💠 وقتی 17 شهریور را خوب ترسیم نکردیم.
💠 اگر به تصویر با دقت نگاه کنید، نه تنها مردم را از روبرو زدند، بلکه طوری آرایش نظامی کردند که همه را سلاخی کنند و کسی نماند.
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
🔰 فوری// پیام رهبر انقلاب در پی اهانت یک نشریه فرانسوی به ساحت مقدس پیامبر اعظم
▫️ حضرت آیتاللهخامنهای در پیامی، اهانت اخیر یک نشریه فرانسوی به ساحت نورانی پیامبر اعظم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم را محکوم کردند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسمهتعالی
گناه بزرگ و نابخشودنی یک نشریّهی فرانسوی در اهانت به چهرهی نورانی و قدسی حضرت رسول اعظم (صلّی الله علیه و آله) بار دیگر عناد و کینهی شرارتبار دستگاههای سیاسی و فرهنگی دنیای غرب با اسلام و جامعهی مسلمانان را آشکار ساخت. بهانهی آزادی بیان برای محکوم نکردن این جرم بزرگ که از سوی برخی سیاستمداران فرانسوی گفته شده کاملاً مردود و غلط و عوامفریبانه است.
سیاستهای عمیقاً ضدّ اسلامی صهیونیستها و دولتهای استکباری عامل اینگونه حرکتهای دشمنانه است که هر چند یکبار بُروز مییابد. این حرکت در این برههی زمانی میتواند، نیز به انگیزهی منصرف کردن ذهن ملّتها و دولتهای غرب آسیا از نقشههای شومی باشد که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای این منطقه در سر دارند. ملّتهای مسلمان بویژه کشورهای غرب آسیا، ضمن حفظ هوشیاری در مسائل این منطقهی حسّاس، باید هرگز دشمنیهای سیاستمداران و سردمداران غربی نسبت به اسلام و مسلمین را فراموش نکنند.
والله غالب علی امره
سیّدعلی خامنهای
۹۹/۶/۱۸
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💡 جوان وظیفه شناس (قسمت اول) 🔸 جوان برای آنکه وظیفهاش را از جهت جوان بودن تشخیص دهد باید فکر کند م
💡 جوان وظیفه شناس
(قسمت دوم)
⭕️ اما مسئله دیگری که پیش میآید این است که من وقتی استعدادهای مختلفی برای کارهای مختلف دارم، کدام اولویت دارد، چون کارهای مختلف با هم تزاحم دارند، مثل این که من بروم در جبهه وطن خودم یا بروم مدافع حرم باشم یا بروم به یک کشور اسلامی دیگری که به من احتیاج دارند در آنجا کمک بکنم. یک معیار این است که ارزش خود کار را فی حد نفسه بسنجم.
📏 معیار دیگر این است که ببینم من کجا بهتر میتوانم کار بکنم. ممکن است فی حد نفسه یکی از کارها متعین باشد، اما آن کار از من برنیاید. فرض بفرمایید اگر یک جای من با زبان اسپانیایی میتوانستم تبلیغ بکنم، خیلی اثر داشت، اما حالا که بلد نیستم اگر بخواهم بروم یاد بگیرم چند سال باید وقت صرف کنم و آخر هم معلوم نیست در این سن بتوانم به مقصود برسم. پس این دو محاسبه است که همیشه باید در کارها داشته باشم.
🔎 اول ارزش خودکار را فی حد نفسه ارزیابی کنم. اگر ارزش آنها متفاوت است، باید آن را که ارزش بیشتری دارد انتخاب کنم. اما اگر ارزش آنها مساوی بود، باید ببینم توان خودم برای کدام یک از آنها بیشتر است و من اگر این کار را انجام بدهم بیشتر در آن پیشرفت میکنم یا آن کار دیگر را. این کلیاتی است که ما برای تعیین اولویتهای نقش جوان در جامعه باید در نظر بگیریم.
🎙 گفتوگو با علامه مصباحیزدی
#شماره_39
#جامعه
🆔 @farhang_puya
❇️ جامعه توحیدی
(قسمت اول)
💠 بازگشت به فطرت
🔻 خداوند به گونهای مقرر کرده که هر کدام از دو جبههی حق و باطل اراده کنند؛ تلاش کنند؛ شرایط را فراهم آورند و جامعهای انسانی را تدبیر کنند نتایجی از تلاششان به دست میآورند و امداد و نصرت خواص الهی نیز برای مؤمنان است.
