مکتب خانه
سوال این است که این آقایان همین کمترین کار هم انجام داده اند؟
جنبش تولید علم و نهضت نرم افزاری رو دقیقا به کجا رسوندن؟؟
هر کسی قراره گوشه ای از کار رو بگیره وآقای حکیمی نیز به سهم خود مباحث نظری رو پیگیری کردن اما آیا بقیه آقایان هم سهم خود را به سرانجام رساندن؟؟
هم از باب نظری و تئوریک و هم از جهت عملی پاسخ منفی است.
✅ استاد #مبلغی: علم اصول روش #استنباط را ارائه نمیدهد
🔹برخی ساده انگارانه و به غلط می گویند «علم اصول روش استنباط را ارائه میکند» که مشخص است هم اصول و هم روش را نشناختهاند!
🔹اصول فقه اولا مفردات را ارائه میدهد، ثانیا نه همه را، بلکه بخشی از مفردات به نام قواعد اصولی (مفردات دیگر: رجالی، درایهای، ادبی و ...).
🔹 این توهم نشان دهنده آن است که بحث مطالعات روششناختی در حوزه ضعیف است.
🔸کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)
🆔@ravesh_ejtehad
🔅 تربیت عقلانی انسان در بیان #استاد_مطهری 🔅
1. غربال کردن، سبک و سنگین کردن و تمییز راست از دروغ
2. تجزیه سخن و جداکردن اجزای راست و دروغ آن (نقد سخن)
3. آینده نگری: توجه به آینده، عواقب، لوازم و نتایج امور
4. لزوم معیت عقل و علم: علم تحصیل مواد خام و عقل، تفکر، تجزیه و تحلیل و استنتاج است.
5. رها کردن عقل از حکومت تلقینات محیط، عرف، عادات و سنت ها
6. عدم تاثیر پذیری از عقیده اکثریت جامعه
7. عدم تأثیر پذیری از قضاوت دیگران
8. تاکید بر روحیه علمی یعنی روحیه حقیقت جویی، بی غرضی و بی تعصبی
منبع: تعلیم و تربیت در اسلام، ص 29 تا 42
#تربیت
#عقل
╭┅────────────┅╮
🌐 eitaa.com/esra_rasane
╰┅─────────────┅
هدایت شده از احمد فربهی درسگفتار
۲۰۲۱-۰۹-۰۶ ۰۹.۲۶.۰۲ کفایه ۱ جلسهی اول .ogg
13.8M
کفایه ۱ ج۱ دوشنبه ۱۵ شهریور۱۴۰۰
شناخت اجمالی علم اصول
هدایت شده از کشکول یک طلبه
🔺 البته من از برکناری #امام_جمعه_لواسان تعجب نکردم! آن روزی که صحبتهای پیش از خطبه آقای رحیمپور ازغدی را در نمازجمعه تهران تحمل نکردند قابل پیشبینی بود که مبارزه یک امام جمعه با فساد را هم تحمل نکنند!
👈 یعنی حتی برای حفظ ظاهر هم که شده یک نفر را نمیگذارند بماند!
🔹 بگذارید گند بزنند به کورسوی امیدی که هنوز در دلهای جوانان آزاده وجود دارد! بگذارید ائمه جمعه تقویم مناسبتهای هفتگی را در خطبهها قرائت کنند و آقایان هم در پستهایشان بدون دردسر ابقاء شوند!
💠به کشکول یک طلبه بپیوندید🔰🔰🔰
🆔 @KashkooleTalabeh
#یادداشت_وارده
📌جناب استاد قوامی، ما تحولخواهی را از شما آموختهایم!
در حاشیهٔ بیانات استاد قوامی، همزمان با شروع سال تحصیلی جدید حوزه
👈🏻من از شاگردان قدیمی استاد قوامی هستم که در مدرسه معصومیه با ایشان آشنا شدم. در آن روزها، ایشان را انسانی خوشفکر، نواندیش و معترض به وضع موجود حوزه یافتم. به همین دلیل است که فکر میکنم خیلی از شاگردان قدیمی استاد که صحبتهای چند روز پیش ایشان را در کانالشان دیدند متعجب شدند.
❗️حقیقتا عجیب بود که ایشان حوزهای که تقریبا از همهٔ معادلات امروز جامعه منزوی شده است، مقتدر میدانند! شورای عالی که با استانداردهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری فرسنگها فاصله دارند را فوق شایسته میدانند!
