منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼 🍃🌺🍂 🍂🍃 🌸 شرایط #امر _به معروف و #نهی_از_منکر ✅ #چند چیز شرط👌 است در واجب بودن امر به
شرایط امر به معروف و نهی از منکر👆
🔻برتریجویی ممنوع🔻
✍️ قرآن کریم میفرماید #برتریجویی و #استکبار، انسان رو از مواهبِ سرای آخرت محروم میکنه. روز قیامت اونهایی برنده هستند که گرفتار این ویژگی نباشند:👇
🕋 تِلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ، نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَ لَا فَسَادًا، وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ (قصص/۸۳)
💢 سرایِ آخرت را تنها برای کسانی قرار میدهیم که ارادهی #برتریجویی و #فساد در زمین را ندارند؛
💢 و عاقبتِ نیک برای #متقین است!
عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ.
عُلُوّ👈 یعنی برتری.
#برتریطلبی 👈 یعنی اینکه شخصی خودش رو از دیگران بهتر، بالاتر و برتر بدونه. و دیگران رو پائینتر از خودش حساب کنه.
❌ اگر کسی دیگران رو کمتر از خودش بدونه، از خدای متعال دور شده، و بوی بهشت رو استشمام نمیکنه.😔
☝️ عُلُوّ و #برتریجویی اساساً با توحید سازگار نیست.
خدا صراحتاً به انسانها هشدار میده که:
کسی که انگیزهی عُلُوّ و برتری داره، و برای رسیدن به عُلُوّ و برتری، در ذهنِ خودش برنامهریزی و اقدام میکنه، نمیتونه سعادتِ اخروی داشته باشه.❌
امیرالمومنین علی (ع) دربارهی این آیه فرمودند:
👈 "گاهی میشود که انسان از این لذّت میبرد که بند کفشِ او از بند کفشِ دوستش بهتر باشد، و به خاطر همین جزوِ مصادیقِ این آیه میشود، چرا که اینهم شاخهی کوچکی از #برتریجویی است."
📚 تفسیر جوامع الجامع. ذیل آیه مورد بحث.
حالا ببینید ما چقدر گرفتارِ #برتریجویی و عُلُوّ هستیم:
☜ قیافه من بهتره...
☜ لباسهای من بهتره...
☜ خونه ما بهتره...
☜ ماشین ما بهتره...
☜ هیات ما بهتره...
☜ مسجد ما بهتره...
☜ و...
✅️ نکتهی مهم در این آیه اینه که، بلافاصله بعد از کلمهی عُلُوّ، گفته:👈 #فساد.
لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَ لَا فَسَادًا.
✔ یعنی #برتریجویی زمینهی فساد در زمین رو فراهم میکنه. لذا عُلُوّ و #برتریطلبی مایهی بسیاری از بدبختیهای بشر است.
☝️ قدرتطلبیها، ریاستطلبیها، دیکتاتوریها، پادشاهیها و... همه ریشه در همین #برتریجویی دارند. اینکه کسی دوست داشته باشه همه بله قربان گو، و آماده به خدمت، در محضرش باشند.
در طول تاریخ چقدر خونها ریخته شده که ریشه در همین #برتریجویی داشته.⚔
چون #برتریجویی در عالم، فساد ایجاد میکنه.
در یک تقسیمبندی کلّی، انسانها دو گونه هستند:
➖ ۱. انسانهایی که شوق و رغبتِ ویژهای برای ریاست و عُلُوّ و بالانشینی دارند.
➖ ۲. انسانهایی که فاقد ویژگی فوق هستند.
دستهی اوّل با حرص و وَلَعِ خاصّی، دنبالِ سلطه بر همنوعان خودشون هستند.
عقدهی سلطه و هیجانِ قدرتطلبی، آدم رو بیچاره میکنه.😔
قدرتپرستان وقتی به قدرت و ریاست دست پیدا میکنند، به شدّت علاقهمند به نمایشِ اقتدار هستند، و برای حفظِ قدرت دست به هر کاری میزنند.😨😰
✔ از نظر قرآن، چنین کسانی شایستهی امانتِ قدرت نیستند، و کارشون به فساد و تباهی خودشون و جامعهشون کشیده میشه.
حتّی گاهی اوقات کار به جایی میکشه که مثل فرعون ادّعای خدایی میکنند:😱👇
🕋 فَقَالَ أَنَا رَبُّکُمُ الْأَعْلَی (نازعات/۲۴)
💢 فرعون گفت: «من پروردگارِ برترِ شما هستم.»