🔺 اگر غرب مادی میتواند انحرافی بزرگ در گرایش فطری به معنا ایجاد کند و آن را مقدمهی سلطهی بیشتر قرار دهد، ما نیز میتوانیم تاریخ انسان را تغییر دهیم، همچنان که بارها مسیر تاریخ به سوی توحید و عدالت سوق داده شده است.
⭕️ اگر تاریخ نمیخوانیم و تاریخ نمیدانیم، انقلاب اسلامی ایران که هنوز از یاد نبردهایم؛ انقلابی که آغاز انفتاح تاریخی انسان معاصر است. موج جدید معنویتخواهی، به شرط فراهم آمدن مقدمات لازم خواهد توانست به آغوش دین وحیانی بازگردد.نقطهی عطف حرکت معنویت به سوی دین وحیانی، «بازگشت به فطرت» است.
📝 محمد محمدینیا| #شماره_40
#فرهنگ_پویا
🆔 @farhang_puya
➕رسانه مربی کودکان
🖥 تلویزیون امروز به عنوان مربی و منبع اطلاعاتی تا حدود زیادی جایگزین والدین و مربیان شده است و مستقیم یا غیرمستقیم الگوسازی میکند. با توجه به بالا بردن قدرت این رسانه در انتقال اطلاعات این خطر وجود دارد که گاه اطلاعات غیرلازم یا مضر مانند خشونت، ترس، پرخاشگری،قانونشکنی و... به کودکان و نوجوانان انتقال یابد و در وجود او ماندگار شود.
◾️تاثیر اینگونه تصاویر بر روی کودکان به حدی است که پسر هشت ساله هندی با دیدن آگهی مربوط به ماشین لباسشویی در تلویزیون که خرسهای سیاه و کثیف اسباببازی را سفید و زیبا میکند برادر یک سال و نیمهاش را که پوست تیره دارد در ماشین لباسشویی میاندازد تا سفید شود و کودک زیر فشار آب و چرخش دستگاه خفه میشود!
📎 نقش موثر مجریان برنامههای کودک را نیز نباید در این زمینه نادیده گرفت. رفتار مجریان محبوب کودکان بر روی ایشان تاثیر میگذارد و میتواند آنها را در مسیر شکلدهی عقاید دینی و باورهای مذهبی یاری کند. از سوی دیگر شخصیتهای کارتونی مانند پینوکیو، پسر شجاع، پلنگ صورتی، تام و جری و دهها شخصیت دیگر به گونهای خاص در ذهن سنینهای مختلف به ویژه کودکان ماندگار شدهاند.
📝محبوبه ابراهیمی
#شماره_8و9
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
♦️سکولاریزه کردن حوزه علمیه، نقشه شیطان
💢 همه ما و همه شما و همه نسلهای آتیه، آنها باید چشم و گوششان را باز کنند که دوباره هی شیطانها نیایند تزریق کنند که آقا، علما را چه به سیاست؟ علما را چه به دخالت در امور مملکتی؟ این یک نقشه شیطانی است که الان هم مشغول پیاده کردن آن هستند و مشغول تبلیغاتش هستند و بنا علیه بر شما ائمه جمعه و جماعت و بر همه ائمه جمعهها و جماعتها در همه قطرهای اسلامی در همه ممالک اسلامی این مطلب لازم است.
🔰 بلکه فرض است که مردم را بیدار کنید و به مردم بفهمانید این معنا را که این نغمه ای که در همه ممالک اسلامی بلند است که علما نباید به دخالت در سیاست بکنند، این یک نقشهی است مال ابرقدرتها مجری اینها هستند که در داخل کشورها هستند. به حرف اینها گوش ندهید و بخوانید به گوش ملت به ملت بفهمد این معنا را که این نغمه، نغمهای است که میخواهم علما را از سیاست کنار بزنند.