🔹یادم است وقتی آقای مقتدایی به مدیریت حوزه انتخاب شدند، ایشان در جلسهٔ معارفهٔ آقای مقتدایی گفته بودند: «با این انتخاب مدیری که از شورای عالی رقم خورد، باب تحول حوزه بسته شد» حال چطور ممکن است همان شورای عالی که امثال همین آقا در آن حضور دارند به یک باره «فوق شایسته» شود؟!! نمیدانم حوزهای که هنوز کتابهای آموزشی چند صد سال پیش خودش را هم نتوانسته عوض کند، چطور میتوان آن را «مجموعه علمی کمنظیر» خطاب کرد!؟
🔹حوزه کجا توانسته نظام انقلابی را به صورت روزافزون توانمند کند که ما بیخبریم؟!
نمیدانم چطور میشود در چشم طلبههایی که عمرشان را در ارتجاع حوزه باختهاند و میبینند که حوزهٔ امروز به مراتب تأثیرات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کمتری نسبت به دهههای گذشته انقلاب دارد، نگاه کرد و گفت «حوزه هرگز ارتجاع نداشته و محکوم به ترقی و جهانشمولی و انقلابیگری است»!! الله اکبر!
⬅️ جناب آقای قوامی، بنده هم مؤافق هستم که حوزه در برخی عرصهها پیشرفتهایی داشته؛ اما همه میدانیم در مجموع اصلا عملکرد رضایتبخشی نداشته است که البته بارها از خود شما همین مطلب را شنیدهایم. پس چرا به گونهای با ادبیات متملقانه، حوزه را بری از ضعف و خطا و تحجر معرفی میکنید و توفیقاتی که حوزه در خواب هم نمیبیند به او نسبت میدهید؟
▫️جناب استاد قوامی؛ ما تحولخواهی و اعتراض به وضع موجود را از شما آموختهایم. گلایهمان از شما این است که چرا در خفا صحبتهای دیگری دارید و در علن مجیزگوی حوزه میشوید. ما شجاعت و صراحت در کلام را از شما آموختهایم. جذابیت شما همیشه این بوده که بر خلاف خیلی دیگر از اساتید، بنای بر تعریف و تمجیدهای توخالی نداشتید و صمیمانه حقائق را بیان میکردید.
🔸از خداوند متعال برای همه اساتید تحول خواه حوزه، سلامت و طول عمر مسألت دارم.
🖋 یکی از شاگردان استاد قوامی
🆔@tahavol_howze
مکتب خانه
#یادداشت_وارده 📌جناب استاد قوامی، ما تحولخواهی را از شما آموختهایم! در حاشیهٔ بیانات استاد قوامی
بنده درک نمی کنم کجای این حوزه تاریک و عقب مانده، جای دفاع دارد؟! سر تا پا عیب است و نقص و اندک مزایا!
مکتب خانه
بنده درک نمی کنم کجای این حوزه تاریک و عقب مانده، جای دفاع دارد؟! سر تا پا عیب است و نقص و اندک مزای
👓 من طلبه یکی از معروفترین موسسات فقهی قم بودم، اونجا هم اینطور بود که تعداد زیادی از طلاب اگه به فضل مناسبتری میرسیدند، از موسسه خارج میشدند، حالا:
- یا شروع میکردند به روزی چندین ساعت تدریس
- یا در مدارس و سایر موسسات فقهی جزء کادر میشدند
- و یا مشغولیت در پژوهشگاهها و موسسات قارچ گونهای که در حال رشدند رو میپذیرفتند!
❗️البته برخی هم به خاطر این بحث معاش کلا بر میگشتند شهرستان و تحصیل رو رها میکردند.
خلاصه اگر چشم بینایی باشد، همین الان هم طلبه فاضل زیادی در قم نمونده! ولی چه کنیم که چنین چشمی وجود نداره و برخی بزرگواران فقط به چند نفر دور و برشون که احتمالا با وجوهات ویژه، دوپینگ مالی میشن توجه دارند!
@HozeTwit
1_1172447631.pdf
672.2K
#تقریر
موضوع: #فقه
عنوان: فقه الضمان
#استاد_غلامی
سال 1400
جلسات 1 تا 3
╭┅────────────┅╮
🌐 eitaa.com/esra_rasane
╰┅─────────────┅
هدایت شده از کشکول یک طلبه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 آیا نظام ما قدسیست؟!
🔹 آقای #رئیسی عزیز فرمودند:
نظام ما قدسی است چون مبتنی بر دین، آموزه های دین، کتاب و سنت است.
❗️ببینید آقای رئیسی!
1⃣ درست است که ما بر اساس ادلهی ولایت فقیه، تبعیت از احکام حکومتی ایشان را وظیفه دینی و شرعی خود میدانیم ولی در آن ادله چیزی که برای حکومت دینی تقدس و آسمانیتی را ثابت کند متوجه نشدیم!
2⃣ ثانیا امیرالمونین(ع) در نامه 53 نهج البلاغه درباره حکمرانی به مالک اشتر میفرمایند:
"من از رسول الله (صلى الله عليه و آله) بارها شنيدم كه مى گفت: مقدس نيست امتى كه در آن، زيردست نتواند بدون لكنت زبان حق خود را از قوى دست بستاند....
⁉️ حال شما پاسخ دهید که آیا شرائط ارگانهای اداری و قضایی و شهرداریها به گونهای هست که در آن یک انسان ضعیف زیردست بدون لکنت زبان بتواندحقش را از اقویا بگیرد؟!
یا اصلا بگذارید اینطور بگویم: آن جامعه آرمانی را کنار بگذارید، آیا از نظر شاخصهای فساد اداری و اختلاس و بیعدالتی اجتماعی، نسبت به سایر کشورها وضعیت مطلوبی داریم؟!
3⃣ ثالثا! اصلا همهاش درست! چه کاریست؟! بگذارید این حرفها را وقتی بزنید که نرخ تورم و ضریب جینی و نرخ بیکاری و قدرت خرید مردم، لااقل به حدی رسیده باشد که بعد از شنیدن ادعای قدسیت حکومت دینی، نسبت به مقدسات بدبین نشوند!
✅ راه صحیح همین راه خدمتگزاری و تلاش برای بهبود معیشت است که بحمدالله در این مدت کوتاه، خیلی خوب و جهادی شروع کردید! بزرگترین دفاع از حکومت دینی در این برهه، همین مردمی بودن و کارآمدیست...
💠به کشکول یک طلبه بپیوندید🔰🔰🔰
🆔 @KashkooleTalabeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚#دفاع_مقدس| گریهی خجالت
🎙روایتگری آیت الله جوادی آملی
🌀زمستان شد؛ آن کوههای بلند که روز با اسب به زحمت می روند، شب که دیگر کسی نمی رود! و هوا هم سرد شده بود و نشانه برف هم بود. این عزیزان بالای کوههای کردستان در سنگر ها، می توانستند پائین بیایند؛ (ماندند، ماندند، ماندند، ماندند)، یخ زدند و مُردند.
نعش شریف شان را به قم آوردند. در مسجد اعظم مجلس ترحیم گرفتند. ما معمولاً در مجلس ترحیم که می رویم، یک فاتحه می خوانیم، قرآن می خوانیم و بر می گردیم؛ تا آخر نمی نشینیم. (تا آخر یعنی تا آخر)، تا آخر نشستم و گریه کردم، نه برای ثواب، فقط گریه_خجالت !
اینها بودند که حفظ کردند!!
#شهادت
@almorsalaat
ماده 140 قانون مدنی
#نمودار
#حقوق
#فقه
اسباب تملک
╭┅────────────┅╮
🌐 eitaa.com/esra_rasane
╰┅─────────────┅
معانی واژه معامله
1. معامله به معنای بیع، که اخص از سایر معانی است؛
2. معامله به معنای عقدی که بین دو نفر واقع میشود؛
3. معامله به معنای عقود و ایقاعات؛
4. معامله به معنای هر آن چه که در آن قصد قربت معتبر نیست.
#فقه
#اصطلاحات
#تعریفات
#اصطلاح_شناسی
مکتب خانه
#علی_لندی
#قهرمان
#ایثار
در جامعه ای که هر روز از در و دیوار به خود محوری تشویق می شوی، در جامعه ای که آخوندهای آن هم استاد موفقیت شده اند، در جامعه ای که تنها امر ستودنی موفقیت در آینده است، در جامعه ای که ارزشهای مسلط علیه ایثار است، نوجوانی که برای همسایه جان می دهد، تنها از آن جامعه دفاع نکرده بلکه علیه آن جامعه انقلاب کرده...
امیر خراسانی
هدایت شده از رسانهی نخبگان
⚫️ مرام و منش پهلوانی در اوج نوجوانی
🙏 علی لندی دارای آخرین مرحله رشد اخلاقی بود
🖌 منصور کاووسی، روانشناس
در بین نظریه های فراگیر روانشناسی در یک قرن اخیر، نظریه رشد اخلاقی لورنس کلبرگ، از برجستگی و نمود خاصی برخوردار است.
