💠 امر به معروف یکی از وظایف اجتماعی و فرهنگی مؤمنان
🔸 امر به معروف و نهی از منکر هم یکی دیگر از مهمترین وظایف مؤمنین به شمار میآید. به دو نمونه از آیاتی که در این مورد آمده اشاره میکنیم:
1⃣ «و لتکن منکم أمة یدعون الی الخیر و یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و اولئک هم المفلحون¹»؛ باید از میان شما جمعی دعوت به نیکی و امر به معروف و نهی از منکر کنند و آنها همان رستگارند.
2⃣ و « کنتم خیر أمة اخرجت للناس تأمرون بالمعروف و تنهون عن المنکر و تؤمنون بالله²»؛ شما بهترین گروهی هستید که برای مردم برگزیده شدهاید؛ زیرا به معروف فرمان میدهید و از منکر جلوگیری میکنید و به خداوند یکتا ایمان دارید.
📔 منابع: سوره آلعمران، آیات ۱۰۴ و ۱۱۰
#معارف
#اخلاق_اسلامی
#سبک_زندگی_اسلامی
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
‼️ غربزدگان، غرب را میپرستند
⚫️ غربزدگان افزون بر محکوم کردن علوم و عالمان اسلامی، اخلاق، و شیوهی رفتار انبیاء و اولیاء را نیز غیرانسانی شمرده، در مقابل، اخلاق فرنگیان را انسانی پنداشتند و دلیل اصلی آن پندار این بود که در تعالیم و سیرهی اخلاقی انبیاء و امامان معصوم، مسائلی چون
🔴 برائت از مشرکان، دوستی با دوستان اهلبیت و دشمنی با دشمنان آنان، نزاهت و پاکی مؤمن و پلیدی کافر وجود داشت که با عقل ابزاری و حسابگر دنیایی قابل فهم نبود؛ چرا که از منظر انسان بریده از معرفت دینی، وجهی برای پلید خواندن یک انسان و یا قدسی دانستن انسان دیگر وجود ندارد.
🗃 برگرفته از کتاب استحاله نهضت مشروطه، تألیف دکتر جواد سلیمانی
#استکبار_ستیزی
#غرب_زدگی
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
📛 سرمنشأ این مشکلات داخلی ما، نظام سرمایهداری غرب است!
🔎 به اعتقاد بنده مشکل اساسی ما نه تنها در بحث عدالت و خدمترسانی، بلکه در عرصه های مختلف دیگر، تفکر نظام سرمایه داری است که متاسفانه از طریق وزارت علوم ما، با هزینهی خود ما و با بودجه ی کشور ما مرتب به پیکرهی جامعه تزریق میشود.
💢 جوانان ما در دانشگاه ها و حتی در بخش هایی از آموزش عمومی زیر سلطه ی تفکر سرمایهداری قرار دارند. در اینجا دیگر مسئلهی نفوذ نیست، مسئلهی سلطه است!
🔴 چون دیدگاه غالب به خصوص در آموزش عالی، دیدگاه نظام سرمایهداری است. متأسفانه در اغلب رشتهها، حداقل در علوم انسانی تفکر حاکم، تفکر نظام سرمایهداری است که ایجاد اندیشه میکند و ایده میدهد.
✂️ برشی از یادداشت دکتر رجائی در نشریه فرهنگ پویا
#استکبار_ستیزی
#نظام_سرمایهداری
#نفوذ_فکری
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت رسول اکرم (صلیالله علیه و آله وسلم):
✅ عاقلترین مردم کسى است که بیشتر با مردم مدارا کند.
📚 من لا یحضرهالفقیه، ج ۴، ص ٣٩۵
#حدیث
#شماره_42
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
⏳ آثار تجدید حیات در دوران آقامحمدخان
📉 تجدید حیات در دوران آقامحمدخان هم به شیعه بودن ایران و رسمیت یافتن تشیع در ایران تصریح میکند و هم این که آقامحمدخان سودای باز پسگیری مناطقی را دارد که سالیانی تحت عنوان ایران بود، اما به دلایلی از ایران جدا شده بود.
🔘 این دوره، خیلی کوتاه است که بخشی از آن به دلیل رفتار آقامحمدخان است و بخشی دیگر به خاطر وضعیتی است که جهان و منطقه دارد. سرانجام آقامحمدخان در مسیر لشگرکشی به گرجستان از دنیا میرود.
