💠 برتری اعضای شبکه نویسندگان حوزوی در رویداد «یادگار ماندگار حاج شیخ»
🔸آیین اختتامیه رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» به مناسبت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم برگزار شد.
👌داوران این رویداد رسانهای در بخش تیتر و یادداشت و سرمقاله از میان بیش از ۴۵۰ اثر متنوع رسانهای، آثار اعضای شبکه نویسندگان حوزوی و تحریریه یادداشت رحا مدیا را برگزیدند.
🔅دکتر علیرضا استادیان خانی از خبرگزاری رسا و عضو شبکه نویسندگان حوزوی در بخش تیتر، رتبه نخست رویداد یادگار ماندگار حاج شیخ را کسب کرد.
🔅در بخش یادداشت و مقاله نیز سه نفر از اعضای شبکه نویسندگان حوزوی و تحریریه یادداشتنویسی رحامدیا خوش درخشیدند؛ حجت الاسلام محمدرضا بابایی از پایگاه خبری صدای حوزه رتبه اول و یوسف پورجم از رسانهی رحا مدیا رتبه سوم این بخش را کسب کردند و حجت الاسلام صداقت از خبرگزاری رسا در جایگاه شایسته تقدیر قرار گرفت.
🔗متن کامل
#جهاد_روایت
#تبلیغ_مکتوب
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
🔻معضل تغییر ساعت رسمی
گویا تغییر ساعت رسمی کشور بازبچه دولت و مجلس شده است. در دولت اول احمدی نژاد که دولت، ساعت را جلو نکشید، مجلس این قانون را از دولت گرفت و در مجلس تصویب کردند که ساعت در نیمه اول سال باید جلو برود. سالها به این منوال بود تا دوباره تصمیم گرفتند ساعت جلو نرود که حق هم همین بود.
حالا دوباره دولت لایحه داده که اختیار عقب، جلو کردن ساعت دست خودش باشد.
اگر مشکل شما ناترازی برق هست؛ اولا باید به فکر راه حل اساسی این مشکل مثل ساخت نیروگاه و توسعه پنلهای خورشیدی باشید.
ثانیا علیالحساب با تغییر ساعت ادارات، مشکل تا حدود زیادی حل میشود.
تغییر ساعت، مشکلات متعددی دارد و دوباره بحث ساعت قدیم و جدید مطرح میشود.
در خیلی از شهرستانها، خیلی از مردم ساعتهایشان را جلو نمیکشند و تعاملات را مختل میکند و مشکلات دیگر... .
#ساعت_رسمی
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
🔻 سهشنبهای که نیامد!
✍️صدیقه طهماسبی نژاد
چند سال پیش در پارک "شهدای غواص" کار فرهنگی را به اسم "سهشنبههای مهدوی" شروع کردم.
ماه محرم بود با اسم و محبت امامحسین _علیهالسلام_ دلهای شیعیان زیر و رو می شود. تمام دو ماه محرم و صفر را مراسم روضه و نماز جماعت در پارک برگزار کردم. پس از آن سه شنبههای مهدوی ادامه پیدا کرد. جمعی از خانمها عضو همیشگی این مجالس شده بودند.
کمکم به دخترانی که در مراسمات شرکت میکردند، مسئولیت دادم. فضا سازی و آماده کردن جایگاه سخنرانی. مدتی که گذشت دخترخانمهایی که تا حالا کم حجاب بودند، پوششان را درست کردند. حسشان این بود که کارهای مجلس امام حسین _علیهالسلام_ را هرکسی که انجام میدهد باید رفتارش هم حسین _علیه السلام _ پسندانه باشد.
در کار فرهنگی به ایدههای جدید، کارهای خلاقانه و حتی سخنران جدید نیاز است.
یک روز به فکر افتادم که یکی از بزرگان شهرمان را دعوت کنم اما نمیدانستم این درخواست را میپذیرند یا نه.
با خودم میگفتم شاید به خاطر سِمَت و جایگاهی که دارند حضور در پارک را قبول نکنند. شبیه غواصانی بودم که برای صید مروارید به دل دریای خروشان میزنند؛ دل به دریا زدم و با ایشان تماس گرفتم.
خودم را معرفی کردم. کارهایی را که از زمان کرونا تا الان انجام داده بودم کمی توضیح دادم.
