✿ گلدان
هر روز #یک_آیه از کتاب نور ┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄ 1️⃣1️⃣ ماه مبارک رمضان أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْ
ترجمه براساس المیزان
┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄
ﺁﻳﺎ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﻧﻴﻜﻲ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﺪ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻣﻲ ﻛﻨﻴﺪ، ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﻛﺘﺎﺏ ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻣﻲ ﻛﻨﻴﺪ؟ ﺁﻳﺎ ﺩﺭﻧﻤﻲ ﻳﺎﺑﻴﺪ؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلمه یعنی چه؟
جایگاه کلمه چیست؟
اهمیت کلمه تا چه اندازه است؟
چرا امام حسین علیه السلام یک کلمه نگفت به یزید و یک بیعت نکرد، اینکه یک کلمهای بیش نیست؟
✿ گلدان
هر روز #یک_آیه از کتاب نور ┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄ 2️⃣1️⃣ ماه مبارک رمضان مَن يَهْدِ اللَّهُ فَ
ترجمه براساس المیزان
┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄
ﻫﺮ ﻛﻪ ﺭﺍ ﺧﺪﺍ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻛﻨﺪ ﺍﻭ ﺣﻘﺎً ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﻪ ﮔﻤﺮﺍﻫﻲ ﻣﻲ ﺍﻓﻜﻨﺪ ﻭﺍﻗﻌﺎً ﺯﻳﺎﻧﻜﺎﺭﻧﺪ.
نقش عرفا
┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄
یکی از اشکالاتی که پیش آمده و عرفا آمدهاند تا متذکر آن اشکال شوند؛ این است که وقتی دین آمد، در همان افق اولیهای که گشود، همه میفهمیدند دینداری به چه معنا است. ولی کمکم این دینداری تبدیل به رسم و عادت شد و انسانها فکر کردند اگر همان رسمها را رعایت کنند، دیندار هستند. عرفا که متوجهی این ضعف شدند سعی نمودند دینداری را به بستر اصلیاش برگردانند تا انسانها در کنار رعایت آداب دینی، حسّ حضور در محضر حضرت حق را در خود بیابند. (+)
#استاد_طاهرزاده
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 محاسبه نفس
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: محاسبهی نفس، خیلی چیز خوبی است. انسان باید خود را محاسبه کند، بعد یکی یکی از انجام گناهان خود کم کند. ما به بعضی از گناهها عادت کردهایم - گاهی انسان پنج تا، شش تا، ده تا گناه را عادت کرده - همت کنیم اینها را یکی یکی کنار بگذاریم؛ این نقاط ضعف را یکی یکی کم کنیم.
🌙 #بهار_قرآن
📥 نسخه قابل چاپ👇
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=49993
هدایت شده از شعر و کودکی
#شعر_کودکی
در جستجوی ماه در آسمان:
بابا پس ماه رمضون کجاست؟
پسر/ پنج ساله
@sherokoodaki
هدایت شده از مطالب ویژه
گفتگو درباره فیلم موقعیت مهدی.mp3
35.48M
گفتگو درباره فیلم سینمایی "موقعیت مهدی"
با حضور #استاد_طاهرزاده
سهشنبه ۲۳فروردین ماه ۱۴۰۱
⁉️سینما و حضور تاریخی در فیلم «موقعیت مهدی»👇🏽
https://eitaa.com/lobolmizan/11284
💓 #استاد_طاهرزاده:
🖌حقیقتاً در تاریخی وارد شدهایم که بیش از پیش سینما میتواند جبهههای حق و باطل را در قالب قصهها و یا صحنهها به نمایش آورد تا تماشاگر بفهمد در کجا باید وجه آرمانی خود را دنبال کند . ملاحظه کردید که خسرو در فیلم «موقعیت مهدی» به نظر خود میخواهد نسبت به ممد، وفای به عهد بکند و زحمات دیروزِ ممد را که او را در آن سختی به دوش کشید، جبران کند. غافل از آنکه اینجا صحنه، صحنه مهدیِ باکریبودن است هرچند در شرایط عادی کارِ خسرو یک کار اخلاقی است و باز با همان روحیه به ظاهر اخلاقی، حاضر نیست جعبههای مهمّات را از روی بدنهای شهدا عبور دهد و به خط اول برساند؛ غافل از اینکه اینجا کاری بزرگتر از آن عاطفههای اخلاقی فردی نیاز است. یا توصیههای زهرا به برادرش مهدی، به عنوان یک کار فردی توصیههای خوبی است که میگوید مگر حمید برادر تو نبود، چرا جسد او را به عقب برنمیگردانی؛ غافل از آنکه صحنه، صحنه یگانگی انسانها است که در اینجا به اوج خود رسیده است و همه برادرِ همدیگرند. و از آن پیچیدهتر، یگانگیِ مهدی باکری با رزمندگانی است که آن طرف آب ماندهاند و این، کاری است فوق اخلاقِ عرفی. و سینما میتواند به اموری اشاره کند که امروز ما را و تاریخ امروزین ما را برای ما معنا کند وگرنه در «دیروز»ماندن و به صورت خوبانِ دیروز، امروزْ خود را جستجوکردن، غفلت از زمانه است.