📍 بعد نوبت به فتحعلی شاه میرسد که دورهای بسیار حساس است؛ که هندوستان مورد توجه انگلیسیها قرار میگیرد؛ رقابتی جهانی بر سر هندوستان در میگیرد. شاید از بخت بد ما ایرانیها بود که همسایه هندوستان بودیم و رفتهرفته همسایه انگلیسیها در هندوستان شدیم.
✍ دکتر موسی فقیه حقانی
#تاریخی
#تجدید_حیات_ایران
#آقامحمدخان
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
🗺 همجواری با هندوستان؛ معظلی برای ایران
⚠️ همجواری با هندوستان مزید بر علت شد تا ایران مورد طمع قدرتهای بزرگ استعماری، از جمله انگلستان واقع شود.
🆚 اهمیت و خطری که قدرتهای مهاجم از ناحیه ایران احساس میکردند و توسعهطلبی روسها (که خود را در دوره پطر کبیر بازسازی کرده بودند و متوجه سرزمینهای جدیدی از جمله ایران شدند و دسترسی به آبهای خلیج فارس و هندوستان از آرزوهای دیرینه آنها بود) منجر شد تا کشور ما مورد توجه سیاستهای استعماری جهانی قرار گیرد.
✍ دکتر موسی فقیه حقانی
#هندوستان_همسایه
#انگلیس
#تاریخی
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
⚜ مدرنیته کردن اسلام در مقابل اسلامی کردن مدرنیته
❌ موج دیگری از روشنفکری که به «روشنفکری مارکسیستی» معروف است، متعلق به شهریور ۱۳۲۰ به بعد تا انقلاباسلامی است که با ظهور انقلاباسلامی ایران، در کل جهان به فراموشی سپرده شده است.
🔰 جریان قوی و قدرتمند در جهان اسلام، جریان روشنفکری دینی است که امروزه به جایی رسیدهاند که میگویند «ما در صدد مدرن کردن اسلام هستیم». این ایده با جریان پیش از این فرق میکند.
🔚 جریان اول میخواست مدرنیته را اسلامی کند؛ یعنی معتقد بودند این همان چیزی است که ما از اسلام گرفتیم؛ از مبانی اسلام هم عدول نمیکردند؛ به همین جهت مرحوم سید جمالالدین اسدآبادی از خطوط قرمز اسلامی رد نمیشود. ولی الان روشنفکران به اصطلاح دینی از لحاظ نظری دارند از خطوط قرمز اسلام رد می شوند!
✍ دکتر موسی فقیه حقانی
#جامعه
#اسلام
#روشنفکری_دینی
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
📜 نحوه آشنایی ما با غرب
⏳ آشنایی ما با غرب به دوره صفویه و حتی قبل از آن، به دوره آق قیونلوها باز میگردد. ما خواسته یا ناخواسته در مدار مسائل بینالمللی قرار گرفته بودیم.
⚜ ایران در دوره صفویه و افشاریه سرزمین با اهمیتی است و موقعیت ویژهای در جهان دارد؛ یک قدرت جهانی است. بعد آهسته آهسته به یک قدرت منطقهای تبدیل میشود و بعد هم درگیر مسائلی میشود که بسیار مهم است؛ موقعیت ممتاز کشور ما رنگ میبازد و نظام سیاسیمان به سمت ضعف پیش میرود.
☑️ دوره آقامحمدخان، مؤسس سلسله قاجاریه، شاهد یک تجدید حیات از لحاظ سیاسی در کشور هستیم.
✍ دکتر موسی فقیه حقانی
#تاریخی
#قاجار
#آقامحمدخان
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (عليهالسلام):
🔆 پایبندی به حق و فرمانبرى از کسى که بر حق میباشد، اساس حکمت است.
📚 غررالحکم، ص ۵۹
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌸 سالروز ورود پر خیر و برکت خانم حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) به شهر مقدس قم را تبریک عرض میکنیم.
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
✅ اسلام دین اجتماعی است
🕋 یکی از بارزترین ابعاد دین مبین اسلام، توجه به امور اجتماعی است. این
دین الهی اگرچه در ظاهر وظایف و تکالیف فردی را نیز بیان میکند؛ اما
همهی آنها با اجتماع پیوند داشته و رد پای ارتباط با جامعه در همهی ابعاد و زوایای آن دیده میشود به گونهای که علامه طباطبایی همهی شئون اسلام را اجتماعی میداند.
