eitaa logo
ارتباط موثر
1.5هزار دنبال‌کننده
905 عکس
328 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📄 یک درس مهم در زندگی: منتظر نباشید تا زندگی دنیا ساده و راحت شود. این شما هستید که به عنوان انسان باید تلاش کنید تا قوی تر باشید. قدرت انسان برای مقابله با چالش های زندگی؛ از یک سو ناشی از ایمان و باور عمیق به خدا است، و از سوی دیگر نتیجه فراگیری مهارت‌ها و دانستی‌های ضروری است. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
📄 نوشته اند: "ظن" به معنی گمان بردن و شک کردن و شاید توهم، و "خواب ظن" هم خوابی است که برمبنای توهم و شک و گمان شکل گرفته باشد. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 🔷 شاید در مورد خواب دیدن آقایان یا خانم‌ها نشود به طور مطلق گفت چپ (نادرست) است. اما خواب ظن(خوابی بر مبنای افکار پریشان و گمان و توهم...) بدون شک چپ و نادرست و غیر قابل اعتنا است. شاید در بیداری هم گاهی گرفتار چیزی شبیه چنین خواب هایی باشیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔳ببخشید دماغ شما چند متر است؟ دکتر مجتبی لشکربلوکی لحظه ای با خود خلوت کنید و به این سوال صادقانه (تاکید می‌کنم صادقانه) پاسخ دهید: کدامیک از ما در زندگی مان مانند یک قدیس معصوم بوده ایم و کاملا پاک، بدون خطا و اشتباه بوده ایم؟ همه ما در برهه هایی از زندگی کارهایی کرده‌ایم که بعدها آرزو کرده‌ایم کاش هیچوقت آن ها را انجام نداده بودیم. تلاش می کنیم که آن ها را از حافظه خود نیز پاک کنیم. یکی در بخشی از زندگی اش سیگاری بوده، یا شیشه می کشیده. فرد دیگری در زندگی اش چند باری تقلب کرده. بخشی دیگر روابطی داشته که به خانواده اش منتقل نکرده. فرد دیگری یک بیماری دارد که هیچکس جز اعضای خانواده اش نمی دانند. اما شبکه‌های اجتماعی به جایزالخطا بودن انسان‌ها احترامی نمی‌گذارند. کافی است اشتباه کوچکی از شما سر بزند، دیگر باید منتظر باشید که روزی کسی آن را منتشر کند و شما را به نابودی بکشاند. اگر فرد مشهوری باشید که اوضاع خیلی خیلی بدتر می شود. همه ما به خودمان حق می دهیم که دماغ مان تا هر جا که می توانیم در زندگی فرد مشهور فرو کنیم و از آن بدتر به خودمان حق می دهیم که هر چه فهمیدیم را سخاوتمندانه و پیروزمندانه با دیگران به اشتراک بگذاریم و از این دو بدتر اینکه بدون اطلاعات کافی در مورد زمینه، شرایطی که منجر به آن رفتار شده در مورد او قضاوت کنیم. اما آیا این *«هتاکیِ جمعیِ هنجار-شده»* به نفع من و شما و نسل آینده است؟ جامعه ای با دهان های گشاد و دماغ های بزرگ، جامعه کامیاب و شادی نخواهد بود. امروز پرده از زندگی من برداشته می شود و فردا قطعا نوبت شماست. *☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:* تکنولوژی و رسانه ها دسترسی ما را به اطلاعات به شدت گسترش داده اند اما انگار که دکمه بمب اتم را گذاشته باشی زیر دست یک انسان نخستین. خاصیت تکنولوژی برطرف کردن محدودیت هاست. در ازای هر تکنولوژی ای که خلق می شود و به کار گرفته می شود حداقل یک محدودیت از پیش روی آدمی کم می شود و دقیقا همین جاست که ما محتاج آنیم که چیزی این مساله را مهار کند و متوازن کند؛ یعنی هر چقدر این محدودیت ها کمتر و کمتر می شود باید چیزی وجود داشته باشد که این انسان آزادتر شده را مهار و محدود کند: دیسیپلین شخصی. به عبارت دیگر به ازای هر آزادی که فناوری به ما می دهد باید یک قاعده اخلاقی در ما نهادینه شود. برای تمرین دیسیپلین شخصی در حوزه رسانه (کاهش میزان فرو کردن دماغ در زندگی شخصی سایرین) تکنیک سه پرسش سقراطی بسیار مفید است... ادامه دارد کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
🔳ببخشید دماغ شما چند متر است؟ دکتر مجتبی لشکربلوکی لحظه ای با خود خلوت کنید و به این سوال صادقانه
