💢 غفلت از سیر و سلوک نمیگذارد انسان بیدار شود
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
💠 تاثیر روی کار آمدن محقق کرکی در حکومت صفوی
🔰 روی کار آمدن محقق کرکی اوضاع اداری حکومت براساس آموزههای فقهی شیعه طراحی و اجرا میشود. سپس محقق کرکی مدت کمی در ایران میماند و دوباره به جبل عامل باز میگردد.
🔘 اما بعد از مرگ شاه اسماعیل، فرزندش شاه طهماسب او را دوباره به دربار خود فرا میخواند و اختیار کامل به ایشان در اداره امور مملکت میدهد. شاه طهماسب با حکم حکومتی که به تمام بلاد فرستاد فرمان محقق کرکی را واجبالاطاعه دانست. از این زمان بود که مدیریت فقه حکومتی شیعه برای اولین بار در تاریخ اسلام بعد از نهصد سال به عرصه ظهور رسید.
🔚 به اندازهای این مدیریت، جذاب، زیبا، قوی و تمدنی بود که جهانگرد اروپایی مینویسد: مگر اروپا چه دارد که من اصفهان را بگذارم و به آنجا برگردم؟
✍ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#محقق_کرکی
#صفویه
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
💢 تاثیر روی کار آمدن نرمافزار فقهی بر شروع دوباره تمدن اسلامی
🔸 با روی کار آمدن نرمافزار فقهی برای اداره حکومت یکبار دیگر دورۀ تمدن اسلامی شروع میشود و شهرسازی، جادهسازی، بومیسازی تجارت و تولید علم در دل حکومت صفویه رشد میکند.
🔏 طرح حکومتی که علما در دوران صفویه برای پایتخت کشور میدهند براساس آموزههای دینی است وقتی به میدان نقش جهان نگاه میکنیم چهارگوشه میدان اختصاص به مسجد، بازار، حکومت و مردم دارد یعنی در کنار هم برای رشد یکدیگر جانب ایشان هستند.
☑️ محقق کرکی بدعتها را برداشت، شرع را رواج داد، شیرهکش خانهها، شرابخانه، مرکز فحشا و فساد را ویران، منکرات را از بین برد و آلات سهو و قمار را شکست، واجبات الهی و اذان به روش شیعیان را در سراسر بلاد ایران گستراند.
✍ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#محقق_کرکی
#نرمافزار_فقهی
#صفویه
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
💠 بهترین تبیین درباره زحمات آیتالله شیخ عبدالکریم حائری
🔰 اگه بخواهیم زحمات فراوان آیتاللهالعظمی شیخ عبدالکریم حائری یزدی در شکلگیری و دوام «روحانیت اصیل» و صیانت از آن را بیان کنیم، بهترین تعریف و تبیین را میتوان از بیان معروف حضرت امام خمینی (ره) را مورد اشاره قرار داد:
📜 «بزرگی آیتالله حائری همین مقدار بس که توانست در آن زمان سخت که رضاشاه تصمیم داشت حضور آقایان روحانیت را نابود کند حوزه ها بلکه روحانیت را حفظ کند و این امانت را به ما داده از تا ما به دیگران رد کنیم»
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#شیخ_عبدالکریم_حائری
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
💠 امام خمینی (ره):
خیر دنیا و آخرت در رسیدگی به حال محرومان جامعه است
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ببینید | آفت محبت دنیوی
🔻 قسمت یازدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
🔷 دوران تحصیل حاج شیخ عبدالکریم حائری
📜 حاج شیخ عبدالکریم سالها در حوزه علمیه کربلا از محضر اساتید بزرگ آن دوران خوشهچینی کرد و ثمرات تحصیل عمیق و تلمذ از محضر اساتید را هم در همان کشور عراق و مشخصاً در دو حوزه علمیه سامران و نجف با تدریس و تربیت شاگردان ممتاز، عیان نمود.
🔘 هرچند پس از سالها تحصیل در عراق به ایران بازگشت. اما به دلیل همزمانی ورود او به ایران با بازار آشفته و نهضت مشروطیت، زمینه فعالیت علمی را برای خود مساعد ندید و دوباره به عراق بازگشت.
🔏 اما در عراق همچنان مرغ دلش، برای بازگشت به وطن پر میگشود و همواره مترصّد فرصتی بود تا بتواند به ایران بازگردد و ثمره سالها تلاش علمی خود را با تربیت «روحانیت» اصیل در ایران به بار نشاند.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#شیخ_عبدالکریم_حائری
#روحانیت_اصیل
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
💢 فعالیتهای شیخ عبدالکریم حائری پس از ورود به ایران
⚠️ شیخ عبدالکریم حائری ابتدا به اراک آمد. او در این شهر حوزهای را بنا نهاد و خود به مدت هشت سال ریاست و تدریس این حوزه را بر عهده گرفت.
✉️ پس از چندی که آوازه علمی این مرجع فرزانه در سرتاسر ایران پیچید، همگان از او تأسیس و بنا نهادن حوزهای فراگیر را خواهان شدند. او در راه سفر به مشهد مقدس، به دعوت علمای قم، سفری به این شهر نمود. پیش از این، بسیاری از علمای این شهر از آیتالله حائری درخواست کرده بودند حوزهای را در قم تأسیس کند.
