✅ بدحجابی؛ یک معضل نیست!
وقتی زنان در خانه مورد توجه قرار نمی گیرند...
وقتی مردان در کانون خانواده از نظر جاذبه های جنسی و عاطفی و روحی تامین نمی شوند...
وقتی دختران در خانواده کم محبت می بینند...
وقتی در تربیت های خانوادگی، مباحث و مسائل اعتقادی جدی گرفته نمی شود...
وقتی در خانواده قائل هستیم که بچه باید آزاد باشد...
وقتی رسانه های ما دائم زیبایی ها و زینت ها را چه مستقیم و چه غیرمستقیم تبلیغ می کند...
وقتی حتی وزارت ارشاد ما و دولت ما حساسیت های لازم را در مسائل دختر و پسر ندارد..
وقتی در منبرهای ما مسائل عمیقی در رابطه با ارزش زن و اهمیت خانواده بیان نمی شود...
وقتی بعد از گذشت حدود چهل سال، هنوز یک فیلم نداریم که مسائل اسلامی و از جمله حجاب را خوب نشان دهد...
وقتی در این شرایط مشوشِ تربیتی، رسانه های بیگانه و شبکه های اجتماعی در زدن ریشه های اعتقادی و ترویج بی حیایی روز و شب نمی شناسند...
وقتی برای مسائل مهم فرهنگی حاضر نیستیم از راحت طلبی و عافیت طلبی خود بگذریم و واقعا بصورت جدی وقت بگذاریم و با توجه به بیانات رهبری معظم انقلاب حرکت کنیم...
چرا انتظار داریم بدحجابی و بی حجابی نباشد؟!
بااین شرایط، بدحجابی کاملا طبیعی است!
غیر از این چه انتظاری باید داشت؟!
✅ بد حجابی خودش معضل نیست...بلکه یک علامت است!
علامتی که نشان دهنده معضل های ریشه ای جدی دیگری است که غالبا به آن توجه نمی شود!
#خانواده
#حجاب
#نکته
@hamedkamaliardakani
❇️ رابطه اصلی فراموش نشود!
دنیایی که در آن زندگی می کنیم دنیای روابط است...
رابطه با پدر
رابطه با مادر
رابطه با برادر
رابطه با خواهر
رابطه با اقوام و خویشان
رابطه با دوستان
رابطه با همسر
رابطه با فرزند
و
رابطه با خدا!
واقعیت آن است که تنها رابطه ای که حقیقی است و تا ابد با انسان همراه است و در واقع وجود انسان به این رابطه خورده است، رابطه با خداست.
بقیه روابط اعتبارشان تا عمر دنیاست...
خوش به حال کسی که در این دنیا بین این همه رابطه، رابطه اش با خدا را فراموش نکند. بلکه روابط دیگر را هم خدایی کند!
تذکر:
سختی کار اینجاست که به جز عبادات فردی، در بقیه مواضع زندگی، خدا در متن همان ارتباط هاست و باید خدا را بین روابط معمولی زندگی یافت...و این معنای بندگی است!
#نکته
#روابط_انسانی
#خدا
#رابطه_حقیقی
@hamedkamaliardakani
✅ از قبول قطعنامه 598 تا قبول برجام!
می دانیم که #نقش_مردم به عنوان یکی از پایه های اصلی مردم سالاری هم در ایجاد و هم در ابقای نظام اسلامی بسیار مهم و تعیین کننده است. از ابتدای تشکیل حکومت دینی، اگر مردم پای کار بودند نظام اسلامی برپا می شود وگرنه اگر رهبر جامعه دینی امام معصوم هم باشد خانه نشین می گردد. البته امام هست اما نمی تواند بر جامعه امامت کند...
پس از آنکه مردمی پای کار آمدند و نظام دینی عملا پاگرفت، رهبری توان پیدا می کند که بر اساس وحی الهی جامعه را مدیریت کند و افراد را به سمت سعادت سوق دهد. اما در اینجا نیز باز ظرفیت و تحمل مردم بسیار تعیین کننده است.
رهبری نظام اسلامی در تصمیمات خود و یا تصمیمات تحمیلی از جانب دولت ها به مردم نگاه می کند...اگر مردم موافق بودند -یا لااقل مخالفتی نداشتند- باز هم امامِ جامعه اسلامی مماشات می کند و می پذیرد!
بنابر این، یکی از عوامل بسیار مهمی که رهبری نظام اسلامی در تصمیم گیری های خود در نظر می گیرد، ظرفیت و کشش مردم در حرکت به سمت آرمانها است.
در تاریخ انقلاب اسلامی ایران نیز - مثل نظام نبوی و علوی- این مصادیق وجود داشته است. به نظر میرسد پذیرش #قطعنامه_598 توسط حضرت امام و قبول #برجام از جانب مقام معظم رهبری دقیقا از این جهت شبیه هم اند و هردو مصداقی است از آنچه بیان شد.
درست است که عوامل مختلفی وجود داشته است در پذیرش قطعنامه توسط حضرت امام و قبول برجام از جانب مقام معظم رهبری، اما به نظر می رسد مهمترین عامل، این است که "مردم" چقدر ظرفیت و تحمل دارند و چقدر به "رشد فکری و سیاسی" رسیده اند!
وگرنه چنانکه میدانیم و به تجربه دیده ایم اقتدار و صراحت و جدیت در مدیریت حضرت امام و مقام معظم رهبری بیش از آن است که صرفا بعضی از مسئولین یا خواص بتوانند تصمیمی را بر ایشان تحمیل کنند؛ گرچه تحمیل خواص هم بی تاثیر نیست اما عامل مهم همان مردم و رشد مردم است که پایه اصلی نظام اسلامی است.
لذا با توجه به آنچه بیان شد برای تسریع در حرکت انقلابیِ جامعه به سمت آرمان ها باید مردم را رشد داد تا رهبری نظام با تکیه بر همین مردم رشید، جامعه را به سمت آرمان ها حرکت دهد...ولو بعضی از مسئولین نخواهند!
و البته واضح است که چنین مسئولیت خطیری متوجه نخبگان و #خواص جامعه است و تاریخ نشان می دهد هرجا خواص رسالت خود را انجام دادند مردم با رهبری همراه شدند و هرجا با کم کاری خواص روبرو شدیم شد آنچه نباید می شد!
#برجام
#قطعنامه_598
#سیاسی
#خواص
#نقش_مردم
@hamedkamaliardakani
✅ کدام حسین؟!
با همه گستردگی مراسم ها و محافل عزاداری سیدالشهداء و بساط اشک و فیض و رحمت -که اصل وجود آنها بسیار جای شکر دارد- بنظر می رسد طرح این سوال جدی است که برای کدام امام حسین ع #گریه می کنیم؟
دقیقا این سوال را بخاطر این باید پرسید که تکلیف گریه روشن شود. چون #گریه تجلی عاطفه انسان هاست و این مهم است که چه شناختی قرار است با عاطفه گره بخورد و میدانیم که وقتی چیزی با #عاطفه گره خورد، در روح تثبیت می شود و منشا #عمل انسان می گردد.
