#آقای_باکر
✳️ بگو ورشکست شدم دیگه!
🔻 آقا #مهدی_باکری بعد از اینکه خوب به حرفهایم گوش کرد، گفت: «تو چقدر قرآن میخونی؟» گفتم: «اگه وقتی بشه میخونم؛ ولی وقت نمیشه. بیست و چهار ساعته دارم میدوم.» گفت: «نهج البلاغه چی؟ نهج البلاغه چقدر میخونی؟» باز همان جواب را دادم. چند تا کتاب دیگر را اسم برد و وقتی جوابم برای همه منفی بود، با عصبانیت دستش را بالا برد و گفت: «بدبخت! بگو ورشکست شدم دیگه!» گفتم: «چطور آقا مهدی؟» گفت: «تو با همون ایمان سنتیای که داشتی اومدی جبهه. اونو خرج کردی، حالا دیگه اندوختهای نداری؛ نه مطالعهای داری، نه قرآن میخونی، نه نهج البلاغه. اون سرمایهای که داشتی رو خرج کردی، اما چیزی بهش اضافه نکردی؛ این یعنی ورشکستگی! من میگم روزی یک ساعت درِ اتاقت رو ببند و مطالعه کن؛ ولو این که دشمن بیاد.»
🎙 راوی: میرمصطفی الموسوی، مسئول واحد مخابرات لشکر ۳۱ عاشورا
👇👇
📚 از کتاب «ف.ل.۳۱» روایت زندگی #شهید_مهدی_باکری، فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا
📖 ص ۲۱۴
✍ علی اکبری مزدآبادی
❤️ #مثل_شهدا_زندگی_کنیم
#قرارگاه_فرهنگی_باکر_در_ایران
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
#هویت_بومی
#حفظ_اسامی_مازنی
📜اصالت نام محلی
عرض سلام و ادب
🔴تغییر اسامی محلات از لغت مازندرانی به فارسی وجهش چیست؟
✍متاسفانه در مازندران و منطقه شمال اینگونه هست که اسامی محل و منطقه که به تناسب آب و هوا و فرهنگ ساکنان، در گذشته دور نامگذاری شده و به همان نحو به دست ما رسیده است اما متاسفانه ما آن کلمات و لغات را به فارسی ترجمه کردیم که بعضاً چیز ناپسندی هم در آمد.
📌مثلا... #اسپه_رز را سفید رز کردند یا #غوزک_روآر را غوزک رودبار کردند. یا #آنّون را آببندان کردند یا #سِجرو را تبدیل به سجاد رود کردند و موارد فراوان دیگر .
📌در بسیاری از موارد اصلا معنایش هم تغییر می کند و بی معنا می شود .
👈اما اقوام دیگر مانند ترکها و کُردها و ...اسامی شهر و دیارشان را به همان زبان اصیل محلی خود ثبت کردند
این #خودباختگی👈 در شمال زیاد نِمُو دارد . بعضاً حتی دوست دارند لهجه خودشان را تهرانی و ...کنند!!
🟣تعصب بومی:صیانت از داشته ها
✍در بین ترکها اگر یک نفر در بین صحبت هایش چند کلمه ترکی نگوید به حرفش گوش نمیدهند و حتی شاید مورد عتاب قرار گیرد و یا مسخره اش میکنند اما در بین شمال و مازندرانیها خدای ناکرده در بین صحبت یک کلمه اشتباهی به گویش محلی و مازندرانی از شخص خارج شود رسوای خاص و عام میشود
زبان جزو اصالت و فرهنگ هر منطقه هست.
گاهی وقتها با هزاران کلاس و درس خواندن مفهومی انتقال پیدا نمیکند و خوب درک نمیشود👈 اما ننه مون همون معنا را در یک جمله با ادبیاتش بیان میکند و عمق معنا هم رسانده میشود. این خاصیت زبان و فرهنگ هر قوم و ایل و طایفه است و غیر از نژاد پرستی و قومیت گرایی است.
🟢حفظ اصالت واژگان مازنی
✍درود برشما اصلاً در ادبیات و لغت اسامی ترجمه پذیر نیستند. اما متاسفانه مازندران زیاد شاهد هستیم مثلأ #گَتو را می نویسند گَتاب یا ورودی #گَلیا تابلو زدند گلوگاه داخل پرانتز گلیا یا لفور ورودی #آنُّون نوشتند آبندان داخل پرانتز اُوبن که هردو اسم اشتباه هست.
🌕تغییر نام بومی خطاست
✍تشکر برادر، متاسفانه در منطقه #بندپی اسامی روستاها و ملک و مراتع را بالکل فارسی کردند و از اصالت افتاده.مثلا وجه تسمیه #سجرو ظاهراً به جهت اینکه سر چشمه آن ییلاق سریج بوده و مُسَمّا به همان مبدا است. یعنی در واقع سریج او بوده که در اثر کثرت استعمال سجرو شده و یا به جهت اینکه این رودخانه مستقیم از کوههای زیادی سرازیر میشد غالبا آبش گل آلود و به قول محلی تیلن بود و مانند سرج بود سرج او و به مرور سجرو نام نهادند. اما در ثبت جغرافیایی و آبخیزداری و ...سجادرودش کردند. تازه چند نفر... هم برایش افسانه ساختند که خواب دیدند امام سجاد علیه السلام از آن آب نوشید.
📜پریجا
✍در مورد #پریجا هم همین طور که به معنای جای پیران و بزرگان بوده، کردند👈 فیروزجاه بعد آمدند برایش داستان سرایی کردن که فیروزشاهی در اینجا ساکن بوده و فلان ....
📜اسپرس
✍اسپرز هم در اصل #اسپرس باید باشد که یکی از نامهای گون یا همان دازه هستش و در آن منطقه هم به وفور یافت میشود و در طول زمان اسپرز شد. حالا هم که بعضی کلاس میزارند و میگویند👈 سفید ریز که مثل اینه که کوبیدند و از نوع ساختند.
