⭕️ نشانهگیری دولت افراطی «مودی» به سمت بازیگران مسلمان بالیوود
🔹ایندیپندنت: ملیگرایان افراطی هندو برای ساکت کردن صدای شخصیتهای سینمای #بالیوود هند و تعقیب آنها تلاش میکنند. داستان از آنجا آغاز شد که آریان خان، پسر #شاهرخ_خان هنرپیشه مشهور و #مسلمان بالیوود، در یک پرونده اتهام خرید و فروش مواد مخدر دستگیر و با قید وثیقه از زندان آزاد شد.
🔹دوم اکتبر زمانی که آریان ۲۴ ساله به همراه هفت نفر دیگر در یک کشتی تفریحی در یک سفر موسیقی دو روزه بود، مردان لباس شخصی از واحد مبارزه با مواد مخدر به کشتی آنها یورش بردند و او را دستگیر کردند. پس از این یورش، اداره کنترل مواد مخدر مدعی شد که مواد غیرقانونی و 130 هزار روپیه از این کشتی لوکس مصادره کرده است. پس از آن، آریان به مشارکت در استفاده، خرید و فروش مواد ممنوعه متهم شد. تصویر شاهرخ خان در همه شبکهها و رسانههای هند منتشر شد که آغاز نگرانی بود.
🔹طرفداران بالیوود براین باورند که دولت ملیگرای افراطی #هندو برای کنترل صنعت سینما قدرت خود را به نمایش می گذارد. این پرونده به این صنعت هشدار میدهد که هیچ کس از نظارت دولت دور نیست.
🔹«رنجانی مزومدار» استاد مطالعات سینما در دانشگاه جواهر لعل نهرو در دهلی نو میگوید: «وقتی که یک نماد قدرتمند مانند شاهرخ خان به این وضعیت دچار شود، این پیام فرستاده میشود که ما میتوانستیم دنبال مردان قوی و قدرتمند برویم. با این اقدامات رعب و وحشتی را که در این کشور گسترش خواهد یافت، تصور کنید.»
🔹روهینی رامناتان، گوینده رادیو بمبئی میگوید: «یک افتاق بزرگ در جریان است . آنها در روز سال نو 2021 میلادی منور فاروقی، کمدین مسلمان هندی را بازداشت کردند. وی 37 روز در بازداشت بود تا اینکه دیوان عالی کشور تصمیم گرفت تا با قرار وثیقه موقت آزادی وی را تایید کند.»
🔹همه این رویدادها حاکی از آن است که دولت افراطی «نارندرا مودی» بازیگران مسلمان هند را نشانه گرفته است. شاید این هدفگیری در چارچوب اهداف سیاست پاکسازی قومی است، زیرا بازیگران مسلمانی مانند شاهرخ خان و عامر خان (امیر خان) و سلمان خان از محبوبیت بسیاری برخوردارند و سخنان آنها بر مردم تاثیرگذار خواهد بود.
🔹شاهرخ خان پس از پیروزی حزب مودی گفت تعصب مذهبی هند را به قرون وسطی باز میگرداند و راهی به پیش رو نیست. پس از این سخنان، فرماندار اوتار پرداش و طرفدار سرسخت ایده #هندوتوا (ملیگرایی هندو در هند)، شاهرخ خان را با یک #تروریست مقایسه کرد.
🔹عامر خان نیز در سال 2016 میلادی درمورد افزایش نابرابری در #هند ابزار نگرانی کرد و مورد حملات مشابهی قرار گرفت.
🔹شاهرخ خان، عامرخان و سلمان خان از موفقترین بازیگران بالیوود هستند که در عکس دسته جمعی نارندرا مودی که با بازیگران بالیوود در سال 2019 میلادی قبل از انتخابات گرفت، غایب بودند.
🔹دولت کنونی هند قدرت نرمی که بالیوود از آن برخوردار است را به خوبی درک میکند و علت تلاش دولت برای کنترل بالیوود همین است. اگرچه دولت مودی با همه سیاستها و راهکارهایی که برای کنترل سینمای پرسود بالیوود اتخاذ کرده است، هنوز نتوانسته به هدف خود دست یابد و همچنان خانهای سینمای بالیوود و از جمله شاهرخ خان از حمایت گسترده مردمی برخوردارند.
@dolatedin
⭕️ اخوان خطاب به اردوغان: ما از نزدیکی شما با مصر به شرط عدم استرداد افراد تحت تعقیب حمایت میکنیم
🔹العربیة: در تحولی چشمگیر، #اخوان المسلمین رسماً از طریق یکی از رهبران بزرگ خود اعلام کرد که از ابتکار عمل رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور #ترکیه برای نزدیک شدن به #مصر به شرط عدم استرداد افراد تحت تعقیب استقبال میکند.