لذا طرح این سوال بسیار جدی است که برای کدام امام حسین ع گریه میکنیم؟ حسینِ ضدظلم یا حسین بی مسئولیت؟! حسینِ مبارز یا حسینِ سازشکار؟! حسینِ غیور و شجاع یا حسینِ صرفا مظلومِ مصیبت دیده؟! حسینِ قهرمان یا حسینِ شکست خورده؟!...
دقیقا همان معرفت و شناختی که از سیدالشهداء داریم، گریه آن را با قلب ما گره می زند...این است تفاوت عزاداری های ما که نسبت به مسائل اجتماع بی تفاوتیم با عزاداری های #امام و #شهدا که به تبعیت از امام حسین ع در جهت مبارزه با ظلم قیام کردند!
اصحاب امام حسین ع گریه می کردند اما گریه ای که آنها را به حرکت در جبهه حق و یاری امام شان سوق می داد و ما هم گریه میکنیم تا عقده دلمان وا شود و البته دل حضرت زهرا تسلی داده شود!
آری تفاوت در سطح معرفت هاست....#معرفت به امام!
تفاوت در شناخت امام، هدف او و مسیر او، دو #سبک_زندگی متفاوت را در پی دارد.
#نظام_فکری
#سبک_زندگی
#معرفتی
#مبارزه
#محرم
@hamedkamaliardakani
✅ تحصیل نظام فکری؛ برای مؤمن ضروری است!
بدون تردید انسان برای رشد همه جانبه خود هم باید برای #بینش خود برنامه ریزی کند و هم اینکه #گرایش های خود را مدیریت کند.
برنامه ریزی و تقویت بعد بینشی انسان صرفا به آگاهی پیدا کردن به مسائل نیست. گرچه افزایش آگاهی -عمدتا از طریق #مطالعه- برای انسان یکی از عوامل رشد به حساب می آید. اما اگر همین آگاهی بخشی، بدون برنامه و بدون نظم باشد برای انسان حجاب میشود و همان که عامل رشد انسان بود، عامل سقوط و خسر انسان می شود!
اینجاست که پیگیری #نظام_فکری ضرورت پیدا می کند. نظام فکری یعنی سامان دادن به آگاهی ها و طبقه بندی کردن اطلاعات ذهنی و درک اولویت ها.
یکی از بزرگترین ضعف های #خوارج در بعد بینشی آنها این بود که این مسلمانان ظاهری اطلاعات دینی خوبی داشتند اما #روح_دین را درک نمی کردند. نسبت مفاهیم دینی برایشان روشن نبود. #اولویت ها را تشخیص نمی دادند. لذا بصیرت و روشن بینی شان بسیار کم بود. بدون شک یکی از ریشه های اصلی این مساله، نداشتن نظام فکری اسلامی بود. ایستادن یک عده مسلمان در برابر باطن قرآن هزینه کمی نیست!
ما چقدر به این مساله مهم توجه داریم؟ چقدر بصورت جدی مطالعات خود را با هدفِ تامین نظام فکری اسلامی دنبال میکنیم؟ چقدر از مطالعات پراکنده و روزنامه وار دوری میکنیم؟ بنظر می رسد باید بیش از پیش به این مهم پرداخت!
راه تحصیل نظام فکری #مطالعه_متمرکز آثار اندیشمندانی است که خود دارای نظام فکری هستند. در بین اندیشمندان معاصر، دست کم #حضرت_امام و #مقام_معظم_رهبری و #شهید_مطهری از این قبیل اند.
بنا به توصیه های مکرر امام و رهبری برای شروع مطالعه نظام مند، #آثار_استاد_شهید_مطهری پیشنهاد میشود.
🔸برای رشد فکری خود وقت بگذاریم.
#نظام_فکری
#شهید_مطهری
#مطالعه
#بینش
#نکته
@hamedkamaliardakani
✅ ریشه کارهای نمایشی و بی فایده!
"یُحبون أن یُحمَدوا بما لَم یفعلوا" ( آل عمران ۱۸۸)
به نظر می رسد بخش عمده #مشکلات_مدیریتی در کشور ما این است که مدیرانمان و حتی خود ما دوست داریم دیده شویم.
این موضوع باعث شده کارها #صوری و زوری شوند و پوک و بی فایده و #نمایشی.
همایشها و لوگوهای فراوانی که پای همایشها زده می شود اما دریغ از #حضور_واقعی..
مقاله هایی که نوشته نشده اند ولی نامهایی که زده شده است.
و پروژه هایی که قبل و بعد از بهره برداری چندین بار افتتاح شده اند!
#مدیریت_اسلامی
#آسیب_شناسی
#نکته
@hamedkamaliardakani
✅ تبیین یا توجیه؟! ریشه مساله کجاست؟
در اینکه یکی از وظایف نخبگان و خواص جامعه دینی تبیین، روشنگری، بیان حق -ولو با هزینه همراه باشد- تحلیل دادن به مردم، آگاهی دادن و #بصیرت_افزایی است تردیدی نیست. زیرا تاریخ به روشنی نشان می دهد این #خواص هستند که اگر به این #وظیفه_خطیر خود عمل نکنند زمینه ساز برپایی عاشورا و کربلا خواهند شد که کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا!
اما چرا در عمل وقتی به روشنگری و #تبیین پرداخته می شود در بسیاری از موارد #تلقی_مردم از روشنگری ما #توجیه است؟! چرا بیان ما گاهی مورد قبول مردم نیست؟! این مساله را باید ریشه یابی کرد.
بنظر میرسد دست کم دو عامل موجب این تلقی در بین مردم است. یکی #مردمی_نبودن خواص و دوم #عدم_شفافیت در حاکمیت و دولت.
وقتی نهادهای حاکمیتی شفافیت نداشته باشند و مردم دقیقا ندانند چه اتفاقاتی در این نهاد در حال رخ دادن است، حتی مصلحت سنجی های معقول و چالش های غیرقابل رفع نیز در نظر عوام به حساب کم کاری و محافظه کاری و... گذاشته می شود. ضمن اینکه #عدم_شفافیت از طرفی عامل فساد و رانت و اختلاس و دزدی و از سویی دیگر عامل بدبینی ها و بی اعتمادی هاست. البته این ضعف ناظر به حاکمیت و دستگاه های اجرایی است که باید #مطالبه کرد.
