🔹آیتالله حائری شیرازی:
🔸تراش خوردن انسان در تعاملات اجتماعی🔸
💎 هسته دانه های انار، از کروموزومها و چیزهایی که در هستۀ آن انار اولیه و وراثت آن بوده شکل میگیرد. بعضی از هستهها پهن، و بعضیها باریک و کشیده است. هستۀ بعضی از انارها زیر دندان خُرد میشود و هستۀ بعضیها استخوانی و محکم است. اینها مربوط به وراثت است؛ اما حالت چندوجهی این دانۀ انار در رابطه با دانههای اناری که در کنارش قرار گرفته، و بهوسیلۀ آنها شکل میگیرد. اَشکال جانبی هر دانۀ انار مربوط به اصطکاکهایی است که با دانههای مجاورش داشته است.
💎 #اخلاق_اجتماعی هر انسان نیز در #اصطکاک و #ارتباط او با دیگران شکل میگیرد. اگر دانۀ اناری را فرض کنید که دوروبَر آن خالی باشد و دانۀ اناری نزدیک آن نباشد، طبیعی است که این چندبُعدی و چندوجهی از کَفَش میرود و مخروطیشکل میشود دیگر شکیل و تراشیده نیست. انسانی هم که نه همسایهها با او معاشرت کنند، نه دوستان، نه خویشاوندان و آشنایان، و نه کارگزاران حکومتی، آن #تراشیده_شدن در او صورت نمیگیرد. همه از فاصلۀ دور میآیند و احوالی از وی میپرسند و میروند و هیچکس در خانهاش پا نمیگذارد؛ بچهاش هم که از مادر اجازه میگیرد تا به خانۀ #همسایه برود، مادرش میگوید: «آنها که نمیآیند اینجا؛ تو چرا میخواهی به خانۀ آنها بروی؟». این وضعیت باعث قطع رابطه میشود و آن تراشیده شدن صورت نمیگیرد.
@haerishirazi
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#اخلاق_معاشرت
#مثبت_نگری
#خودسازی
#ارتباط_موثر
.
ما کلفَت داریم...
✍️در صف پمپبنزین ایستادهام و منتظرم تا نوبتم شود. راننده میانسالی که موهای جوگندمی دارد و کارش در پمپبنزین تمام شده است به سمت مرد گلفروشی که کمی آنطرفتر از پمپها ایستاده میرود و پنج هزار تومان در دست او میگذارد. مرد گلها را به سمت راننده میگیرد و درباره قیمت گلها توضیح میدهد. راننده اصلاً به توضیح مردِ گلفروش توجه نمیکند و به سمت ماشینش برمی گردد. مرد گلفروش با صدای بلند میگوید "آقا گل؟ برنداشتی که". راننده میگوید" گل نمی خوام". مرد گلفروش با تعجب به اسکناس خیره میشود. در چشمان راننده شعفِ ناشی از لطف در حقِ مرد گلفروش دیده میشود و در چهرۀ مرد گلفروش هم شرمِ ناشی از تحقیر شدن توسط دیگران.
با مرد گلفروش صحبت میکنم. به او میگویم ایکاش پول را نمیگرفتی. او هم با تعجب میپرسد که چرا دیگران فکر میکنند که او گداست؟ میگوید که خودش شغل گلفروشی را انتخاب کرده و انتظار ندارد که به او پول بدهند ولی گل برندارند. گلایه دارد از اینکه چرا بعضیها با او همچون گدا برخورد میکنند. آیا ظاهرش شبیه به گداهاست یا رفتارش این تصور را دامن می زند. این نوع پول دادنها را نه لطف بلکه تحقیر آدمها میداند.
شاید این تحلیل مرا کمی بیرحمانه بدانید ولی فکر میکنم که انگیزه افراد برای پول دادن به نیازمندان؛ همیشه هم خیرخواهانه نیست. انگیزههای ظالمانهای در پسِ این رفتارِ در ظاهر مثبت میتواند نشسته باشد.