@soha_sima
هدایت شده از عبدالهادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی از مخاطبین از من میپرسند:
به فرزند تازه متولد شدمون واکسن بزنیم؟
برخی هم در مورد ادامه واکسیناسیون فرزندشون تردید دارند...
این مسئله کاملا شخصی هست و کسی مثل من هرگز نمیتونم این مسئولیت رو بپذیرم که به مردم توصیه کنم واکسن بزنید یا نه...
اما کسانی که مشغول تحقیق هستند تا بعد از سبک سنگین کردن تصمیم نهایی رو بگیرند دیدن این کلیپ رو توصیه میکنم.
@Abdolhadi_ir
هدایت شده از الهادی
* #شب_قدر #آیت_الله_مولوی_قندهاری
💠 ضرورت پاکی دل برای درک حقیقت لیلة القدر
🔻خدا آیه الله مولوی را رحمت کند. ایشان می فرمودند: من بچه بودم، از خدا خواستم حقیقت لیله القدر را متوجه شوم. مدتی به امام رضا علیه السلام التماس کردم تا اینکه یک روز در حرم بودم، گویا از ناحیه آن حضرت در دلم افتاد که: اگر می خواهی ماه رمضان امسال، حقیقت لیله القدر را درک کنی، چشمت را پاک کن.
🔸میفرمودند: به همین اشاره ای که از آن ناحیه شد، چشم هایم را مواظبت کردم. پاکی چشم، مربوط به لیله القدر است؛ به این دلیل که در روایت نقل شده است: لیله القدر، حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام است.[1]
🔹برای پیوند و ارتباط با حضرت زهرا علیهاالسلام مرتبه بالایی از طهارت، لازم است. دلی که آلوده است نمی تواند یاد صحیح از حضرت زهرا علیهاالسلام داشته باشد. انسان باید خیلی پاک باشد تا وقتی که «یا فاطمه الزهرا» می گوید، یک خبری بشود.
[1]. تفسیر فرات کوفی، ص ۵۸۱.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 ایام قدر، قله ماه رمضان
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: قلّهی ماه رمضان، ایّام قدر و لیالی مبارکهی قدر است؛ ما به این قلّه رسیدهایم؛ از فرصت بینظیر توسّل و تضرّع و دعا و طلبِ از پروردگار عالم [باید] استفاده کنیم... برای خودتان و همهی برادران دینیتان و کشورتان و جامعهتان دعا کنید و از خدا مطالبه کنید، درخواست کنید و مطمئنّ به اجابت باشید. ۱۴۰۰/۰۲/۱۲
🌙 #بهار_قرآن
📥 نسخه قابل چاپ👇
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=49993
هدایت شده از الهادی
* #شب_قدر
💠 توصیه ای برای بهره برداری بهتر از شب قدر
🔻استراحت کردن در روز قبل، کم خوردن غذا در شب قدر برای آمادگی شب زنده داری، زمینه بهره برداری از شب قدر را در انسان فراهم می کند. همچنین بنا بر توصیه برخی بزرگان، ادعیه و اعمال عبادی متناسب با حال و نشاط انسان از قبل، برای انجام در شب قدر، انتخاب شود.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
هدایت شده از مکتب امام
📷۱۲ توصیه برای استفاده بهتر از لیالی قدر در کلام رهبر معظم انقلاب مدظله العالی
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔰گفتمان توحید👇
https://eitaa.com/joinchat/3998351448C73bf29b9e1
✅نقد و بررسی برنامه تلویزیونی "زندگی پس از زندگی"
✍استاد حجت الاسلام و المسلمین علی امینینژاد در نقد و بررسی برنامه تلویزیونی "زندگی پس از زندگی" به ارائه نظرات خویش نسبت به این برنامه پرداختند؛
- برنامه تلویزیونی "زندگی پس از زندگی" از برنامههای موفق صدا و سیماست که تاثیرات مثبت به روی مردم گذاشته است لذا توجه کنیم که نقد امروز ما، نشانه اهمیتدادن به برنامه و نقدی همدلانه است.
- ما از موضوع دینی و اسلامی باید فضا را روشن کنیم که چه موضعی در مورد تجربههای نزدیک به مرگ داشته باشیم لذا این که برخی عزیزان نقد کلی کردهاند و برنامه را تماما نفی کردهاند، درست نیست.
- حرف اصلی این برنامه را نمیشود انکار کرد. از لحاظ عقلی، دینی و عرفانی، اصل مسأله ثابت شده است.
- یکی از برکات برنامه این بود که توجه داد به این که انسان در این عالم ماده منحصر نشده است؛ انسان حقایق تجردی دارد، عالم غیب وجود دارد و هست.
- یکی از نکات مثبت دیگر برنامه، پرداختن به مساله غیب است که در دل این برنامه تواتر از غیب شکل گرفت.