📜اسپرز
✍همون #اسپرز درسته وقتی به سنگ ریزه ها نگاه میکنی همه سفید هستن در واقع اسپرز و سفید ریز هم برگرفته از سنگ های ریز سفید هستن ضمن احترام به نظرتان. پیشینیان خدا بیامرز ما نظر به سنگ ریزه های اسپه در نامگذاری داشتن.
📲گفتگو ی گروهی:{للِوه خیابون}
استاد محمدعابدی فیروزجایی، جناب سیدقاسم صیادمنش، جناب کریمی فیروزجایی و کورش محمودی
۱۴۰۲/۱۲/۲۸
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2469
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ❅𖣔༅═─
#پژوهش_اِدمُلّاوَند
@edmolavand
#آوات_قلمܐܡܝܕ
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com
#پژوهش_تحقیقات_میدانی
#یافته_های_شفاهی
#تبارشناسی_نسب_نامه
#بازخوانی_خوانش_اَسناد
#معرفی_نویسندگان_پژوهشگران
#بازنگری_سنت_های_مازنی
#قومنگاری_آنتروپولوژی_انسان_شناسی
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🍀ترش_واش (ترشه)
سبزی خودرو و خوراکی ترش مزه
مورد استفاده در غرب مازندران و استان گیلان و تقریبا ناشناخته در بین مردم شرق مازندران
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2470
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🍀ترش واش
🍀شبدر ترشک
🍀 Oxalis corniculata
1⃣
🍀#ترشواش یا شبدر ترشک از جمله گیاهان دارویی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی است. وجود انواع اسید های چرب، مواد معدنی، کربوهیدرات و پروتئین موجب شده است در درمان کم خونی، بیماری های کبد، کلیه، دستگاه گوارش، روده، یبوست، اسهال، سرگیجه، تب و … موثر بوده و به تقویت مو، ناخن و پوست کمک فراوانی کند.
🍀خواص درمانی ترشواش چگونه است؟
۱.در درمان کم خونی موثر است.
۲.درد مفاصل را کاهش میدهد.
۳.در بهبود عملکرد سیستم گوارش نقش دارد.
۴.از بروز سرطان جلوگیری میکند.
۵.در رفع مشکلات پوستی موثر است.
۶.موجب سم زدایی کبد میشود.
۷.قند خون را کنترل میکند.
۸.معده را تقویت میکند.
۹.برای درمان درد دندان مفید است.
۱۰.در کاهش کلسترول بد (LDL) موثر است.
۱۱.عفونت چشم را برطرف میکند.
🟡مصرف ترشواش چه عوارضی دارد؟
🍀جالب است بدانیم که ترشواش یا شبدر ترشک با نام علمی Oxalis corniculata ، گیاهی است که به خانواده اکسالیداسه (Oxalidaceae) تعلق دارد. این گیاه بیش از ۸۵۰ گونه داشته و بیشتر در مناطق مرطوب و زیر درختان و لای بوته های چاه می روید.
🍀این گیاه علفی دارای اعضای زیر زمینی گوشت دار یا غده ای و متور م است. به ندرت ممکن است انواعی با ساقه چوبی و حتی به صورت درخت و یا نمونه هایی بالا رونده در بین آن ها وجود داشته باشد.
🍀برگ های ترشواش اغلب واقع در سطح زمین است که به دمبرگ دراز منتهی می شود. این برگ های پهن مرکب از برگچه هایی است که به صورت متصل در یک نقطه و یا شانه ای دیده می شود. این برگچه ها اغلب دارای یک فرو رفتگی در ناحیه بالا دارد. این امکان نیز وجود دارد که شکل ظاهری برگچه ها با یکدیگر متفاوت باشد.
✍گل های گیاه به صورت دو جنسی و منظم است. هر گل شامل پنج کاسبرگ آزاد یا پیوسته، پنج گلبرگ با آرایش فلسی، ده پرچم و پنج برچه پیوسته همراه با خامه آزاد است. گل های نر و ماده به صورت ۵ قسمتی است که پیش از شکفتن به صورت کاسه پایا گلبرگ های فشرده است که به صورت گل آذین گرزن یا خوشه، گرد آمده اند. تعداد پرچم ها به تعداد قطعات جام گل و یا دو برابر آن است. میوه این گیاه نیز به صورت پوشینه و به ندرت سفت است.
🍀گیاه ترشواش با نام های شبدر ترشک، Oxalis villosa M.B.، Oxalis foliosa Blater E.، Creeping oxalis، Clover sorrel و Yellow wood sorrel شناخته می شود.
🍀ترشواش گیاهی است که معمولا به صورت علف هرز در گلدان ها، کنار جاده ها، باغچه های گل های زینتی، زیر درختان و مزارع می روید.
🍀این گیاه بومی مناطق مدیترانه ای، جنوب اروپا، آمریکای جنوبی و آقریقای جنوبی است. اما امروزه در بیشتر نقاط دنیا دیده می شود. در ایران گیاه ترشواش در استان های گرگان، مازندران، گیلان، لرستان، خوزستان، هرمزگان و تهران گسترش دارد.
🍀نحوه مصرف ترشواش چگونه است؟
گیاه ترشواش را می توان به صورت خورشت، سوپ و سالاد مورد استفاده قرار داد. خورشت ترشواش از غذاهای لذیذ شمالی است که طرفداران بسیاری دارد. آشنایی با طرز تهیه این غذا خالی از لطف نیست. از این رو، در این قسمت با چگونگی تهیه آن آشنا می شویم.
🍀مواد لازم جهت تهیه خورشت ترش واش:
بادمجان ۵ عدد➕گوجه فرنگی ۵ عدد➕سینه مرغ ۱ عدد➕پیاز ۱ عدد➕سیر ۲ حبه➕رب آلوچه ۱ قاشق غذاخوری➕رب انار ۱ قاشق غذاخوری➕روغن مایع به میزان لازم➕آب به میزان لازم➕نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم➕سبزی مخصوص که شامل گشنیز، چوچاق، نعنا و ترشواش ۱ کیلو پاک نکرده
🍀طرز تهیه خورشت ترشواش:
۱/ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و خوب می شوییم. سپس ۱ قاشق غذا خوری نمک روی بادمجان ها پاشیده و اجازه می دهیم تا تلخ آب آن خارج شود. پس از این مرحله بادمجان ها را همراه روغن سرخ می کنیم.