با شنیدن صدای آرام و لحنی که بوی تایید از آن به مشام میرسید. دلم قرص شد به خودم جرأت دادم که پیشنهادم را بگویم:
"حاج آقا! میخواستیم این هفته درخدمت شما باشیم برای سخنرانی."
بدون معطلی گفتند: "چشم! چه روزی و چه ساعتی؟"
از خوشحالی مثل پرندهای بودم که در آسمان آبی پرواز میکند. زمان برنامه و نشانی محل برگزاری را به ایشان گفتم.
برای رسیدن سه شنبه آینده لحظه شماری میکردم. کارهایی که برای برپایی مراسم لازم بود به دخترها یادآوری کردم.
روز موعود فرا رسید؛ حال صاحبخانهای را داشتم که در انتظار مهمان محترمی باشد.
حاج آقا زودتر از ساعت سخنرانی آمدند. سیدی با عمامه و عبای مشکی از ماشین پیاده شد و به سمت ما آمد.
هنگام سخنرانی من گوشهای ایستاده و حواسم به برنامه بود.
یکی از خانمها آمد کنارم ایستاد. سرش را نزدیک صورتم آورد، ناباورانه درگوشی پرسید:
"ایشون همون مسئول نهاد رهبری دانشگاهن؟"
با لبخند گفتم:"بله، ایشون سیدمحسن شفیعی هستند."
با چشمهای گرد شده نگاهم کرد و گفت:
" وای، اصلا باورم نمیشه مسئولی وقت بزاره بیاد توی پارک برامون صحبت کنه!"
حاج آقا، مثل پدری مهربان و دلسوز بانوان آن جمع را تشویق به ادامه این جلسات کردند و از با برکت بودن کار گفتند.
پس از برنامه من از حضورشان تشکر کردم و خواهش کردم سخنران برنامه ماه آینده ما باشند.
ماه بعد فرا رسید. به دنبال برنامه ریزی بودم که بتوانم در وقت مناسبی حاج آقا را دعوت کنم. به خاطر اینکه اسفندماه خانمها مشغول خانه تکانی بودند در برنامهها کمتر شرکت میکردندو بعضی هفتهها برنامه اجرا نشد. سه شنبه آخرسال با خودم گفتم از حاج آقا برای سال ۱۴۰۱ وقت میگیرم.
چند روز بعدیکی از دوستان تماس گرفت و با گریه خبری داد که قلبم تیر کشید و اشک از چشمانم مثل گلوله های مذاب آتشفشان جاری شد. آن سه شنبه دیگر نیامد.
به یاد حجت السلام والمسلمین آقای سید محسن شفیعی(ره) نثار روح پاکشان گلصلواتی هدیه کنیم.
پ.ن
با تشکراز استاد بزرگوار خانم فاطمه فاطمی نهاد
#نویسندگان_حوزوی_خوزستان
@howzavian_khuzestan
.
📌حوزه_ی_قرن_دومی چه شکلی باید باشد؟
💠 نکوداشت بزرگ یکصدسالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم در انتظار صدور منشور جدید از سوی رهبر انقلاب است.
🔅پیشاپیش، اطاعت آقا...
#منشور_حوزه
#منشور_روحانیت
#ولایت_فقیه
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
💢ایموجیها راهی برای ارتباطات جدید
✍️مصطفی گودرزی، مدرس سواد رسانه نوشت:
▪️امروزه بسیاری از افراد برای تعامل با دیگران از ایموجی ها استفاده میکنند؛ ایموجیها به عنوان ابزارهای ارتباطی تصویری، تأثیرات شناختی و عاطفی متعددی بر مخاطب دارند و میتوانند مسیر ارتباطی را برای فرستنده پیام هموار تر کنند و به مخاطب در فهم پیام کمک بسزایی نمایند، در زیر به برخی از تأثیرات شناختی ایموجیها اشاره میشود:
1. تقویت احساسات و عواطف
🔻ایموجیها احساسات را بهطور مؤثری منتقل میکنند. بهعنوان مثال، استفاده از ایموجیهای خندهدار و خوشحال میتواند احساس شادی را در مخاطب تقویت کند و برعکس، ایموجیهای غمگین میتوانند احساس همدردی یا ناراحتی را ایجاد کنند.