در این نظریه، کلبرگ رشد اخلاقی را در سه سطح در طی شش مرحله با تحقیقات و پژوهش های گسترده از طریق آزمودنی های مختلف از سراسر جهان مطرح کرده است؛ چرا که آزمودنی های وی در طی تحقیقات افراد زیادی از شخصیت های نامدار و معروف تا مردم عادی کشور های مختلف بودند و در واقع نظریه وی قدرت تعمیم پذیری بالایی به خود گرفت.
کلبرگ از نظر اخلاقی انسانهای رشد یافته را کسانی میداند که وارد سطح سوم و ۲ مرحله ی آن شده باشند، افرادی با ویژگی های جهانشمول که وجدان، قدرت تصمیم گیری، اراده، انتخاب، اقدام و عمل، مهارت و نظایر آن از خصایص بارز این افراد است. افرادی که بدون نگرش های متزلزل، صرفاً بر مبنای اصول انسانی و معیارهای خیرخواهانه بدون توجه به منافع خویش با شناخت، آگاهی و بینش دست به اقدام و کمکرسانی میزنند.
کلبرگ اعتقاد دارد در بین ملیتها و افراد مختلف مورد پژوهش حقیقی، کمتر افرادی توانستهاند وارد سطح سوم و ۲ مرحله زیر مجموعهی آن (اصول جهانشمول) برسند و حتی برجسته ترین و شاخص ترین افراد نهایت تا زیر مجموعهی چهارم سطح دوم رشد اخلاقی پیش رفته اند، زیرا گذشتن از خود و منافع خویش به جهت تامین منافع دیگران کار هر کسی جز انسان های کمال یافته در رشد اخلاقی نبوده و نیست.
از نظر او رسیدن به سطح سوم رشد اخلاقی وابسته به عامل سن نبوده بلکه تابعی از بلوغ عقلی و شکل گیری فردیت انسان ها است و چه بسا افرادی هستند که رشد سنی داشته باشند اما در همان سطوح اولیه درجا بزنند. به اعتقاد این دانشمند نظریه پرداز، افراد محدودی که به این سطح از رشد اخلاقی دست می یابند بر مبنای گذشتن از پیمان اجتماعی، رعایت اخلاق در راستای رفاه همگانی، احترام به حرمت و فردیت افراد، پایبند به اصول اخلاقی، نهادینه و درونی کردن اخلاق، رشد وجدان اجتماعی فارغ از موقعیت خویش دست به اقدام آگاهانه و خردمندانه زده تا بعدها گرفتار عذاب وجدان نگردند. بر همین اساس همه می دانیم که برای انتخاب آگاهانه و خردمندانه نیاز به شجاعت و شهامت، اراده ی قوی، اخلاص، قدرت تصمیم گیری داریم که از ویژگی های بارز فرد عامل است.
«شادروان علی لندی »، هر چند نوجوان و کم سن بود، اما اقدام شجاعانهی وی و تصمیم گیری خردمندانهاش نشان از بلوغ فکری و نهادینه کردن رشد اخلاقی در سایهی تربیت شایسته دارد.
اگر بخواهیم گذرا تحلیلی بر اقدام و عمل جاوید نام « علی لندی» بیندازیم و با معروف ترین نظریه جهانی در حوزه ی روان شناسی از منظر برجسته ترین نظریه پرداز دنیا، تطبیق دهیم، باید به صراحت معترف شویم که این نوجوان شیردل، مصداق بارز سطح سوم و آخرین مرحله رشد اخلاقی است، چرا که با از خودگذشتگی و اولویت بخشی به کمک کردن و حیات دوباره دادن به ۲ فرد نیازمند امداد و گرفتار در آتش، از خویش گذشت.
در اقدامی که وی انجام داد (به دل آتش زدن برای کمک به دیگران) هیچ اجباری به کمک خواهی نبود جز ندای وجدان درون و نوع تربیت، بر همین اساس باید گفت؛ هر چند« شادروان علی لندی» نوجوان بود اما مرام و منش پهلوانی بجای آورد و بار دیگر « جوانمردی» را با عشق و ایثار هجی کرد تا «عیار مردانگی» از رونق نیفتد.
قطعا این اقدام شجاعانهی « علی لندی» با نوجوانان و جوانان از خود گذشته ای که بی هیچ ادعایی صادقانه در هشت سال جنگ از خاک ایران دفاع کردند، هم ردیف بوده و بیانگر این است که ایرانیان ققنوسوار به وقت مقتضی سر از خاک برخواهند داشت.