🖋 غلام عزیزکیا
#شماره_46
#معارف
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (عليهالسلام):
🔰 حکمت درختى است که در دل مىروید و بر زبان به بار مىنشیند
📚 شرح غررالحکم، ج ٢، ص ١٠۶
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📈 باید در این دولت بانکداری، رو به اسلامی شدن برود!
🔹 در اقتصاد ایران از سال (۱۳۶۳) قانون عملیات بانکی بدون ربا جهت اجرا ابلاغ شد، بانکداری اسلامی حاکم است. پرسشی که همواره مطرح بوده و امروزه نیز در محافل علمی و غیرعلمی مطرح است، این است که آیا بانکداری در ایران واقعا اسلامی است یا تنها در اسم و رسم اسلامی است ولی در عملکرد، تفاوت چندانی با بانکداری ربوی ندارد؟
🔸 اینکه بانکداری اسلامی در ایران با بانکداری اسلامی به معنای واقعی کلمه فاصله دارد، جای تردید نیست و انتظار هم نباید داشت که یک بانکداری ۱۰۰% اسلامی به این زودی ها میسر شود. آنچه مهم است، روند حرکت است که باید مطمئن شد در مسیر اسلامی شدن گام برمیدارد و تلاش کرد در حد امکان به آن سرعت بخشید.
📑 قسمتی از یادداشت نصرالله انصاری
#اقتصاد
#اقتصاد_غربی
#بانکداری_غیراسلامی
#شماره_37
🆔 @farhang_puya
💠 احیای معارف ناب اسلام توسط علامه طباطبایی
🕋 احیای معارف ناب اسلامی در آن زمان، کار هر کسی نبود و تنها کسی میتوانست از عهده آن بر آید که بهترین و نابترین تفکرات اسلامی را دارا باشد؛ و او کسی جز علامه طباطبایی(ره) نبود.
📚 بخش عظیمی از مباحث و فعالیتهای دینی جامعه آن روز - به ویژه در حوزهها۔ حول محور فقه و اصول بود و این برای ملتی که میخواست طرحی نو دراندازد، کافی نبود. میبایست مسائل جدیدتری با استفاده از همان منابع اصیل دینی و اسلامی مطرح میشد، که توان مقابله با مکاتب جدید و بیگانه را داشته باشد.
✍ هادی قطبی
#معارف
#علامه_طباطبایی
#فلسفه
#پیش_شماره_5
🆔 @farhang_puya
✅ زندگی را انتخابهای ما و پیامدهایشان میسازند.
📜 «ما انتخاب میکنیم، پس هستیم»؛ این جمله عقبهای از فلسفه و باورها دارد و بر گفتههای بزرگان آیین اسلام استوار است.
🔘 این «انتخاب» ممکن است فردی، گروهی و یا ملی باشد. اگر فردی باشد، کاملا جنبه شخصی پیدا میکند و پیامدهای زشت و زیبای آن نیز متوجه یک فرد است. اگر گروهی باشد، پیامدهای آن شامل افرادی میشود که با نیت مشترکی گرد هم آمدهاند و به سوی هدفی در حرکت هستند. گاه یک ملت انتخاب میکند. که اقدامی بزرگ است و طنین و موج آن از روی صفحات روزنامهها گرفته تا متن تاریخ نفوذ میکند و میماند.
🔚 پیامد همه این انتخابها در مسیر زمان به خود انتخابگران برمیگردد. پشیمانیها و موفقیتهایش از آن فرد، گروه یا ملت است.
✍ علیالله اکبری
#انتخاب
#فرهنگ
#ملت
#پیش_شماره_5
🆔 @farhang_puya
🔱 غرب، پیرو شهوات حیوانی است!
⭕️ در فرهنگ غرب، هیچ خط قرمز و التزامی در گفتار و کردار، غیر از تعرض به حریم یکدیگر و سلب آزادی دیگران مشاهده نمیشود؛ از این رو از نگاه انسان بریده از تعالیم آسمانی، نوعی برخورد غیرمنطقی و جاهلانه جلوه میکند
⚫️ و از سوی دیگر، اصول نمایشی مطرح در رفتار اجتماعی و آداب روابط انسانها در غرب؛ چون آزادی مطلق انسانها، صلحدوستی و محترم بودن همه انسانها، اموری پسندیده و متعالی جلوه میکند.