📣 حواسمون باشه!!
فرعون یه شبه فرعون نشد.❗️
از برتریطلبیهای کوچیک شروع کرد.
☜ تخم مرغ دزد، شتر دزد میشه.
☜ از یه بند کفش شروع میشه، تا میرسه به خدایی. اوّل میگه من بند کفشم بهتر از بند کفش توئه، بعد میگه من خدای تو هستم.
❌☝️خودمون رو از دیگران برتر ندونیم.
آخر آیه میفرماید: وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ.
👈 یعنی #متقین اهل برتریطلبی نیستند. معنای #تقوا رو اینجا میشه دید.
@a_fatemi24
@fatemi24
@fatemi52
هدایت شده از تبیان گناباد
مسابقه کتابخوانی تفسیر سوره ابراهیم.pd22f.pdf
944.4K
باسمه تعالی
🔰آخرین مهلت ارسال پاسخ مسابقه فردا ۷ صبح میباشد.
🔹مسابقه کتابخوانی تفسیر سوره حضرت ابراهیم با30 جایزه
🔹ارسال پاسخ صحیح بهمراه نام به صورت یک عدد ۱۵ رقمی به ترتیب از چپ به راست به سامانه پیامکی 30005027000006 اداره تبلییغات اسلامی میباشد.
#اداره_تبلیغات_اسلامی
#تبیان_گناباد
#فصل_بندگی
https://eitaa.com/a_fatemi24/5373
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰«اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین.»
🔰«خدایا قرار بده کوشش مرا در این ماه قدردانی شده و گناه مرا در این ماه آمرزیده و کردارم را در آن مورد قبول و عیب مرا در آن پوشیده، ای شنواترین شنوایان. »
🔰«اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً» میگوید: در این بخش از دعا میخوانیم، خدایا سعی و تلاش ما در ماه رمضان را بپذیر. واژه «مشکوراً» به معنای «تشکر کن» است و مقصود آن در این دعا «بپذیر» و «قبول کن» است.
🔻آدم زحمت میکشد و روزه میگیرد، گرسنه و تشنه میشود؛ اما غذا و آب نمیخورد و کمخوابی ماه رمضان را تحمل میکند و اگر خدا تلاشهای ما را قبول نکند، کاری از ما ساخته نیست. اگر زحمتی و رنجی کشیده شود و حاصلی در پی نداشته باشد، اتفاق ناگواری افتاده است.
🔺ما باید غصه بخوریم که نکند اعمال ما را آفت بزند. مثلاً یک غیبت میتواند تمام زحمات ما را هدر دهد. اگر غیبت کنید ۴۰ روز اعمال خوب شما در نامه اعمال شخص غیبت شونده نوشته میشود و اگر عمل خوبی نداشته باشید، گناهان آن شخص در نامه اعمال شما نوشته میشود. این روایت از معصوم (ع) است.
🔻 باید به خودمان بپردازیم و ببینیم که خودمان چه کار کردهایم؛ آیا هیچ عیبی نداریم؟ گل بیعیب خداست و ممکن نیست که ما عیب نداشته باشیم. در روایت آمده که «چه میشود انسان را، یک خار کوچک را در چشم رفیقش میبیند؛ اما شاخهای که در چشم خودش رفته را نمیبیند. »
🔺این روایت کنایه از این است که انسان عیبهای بزرگ خود را نمیبیند؛ اما عیب کوچک مردم را میبیند.
🔻 این حدیث از معصوم (ع) است که خوش به حال کسی که عیب خودش را میبیند و به عیب کس دیگری کاری ندارد.
🔺«وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً»
👈از خدا میخواهیم تا گناهان ما را بیامرزد و اعمالمان را قبول کند. از خدا میخواهیم تا گناهانی که پیش از ماه رمضان انجام دادهایم را ببخشد؛ چون ماه رمضان، فصل درآمد معنوی و کسب ثواب است، حتی خوابیدن و نفس کشیدن در این ماه عبادت محسوب میشود.