🔹#یوسف_ندا، مسئول سابق شبکه بینالملل اخوان، پیامی به اردوغان ارسال کرد و در آن تاکید کرد که اخوان المسلمین از هرگونه تلاش برای نزدیکی ترکیه و مصر، فارغ از آنکه چه کسی بر آن حکومت کند، حمایت میکند. وی تاکید کرد که دلیل این پیام، رساندن نظر رسمی این گروه است، زیرا نه تنها هرگونه تلاش برای نزدیکی ترکیه و مصر تایید میکند، بلکه از آن حمایت و برای آن تلاش میکند و اخوان المسلمین خواهان منافع کشور و مردم است نه فقط منافع خود.
🔹ندا در نامه خود گفت: «فراموش نمیکنیم که ترکیه در دوران اردوغان درهای خود را به روی "مظلومان جهان" باز کرد... ما در اخوان به حق مشروع خود بر برادرانمان تمسک میکنیم و میخواهیم کسانی که وطن خود را ترک کردهاند مورد ظلم قرار نگیرند یا به کسانی که به آنها ظلم کردهاند تسلیم نشوند.»
🔹اردوغان، رئیسجمهور ترکیه هفته گذشته اعلام کرد که ترکیه اقداماتی مشابه گامهایی که با #امارات برداشته است، برای نزدیک شدن به مصر انجام خواهد داد و تاکید کرد که کشورش در موقعیتی قرار خواهد گرفت که ظرف مدت معینی سفیر خود را در مصر تعیین کند.
🔹دیدارهایی بین دو هیئت وزارت امور خارجه مصر و ترکیه برگزار شد و گفتوگوهایی برای حل اختلافات باقیمانده و امکان نزدیک شدن و عادی سازی روابط بین دو کشور انجام گرفت.
🔹دولت ترکیه پیشتر نیز اقداماتی را برای حمایت از این نزدیکی انجام داده است که مهمترین آنها توقف تعدادی از فعالیتهای رسانهای اخوان المسلمین در ترکیه و ممانعت از انتقاد تعدادی از رسانههای ماهوارهای و اینترنتی این گروه از مصر و دولت مصر بود. ترکیه از رهبران این گروه خواست تا به این دستورالعملها پایبند باشند و موضعی اتخاذ نکنند که روابطش با مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس را مختل کند.
@dolatedin
⭕️ «خوجههای اسماعیلی»* در کانادا و آمریکا
📓 محل نشر: دائرةالمعارف «دین» آکسفورد
✍️ نویسنده: کریم ح. کریم، استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه کارلتون
📅 تاریخ انتشار آنلاین: ۲۹ نوامبر ۲۰۲۱
🔹#خوجهها گروه غالب را در #شیعیان #نزاری #اسماعیلی در سطح جهان و در آمریکای شمالی تشکیل میدهند. آنها از قومیتهای جنوب آسیا هستند و به سنت ۷۰۰ ساله «ساتپنت (Satpanth)» تعلق دارند. سایر گروههای وابسته به اسماعیلیهای نزاری بومی سوریه، ایران، افغانستان، تاجیکستان و چین هستند. خوجهها این گروهها را در شکلدهی جوامع اقلیت دور از وطن (دیاسپورا) در آسیا، آفریقا، اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا رهبری کردهاند. این مجموعه مذهبی فراملی، #آقاخان چهارم را که در سال ۱۹۵۷ به رهبری رسید، به عنوان «امام» خود از نسب علی بن ابی طالب(ع) و فاطمه(س)، دختر حضرت محمد(ص) میداند. او در لیسبون پرتغال یک «مرکز امامت» (که «دیوان» نیز نامیده میشود) تأسیس کرده و در فرانسه اقامت دارد و از آنجا به پیروان در سراسر جهان راهنماییهای دینی و دنیوی ارائه میکند. امام رهبران شوراهایی را که جماعتها را در کشورهای مختلف اداره میکنند، تعیین میکند. شبکه توسعه فرافرقهای آقاخان (AKDN) که برنامههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را اجرا میکند، به یکی از بزرگترین سازمانهای غیردولتی (NGO) در جهان تبدیل شده است.
🔹خانوادههای نخبه خوجه، بهویژه خانوادههایی که زادگاهشان آفریقای شرقی است، تمایل دارند بر رهبری نهادهای وابسته به #امام تسلط داشته باشند. آنها همچنین بر ساختارهای خودگردان کانادا و آمریکا هژمونی دارند. به عنوان یک گروه، خوجهها ثروتمندترین و تحصیلکردهترین افراد در جنبش هستند و بودجه قابل توجه و همچنین خدمات حرفهای و داوطلبانه را به زیرساختهای نهادی آقاخان ارائه میکنند. جایگاههای آنها در آمریکای شمالی جریان ثابتی از منابع مالی، فیزیکی و فکری را برای برنامههای فراملی امام فراهم میکند.