🔳ببخشید دماغ شما چند متر است؟(ادامه) دکتر مجتبی لشکربلوکی تکنیک سه پرسش سقراطی بسیار مفید است... ✅ هر زمان که تیتری دیدید در مورد رسوایی زندگی شخصی فلان آدم معروف یا غیرمعروف از «سه پرسش سقراطی» استفاده کنید. ✅ هر زمان که کسی خواست مطلبی را بگوید یا شما مطلبی را بگویید این تکنیک را به کار ببرید. یک روز فرد بزرگي که از آشنايان سقراط بود، با هيجان آمد پیش او و گفت: ميداني راجع به يکي از شاگردانت چه شنيده ام؟ 🔹 سقراط پاسخ داد: قبل از آن سه سوال از تو می پرسم. اولين سوال این است که کاملا مطمئني که آنچه را که مي خواهي به من بگويی حقيقت دارد؟ مرد جواب داد: نه. فقط در موردش شنيده ام. حالا سوال دوم؛ آنچه را که در مورد شاگردم می‌خواهی به من بگويی خبرخوبی است؟ مرد جواب داد: نه! سقراط گفت: پس مي خواهي خبري بد در مورد شاگردم که حتي درمورد آن مطمئن هم نيستي بگويي؟ و اما سوال سوم؛ آن چه را که مي خواهی در مورد شاگردم به من بگويی براي من فایده ای هم دارد؟ مرد کمی فکر کرد و پاسخ داد راستش نه! سقراط گفت: اگر می‌ خواهي به من چيزی را بگويی که نه حقيقت دارد و نه خوب است و نه حتی سودمند است پس چرا اصلا آن رابه من مي گويی؟!! ✳️ این سه سوال به ترتیب پرسش حقیقت، پرسش خوبی، پرسش سودمندی نام دارند. و دیسیپلین شخصی در عرصه رسانه ای یعنی اینکه من با این سه پرسش، دماغ خودم را کوتاه کنم. درست آن است که آموزش و پرورش، آموزش عالی و صدا و سیما با بودجه های هزار میلیاردی در من و شما این دیسیپلین شخصی را ایجاد کنند. ادبستان که بعدها شد دبستان، در اصل هدف اصلی اش همین آموزش دیسیپلین شخصی یعنی حد نگهداشتن و مودب شدن بود که متاسفانه فروکاسته شد به خواندن و نوشتن. وظیفه جمعی ما این است که نقصان‌های اساسی سیستم آموزشی و رسانه ای (شامل آموزش و پرورش، آموزش عالی و صدا و سیما) را جبران کنیم. حال که این سیستم ها در خلق یک فرهنگ درست درمانده اند، باید خودمان دست به کار شویم و دیسیپلین شخصی را ابتدا در خودمان و سپس در نسل بعدی تمرین کنیم و پایدار کنیم. «هتاکیِ جمعیِ هنجار-شده» را باید تبدیل کنیم به «جامعه ای با دهان ها و دماغ‌های با دیسیپلین». مقدمات کامیابی را تمرین جمعی کنیم. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه غربتی است، عزیزانِ من کجا رفتند؟ تمام دور و برم پر ز جای خالی‌ها شعر:مرحوم استاد قیصر امین پور ــــــــــــــــــــــــــــــــ تا چون تویی نیاورد این چرخِ کهنه‌ باز مانَد فلک به حسرت عباس دیگری... یادروز ام البنین، مادر ایثار و شجاعت؛ و روز بزرگداشت مادران و همسران شهداء گرامی باد. یادمان هست که ما مدیونیم...؟ @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
◾️چرا از عذرخواهی فرار می‌کنیم؟ 1⃣ 🔸چرا عذرخواهی مهم است؟ این‌که بدانیم چطور مسائل و درگیری‌ها را بین خود و دیگری حل کنیم؛ ترفندی است که باعـث حفظ روابط انسانی می‌شود. خوشبختانه بسیاری از تحقیقات نشان داده‌اند که عذرخواهی به‌طرز شگفت‌انگیزی در حل اختلاف‌ها و اصلاح روابط موثر است! 🔸بیشتر اختلاف‌ها در چه‌ چیزی مشترک‌اند؟ بر اساس نتایج پژوهشی مشترک در دو دانشگاهِ شیکاگو و مونیخ وجه مشترک بسیاری از اختلاف‌ها، سرزنش طرف مقابل و خودداری دو طرف از پیش‌قدم شدن برای عذرخواهی است. محققین این مقاله برای پاسخ به این پرسش که چرا افراد از پیش‌قدم شدن برای عذرخواهی امتناع می‌کنند؟ چندین آزمایش روی رفتار هزاران نفر انجام دادند و آن‌ها را در سناریوهای ساختگی که دو طرف مقصر باشند؛ قرار دادند. ادامه دارد... کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
◾️چرا از عذرخواهی فرار می‌کنیم؟ 2️⃣ 🔸چرا معمولا سخت‌تر در عذرخواهی پیش‌قدم می‌شویم؟ محققین در طول این آزمایش متوجه شدند اگر از افرادی که انتظار می‌رفت عذرخواهی کنند، متقابلا عذرخواهی می‌شد، حس خوبی پیدا کرده و اگر عذرخواهی نمی‌شد، حس بدی پیدا می‌کردند. در واقع پژوهشگران متوجه شدند که هنگام عذرخواهی کردن، توقع بخشیده‌شدن چندان مطرح نبوده است و افراد بیشتر ترجیح می‌دادند که در مقابل از آن‌ها نیز عذرخواهی شود. 🔸درنتیجه احتمال بیشتری وجود داشت افراد برای عذرخواهی پیش‌قدم شوند، اگر احتمال می‌دادند که از آنها نیز عذرخواهی می‌شود و اگر این احتمال کمرنگ می‌شد، بیشتر تمایل داشتند که به عنوان نفر دوم عذرخواهی کنند. 📋 نتایج آزمایش: سه حالت زیر برای شرکت‌‌کنندگان در این آزمایش متصور شد و احساس آن‌ها به پیش‌قدم شدن برای عذرخواهی در هر حالت سنجیده شد (۳۰+ حس خیلی خوب، ۳۰- حس خیلی بد) نمودار نتایج را در تصویر بالا می بینید. ادامه دارد... کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .