🔍 بررسی مؤلفۀ کارآمدی در غرب
🔘 مطابق نظر متفکرین غربی یک سیستم و نظام در صورتی موفق به ادامۀ مشروعیت میشود که قادر باشد، سکولاریسم و لیبرالیسم سیاسی و قوانین موضوعه را به کامل ترین شکل ممکن به اجرا درآورد.
🔘 لازم است هنگامی از کارآمدی یک نظام صحبت میکنیم، در نظر داشته باشیم، که این کارآمدی تنها معطوف به اهداف، امکانات و موانع مادی نیست، بلکه مهم ترین مؤلفۀ کارآمدی پشتوانۀ فکری و میزان تحقق آرمانهای ایدئولوژیک یک نظام است.
✍🏻 زینب اباذری
#شماره_37
#سیاست
🆔 @farhang_puya
‼️ ضرورت و اولویت اینترنت ملّی
🔸 در کنار مزایا ...، عیبها و تهدیدهایی نیز در اینترنت وجود دارد که ازجمله آنها میتوان به وجود میلیونها سایت مستهجن و ضداخلاقی اشاره کرد. هجوم شبهههای فراوان به بنیانهای فرهنگی و دینی در راستای استحالۀ فرهنگی و اعتقادی کشور، از دیگر خطرهای این فناوری است.
🔶 وجود اینترنت رایج، با توجه به نیاز کشور ضروری و اساسی است؛ اما از آنجایی که در ضرورتها بایست به اندازه ضرورت اکتفا کرد، افزایش پهنای باند بر بستر چنین اینترنتی، افزایش مخاطرات امنیتی و اجتماعی را به دنبال دارد که با منافع جمهوری اسلامی سازگار نیست. بنابراین راه حل اساسی، نه در توسعه هرچه بیش تر اینترنت موجود، بلکه راهاندازی و گسترش اینترنت ملّی است.
📝 عبدالله علیزاده
#شماره_29
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
❓ چگونه هنگام سختیها دعایمان مستجاب شود؟
🔻حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله:
مَن سَرَّهُ أن يَستَجيبَ اللّه لَهُ عِندَ الشَّدائِدِ وَالكَربِ فَليُكثِرِ الدُّعاءَ فِى الرَّخاءِ
💡 هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختىها و گرفتارىها دعاى او را اجابت كند، در هنگام #آسايش، دعا بسيار كند.
📚 نهجالفصاحه، ص۷۷۰، ح ۳۰۲۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💥فقه باید نابودگر جهانخواران باشد
⚡️ما باید بدون توجه به غرب حیلهگر و شرق متجاوز و فارغ از دیپلماسی حاکم بر جهان در صدد تحقق فقه عملی اسلام برآییم و الا مادامی که فقه در کتابها و سینه علما مستور بماند، ضرری متوجه جهانخواران نیست.
⚡️روحانیت تا در همه مسائل و مشکلات حضور فعال نداشته باشد، نمیتواند درک کند که اجتهاد مصطلح برای اداره جامعه کافی نیست. حوزهها و روحانیت باید نبض تفکر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند و همواره چند قدم جلوتر از حوادث، مهیای عکسالعمل مناسب باشند.
📝صحیفه امام، ج۲۱، ص۲۹۳| #شماره_26و27
#امامین_انقلاب
#فقه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
• دی شیخ با چراغ همی گشت گرد شهر • کز راست و چپ ملولم و اسلامم آرزوست ✍الهام رضایی| #شماره_6 #سیاست
📌علی فاطمی نسب در مقام یک نویسنده با یاد کرد این بیت تغییریافته مولوی که گفتهاند:
📍دی شیخ با چراغ همی گشت گرد شهر
«کز راست و چپ ملولم و اسلامم آرزوست»
🔻اظهار داشت: رئیسجمهور من کسی است که «اسلام آرزوی او باشد» زیرا بیشک رئیسجمهوری که آرمان و آرزوی او اسلام باشد، سودای خدمت به همه مسلمانان و حتی - طبق نامه امیر مؤمنان علی علیه السلام به مالک اشتر - همه انسانها را در سر میپروراند؛ در نتیجه چنین رئیسجمهوری هم «اسلام اندیش» است هم «انسان اندیش».
🔻آری! رئیس جمهور مطلوب من در اندیشهی این نیست که چه چیز مورد پسند مردم است، بلکه به دنبال این است که بفهمد چه چیز مورد نیازشان است تا آن را به گونهای انجام دهد که مورد پسندشان نیز باشد.