نکته دوم عدم ارتباط قوی و صمیمی بین روشنگران و خواص جامعه با عموم مردم است. حزب اللهی که با بدنه مردم ارتباط وثیقی ندارد و به اصطلاح #مردمی نیست اولا نمی تواند مشکلات و مسائل مردم را از نزدیک درک کند و طبعا با این #فاصله_روحی و فکری از مردم از اثر کلامش کاسته می شود. چنین شخصی نمی تواند یار و #پناه_مردم باشد. در لزوم ارتباط حزب اللهی با بدنه مردم همین بس که صحیفه حضرت امام پر است از تعابیری چون محرومان و مستضعفان و زاغه نشینان و پابرهنگان که صاحبان اصلی انقلاب همینها هستند.
🔸منطقا آنچه در این فضا رخ می دهد این تلقی است که نظام اسلامی دارد روز به روز بر مشکلاتش افزوده می شود و افرادی هم دائم در #توجیه فضای موجودند!
🔻برای از بین بردن این تلقی غلط از طرفی باید #شفافیت را از مسئولان #مطالبه کرد و از سویی دیگر با #بدنه_مردم ارتباط شدیدتری ایجاد کرد. باید حباب خیالی بین خودمان و مردم را از بین ببریم اگر میخواهیم #تبیین ها کارساز شود.
#انقلابی_بودن
#روشنگری
#مطالبه
#خواص
#نکته
@hamedkamaliardakani
✅ وقتی خندوانه انقلابی می شود!
یکی از مؤلفه های اصلی انقلابی بودن #مردمی_بودن است. مردمی بودن به چه معناست؟
مردمی بودن یعنی از عینک مردم به مشکلات جامعه نگاه کردن، یعنی اولویت بندی بر اساس نیاز و مسائل مردم. یعنی حل کردن مشکلات اساسی مردم. البته که این محقق نخواهد شد مگر با #ارتباط_مستقیم و دائم با مردم و محرومان جامعه.
متاسفانه ارتباطات مردمی ما خیلی ضعیف است و گاهی کارهای فرهنگی مان بی اولویت است و برای عموم مردم جذابیت و اهمیت ندارد چون بر اساس اولویت و نیاز مردمی نیست!
وقتی میگوییم #هیئت_انقلابی یا #مسجد_انقلابی احساس میکنیم آن هیئت و مسجد باید صرفا شعار استکبارستیزی و اطاعت از ولایت و... داشته باشند(که البته این هم مهم است و اساس است) اما چرا احساس نمی کنیم آن هیئت یا مسجد چون انقلابی است پس باید بیشترین دغدغه را در رابطه با مشکلات عمومی مردم داشته باشد؟!
چه معنایی دارد که در محله ای مسجد یا هیئتی انقلابی باشد اما در آن محله فقر و مشکلات خانوادگی و محرومیت و گرسنگی و... وجود داشته باشد؟!
چگونه میتواند مسجدی خود را انقلابی بداند در حالیکه از همسایه اش بی خبر است؟!
چگونه می تواند هیئتی خود را انقلابی بداند اما #خدمات_اجتماعی نداشته باشد؟!
نقش نهادهای انقلابی در حل مسائل معیشتی و مادی #ولی_نعمتان_انقلاب یعنی مردم چیست؟!
در این شرایط است که می بینیم گاهی #خندوانه انقلابی تر از بعضی مساجد و هیئآت ما عمل میکند به این معنا که خدمات اجتماعی زیادی انجام می دهد!
فلسفه وجودی نهادهای انقلابی اوایل انقلاب مانند سپاه و بسیج و جهاد سازندگی و... نیز همین بوده است. اما هم اکنون پس از گذشت حدود 40 سال باید دید چقدر این نهادها به وظیفه اصلی خود یعنی خدمت به مردم محروم و مستضعف جامعه عمل می کنند و چقدر درگیر کاغذبازی ها و عدم اولویت ها و... شده اند که نتیجه ای جز #فاصله_از_مردم ندارد.
علت عدم همراهی عموم مردم با گفتمان انقلاب اسلامی -علی الخصوص در فضای انتخابات- را باید در همین مساله جست. مگر ما چقدر خود را وقف مردم و مشکلات عمومی مردم میکنیم که مردم موقع انتخابات به گزینه مدنظر ما رای دهند؟!
همه اقشار جامعه از متولیان فرهنگی تا اساتید دانشگاه و روحانیت و علما و... باید نسبت خود را با مردم روشن کنند. باید مانند اهل بیت علیهم السلام که کهف الوری بودند، یار و #پناه_محرومان بود و توفیق خدمت به مردم را از خداوند درخواست کرد که فرمود الخلق عیال الله.
اگر با مردم بودیم و #درد_مردم را درک کردیم توفیق #خدمت به مردم را هم پیدا میکنیم. اما اگر خود را از مردم بریدیم انتظار نداشته باشیم مردم با ما همراه باشند. این ما هستیم که باید خود را با مردم همراه کنیم!
#انقلابی_بودن
#محرومان
#مردمی
#خواص
#نکته
@hamedkamaliardakani
✅ روحانیت در سراشیبی دنیا!
از قدیم الایام زندگی علما و روحانیون مظهر سادگی و قناعت و دوری از تجملات و مظاهر دنیا بوده و اساسا آن چه باعث شده کلام یک روحانی #اثرگذار باشد و همچنین بتواند در گرفتن حقوق مردم با استقلال و حریت کامل در مقابل هر ظلمی #قیام کند همواره همین #زهد و عدم #دنیاطلبی روحانیت بوده است.
البته این مساله در رابطه با عموم هم مطرح است اما در مورد روحانیت باید جدی تر گرفته شود زیرا #نقش_روحانیت بسیار نقش حساس و مهمی است و روحانیون #الگوی_دینی در جامعه به حساب می آیند. به تعبیر حضرت امام: هیچ چیز به زشتی دنیاگرایی روحانیت نیست...
متاسفانه مدتی است در شهر خودمان مشاهده میکنیم که بعضی از روحانیون محترم از ماشین های #اشرافی و دور از #شأن یک روحانی استفاده می کنند.
نمیدانم با چه منطقی این کار را برای خود توجیه میکنند اما میدانم -آنها هم بدانند- که این کار هم از #اثر_کلام حضرات می کاهد، هم برای بسیاری از مردم که برای حداقل های هزینه زندگی از صبح تا شب کار میکنند #دردآور است و هم اینکه این مساله، فاصله حضرات با #مردم را زیادتر می کند؛ مردمی که اساسا #فلسفه_طلبگی روحانیون، #تربیت_روحی و معنوی آنها بود...
راستی!
کسی که از زی ساده طلبگی خارج و به شیب دنیا متمایل شد چقدر در تربیت روحی و معنوی جامعه موفق است؟..
#تربیت_معنوی
#روحانیت
#مردم
#خواص
#زهد
@hamedkamaliardakani
✅روحانیت و گناه بدتر از اختلاس!
در یادداشت قبلی که با عنوان #روحانیت_در_سراشیبی_دنیا منتشر شد سه مورد از اثرات سوء میل به اشرافیت و دنیاطلبی روحانیت را بیان کردیم. در این یادداشت میخواهیم از #عمق تاثیر منفی این رفتار نابجا در جامعه صحبت کنیم.