🔹با این حال، یک پارادوکس در قلب جنبش نهفته است؛ سنت ساتپنت و هویت فرهنگی خوجه از اوایل قرن بیستم در روند به حاشیه رانده شدن قرار داشته است. تلاش مستمری به دنبال حذف جنبههای «هندویی» میراث مذهبی و فرهنگی خوجهها بوده است. نهادهای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی جنبش کمترین توجه را به ساتپنت میکنند.
[* خوجهها به دو گروه اسماعیلی و اثنیعشری تقسیم میشوند.]
#چکیده_مقاله
@dolatedin
⭕️ آذری دیلی: مارک اشنایر، رییس سازمان صهیونیستی “بنیاد تفاهم قومی” آمریکا در دیدار با الهام علیاف:
«#آذربایجان نه تنها در بین کشورهای مسلمان، بلکه در سراسر جهان پیشرو است. بسیاری از کشورها میتوانند الگوی #تسامح موجود در آذربایجان را مبنا قرار دهند. کشور شما دارای بزرگترین جامعه #یهودی در بین 57 کشور مسلمان است و این البته باعث میشود #اسرائیل و #یهودیان آمریکایی بیش از پیش نظر مساعدی نسبت به آذربایجان داشته باشند.»
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ حضرت زینب (سلام الله علیها) در کلام کشیش مسیحی، خانم بانی ایوانز هیلز
@dolatedin
♨️مفتی سعودی: عمل جراحی زیبایی حرام است!
🔺عبدالله المنیع یکی از مفتیهای سرشناس و عضو هیئت کبار علمای سعودی در برنامهای تلویزیونی روز جمعه در پاسخ به پرسشی راجع به انجام عمل زیبایی گفت، این پدیده که متاسفانه به شدت بین زنان عربستانی رواج پیدا کرده از افعال شیطانی محسوب میشود زیرا شیطان است که به بندگان خدا دستور میدهد در خلقت خدا دست ببرند. او در همین راستا نسبت به تغییر خلقت خداوند بدون دلیل یا ضرورت هشدار داد.
🔺این مفتی سعودی درباره موارد مجاز برای انجام اینگونه جراحی ها افزود، حکم شرعی در رابطه با عملهای جراحی زیبایی فقط در مواردی مجاز است که این عمل زیبایی برای برطرف کردن مشکلات ایجادشده در چهره بر اثر تصادف و حوادث مختلف انجام گیرد.
✍️عربستان بالاترین آمار عمل زیبایی در میان کشورهای عربی را دارد و عملهای زیبایی در این کشور به حدی گسترش یافته که در هفته گذشته 40 شتر به دلیل بوتاکس و دیگر اعمال جراحی مشابه از شرکت در مسابقه زیباترین شتر عربستان بازماندند!
✍️برخلاف بسیاری از کشورها که داوطلبان چنین جراحیهایی را عمدتا «زنان» تشکیل میدهند، در عربستان «مردان» نیز در رقابتی تنگاتنگ با زنان قرار دارند. الخلیج اونلاین در آگوست گذشته در گزارشی در اینباره آورده بود که آمار Euromonitor International نشان می دهد 58 درصد از مردان عربستانی در حال بررسی جراحیهای پلاستیک مختلف بر روی خود هستند.
✍️چنین فتواهایی در حالی صادر میشود که در برنامههایی همچون فستیوالهای ریاض و جده احکام صریح دین مورد بیاعتنایی قرار میگیرد و تاکنون مفتیان هیئت کبار علمای سعودی از اظهار نظر درباره آن کاملا خودداری کردهاند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ پس از «اخوان» و «السروریه»... هشدار واعظان سعودی نسبت به «جماعة التبلیغ»
🔹روسیا الیوم: مقامات سعودی از خطبای مساجد خواستند تا پیرو دستورات قبلی برای هشدار نسبت به گروهها و احزاب افراطی مانند «#اخوان» و «#سروریه»، به شهروندان نسبت به خطرات گروه «#جماعة_التبلیغ و الدعوة» تذکر دهند.
🔹#مفتی_اعظم #عربستان سعودی، عبدالعزیز بن عبدالله آل الشیخ، دیروز جمعه در بیانیهای که توسط «الرئاسة العامة للبحوث العلمية و الإفتاء» در توییتر منتشر شد، گفت که «جماعة التبلیغ و الدعوة» افرادی هستند که در بسیاری از موارد راه #تصوف را در پیش گرفتهاند و دغدغه ذکر را دارند.
🔹وی افزود که این گروه «در شرف تبدیل شدن به مرجع مشرکان» است و بر حرمت همکاری با جماعة التبلیغ تا پایبند شدن آنها به «کتاب و سنت» تاکید کرد.