۲/سبزی مخصوص را پاک کرده و پس از شستشوی کامل ریز خرد می کنیم. سپس سبزی را به مدت کوتاهی همراه روغن تفت می دهیم.
۳/مرغ را همراه روغن مایع، پیاز خرد شده و همینطور سیر له شده درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می دهیم. اجازه می دهیم تا مرغ، سیر و پیاز کمی تفت بخورد. سپس ادویه های لازم به همراه رب های مورد نیاز را به آن اضافه کرده و زمان می دهیم تا عطر ادویه ها به مشام برسد. در این مرحله ۴ لیوان آب به مواد در حال بخ اضافه کرده، درب قابلمه را محکم می گذاریم تا مرغ پخته شود.
۴/پس از اینکه مرغ اصطلاحا نیم پز شد، سبزی را به آن اضافه می کنیم. در صورت نیاز می توانیم آب بیشتری خورش ترشواش اضافه کنیم.
۵/در این مرحله گوجه فرنگی ها را در تابه سرخ کرده و به همراه بادمجان ها به خورش اضافه میکنیم.
۶/این خورش بعد از مدت تقریبی یک ساعت و نیم پخت، آماده است. این خورشت بی نظیر را می توان همراه با نان محلی و یا کته زعفرانی شمالی نوش جان کرد.
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2470
ادامه👇👇
🍀#ترشواش دارای چه ترکیبات شیمیایی است؟
2⃣
تمام بخش های گیاه مانند ریشه، ساقه، برگ و گل دارای ترکیبات شیمیایی مهم هستند. اسیدهای چرب موجود در این گیاه عبارتند از پالمیتیک اسید، مخلوطی از اولئیک، لینولئیک، لینولنیک و استئاریک اسید.
📌عصاره های متانولی و اتانولی ترشواش نیز حاوی پروتئین، کربوهیدارت ، گلیکوزید ها، فیتواسترول ها، ترکیبات فلاوونوئیدی، اسیدهای آمینه و روغن های فرار است.
📌برگ های گیاه حاوی ترکیباتی مانند تارتاریک اسید، سیتریک اسید، کلسیم اگزالات، فلاوون ها، گلیکوفلاوون ها، فلاونول ها و اسیدهای فنولیک مانند پارا-هیدروکسی بنزوئیک، اسیدهای وانیلیک و سیرینجیک و ویتامین های C و E است.
📌علاوه بر این، سه نوع گلیکوفلاوون به نام های ایزوارینتین، ایزوویتکسین و سرتیسین نیز در برگ های گیاه ترشواش وجود دارد. برگ های این گیاه را میتوان منبعی غنی از مواد معدنی مانند سدیم، نیتروژن، کلسیم، پتاسیم و منیزیم دانست. وجود این ترکیبات برای تنظیم چرخه های متابولیکی بدن ضروری است.
🍀خواص درمانی ترشواش چگونه است؟
۱/در درمان کم خونی موثر است.
۲/این گیاه سرشار از ویتامین C و املاح معدنی مانند آهن و فسفر است. کمبود این ترکیبات در بدن منجر به ایجاد اختلالات خونی میشود. از این رو، مصرف ترشواش در درمان کم خونی موثر است.
۳/درد مفاصل را کاهش میدهد.
۴/از ترشواش به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و تسکین دهندگی برای درمان درد های مفصلی استفاده میشود. در طب سنتی توصیه میشود از ترکیب آب گیاه با کره برای کاهش درد های مفصلی استفاده شود. علاوه بر این، دانه های گیاه نیز به عنوان مسکنی برای بهبود درد مفاصل کاربرد دارند.
۵/در بهبود عملکرد سیستم گوارش نقش دارد.
۶/این گیاه به عنوان یک ضد پارازیت، انگل های گوارشی را از بین می برد. ترشواش حاوی فیبر بالایی است و مصرف آن موجب بهبود عملکرد روده ها شده و یبوست را برطرف می کند. علاوه بر این، با کاهش دفعات دفع و حجم مدفوع، در درمان اسهال نیز موثر است.
۷/از بروز سرطان جلوگیری میکند.
۸/وجود ترکیبات آنتی اکسیدان در این گیاه موجب میشود در مهار فعالیت رادیکال های آزاد مفید باشد. مهار این رادیکال ها از آسیب بافت های بدن جلوگیری کرده و مانع از ابتلا فرد به سرطان میشود.
۹/در رفع مشکلات پوستی موثر است.
۱۰/در طب سنتی توصیه می شود با تهیه ماسک از گیاه کوبیده شده ترشواش برای تقویت و زیبایی پوست استفاده شود. این ماسک اثر خنک کنندگی دارد. علاوه بر این، خاصیت ضد باکتریایی آن فعالیت باکتری های سطح پوست را مهار کرده و از ایجاد جوش و آکنه جلوگیری میکند.
۱۱/از جوشانده برگ و دانه های این گیاه به صورت موضعی برای درمان دمل استفاده میشود. این گیاه در درمان اگزما، رفع میخچه، زگیل و دیگر برجستگی های پوستی موثر است.
۱۲/عصاره گیاه کمک فراوانی به درمان سوختگی و ترمیم بافت های آسیب دیده میکند.
۱۳/موجب سم زدایی کبد میشود.
خاصیت آنتی اکسیدانی و حضور ترکیباتی مانند ویتامین C ، فلانوئید ها، بتاکاروتن و نیاسین موجب سم زدایی کبد می شود. به این ترتیب، کارایی کبد را افزایش داده و مانع از ابتلا فرد به بیماری های زردی و یرقان میشود.
۱۴/قند خون را کنترل میکند.
گیاه ترشواش خاصیت آنتی دیابتیک دارد. به این معنی که فعالیت آلفا آمیلاز را مهار کرده و مانع از افزایش قند خون میشود. به این ترتیب، با کنترل میزن قند خون از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند.