اگر در جامعه ای مسئولی اختلاس کند یا گناه اقتصادی دیگری انجام دهد طبیعی است که اثر سوء بسیاری دارد؛ از جمله اینکه مردم را ناامید می کند، دل محرومان جامعه به درد می آید و بسیاری از اثرات دیگر که اینجا مجال بیان آن نیست.
اما...
اما وقتی در نظام اسلامی، روحانیت که رأس مجموعه است و #متولی_دین مردم به حساب می آید از عموم مردم جامعه خود فاصله بگیرد و به سمت #اشرافیت و زخارف دنیا حرکت کند چه اتفاقی می افتد؟ بنظر من اتفاقی #خطرناک_تر از اختلاس!
چگونه می توان با این فاصله، مردم را از دنیا رهاند و به آخرت رساند؟ چگونه می توان با نفَس پاک و زلال خود روی منبر برای مردم از عدم دلبستگی به دنیا گفت؟ بااین شرایط چگونه می توان در مسیر انقلاب اسلامی حرکت کرد؟ در حالیکه حضرت امام فرمودند: "تنها کسانی تا آخر خط با ما هستند که #درد_فقر و #محرومیت را چشیده باشند." (67/4/29)
اگر با این خوی اشرافیت و دنیاطلبی علی الخصوص در بین روحانیت #مبارزه نشود مردم از دین زده می شوند و به همین سادگی متولیان دینی مخاطبان خود را از دست می دهند. در حالیکه اساسا انقلاب اسلامی صورت گرفت تا مردم در سایه آن عمیقا دینداری کنند. البته اگر متولیان دین بتوانند در سایه انقلاب اسلامی خود را از چنگال دنیا برهانند!
بنابراین به علت تاثیر عمیق اشرافیت روحانیت در بی دینی مردم باید حساسیت بیشتری در رابطه با این مساله داشت. #خطر خطری جدی است و نمی توان به سادگی از کنار آن عبور کرد.
🔸حضرت امام فرمودند:
"اگر خدای نخواسته مردم ببینند که آقایان وضع خودشان را تغییر داده...و رفت و آمدهایشان مناسب روحانیت نیست و آن چیزی را که نسبت به روحانیت در دلشان بوده است از دست بدهند، از دست دادن آن همان و از بین رفتن اسلام و جمهوری اسلامی همان!"
(صحیفه، ج19، ص188)
#انقلاب_اسلامی
#روحانیت
#اشرافیت
#مبارزه
@hamedkamaliardakani
✅آیا نظام فعلی ما یک نظام اسلامی است؟!
حدود ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و در این مدت فرازها و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشته ایم. گاهی موج فراز و فرودها چنان زیاد است که وقتی به عرصه جامعه نگاه می کنیم سوالات و شبهاتی از این قبیل زیاد شنیده می شود که:
- آیا نظام ما با وجود این همه #اشکالات، همچنان اسلامی است؟
- ملاک دینی بودن نظام چیست؟
- چرا رهبری بعضی مسئولین را عزل نمی کند؟
- برای اینکه #حیثیت_دین لکه دار نشود آیا بهتر نبود روحانیون انقلاب نمی کردند؟
- آیا نظام ولایت فقیه #کارآمدی لازم را داشته و دارد؟
- نظام ما چقدر به حکومت علوی و نبوی شبیه است؟
- و...
🔻برای پاسخ به این سوالات پیشنهاد میکنم کتاب
"نظام ولایت فقیه؛ نظام علوی یا مهدوی؟! نوشته محمد نجفی"
را مطالعه کنید.
نویسنده در این کتاب #بسیار_مختصر و کم حجم خود می کوشد با توصیف فضای حکومت علوی و حکومت نبوی و مقایسه آن با نظام موجود (نظام ولایت فقیه) علاوه بر ارائه #فهم_واقع_بینانه از حکومت دینی، #مدلی ارائه دهد تا خواننده بتواند خود، مسائل را #تحلیل کرده و پاسخ شبهات و سوالات خود را پیدا کند.
#معرفی_کتاب
#نظام_اسلامی
#تحلیل_سیاسی
#شبهات
@hamedkamaliardakani
✅در رابطه با مسئولان "حمل بر صحت" معنا ندارد!
توجه به این نکته لازم است که احکام اسلام گاهی در #مسائل_فردی نسبت به مسائل اجتماعی متفاوت است و انسان دو وظیفه متفاوت دارد. نباید این دو را خلط کرد. حتی #غیبت و #آبروبردن که گناهان بزرگی است گاهی در #حیطه_اجتماعی جایز و بلکه واجب می شود!
روایات زیادی در صحت عمل برادر مؤمن یا مسلمان وجود دارد که علما از آن "اصل حمل بر صحت" را استخراج کرده اند. اما باید توجه داشت که این مساله در حیطه تکالیف فردی است.
در مسائل اجتماعی و مسئولیت های اجتماعی چطور؟!
آیا باید نسبت به مسئولین جامعه -از آن جهت که مسئولیت دارند- همیشه اصل را بر صحت عمل گذاشت؟
بله! اگر اخلاق بدی در مورد خودشان-فارغ از حوزه مسئولیتشان- شنیده شد باید حمل بر صحت کرد اما اگر شنیده شد یا مشخص شد که در پست خود کوتاهی کرده و سستی و تنبلی و احیانا خیانت میکنند، باز هم حمل بر صحت؟!
خیر! نه تنها نباید حمل بر صحت کرد بلکه مهمترین و بالاترین مرتبه #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر همینجاست.
در رابطه با مسئولان نظام، آنجا که به مسئولیتشان ارتباط پیدا می کند حمل بر صحت معنا ندارد. البته این معنایش این نیست که بدبین باشیم و اصل را بر خیانت افراد بگذاریم؛ نه...بلکه معنایش این است که دائم باید #نظارت_مردمی وجود داشته باشد.
حضرت امام خمینی ره که کسی جرئت نمیکرد نزد ایشان از کسی غیبت کند اما خود ایشان در مواضع اجتماعی میفرمایند:
"غیبت و تهمت به آخوند مزدور، جایز و واجب است تا آبروی او ساقط بشود وگرنه امام زمان را ساقط میکند."
مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود نیز فرمودند همه مراقب باشند و نظارت بر همه ما باید وجود داشته باشد چون #خطر_ارتجاع و #خیانت و #فساد همیشه وجود دارد.