🔹مفتی اعظم پادشاهی توضیح داد که اعضای این گروه منزوی و در خود بستهاند و «تنها با کسانی که در راهشان هستند همراهی میکنند». آنها ایده «جاودانگی در زمین» را دنبال میکنند و منشهایی «صوفیانه دارند که با علم نافع بیارتباط است».
🔹پیشتر عبداللطیف بن عبدالعزیز آل الشیخ، وزیر #الشؤون_الاسلامیة از خطبای مساجدی که در آنها نماز جمعه برگزار میشود خواسته بود تا نسبت به خطر و خطا و انحراف جماعة التبلیغ و الدعوة هشدار دهند.
@dolatedin
⭕️ روزهای سخت پاکستان با طالبان
🔹خبرگزاری فرانسه گزارش داد به دنبال اقدام اسلام آباد در آزادسازی حدود ۱۰۰ تن از اعضای #طالبان_پاکستان، این گروه با تمدید آتش بس که از آغاز نوامبر گذشته بین دو طرف برقرار شده، موافقت کرده است.
🔹این درحالی است که در بیانیهای منسوب به محمد خراسانی، سخنگوی طالبان پاکستان گفته شده که این گروه قصد تمدید آتش بس را ندارد. طبق گزارش آسوشیتدپرس در این بیانیه آمده که با وجود توافق یکماهه آتشبس که در ۹ نوامبر لازمالاجرا شد و قرار بود به مذاکرات صلح بین دو طرف زمان بدهد، «نیروهای دولتی به عملیات علیه #طالبان ادامه میدهند.»
🔹تصور میشود شبکه #حقانی که به اطلاعات #پاکستان نزدیک است و بر طالبان پاکستان نیز نفوذ دارد، واسطه این توافق آتشبس بوده است.
🔹پیش از این «امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان تایید کرده بود که توافق آتشبس موقت بین تحریک طالبان پاکستان و اسلامآباد با میانجیگری آنها صورت گرفته است.
🔹در همین راستا، «ذبیحالله مجاهد» معاون وزارت اطلاعرسانی و فرهنگ و سخنگوی طالبان روز گذشته درباره اعلام پایان آتشبس موقت طالبان پاکستان با دولت اسلامآباد به «عرب نیوز» گفت: «ما به تحریک طالبان پاکستان توصیه میکنیم که بر صلح و ثبات در کشور خود تمرکز کند.»
🔹مجاهد همچنین در گفتگوی دیگری با «رادیو آزادی» دولت پاکستان را غیراسلامی خواند و گفت: «چارچوب سیاسی پاکستان نشاندهنده یک نظام اسلامی نیست. نظام آنها اسلامی نیست. مذهب برای دولت پاکستان مهم نیست.»
🔹مجاهد چندی قبل در یک نشست خبری گفته بود که پاکستان بارها در بسیاری از زمینهها وعده همکاری داده است اما به وعدههای خود عمل نمیکند.
🔹پیش از این نیز، در پی تاکید مقامات پاکستانی برای ایجاد دولت فراگیر در افغانستان، «محمد مبین» از منابع نزدیک به طالبان تصریح کرده بود که پاکستان حق تعیین تکلیف برای افغانستان را ندارد.
🔹با این وجود طالبان افغانستان تلاش کرده است موضعی میانه در اختلافات دولت پاکستان با طالبان پاکستان بگیرد و حساب خود را از این گروهک جدا کند.
🔹روز پنجشنبه ١٨ آذر طالبان پاکستان پیامی ویدیویی منتشر کرد که در آن #نورولی_محسود سرکرده طالبان پاکستان این گروه را «شاخهای از امارت اسلامی» میداند و میگوید زیر این چتر برای کشورشان، یک «نظام اسلامی» میخواهند و برای رسیدن به این هدف، زمینه را فراهم میکنند.
🔹اما «ذبیحالله مجاهد» روز گذشته با تکذیب اظهارات نورولی محسود، گفت: «آنها بخشی از "امارت اسلامی" نیستند و ما اهداف مشترکی نداریم.»
🔹ذبیحالله مجاهد همچنین چندی قبل درباره اظهارات «منصور احمدخان» سفیر پاکستان در کابل را مبنی بر اینکه اگر مذاکرات دولت اسلامآباد با تحریک طالبان پاکستان شکست بخورد، طالبان افغانستان علیه آنها اقدام نظامی میکند، تکذیب کرد.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 بحرین بزرگترین کلیسای کاتولیک در خلیج فارس را افتتاح کرد
🔹الجزیرة: #بحرین روز پنجشنبه 9 دسامبر از افتتاح «بزرگترین کلیسای کاتولیک» در شبه جزیره عربستان در منطقه العوالی در جنوب منامه، پایتخت این کشور و با نام «بانوی عرب» خبر داد.
🔹قرار است کلیسای بانوی عرب که ظرفیت آن به ۲۳۰۰ نفر می رسد، پذیرای اقلیت #کاتولیک در این کشور دارای اکثریت مسلمان باشد.
