🔆 حوزه همچنان انقلابی خواهد ماند
🔎 نگاهی گذرا به احوال بزرگان حوزه، ما را به این نتیجه رهنمون میسازد که از سوی نقطه قوت حوزههایعلمیه، دلبستگی نداشتن به دنیا و وارستگی از مظاهر دنیوی است، و از سوی دیگر توجه به امور زمانه و مقتضیات عصر خویش و به جا واردشدن و تاثیرگذاردن.
🖇 آنچه مخالفان اسلام ناب محمدی (صلیالله علیه و آله) دنبال میکنند، طرح مطالب این چنینی است که آخوند دو نوع است: یکی حکومتی و نوع دیگرش غیرحکومتی، اولی منفی است و ضد ارزش و دومی مثبت است و پاک و منزّه. اما کلمات بزرگان و اولیای دین، خلاف آن را میرساند.
💠 آنجا که نظام بر اساس اسلام و احکام اسلام بنا شده است، همچون حکومت جمهوری اسلامی ایران، نسبت حوزه و روحانیت با نظام، نسبت حمایت و نصیحت است، حمایت در کنار نصیحت و دفاع در کنار اصلاح. و آنجا که خبری از نظام اسلامی و حکومت بر پایه موازین راستین شرع مقدس اسلام نیست، موضع حوزه و روحانیت، حفظ اسلام و معارف اسلامی و جلوگیری از نابودی آن است.
📑 یادداشتی از مهدی اسلامی
#شماره_33 | #حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
💠 فرهنگ پویای اسلامی
⭕️ تمدن اسلامی، یک مرکز قُدسی دارد. در راهپیمایی اربعین، مرکز قُدسی همان امام حسین (علیهالسلام) است. مردم به سویی روان هستند که امام حسین (علیهالسلام) است. میروند که وارد شهر کربلا به شوند، زیارت بخوانند و سلام بدهند. راهپیمایی نمیکنند که کوهنوردی و یا پیادهروی کرده باشند. انتهای راهپیمایی محلی قُدسی است.
❇️ لذا در طول مسیر نیز، اگر آب و غذا میدهند برای امام حسین (علیهالسلام) است، هر کاری که میکنند، به خاطر امام حسین (علیهالسلام) است. این قدسیت در همهی آن دیده میشود.
🌐 پس، اینجا دقیقا مقابل تمدن غرب قرار میگیرد، آن، قدسیت زدایی از عالم می کند و این، نه به شکل یک فرهنگ فردی بسته بلکه به شکل یک فرهنگ اجتماعی عظیم در قالب راهپیمایی و تظاهرات - که خودش امر جدیدی است - بروز قُدسی پیدا میکند. این، حرف جدیدی در عالم است.
📝 موسی نجفی در نشریه
فرهنگ پویا
#شماره_41
#فرهنگ_پویا
🆔 @farhang_puya
Clip-Panahian-DindariAsoone-64k.mp3
2.51M
⁉️ چرا آدمها فکر میکنن دینداری سخته، ولی خدا گفته دینداری آسونه؟
🎙 حجتالاسلام علیرضا پناهیان
#معارف
#پناهیان
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📖 وظایف اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم (قسمت دوم) 2⃣ انفاق و خدمت به فقرا و مستمندان ⭕️ در م
📖 وظایف اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم
(قسمت سوم)
⚖ تلاش برای ایجاد و اجرای عدالت
⭕️ تلاش برای ایجاد و اجرای عدالت از مهمترین وظایف اجتماعی و فرهنگی مومنین محسوب میشود. آیات فراوانی در این مورد نازل شده است که به چند مورد از آنان اشاره میکنیم: «ان الله یامرکم ان تودوا الامانات الی اهلها واذا حکمتم بین الناس ان تحکموا بالعدل...»؛ خداوند به شما فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانش بدهید! و هنگامی که میان مردم داوری میکنید، به عدالت داوری کنید!
🚫 در جایی دیگر نیز میفرماید: «یا ایها الذین آمنوا کونوا قوامین بالقسط شهداء لله و لو علی انفسکم او الوالدین و الاقربین ان یکن غنیا او فقیرا فالله اولی بهما فلا تتبعوا الهوی ان تعدلوا و ان تلووا او تعرضوا فان الله کان بما تعملون خبیرا.»؛
🔻 ای کسانی که ایمان آوردهاید، پیوسته به عدل و داد برپا نموده، برای (خشنودی) خداوند گواهان باشید اگرچه (آن گواهی) به زبان خودتان یا پدر و مادر و خویشان باشد، (آن کس که برایش گواهی میدهید) اگر توانگر باشد یا درویش، خداوند به آنها سزاوارتر است، پس (در گواهی دادن) از خواهش و کامل دل پیروی نکنید که از حق به در روید. یا: گواهی به حق ندهید - و اگر زبان بپیچانید - ؛ یعنی به ناحق گواهی دهید - یا (از گواهی دادن) روی بگردانید، خداوند بدان چه میکنید آگاه است.
📖 قرآن کریم سوره نساء آیه ۵۸ و ۱۳۵
#شماره_39
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ اعتدال ابوموسایی«بخش دوم» 💢 عدهای از مردم گفتند حالا این حرفها را شنیدیم؛ منتظر میمانیم روز ج
⚠️ اعتدال ابوموسایی «بخش سوم»
➕بعد از دیدن چنین وضعیتی، مردم بیچاره پیش ابوموسی رفتند و گفتند:«جناب ابوموسی شما دیروز اینگونه سخنرانی کردی و ما را برای جهاد حتی با پای پیاده ترغیب مینمودید چه شد که الان خودتان با این کبکبه و دبدبه میآیی؟! ابوموسی با تازیانه و فحش و بد دهانی ردشان کرد. به هرحال ابوموسی به عنوان نماینده حضرت علی و عمروعاص به عنوان نماینده معاویه در جریان حکمیت حاضر شدند. نزدیک شش ماه در یک منطقه مشترکی با همدیگر مذاکره میکردند در این مدت عمروعاص به ظاهر از ابوموسی بسیار تعریف و تمجید میکرد و خیلی برای او احترام قائل بود و همیشه در انظار عمومی ابوموسی را به اسم صحابی رسول خدا(ص) جلو میانداخت تا اینکه بالاخره ابوموسی فریب عمروعاص را خورد.
🔙 در جریان حکمیت ابوموسی به عمروعاص تعارف کرد که شما زودتر صحبت کنید و خطبه را بخوانید؛ عمروعاص گفت خیر، مگر میشود ما بر صحابی رسول خدا متقدم شویم؟ شما بر ما شرف دارید احترام شما بر ما واجب است. عبدالله بن عباس این گفتگو را شنید و به ابوموسی گفت:« فریبشان را نخور. بگذار او اول برود بعد تو برو. ولی او توجهی نکرد و زودتر بالای منبر رفت و در جمع حضار انگشتر از انگشت بیرون کرد و گفت من و عمروعاص در مذاکرات و گفتگوها به این نتیجه رسیدیم که علی و معاویه را هر از خلافت عزل کنیم و امر خلافت را به شورای جماعت مسلمین بسپاریم و همینطور که این انگشتر و از انگشت بیرون آوردم این دو را عزل کردم.
⁉️ سپس عمروعاص رفت و گفت حرف جناب ابوموسی را شنیدید. بله، من هم موافقم؛ ایشان امام خود را عزل کرد اما من در نقطه مقابل رهبر خودم معاویه را همچنان که انگشتر در انگشت میکنم خلافت تثبیت میکنم.
📝 سخنان رهبر معظم انقلاب به نقل از حجت الاسلام رهنمایی
#شماره_25
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
✴️ مردم سالاری دینی فرآورده انقلاب
🔹 مطلوبیت دیگر از دیدگاه مردم، مردمسالاری دینی و دادن حق انتخاب به مردم در تعیین سرنوشت خود و جامعه است که این مهم از امتیازات و نقاط قوت انقلاب اسلامی محسوب میشود؛ چرا که در طول تاریخ ایران که همواره قدرتهای استبدادی مستقل بودند اساس آن رای و نظر مردم واقعا کمترین جایگاهی نداشت حال بر اساس قوانین پیشبینی شده در نظام مقدس جمهوری اسلامی، همهی مسئولان کشور با رای مستقیم و غیر مستقیم مردم تعیین میشوند و رهبری نظام که خود با همین ساختار مردمسالاری به این جایگاه بلند دست یافته، بیان میدارد که من صادقانه مردمسالاری دینی را پذیرفتهام.
🔴 اما نکتهی مهم این است که از یک طرف باید مولفههای مردمسالاری روز به روز تقویت شوند و از دیگر سو با در نظر گرفتن روشها و سازو کارهای مناسب نهادی و ساختاری، کاستیهای این موضوع برطرف و اصلاحات لازم در آن اعمال گردد. خوشبختانه در این نظام امکان رفع اشکالات و کمبودها با طرح نظرات دلسوزانهی مردم و نخبگان وجود داشته و هر گاه چنین ضرورتی رخ دهد، قابل انجام است.
📝 نوشتهی روح الله صنعتکار در نشریه
فرهنگ پویا
#شماره_37
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
11.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 #دعای_تعجیل_فرج دوای دردهای ماست، در روایت است که: در آخرالزمان همه هلاک میشوند، «إِلا مَنْ دَعا بَالْفَرَجِ؛ مگر کسانی که برای [تعجیل] فرج دعا کنند».
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٣۶٣
#معارف
#انتظار
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📖 وظایف اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم (قسمت سوم) ⚖ تلاش برای ایجاد و اجرای عدالت ⭕️ تلاش بر
📖 وظایف اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم
(قسمت چهارم)
❇️ خدمت گزاری به خلق
🔺 خدمت به خلق نیز از وظایف اجتماعی مومنین به شمار میآید: «واحفض جناحک للمؤمنین»؛ بال (عطوفت) خود را برای مومنین فرود آر. در جایی دیگر نیز میفرماید: «واصبر نفسک مع الذین یدعون ربهم بالغداء والعشی یریدون وجهه ولا و لا تعد عیناک عنهم»؛ با کسانی باش که پروردگار خود را صبح و عصر میخوانند و تنها رضای او را میطلبند! و هرگز به خاطر زیورهای دنیا، چشمان خود را از آنها برمگیر.
✴️ خوش برخوردی با مردم
🔻 خوش برخوردی با مردم نیز از وظایف مهم مؤمنین است: «ولا تصعر خدک للناس ولا تمش فی الارض مرحا ان الله لا یحب کل مختال فخور»؛ با بیاعتنایی از مردم روی مگردان و مغرورانه بر زمین راه مرو که خداوند هیچ متکبر مغروری را دوست ندارد.
بهره گرفتن از عالمان: یکی از وظایف اجتماعی و فرهنگی مومنین، بهره گرفتن از محضر عالمان و فرزانگان است همانگونه که در قرآن آمده است: «فسئلوا اهل الذکر ان کنتم لا تعلمون»؛ اگر نمیدانید، از آگاهان بپرسید.
📖 قرآن کریم سوره کهف آیه ۲۸، سوره لقمان آیه ۱۸، سوره انبیاء آیه ۷
#شماره_39
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
🔆 معنویت اسلامی و گذشته، تجربهای در آیندهی اسلام
💠 معنویت اسلامی
🔎 از نظر شهید مطهری، یکی دیگر از ارکان انقلاب که همزمان در تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی نقش اساسی دارد، «معنویت» است، البته معنویتی از نوع اسلامی نه معنویتی که مکاتب امروزی اومانیستی تبلیغ میکنند؛ معنویت اسلامی و قرآنی که انسان را همانطور که دعوت به اصلاح نظام روحی، فکری و اخلاقی میکند، اصلاح نظام اجتماعی و روابط بیرونی و به عبارتی، اصلاح درون و بیرون را از انسان طلب میکند. معنویتی که در او ایمان به خدا و ایمان به مبدا و معاد، وجود دارد. همچنین استاد شهید، اشاره دارند که: «اگر معنویت را فراموش کنیم، انقلاب خودمان را از یک عامل پیشبرنده محروم کردهایم.»
🔦 گذشته، چراغ راه آینده
🔸 «شهید مطهری» به منظور تبیین صحیح آینده انقلاب اسلامی، نیم نگاهی به گذشته را مورد نظر قرار داده است. ایشان در بحث رفتارشناسی جنبشهای اصلاحی اسلامی صدساله اخیر، ضمن بیان هشدارهایی از تجربه تاریخی نهضتهای اسلامی، وظیفه رهبری انقلاب میداند که با تمام وسایل و امکاناتی که در اختیار دارد وارد صحنه شده و علاوه بر پیشگیری از نفوذ آفتهای احتمالی، تمام تلاش خود را در جهت مبارزه و دفع آفات و آسیبهای داخلی و خارجی موجود در کشور مبذول دارد.
🗃 منابع: مطهری، پیرامون انقلاب اسلامی/ ۱۶۶ _۱۷۵. مطهری، نهضتهای اسلامی در صد سال اخیر/۸۹
#شماره_41
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📍 استقلال و آزادی؛ آواز قوی انقلاب (قسمت اول) 💥 مسئلهی آزادی در طول تاریخ همواره یکی از دغدغههای
📍 انقلاب مشروطه در مقابل نظام فاسد
(قسمت دوم)
🔎 در انقلاب مشروطه، مبارزه با استبداد، بهعنوان راه رهایی ایران از انحطاطی شناخته شد که سدهها منطق شکست را بر ایران بزرگ تحمیل کرده بود. در مرکز این دولت استبدادی، شاه شکارچی قرار داشت در دست «صیادان شاهشکار» اسیر بود و کار عمدهاش آهو گردانی و کور کردن چشمها بود.
🔹 این نظام فاسد، که فلسفهی وجودیاش بر خلاف منافع ملی و مصلحت عمومی بود، خواص شاهی را قانون میپنداشت و چشمهای منتقدان مصلح را کور و سر مخالفان خود را بر دار میکرد. اساس انقلاب مشروطه، بر مشروطیت این دولت تملیکیه و تبدیل آن به دولت ولایتیه بود. این نظام بر بنیاد نابرابری استوار بود؛ به همین دلیل هرگز نمیتوانست آزادی انسانی را پاس بدارد.
📉 این استبداد، پس از حضور کشورهای استعمارگر در ایران، به خصوص در دوره پهلوی اول و دوم، حامی خارجی پیدا کرد و به جای این که مردم پشتیبان این نظام باشند، روس، انگلیس و آمریکا مدافع و محافظان شدند؛ لذا این دولت که تا آن زمان آزادی را به حاشیه میبرد، استقلال دولت را هم نابود کرد و فاجعه رخ داد که رهبر انقلاب اسلامی از آن به «تجربه تلخ تاریخی ایرانیان» یاد میکنند.
📝 سید عبدالمجید اشکوری| #شماره_41
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
💥 حیوانیت رها شده!
🌐 «آزادی به این معنا که مبنای دموکراسی غربی قرار گرفته است، در واقع نوعی حیوانیت رها شده است.» در اسلام مبنا و اساس آزادی، خواست، هوس و ارادهی فرد نیست، بلکه استعدادهای والای بشر است؛ به همین دلیل مردمسالاری در اسلام، معنایی جدید مییابد.
🔻 در نقطهی مقابل این دموکراسی و آزادی، دموکراسی اسلامی قرار دارد. اینکه میگوییم در اسلام، دموکراسی وجود دارد به این معناست که اسلام میخواهد آزادی واقعی - در بند کردن حیوانیت و رها ساختن انسانیت - به انسان بدهد.
🗃 منابع [پیرامون جمهوریاسلامی ص۸۰ ،۸۱. گردآوری: سید عبدالمجید اشکوری]
#شماره_41 | #انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
❌ به سرانجام نرسیدن شبکه ملی فضای مجازی، یک فاجعه است!
💠 حجتالاسلام علیرضا پناهیان :
💢 در این میان، آنچه موجب تاسف فراوان است، تامین نشدن زیرساختها و به سرانجام نرسیدن شبکه ملی فضای مجازی است که در حد یک فاجعه تاسفآور است، که باید به حال و فرجام جامعهای که برای ایجاد زیرساختهای مناسب و امن در فضای مجازی تلاش و اقدام فوری نمیکند گریست.
🚫 نداشتن شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات مانند این است که صدا و سیما و مخابرات کشور را از دیگران و احیاناً دشمنان قرض بگیریم و به آنان وابسته باشیم؛ مثلا در زمان جنگ به دشمن خود بگوییم وقتی از مخابرات و برنامههای تلویزیون خود را برای استفاده ما اختصاص دهید!
📚 گردآوری: عبدالله پوراحمد| #شماره_29
#هنر
#پناهیان
#فضای_مجازی
🆔 @farhang_puya