eitaa logo
ارتباط موثر
1.5هزار دنبال‌کننده
905 عکس
325 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۱) با کسی که ناراحت‌تان کرده چه رفتاری می‌کنید؟ سکوت م
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۲) ۱. علت ناراحتی‌تان را ریشه‌یابی کنید. سوال ما در مورد گونه‌ای از ناراحتی است که عامل آن دیگری است. هنگام ناراحتی به علت شکل گیری آن فکر کنید که آیا طرف مقابل به عمد ناراحت‌تان کرده یا اینکه قصد آن در کار نبوده و فقط یک سوءِتفاهم ساده است؟ اگر امکان تشخیص واقعیت ماجرا را داشتید،بهتر است به جای حدس زدن و رنج بردن با آن تخیلات، در پی فهمیدن علت ناراحتی باشید. قبل از اینکه هر واکنشی نشان دهید، سعی کنید بفهمید "چرا از رفتار طرف مقابل ناراحت شده‌اید؟" اگر از کوره در بروید، ممکن است در لحظه حرفی بزنید که بعدا موجب پشیمانی‌تان شود. پس به جای اینکه احساساتی شوید و حالت تدافعی به خودتان بگیرید، به فکر یک پاسخ حساب‌ شده باشید. فقط در صورتی می‌توانید از بروز واکنش‌های آنی جلوگیری کنید و ارزیابی دقیقی از موقعیت داشته باشید که اندکی مکث کنید و با سکوت مجالی فراهم کنید، تا فرصت فکر کردن داشته باشید. به این ترتیب می‌توانید کنترل رفتارتان را به دست بگیرید و مانع بروز واکنش‌های تهاجمی شوید. این مطلب ادامه دارد @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۲) ۱. علت ناراحتی‌تان را ریشه‌یابی کنید. سوال ما در م
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۳) ۲. به سبب رفتار ناشایست دیگران، خود را تنبیه نکنید.* گاهی اوقات فردی با رفتاری نادرست با ما برخورد می‌کند و ما از سخن یا رفتار او دلخور می‌شویم. به تناسب زشتی آن رفتار و یا سخن، میزانی از ناراحتی طبیعی است. اما گاهی ما میزان بیشتری از ناراحتی را (برای مدتی طولانی تر از ظرف زمانی آن اتفاق ) بر خود تحمیل می کنیم. چرا که ناراحتی و آثار سوء آن عذابی را بر جسم و جان ما تحمیل می کند و ما علاوه بر ناراحتی اولیه، عذابی طولانی تر را برای خود در نظر می گیریم. گویی فرد با سخنی نادرست، سنگی به صورت ما زده است و ضربه آن سنگ البته دردناک است؛ اما ما با تکرار خاطره این رفتار، و تکرار ناراحتی آن باعث می شویم تا ناراحتی در درون ما باقی بماند و هر بار سنگی به همان شدت (و گاهی به تناسب افکار تکرار شونده منفی مان، سنگی بزرگتر و با شدت بیشتر) به صورت خود می زنیم. هر چند عامل پیدایش این ناراحتی فرد مذکور است؛ اما فرمان تداوم آن در نفس و روح و ذهن ما صادر می شود. باز این رو در قبال اشتباه دیگران، به خطا خود را آزارده تر می کنیم. به مرور این رنجش‌های خودساخته، عزت نفس و احساس ارزشمندی ما را فرسوده می کند و با فرسایش عزت نفس، زمینه آسیب های دیگر را برای خود فراهم می کنیم. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ * به مناسبت مطلب قبل، یکی از اعضای فرهیخته کانال پرسشی را مطرح کردندکه: گاهی دیگران با رفتار زننده خود باعث ناراحتی ما می شوند، و حتی خود متوجه نیستند، آیا همچنان باید سکوت کرد و برخود اخلاقی داشت؟ این نکته بخشی از پاسخ سوال مذکور است. این مطلب ادامه دارد @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۳) ۲. به سبب رفتار ناشایست دیگران، خود را تنبیه نکنید.