🔹شیخ عبدالله بن حمد آل خلیفه، پسر پادشاه بحرین به نمایندگی از او در مراسم افتتاح این کلیسا حضور داشت.
🔹این #کلیسا که با طراحی و مهندسی مدرن ساخته شده، حدود ۱.۶ کیلومتر با یک مسجد بزرگ در منامه فاصله دارد و نزدیک به چاههای نفت در جنوب بحرین است.
🔹#واتیکان برآورد میکند که در حدود هشتاد هزار #مسیحی کاتولیک در بحرین وجود دارد که عمدتاً کارگران آسیایی از هند و فیلیپین هستند.
🔹هفته گذشته، حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین از #پاپ فرانسیس دعوت کرد تا به بحرین سفر کند.
@dolatedin
⭕️ روسیا الیوم: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور #ترکیه، در شانزدهمین کنفرانس اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی:
«ما نمیتوانیم اجازه دهیم اروپا به اردوگاه کار اجباری ۳۵ میلیون برادر مسلمان ما که در آنجا زندگی میکنند تبدیل شود... پرداختن بهای #نسلکشی #یهودیان در اروپا توسط فلسطینیها یک بیعدالتی است... کشورهای غربی از سازمانهای #تروریستی مانند #داعش و پ.ک.ک حمایت کردهاند تا آتش جنگ را در سوریه یا عراق و دیگر کشورها افزایش دهند.»
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ روسیا الیوم: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور #ترکیه، در شانزدهمین کنفرانس اتحادیه بینالمجالس کشورهای
🔻ترکیه پیشنهاد تشکیل کمیته ای برای پیگیری وضعیت اقلیت های مسلمان در جهان را مطرح کرد
💢ترکیه پیشنهاد تشکیل کمیته ای برای پیگیری وضعیت اقلیت های مسلمان در جهان را مطرح کرد
🔹الجزیرة: #مصطفی_شنتوپ، رئیس پارلمان #ترکیه پیشنهاد تشکیل کمیتهای در اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای پیگیری وضعیت اقلیتهای مسلمان در کشورهای غیرعضو را داد.
🔹این سخنان وی در جریان شانزدهمین کنفرانس اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که روز پنجشنبه 9 دسامبر در استانبول آغاز شد، بیان شد.
🔹شنتوپ گفت که جوامع #اقلیت مسلمان در کشورهایی که عضو اتحادیه بینالمجالس نیستند، در معرض خشونت، بی عدالتی و نقض #حقوق_بشر هستند.
🔹وی افزود: کشورهای عضو اتحادیه بینالمجالس باید راه حلی برای این مشکل بیابد و دست یاری به سوی مسلمانان این کشورها دراز کرده و صدای آنها را به گوش مردم برساند.
🔹وی افزود: بر اساس این اصل، پیشنهاد تشکیل کمیته ای ویژه در کمیته سیاسی و روابط خارجی اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را دارم.
🔹وی تصریح کرد: این کمیته بر حقوق بشر در کشورهایی که میزبان اقلیت های مسلمان هستند نظارت خواهد کرد و مشکلات آنها را از نزدیک و به صورت نهادی پیگیری خواهد کرد.
🔹وی تاکید کرد که این کمیته همچنین گزارش هایی در این زمینه تهیه و به افکار عمومی جهان خواهد رساند.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢فتوای جنجالی مفتی اعظم مصر: حضور مسلمانان به مناسبت سال نو میلادی در کلیساها اشکالی ندارد
🔹الدرر: مفتی اعظم مصر، دکتر #شوقی_علام، با اعلام اینکه مسلمانان مجاز به پیوستن به مسیحیان در جشن های #کریسمس در کلیساها هستند، جنجال برانگیخت.
🔹علام در شبکه صدی البلد گفت: تولد پیامبران نقطه روشنی در تاریخ بشریت است و هیچ اشکالی ندارد که یک مسلمان با دوستان قبطی خود در #کلیسا و در جشن کریسمس شرکت کند.
🔹وی افزود: تبریک گفتن به غیر مسلمانان در مناسبت ها و اعیاد مختلف اجتماعی اشکالی ندارد و تأکید کرد: رابطه من با #پاپ تواضروس دوم محکم است.
🔹برخی از فعالان شبکه های اجتماعی فتوای علام را مظهر از دست دادن حیثیت الازهر و نوعی گمراه کردن شهروندان در مورد مذهب خود دانسته و محکوم کردند.
🔹برخی انگیزه علمای #الازهر برای صدور فتوا در مورد مشارکت در اعیاد مسیحیان را زیر سوال برده و می گویند: این سخنان در حالی مطرح می شود که روحانیون مسیحی در اعیاد مسلمانان شرکت نمی کنند!