#علی_لندی
#قهرمان #پهلوان #اخلاق
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
انگلیسیها ضرب المثلی دارند با این مضمون:کسی که فقط لندن را دیده باشد؛ لندن را هم نمیشناسد
منظورشان این است که شما باید رم و پاریس و برلین را هم ببینی تا بتوانی بگویی لندن شهر خوبی هست یا نه.
«تک منبعی بودن» انسان رامتعصب وخشک بار میآورد و عمق فهم او را به طرز عجیبی کاهش میدهد
*T00fan*
◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️
إنّا للّه و إنّا إلیه راجعون
رو ح بلند و ملکوتی عارف کامل مکمل، فیلسوف متأله، فقیه صمدانی، آیت الله العظمی علامه حسنزاده آملی به ملکوت أعلی پیوست.
این مصیبت را به محضر حضرت بقیة الله، مقام معظم رهبری، عالمان ربانی، مراجع تقلید، حوزههای علمیه و شاگردان و ارادتمندان ایشان، تسلیت میگوییم.
@nasimehekmat
.
✍ فرازهایی از الهینامه علامه حسنزاده رحمت الله علیه
🍃 به سوی تو آمدهام؛ به حقّ خودت مرا به من برمگردان الهی!
🍃 الهی! پیشانی بر خاک نهادن آسان است، دل از خاک برداشتن دشوار.
🍃 الهی! تو پاک آفریده ای، ما آلوده کردهایم.
🍃 الهی! گرگ و پلنگ را رام توان کرد، با نفس سرکش چه باید کرد؟
🍃 الهی! انگشتری سلیمانیام دادی، انگشت سلیمانی ام ده.
🍃 الهی! اگر ستّارالعیوب نبودی، ما از رسوایی چه میکردیم؟
#روحش_شاد
#علامه_حسن_زاده
#علامه_حسن_زاده_آملی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
هدایت شده از فلسفه و عرفان
4_5943062452110363628.mp3
864.4K
💠 مسافرت برای رشد در آن سو
🎙 علامه حسن زاده آملی (ره)
🔻 آقایان داریم خداحافظی می کنیم ،
ای بسا که خبر به شما رسیده : حسن زاده مسافرت کرد.
آه و ناله ای ندارد که...
هست...
نظام عالم است و ما هم از پس پرده خبر نداریم...
خدا نکند ندارد که...
چرا نکند؟
اینجا باشیم برای چه؟
دار خلود نیست.
دار حرکت است.
#رحلت
#مرگ
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
کانال فلسفه و عرفان👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
🔺 ما که به واکسن هندی هم راضی هستیم گور پدر فایزر! مسئله اینه که شرائط حکمرانی و دولتداری در کشور ما به چه ترتیبی هست که وزیری که گفته 10میلیون فایزر در راهه وقتی فرداش میخواد خبر بده که فایزر وارد نمیکنیم، هیچ نیازی نمیبینه که به مردم توضیحی بده! خیلی راحت: فایزر که قرار بود وارد کنیم دیگه وارد نمیکنیم! چرا خب؟! چی شد تصمیمتون عوض شد؟ کی نذاشت؟ تحریمها یا خودمون؟ اگه خودمون، کدام مجموعه؟ کدام کارشناس؟ به چه دلیل؟!
🔹 امیدواریم دولت آقای #رئیسی که قراره دولت شفافیت باشه، هر چه سریعتر در این زمینه روشنگری کنه و مردم رو محرم بدونه! مثلا ما هنوز نمیدونیم در دولت قبل چرا در اوج واکسیناسیون جهانی، واکسیناسیون ما متوقف شد و دهها هزار نفر تلفات ما اضافه شد؟! حالا واکسنهای از مبدأ آمریکا و انگلیس رو ممکنه بگید به خاطر منع رهبری وارد نشد، ولی بقیه واکسنها چی؟! اون 20میلیونی که ظریف میگه از مبدأ اروپا آماده حرکت بود چی؟ واکسنهای چینی چی؟! کی مقصره؟! کی کوتاهی کرده؟!
⁉️ مقصر در قضیه بورس چه کسی بود؟! مردم رو دعوت کردید که اموالشون رو در بورس بگذارند و الان بعضا 80درصد اموالشان آب شده و کسری بودجه دولت تا حدودی جبران شده! مقصر چه کسی بود؟! چرا پیگیری نمیشود؟! چرا کسی محاکمه نمیشود؟!