۱۵/معده را تقویت میکند.
بنا به توصیه طب سنتی، استفاده از برگ های ترشواش در تقویت عملکرد معده نقش دارد. ترکیب جوشانده گیاه با شیر در رفع سوء هاضمه کودکان بسیار موثر است. علاوه بر این، مصرف این گیاه کمک فراوانی به دفع زرداب میکند.
۱۶/برای درمان درد دندان مفید است.
خاصیت ضد باکتریایی این گیاه موجب می شود مصرف آن فعالیت باکتری های دهان و دندان را مهار کرده و مانع از ایجاد پوسیدگی و عفونت شود. بر اساس طب سنتی، برای رفع درد دندان توصیه می شود از جوشانده برگ های گیاه به صورت دهان شویه و غرغره استفاده شود.
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2470
ادامه👇👇
3⃣
۱۷/در کاهش کلسترول بد ( LDL ) موثر است.
همان طور که پیش از این نیز به آن اشاره شد این گیاهی منبعی غنی از انواع اسید های چرب مفید است. این ترکیبات در کاهش چربی خون و کلسترول بد LDL تاثیرگذار است.
۱۸/عفونت چشم را برطرف میکند.
خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی گیاه ترشواش موجب می شود شیره آن در درمان عفونت های چشمی بسیار موثر باشد.
۱۹/علاوه بر موارد گفته شده از این گیاه و فراورده های کلیه را در برابر داروی نفروتوکسیک محافظت کرده و در درمان بواسیر، رفع التهاب گوش میانی، افزایش اشتها ، بند آوردن خون و تسهیل پریود موثر است.
🟡مصرف #ترشواش چه عوارضی دارد؟
مصرف ترشواش و فراورده های آن، در کنار خواص و فواید بی نظیری که دارد میتواند با عوارض اندکی نیز همراه باشد. به همین دلیل توصیه میشود مصرف آن با مشورت افراد متخصص در زمینه طب سنتی همراه باشد. در این قسمت به عوارض احتمالی مصرف این دانه ها اشاره میکنیم:
۱/این گیاه حاوی اسید اگزالیک است. به همین دلیل، مصرف بیش از اندازه آن می تواند موجب بروز مسمومیت خفیف شود.
۲/توصیه می شود زنان باردار و شیرده از مصرف آن خودداری کنند.
🌐https://www.jahaneshimi.com/23895/%D8%AA%D8%B1%D8%B4%D9%88%D8%A7%D8%B4-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F-%DA%86%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%88-%D9%81%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF-%D9%88-%D8%B9/
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2470
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پروفسوری از دانشگاه توکیو که بخاطر عظمت «#روزه» و اثبات فواید جسمانی آن به لحاظ علمی، مسلمان شد!
💠 #معرفی_کتاب
📘امداد فرهنگی؛ از ادبیات تا تجربه
📄دفتر سوم کتاب «امداد فرهنگی؛ از ادبیات تا تجربه (تجربههای زیسته روحانیون امدادگر امداد فرهنگی بانوان)» اثر #معصومه_حریزاوی است که در پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۲۱۶ صفحه به چاپ رسید.
📌اقدام مهمی که در این راستا به تحقق موضوع یاری میرساند، به دست آوردن شناخت از ویژگیها و #شرایط_امدادگری_زنان است که در این پژوهش صورت پذیرفته است.
📘این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛
■فصل اول با عنوان «مفاهیم و مبانی روشی» مشتمل بر دو بخش است.
■فصل دوم با عنوان «درآمدی بر امدادگری فرهنگی زنان» مشتمل بر چهار بخش است.
■«فرجام سخن» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن طی دو بخش مروری بر مباحث پیشین و راهبردهای پیشنهادی به نگارش درآمد است.
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
💌وقفنامه آقابزرگ تهرانی
📜#متن_وقفنامه:
《بسم الله الرحمن الرحيم، و به ثقتى》
🖊حمد خدايى را سزاست كه بر خطورات قلب همگان #واقف، و از خفاياى سرّى مردم مطّلع، و بر آنچه در برگبرگ دفاتر نوشته مىشود، عالم است.
📌سلام و درود بر كسى كه قرآن كريم بر او نازل شد؛ قرآنى كه همه كتابهاى آسمانى گذشته را نسخ نمود، و سلام بر اوصاى معصوم پيامبر و سلام بر حافظان شريعت.
و امّا بعد. . .
📌از آنجايى كه شرع مقدس مرا بر آن داشت كه يك #صدقه_جاريهاى از خود به جاى بگذارم، و از طرفى فرزندانم مرا تشويق مىنمودند كه كتابهايم در نجف اشرف بماند تا همه علاقهمندان و طلّاب و بزرگان بتوانند از آن استفاده كنند، فرصت را غنيمت شمردم و از خداوند عزوجل طلب خير و صلاح نمودم و صيغه #وقف را بر تمام آنچه در كتابخانه داشتم، جارى كردم؛ كتابخانهاى كه در سال ١٣۵۴ق با خود از سامراء به نجف آوردم.
📌البته اين #وقف شامل كتب چاپ شدهام، مانند «الذّريعة» و «طبقات اعلام الّشيعة» نمىشود؛ چراكه آنها بايد فروخته شوند و درآمدش در چاپ مجلّدات بعدى صرف گردد. همچنين شامل مخطوطاتى كه به دست خود نوشتم، نمىشود؛ چراكه قبلاً آنها را براى اهل علمِ از ميان فرزندان پسرم وقف خاصّ نمودم تا از آن منتفع شوند و اقدام به چاپش نمايند.
📌#توليت اين كتابخانه را به دامادم حاج شيخ حسين و جناب سيد مهدى مدرّسى و فرزندان پسرم كه در تهرانند و فرزندان ايشان واگذار كردهام، و ايشان (انشاءالله) به نگهدارى از آن اقدام خواهند كرد، و عوائد و منافع آن را صرف هزينههاى كتابخانه مىكنند.