آنها بر حالت روحی مخاطب تأثیر گذار هستند. استفاده از ایموجیهای مثبت ممکن است احساس خوشحالی و رضایت را افزایش دهد و بر عکس این مورد استفاده از ایموجیهای خشمگین و ناراحت میتواند حس منفی در مخاطب القا کند.
2. افزایش درک و فهم
🔻ایموجیها به روشنتر شدن پیامها کمک میکنند. بهعنوان مثال، استفاده از ایموجیهای مرتبط با موضوع میتواند به درک بهتر محتوا کمک و از سوءتفاهمها جلوگیری کند و از سوی دیگر تصاویر و نمادها معمولاً به یادآوری بهتر مطالب کمک میکنند. ایموجیها میتوانند به عنوان نشانههایی برای یادآوری موضوعات خاص عمل کنند.
3. ایجاد ارتباط نزدیکتر
🔻استفاده از ایموجیها احساس نزدیکی و صمیمیت را در ارتباطات آنلاین ایجاد میکند. این موضوع به خصوص در ارتباطات غیرحضوری (مثل پیامک یا شبکههای اجتماعی) اهمیت دارد و به کاهش احساس تنهایی و فاصله اجتماعی کمک میکنند. بهخصوص در زمانهایی که افراد به دلیل شرایط خاصی (مثل پاندمی) دور از یکدیگر هستند.
4. تأثیر بر زبان و ارتباطات
🔻ایموجیها به یک زبان جهانی تبدیل شدهاند که میتوانند در ارتباطات بینالمللی و فرهنگهای مختلف استفاده شوند. این موضوع میتواند به تسهیل ارتباطات و کاهش موانع زبانی کمک کند و همچنین آنها با تغییر در ساختار زبان بر روی نحوه نوشتن و برقراری ارتباط تأثیر گذاشتهاند و ممکن است به تغییر در ساختار زبان و عبارات منجر شوند.
5. تأثیر بر شناخت و تفکر:
🔻ایموجیها به تحریک تفکر خلاق کمک میکنند. استفاده از نمادهای تصویری ممکن است به افراد کمک کند تا زاویههای جدیدی را در تفکر و حل مسائل بررسی کنند و از طرفی ترکیب ایموجیها با متن میتواند تنوع را در ارتباطات افزایش دهد و به ایجاد ارتباطات جذابتر و مؤثرتر کمک کند.
در نتیجه ایموجیها نه تنها به عنوان ابزارهای تزئینی در ارتباطات دیجیتال عمل میکنند، بلکه تأثیرات عمیقتری بر روی شناخت، احساسات و تعاملات اجتماعی دارند. فهم این تأثیرات میتواند به بهبود ارتباطات و تعاملات انسانی کمک کند.
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
🎤 «سفینه غزل»؛ دفترچهای برای یادداشتهای شاعرانه دوران جوانی آیتالله خامنهای
✍️ گزارش بخش «امین» رسانه KHAMENEI.IR با موضوع جایگاه شعر و ادبیات در نگاه رهبر انقلاب اسلامی
علاقه آیتالله خامنهای به شعر در ایام طلبگی و بعد از درس خارج، ظهور و بروز بیشتری پیدا کرد. دیوان اشعار شعرا معمولاً جزو منابع مطالعاتیاش بود و حتی در این ایام خودش دست به کار شد: «زمانی که کلمهها و ترکیبهای موزون، مصرع و بیت شدند و به قلم او رسیدند، نام «نسیم» را برای سرودههای خود برگزید.
اما علاقه و اشتیاق دوران جوانی آیتالله خامنهای ماجرایی جدیتر از این چند بیت داشت: او علاوه بر تخلصِ نسیم، لقب «ضیاء الدین» را هم برای خودش انتخاب کرده بود. در پشت عکس خود، یادگاری به یک دوست، در ۱۳۳۵ش چنین نوشت: «هو العزیز. این عکس ناقابل را به رفیق مکرم و برادر معظم جناب آقای سیدهادی خسروشاهی تقدیم مینمایم تا از خاطر عاطر محو نشوم. احقر، ضیاءالدین حسینی خامنهای»
دفترچهای داشت که غزلهای ناب و بیتهای خاص و زیبا را در آن یادداشت میکرد. یک دفتر جداگانه هم برای نوشتن حدیثهای مورد علاقهاش تهیه کرده بود. «سفینه غزل» محل یادداشت شعرهای دوران جوانی آیتالله خامنهای بود. غزلها و تکبیتهای مورد علاقهاش را از شاعران دور و نزدیک در آن مینوشت و زیرش تاریخ میگذاشت. این تاریخها تا ۱۳۶۳ نزدیک به هم هستند، اما از آن سال به بعد دور از هماند.