✅ از لحاظ شفافیت در بحرانها و فجایع مهم کشوری به طرز شگفت آوری بسته و امنیتی رفتار میکنیم! امیدواریم این دولت تازه نفس قدری مردم را محرم بداند! طلیعهی خوبی که نبود!
💠به کشکول یک طلبه بپیوندید🔰🔰🔰
🆔 @KashkooleTalabeh
هدایت شده از احمد فربهی
حسن شهرت کارگزاران یک نظام سیاسی باعث اقتدار مردمیِ آن نظام میشود:
امیرمؤمنان علی علیه السلام فرمودند: «حُسنُ الشُّهرةِ حِصنُ القدرة»
از این روایتِ کوتاه، میتوان نکاتی دربارهی مسائل سیاسی و اجتماعی به دست آورد؛
1- اگر کارگزاران یک نظام، در بین مردم به حسن عملکرد مشهور شوند، اقتدار مردمی آن نظام بالا میرود، زیرا حسن شهرت، حصن قدرت است.
2- عملکرد سوء کارگزاران یک نظام سیاسی، وقتی به اطلاع مردم برسد، حسن شهرتِ آن نظام سیاسی را از بین برده، و موجب از بین رفتن اقتدار مردمیِ آن میشود.
3- برای براندازی یک حاکمیت، لازم نیست حاکم و یا کارگزاران آن، ظالم باشد، همینکه مردم، آن حاکم را ظالم تلقی کنند، اقتداری که نتیجهی حسنشهرت است نیز از بین میرود.
4- فقر، دیکتاتوری و بیعدالتی، عامل فروپاشی یک حاکمیت نیست، آنچه میتواند عامل فرپاشی یک نظام سیاسی شود، احساس این امور در بین مردم است، چون اگر این امور همراه با حسن شهرتِ کارگزاران باشد، اقتدار مردمی، باقی میماند، ولو کارگزارانِ آننظام، ناکارآمدترین باشند.
از سوی دیگر، اگر احساس فقر، گرسنگی، فساد، ظلم و دیکتاتوری، به مردم تزریق شود، و یا درصد آنها در باور مردم چند برابر شود، اقتدار حاصل از حسن شهرت نیز شکسته میشود، ولو کارگزاران آننظام، عادلترین کارآمدترین افراد باشند.
5- برای براندازی یک نظام سیاسی، باید احساس فقر، گرسنگی، فساد، و ظلم و دیکتاتوری را به روح و جان مردم رساند، چه این امور در آن نظام باشد یا نباشد و چه به آن اندازه که در باور مردم نشسته، واقعیت هم داشته باشد و چه به آن اندازه نباشد.
احساس ظلم، مبدء رفتارهای سیاسیاجتماعیِ مردم، متناسب با آناحساس است، چه آن احساس واقعی باشد یا نباشد.
6- اگر عدهای، حاکمیت دینی را ذیل «حکومتهای دیکتاتوری»بگنجانند، و یا برچسب «حکومت ایدئولوژیک» را برای دیکتاتور نشان دادن حکومت دینی استفاده کنند، حسن شهرت حاکمیت دینی از بین میرود اما اگر ذیل «حکومت قوانین الهی» گنجاندهشود، میتواند حسن شهرتش حفظ و به تبع آن اقتدار مردمی آن نیز باقی بماند.
7- اگر کارگزاران نظام اسلامی، عملکرد سوء خود را به اسلام نسبت دهند، بهطور طبیعی حسن شهرت اسلام سیاسی، شکسته شده و اقتدار مردمی آن نیز از بین میرود.
8- اگر عالمان و متولیان دینی، با سکوتشان، عملکردِ سوء کارگزاران را تأیید کنند، اصل حاکمیت دینی گرفتار سوء شهرت میشود. زیرا در ذهنیتِ مردم، بیعدالتیها به دین نسبت داده میشوند.
9- کسانی که به دنبال براندازی اصل حاکمیت دینی، و روی کار آوردن یک حکومت سکولارند، تلاش میکنند تا «سوء عملکرد کارگزاران را به مکتب اسلام منتهی کنند» تا حسن شهرت اسلامِ سیاسی، و حاکمیت دینی شکسته شده، و اقتدار مردمیِ آن از بین برود، در اینصورت میتوانند حاکمیتی سکولار روی کار آورند.
10- رسانه، یکی از مهمترین ابزار برای رساندن یک حاکمیت به مرز سقوط یا اقتدار سیاسی است، گاه رسانه، چنان قدرتی مییابد که میتوان گفت: «المُلک لِمَن غَلَب بالرسانة»، از اینرو رسانه، یکی از مهمترین ارکان یک حاکمیت مردمی است.