📌بر فرض اگر فرزندانم كسى از نسل خود باقى نگذاشتند يا كسى از ايشان اقدام به نگهدارى از كتابخانه نكرد، كتابها به كتابخانه امير مؤمنان (ع) منتقل شود؛ كتابخانهاى كه علّامه امينى چند سال پيش از اين آن را تأسيس نمود.
📌در هر صورت اين كتابها تا زمانى كه قابل استفاده باشد، وقف شده تا اينكه حضرت ولىّعصر (عج) ظهور نمايد و در مورد آن به اذن پروردگار خود تصميم بگيرند.
🌕كسى كه اين وقف را از وقفيّت برگرداند، گناهش بر عهده خودش خواهد بود.
📌صيغه وقف در روز جمعه ٢۵ ماه ذىالحجه، درست يك ماه بعد از «دحوالارض» اجرا شد و بعد از گذشت سه ماه و سه روز از اجراى صيغه، در روز پنجشنبه بيستويكم رمضان مفاد آن را در حالى كه در خانه خود در نجف اشرف نشستهام، با دست لرزان خويش نوشتم.
✍فانى، آقابزرگ تهرانى
📜اين برگه به امضاى اين اعلام رسيد:
١. سيد محمدطاهر شيرازى
٢. حسين مشكور
٣. شيخ محمدرضا مروّجى طبسىّ نجفى
۴. ابراهيم حسينى شيرازى، مشهور به ميرزاى اصطهباناتى [1]
[1] موسوعة النجف الاشرف، جعفر خليلى، ج٧، ص٢۶١.
🌐https://hawzah.net/fa/Magazine/View/6444/8148/107300
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2428
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰رهبر انقلاب:
تخریب جنگلها و... و تبدیل آن به ساختمان ها و موارد دیگر ضربه منافع ملی و جامعه است.
🌳🪵🌲🪵🌴🍂🍂
۱.چه کسانی و با چه عنوان و لباسی توانستند در اراضی جنگلی و کشاورزی ساخت و ساز کرده و 👈حتی با رایزنی از سوی #افرادنافذ توانستند مجوز تغییر کاربری بگیرند؟؟!!
۲.مگر جنگل جزو #انفال نیست؟ پس چرا برخی یقه داران ممتاز دست از سر کچل جنگل بر نمیدارند؟؟!!
۳.تحقیق شود که چه کسانی با اینکه از سوی #منابع_طبیعی و یا #جهادکشاورزی با ساخت و ساز فرد....مخالفت کردند،👈 اما همو با یک رایزنی از سوی یک سِمَت مقدس قانون را به زمین کوبید!!
🌕آیا نماز در آن خانه صحیح است؟؟!!
۴.چه کسانی بعضا شبانه از ساعت ۱_۳ بامداد درختان را قطع و قاچاق میکنند؟؟!!
👈 آیا در آن حوالی دهیاری، شورای اسلامی و یا سایر افراد حقیقی و حقوقی زندگی نمیکنند؟؟!!
۵.چطور #وقف بودن چندصد ساله ی فلان مرتع از جنگل زیر سوال است و حتی خلع ید میشوند؟!
👈 اما این در حالی است که فلان...شخص در تپه ای بلندبالا که با اداره ی مربوطه ی نیز فاصله ای ندارد، ساخت و ساز کرده و بعدها شنیده ها حاکی است که وی جهت فرار از اعمال قانون همان ساختمان نامشروع را مثلا وقف کرده است.!!!
۶.در زمستان به جنگل بروید و فاجعه را بنگرید.
ساخت و سازها❗️
جاده سازی ها❗️
ویلاها❗️
دیوارکشی ها❗️
کاشت درختان صنوبر و نارنج❗️
🟡جنگل ارث کیست؟
✍#محسن_داداش_پور_باکر
📩شناسه۱۴۰۲۱۲۲۸۱۵۳۳
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ💚🇮🇷💚჻ᭂ
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام #خمینی
⏰سخنان تکاندهنده حضرت امام خمینی ره
👈 من خوف این را دارم که مردم به خاطر اطاعت از حرفهای ما بهشت بروند اما خود ما به خاطر اینکه مهذب نبودیم برویم جهنم...
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌸اَلّلهُم عجِّللِوَلیِّکَ الفَرَجَ🌸
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ💚🇮🇷💚჻ᭂ
🌕جلوی ورود فرهنگهای غلط به روستاها گرفته شود.
🇮🇷آیت الله لائینی؛نماینده ولی فقیه در استان #مازندران:
《جلوی ورود فرهنگهای غلط به روستاها گرفته شود》
🔹️ باید با آسیبهای اجتماعی جدی مبارزه کنیم.
🔹️ نگذاریم در حوزه پاکِ #روستاها که آن صفای خودشان را دارند پای برخی از مفاسد و آسیبها باز شود و ایمان و معنویت باید در محیط روستایی پررنگ باشد.
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌸اَلّلهُم عجِّللِوَلیِّکَ الفَرَجَ🌸
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ💚🇮🇷💚჻ᭂ
#نامگذاری
📜اژدها آشنا در فرهنگ ما
⏰سال ۱۴۰۳ هجری خورشیدی، به نام سال اژدها ست.
🦕#اژدها هرگز بیگانه با فرهنگ و رسوم ما نیست و نامش در کتابهای اسطوره و تاریخ، نامه شاهان و شاه نامه ها به وفور دیده می شود و 👈 مهم تر از همه، در کتاب ارزشمند حکیم توس، فردوسی قدسی، اژدها با عناوین و معاني گوناگون، نامی آشنا در نبردی با پهلوانان اسطوره ای ما، بویژه رستم تهمتن و اسفندیار رویین تن است.
🦕اژدها همان « اَژی دَهاکه» در فرهنگ اوستایی است که اَژی آن، به معنی مار (یک جانور اهریمنی) و دَهاک به معنی آفت و عیب است و روی هم رفته، از دید مردم در فرهنگ ایرانی، با کشتنش، ناپاکی از جهان رخت بر می بندد.