پشت جلد کتابهای درسیاش هم همیشه از بیتهای شعر پُر بود؛ هر وقت از درس خسته میشد، آنها را میخواند و انرژی میگرفت. بعضی از بیتها را که خیلی دوست داشت، میداد خوشخط بنویسند و بعد آن را به دیوار اتاقش میزد تا همیشه جلوی چشمش باشد.
🗓 اول اردیبهشت؛ روز بزرگداشت شیخ مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف ملقب به #سعدی شاعر نامدار پارسیگوی ایرانی
✍️ «امین»؛ شعر و ادب فارسی به روایت حضرت آیتالله خامنهای
🔍 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید 👇
khl.ink/f/60041
#رهبر_انقلاب
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
گستره نقشآفرینی مؤثر طلاب در نظام اسلامی؛ از اندیشهپردازی تا گفتمان سازی و اجرا و نظارت
✍ علیرضا ابوالفتحی
🔰 در یک جمع خصوصی از فرهیختگان حوزوی، بحثی جذاب حول محور اینکه "چگونه طلاب حوزههای علمیه میتوانند در ایفای وظایف دینی و طلبگی خود، مفیدترین نقش خود را ایفا کنند؟" شکل گرفت. این پرسش، جرقه نگارش این یادداشت توسط حقیر شد؛ چراکه پاسخ به آن، نه فقط به تشخیص جایگاه طلاب در نظام اسلامی مرتبط است، بلکه به درکی عمیق از تقسیم کار این نهاد مهم در نظام اسلامی، مبتنی بر استعدادها و نیازهای جامعه نیاز دارد. تامل درباره اینکه آیا همه طلاب باید در یک مسیر واحد حرکت کنند؟ یا نظام حوزوی با تنوع در إیفای نقشها و مسئولیتهاست که به پویایی و کارآمدی میرسد؟
✅ به نظر میرسد در جواب باید گفت که نظام اسلامی، به مثابه پیکرهای زنده، نیازمند اعضایی است که هر یک برحسب ظرفیت خود، نقشی حیاتی ایفا کنند. این تقسیم وظایف، نه تنها در أبعاد کنشگری موفق نهاد روحانیت، که در ساختار مدیریت جامعه نیز ریشه دارد. فلذا در همین راستا طلاب و فضلای حوزههای علمیه نباید در یک قالب محدود تعریف شوند بلکه باید در ساحتهای ذیل تقسیم و نقش آفرینی مؤثر داشته باشند.
📌ساحت نخست: تولید اندیشه و عمقبخشی فکری نظام اسلامی در أبعاد مختلف دین
"برخی از طلاب، استعداد ذاتی در ورود به لایههای عمیق فقاهت، فلسفه، یا کلام اسلامی و ... دارند. این افراد، موتورهای محرکه تولید ایدههای نوین در تقابل با شبهات فکری یا نیازهای روز جامعهاند. علامه طباطبایی(ره) نمونه بارز این گروه است که با تربیت شاگردانی خصوصی مانند علامه مصباحها و شهید مطهری و شهید بهشتیها، جریانی از اندیشههای ناب اسلامی را پایهگذاری کرد. اندیشمندان و اندیشههای تولید شدهای که بعدها به إیدههای موسس و مبقیه و بازوان فکری و هدایتگری انقلاب اسلامی تبدیل شدند. آیا اگر آقاسیدعلی قاضی(ره) به جای تربیت شاگردان خصوصی همانند علامه طباطبایی ره، خود را ملزم به حضور در میدانهای دیگر میکرد، امروز شاهد چنین میراث فکری بودیم؟ پاسخ روشن است: خیر.
