11.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
زن زندگی آزادی بجز....⁉️
🖌 پای واژههای یک نویسنده دهه هشتادی
✍️متنخوانی در افتتاحییه تحریریه مجتهده امین و دوازدهمین محفل یادداشتخوانی نویسندگان حوزوی
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
#تحریریه_مجتهده_امین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@savad_rasaneh
.
❌ همایشزدگی «وحدت حوزه و دانشگاه»
✍️ روح الله کریمی
📍متأسفانه سالهاست وحدت حوزه و دانشگاه به انجام چند همایش و سمینار خلاصه شده است.
🔻هیچ کدام از دو نهاد #حوزه و #دانشگاه تلقی دقیقی از وحدت ندارند. وحدت این دو به وحدت میان منشأ علم و دین باز میگردد. منشأ علم و دین، واحد است.
علم، بیان «هست»هاست و دین، بیانِ «بایدها». بایدها از هستها نتیجه گرفته میشوند؛ مثلا اگر این خیابان، یک طرفه #هست، #باید فقط از یک طرف، ماشین وارد شود.
هستها را خداوند آفریده است؛ پس او از همه به اشیا آگاهتر است؛ پس علم صحیح، از طرف اوست و نیز او برای تعیین بایدها از همه سزاوارتر است.
🔻نتیجه این که منشأ علم و دین، هر دو واحد است. به همین دلیل است که امام باقر ع به دو نفر از یاران خویش فرمودند: چه به شرق بروید و چه به غرب، هرگز به #علم_صحیح دست نخواهید یافت، مگر آنچه که از سوی ما اهل بیت ع صادر شود.
به عبارت دیگر، منشأ صدور علم صحیح، منشأ صدور #دین_صحیح نیز هست.
🔴 برای حل #بزرگترین_نزاع_قرون_اخیر میتوان گفت؛ اگر علم و دین با یکدیگر تنازع داشته باشند، یا آن علم، قلابی است و یا آن دین و یا هر دو؛ علم و دین صحیح نمیتوانند با یکدیگر نزاع داشته باشند.
#حوزه_و_دانشگاه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔵 اصلاحطلبان؛ از کاشت تا برداشت
🔴 ارتباط دعوای غربگرایان بر سر اسلامیسازی علوم با حمله اوباش به شاگردان علامه مصباح
✍️ سید محمدمهدی شرف الدین، سردبیر نشریه دیدهبان اندیشه
🔷 در پارادایم ژورنالیسم اندیشه سایبری، تئوریها و راهبردها نه در لابلای کاغذ کتابها و مقالات بلکه در متن یادداشتها و کپشنهای مجازی تولید شده و به مرحله عملیاتی میرسند. یکی از فرقهای عمده این دو روش در سرعت رسیدن نظریات به ساحت فعل کنشگران است؛ به بیان دیگر اندیشهها در فضای مجازی بخاطر آنکه محفوف به چاشنی احساسات و جدلیات بوده و با قوه خیال مخاطب درگیر میشوند، راحتتر و زودتر به مرحله اجرا و اقدام میرسند.
🔶 اگر بخواهیم یه مثال راحت و ملموس در اینباره بزنیم، باید به وقایع دو روز قبل اشاره کنیم. اهل علم به خوبی میدانند که مرحوم آیتالله مصباح یزدی، قسمت اعظمی از عمر خود را صرف ایده اسلامیسازی علوم انسانی کرده و در این راه آثار زیادی را به مرحله تولید رسانده است. با پخش خبر نامگذاری سالروز ارتحال این فیلسوف برجسته به روز «علوم انسانی اسلامی»، از دو روز قبل عدهای از اساتید دانشگاه و نویسندگان فضای مجازی همچون آقایان زیدآبادی و مصلح، به اعتراض علیه این اقدام پرداختند.
🔷 آنها با نگارش یادداشتهای تند و مُغرضانه، هم تسلط آقای مصباح بر علوم انسانی معاصر را زیر سوال بردند، هم پروژه اسلامیسازی علوم انسانی را عقیم و بیفایده خواندند و هم مراکزی همچون موسسه امام خمینی(ره) را به اتلاف سرمایههای هنگفت بیتالمال علیرغم عدم بازدهی کافی متهم ساختند. اگرچه که اساتید مختلفی در مقام دفاع از شخصیت علمی استاد خود و فعالیت موسسه مذکور برآمدند، اما ماجرا در سطح گفتمانی و نظری باقی نماند.
🔶 دو روز بعد از نگارش یادداشتهای اعتراضی علیه آیتالله مصباح و موسسه امام خمینی(ره) دیشب چند تن از اساتید همین موسسه مورد تعرض وحشیانه عدهای جوان قرار گرفتند. این اتفاق افتاد تا به همگان اثبات شود که فاصله نظریه تا عمل در فضای حکمرانی فضای مجازی بر عقول عامه مردم بسیار نزدیکتر از آن چیزی است که فکرش را بکنیم.
🙏 فقط یادمان نرود که به قول شهید همت، دشمن هرجایی رو که میزنه، همونجا نقطه قوت ماست.
✅ پیشاپیش سالروز ارتحال علامه مصباح یزدی و روز علوم انسانی اسلامی رو پاس میداریم.
#علوم_انسانی
#علوم_اسلامی
#روشنفکری_در_ایران
#تئوریزه_کردن_اغتشاش
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
☕️چایی رو بذار، دارم میآم
✍️ زهرا کبیری پور، عضو تحریریه مجتهده امین
چند وقتِ پیش در یک گروه تاریخی یکی از اساتید متنی گذاشت با این عنوان "چایی را بذار دارم میآم" و شروع کرده بود به توصیف اینکه یک جمله چقدر میتواند با خودش محبت و عشق به ارمغان بیاورد. من اما قبل از اینکه متن را کامل بخوانم به یاد مادر افتادم و جملهی معروف او که میگفت: چاییاَم آمادهی آماده است، نمییای؟!