🔻ویژگی دیگر رئیسجمهور ایدهآل این است که یا اصلا شعار نمیدهد و یا اگر شعار میدهد، به آنها عمل میکند؛ مصداق این سخن، حدیث شرف و شگرفی است از مولا علی علیه السلام در نهج البلاغه که میفرمایند: «... لسنا نرعد حتی حق موقع و لا نسیل حتی نمطر»؛
🔻«نمیخروشیم و رعد و برقی نداریم، مگر آن که بتازیم و انجام دهیم، و سیلی را جاری نمیسازیم، مگر آنکه باران بباریم.» پس چنین رئیسجمهوری نمیخروشد و رعد و برقی ندارد، مگر این که باران بر زمین خواستهها و مطالبات مردم ببارد.
✍الهام رضایی| #شماره_6
#سیاست
#مردم
🆔 @farhang_puya
🎙امام خامنهای حفظه الله:
«بخشی از قواعد و ارزشهای بینالمللی کنونی در دنیا تحمیل شده و نتیجه سلطه برخی قدرتهاست و قبول این قواعد به بهای دست کشیدن از هویت ملی و اصول و ارزشهای نظام اسلامی افتخار نیست و ما نمیتوانیم برای رضایتبخشی از دنیا که تجسم آن در غرب و در رأس آن دولت متکبر امریکاست از اصول خود عقبنشینی کنیم!» ۸۲/۵/۲۹
📰نشریه فرهنگ پویا| #شماره_36
#امامین_انقلاب
#استکبار
#غرب
🆔 @farhang_puya
▪️ پیامدهای خروج از اعتدال
1️⃣اولین پیامد حسرت و پشیمانی میباشد. به تعبیر امیرالمؤمنین علیهالسلام: «ایاکم و التفریط فتقع الحسره حین لا تنفع الحسره؛ زنهار، از کوتاهی کردن، زیرا کوتاهی کردن، حسرت به بار میآورد؛ زمانی که دیگر حسرت سودی ندارد».
2️⃣دومین پیامد عذاب الهی است. خداوند میفرماید: «انّ المسرفین هم اصحاب النار؛ عاقبت و سرانجام کسانی که از مرز اعتدال خارج شده و به دام اسراف گرفتار شدهاند چیزی جز ورود به جهنم نخواهد بود».
3️⃣و سومین پیامد، هلاکت است. به تعبیر قرآن: «هر کس که زیاده روی کند و به آیات خدا ایمان نیاورد، مجازات میکنیم و عذاب آخرت سنگینتر و پایبندهتر است».
✍️علیاکبر عالمیان| #شماره_25
#اخلاق
#اعتدال
🆔 @farhang_puya
💢جریانشناسی مخالفان اسلام انقلابی
⭕️مدرسههای علمیهای که طلاب غیر سیاسی بار میآورند، روحانیت سرمایهدار و رفاهطلب، روحانیت ریاست طلب، روحانیت تقیهگرا در برابر نظام اسلامی، روحانیت متحجر کجفهم، روحانیت انگلیسی، روحانیت سازشکار که حتی نتوانستهاند برخی مناصب نظام اسلامی را هم به دست آورند، برخی از جریانات هستند که بایستی آنها را مورد شناسایی و تحلیل و ارزیابی قرار داد.
❗️محمدرضا باقرزاده| #شماره_33
#حوزه_علمیه
#حوزه_انقلابی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
زمینههای خروج از اعتدال 👈ای کسانی که ایمان آوردهاید، دشمن من و دشمن خودتان را دوست نگیرید. 📖«سور
◾️ زمینههای خروج از اعتدال
1️⃣ عامل اول کفر است. قرآن کریم یکی از اسباب خروج از میانهروی را کفر معرفی میکند، و میفرماید: «... کسی که کفر را به جای ایمان بپذیرد، از راه مستقیم گمراه شده است».
2️⃣عامل بعدی تمایلات نفسانی است: «بگو ای اهل کتاب در دین خود، غلوّ(زیاده روی) نکنید و غیر از حق نگویید و از هوسهای جمعیتی که بیشتر گمراه شدند و دیگران را گمراه کردند و از راه راست منحرف گشتند، پیروی ننمایید».