📌ساحت دوم: گفتمانسازی و انتقال اندیشه به بدنه جامعه
تولید اندیشه، بدون انتقال آن به لایههای مختلف جامعه ناتمام است. اینجاست که طلاب دارای مهارت در ارتباط گیری مردمی، خطابه و سادهسازی مفاهیم پیچیده فقهی و فلسفی و کلامی و...وارد میشوند. شهید مطهری(ره) که خود پرورش یافته مکتب آقاسیدعلی قاضی(ره) بود، نمونهای درخشان از این گروه است. او توانست مفاهیم عمیق فلسفی و اعتقادی را به زبانی قابل فهم برای عموم تبدیل کند و گفتمان اسلامی را در جامعه نهادینه سازد.
📌 ساحت سوم: اجرا، نظارت و جلوگیری از انحراف إیدهها
دستهای از طلاب، نه در میدان نظر، بلکه در عرصه عمل و مدیریت از استعداد و توانمندی ذاتی برخوردارند. آنان، مجریان چابک و ناظران دقیق بر اجرای صحیح ایدهها در نهادهای فرهنگی، سیاسی، یا اقتصادیاند. برای مثال، برخی از شاگردان علامه طباطبایی(ره) تنها در حوزه نظر محدود نماندند و در ساختارهای اجرایی انقلاب اسلامی نیز نقشآفرینی کردند و از انحراف مسیر انقلاب جلوگیری نمودند. البته ایفای این نقش، نیازمند درک واقعبینانه از شرایط جامعه و توانایی تبدیل اندیشه به برنامههای عملیاتی توسط این قشر از طلاب است.
🤌 بنابراین حوزههای علمیه، به مثابه "کارگاه تربیت نیروهای چندمهارتی" برای نظام اسلامی، باید به تنوع استعدادهای طلاب احترام بگذارد. انتظار اینکه همه طلاب در یک زمینه خاص (مثلاً تدریس خارج فقه) به اوج برسند، نه تنها غیرواقعی است، بلکه جامعه را از سایر ظرفیتهای ضروری محروم میکند. کلید موفقیت در این است که هر طلبهای با استعدادسنجی و مشورت با اساتید مجرب، مسیر متناسب با مهمترین توانمندیهای خود را انتخاب کند. تنها در این صورت است که طلبه، هم به رشد فردی میرسد و هم مانند حلقههای یک زنجیر، به تقویت پیکره نظام اسلامی کمک میکند.
نویسندگان حوزوی استان آذربایجان غربی
@howzavian_westazarbaijan
🔻 نقش ممتاز شیخ بهایی در شکوفایی تمدن اسلامی در عصر صفوی
🗓 بهمناسبت سالروز بزرگداشت شیخ بهایی
🔸 ایران پس از مدتها ناامنی، تفرقه، اختلافات داخلی و حملات متعدد خارجی، سرانجام در دوره صفویه یکپارچه گشت و از نظر مذهبی، سیاسی، حکومتی و اداره کشور متحد شد.
▫️ در این میان باید از نقش بیبدیل علما و دانشمندانی همچون شیخ بهایی در زمینه تقویت بنیههای علمی و اعتقادی و گسترش معماری و طراحی ایرانی - اسلامی یاد کرد.
🔸 شیخ بهایی با تکیه بر قرآن، سنت و اعتقادات ناب شیعی و کاربست دانش سرشار خويش، توانست علاوه بر حفظ حکومت وقت و کمک به ساماندهی اداره کشور، نقشی مؤثر در اعتلای فرهنگ و تمدن اسلامی ایفا کند.
▫️ تکیه بر مبانی اصیل دینی، تلاش برای حفظ جایگاه مذهب شیعه و کمر همت بستن برای تلاشی جهادی در راستای رشد همهجانبه علمی، فنی، دینی و مهیا کردن زمینههای پیشرفت و مقابله با هجمههای دشمنان، از شیخ بهایی الگویی ذوالفنون ساخت که نهتنها در عصر خود، بلکه در نسلهای بعدی هم به نمادی از دینداری و پیشرفت تبدیل شد.
✍ محمدجواد ابراهیمزاده
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars
شیعه مدیونِ قالَ صادقهاست...
شهادتِ پیشوای حق و دیانت امام صادق(ع) را تسلیت عرض میکنم. 🖤
#نویسندگان_حوزوی_خراسان
https://eitaa.com/joinchat/3164274938C4f975d6c1b