🔺در ماه رمضان این همه درآمد وجود دارد و آیا امکان ندارد با این همه درآمد کسب شده، انسان جان خودش را از گرو دربیاورد؟
👈پیامبر اسلام در خطبه شعبانیه میفرماید: «پشتتان از گناه سنگین شده و به گرو رفته است و در ماه رمضان بدنتان را از گرو در بیاورید. »
🔺برخی هنگام نماز صبح نمیتوانند به خاطر سنگینی بلند شوند که از آثار گناه است.
👈شخصی به امام حسن عسگری (ع) گفت که هر شب قصد میکنم تا نماز شب بخوانم؛ اما نمیشود. امام فرمود: « #گناه تو را زنجیر کرده است. » دلیل اینکه کسی دلش میخواهد نماز شب بخواند اما نمیتواند، انجام گناه است و با استغفار میتواند آن را رفع کند.
🔺 شعری هست که میگوید «هر که #سحر ندارد از خود خبر ندارد»، هر کسی که هنگام سحر خواب است، نمیداند که کیست و باید خود را پیدا کند. حدیث از معصوم (ص) است که میفرماید، عجب است که مردم به دنبال گمشده خود هستند اما به دنبال خود نمیگردند.
🔻 وضو بگیرید و شب در تاریکی صد بار از خودتان بپرسید که من که هستم؟ شاید خودتان را پیدا کنید. اگر خودت را پیدا کردی هوس نماز شب پیدا میکنی.
وی در ادامه در شرح «وعَیبی فیهِ مَسْتوراً» میگوید: خدایا کاری کن تا عیب من مستور باشد و کسی از عیبم مطلع نباشد. خدا «ستارالعیوب» است و نگذاشته تا کسی از گناهان ما اطلاع پیدا کند. حدیث است اگر گناه بو داشت دو نفر کنار هم نمینشستند. اگر عیب آدم عیان میشد کسی جنازه کسی را دفن نمیکرد.
🔺 ای خدایی که از همه #شنوندهها تو شنواتری. خدا همه چیز را میشنود.
👈اگر یواش هر حرف بزنیم خدا باز هم میشنود. حضرت موسی (ع) به خدا گفت که خدایا، اگر نزدیکی من یواش صحبت کنم و اگر دوری بلند صحبت کنم؛ خدا فرمود: «من همنشین کسی هستم که یاد من باشد. » خدا شنواترین است؛ پس میگوییم، ای خدایی که از همه شنوایان شنواتری، این دعاها را درباره ما مستجاب کن.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🔰جلسه بیست و ششم تفسیر سوره مبارکه ابراهیم (آیه 44 و 45)
🔻وَ أَنْذِرِ النَّاسَ يَوْمَ يَأْتيهِمُ الْعَذابُ فَيَقُولُ الَّذينَ ظَلَمُوا رَبَّنا أَخِّرْنا إِلى أَجَلٍ قَريبٍ نُجِبْ دَعْوَتَكَ وَ نَتَّبِعِ الرُّسُلَ أَ وَ لَمْ تَكُونُوا أَقْسَمْتُمْ مِنْ قَبْلُ ما لَكُمْ مِنْ زَوالٍ.
🔺. اى پيامبر، مردم را از روزى كه عذاب به سراغشان مىآيد و هلاكشان مىكند بيم ده. در آن روز كسانى كه ستم كردهاند (شرك ورزيده و كافر شدهاند) مىگويند: پروردگارا، مرگ ما را تا زمانى نزديك به تأخير انداز. در اين صورت دعوت تو را مىپذيريم و از پيامبران پيروى مىكنيم. به آنان بگو: آيا پيشتر سوگند ياد نمىكرديد كه امّتى نيرومنديد و شما را فنا و انقراضى نيست؟
🔻وَ سَكَنْتُمْ في مَساكِنِ الَّذينَ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ وَ تَبَيَّنَ لَكُمْ كَيْفَ فَعَلْنا بِهِمْ وَ ضَرَبْنا لَكُمُ الْأَمْثالَ.
🔺و آيا در ديار كسانى كه بر خود ستم نمودند سكونت نكرديد؟ و حال آنكه براى شما آشكار شد كه با آنان چگونه رفتار كرديم، و براى شما مثلها زديم و از امّتهاى هلاكشده نمونههاى بسيارى بيان كرديم.
🔺رفتارهای تبلیغی:
1. با نگاه انتقادی به مسئولین (محلی، شهری، استانی، کشوری) هشدار بدهید که فرصت خدمت به مردم را از دست ندهند تا مصداق این آیه قرار نگیرند.