🔚 در این میان، آیتالله سیدمحمدتقی خوانساری و آیتالله شیخ محمدتقی یزدی، بیشترین اصرار را داشتند. سفر به قم و مشاهده وضعیت بغرنج حوزه قم، آیتالله را مجاب نمود تا در جوار مضجع شریف کریمه اهل بیت(ع)، حوزهای قوی تأسیس نماید.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#شیخ_عبدالکریم_حائری
#روحانیت_اصیل
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ببینید | چه کنیم تا با خدا رابطه محبت آمیز داشته باشیم؟
🔻 قسمت دوازدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
💢 بازخورد آیتالله حائری هنگام دیدار از حوزههای علمیه قم
🔸 آیتالله محمدتقی بافقی میگوید:«آیتالله حائری در سفر مشهدشان، وضع مدارس مهجور و ویران قم را، از فیضیه و دارالشفاء دید که چگونه محل تدرّس و افاضات محدث بزرگوار، ملامحسن فیض و ملاصدرا، به مرکز فقرا و دیوانگان تبدیل شده است، ابراز تأسف نمود. میگفت که چه میشد اگر این مدارس از غربت بیرون میآمد. ولی به نظرشان مشکل میآمد که حوزه را از اراک به قم منتقل نمایند.»
⚠️ آیتالله حائری در این سفر مشاهده کرد که حجرههای مدرسه فیضیه خالی از همهمه محصلان علوم دینی شده و بر قفسههای کتاب گرد فراموشی نشسته است. انگار هیچگاه زمزمه دانشپژوهان اسلامی در فضای قم طنیانداز نبوده است.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#شیخ_عبدالکریم_حائری
#روحانیت_اصیل
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
💢 زعامت حوزه علمیه؛ نقطه شروع «کادرسازی»
🔸 زعامت حوزه علمیه توسط آیتالله بروجردی را باید نقطه شروع «کادرسازی» او در حوزههای علمیه قلمداد کرد.
🔘 وی رهبر دینی جامعه به شمار میآمد و برای رهبری مسلمانان نیازی مبرم به ساماندهی حوزههای علمیه به عنوان خاستگاه معارف و مبانی دین داشت. از این رو زعامت این نهاد مؤثر و اصیل به مثابه زعامت جهان اسلام به شمار میآمد.
🔏 به همین دلیل، آیتالله ، کادرسازی در حوزهها را امری ضروری میدانست. کادرسازی وی قبل از هرچیز، مشروط به دو اصل «صیانت» و «تحول» در حوزه های علمیه بود.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#آیتالله_بروجردی
#کادرسازی
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
⭕️ مساله صیانت توسط آیتالله بروجردی برای کادرسازی در حوزه
⚠️ اولین مسالهای که میتوان آن را پیش زمینهای برای «کادرسازی» آیتالله بروجردی قلمداد کرد، صیانت و حفظ حوزه و روحانیت است.
📉 آیتالله با فراست دریافته بود که برای تشکیل کادری مجرب و ایده آل و تبدیل آن به یک شبکه فعال و پر جنب و جوش دینی، نیازی مبرم به حفظ و صیانت از کیان حوزه و روحانیت است؛ حوزهای که به علت سیاستهای دین ستیزانه رضاخانی، اوضاع نزار و بیماری داشت. وی در این راه چند سیاست در پیش گرفت.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#آیتالله_بروجردی
#صیانت
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ببینید | محبت خاص و فوقالعاده خدا به برخی بندگانش
🔻 قسمت سیزدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
📿 تسبیحات حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)
💠 حضرت امام باقر (عليهالسلام) میفرمایند:
👈 ما عبد الله بشی ء من التحمید افضل من تسبیح فاطمه علیهاالسلام
✅ خداوند در حمد و ستایش به چیزی برتر از تسبیح فاطمه علیهاالسلام عبادت نشده است.
📙 کافی، ج ٣، ص ٣۴٣
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠 علم حضوری افضلتر بر علم حصولی
🖌 حجتالاسلام علی مصباح:
✅ علم حضوری به خداوند با مراتب گوناگون آگاهی رشد میکند. این تحول و پیشرفت معرفتی به عواملی چند بستگی دارد که شامل ظرفیتهای وجودی و معرفتی میشود. علم حضوری و بیواسطه بسیار قویتر از علم حصولی و مفهومی است و به محبت و مجذوبیت شدیدتری هم منجر میشود.
💢 البته میان علم حضوری و علم حصولی تعامل و ارتباط طرفین وجود دارد و مراتب مختلف علم حضوری به صورت تلاشهای گوناگون برای تبیین مفهومی و تئوریپردازی درباره آنها در قالب معرفت حصولی منعکس میشود.
🔰 همچنین میان معرفت و محبت نیز تعامل و داد و ستد برقرار است و به همین دلیل با تحول در مراتب معرفت، مراتب و درجاتی از محبت شکل میگیرد.