البته این سخن امروزِ رهبری نیست. بیش از 20 سال است که نگاه رهبری چنین است. ایشان در دی ماه سال 1370 در جمع مردم بوشهر چنین میفرمایند:
"در کار اداری، «حمل بر صحت» وجود ندارد؛ مثلًا بگویید لابد دارند کارشان را میکنند؛ نخیر. البته همه برادران خوبند؛ اما خوب، معنایش معصوم که نیست. خوبند، یعنی خیانت نمیکنند؛ اما اشتباه هم نمیکنند؟ تنبلی هم نمیکنند؟ گاهی سستی هم گریبانشان را نمیگیرد؟ بنده به خودم که نگاه میکنم، میبینم آدم ضعیف و سستی هستم و در جاهایی همین احساسات بشری گریبان بنده را میگیرد. اگر نهیب نزنم، اگر حواسم جمع نباشد، اگر به خودم نرسم، در تنبلی غرق میشوم. بنده اینطورم، شما هم همینطورید؛ ما بالاخره مثل هم هستیم.
ما باید مواظب باشیم که اولًا کار انجام بگیرد؛ ثانیاً درست انجام بگیرد."
#مسائل_اجتماعی
#اسلام_ناب
#خواص
#نکته
@hamedkamaliardakani
🔸بازخوانی افکار آیت الله خاتمی(1)
✅جامعه ما چقدر حیات دارد؟!
یکی از علائم #جامعه_مرده این است که مفاخر و بزرگان خود را نه تنها مورد بازخوانی قرار نمی دهد که فراموش می کند. برای #احیای_جامعه لازم است بزرگان آن جامعه سال به سال و روز به روز مورد توجه قرار گیرند به این معنا که افکارشان مورد #تحلیل قرار گیرد و بخصوص برای نسل جدید بازخوانی شوند. نه اینکه صرفا با برنامه های تشریفاتی از آن ها #تجلیل شود!
متاسفانه شهدا و علما و بزرگان و #الگوهای_جامعه_ما بیشتر از آنکه تحلیل شوند تجلیل می شوند. بله تجلیل می شوند اما روز به روز جامعه ما از آنها دور می شوند. جامعه ای که مفاخر خود را از یاد می برد محکوم به فناست!
به عنوان مثال، یکی از بزرگترین شخصیت های شهرمان یعنی #آیت_الله_خاتمی را چقدر میشناسیم؟ چقدر افکار ایشان برای نسل جدید تحلیل و بازخوانی می شود؟ نسل جوان ما چقدر ابعاد مختلف شخصیت ایشان را می شناسد؟..
🔸با توکل بر خدا و با استمداد از روح متعالی آیت الله خاتمی قصد داریم به قدر وسع، ابعادی از شخصیت ایشان را در سلسله یادداشت هایی مورد بازخوانی قرار دهیم.
🔹ادامه دارد...
#آیت_الله_خاتمی
#روحانی_انقلابی
#تحلیل_بزرگان
#اسلام_ناب
@hamedkamaliardakani
#یادداشت_دیگران
✅ این بار روی دوش کیست؟!
سال #حمایت_از_کالای_ایرانی،
باز هم سال جدید باز هم نامگذاری!
خیلی ها تصور می کنند این نامگذاری ها بی اثر است... خوب چه کسی باید این تسمیه ها را اثرگذار کند جز من و تو و ما!
وقتی تولیدکننده منتظر #استقبال مردم و مردم منتظر بهبود #کیفیت بمانند دور باطلی شکل می گیرد و طبعا شعار سال تحققی نخواهد یافت...
راستی کدام درست می گویند؟ تولید کننده یا مردم؟ کدام باید پیشقدم شوند؟
جواب این است که هر دو! هر دو باید شروع کنند. قدم های اول قدم های #جهادی است...فداکاری می خواهد. از خودگذشتگی می خواهد...شاید در ابتدا مجبور باشی کالای کم کیفیت ایرانی هم بخری و یا تولید کننده با فداکاری و همه سختی ها و بدهی ها و مانند ان کیفیت خود را بهبود ببخشد ولی چاره چیست؟
این فداکاری ها #عند_الله ثبت خواهد شد و خود مایه برکت خواهد بود اگر نیت زمین نماندن حرف #امام_جامعه باشد...
حقیقت این است که #ولایتمداران چه از تولید کننده باشیم چه مصرف کننده اگر عَلَم شعار سال را برداریم و عملی کنیم, کشورمان پیشرفت خواهد کرد...
بگذار یک عده ای بعدا به اسم خود تمام کنند...مردم و خدای مردم که می داند کافیست... مهم این است که مردم به #نظام_اسلامی امیدوار خواهند شد...
پس بسم الله!
✍حجت الاسلام دکتر حمید کمالی
@hamedkamaliardakani
✅داشتن اطلاعات دینی غیر از دینداری است!
در مباحث دینی #عمل خیلی جایگاه ویژه ای دارد. اساسا جاافتادن یک مطلب یا محتوای دینی بدون عمل به آن کم محقق می شود. کسی حجاب را عمیقا درک میکند که خودش با حجاب باشد. کسی عمیقا نماز را درک می کند که واقعا نماز بخواند؛ باهمه مقدمات و مؤخراتش. کسی عمیقا #آرامش را می فهمد که حقیقتا با خدا ارتباط برقرار کند.
برای کسی که نماز نمیخواند یا حجاب ندارد یا روزه نمی گیرد یا صدقه نمی دهد یا... چگونه می توان از فواید نماز و حجاب و روزه و صدقه گفت؟! این منطق نتیجه ای ندارد جز پر شدن #اطلاعات_دینی در ذهن مخاطب! و اطلاعات دینی داشتن غیر از #دینداری_کردن است.
بسیاری از ما اطلاعات دینی خوبی داریم اما چون در #فضای_عمل قرار نگرفته ایم و خود را به عمل کردن به آموزه های دین عادت نداده ایم #زیبایی_دین را هم درک نمی کنیم. وقتی زیبایی دین را درک نکنیم نمی توانیم مبلغ دین باشیم، اثرگذاری کم می شود، گاهی حتی عامل دین گریزی افراد می شویم!
بسیاری از جوانان در رابطه با #وجود_خدا سوال دارند. میگویند خدا را برای ما اثبات کن. اصلا چه کسی گفته عالم خدایی دارد؟ در اینکه سوال حقی است شکی نیست اما غفلت نکنیم که صرفا پاسخ علمی به این سوال- که الحمدلله زیاد هم بیان شده است- جوان را اقناع نمی کند. بسیاری از اوقات #حس_بی_دینی_جوانان بخاطر این نیست که خدا به لحاظ علمی برایشان اثبات نشده است بلکه بخاطر این است که خود را در فضای دینداری قرار نداده و سعی نکردند با خدا #ارتباط برقرار کنند و البته #دیندار_واقعی هم خیلی مشاهده نکرده اند!