@dolatedin
⭕️ آیت الله سیستانی نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور عراق را به حضور نپذیرفت
🔹العالم: کمیته اعتراض به انتخابات عراق در روز جمعه بیانیهای منتشر و اعلام کرد که آیت الله #سیستانی درخواست دیدار با پلاسخارت، نماینده دبیر کل #سازمان_ملل در امور #عراق را رد کردهاند.
✍️ ملاحظه: انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق در 18 مهر ماه سال جاری برگزار شد که نتایج آن موجی از اعتراضات را در میان جریانهای سیاسی این کشور برانگیخت. این انتخابات که با نظارت بینالمللی برگزار شد شاهد کاهش میزان مشارکت، کاهش تعداد کاندیداهای پیروز برخی جریانهای سیاسی و افزایش کرسیهای کسب شده توسط جریان صدر بود.
🔸علاوه بر این تغییر نتایج نسبت به انتخابات گذشته، وارد آمدن برخی اشکالات به انتخابات از جمله مستقر بودن سرور دادههای این انتخابات در کشور امارات و همچنین اختلافات در نتایج آراء ثبت شده در سیستم شمارش آرا با شمارش دستی آرا در برخی شعب اخذ رای، باعث ایجاد اعتراضاتی در برخی از استانهای عراق گردید.
🔸در پی این اعتراضات جنین پلاسخارت، فرستاده سازمان ملل با برگزاری جلسات متعدد با طرفهای مختلف شرکتکننده در انتخابات سعی در مورد پذیرش قرار گرفتن نتایج انتخابات کرد. وی در این راستا با افراد مختلفی از جمله شیخ #قیس_الخزعلی، رهبر جریان #صادقون و از معترضان به نتایج در بغداد و همچنین سید #مقتدی_صدر رهبر جریان صدر -سائرون- در شهر نجف اشرف دیدار کرده بود.
🔸درخواست پلاسخارت برای دیدار با آیت الله سیستانی را میتوان در ادامه تلاشهای وی برای تصویب نتایج انتخابات دانست که این امر با هوشمندی #مرجعیت اعلی عراق در عدم قبول دیدار و استفاده سیاسی از آن بینتیجه ماند. نپذیرفتن فرستاده سازمان ملل توسط آیت الله سیستانی را میشود به پرهیز از استفاده ابزاری از جایگاه مرجعیت در عراق تفسیر کرد. این رویکرد میتواند تاثیر بهسزایی در مشروعیت این نهاد بینالمللی در عراق و نقشآفرینی آن در آینده سیاسی عراق داشته باشد.
@dolatedin
💢 یکسانسازی وقت نماز جمعه و تغییر تعطیلات هفتگی در امارات
🔹دولت امارات نظام جدید کار هفتگی را چهار روز و نیم کاری، از دوشنبه تا پنجشنبه و نیم روز کاری در روز جمعه اعلام کرد. امارات همچنین ساعت برگزاری #نماز_جمعه را به طور ثابت در ساعت 1:15 بعد از ظهر در طول سال و در کل این کشور تعیین کرده است.
🔹برچیدن تعطیلی روز جمعه و تثبیت ساعت نماز جمعه سوالات زیادی را در مورد کاربردی بودن و درستی آن ایجاد کرده است.
🔹چندین رسانه اماراتی، از جمله شبکه ابوظبی و کانال سما دبی، یکی از کانالهای شرکت رسانهای دبی، در واکنش به این پرسشها، کلیپی منتشر کردند که پاسخ گروهی از علما و مدیران حقوقی را به سوالات متداول در این رابطه را جمعآوری کرده است.
🔹عبدالله #بن_بیه، رئيس #مجلس_الإمارات_للإفتاء_الشرعي، در پاسخ به سوالی در خصوص زمان شرعی اقامه نماز جمعه، خاطرنشان کرد: «مهم برگزاری نماز جمعه در مساجد و با شرایط و قالب مقرر است»! بن بیه مدعی شده است که برخی آیات قرآن جواز کار در روزهای جمعه را تایید کرده است.
🔹احمد بن عبدالعزیز #الحداد، #مفتی_اعظم و مدير إدارة الإفتاء في دائرة الشؤون الإسلامية، در مورد امکان کار در روزهای جمعه تاکید کرد: «نماز تا زمانی که در وقتش باشد، صحیح است، خواه در اول وقت، میانه یا حتی آخر وقت خوانده شود!»
🔹در مورد یکسانسازی وقت نماز جمعه در تمام امارتهای این کشور، سالم محمد الدوبي المازمي مبلغ اداره امور اسلامی شارجه، پاسخ میدهد و میگوید: «این مسأله منافاتی با شرع و سخنان علما ندارد.»
🔹حمدان مسلم المزروعی، رئیس هیئت امنای دانشگاه علوم انسانی محمد بن زیاد، در خصوص دلایل اتخاذ این تصمیم معتقد است که این تصمیم منافع اداری، تجاری، اقتصادی و مالی بسیار و متنوعی دارد.