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۴) ۳. از مهارت گفتگو، استفاده کنید.* به تناسب میزان نارحتی پیش آمده ، برای خود زمانی را در نظر بگیرید تا آرامش نسبی پیدا کنید. سپس سعی کنید از طریق گفتگو - حداقل - ابراز ناراحتی خود را بیان کنید.(گاهی فرد - به هر سببی - توجه ندارد که شما را آزرده است) در قلب هر گفتگوی موفقی**، اطلاعات مربوط به آن گفتگو به طور آزاد جریان داشته و افراد آزادانه و صادقانه می توانند نظریات خویش را بیان کنند، در احساسات یکدیگر سهیم شوند، و فرضیه‌های خود را به تفصیل باز گویند. اگر مهارت و تسلط کافی داشته باشید، حتی زمانی که عقایدتان با مخاطب، بحث برانگیز و ناشناخته است، می توانید مشتاقانه و ماهرانه نظریات خود را به اشتراک بگذارید و این همان «یک کاری» است که باید انجام داد. ✅ مهارت گفتگو به ما کمک می کند تا بتوانیم در عین حالی که بر اصول و مبانی دینی و اخلاقی خود پایبندیم، به جای ناراحتی و بلکه خودخوری، علاوه بر ابراز ناراحتی، در مواردی حتی نهی از منکر کرده و به مخاطب یاری برسانیم. 🔖 روشن است موارد استثنایی هم می توان یافت که مخاطب با عناد و دشمنی و یا کبر و نخوت، و یا خودشیفتگی و امثال اینها، مجالی برای گفتگو باقی نمی گذارد. که این گونه موارد از گستره این راهکار خارج می شود. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ * به مناسبت اولین راهکاری که بیان شد، یکی از اعضای فرهیخته کانال پرسشی را مطرح کردندکه: گاهی دیگران با رفتار زننده خود باعث ناراحتی ما می شوند، و حتی خود متوجه نیستند، آیا همچنان باید سکوت کرد و برخود اخلاقی داشت؟ این نکته در کنار مطلب قبل، پاسخ سوال مذکور است. ** گفتگوی موفق، گفتگویی است که با یادگیری مهارت لازم،گفتگوی خود را در مسیر درست هدایت کرده و می توان به جای فرار از آن(با سکوت یا پرخاش) به نحوی مؤثر درباره هر موضوع داغی بحث کنید. این مطلب ادامه دارد @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۴) ۳. از مهارت گفتگو، استفاده کنید.* به تناسب میزان ن
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۵) ۴. روی موضع خود پافشاری نکنید. اگر می‌خواهید مخالفت‌ خود را نسبت به رفتار و عقاید طرف مقابل ابراز کنید، به خاطر داشته باشید بعد از بیان دیدگاه‌ و عقیده خود، به هیچ‌وجه روی موضع خود پافشاری اضافی نکنید. وقتی موضع و عقیده شما درست و بلکه از نظرتان حق است، نیاز به پافشاری و تکرار خسته کننده ندارد. حرف حق نیازمند دلیل است و نه پافشاری. معمولا پافشاری بر حرف خود مخاطب را به سوی واکنش انفعالی و مقاومت در قبال سخن شما وا می دارد. و یا ممکن است فرد احساس کند شما قصد دارید نظر خود را به او تحمیل کنید و در نتیجه موضع دفاعی خواهد گرفت. ⛔️ نباید در مخالفت با دیگران گارد بگیرید یا خشونت نشان دهید. معمولا وقتی انسان در حق بودن باور خودش اطمینان کافی ندارد ناگزیر از اصرار و تاکید اضافی و گاهی بی جا خواهد شد. به جای اینکه دیدگاه‌تان را تحمیل کنید، بگذارید طرف مقابل هم در دفاع از موضع خود حرف بزند. با گفت‌و‌گوی دوطرفه است که می‌توانید به مُفاهمه برسید و با نگاهی دقیق تر و واقعی‌تر هر یک موضع طرف مقابل را بهتر فهمیده و اگر کدورتی پیش آید، امکان بخشش همدیگر پر رنگ تر خواهد بود. این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
کودکی که به اندیشه و احساساتش بها داده شود، این را درون‌سازی می‌کند و خود پذیری را می آموزد. پذیرفتن زمانی مصداق پیدا میکند که به احساسات و اندیشه‌های کودک گوش بدهیم و در برابر او با هیچ نوعی از توهین و موعظه و مشاجره و بحث و منازعه برخورد نکنیم. اگر از کودک بخواهیم احساسش را مطابق میل ما ابراز کند، نه تنها به رشد و تعالی او کمک نکرده‌ایم؛ بلکه احتمالا به سیر این رشد لطمه زده‌ایم. مهارت‌های ارتباطی و به خصوص همدلی از جمله ضروری‌ترین نیازهای تربیت اخلاقی و دینی و دارای نقشی موثر و نمایان در شکل گیری عزت نفس کودکان و نوجوانان به شمار می رود. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۵) ۴. روی موضع خود پافشاری نکنید. اگر می‌خواهید مخالف