پاسخ سوال جوانان ما در ارتباط با خود خداست نه از تصدیقات و تصوراتی که در براهین اثبات خدا در ذهنش نقش می بندد. طبیعی است که ارتباط برقرارکردن با #فضای_دینی لوازم خاص خود را دارد و درک فضای دینی و #چشیدن_دین بدون رعایت لوازم آن ممکن نیست. #مدرنیته فضای دینی را از بین برده و دینداری را صرفا به انجام اعمالی بی روح تقلیل داده است. البته می توان به برکت #سحرخیزی و مراسم هایی چون #اعتکاف و #هیئت و #زیارت_ائمه (به برکت نظام اسلامی) سری به فضای دینی زد و با خدا ارتباط گرفت!
احساس نکنیم برای دینداری فقط باید اطلاعات دینی خود را افزایش دهیم؛ بله. اطلاعات دینی نظام مند لازم است اما کافی نیست. باید بیش از پیش به مقوله #عمل بپردازیم تا توفیق درک دین شامل حالمان شود!
#معرفت_دینی
#نظام_فکری
#نکته
@hamedkamaliardakani
#یادداشت_دیگران
✅ حتما حتما بخوانید!
🔸از زبان یک دانشجوی ایرانی رشته کامپیوتر در فرانسه
🔻مشکل امنیتی نرم افزار پیام رسان تلگرام
https://t.me/MojtabaInFranceMedia/76
دیروز در همایشی در شهر رن فرانسه وقتی با یکی از متخصصین فرانسوی در زمینه امنیت نرم افزار صحبت میکردم اتفاق جالبی افتاد. بدون اینکه بداند من ایرانی هستم و بدون اینکه بداند قرار است در ایران نرم افزار تلگرام فیلتر شود و بدون اینکه اصلا بحث ما به نرم افزارهای پیام رسان مربوط باشد، اتفاقی به من گفت که روز قبل مطلبی از یکی از دوستانش دریافت کرده است که نشان میدهد توانستهاند لیست نام و شماره موبایل همه کاربران تلگرام را استخراج کنند و بفروشند.
بعد از او درخواست کردم که این خبر را برای من ارسال کند و او لینک زیر را برای من فرستاد:
https://imgur.com/a/RPQr2
اگر به تاریخ این خبر نگاه کنید میبینید که برای ۲ روز پیش است. بعد آن شخص به من از امنیت پایین نرم افزار تلگرام گفت و اشاره کرد که نرم افزار پیام رسان Signal از نظر امنیت و همچنین حفظ حریم خصوصی در حال حاضر بهترین پیام رسان است. (البته احتمالا از نرم افزارهای پیامرسان ایرانی مطلع نبود و این نظر او حتما پیامرسانهای ایرانی را شامل نمیشود).
همچنین مقاله زیر را برای من فرستاد و گفت مشکلی امنیتی تلگرام در مقاله زیر مطرح و شرح داده شده است:
https://eprint.iacr.org/2015/1177.pdf
https://t.me/MojtabaInFranceMedia/77
شنیدن خبر لو رفتن لیست اسامی و شماره موبایل همه کاربران تلگرام بسیار تأسفناک و غم انگیز بود. امیدوارم مهندسین و متخصصین نرم افزار در ایران هرچه سریعتر عقبماندگیهای باقیمانده در این حوزه را برطرف کنند.
پ.ن ۱: من از میزان صحت این خبر مطلع نیستم و فقط از مکالمهای که با این شخص داشتم، نقل قول کردم و لینکهایی که برای من فرستاد رو هم اضافه کردم. و البته احتمال دادم این مقالهای که به آن اشاره شد برای مهندسین فعال در حوزه پیامرسان مفید باشد.
پ.ن ۲: تمام نرمافزارهای دنیا در ابتدای تولیدشان نقصهایی دارند که به مرور و با حمایت کاربرانشان برطرف و یا کمتر میشوند. حتی شرکت مایکروسافت هم که ویندوز را تولید میکند در ابتدا ایراداتی دارد که بعد از مدتی با بروزرسانی برخی از آنها را حل میکند.
پ.ن ۳: قرار است امسال در ارتباط با کالای ایرانی، تعصبی برخورد کنیم. اگر کالای ایرانی بهتر از کالای غیر ایرانی بود که به صورت طبیعی مردم آن را انتخاب میکردند و دیگر مشکلی وجود نداشت. تعصبی برخورد کردن یعنی با وجود اینکه میدانیم کالای خارجی از ایرانی بهتر است، کالای ایرانی را انتخاب کنیم و منافع بلند مدتمان را در نظر بگیریم. (که البته در بسیاری از موارد کالای ایرانی از خارجی بهتر هم هست.)
@MojtabaInFrance
حامد کمالی | زاویه دید!
🔸بازخوانی افکار آیت الله خاتمی(1) ✅جامعه ما چقدر حیات دارد؟! یکی از علائم #جامعه_مرده این است که
زاویه دید!:
🔸بازخوانی افکار آیت الله خاتمی(2)
✅خاتمیِ مکتبی و صریح و انقلابی!
شاید برایتان جالب باشد که تفکرات آیت الله خاتمی خیلی مانند اطرافیان شان نبوده و بهتر است بگوییم اطرافیان ایشان خیلی مانند ایشان فکر نمی کنند.
برای مثال #آزادی از نظر ایشان -که مبتنی بر شریعت اسلام است- محدودیت دارد و یکی از چیزهایی که می تواند آن را محدود کند #دین و مقررات اسلامی است. دقت کنید؛ این تفکر نقطه مقابلِ تفکر کسی است که قائل است هرجا آزادی با دین تلاقی یافت آزادی نباید محدود شود و این دین است که باید به حاشیه برود!!
آیت الله خاتمی قائلند:
"آزادی فطری انسان است و فقط مقررات اسلامی است که می تواند آزادی را محدود کند." (کتاب روح باران، فرهنگ گفتار، ص30)
ایشان همچنین در رابطه با کسی که بر #ضد_قانون عمل کند و آزادی مردم را سلب کند تا به اغراض شخصی خود یا حزب خود برسد میفرمایند:
"هرکسی در جمهوری اسلامی قدمی بردارد که آزادی مردم حتی به اندازه یک رأی خدشه دار شود در پیشگاه خداوند #مسئول است." (همان، ص30)
اما از مفهوم آزادی که بگذریم در مساله #تقابل_با_بیگانگان دیدگاه ایشان بر خلاف بعضی از اطرافیان ایشان #دیدگاه_صریح و قاطعی است. ایشان قائل به #نفی غرب در سه حوزه سیاست، فرهنگ و اقتصاد هستند و هیچگونه تعاملی را بر نمی تابند. ایشان در بیاناتی در رابطه با آموزش و پرورش میفرمایند:
"آموزش و پرورش ما هنوز راه درازی در پیش دارد تا به آموزش و پرورش اسلامی تبدیل شود. ابتدا باید #سوغات_فرهنگ_گذشته به طور کامل زدوده شود تا بتوان فرهنگ اصیل اسلامی را وارد آن کرد." (همان، ص31)
همچنین ایشان هدف نهایی آموزش و پرورش را اینچنین بیان می کنند:
"هدف غایی آموزش و پرورش این است که نیروهایی مفید را برای آینده کشور تربیت کند و آنها را آماده رویارویی با حیله ها و مکرهای دشمنان سازد." (همان، ص33)
علاوه بر این، ایشان #عدم_استقلال فکری و فرهنگی را عامل گرفتاری ملت ها می دانند. چیزی که هم اکنون نیز در #مدیران رده بالای نظام با آن مواجه هستیم و حقیقتا همین گرایش ها و ذهنیت ها عامل بسیاری از مشکلات و گرفتاری های کشور است. ایشان می فرمایند:
"ملتی که برنامه ریزی آموزش و فرهنگ جوانانش در دست دیگران بیفتد همیشه #گرفتار می ماند." (همان، ص33)
🔸حال سوال اینجاست که مدعیان حامیِ آیت الله خاتمی چقدر به اندازه ایشان #مکتبی و صریح و #انقلابی هستند؟...