3️⃣و عامل سوم نیز رابطه دوستانه مومنان با دشمنان خود و خدا میباشد. در قرآن کریم به این مطلب اشاره شده است: «ای کسانی که ایمان آوردهاید، دشمن من و دشمن خودتان را دوست نگیرید ... و هرکس از شما چنین کاری کند، از راه راست گمراه شده است»
✍️علیاکبر عالمیان| #شماره_25
#اخلاق
#اعتدال
🆔 @farhang_puya
❓ چگونه هنگام سختیها دعایمان مستجاب شود؟
🔻حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله:
مَن سَرَّهُ أن يَستَجيبَ اللّه لَهُ عِندَ الشَّدائِدِ وَالكَربِ فَليُكثِرِ الدُّعاءَ فِى الرَّخاءِ
💡 هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختىها و گرفتارىها دعاى او را اجابت كند، در هنگام #آسايش، دعا بسيار كند.
📚 نهجالفصاحه، ص۷۷۰، ح ۳۰۲۳
#حدیث
🆔 @farhangh_puya
🔰 توکل، عامل پیروزی حقیقی است
💠 انسانی که بر خدا توکل دارد هرگز احساس حقارت و ضعف نمیکند بلکه به اتّکای لطف خدا و علم و قدرت بی پایان او خود را پیروز و فاتح میبیند و حتی شکستهای منطقی او را مأیوس نمیسازد. هرگاه توکل به مفهوم صحیح کلمه در جان انسان پیاده شود به یقین امیدآفرین و باعث تقویت اراده و تحکیم مقاومت و پای مردی است.
💠 مسئلۀ توکل در زندگی انبیای بزرگ الهی درخشش فوقالعادهای دارد، بررسی آیات قرآنی در این زمینه نشان میدهد که آنها همیشه در برابر مشکلات طاقتفرسا خود را زیر سپر توکل قرار میدادند و یکی از دلایل مهم پیروزی آنها داشتن همین فضیلت اخلاقی بوده است.
💬 آیتالله مکارم شیرازی
#شماره_38
#معارف
🆔 @farhang_puya
❓انگیزه و هدف یک هجوم
💢 باید اذعان داشت که آغاز جنگ تحمیلی تصمیم شخص صدام حسین نبود، بلکه این مسئله به بافت سیاسی حاکم بر رژیم وقت عراق و سوء استفادههای دشمنان ایران باز میگردد.
💢 دشمنان داخلی و خارجی به منظور مانع تراشی در راه ثبت انقلاب ایران، جنگ تحمیلی را آغاز کردند تا ایران را از آرمان «نه شرقی، نه غربی» خود دور کرده و به اجبار به دامان ابرقدرتها بکشانند.
🖋 مهیا زاهدین لبّاف
#شماره_17
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
✓ صدای مارا از بهشت میشنوید!
• صدای آژیر اشک میآیند/ در پشت نامهای شهیدان/ پنهان شوید!/ چه روزهای قشنگی بود/ چه واژههای قشنگی/« گردان کربلا»/ اینجا شبیه شهر نئونهاست/
• - هورا حراج عشق/ دلار و بیستون/ کوکاکولا و بوکس/ هورا به شامهای هتل هیلتون/
که شور انقلابی خوبان را شیرین کرد/ دعای خاص بخش خصوصی/ شعری در راستای بهره اسلامی/ قصیدهای در مدح بانک ملی و ملت/
بگذار بچههای حضرت مولانا/ تاجر شوند/ ملت یتیم میشد اگر/ این «مشت زن» نبود/ دولت یتیم میشد اگر/ آن «برادران» نبودند/
سیاست یتیم میشد اگر/ این «ماد موازل» نبود./ خانقاه غیر انتفاعی/ مجهز به شعر و شومینه و یاهو/ مریدهای تمام وقت میپذیرد
درویشهای ترم چهارم/ حلاج میشوند!/ عارف و شان نیمه مذکّر/ در آبشار زلف/ غسل میکنند./ باور کن مجلههای فرانسه از کاغذند/... در مجلههای کوچک پاریس چه میفروشند؟/
«از پیچ و پچپچه چاپیچو/ و هیچ و چلچله و چلدر چین»/ چه عایدمان خواهد شد!؟/-
• صدای مارا از بهشت میشنوید!/ (این صدای شهیدی است بیسر):/ مردان انقلابی بعد از این!/ میز ناهارتان را/ بر نصف النهار بچینید/ با طناب استوا تاب بازی کنید/ کفنمان را بادبان کشتی تفریحیتان کنید!/ شبتان آفتابی!
• ...فردا
دستهای قطع شده/
گل میدهند و سنگ فراوان است...
✍️علیرضا قزوه| #شماره_3
#شعر
#بهشت
#هنر
🆔 @farhang_puya
🌆 آرمانشهر یهود در ماتریکس
⚡️فیلم مشهور «ماتریکس» با رویکردی نمادین به اساطیر کهن قوم یهود، قصه ظهور منجی و سفر به آرمانشهر یهود (ZAYAN یا ZION) را به تصویر میکشد.