#علوم_انسانی
#شناره_40
🆔 @farhang_puya
☑️ محبت و کسب معرفت موجب پیشرفت انسان
🔘 همانگونه که مرتبهای از محبت را موجب میشود، محبت میتواند فرد را تحریک کند تا در صدد کسب معرفتی بیشتر درباره محبوب برآید و هر یک در طول مسیر موجب رشد و پیشرفت دیگری میشود.
✔️ از یک سو میخواهیم درباره خداوند و آنچه از ما میخواهد بیشتر بدانیم، میتوان این نوع عطش را برای دانستن «عشق عقلی» بنامیم. از سوی دیگر درجات مختلف محبت را میتوان در آثار ناشی از آن تصویر کرد. به عنوان مثال:
🔻 شخصی ممکن است به دلیل ادراک حضوری مبهمی که به صورت فطری از خداوند دارد، درجهای از احساس محبت نسبت به او داشته باشد. این احساس فطری و حضوری چه بسا شخص را به انجام عملی وادار نسازد و در حد یک احساس مبهم باقی بماند.
📝 حجتالاسلام علی مصباح
#علوم_انسانی
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
🔔 #اعلام_برنامه | اولین سالگرد ارتحال مرحوم آیتالله محمد تقی مصباح یزدی قدس سره
▪️سخنران: آیتالله حسینی بوشهری
▫️مکان: حرم مطهر حضرت معصومه سلاماللهعلیها
▪️زمان: ۹دی ۱۴۰۰ بعد از نماز مغرب و عشاء
#بزرگداشت_علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
‼️ یکسانسازی فرهنگی
💢 پس از ایجاد بحران هویتی برای کودکان و خط کشیدن بر باورهای درون سرزمینی آنها، معرفی فرهنگ جدید که بر پایه یکسانسازی فرهنگی است، از راه تغییر جهانبینی الهی و توحیدی به جهانبینیهای اومانیستی و سکولاریستی و عمومیت بخشیدن به ارزشهای زندگی غربی، در جامعه جهانی به اجرا در میآید.
🎞 در انیمیشن کرودز که به یک خانواده غارنشین میپردازد، این روند به خوبی نشان داده میشود.
📽 خانواده با هدایت یک فرد جوان و مدرن از غار خارج میشوند و در کشمکش با یکدیگر که بین دختر جوان خانواده و پدر صورت میگیرد، اندیشههای سنتی را به نقد کشیده، به سوی سرزمین موعود و جدید میروند.
#فرهنگ
#شماره_34
🆔 @farhang_puya
🔴 چراغ قرمز اخلاق در فضای مجازی!
♨️ رقم شصت میلیون و چهارصد هزار برای سایتهای مستهجن آمار قابلتوجهی است که نمیتوان بهسادگی از آن گذشت، چرا که بخش قابلتوجهی از آن به سایتهای غیراخلاقی ایرانی اختصاصیافته.
📛 سه میلیون و پانصد بار دانلود یک کلیپ مستهجن از یک سایت غیراخلاقی فارسیزبان آمار سایت گوگل که نشاندهنده بالا بودن میزان گرایش کاربران به سایتهای غیراخلاقی است؛ نشانگر روشنشدن #چراغقرمز_اخلاق در فضای مجازی برای کاربران ایرانی است.
❌ فضایی که عموماً از طریق کشورهای غربی مسموم شده و میراث آن نیز به کشور ما رسیده است.
#جامعه
#نفوذ
#شماره_18
🆔 @farhang_puya
🔆 معنویت یک گمشده انسانی
✅ معنویت یک گمشدهی انسانی در پهنه گیتی است که زمان و مکان نمیشناسد. واژه معنویت و مشتقات آن گرچه در منابع اصیل اسلامی به کار نرفته است ولی در ادبیات مسلمانان، هم در زبان عربی و هم در زبان فارسی رواج یافته است.
🔰 آنگونه که کاربرد این واژه نشان داده، این واژه با ریشه لغوی «معنا» در ارتباط است. کما اینکه ریشه لغوی معنویت همین امر را تایید میکند. معنا به موقعیت اشاره دارد که دستکم شامل دو لایه باشد:
🔘 یکی ظاهر که حکایتگر است و دیگری باطن که محکی است.
✍ حجتالاسلام دکتر علی مصباح
#معارف
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
❇️ اسلام چشماندازی جامع از هستی
✳️ همه نظریات دانشمندان با وجود تفاوتها در دو نکته با یکدیگر اشتراک دارد: معنا چیزی است که در باطن یک بیان یا عمل نهفته است را باید کشف گردد و دیگر آن که معنا به نوعی با نظام اعتقادی و اهداف یک عمل خاص ارتباط دارد.
🔰 اسلام چشماندازی جامع از هستی ارائه میکند. رابطهی ظاهر جهان با باطن آن، رابطه معنایی است به گونهای که جهان آشکار، جلوهای از باطن جهان و حاکی از معنایی است که در باطن آن مخفی شده است.
✍ حجتالاسلام دکتر علی مصباح
#معارف
#شماره_40
🆔 @farhang_puya