📚 صحیفه امام،ج۱۳،ص۴۳۵
#حوزه_علمیه
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
❇️ جامعه توحیدی (قسمت اول) 💠 بازگشت به فطرت 🔻 خداوند به گونهای مقرر کرده که هر کدام از دو جبههی
❇️ جامعه توحیدی
(قسمت دوم)
💠 فعال شدن حوزههای علمیه در برابر سیاست دینسازان و معنویت فروشان «دین» و «معنویت» مشترک لفظی میان پدیدههایی است که یک سو آن قلب پاک پیامبر، رسول امین وحی و تعالیم قدس الهی وجود دارد و سوی دیگرش اتاقهای فکر و محافل سیاسی، اطلاعاتی وجود دارند که دین و معنویت «میسازند».
⭕️ حوزهی علمیه موظف است در برابر سیاستهایی که معنویت و عرفان و سلوک را حربهی اهداف دنیوی خود کردهاند، امر معنویت و عرفان را به طور کامل اقامه کند. شخصیت معنوی بزرگان، اسوههای حوزه، مسئولان و مدرسان آن یک ضرورت است. این چهرهی معنوی طبعا ظهور و بروز خواهد داشت و بدون زبان و قلم و درس و بحث، دلها را به سمت خود میکشاند و و به جوانترها چیزهایی میآموزد که گفتنی و خواندنی نیست.
🌐 ما در نبردی که با صورتی از معنویت و عرفان میجنگد، صورتی کامل از معرفت شهودی و معنویت متعهد به دین وحیانی است. با درک درست از شرایط یک مواجههی درست با معنویت نوین جهانی میتوان از زلال را به تشنگان نوشاند تا به توهم سراب آنها را نفریبند.
📝 محمد محمدینیا| #شماره40
#فرهنگ_پویا
🆔 @farhang_puya
💢 شما را به خدا لباس پوشیدنتان هم مطلوب باشد
✨ شما را ای روحانیون عزیزی که مسئولیتهای مختلف ولایت فقیه و گوشههایی از اعمال این ولایت فقیه عهده دار شدهاید شما را به خدا سوگند لباس پوشیدنتان، اخلاق و رفتار و معاشرتتان، نشست و برخاست و آمد و شدتان، منزل و ماوایتان همه چیز شما چنان باشد که این مردم ببینند شما کسانی هستید که از علم و معرفت و فقه و عدالت و تقوای اسلامی و آشنایی به مسائل امروز امت اسلام و جهان سهمی مطلوب و مقبول دارید.
🔝 برادران عزیز روحانی در سراسر جمهوری اسلامی ایران در خارج از سرزمین جمهوری اسلامی آنها که الان همگام و یا پیشگام و پیشتاز نهضتهای انقلابی در کشورهای اسلامی هستید و گاهی به اینجا آمدهاید بدانید وظیفهی ما این است که روی نسل جوان و نوجوان حساسیت همیشگی را داشته باشیم؛ دشمن در صدد شکار کردن این هاست. دشمن میخواهد از دل پاک اینها سوء استفاده کند.
🎙شهید آیت الله دکتر بهشتی
#حوزه_علمیه
#شماره26و27
🆔 @farhang_puya
📡 رسانه و جامعه هویتی
📺 برخی پژوهشگران میرویتز در سال ۱۹۸۵م اظهار داشتند که نخستین تاثیر اجتماعی تلویزیون چگونگی از میان برداشتن رابطه میان فاصله فیزیکی و فاصله اجتماعی و این رسانه از اهمیت و ارزش موقعیت فیزیکی در روابط اجتماعی ما کاسته است. با کمک تلویزیون میتوان در جایی حضور داشت ولی به واقع در آنجا نبود. میتوانیم صحنههای ورزشی، جلسههای دادگاه و سخنرانیهای سیاسی را مشاهده و حتی بدون خارج شدن از خانه خرید کنیم.
🖥 با پیدایش رسانههای الکترونیکی تلویزیون نقشههای قدیمی و هویت ما در پاسخ به انواع جدید موقعیتهای اجتماعی، دوباره طرحریزی و در مواردی دچار ابهام شده است. طی قرن بیستم اطلاعات محیطی و احساس ما درباره مکان به سرعت تغییر یافته و رشد رسانههای الکترونیکی به وضوح نقشی مهم در این زمینه ایفا کرده است. اما هنوز باید هوشیار باشیم. بسیار آسان است که تلویزیون را علت تمام این تغییرات معرفی کنیم و چندان فرقی نمیکند که نسبت به آن موافق یا مخالف باشیم اما فناوری نمیتواند به این آسانی فرهنگ را ایجاد کند.