🦕اژدها یکی از موجودات اسطوره ای و افسانه ای شاهنامه فردوسی است و نامش به فراوانی در شاهنامه فردوسی آمده است و گاهی در شاهنامه نماد زور و قدرتمندی است و پهلوانان، پرچم خود را با نقش اژدها می آرایند، از جمله درفش خود رستم و پسرش، فرامرز.
📌نکته جالب اینکه پدر رستم، مهراب کابلی از نژاد ضحاک است و ضحاک:
همان است کز گوهر اژدهاست
وگر چند بر تازیان پادشاست
📚در فرهنگ ما ، اژدها کشی بخاطر خطرناکی و پلیدی اش، پر رونق است، سام، رستم و اسفندیار که از پهلوانانند و اسکندر و بهرام گور که از شاهانند، اژدها کُشند.
🔎بر همگان مُبَرهَن است، رستم و اسبش، رخش، در خوان سوم با اژدها روبرو می شوند، البته اژدها در تیرگی شب از چشم رستم پهلوان ناپدید می شود و قبل از آنکه رستم، سرش را از تنش جدا کند، اسب او، رخش، به او حمله می کند و با اژدها درگیر می شود.
📌در جایی دیگر هم، در خوان سوم، اسفندیار با او روبرو می گردد، و با شمشیر نوک تیز سرش را نشانه می گیرد و مغز اژدها را متلاشی و نابود می کند، و.....
🦕این اژدها، حیوان معمولی نیست، غالبا شبیه کوه عظیم الجثه ی سیاهی بود که خورشید و ماه را می پوشاند، چشمان او مانند دو چشمه خون تابان بود، وقتی دهانش، مانند غار سیاهی باز می شد، آتش همانند آتش فشانی شعله می کشید. برای تقریب به ذهن باید بگویم پهلوانان ما با اینگونه هیولایی مبارزه می کردند، به عنوان یک نمونه، اسفندیار با چنین اژدهایی در می افتد و:
به شمشیر مغزش همی کرد چاک
همی دود زهرش بر آمد ز خاک
از آن دود آن زهر مدهوش گشت
چو کوهی بیفتاد و مدهوش گشت
📝پس با نوشتن این مجمل، معلوم شد #اژدها در فرهنگ ایرانی ما وجود داشته و مظهر پلیدی و نماد قدرتمندی بوده است.
💥ان شاء الله، در این سال نو (۱۴۰۳ شمسی) نماد پلیدی او از ایرانیان دور، و مظاهر قدرتمندی اش برای همه ما نمایان شود و ظهور و بروز کند.
📍شایان ذکر است بنا به گفته ی یکی از محققان فرهنگ ، در فرهنگ بومی مازندرانی ما،👈 اَجیک یا اَژیک (کرم خاکی) با پسوند تصغیر «ک» همین معنی اژدها را در ذهن ما متبادر می کند که به معنی مارکوچک است.
❤️سالی سرشار از خوشی، پاکی و قدرتمندی را برای همه هموطنانم آرزو می کنم.
✍#منصورجعفری
🌷۱۴۰۲/۱۲/۲۸
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2472
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🇮🇷🇵🇸
﷽
📝 تقابل معنادار «توئیتر» و «ایتا» در #انتخابات ۱۴٠۲
🍃🌹🍃
🔻حجم تولید محتوای انتخاباتی در ایتا از ۸ تا ۱۱ اسفند بیش از ۵۰۰ هزار و در توئیتر افزون بر ۷۵۰ هزار بوده است و میتوان تولید محتوای ایتاییها را در حدود ۸۰ درصد توئیتریها در نظر گرفت.
🔹تلگرام که همواره اولویت دوم کاربران در بزنگاههای سیاسی اجتماعی برای رصد اخبار بوده، در اینجا و با رشد معنادار ایتا، به رتبه سوم نزول پیدا کرده است.
🔸روبیکا دیگر بستر تولید محتوای انتخاباتی بود که تقریبا نصف تلگرام و دو برابر اینستاگرام، درباره انتخابات محتوا منتشر کرده است.
🔺ایتا را باید به عنوان پدیده انتخابات ۱۴۰۲ و یکی از مهمترین نقشآفرینان مجازی در این انتخابات معرفی کرد، زیرا از نظر تولید محتوا، هشتگسازی و فعالیت کاربران از مهمترین و موثرترین بسترهای مجازی بوده است.
#روشنگری | #ماه_رمضان #ایران_قوی
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2473
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌸اَلّلهُم عجِّللِوَلیِّکَ الفَرَجَ🌸
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ💚🇮🇷💚჻ᭂ
🌕شبکه فحشا که سالها در اینستاگرام کار کرد،👈 به لطف خدا و تلاش سربازان گمنام در حال فروپاشی کامل است👈 و با دستگیری امیرشقاقی اتفاقات جدیتری رخ داد.
#ایران_قوی
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌸اَلّلهُم عجِّللِوَلیِّکَ الفَرَجَ🌸
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ💚🇮🇷💚჻ᭂ
🐝#زنبور #عسل
وَ أَوْحَى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتًا وَ مِنَ الشَّجَرِ وَ مِمَّا يَعْرِشُونَ ﴿۶۸﴾
ترجمه:
{و پروردگار تو به زنبور عسل «وحی» (و الهام غریزی) نمود که: «از کوهها و درختان و داربست هایی که مردم میسازند، خانههایی برگزین!}
💌این آیه [۶۸ سوره نَحل قرآن] دو پیام دارد:
۱- تلاش و حرکت حیوانات و انتخاب مسکن آنها بر اساس غریزهاى است که خداوند در نهاد آنها قرار داده است. «اوحى ربّک الى النحل …
۲- بهترین نوع عسل، عسلِ زنبورهاى کوهستان است که از گل و گیاه کوهى استفاده مىکنند. »اتّخذى من الجبال … و من الشجر…»
🐝
💌پیامبراعظم(ص):
الطیبُ یَسَّر و العَسَلُ یَسَّرو وَ النَّظَرُ الَ الَخضَرهِ یَسَّر و الرُّکُوبُ یَسَّر
{ بوی خوش عسل نگاه کردن به سبزه و سوارکاری موجب نشاط و طراوت میگردد.}
💌حضرت محمد(ص):
{هر کس با توجه به آنچه در قرآن دربارهی شفادهندگی عسل ذکر شده در هر ماه یک نوبت عسل تناول نماید از ۷۷ بیماری معاف است.}
💌امام علی (ع):
«الْعَسَلُ شِفاءٌ مِنْ كُلِّ داءٍ وَلا داءَ فيهِ يُقِلُّ الْبَلْغَمَ وَيَجْلُو الْقَلْبَ»
{عسل شفای هر دردی است و هیچ دردی در آن نیست، بلغم را کم میکند و قلب را جلا میدهد.}
👇👇
🐝در بدن یک زنبور عسل ۳ میلیون مو وجود دارد،
از جهت مقایسه ای بخواهیم نگاه کنیم،👤 در کل بدن انسان فقط ۱۰۰ هزار مو وجود دارد.