11- آنچه رسانههای دشمن علیه کارگزاران نظام میگویند لازم نیست راست باشد مهم آن است که قدرت تخریبش مناسبِ براندازی باشد، تا حسن شهرت را از بین ببرد.
12- علویبودن حکومت، شرط کافی برای ماندگاری نیست، رسانهی مقتدر نیز لازم است تا محاسن کارگزاران علوی را نشان دهد.
13- در انتها ذکر این نکته بجاست که،
رسانهی ملیِ جمهوری اسلامی، رسانهای در تراز حفظ اقتدار نظام اسلامی نیست زیرا نه تخریب رسانههای سران کفر را بهخوبی دفع میکند و نه فریاد متولیان دینی را بهخوبی نشان میدهد، اگر همین روند ادامه یابد، حسن شهرت نظام اسلامی از بین خواهد رفت.
مطالب مذکور، به دلیل «ظهور تصوری حاصل از معنای وضعی الفاظ»، «اطلاق»، «مناسبت حکم و موضوع»، «دلالت سیاقیه» و «تطبیق قاعده بر مصادیق» به دست آمدهاند.
بدون شک این روایت، اگر در دست یک فقیه جامعهشناس میبود، دهها و بلکه صدها مطلب دیگر هم میتوانست از آن استظهار کند،
استظهاری روشمند و حجیتدار.
https://eitaa.com/farbehi
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
#صدای_طلبه
⬅️ یکسال پیش روی تخت بیمارستان بودم و مبتلا به بیماری سرطان خون، دقیقا اوایلی که با حاج آقای اکبرنژاد آشنا شدم، طلبگی و درس ها را رها کردم و روح مبارزه با بیماری رو نداشتم، اما تماس های من با حاج آقا در پنجشنبه ها شروع شد.
📌 در بیمارستان و در ایام شیمی درمانی، از بیمارستان بهشون زنگ میزدم، با چه گرمایی با من حرف میزدند. آرام آرام با کتاب های بسته جامع اجتهادی دوباره به فکر افتادم تا در کنار درمان، کتاب های مؤسسه رو بخوانم و با عشق به روش جدید مطالعه فقهی بپردازم.
🔰 جشن تولد ۲۲ سالگی ام، اعضای خانواده برام کتاب های استاد رو هدیه دادند. استاد اکبرنژاد، مردی است که با وقت و مشاوره و دلسوزی که گذاشتند، یک طلبه ای که به سخت ترین بیماری(سرطان) مبتلا بود را به زندگی بازگرداند. ایشان کسی بودند که در افسردگی های علمی و روحی، شیرینی مطالعه مبانی دین رو در روح من زنده کردند تا من هم در کنار هزاران طلبه دیگر بفهمم که آنچه ما را به افسردگی های علمی رسانده، دین و مطالعه فقه نیست، بلکه دروس پژوهشی در قالب آموزش است.
💬سید. ص. ع، طلبه حوزه علمیه تهران
🆔 @tahavol_howze
🔴واکنش یک اقتصاددان به ورود حوزه علیمه به موضوع رمزارزها
🗣استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران در واکنش به ورود حوزه علمیه به ارز دیجیتال، اظهار کرد:
🔸اقتصاد اسلامی اصلاً علم نیست.
🔸حوزه علمیه اصلاً در این خصوص چیزی بلد نیست. حوزه علمیه بتواند خودش را اداره کند و ارزشهای زیبای اسلامی را پاس بدارد، کافی است.
🔸من کاملا مخالف ورود حوزه علمیه به بحث ارز دیجیتال هستم.
🔸حوزه علمیه خیلی خودش را کاربلد میداند یک کتاب درباره اقتصاد اسلامی بنویسد.
🔸چرا حوزه علمیه یک الگو در زمینه اقتصاد اسلامی ارائه نمیدهد؟/دیدهبانایران
#اقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
#حوزه_علمیه
مکتب خانه
#سوال آیا وقتی انسان مومن و صالحی (غیرمعصوم) رحلت می کند می توان گفت که او بهشتی است و در جوار انبی
#پاسخ
✅ در کتاب کافی آمده است:
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ ابْنِ الْقَدَّاحِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ:
سَمِعَ النَّبِيُّ (ص) امْرَأَةً حِينَ مَاتَ عُثْمَانُ بْنُ مَظْعُونٍ وَ هِيَ تَقُولُ: هَنِيئاً لَكَ يَا أَبَا السَّائِبِ الْجَنَّةُ
فَقَالَ النَّبِيُّ (ص): وَ مَا عِلْمُكِ؟!