بعضیها علاقه دارند تا بهعمد حقارت دیگران را تماشا کنند. اینان درواقع از مشاهده نیاز دیگران به خودشان لذت میبرند. کمک به دیگری را به معنای نیاز دیگری به کمک تفسیر میکنند و این موقعیت را بسیار دلچسب میدانند. مانند رهگذری که در حاشیه پیادهرو غذایی به فقرا میدهد ولی نمیرود! میایستد و با شَعفی وصفناپذیر به غذا خوردن آنها نگاه میکند. او درواقع از تماشای نیاز و وابستگی دیگران به خودش لذت میبرد. اینان پول میدهند تا خودشان را بزرگ، و دیگران را حقیر ببینند. بهراستی در اینگونه موقعیتها کدام طرف نیازمندتر است؟
برخی دیگر با کمک به نیازمندان سعی میکنند تا طبقه اجتماعیِ خود را در ذهنشان ارتقاء دهند. به بیان بهتر خود را در جایگاه و شأن یک « ارباب سخاوتمند» تصور کنند که کیسۀ زری را به سمت « رعیت» پرتاب میکند. من ثروتمند و تو فقیر هستی. دقیقاً مانند برخی از زنان نوکیسهای که به هنگام صحبت با اقوام خود میگویند که خانهشان را «ُکلفَت»، و نه کارگر خدماتی رُفت و روب میکند! ما کلفَت داریم! ما جزو ثروتمندان هستیم! ما دست به سیاه و سفید نمیزنیم! ممکن است در این گروه کسانی باشند که از وضع مالی مناسبی هم برخوردار نباشند ولی با کمک به نیازمندان این توهم را در خود ایجاد میکنند که وضعشان آنقدرها هم بد نیست و (خدا را شکر) میتوانند به دیگران کمک کنند.
درنهایت آنکه کمک به نیازمندان توسط برخی از افراد را مکانیسم روانی «میکروبزدایی از وجدان» میدانم. این نوع کمکها با هدف کاستن از تلنگرهای گاه و بیگاه وجدان بابت پایمال کردن حقوحقوق سایرین در موقعیتهای مختلف اجتماعی توسط همین افراد میدانم. گویی این افراد به خودشان میگویند « من در همهجا آدم بدی نیستم. من در بعضی جاها بد و در بعضی جاها آدم خوبی هستم». کمک به نیازمندان این توهم یا خودفریبی را در آنان دامن می زند که هنوز انسانیت در وجودشان نمرده است و به این شکل به خودشان امید میدهند.
▪️دکتر فردین علیخواه|گروه جامعهشناسی دانشگاه گیلان
@ertebatmoaserdini
#اخلاق_معاشرت
#انتخاب
#عزت_نفس
#مهربانی
.
ارتباط موثر
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۵) 4️⃣ تصمیم بگیرید که ببخشید. 🔷 ب
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۶)
5️⃣ موقعیتهای بهتر را درنظر بگیرید.
به عبارت دیگر به دنبال استفاده از فرصت باشید حتی در خلال تهدیدی مثل کینه و کدورت...
بهدنبال مزایایی باشید که از بخشیدن دیگران و رها کردن کینهها بهدست خواهید آورد.
اغلب افرادی که آرامش ذهن دارند، انرژیهایی که در خلال رنجشها و شکایتهای مستمر از دست دادهاند را با مهارتهای خود به نحوی جبران می کنند، آنها توان بازسازی اعتماد ازدسترفته را دوباره به دست میآورند.
انسان با افکار منفی و یادآوری ناملایمات برای خود ناتوانی ایجاد می کند. و از سوی دیگر با ترس از اتفاقات احتمالی آینده، جرات جسارت و مقابله جدی را در خود از بین می برد. چنین فردی به رغم داشتن فرصت های متنوع، با مشاهده کمبودها و احتمال شکست در آینده، حرکت مثمر ثمری از خود بروز نمی دهد.
بدتر اینکه عامل این شکست ها را همان کدورت و ایجاد کننده آن می شناسد در حالی که اگر وسوسه های نفسانی نبود شاید به مرحله بهتر از زندگی دست می یافت.
این مطلب ادامه دارد...
@ertebatmoaserdini
#کینه_ورزی
#ارتباط_موثر
#تغییر
#عزت_نفس
#منفی_نگری
#اخلاق_معاشرت
#اخلاق_کاربردی
#خودسازی
#خود_آگاهی
#مدیریت_ذهن
.
ارتباط موثر
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۶) 5️⃣ موقعیتهای بهتر را درنظر بگیر
مقابله با کینه و کدورت6.mp3
1.38M
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۷)
6️⃣ نگذارید کینه و کدورت در افکارتان تکرار شده و رشد و تکتیر یابد.