⚡️ناگفته نماند که «زایان» یا همان «صهیون»، نام کوهی مقدس در بیرون از شهر اورشلیم است که صهیونیستها نام آن کوه را بر آیین خویش نهادهاند.
✍محمود علیپور| #شماره_20
#هنر
#سینما
#صهیونیست
🆔 @farhang_puya
📗تناقض علمی انکار روح
✳️انکار وجود روح و این ادعا که هوشمندی و شعور از جنس ماده است، با علم نیز سازگاری ندارد. برعکس، اکتشافات جدید علمی نشام میدهند نمیتوان شعور را تا درجه ماده نزول داد و آن را بر حسب کارکردهای مغزی تشریح کرد.
✳️امروزه بسیاری از محققان هم نظر هستند که هوشیاری و شعور انسان از منبعی ناشناخته و فراتر از اعصاب مغزی و مولکولها و اتمهای سازنده آن به دست میآید.
✳️محققی به نام «وایلدر پن فیلد» پس از سالها تحقیق به این نتیجه رسید که وجود روح، حقیقتی انکارناپذیر است:
👈پس از سالها تلاش برای توضیح عملکرد ذهن تنها بر اساس کنشهای مغزی، به نتیجهای رسیدم که سادهتر (و منطقیتر) است. با درنظر گرفتن مغز و ذهن (جسم و روح) و اینکه همیشه نمیتوان ذهن را بر اساس فعالیتهای اعصاب مغز توجیه کرد ... باید بپذیرم که وجود ما از این دو عنصر اساسی ساخته شده است.
✍عدنان اکتار| #شماره_20
#علوم_انسانی
#ماتریالیسم
#اثبات_وجود_روح
🆔 @farhang_puya
📰زن در ژاپن و هند باستان
🗞در ژاپن، مرد قدرت وسیعی داشت و حق داشت آنها [زنان] را به بردگی یا روسپیگری بفروشد. زنان در سراسر عمر تحت قیومیت پدر یا شوهر یا پسر بودند، دختران از ارث سهمی نداشتند و مردان حق گرفتن زن به طور نامحدود را داشتند.
🗞دختران از نظر تحصیل علم و سواد محروم و ممنوع بودند و همیشه مورد ضرب و شتم و اهانت پدران و شوهران خود واقع و به کارهای سخت واداشته میشدند.
🗞در هندوستان، زن یک موجود طفیلی برای شوهر محسوب میشد و برای او بعد از مرگ شوهر زندگی را جایز نمیشمردند و زن را در روز چهلم شوهر در آتش انداخته، میسوزاندند و بهترین زنان زنانی بودند که پس از مرگ شوهرانشان، خود را در آتش انداخته و بسوزانند.
🗞زنان هند، به استثنای زنان طبقات بالا و زنان روسپی معابد، از تحصیل علم و کسب دانش محروم بوده، و همانند بردهها حق مالکیت نداشتند و دسترنج آنان به جیب شوهر و ارباب میرفت.
✍میهن محمدپور| #شماره_1
#فرهنگ
#زن
🆔 @farhang_puya
🇨🇳زنان در چین باستان
❗️در «چین قدیم» پاهای دختران را از کودکی با باریکهای از پارچه میبستند و در قالب فلزی قرار میدادند تا کوچک بماند و جذاب جلوه کند به همین جهت، زن چینی با پیمودن مسیر کوتاهی خسته و عرقریزان از نفس میافتاد و از حرکت وا میماند.
‼️برای زن چینی ازدواج نوعی معامله بود که والدین، دختران خود را به هر کسی که میخواستند در برابر دریافت هدیه و پول تسلیم میکردند.
✍مهین محمدپور| #شماره_1
#فرهنگ
#زن
🆔 @farhang_puya
⚠️ عاقبت توجه زیاد به خواهش های نفسانی
🔻پيامبر خدا صلیاللهعلیهوآله:
مَن كان أكثرُ همّهِ نيلَ الشّهَواتِ نُزِعَ مِن قلبهِ حلاوةُ الإيمانِ؛
➖ هركس بيشترين همّ و غمش رسيدن به خواهشهاى نفسانى باشد، حلاوت ايمان از قلبش گرفته مىشود.
