستیم، بر این نکته تکیه میکند که «آزادی» عمیقترین ویژگی و اصیلترین خواست انسانی است. یعنی کبرای قضیه را قبول کرده که شعار و پیام یک حرکت جهانی باید متکی باشد بر اصیلترین خواسته انسان. کمونیستها هم که هفتادسال اهل عالَم را معطل کردند، مدعی بودند که اصیلترین شعار را انتخاب کردهاند. ادیان هم همین را میگویند که اصیلترین خواسته انسانی را مطرح میکنند. یعنی بحث در این نیست که یک حرکت انسانی و جهانی باید بر اصیلترین خواسته انسان متکی باشد؛ این حل شده و پذیرفته شده است و همه بر آن اتفاق دارند.
♦️ نزاع بر سر این است که اصیلترین چیست؟ اگر اصیلترین آزادی است، آزادی چیست؟ تعریفش چیست؟ روش رسیدن به آن کدام است؟ موانع و مصادیق و ابعاد آن چیست؟
♦️حتی میشود یک قدم بالاتر بگذاریم و بگوییم که جهان، «پیام» دارد و انسان باید با آن پیام هماهنگ باشد. مثلاً اگر بگوییم که جهان زیباست، نمیتوان با در نظرگرفتن اینکه جهان زیباست، همهی کارهای انسان را پذیرفت. اگر بپذیریم که جهان به سوی زیبایی در حرکت است، هر نظامی که در جهان، هماهنگ و همسوی زیبایی جهان نباشد، متلاشی خواهد شد. هر کس حرکتش خلاف این باشد، بازنده خواهد بود؛ هر چند تکنولوژی هم داشته باشد. برندهی نهایی آنهایی هستند که همسو با زیباییهای جهان باشند، نه مجهز به تکنولوژی و قدرت بیشتر.
♦️«ایستادگی» و «مقاومت» در مقابل زورمداران زیباست و استقامتِ تا پایان، زیباتر. عاشورا صحنهای بسیار زیباست؛ وقتی که ابن زیاد از حضرت زینب سلاماللهعلیها میپرسد که وضع را پس از قتل شهدا و اسارت اهل بیت چگونه میبینی، آن حضرت میفرماید: به خدا سوگند جز زیبایی نمیبینم: «ما رَأَیتُ إلّا جَمیلاً».¹ به قول حافظ:
منم که شهرهی شهرم به عشقورزیدن
منم که دیده نیالودهام به بد دیدن
١.شیخ مفید، الارشاد فی معرفة حججالله علی العباد، ج۲، ص۱۱۵.
📕کتاب تمثیلات سیاسی اجتماعی، جلد اول، آیتالله محیالدین حائری شیرازی، دفتر نشر معارف، چاپ چهارم، ۱۴۰۲، صص. ۱۲۲-۱۲۳.
#فطرت
#عقل
#الگوی_عاشورا
#عدالت
#اختیار
#مقاومت
#چهرهی_چهارم_قدرت
🆔@tarafdare_mardom