- ایمان به غیب در بسیاری از مخاطبین این برنامه بیشتر شد. توجه کنیم که مسأله ازدیاد ایمان منحصر در قرآن و روایات نیست و همین برنامهها هم میتواند ایمان به آخرت را در مردم تشدید کند.
- در میان علمای ما هم افرادی بودند که به دنبال جمعآوری این قبیل مشاهدات از غیب بودهاند تا نتایج علمی از آن بگیرند مثل کاری که شیخ اشراق انجام میدهد. البته سطح کار شیخ اشراق بسیار بالاتر و عمیقتر است.
🔸نکته اصلی، انصراف از عالم ماده است که باعث میشود انسان بی آن که به مرگ طبیعی بمیرد، از عالم ماده خارج شود.
پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند: "موتوا قبل ان تموتوا"
- تفاوت کسانی که مرگ اختیاری دارند با تجربهگرها در این است که اگرچه هر دو قیامت صغرای انفسی برایشان رخ میدهد اما در مرگ اختیاری شخص با اراده شخصی از عالم ماده منصرف میشود و نه به صورت قهر و اجبار.
- عالم مثال و برزخ، لایهها و مراتب بسیاری دارد؛ از لایههای نزدیک به عالم ماده تا لایههای نزدیک به عالم عقل. تجربهگرها لایههای نزدیک به عالم ماده و مرز ورود به عالم مثال را تجربه کردهاند.
- در تجربهگرها انصراف کامل از عالم ماده رخ نداده است لذا اساسا این مرگ نیست که بعد سوال شود پس حضرت عزرائیل را چرا ندیدند یا سکرات موت را چرا نداشتند؟
اینها به دلیل انصراف جزئی از عالم ماده، غیب را دیدهاند و مرگ به معنای انصراف کامل از عالم ماده برایشان رخ نداده است. پس توجه کنیم که اصلا در این جا مرگ رخ نداده است!
- هر کس با تهذیب نفس و سیر و سلوک میتواند به شکل اختیاری از عالم ماده منصرف شود و غیب را ببیند.
- پس تجربه تجربهگرها اولا کشف صوری است، ثانیا در طلیعه ورود به عالم مثال، ثالثا محدود به شخص است و نه همه انسانها، رابعا قهری و اجباری است و نه از سر سیر و سلوک، خامسا ناظر به وجهی از وجوه عالم مثال است و نهایتا این نوع از انصراف از عالم ماده کمال و سعادت محسوب نمیشود.
🔸در عین حال که برنامه "زندگی پس از زندگی" برنامه خوبی است اما مراقبتها باید باشد که منجر به پلورالیزم عملی، اخلاقی و اعتقادی نشود.
این که شخص مقید به شریعت نباشد و در عین حال ببیند در عالم غیب با او خوب برخورد شد و بعد نتیجه بگیرد که پس دلت پاک باشد، خطری است که متوجه همگان است.
در جواب باید گفت اولا مرگ رخ نداده است، ثانیا بحث اهل نجات و اهل حق خلط شده است.
- تفکیک اهل حق و اهل نجات مهم است. کافر هم ممکن است غیب را ببیند و با روی خوش با او برخورد کنند اما اگر چنین باشد از باب اهل نجات بودن اوست، نه این که او اهل حق و سعادت است.
ضمن این که باید مجددا توجه کنیم که مرگ رخ نداده است!
- استنتاج کلی از دریافتهای جزئی تجربهگرها ولو حق باشد، خطاست و ممکن است منجر به پلورالیزم اعتقادی، اخلاقی و عملی شود.
- در تجربه تجربهگرها خلیطها زیاد است. فرهنگ شخص، عقاید شخص، مزاج شخص، تفکرات و خیالات شخص همه تاثیرگذار است و حق و باطل در هم آمیخته است. این که مثلا شخص حضرت عباس علیهالسلام را در عالم برزخ بدون دست دیده است به خاطر همین است که در دنیا میدانسته که ایشان بیدست به شهادت رسیدهاند. لذا در آن جا هم ایشان را بدون دست دیدهاند، حال آن که حقیقت حضرت در عالم غیب فرای این مطالب است.
- باید استحکام علمی خاص در برنامه وجود داشته باشد و گروه علمی بزرگی از حوزه و دانشگاه پشت برنامه باشد که در برنامه، فضای نخبگانی ایجاد شود.
🇮🇷 #خبر_فوری_طلاب
http://eitaa.com/joinchat/1026359310Cd87a388a56
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شب قدر یعنی چه؟🔸
یعنی یک شب میتواند جهتیاب مسیر یک سال باشد. اگر وقت خود را بیشتر صرف انتخاب راه و جهت حرکت کنیم، راه برای ما هموار خواهد شد.
بسیاری از اوقات، انرژی خود را صرف حرکت میکنیم، درحالیکه انتخاب جهت مهمتر است.
@haerishirazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلبستهی عشقیم
گرفتار شماییم
#شعر