📝سید حسین ذوالفنون
#شماره_8و9
#جامعه
🆔 @farhang_puya
💠 روحانیون باید در صحنه باشند
✔️ روحانیون باید در صحنه باشند باید همه این حرفهای نامربوطی که زده بودند و شما را میخواستند از دخالت در امور جامعه کنار بگذارند... علمای اعلام نباید بروند کنار بنشینند تا مقدرات آنها در آمریکا تدوین شود و یا در شوروی تدوین شود حتی این آخری میگفتند که با قداست اینها مخالف است؛ با قداست اهل علم وارد شدن به حکومت و سیاست مخالف است.
🔻 این قداست در زمان حضرت رسول نبوده؟ حضرت رسول قداست محفوظ نمیمانده؟ حضرت امیر قداست نداشته؟ حضرت سیدالشهدا و امام حسن قداست نداشتند؟ میخواستند چشم و گوش همه ما را ببندد و میخواهند هم.
📚 صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۱۴
#حوزه_علمیه
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
📖 وظایف اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم
(قسمت اول)
1⃣ صبر و پایداری
🔺 یکی از مهمترین وظایف مؤمنین صبر و پایداری است؛ صبر در برابر مشکلات و ناکامیها و پایداری در حفظ و ترویج دین. خداوند به پیامبر گرامی اسلام (ص) دستور به صبر میدهد: «فاستقم کما امرت»؛ پس همانگونه که فرمان یافتهای، استقامت کن؛ و «اصبر علی ما یقولون»؛ در برابر آن چه میگویند شکیبا باش - خداوند به مؤمنین نیز در این مورد توصیههای فراوانی میفرماید.
🔆 در یک جا میفرماید: «یا ایها الذین آمنوا استعینوا بالصبر والصلاة ان الله مع الصابرین»؛ ای افرادی که ایمان آوردهاید! از صبر (و استقامت) و نماز، کمک بگیرید! (زیرا) خداوند با صابران است. - در جای دیگر نیز تأکید میکند: «یا ایها الذین آمنوا اصبروا وصابروا ورابطوا واتقوا الله لعلکم تفلحون»؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید! (در برابر مشکلات و هوسها،) استقامت کنید! و در برابر مشکلات (نیز)، پایدار باشید و از مرزهای خود، مراقبت کنید و از خدا بپرهیزید، شاید رستگار شوید!
📖 قرآن کریم سوره هود آیه ۱۱۲،سوره بقره آیه ۱۵۳سوره آلعمران آیه ۲۰۰| #شماره_39
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📖 وظایف اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم (قسمت اول) 1⃣ صبر و پایداری 🔺 یکی از مهمترین وظایف م
📖 وظایف اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم
(قسمت دوم)
2⃣ انفاق و خدمت به فقرا و مستمندان
⭕️ در مورد لزوم انفاق نیز میتوان به آیات زیر اشاره کرد:
«و ما لکم الا تنفقوا فی سبیلالله و لله میراث السماوات و الارض»؛ چه شده است شما را که در راه خدا انفاق نمیکنید؟ در حالی که میراث آسمان ها و زمین مال خداست.
⚠️ وانفقوا من ما رزقناکم من قبل ان یأتی احدکم الموت فیقول رب لولا اخرتنی الی اجل قریب فاصدق وأکن من الصالحین»؛ از آنچه به شما روزی دادهایم انفاق کنید، پیش از آن که مرگ یکی از شما فرا رسد و بگوید: پروردگارا! چرا (مرگ) مرا مدت کمی به تأخیر نینداختی تا (در راه خدا) صدقه دهم و از صالحان باشم؟!
🔆 فات ذا القربی حقه والمسکین وابن السبیل ذلک خیر للذین یریدون وجه الله و اولئک هم المفلحون»؛ پس، حق خویشاوند و درویش و بینوا و در راه مانده را بده. این بهتر است برای آنان که (خوشنودی) خدای را میخوانند و ایشانند رستگاران.
📖 قرآن کریم سوره حدید/۱۰_ ۱۱، سوره منافقون/۱۰، سوره روم/۳۸| #شماره_39
#اخلاق
🆔 @farhang_puya