حَسْبُكِ أَنْ تَقُولِي كَانَ يُحِبُّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ رَسُولَهُ.
👈 عثمان بن مظعون که نامش در این روایت امده است، کسی است که در روایت دیگری درباره وی آمده است که پیغمبر بعد از رحلت عثمان، او را بوسید و این مطلب و سایر روایات، نشان دهنده عظمت ایشان در نزد پیامبر (ص) است ...
(بررسی سند، متن و مصادر این روایت بر عهده فضلا...)
#روایت
#حدیث_روز
#پیامبر_خاتم (ص)
╭┅──────────────┅╮
🌐 eitaa.com/esra_rasane
╰┅───────────────┅
❇️ «رئوس ثمانیه»
📍«اخذ حدیث» هشت طریق معروف دارد که به آن «رئوس ثمانیه» گفته میشود. 🖊تعریف اجمالی و مشترک دانشمندان از طرق تحمل حدیث به این قرار است:
🔸۱. سماع، شنیدن حدیث از استاد است، چه استاد حدیث را از حفظ بخواند چه آن را از روی کتاب به شاگرد القا یا املا کند.
🔸۲. قرائت، که اغلب به آن «عَرْض» گفتهاند، خواندن حدیث نزد شیخ است، چه شاگرد آن را بخواند چه دیگری بخواند و شاگرد بشنود و حدیث را فراگیرد.
🔸 ۳. اجازه، به این صورت است که استاد اجازة نقل از کتاب یا نقل روایت برای شاگرد صادر کند.
🔸 ۴. مناوله (از ریشه ن و ل) به معنای دادن کتاب از استاد به شاگرد است به صورت تملیک یا عاریه، با اجازه یا بدون اجازه، که قسم اخیر را «عَرْضُ المُناوَله» گویند.
🔸 ۵. کتابت یا مکاتبه، یعنی شیخ حدیث به درخواست طالب روایت، احادیثی به خط خود بنویسد و ارسال کند.
🔸 ۶. اعلام (آگاه کردن)، یعنی استاد اعلام کند که فلان کتاب متعلق به اوست یا فلان روایت، سماع او از فلان استاد است، و شاگرد مجاز به نقل از آن شود.
🔸۷. وصیت، یعنی شیخ حدیث از طریق وصیت، روایات خود را در اختیار کسی قرار دهد و او مجاز به نقل از آنها گردد.
🔸۸. وِجاده (مصدر جعلی به معنای یافتن)، یعنی آنکه راوی، حدیث یا کتابی به خط یکی از مشایخ پیدا کند و پس از اطمینان از انتساب آن به صاحبش، به نقل آن بپردازد.
📎 برگرفته از صوت “دوره آموزش علم رجال” استاد سید محمدجواد شبیری زنجانی
#رجال
#حدیث
#اصطلاح
#اصطلاح_شناسی
╭┅──────────────┅╮
🌐 eitaa.com/esra_rasane
╰┅───────────────┅
#معرفی_کتاب
دانش تفسیر از دیرباز به تشویق قرآن کریم، عهده دار تبیین آموزه های عرشی این کتاب الهی بوده است. «تفسیر المیزان» به خامه و قلم مبارک علامه طباطبایی (ره) در امتداد این سنت الهی یک تفسیر نامدار و پر جاذبه شیعی است که فصل نوینی در عرصه تفسیر رقم زده و مورد توجه جامعه اسلامی قرار گرفته است.
علاقه و نویسنده کتاب حاضر بر آن است که، لازم است بار دیگر تقریری از منزلت قرآن و ضرورت تفسیر آن صورت بگیرد و اگر نکته هایی ناگفته مانده یا بازخوانی آن ها مفید به نظر می رسد بیان شود و علاوه بر آن به مرتبت تفسیر قیم المیزان به عنوان یک تفسیر معیار، نظری مدقانه و محققانه صورت بگیرد.و به منظور تعریف و ترویج رویکردها، روش ها و رهیافت های نظری این اثر دوباره به نظر بیاید. البته در کنار آن، نیازها و خلاهایی نیز به نظر مولف رسیده که به مدد معرفی این تفسیر به تعریف و ترسیم آن ها پرداخته است.
#المیزان
#تفسیر
#تفسیر_المیزان
#استاد_یزدان_پناه
╭┅──────────────┅╮
🌐 https://t.me/esra_rasane
╰┅─────────────