🔹ادامه دارد...
#آیت_الله_خاتمی
#روحانی_انقلابی
#آزادی_مشروع
#غرب_ستیزی
#اسلام_ناب
@hamedkamaliardakani
✅...اینک "ما" و بارِ بر زمین مانده!
در این اوضاع کنارکشیدن آمریکا از برجام و مسائل پیش آمده حرف و حدیث زیاد است تا جایی که بعضی حرف از استیضاح رییس جمهوری میزنند و دلایلشان هم ظاهرا غیرمنطقی نیست اما...
تا وقتی افکار عمومی توسط خواص اهل حق روشن نمی شود و #تبیین صورت نمی گیرد طرح استیضاح هم آلتی می شود برای مظلوم نمایی. عمده رسانه ها متاسفانه تکلیف خود را دامن زدن به مسائل حاشیه ای میدانند.
باید به خود بیاییم و روشنگری کنیم. باید #حرف بزنیم. امروز واقعا سکوت و بی تفاوتی #خیانت است. هرکسی که اندکی دلبستگی به امام و انقلاب و جریان حق دارد باید اقدام کند. باید روشنگری کند. باید فضای بی تفاوتی را از بین ببرد. باید ملت را بیدار کرد. باید ذهن های عوامی را از بین برد. باید به مردم #تحلیل داد. باور کنیم دیگر خواب بس است...
باور کنیم همین سرخوش بودن های خیالی و #توهم_انجام_تکلیف جماعت حزب الله مدینه بود که حسین علیه السلام را در کربلا تنها گذاشت.
اگر فقط و فقط #بیانات_رهبری_معظم را مطالعه کنیم و در هر جمع و گروهی بازخوانی کنیم بسیاری از شبهات و سوالات پاسخ داده می شود و #حساسیت مردم بیشتر خواهد شد. تاریخ اسلام به ما نشان می دهد اگر حرف امام جامعه به گوش مردم نرسد این #جریان_نفاق است که سوار بر #جهل مردم شده و طوری جولان خواهد داد که عملا امام جامعه به حاشیه کشیده خواهد شد و می شود آنچه نباید بشود...اینک ما و باری که بر زمین مانده...
باید دید در این #امتحان_الهی چه میکنیم و این تاریخ است که قضاوت خواهد کرد!
#تحلیل_سیاسی
#روشنگری
#خواص
@hamedkamaliardakani
✅پیشنهاد مطالعاتی!
با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و ضرورت بالارفتن معرفت برای ارتقای سطح عبودیت لازم است کتابهایی مطالعه شود. افراد زیادی هم سوال کردند که چه مطالعه کنیم؟!
پیشنهاد من این است که:
🔻بجای اینکه چندین کتاب اخلاقی مختلف بخوانید کتاب #آزادی_معنوی را چندین بار بخوانید!🔻
کتاب آزادی معنوی #استاد_شهید_مطهری حاوی مطالب عمیق اخلاقی با تکیه بر مبانی اسلام است و تمرکز و تعمق در آن بسیار پربرکت خواهد بود ان شاء الله.
التماس دعا
#معرفی_کتاب
#نظام_فکری
#معرفت
@hamedkamaliardakani
✅ و باز هم نقش تاریخی خواص!
وقتی از گوشه و کنارمان #صدای_نارضایتی_مردم می آید و #مطالبات_حق هم دارند چه باید کرد؟ چه مسئولیتی بر عهده ماست؟
آیا در این شرایط درست است که همه به فعالیت خود مشغول شویم و کاری به فضای جامعه داشتیم؟ آیا درست است که از حلقوم روحانیون ما درد مردم شنیده نمی شود؟ آیا بی انصافی و بالاتر از بی انصافی، خودخواهی نیست که به فکر عبادت شخصی خودمان باشیم و اهتمامی به امور مسلمانان نداشته باشیم؟...
در شرایط فعلی باید #واسطه مردم و مسئولان شد. باید درد مردم به وسیله #خواص به مسئولان مربوطه برسد. مطالبات مردم باید توسط #نخبگان_جامعه دنبال شود. اگر این فعالیت را کلید زدیم به راحتی تهدید را به فرصت تبدیل کرده ایم.
اما اگر نخبگان جامعه اعم از قشر دانشجو، طلبه، فعالان فرهنگی و اجتماعی و... خواب باشند سنت خداوند است که جبهه حق آسیب جدی می بیند. باید بیدار شد و دیگران را نیز بیدار کرد و لشگر مطالبه گر به راه انداخت و مسئولان را پاسخگو کرد!
بله البته باید مردم را از نقشه شوم #دشمن_خارجی که ایجاد نارضایتی و القای #ناامیدی است آگاه کرد اما بصیرت بخشی در صورتی محقق می شود که مردم احساس کنند مطالبات به حق شان دنبال می شود.
بنابراین باز هم خواص اند که گرهگشا هستند. با کمکاری مان نگذاریم ضعف های دولت و مجلس و بعضی مدیران به پای #کل_نظام_اسلامی نوشته شود!
#مطالبه
#خواص
#درد_مردم
@hamedkamaliardakani
✅ این جبهه نیرو ندارد!
رهبر انقلاب، صبح دیروز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه:
قوه قضاییه باید #مظهر_عدالت و #پناهگاه_ملت باشد...قاضی متخلف و خیانتکار را به مردم معرفی کنید!
🔻این مساله نشان می دهد حتی در مراکزی که ریاست آن مجموعه مستقیما با نظر رهبری تعیین می شود نیز #کم_کاری زیاد می شود، همه به وظایف خود عمل نمی کنند، #نیروی_انقلابی در آن مجموعه نیز کم است!
راستی چند درصد مردم اطلاع دارند که #مه_آفرید که 3هزار میلیارد #اختلاس کرد در بامداد سوم خرداد سال 1393 اعدام شده و 5هزار میلیارد به خزانه دولت برگشته است؟...