🔹خلیفه مبارک الظاهری، مدیر دفتر مشاوران دانشگاه علوم انسانی محمد بن زیاد، میافزاید: منافع قابل توجهی (در این تصمیم) برای دولت وجود دارد که به نفع بههمپیوستگی نظام مالی و اداری جهانی است. الظاهری در مورد اینکه روز جمعه برای مسلمانان روز تعطیل است یا کار، تصریح میکند که کار تا وقت اذان دوم جایز است.
🔹تصمیم امارات متحده عربی برای تغییر روزهای تعطیل هفتگی به شنبه و یکشنبه به جای جمعه و شنبه، جنجال گستردهای را در شبکههای اجتماعی عربی به راه انداخت.
🔹اکثر اظهارنظرهای کاربران شبکههای اجتماعی علیه امارات توهینآمیز بوده و لغو تعطیلات جمعه در امارات را به معنای حمله و توطئه آشکار علیه دین اسلام و تحریک احساسات مسلمانان دانستند.
🔹از سوی دیگر، برخی به منتقدان این تصمیم حمله کرده و آنها را به مغالطه و فرصتطلبی متهم کردند و این تصمیم را به عنوان یک حرکت خوب و گامی ضروری برای قرار دادن امارات در فهرست اقتصادهای بزرگ جهان، همگام شدن با کشورهای توسعه یافته در سراسر جهان و استفاده بیشتر از روزهای هفته برای تقویت کانالهای اقتصادی و ارتباط با دیگر کشورها توصیف کردهاند.
🔹برخی از تحلیلگران اقتصادی مدعی شدند که تغییر آخر هفته نکات مثبت زیادی خواهد داشت، از جمله افزایش بهرهوری کار در بخش دولتی و کاهش اختلاف زمانی بین منطقه و سایر نقاط جهان که به کشور کمک میکند تا از میلیونها دلار ضرر اقتصادی جلوگیری کند.
🔹از سوی دیگر برخی تحلیلگران بحث احیای اقتصاد و ارتباط با بانکهای بینالمللی را به سخره گرفتند.
🔹آنها گفتند که اختلاف زمانی بین کشورهای عربی و کشورهای بزرگی مانند ایالات متحده بیش از 6 ساعت است و این توجیهات اقتصادی با هدف پنهان کردن اهداف ایدئولوژیکی است که به دنبال غربی کردن جوامع عربی هستند.
🔹مخالفان این اقدام همچنین ترس خود را از پیروی سایر کشورهای عربی از امارات ابراز کردند.
🔹امارات متحده عربی تا سال 2006 تعطیلات آخر هفته را در روزهای پنجشنبه و جمعه قرار داده بود تا این که پس از آن تعطیلات را به جمعه و شنبه منتقل کرد.
✍🏼لازم به ذکر است که تعطیلات هفتگی در بسیاری از کشورهای اسلامی با تعطیلات آخر هفته جهانی که شنبه و یکشنبه در نظر گرفته میشود، متفاوت است.
🔹هماکنون امارات تنها کشور خلیج فارس است که شنبه و یکشنبه را به عنوان تعطیلات آخر هفته پذیرفته است.
🔹علاوه بر امارات، تعدادی از کشورهای عربی و اسلامی همچون تونس، موریتانی، مراکش، لبنان و ترکیه، شنبه و یکشنبه را به عنوان تعطیلات هفتگی پذیرفتهاند و برخی از این کشورها نیز نصف روز کاری را به روز جمعه، اختصاص دادهاند، مشروط به آنکه اتمام کار پیش از نماز جمعه باشد.
@dolatedin
⭕️ رأی الیوم: «رجب طیب #اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، در واکنش به چاپ کتابی توهینآمیز به #پیامبر اسلام(ص) برای کودکان شمال #سوریه، در یک نشست تلویزیونی با مفتیهای #ترکیه در آنکارا گفت: «اگرچه من مستقیماً از آنچه اتفاق افتاده آگاهی ندارم، اما بسیار ناراحتم که این اتفاق در دولتی که من مسئول آن هستم رخ داده است.»
🔸 وی با تأکید بر اینکه هیچ بهانهای پذیرفته نخواهد شد، تصریح کرد که مقامات برای شناسایی مسئولان این اقدام شرمآور تحقیقات خود را آغاز کردهاند و دولت این موضوع را پیگیری خواهد کرد تا مسئولان آن را مجازات کند.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 حضور وابسته فرهنگی ایران در مراسم عرس پدر وزیر پاکستانی
⭕️ حضور وابسته فرهنگی ایران در مراسم عرس پدر وزیر پاکستانی
🔹ایکنا: جعفر روناس، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشور ایران در لاهور ۱۹ آذر ماه ضمن شرکت در مراسم عُرس پیر سیدمحمد ارشاد حسین، پدر پیر سیدسعید الحسن شاه؛ وزیر اوقاف و امور مذهبی ایالت پنجاب در دیدار با این وزیر پاکستانی بر توسعه روابط مذهبی و توسعه #گردشگری_مذهبی بین دو کشور تأکید کرد.