2. به رئیس جمهورهای آمریکا اشاره کنید که همه آمده اند و رفته اند، اما نظام جمهوری اسلامی پابرجا است.
🔻انذار نسبتبه قیامت
انذار نسبتبه قیامت اهرم بسیار قوی برای تربیت و هدایت انسان است. یکی از عوامل اصلی سستشدن دین مردم و رفتارهای دینی آنها عدم معرفت به قیامت و قانون جزا و عذابهای آن است.
در این آیه خداوند متعال از یک زاویه به قیامت میپردازد که در قیامت ظالمان درخواست مهلت میکنند تا به دعوت خدا پاسخ داده و از رسولان پیروی کنند.
🔺در آن هنگام كه مجازاتهاى دردناك دنيوى شروع شد، درهاى توبه به كلى بسته مىشود و راه بازگشتى وجود ندارد. غالب گناهكاران در هنگام مشاهدهى اين بلاها اظهار پشيمانى مىكنند، ولى اين يك حالت ندامت اضطرارى است كه ارزشى ندارد و آنان بايد قبل از شروع عذاب توبه كنند.
🔻در آيات مختلف قرآن آمده است كه تقاضاى مهلت و بازگشت گناهكاران در هنگام مرگ و پس از نزول بلاها و نيز در رستاخيز پذيرفته نمىشود؛ زيرا اين تقاضاها واقعى و جدّى و بر اساس دگرگونى درونى و تصميم بر تغيير مسير زندگى نيست و تنها از روى ناچارى است، و حتى در برخى آيات قرآن اشاره شده كه اگر بار ديگر به آنان مهلت داده شود، باز هم همان برنامههاى قبلى را ادامه مىدهند.
الف: «فَهَلْ إِلى خُرُوجٍ مِنْ سَبِيلٍ» آيا براى خارج شدن از هلاكت راهى هست؟
ب: «فَارْجِعْنا نَعْمَلْ صالِحاً» ما را به دنيا برگردان تا عمل صالحى انجام دهيم.
ج: «رَبَّنا أَخْرِجْنا نَعْمَلْ صالِحاً» پروردگارا! ما را از دوزخ خارج كن تا كار خوب انجام دهيم.
✍علت عدم تبعیت از رهبران دینی
دو عنصر بسیار مهم برای اینکه انسان گرفتار ظلم نشود، پذیرش دعوت الهی و تبعیت از رسولان است و در بعد از مرگ چنین فرصتی وجود ندارد.
مانع اصلی عدم پذیرش دعوت الهی و تبعیت از رسولان، تفکر غلطی بود که آنها بر این باور بودند که فنایی برای آنها وجود ندارد و عبرت نگرفتند.
حالات پادشاهان و ستمگران قرن بيستم نيز همانند گذشتگان است و گويا قرآن دربارهى همينها سخن مىگويد.
🔺برخى حاكمان ظلم و جور در عصر ما در كاخهاى پادشاهان قبلى زندگى مىكنند و از سرنوشت شوم آنان نيز باخبرند، ولى بازهم خود را جاويدان مىخوانند و از آنچه بر سر گذشتگان آمده درس عبرت نمىگيرند.
🔻خداوند در سوره های مبارکه اعراف و هود، سرنوشت اقوام گذشته و علت هلاکت آنها را مفصل بیان نموده است.
🔺منظور از «یوم» در آیه
در مورد اين روز مفسران سه ديدگاه دارند:
1. برخى آن را روز رستاخيز مىدانند.
2. برخى ديگر آن را روز فرارسيدن مرگ مىدانند كه مقدمهى مجازاتهاى ستمكاران است.
3. برخى مفسران آن را روز فرود آمدن پارهاى از بلاها و مجازاتهاى دنيوى مىدانند؛ همانند روز عذاب قوم لوط، عاد، ثمود و نوح كه با عذابهاى الهى نابود شدند.
نظر صحیح: با توجّه به آيهى قبل، ابتدا به نظر مىرسد كه اين آيه نيز دربارهى قيامت است، ولى جملهى «أَخِّرْنا إِلى أَجَلٍ قَرِيبٍ نُجِبْ دَعْوَتَكَ» بيشتر، اين معنا را به ذهن مىآورد كه آيه دربارهى عذاب الهى در دنياست، زيرا تأخير عذاب و اجابت دعوت خداوند و پيروى از پيامبران، مربوط به دنياست نه قيامت.