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌸اَلّلهُم عجِّللِوَلیِّکَ الفَرَجَ🌸
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ💚🇮🇷💚჻ᭂ
📜کلمات ،واژگان،عبارات و اصطلاحات زبان تبری یا تبرستانی (براساس گویش منطقه هزارجریب یا تبرستانِ مازندران ) (قسمت سی و پنج)
🔶سِره سو دَنیه = اِنگار داخل منزل نور و روشنایی وجود ندارد ، کنایه از بی رونق بودنِ منزل بخاطر نبودن و عدم حضور عضو مهم و مفید و محبوب و محوری در خانواده . (مِه دِتِر وقتی سِئرِ دَنیئِه سِرِه سو دَنیه )
🔶کَلِک = یکی از دروازه های ساده برای ورودی حیاط منزل و باغچه و استراحتگاه دام . ( ترکیبی از چند تا چوب کلفت که بصورت افقی به موازات هم روی دو پایه یا تیرک چوبیِ عمودی در دو طرف قرار می گیرد.
( قسمت انتهایی پایین کمر=مِه کَلِک دَرد کانده ، دَر بُورده )
(کَلِک بازی ره بِئِل کِنار = حقّه بازی ، نیرنگ و فریبکار و حیله گر نباش)
🔶روز بِنِه دَکِته = صبح شد ، روز فرا رسید ، روز شد ، هوا روشن شد، شب به پایان رسید (پاشو کار کن خوابیدن بس و کافی هست!)
🔶چِش چِش ره نَوینده = مثل چشم راست که نمی تواند چشم چپ را ببیند . کنایه از اینکه خیلی تاریک است ، تاریکی مطلق ، تاریکی و سیاهی شدید شب . اصلاً قادر به دیدن نبودن
🔶تَه خانه= اتاق انباری در زیر زمین یا طبقه همکف منزل ، اتاقی که تقریباً سرد می باشد ، سردخانه یا مکانی برای نگهداری و ذخیره آذوقه برای مصرف در زمستان . اگر تعداد اتاق زیر زمین مانند منزل ما بیشتر باشد به جای لانه مرغ ( کِرک کالی) ، یا نگهداری بَرّه و بزغاله ( کِرِس) یا انبار کردنِ گندم و جو و هیزم نیز استفاده می شود .
🔶پیچ پیچی کَلّه می = دارای موهای فرفری و موج دار
🔶اِوون دله = داخل اتاق ایوان ، اتاق مهمانی، اتاق پذیرایی . اتاقی که همیشه برای پذیرایی از مهمان هایی که سرزده می آمدند تمیز و مرتب نگه داشته می شد ، از طرفی اتاقی برای ذخیره و انبار کردن ِ آذوقه هم بود .
🔶وِه رِه تُ گِرنه گِننه گِنّه ، دِل ره اُزار گِرنه = دچار تب می شود، دلش بیمار می شود به مرض دچار می شود . کنایه از اینکه اهل کار و تلاش و همکاری نبودن ، تن به کار ندادن ، تنبل و بی خیال بودن . از زیر کار در رفتن .( خطاب به کسی که از او انتظار کمک و همکاری داریم ولی طرف بی خیال و تن پرور هست ولی نترس تن به کار بده با کار کردن ترا تب نمی گیرد دلت به مرضی دچار نمی شود کار کردن بد نیست !)
🔶 اِتّا ماقع = یک زمانی، موقعی، هنگامی. زمان نامعلوم و وقت نامعین و نامشخص که هنوز نرسیده هست هنوز موقعش نشده است یا زمان مشخص که سپری شده . (اِتّا ماقِع مِره حالی بَویئِه که گَت لَوِه خالی بَویئِه ) .
🔶هِه اینا اَمِه شانسه! = شِکایت و گِله داشتن از تقدیر و سرگذشت و اقبال خویش، هه، اینها از شانس ماست! اینها از بخت و اقبال بد ماست! شانس نداریم !
🔶خاشِ دل ره شکر اِنار زنده ! = کنایه از بیجهت امیدوار بودن ، بیهوده دل خوش و خوش خیال بودن ، خوشبین بودن . پیشاپیش به خودش وعدههای خوب و شیرین ( مانند انار شیرین ) میدهد .
🔶پِلا بِشِن بِخُو = پُلُو را بریز روی زمین بخور. اشاره به خانه یِ تمیز ک پاکیزه و کدبانوی اهل نظافت و نظم و پاکیزگی . بنابراین در چنین منزلی غذا روی زمین ریخته شود و میل شود طبع و سلیقه آدم می گیرد
🔶وِنِه سَر ره چال بَیته هایته = سرش را زیر چاله خاک قرار داد دفن کرد . نابود و فنا کرد خرجش کرد، از بین بُرد . هدر دادن و مصرف کردن پولِ پس انداز شده یا امانت گرفته شده . (مردی ! فِلُون قَدِر چو صِندُوق کِنارِ پول ره بَییتی ، خاشِ بِرار جِه هم پول قرض هایتی چکار هِکاردی سِئرِه که خرج نَکاردی همه یِ پول سَر ره چال بَیتی !)