چرا اینقدر کم کاری وجود دارد که برای تزریق #امید به مردم جامعه حتی اطلاع رسانی ها نیز ضعیف است. دشمن هم دقیقا همین عدم تزریق امید را میخواهد. نکند #پروژه_نفوذ تا قوه قضاییه هم نفوذ پیدا کرده است؟!
🔸حقیقتا #جبهه_انقلاب_اسلامی_نیرو_ندارد... حتی در مجموعه هایی که ریاست آن مستقیما با نظر رهبری تعیین می شوند.
@hamedkamaliardakani
✅ حوزه های علمیه! بیدار شوید...
بدون شک یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد نهضت اسلامی و تشکیل حکومت دینی، ورود جدی #روحانیت در این عرصه بوده و اگر چنانچه انقلاب اسلامی بخواهد بقا داشته باشد باز هم حوزه های علمیه هستند که #مسئولیت بزرگی بر دوش دارند.
در طول تاریخ انقلاب اسلامی روحانیت نقش بسیار موثری در تقویت نظام اسلامی داشته اند و همچنان هم بسیاری از علما و روحانیت ما علی الخصوص طلاب نسل جوان، در پیشبرد آرمان های انقلاب اسلامی فعال اند.
با وجود جریان فعال و همراه انقلاب اسلامی در حوزه ها گاهی اوقات درگیر #حاشیه_ها شده و از مسائل #اصلی دور می شود.
به عنوان مثال: از شروع سال جدید تاکنون بیش از سه ماه می گذرد؛ حوزه های علمیه در جهت تحقق شعار سال(#حمایت_از_کالای_ایرانی) چه قدمی برداشته اند؟ آیا جلسه ای برای آن گذاشته اند؟ آیا نشست و همایش و جلسات تبیینی در موضوع #اقتصاد_مقاومتی برگزار کرده اند؟ اساسا نسبت طلاب با اولویت های امروز کشور چیست؟ طلبه چه نقشی دارد؟ ..
اینکه #دغدغه_اصلی امروز ولی جامعه، دغدغه اصلی طلاب و روحانیون ما -با توجه به ظرفیت عظیمی که دارند- نباشد حقیقتا جای نگرانی دارد.
امید است مدیران بزرگوار حوزه های علمیه (اعم از خواهران و برادران) بیش از پیش به مسائل جاری کشور توجه نموده و به #اولویت_ها بپردازند که منجر به مظلومیت ولی جامعه نگردد.
#خواص
#گفتمان_سازی
#اولویت
@hamedkamaliardakani
✅شیبِ خندوانه به کجا ختم می شود؟..
بر کسی پوشیده نیست که تغییرات فرهنگی چه در جهت مثبت و چه منفی بسیار آرام، نرم و تدریجی انجام می شود و متولیان فرهنگی باید به این #تدریج توجه ویژه داشته باشند.
معمولا با گذشت زمان وقتی نگاهی به عقب می اندازیم متوجه تغییر فرهنگ می شویم. #دشمن در موارد زیادی بسیار بسیار نرم کار کرده و توانسته است نگرش و عملکرد جامعه ما تحت تاثیر قرار دهد.
اگر گاهی به فیلم های قدیمی که #آی_فیلم پخش می کند نگاه کنید کاملا مشخص است که چطور بصورت نرم #حیا و عفت و #حریم ها کمرنگ شده است.
متولیان فرهنگی باید تیزبین بوده و تغییرات تدریجی فرهنگ را ملاحظه کنند و از همان ابتدا حساسیت داشته باشند و تا #عادی_سازی صورت نگرفته جلوگیری یا جهت دهی کنند.
سری جدید برنامه #خندوانه چه تفاوتی با قبل دارد؟ #اختلاط زن و مرد و عادی سازی روابطی که #اسلام_عزیز بنا به مصالح واقعی بسیار #حساسیت نشان داده است. چرا اعتراضی نمی شود؟ چون سری قبل، زن و مرد وجود داشت و از آنجا که توجه به این تدریج وجود ندارد اعتراضی هم نبود. اما این شیبِ عادی سازی و #حریم_شکنی تا کجا ادامه خواهد داشت...معلوم نیست!
حقیقت این است که ما به متولیانی در عرصه فرهنگ نیاز داریم که با #نگاه_کلان به مسائل و با #پویا انگاشتنِ پدیده های فرهنگی، قدرت تحلیل و پیش بینی داشته باشند قبل از آنکه کار از کار بگذرد نه آنکه با نگاه جزئی و #ایستا به فرهنگ، دائم دست به #توجیه_المسائل دینی بزنند و بدون آنکه خود بخواهند عامل تزریق فرهنگ بیگانه شوند.
#حریم
#نفوذ
#فرهنگ
@hamedkamaliardakani
✅در مساله موسیقی هم همین است...
در ادامه یادداشت قبل باید گفت فقط حریم زن و مرد نیست که از بین رفته است...در مساله #موسیقی هم همین است...اول انقلاب حضرت امام میفرمایند که بعضی به این بهانه که جوانان ما سراغ شبکه های خارجی نروند میخواهند رادیو و تلویزیون موسیقی پخش کنند، نخیر...اینها درست نیست...موسیقی مخدر جوانان است...بگذارید بروند..عجالتا شما آلوده نباشید! (نقل به مضمون از صحیفه امام، ج8، ص200)
یعنی سیاست و #افق نباید این می شد که متاسفانه شد. الان دیگر مگر میشود جمعش کرد؟!
کاملا عادی است...
ممکن است بگویید خب نمی شود حذف کرد که. پاسخ این است که بله کسی نمی گوید همان اول که انقلاب شد هرچه موسیقی است جمع شود. امام هم این را نمیخواهد بگوید چون نه شدنی است نه در عمل چنین چیزی را امام تایید کرده است..حرف این است که سیاستی که پیش میگیریم این باشد که بیشتر توجه ما به درون انسانها باشد و برای بهجت و انبساط خاطر روح و روان هم بر همین مبنا کار شود و کمتر برویم دنبال موسیقی زمینی که توجه انسان را به بیرون انسان سوق می دهد.. افق #بلندمدت مان این باشد...تا لااقل بعد از بیست سال..بیست و پنج سال دیگر موسیقی کم شود. یا لااقل موسیقی هایی متناسب با روح متعالی انسان ترویج یابد....در عمل می بینیم چنین نشده...لذا بعد از این همه سال تازه شبکه نسیم انگار دارد عقده گشایی می کند....این مسیر غلط بوده و هست.
قرآن کریم می فرماید "لاتتبعوا خطوات الشیطان.." #گامهای_شیطان را مواظب باشید. قدم های اول را تبعیت نکنید...وگرنه بعدش مبارزه سخت است...خب ببینید الان مگر می شود موسیقی را از تلویزیون و جوانان ما گرفت...حتی مداحی های ما هم همراه با موسیقی است......
#آسیب_شناسی
#موسیقی
#نفوذ
@hamedkamaliardakani