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
▬📝 ﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
🌸
📝👈 اگر کسی بداند جایی یا چیزی #نجس است آیا بر #او_واجب است که #دیگران را از نجس بودن آن #مطلع 🤭 کند؟
✅ #پاسخ
1⃣👈اگر انسان ببیند کسى چیز نجسى را #می خورد یا با #لباس 👕 نجس نماز می خواند، لازم نیست به او بگوید.
2⃣👈اگر جایى از خانه 🏠 یا #فرش کسى نجس باشد و ببیند بدن یا لباس 👚 یا چیز دیگر کسانى که وارد خانه او می شوند با #رطوبت به جاى نجس رسیده است، لازم نیست به آنان بگوید.(۱)
3⃣👈اگر صاحبخانه در بین غذا خوردن بفهمد غذا 🍔 نجس است، باید (۲) به میهمانها بگوید، اما اگر یکى از میهمانها بفهمد، لازم نیست به دیگران خبر دهد (۳) ولى چنانچه طورى با آنان معاشرت دارد که می داند که به واسطه نگفتن،خود او هم نجس می شود باید بعد از غذا به آنان بگوید.(۴)
_________________
(۱) مکارم: احتیاط آن است که به او اعلام کند.
سیستانى: چنانچه او موجب این امر شده باشد، باید با دو شرطى که در مسأله پیش گذشت به آنان بگوید.
(۲) سیستانى: با شرط دوّمى که گذشت .. مکارم: بنا بر احتیاط باید.
(۳) مکارم: فقط خودش باید اجتناب کند مگر این که با او معاشرت داشته باشند که براى جلوگیرى از آلودگى خودش، می تواند بعد از غذا خوردن به آنها بگوید تا دست و دهان خود را آب بکشند.
(۴) سیستانى: چنانچه طورى با آنان معاشرت دارد که به واسطه نجس بودن آنان خود از جهت ابتلاى به نجاست، مبتلا به مخالفت حکم الزامى می شود باید به آنان بگوید.
📗 #منبع سایت اسلام کوئست
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
@fatemi5
منبرک فاطمی
🔰جلسه بیست و ششم تفسیر سوره مبارکه ابراهیم (آیه 44 و 45) 🔻وَ أَنْذِرِ النَّاسَ يَوْمَ يَأْتيهِمُ
جلسه بیست و ششم تفسیر سوره مبارکه ابراهیم👆
🔻دینِ فطری🔻
✍ حتماً شنیدید که بعضیها تا صحبت از خدا و پیغمبر و #دین و... میشه، میگن آقا دین چیه.. بهترین دین #انسانیت است. ما دین نداریم و...❗️❗️
⁉️ 🤔حالا ببینیم نظر قرآن در این باره چیه؟!
آیه ۳۰ سوره روم یکی از مهمترین آیاتِ قرآن کریمه. در این آیه خداوند میفرماید:
رو بیارید به سمتِ دین. دینِ حنیف و خالص:👈 فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا.
بعد دنبالهی آیه شروع میکنه دین رو تعریف کردن.
#دین چیه؟!🤔 به سمتِ کدوم دین رو بیاریم؟! میفرماید:
فِطْرَتَ اللهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا.
👈 همون #فطرتِ الهی که خدا همهی انسانها رو بر اساسِ اون آفریده و خلق کرده. همون چیزهایی که خدا به صورتِ #فطری در وجود تمامِ انسانها قرار داده، و تمامِ انسانها رو بر اساسِ اون سرشته.
☝️ وقتی که میگیم فلان چیز #فطری است، یعنی در وجودِ آدم هست. یعنی بینِ تمام انسانها مشترک هست.
حالا در این آیه میفرماید:
👈 #دین عبارت است از همون چیزهایی که در وجودِ همهی انسانها هست (ناس: یعنی همهی انسانها، مسلمان و غیر مسلمان و...).
اینکه مثلاً:
☜ دروغ، ظلم، تجاوز، حقخوری، تهمت، فحش و ناسزا و... #بد هستند.
☜ شفقت، مهربانی، عدالت، خوشرویی و... #خوب هستند.
✔ این چیزهای #فطری، چیزهایی هستند که در وجودِ همهی افرادِ بشر در تمام زمانها و دورانها وجود داشته، و در انسانهای آینده هم وجود خواهد داشت، و هیچ تغییر و تبدیلی در اون راه نداره. لذا دنبالهی آیه میفرماید:👈 لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللهِ.