این مطلب ادامه دارد...
@ertebatmoaserdini
#کینه_ورزی
#ارتباط_موثر
#تغییر
#عزت_نفس
#منفی_نگری
#اخلاق_معاشرت
#اخلاق_کاربردی
#خودسازی
#خود_آگاهی
#مدیریت_ذهن
.
روزی که زین بگردد و بر پشتت اوفتد،
حیرت ز کاروبار جهان میکنی رفیق
شعر: حسین جنتی
«کید دشمن را هرگز از نظر دور مدارید. غفلت ما برای دشمنان ما فرصتآفرین است.»
مقام معظم رهبری ۹۲/۰۲/۰۹
گاهی به سبب هیجان زیاد، نسبت به یک موضوع از برخی موضوعات و به خصوص مخاطرات دیگر زندگی غافل می شویم ...
از یک سو ناامیدی،از جمله بدترین گناهان است و از سوی دیگر خوش خیالی افراطی نیز موجب غفلت از چالشها و تهدیدهای مادی و معنوی است.
@ertebatmoaserdini
#انتخاب
#تصمیم_گیری
#خود_کنترلی
#مراقبت
#توجه
#تمرکز
.
ارتباط موثر
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۷) 6️⃣ نگذارید کینه و کدورت در افکار
مقابله با کینه و کدورت 7.mp3
1.11M
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۸)
7️⃣ با اطرافیان مورد اعتماد، کدورت خود را در میان بگذارید و از بازخورد و پاسخ آنها استفاده کنید.
این مطلب ادامه دارد...
@ertebatmoaserdini
#کینه_ورزی
#ارتباط_موثر
#تغییر
#عزت_نفس
#منفی_نگری
#اخلاق_معاشرت
#اخلاق_کاربردی
#خودسازی
#خود_آگاهی
#مدیریت_ذهن
.
🔷 اگر عنوان و لقب برایتان اهمیت دارد، بدانید که در درون خود احساس عقبماندگی دارید...
@ertebatmoaserdini
#عزت_نفس
#خودسازی
#خود_آگاهی
#اخلاق_کاربردی
.
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۹)
8️⃣ سعی کنید با همان کسی که موجب کدورت شما شده و یا از او کینه دارید، همدلی کنید.
🔵 همدلی به معنای درک کردن احساس و ذهنیت طرف مقابل(بدون موافقت یا مخالفت) است، به نحوی که انگار در موقعیت او قرار دارید.
با کسی که از او دلگیر بوده و کینه دارید، اگر بتوانید همدلی کنید، مزایای مختلفی برای شما خواهد داشت.
✳️ همدلی با فردی که موجب آزردگی و کینه ما شده است باعث می شود، به جای تکرار امر ناراحت کننده در ذهن و فاجعه سازی و رنجش بیشترِ خودمان، در سطح مناسب تری از درک شرایط او به مشاهده وضعیت، پرداخته و تصمیمات سنجیدهتری بگیریم.
✳️ همدلی شرایط بخشش را فراهم میکند.
شناختن افکار دیگران کمک میکند تا با چالش کدورت و کینه خود بهتر کنار بیایید.
مثل اینکه:
کسی که نمی تواند در موضوعی با شما رقابت کند و شکست می خورد از سر ناتوانی با شما برخوردی ناشایستی کرده و موجب دل آزردگی تان شده استو باقی ماندن این آزردگی باعث کینه شده است.
و یا مثل اینکه:
وقتی کسی به سبب ناتوانی در پیشبرد کاری از شما باز می ماند و به شما حسادت می ورزد. و نتیجه حسادت او برخورد و رفتاری می شود که موجب کدورت شما شده است.
همدلی کنیم تا زمینه عفو و کظم غیظ و گذشت را برای خود فراهم کنیم.
این مطلب ادامه دارد...
@ertebatmoaserdini
#کینه_ورزی
#ارتباط_موثر
#کنترل_خشم
#تغییر
#عزت_نفس
#منفی_نگری
#اخلاق_معاشرت
#اخلاق_کاربردی
#خودسازی
#خود_آگاهی
#مدیریت_ذهن
.
گاهی باید گذشت...
@ertebatmoaserdini
#کینه_ورزی
#ارتباط_موثر
#کنترل_خشم
#منفی_نگری
#اخلاق_معاشرت
#اخلاق_کاربردی
#خودسازی
#خود_آگاهی
#مدیریت_ذهن
.