🔹این مراسم به مناسبت ۲۴امین سالروز درگذشت و ایصال ثواب برای پیر سیدمحمد ارشاد حسین شاه پدر سید سعید الحسن شاه؛ وزیر اوقاف و امور مذهبی ایالت پنجاب برگزار شد.
🔹در این مراسم شخصیتهای مذهبی از کشورهای مختلف جهان از جمله ابومصطفی از فلسطین، امجد البازری از یمن، محمد اسلام از اردن و عبدالرزاق الکریم از سومالی شرکت کردند.
🔹جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ و وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور در این برنامه با اشاره به نقش عرفا در گسترش اسلام در #شبه_قاره هند به ویژه در کشور امروزی #پاکستان گفت: «فراز و نشیب دنیا مؤمنان و اولیای خدا را فریب نمیدهد.»
🔹وی افزود: «عشق به دنیا در سینههای مؤمنان و اولیای خدا مرده است. آنان دنیای مادی خود را ویران میکنند آنگاه بر این ویرانهها خانه ابدی خود را میسازند. دنیای گذرا را میفروشند و جهان باقی و پایدار را میخرند.»
🔹قبل از آغاز این مراسم جعفر روناس با وزیر اوقاف و امور مذهبی ایالت پنجاب و دیگر نمایندگان کشورهای اسلامی دیدار و بر اهمیت همبستگی، اتحاد و تقریب مذاهب مختلف اسلامی و ضرورت ارتباط متقابل شخصیتهای مذاهب مختلف تأکید کرد.
✍️ ملاحظه: «عُرس» نوعی مراسم آیینی است که در سراسر شبه قاره است در طول سال برگزار میشود. مراسم آیینی #عرس تنها ویژه کشورهای شبه قاره نیست بلکه در بعضی کشورهای آسیای میانه وحوزه بالکان نیز مرسوم است.
🔸مراسم عرس شامل عبادت و قرائت و ختم قرآن و خواندن ادعیه و اوراد و #قوالی کردن و گاه #سماع و سرانجام غریبان (فقیران) را اطعام کردن است. این مراسم از یک روز تا سه روز و شاید بیشتر به طول میانجامد. مقابر بزرگان که هرکدام از آنها محل زیارت گروهی از معتقدان و پیروان آنها است، هرساله درمواقع معین میزبان مجالس باشکوه عرس است. لفظ عرس برای آن به کار برده میشود که مردم شادی و غم را به هم میآمیزند.
🔸هدف اصلی از این مراسم تجدید تعالیم دینی و تجلیل از خدمات آن بزرگان و زنده نگه داشتن مکتب و مشرب آنها است. در هنگام برگزاری مراسم عرس پیران، پیروان پیر یا شیخ نذر و نیاز بسیاری میکنند.
🔸برای آگاهی بیشتر پیرامون این مراسم، این لینک را دنبال کنید.
@dolatedin
⭕️ آیت الله محمد تقی مدرسی: انکار اصل انتخابات از سوی هیچکس جایز نیست
🔹 ابنا24: آیت الله #محمد_تقی_مدرسی در سخنانی بر اهمیت انتخابات تاکید کرد و افزود: علیرغم نکات منفی موجود در اجرای #انتخابات اخیر، اما نفس برگزاری چنین رویدادی در کشوری که مدتهای طولانی از حکومتهای استبدادی رنج میبرده است، اتفاقی بزرگ است.
🔹در این سخنرانی هفتگی که از شبکههای تلویزیونی نیز پخش گردید، وی گفت: «با وجود احتمال دستکاری در برخی جوانب انتخابات، این انتخابات با مشارکت مردم و انتخاب افرادی که به نظرشان صلاحیت رهبری دوره زمانی پیش رو را در #عراق دارند برگزار شده است. لذا انکار اصل انتخابات از سوی هیچکس جایز نیست. انتخابات نعمتی است که اکثر کشورها در اطراف عراق از آن بیبهرهاند.»
🔹آیت الله مدرسی همچنین در توصیه به افراد پیروز در انتخابات افزود: «افراد پیروز در کسب اعتماد مردم باید نسبت به مسئولیتهای خود در قبال مردم عراق مسئولیتپذیر باشند و به کرسیهای کسبشده در انتخابات نباید به عنوان فرصتی برای استفاده از امکانات و جایگاهش نگرسیت، بلکه باید به چشم یک امتحان و مسئولیت بزر گ در برابر رأیهای شرکتکنندگان در انتخابات به آن نگاه کرد.
@dolatedin