🔶بالِشمِه = بالشت پشتی ، مَخمِلبالِشت یا مُتکا قرمز با بالشمه رو گیر توری سفید که دوتا روی هم قرار می گرفت مهمان یا پدر خانواده به آن تکیه می داد یک پارچه تِترُون سفید سنگر یا گلدوزی شده هم بصورت لوزی روی آن تزئین می شد ، بالش نرم و ظریف. بالش شخصی و دوستداشتنی هر فرد.
🔶پیش ، پیشتِه = از اصوات برای راندن و دور کردن و فراری دادن گربه( بامشی، پیشی) بکار می رود .
🔶بَند آیته = چَک هایته = برخورد کرد ، اِصابت کرد
🔶بَکاشتِه بِنه بِیشتِه= کنایه از اینکه ، کسی را بهشدت زد یعنی کُتک زد و روی زمین گذاشت. با خشونت و بی رحمی و بدونگذشت و دلسوزی کسی را زدن
🔶دَسّه تُ بُزویی یا هِدایی بَمویی اینجه؟!= دست را تاب و تکان دادی اینجا آمدی؟! کنایه از اینکه دستخالی بدون هیچ هدیه و کادو آمد؟!
🔶خاش چِلکه سَر دره = دنبال منافع و سود خودش هست روی منفعت خودش تمرکز و تلاش می کند به فکر خودش هست
🔶خادِش رِه گِرنه گِنِنه = خودش را میگیرد، قیافه میگیرد،پُز میدهد، مغرور و خودخواه و پُر اِفاده هست.
✍پژوهش ابوالفضل وکیلی
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2477
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🌸عـَیــیــد گـِردِش : عـِیــد دیــدنی و دیــد و بازدیــد در روستاهای هزارجریــب(تبرستان) مازندران
🍃در اولین روز سال نو یعنی عید نوروز ، مردمان روستاهای هزارجریب مازندران ، بطور دسته جمعی ، منزل به منزل به دیدار ِ اهالی روستا و یکدیگر میروند .
🍃روز اول مردان هزارجریبی و روز بعد زنان و بانوان هزارجریبی این سنّت دیرینه را انجام میدهند. حتّی افرادی از روستا که مقیم و ساکن شهر های مختلف هستند در این روز فرخنده به زادگاهشان بر میگردند و به این جمع اضافه میشوند و تجدید دیدار میکنند .
🍃احساسات لطیف و خوشایند و ذوق و شوق ِ کودکان با گرفتن عِیدی نقدی یا تخم مرغ رنگ شده بر زیبایی های این دید و بازدید می افزاید .
🍃این فرهنگ و رسوم هزارجریبی باعثِ استحکامِ روابط خانوادگی و خویشاوندی و افزایش دوستی و برادری و نوع دوستی در جامعه روستایی میشود .
🍃این شیوه یِ ملاقات و مهمانی ، جزئی از ارزش های دینی مان یعنی صله رحم هم محسوب می شود که ثواب و فضیلت فراوان دارد .
🍃این رسم و آداب، بخاطرِ توجه به بستگان و نزدیکان و آشنایان و احترام به بزرگان و ریش سفیدان روستا ، ارزشمند است .
🍃ناگفته نماند: بعد از ورود ِ شِئگین یا مادرمه به منزل و دیدار با بزرگترها مخصوصاً پدر بزرگ ها و مادربزرگها، عید دیدنیِ دسته جمعی (عَیید گِردِش ) شروع میشود .
🍃گاهی اوقات ، عید دیدنیِ گروهی و دسته جمعی با مهمان شدن به خانواده شهدا یا خانواده هایی که عزیزانی را از دست دادند شروع میشود.
🍃زندگی در هزارجریب(تبرستان) مازندران، با چنین فرهنگ با ارزش و کُهَنی ، معنا پیدا میکند و بطور واقعی جریان دارد .
✍پژوهش ابوالفضل وکیلی
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2480
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
📜 آیین خوش نوروز
▫️عیدگِردش(عید دیدنی) در نیالا
💥نوروز، جشن آغاز سال شمسی که با اولین روز بهار آغاز می شود و قدمتی بیش از سه هزار سال دارد. یکی از کهن ترین وشیرین ترین جشن های به جا مانده از دوران باستان است.
صبح روز عید مراسم دید وبازدید رونق می گیرد. اهالی روستای نیالا هزارجریب هم طبق سنت و آیین گذشتگان هرساله در اولین روز عید به دیدار یکدیگر می روند که البته به صورت دست جمعی به منزل اهالی روستا رفته و"عید گِردش "انجام می دهند.
در هر خانه سفره ی زیبایی پهن شده و مهیای پذیرایی از مهمان هستند، در گذشته تخم مرغ پخته ی رنگ کرده یا نقاشی شده روی سفره که جنبه ی زیبایی داشت به اعضای خانواده و به ویژه بچه ها به همراه سکه و انواع شیرینی هدیه داده می شد. رسم مبارک و فرخنده ای بود که امروزه کمرنگ تر شده است.
مردمان روستا در این روز ابتدا به دیدار فردی می روند که عزادار است و سپس به منزل تک تک اهالی می روند و رسم"عید گردش" را به جا می آورند.
امیدواریم با تبلیغ و ترویج مردم به آیین های نوروز زیبایمان این رسوم زیبا به فرهنگ اصیلمان برگردد.
✍️ نجما نجار
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2479
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
📜گالشِ میل بوئه نَرِگُو رِه گوک ماسِنِنده.
🐄اگر میل گالش (گاوبان) باشد گاو نر هم گوساله می آورد.
📏هرگاه باب میل کسی و یا مسئولی بر انجام کاری باشد هرطور است انجام می شود.
#ضرب_المثل_های_شرق_مازندران
📔نقل از کتاب:
ضربالمثلها و کنایات محلی شرق مازندران
✍️ مولف:
زنده یاد سهراب یوسفی گرجی
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2292
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand ﷽
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─