ارتباط موثر
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۹) 8️⃣ سعی کنید با همان کسی که موجب
❓کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۱۰)
9️⃣ حس قربانی بودن را کنار بگذارید.
🔶ذهنیت قربانی، جایی است که در زندگی اتفاقی برای ما افتاده و خود در شکل گیری آن نقشی نداشتهایم؛ و به گمان ما همان منشاء بسیاری از نابسامانی های زندگی مان بوده است.
🔷ذهنیت قربانی یک درک همه جانبه آگاهانه و ناخودآگاه است که در آن احساس امنیت نداریم، بنابراین با انواع بهانه ها، فرضیات، برداشت ها و پاسخ هایی آماده می شویم که از داشتن مسئولیت کارهایمان طفره رویم و دیگران را مسئول احساسات خود می دانیم.
🔶داشتن ذهنیت قربانی بودن، باعث از دست رفتن قدرت شخصی می شود، مهارت هایمان را محدود می کند و این احساس را به ما می دهد که نمی توانیم کنترل زندگی خود را داشته باشیم. پس رهایی از احساس قربانی بودن یکی از مهارت های زندگی است که می تواند نجات بخش کیفیت زندگی افراد باشد.
🔷شما احساس می کنید قربانی شرایط هستید. رخدادهای بد همیشه برای شما اتفاق می افتد، بنابراین خودتان تصمیم می گیرید که تسلیم شوید. در چنین وضعیتی این احساس اجتناب ناپذیر است که هیچ چیز به نتیجه نمی رسد، بنابراین چرا باید تلاش کنید؟
🔶کسانی که در نقش قربانی است، معمولا به نیمه خالی لیوان نگاه می کنند. بعضی اوقات، حتی وقتی به آنها امید می دهید، احساس می کنند که شما آنها را درک نمی کنید، بنابراین بیشتر شکایت می کنند تا به شما نشان دهند که چقدر بدبخت هستند. اگر راه حلی ارائه دهید، مشکل دیگری برای آن راه حل ارائه می دهند تا به شما ثابت کنند هیچ کاری به نتیجه نمی رسد.
🔷انسان با احساس قربانی، از خود تحرکی نشان نمی دهد، و منتظر می ماند که دیگران و یا نوعی امداد غیبی او را نجات دهد.
در چنین حالتی معمولا فرد با جملاتی شبیه: «این تقصیر من نیست.» مایل است بار مشکل را بر دوش دیگران و یا سابقه تلخ گذشته بیاندازد، برخی قربانیها چنین سخنانی را ابراز نمی کنند و به جای آن با نجوای با خود، موجب رنج بیشتری برای خود می شوند.
برخی صاحب نظران معتقدند:«این یکی از ویران کننده ترین مشکلاتی است که می توانید داشته باشید.»
⛔️ این ذهنیت توان ویرانگری در روحیه، اخلاق و حتی ایمان آدمی را دارد.
فرد قربانی معمولا تصور نمی کند که در نگهداشت این حالت اختیاری دارد.
با چنین ذهنیتی، انسان خود را ضعیفتر از آن می داند که با کینه و کدورت، مقابله کند.
@ertebatmoaserdini
#کینه_ورزی
#ارتباط_موثر
#اراده
#تغییر
#عزت_نفس
#منفی_نگری
#اخلاق_معاشرت
#اخلاق_کاربردی
#خودسازی
#خود_آگاهی
#مدیریت_ذهن
#توانمند_باشیم
.
امام صادق عليه السلام :
ما ضَعُفَ بَدَنٌ عمّا قَوِيَت علَيهِ النِّيَّةُ .
هيچ بدنى در انجام آنچه نيّتِ بر آن قوى باشد، ناتوان نيست.
كتاب من لا يحضره الفقيه : ۴ / ۴۰۰ / ۵۸۵۹.
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#انتخاب
#تغییر
#مثبت_نگری
#عزت_نفس
.
📚برای تامل
نوشتهاند:
۱۰ درصد زندگی،چیزهایی است که برایتان اتفاق میافتد
و ۹۰ درصد آن، واکنشی است که به آن اتفاقات نشان میدهید.
🔵 برای واکنشهای بهتر ، نیاز به توانمندی و مهارت داریم.