📚تنبيه الخواطر، ج ۲ ، ص۱۱۶
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🔹 در قحطی بزرگ علیه ایران چه گذشت؟
🔹 کتاب قحطی بزرگ نوشته محمدقلی مجد و فیلم سینمایی یتیم خانه ایران را ببینید
#عکس_نوشت
🆔 @farhang_puya
1398.07.07 - دکترنبويان - توافق جديد برجامي.mp3
9.13M
🔻سخنراني مهم دکتر نبویان
🔻🔻تعهدات جدید دولت در برجام در سفر اخیر آقای روحانی و ظریف به آمریکا
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
🔆ولایت در حاکمیت اسلامی
🔸از ویژگیهای برجستهی حاکمیت الهی میتوان به وصف ولایی بودن آن اشاره کرد. مفهوم ولایی بودن حاکمیت این است که از هیچ مقام و منصبی جز خداوند دستور نمیگیرد و فرماندار هیچ حاکمی جز خدا نیست.
🔸از دیگر ویژگیهای برجستهی نظام الهی - ولایی این است که الگوی تکرهبری و مدیریت و زعامت منسجم تأکید میورزد.
🔸رهبر عادل و پرهیزکاری که ضمن دارا بودن تمامی شرایط کافی و لازم برای امامت و رهبری، در نگرش اسلامی از جانب خداوند برای امر زعامت و ولایت منصوب گردیده و شایستگی مقام جانشینی وی بر روی زمین را احراز کرده است.
✍️مدیر مسئول| #شماره_2
#امامین_انقلاب
#ولایت
🆔 @farhang_puya
📟زمینههای پیدایش تکنوکراسی (۲)
💶از نظر افراد حاضر در کمیته، از جمله هوارد اسکات که در رأس این افراد قرار داشت، سیستم اقتصادی که بر اساس سیستم قیمتها تنظیم میشد؛ دیگر پاسخگو نبود؛ زیرا با آن سیستم جامعه به سمت وامدار شدن سرعت گرفته از پیشرفتهای فنی واپس میماند و نتایج سنگینی برای قیمتها و ثبات اجتماعی در پی دارد.
💶بنابراین برای رهایی از چنین شرایطی، میبایست واحد تازهای برای سنجش ارزش در نظر گرفت که اساس آن قوانین فیزیکی ثابت باشد؛ انرژی تولید همان واحد بود که میتوانست نظر آنان را تأمین کند. حاصل چنین تفکری این بود که حکومت به دست فنشناسان افتاد.
✍زهرا رضائیان| #شماره_11
#اقتصاد
#تکنوکراسی
#فن_سالاری
🆔 @farhang_puya
📟زمینههای پیدایش تکنوکراسی (۳)
💶پس از چندی با گسترش و پذیرش اقتصاد برنامهای، این افکار در بسیاری از کشورهای اروپایی رواج یافت. فرانسه در سال ۱۹۶۰ به دنبال نظریههای سن سیمون به این تشکیلات روی آورد.
💶این فیلسوف اجتماعی معتقد بود میبایست حکومت به دست دانشمندان و مهندسان اداره شود؛ چرا که وکلا، قضاوت و جماعت کارمند ذاتا مولد و طفیلی مآب هستند.
💶چنین دیدگاهی، حکومتداری را نه تنها در توان مهندسان، بلکه همه متخصصان تحصیلکرده در همه رشتههای گوناگون میداند که میتوانند به خوبی رشته امور اداری و تدبیر اداره امور مردم را به عهده بگیرند.
💶همچنان که در جوامع امروزی اروپایی، اکثریت قریب به اتفاق مقامات دولتی و اداری، متخصصان تحصیل کرده هستند که در زمینه برنامهریزی اقتصادی، طرحریزیهای استراتژیک سیاسی، نظامی و گسترش علم و پژوهش به فعالیت مشغولند.
✍زهرا رضائیان| #شماره_11
#اقتصاد
#تکنوکراسی
#فن_سالاری
🆔 @farhang_puya
💭عقاید یک غربزده
◽️محمد خاتمی معتقد است «ایرانیها باید مفاهیم را با معانی غربی آن بپذیرند و یا به طور کامل آنها را رد کنند.»[۱] که البته رد آنها ممکن نبود؛ چراکه خواستار پیشرفتیم و محمد خاتمی پیشتر اعلام کرده بود: «شما برای اینکه بتوانید پیشرفت کنید، راهی جز غرب ندارید و راه غرب یعنی پذیرش خود غربی»[۲]
[۱]و[۲]. روزنامه آریا، ۱۳۷۹/۶/۲۸
✍سمیه طاهریان| #شماره_11
#سیاست
#خاتمی
#غرب_زدگی
🆔 @farhang_puya