بعد در پایانِ آیه میفرماید: اتفاقاً دینِ اصلی اینه،😳 ولی اکثر مردم نمیدونند:👈 ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ، وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ.
🕋 فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا، فِطْرَتَ اللهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا، لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللهِ، ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ، وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ. (روم/۳۰)
💢 پس روی خود را متوجّه دینِ حنیف و آیینِ خالصِ پروردگار کن.
💢 همان سرشت و فطرتِ الهی که خداوند، انسانها را بر آن سرشته است.
💢 تبدیل و دگرگونی در آفرینش الهی نیست.
💢 این است دینِ قَیِّم و آیینِ استوار، ولی اکثر مردم نمیدانند.
☝️ این آيه صراحتاً میگه دین بصورتِ #فطری در وجودِ تمام انسانها هست.
اصلاً تنها دینِ حقیقی و ریشهدار همین دینِ #فطری است. و یگانه راهِ نجات نیز همین دینِ فطری است، که از ازل در سِرشت و خمیر مایهی وجودِ همهی انسانها نهاده شده.
❌ دینهای غیرفطری، دینهای تقلیدی، دینهای تلقینی، دینهای اجباری، نه تنها دین نیستند بلکه ضدِّ دین هستند.
🌱 دین مثلِ یک دانه در وجودِ همهی انسانها کاشته شده.
😌❤️ سِرشت و ذاتِ همهی انسانها الهی است. همون فطرتِ خداست:
☜ فِطْرَتَ اللهِ..
☜ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا..
☝️ این آیه صراحتاً میگه که #فطرتِ انسانها با #فطرتِ خدا یکی است.😇 یک منشأ است. خداوند، انسانها رو از فطرتِ خودش آفریده.
این فطرتِ زنده و آگاه، اصل و خمیرمایهی وجودِ انسانهاست. چون با اون آفریده شدند.
❌ پس یک چیزِ اضافی نیست که از بیرون بیاد.
✔ برای برخورداری از این #فطرتِ نجاتبخش، فقط باید غبارزدایی انجام بشه. باید حجابها کنار بره، و انسان بیدار بشه.
اصلاً سیر و سلوک یعنی همین. یعنی رسیدن به دینِ #فطری و #فطرتِ پاک. یعنی رسیدن به سِرشتِ الهیِ خویش.
❌ هیچ چیزِ نجاتبخشی در بیرون از وجودِ انسانها وجود نداره.
✅️ نجاتِ حقیقی از درون میجوشه. تمام انبیاء و اولیاء الهی اومدند که ما رو با این #فطرتِ الهی آشنا کنند.
امیرالمومنین علی (ع) در نهجالبلاغه میفرماید: اصلاً انبیاء مبعوث شدند که همین #فطرت رو برای ما یادآوری کنند و این گوهرهای #عقل که گرد و غبار گرفته و دفن شده (دَفَائِنَ الْعُقُولِ)، اینها رو از زیرِ خاک بیرون بیارند.👇
⚡️ فَبَعَثَ فِیهِمْ رُسُلَهُ، وَ وَاتَرَ إِلَیْهِمْ أَنْبِیَاءَهُ، لِیَسْتَأْدُوهُمْ مِیثَاقَ فِطْرَتِهِ، وَ یُذَکِّرُوهُمْ مَنْسِیَّ نِعْمَتِهِ، وَ یَحْتَجُّوا عَلَیْهِمْ بِالتَّبْلِیغِ وَ یُثِیرُوا لَهُمْ دَفَائِنَ الْعُقُولِ.
💢 خداوند پیامبرانِ خود را در بین انسانها مبعوث کرد، و رسولانِ خود را پیدرپی در بینِ مردم اعزام کرد، تا این انبیاء از مردم بخواهند که به پیمانِ #فطرت وفا کنند.
💢 و همچنین نعمتهای فراموش شده را به مردم یادآوری کنند. و حجّت را بر مردم تمام کنند.
💢 و #عقل های دفن شده را از زیرِ خاک بیرون بیاورند.
📣 انبیاء و اولیاء، و کتابهای آسمانی اومدند که به ما #انسانیت و #فطرت رو یادآوری کنند.
👈 جوهرهی دینداری #انسانیت است.