و میزان مهارت ما در مواجهه با چالشهای زندگی، موفقیت ما را تعیین می کند.
❓شما برای موفقیت در این گستره وسیع از زندگی خود، چه برنامهای دارید؟
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#انتخاب
#موفقیت
#مهارت_آموزی
#مدیریت_ذهن
#مثبت_نگری
.
💐مراقب سلامتی خود و اطرافیان باشیم.
۱۰ تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن
@ertebatmoaserdini
#به_لطف_الهی_کرونا_را_شکست_می_دهیم
#سلامتی
#انتخاب
#آرامش
#تنظیم_هیجان
#ارتباط
#ابراز_وجود
.
تصویری از نوشته یک راننده تاکسی در جلوی ماشین خود، که در آن با گذر روزگار و افزایش تورم، کرایه با یک برچسب تغییر میکند؛ اما با وجود افزایش مشکلات، مرام او در میهمان کردن سربازان وطن ، و فتوت و کرامت او در یاری نسبت به هموطنان کمبضاعت، ضمن مراقبت از آبروی آنها تغییر نمیکند.
سعی کنیم هوای همدیگر را بیشتر داشته باشیم.
@ertebatmoaserdini
#من_ایرانی_ام
#اخلاق_معاشرت
#عزت_نفس
#همدلی
#مواسات
#مثبت_نگری
#مهربانی
.
دروغگوئی در کودکان
دروغ گویی کودکان ویژگی شخصیتی آنها نیست؛ بلکه واکنشی است به ویژگیهای شخصیتی والدین!
دو دلیل مهم دروغگویی در کودکان عبارت است از:
۱. نیازی که ابراز شده اما مورد بیتوجهی پدر و مادر قرار گرفته، در این صورت کودک نیازش را بزرگنمایی میکند تا بتواند نظر مثبت پدر و مادر را جلب کند. مثلا دلش درد میکند و مادر توجهی به او نمیکند، کودک درد و بدحالی خود را شدیدتر نشان میدهد تا مادر یا پدر به دادش برسند.
۲. ترس از اینکه گفتن حقیقت باعث روبرو شدن با واکنش منفی پدر و مادر شود. کودک یا خطایی کرده یا فکر میکند کارش از نظر پدر و مادر اشتباه است و اگر بفهمند او را سرزنش، بازخواست یا توبیخ میکنند. این پیشبینی از رفتار پدر و مادر باعث پنهانکاری و دروغگویی او میشود.
دکتر رباب حامدی(روانشناس)
@ertebatmoaserdini
#اخلاق_معاشرت
#عزت_نفس
#تربیت
#فرزند_پروری
.
میراث.mp3
1.19M
💐میراث
شعرِ شنیدی استاد سید حمید برقعی
...حب الحسین یجمعنا یعنی
ایران عراق بود و عراق، ایران
ما اربعینِ واعتصموا هستیم
دریای ماست ، معجزه دوران
ما عهد بستهایم جد اندر جد
هیهات اگر که بشکند این پیمان...
@ertebatmoaserdini
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 نظر رهبر انقلاب درباره خانمهای بدحجاب و دلبسته به انقلاب اسلامی
«بعضی از همینهائی که در استقبالِ امروز بودند، خانمهائی بودند که در عُرف معمولی به آنها میگویند «خانم بدحجاب»؛ اشک هم از چشمش دارد میریزد. حالا چه کار کنیم؟ ردش کنید؟ مصلحت است؟ حق است؟»
◽️در دیدار علما و روحانیون خراسان شمالی ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
🔵 عزت نفس
هدیه نیست که آن را از دیگران قبول کنیم
کالا نیست تا آن را از بازار تهیه کنیم
غنیمت نیست تا آن را با جنگ تصاحب کنیم
گنجی نهفته در اعماق نیست که با یک اتفاق کشف شود و ما را ثروتمند کند...
با یک حادثه بالا نمی رود...
نتیجه شانس و بخت و اقبال و... هم نیست.
عزت نفس سرمایه ای است که از دورن انسان نشات می گیرد.
سرمایهای که زیر بنای بسیاری از فضائل اخلاقی است.
باید راهش را آموخت و برای به دست آوردن آن تلاش کرد.
🌹 به زودی دوره آموزشی عزت نفس و راهکارهای تقویت آن برگزار می شود.
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#انتخاب
#موفقیت
#عزت_نفس
.