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۶) ۵.خودتان را برای هر نوع برخوردی آماده کنید. بسیاری اوقات در ذهن مان، واکنش‌های طرف مقابل را (قبل از هر گونه ابراز ناراحتی و یا برخورد) پیش بینی می کنیم. حتی گاهی ممکن است به صورت خیالی، ساعتی با او صحبت و یا حتی کش مکش داشته باشیم. فقط به خاطر داشته باشید که همه این اتفاقات در ذهن ما و به صورت خیالات مطرح شده و طرف مقابل هنوز پاسخی به حرف و یا ناراحتی ما نداده است، و ای بسا (چنانکه در نکات قبل ذکر شد) حتی از ناراحتی ما بی اطلاع باشد. از این رو خودتان را برای هر نوع برخوردی آماده کنید، تا غافلگیر نشوید. شاید وقتی ناراحتی‌تان را مطرح کنید و بگویید دلخور هستید، طرف مقابل حالت تدافعی به خود بگیرد و اصلا حرف‌تان را قبول نکند. شاید او هم در مقابل نسبت به شما اظهار ناراحتی کند. (در حالی که شما اطلاعی از ناراحتی او ندارید.) شاید اظهار تاسف کند و یا به شدت احساساتی شود. و شایدهای دیگر... اما اگر با این پیش‌فرض، جلو بروید که طرف مقابل حتما عذرخواهی خواهد کرد، و یا حتما موضع تدافعی گرفته و بحث و جدل خواهد کرد؛ در آن صورت ممکن استغافلگیر شوید و نتوانید ناراحتی خود و راه برون رفت از آن را به درستی پیش ببرید. . پس آمادگی هر نوع برخوردی را داشته باشید. حتی ممکن است طرف مقابل حرف تازه‌ای بزند که روی موضع‌تان تأثیر بگذارد و مجبور شوید دوباره افکارتان را جمع‌و‌جور کنید. این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
7.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خوشابه‌حال خیالی که در حرم مانده... شعر: استاد سید حمیدرضا برقعی با صدای: محمدحسین پویانفر @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۷) ۶. صریح و صادقانه ، ناراحتی خود را ابراز کرده و در انتخاب کلمات‌تان دقت کنید. وقتی علت دلخوری‌تان را به شخصی که ناراحت‌تان کرده توضیح می‌دهید، فرد به روشنی متوجه می شود خواسته یا ناخواسته ، چگونه شما را رنجانده است. اما برای تاثیر بیشتر ، بهتر است که: ✳️ قبل از اینکه با شخصی که شما را ناراحت‌ کرده روبه‌رو شوید، به صحبت‌هایی که می‌خواهید بیان کنید، خوب فکر کنید و در انتخاب کلمات‌تان نهایتِ دقت را به خرج دهید. اگر از قبل به حرف‌هایی که می‌خواهید بزنید فکر کنید، می‌توانید مطمئن باشید که منظورتان را بی‌نقص منتقل خواهید کرد. ✳️ وقتی روبه‌رو شدید، صادقانه و روراست حرف‌تان را بزنید. ✳️ یادتان باشد به دلخوری‌هایی که ربطی به قضیه‌ی فعلی ندارند، هیچ اشاره‌ای نکنید و فقط به همان قضیه‌ای بپردازید که در حال حاضر باعث ناراحتی‌تان شده است. ✳️ به جای اینکه حاشیه بروید یا خیلی کلی صحبت کنید، فقط روی موضوع اصلی متمرکز شوید. ✳️ تا حد امکان سعی کنید جملات‌تان را با کلمه‌ی «تو» شروع نکنید؛ چرا که در این صورت طرز بیان‌تان اتهام‌گونه به نظر می‌سد و طرف مقابل معممولا حالت تدافعی به خود می‌گیرد. ✳️ در انتخاب کلمات‌، هوشمندانه عمل کنید تا طرف مقابل هم ترغیب شود طوری گفت‌‌وگو کند که به واسطه آن در نهایت به نتیجه برسید. مثلا بگویید: «راستش بدجوری ازت دلخور شدم، اما چون دوستی‌مون خیلی برام ارزشمنده، می‌خوام روراست در موردش باهات حرف بزنم تا با هم حلش کنیم.» به این ترتیب می‌توانید کاری کنید که طرف مقابل مجاب شود بدون عصبانیت به صحبت‌های‌تان گوش کند. این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۷) ۶. صریح و صادقانه ، ناراحتی خود را ابراز کرده و در
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۸) ۷. اگر بیان صریح حضوری برای تان مقدور نیست، به جای صحبتِ رو در رو ، نامه بنویسید. اگر برای شما مشکل و یا مشکلاتی برای گفتگوی صریح و رو در رو وجود داشته باشد، می توانید نامه بنویسید و با شرایطی که در مطلب پیشین گفتیم ناراحتی خود را توضیح دهید. ضمن اینکه به عنوان یک روش گاهی وقت‌ها بد نیست به شخصی که ناراحت‌تان کرده نامه بنویسید و افکار و احساسات‌تان را در قالب نامه بیان کنید. به این ترتیب می‌توانید هر فکر یا احساسی را که اذیت‌تان می‌کند کاملا به طرف مقابل انتقال دهید. در ضمن می‌توانید مطمئن باشید کسی حرف‌تان را قطع نمی‌کند. بهتر است وقتی نامه را نوشتید، چند روزی صبر کنید. بعد از چند روز که خواستید نامه را بفرستید، افکار و احساسات‌تان را دوباره ارزیابی کنید تا مطمئن شوید هیچ خشمی در کار نباشد. این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
نکته ای از یک کتاب به خاطر داشته باشید: اولا لازم است که آموزش مقوِم عزت نفس باشد. ثانیا مهارت‌های ذهنی و عملی در دنیای امروز از دروس جاری نظری اهمیت بیشتری دارند. @ertebatmoaserdini .