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
✅شرح دعاي روز بيست و هفتم ماه مبارك رمضان
📍اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ؛ ای خدا در این روز فضیلت و برتری لیلة القدر را نصیب من گردان
🔺بعض اهل تحقیق با استناد به این دعا احتمال می دهند که شب بیست و هفتم شب قدر باشد؛ درباره شب قدر اختلاف است در روایات؛ به طوری که تشیع بین سه شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم، شب بیست و سوم را مهمتر از دو شب دیگر می دانند و احتمال قوی می دهند که شب قدر، شب بیست و سوم باشدلذاست که در شب نوزدهم و بیست و یکم یک غسل مستحبی دارد و شب بیست و سوم دو غسل مستحبی دارد، یکی در اول شب و دیگری در آخر شب، همچنین در شب بیست و سوم سوره های روم و عنکبوت و حم دخان خوانده می شود در حالی که این اعمال را در شب های دیگر شاهد نیستیم البته احتمال شب قدر بودن نیمه شعبان هم داده شده است، ولی اهل سنت عقیده به بیست و هفتم دارند و آن را لیلة القدر می دانند. لذاست که در زمان شب قدر اختلاف می باشد.
🔻نقل شده است که بعضی از اولیاء الهی، تمام طول سال را احیاء داشتند به امید اینکه شب قدر را درک کنند! ای خواجه چه جویی ز شب قدر نشانیهر شب شب قدر است اگر قدر بدانی
🔻خدایا فضیلت شب قدر را نصیب من کن شب قدر، شب عجیبی هست چرا که « تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ فیها » در این شب ملائکه از آسمان فرود می آیند « بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ » تا تقدیر و سرنوشت ما را معین کنند. ملائکه محل فرود می خواهند و باید فرودگاه دل ما آماده باشد؛ دل های ما پر از محبت دنیا و زن و فرزند شده است و جایی برای نزول ملائکه الهی باقی نگذاشته است و خوشا بحال آن دلهایی که فرودگاه فرشتگان و ملائکه مقرب الهی هستند که اگر ملائکه بیایند، دلها را نورانی می کنند. بعضی ها شیطان در دلهاشون خانه دارد دعا کنید که شب های ماه رمضان این شیاطین ازد لشون بروند و فقط خدا در دلها باقی بماند که ملائکه وقتی میایند، وارد شوند.
📌و صَیِّرْ أُمُورِی فِیهِ مِنَ الْعُسْرِ إِلَی الْیُسْرِ؛ خدایا امورات مرا از سختی به آسانی مبدل کن
👌الان غالب مردم گرفتار انواع سختی ها و مشکلات هستند، گرفتار همسایه بد، عروس بد، داماد بد، فرزند ناصالح و ... می باشند، لذا از خدا می خواهیم که این سختی ها را به آسانی تبدیل کند و گرفتاری ما را اصلاح کند.
🔺و اقْبَلْ مَعَاذِیرِی؛ خدایا عذر من را بپذیر
🔻همه ما باید بخاطر گناهان مان به درگاه الهی عذر تقصیر آوریم و بگوئیم خدایا غلط کردم و بدانیم که خدا که سر چشمه مهربانی و رحمت است ما را در آغوش لطف خودش قرار خواهد داد. بنده همان به که ز تقصیر خویشعذر به درگاه خدای آوردور نه سزاور خداوندیشکس نتواند که بجای آورد
🔻و حُطَّ عَنِّیَ الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ؛ خدایا گناهانم را محو کن و در نامه عملم اثری از گناهانم باقی نگذار
🔺یا رَءُوفاً بِعِبَادِهِ الصَّالِحِین؛ ای خدایی که به بندگان صالحت مهربانی
🔻خداوند متعال خیلی مهربان است حتی افرادی بودند که خیلی بدی کرده بودند و همین که به در خانه خداوند تضرع کردند و گفتند خدایا غلط کردم خداوند از ایشان دستگیری کرد و عاقبت به خیر شدند، کسانی بودند که عمرشان به گناه و معصیت و مشروب خواری گذشته بود و فقط دهه محرم لباس سیاه به تن می کردند و به ناگاه نور لطف الهی در قلب ایشان تابیده بود و دگرگون شده بودند و تمام گناهان گذشته را ترک کرده بودند، خدا سریع الرضاست، و عذر تو را زود قبول می کند.(در بيان حضرت آية الله مجتهدي (ره))