📛 البته مسئله آزادی و شهوترانی و افسارگسیختگی در روابط جنسی در فرهنگ غرب نیز برای برخی افراد غربزده جذابیت داشت و محدودیتهای دین برای مهار کردن شهوتهای حیوانی انسانها برای آنها قابل تحمل نبود؛... .
🗃 برگرفته از کتاب استحاله نهضت مشروطه، تألیف جواد سلیمانی
#استکبار_ستیزی
#غرب_زدگی
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
🔆 رفتن مستکبرین مقدمه است. رفاه مستضعفین یکی از مقاصد اسلام است
❎ «اگر مقصد همین شکست مستکبرین بود، ما به مقصد تقریباً رسیدیم و آنها را شکست دادهایم. ملت ما شکست داد اجانب را، دست خیانتکاران را قطع کرد. و این ریشههایی هم که مانده است این را هم قطع میکنند. لکن مقصد همین نیست.
🔘 اگر مقصد این بود که زاغهنشینها از زاغهنشینی بیرون بیایند و یک سر و سامانی پیدا بکنند، این هم انشاالله میشود و با همت همه باید بشود، لاکن باز قصد این نیست.
💠 مقصد این است که کشور ما یک کشور اسلامی باشد؛ کشور ما تحت رهبری قرآن، رهبری پیغمبر اکرم (ص) و سایر اولیای عظام، اداره بشود. رفتن مستکبرین مقدمه است. رفاه مستضعفین یکی از مقاصد اسلام است¹.»
📗 صحیفه امام خمینی (ره) جلد ۷، صفحه ۵۳۱
#امامین_انقلاب
#اهداف_اسلام
#شماره_37
🆔 @farhang_puya
🌘 دورویی غرب، انکار ناپذیر است!
🔱 عمده هدف تبلیغات آنها در نشان دادن تصویر نامطلوب از برخی کشورها و معرفی چهرهای طرفدار آزادی و دموکراسی و دلسوز حقوق بشر از خود، هدایت افکار عمومی به سمتی است که زمینه دخالت و سلطهگری بر کشورهای انقلابی و مبارز، و سرکوب جنبشهای مردمی و آزادیخواهانه و مخالف خود را هموار نماید.
📛 در چهرههای دیگر هم این غرب در تعقیب اهداف و منافع نامشروع خود از زشتترین جنایات فروگذار نکرده و ابتداییترین حقوق انسانها را نادیده گرفته است. نگاهی به تاریخ غرب و سابقه فعالیتها و توجه به عملکرد کنونی آنها این ادعا را به روشنی اثبات میکند. به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و حمایت بیدریغ از این رژیم در طول حاکمیت غاصبانهاش، نمونه آشکار واهی بودن تبلیغات غرب و بطلان ادعای آنهاست.
📝 علامه مصباح یزدی (ره)
#علامه_مصباح
#غرب_بدون_روتوش
#شماره_10
🆔 @farhang_puya
💠 امام معصوم (عليهالسلام):
🔰 به راستى که دانش، مایه حیات دلها، روشن کننده دیدگان کور و نیروبخش بدنهاى ناتوان است.
📚 تحفالعقول، ص ٢٨
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🔰 جامعیت علامه؛ عامل اصلی انتقال مفاهیم به نسل آینده.
📝 آنچه برای دیگران در زمینه شناخت علامه طباطبایی(ره) بسیار عجیب مینماید، جامعیت این عالم فرهیخته است. وی افزون بر فضایل اخلاقی و مقامات عرفانی و تخصص در فقه، اصول، حکمت متعالیه و آشنایی کامل با ادبیات فارسی، عربی و مهارت در ریاضیات، هندسه، هیئت و نجوم و پارهای از علوم غریبه، از قدرت بیان و قلم و توان تبیین و تفهيم مسائل علمی در قالب بهترین عبارت، برخوردار بود.
🔚 این جامعیت، موجب هر چه بهتر شدن انتقال مفاهيم و یافتههای شخص علامه (ره) به نسل آینده میشد.
✍ هادی قطبی
#معارف
#علامه_طباطبایی
#شخصیت_طراز
#پیش_شماره_5
🆔 @farhang_puya