و من دوباره پرت شده بودم به روزهایی که مادر داشتم و یک خانهی امید.
روزهایی که وقتی خسته بودم، میرفتم و در کنارش خستگیام را درمیکردم.
میرفتم تکیه به پشتیِ اتاقش میدادم، پایم را دراز میکردم و میگفتم: آخیش.
مادرم هم برایم یک لیوان چای میریخت، تا جانی به جانم اضافه شود.
آدمیزاد چه چیز غریبی است.
چقدر میتواند از خودش خاطره بسازد، حتی به اندازهی درست کردن یک چای.
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🏴محتاج یک واژه
✍️نجمه صالحی، مدیر تحریریه مجتهده امین
گاهی چهقدر محتاج شنیدن یک جمله، یک عبارت، حتی یک واژه میشویم! آن روز هم فرزندان او محتاج شنیدن صدای مادر بودند، حتی شده یک کلمه! حتی شده یک آه!
پایین پای مادر حلقه زده بودند. اولین گل باغ زندگیاش با بغض میگفت: «یَا أُمَّاهْ كَلِّمِينِي قَبْلَ أَنْ تُفَارِقَ رُوحِي بَدَنِي...» پیکر مقدّس او را حرکت میداد و میفرمود: «مادر جان! قبل از اینکه روح از بدن من مفارقت کند با من تکلم کن!»
برادرش میگفت:«يَا أُمَّاهْ أَنَا ابْنُكِ الْحُسَيْنُ كَلِّمِينِي قَبْلَ أَنْ يَتَصَدَّعَ قَلْبِي فَأَمُوتَ»« مادر جان! من پسر تو حسینم. قبل از اینکه هلاک شوم و بمیرم با من صحبت کن!»*
آن روز مادر نتوانست سخن بگوید، نشد که درخواست پسرانش را اجابت کند اما یک روز دیگر، در صحرایی داغ و نفسگیر، شاید حوالی غروب، صدای مادر میآمد: «بُنَیّ...»
🔗متن کامل در صفحه نویسنده
#فاطمیه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 انقلاب اسلامی را با قواعد مارکسیستی تطبیق ندهید!
✍️ سید هادی چاوشی
هیچ کس نفهمید از کجا موسی با دست تنها به ملاقات فرعون رفت و بدون مقدمه او را دعوت به خدا کرد تا دست از به اسارت گرفتن بنی اسرائیل بر دارد يا چطور محمد مردم متعصب و خشونتطلب حجاز را به تغییر باور و رفتار وادار کرد ،بندهای اسارت فکری را از آنها برداشت و آنها را به سطح اول قدرتهای جهان رسانید. این جمع بین دین و دنیا یا به تعبیر دقیق تر از دین به دنیا رسیدن به دروغ در بین افکار جهان متناقض نما جلوه می شود ولی خود صاحب دین این ادعا را پیش از همه مطرح کرد الاسلام یعلو ولا یعلی علیه یا در قرآن فرمود این دین بر همه ادیان غلبه می کند و لو مشرکین و کافران کراهت داشته باشند. انقلاب اسلامی که زاییده همان اسلام محمدی بود توانست بار دیگر ادعای غلبه را عملا اثبات کند و بار دیگر وحشت بر باد رفتن دارائیهای کفر را بر چهره صاحبان آن بنشاند. هنوز جامعه شناسان برای حل مسئله انقلاب اسلامی به تطبیق آن بر قواعد کشف شده حاکم بر انقلاب های جهان هستند مثلاً مارکسیست ها به دنبال توجیه آن با تز آنتی تز و سنتز بودند. هر چند در ابتدا با انقلاب همراهی کردند ولی کمکم با تفنگ و بمب به مقابله با آن پرداختند و قبل از اینکه پیش بینی های فضایی شان درباره انقلاب درست از آب در بیاید جسد بی جان شان روی تخته تاریخ افتاد مارکسیستها ریشه همه حرکتهای اجتماعی را اقتصاد می دانستند و برای اینکه در این مورد بگویند حرفشان نقض نشده گاهی گفتند این انقلاب نیست یک قیام و رخداد است و گاه سعی کردند که کلیشه های نظریات شان را بر انقلاب اسلامی قالب کنند.آنها سیر انقلاب را از دوره ارباب رعیتی یا فئودالی به انقلاب سرمایه داری یا بورژوازی و در نهایت به انقلاب سوسیالیستی میدانستند. اصل نظریه مارکس این بود که در کشورهای سرمایه داری انقلاب اتفاق بیفتد که هیچ وقت چنین چیزی رخ نداد حتی با تغییراتی که لنین در مارکسیست ایجاد کرد این سناریو هیچ وقت بازی نشد انقلاب اسلامی نه با کلیشه های مارکسیستی جور درآمد نه با خواسته های سرمایه داری غرب کنار آمد.اين که قرآن فرمود حق را بر باطل می زند و دماغش را به زمین میکوبد همینجا اتفاق افتاد و اینکه رهبری بارها گفت به آینده امیدوارم یک پیشبینی نیست و از اعتقاد راسخ به وعده خداوند ناشی می شود.
#جهاد_روایت
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌀ژست پردازی علمی مرض مدرن مدعیان علم
✍️فاطمه شکیبرخ، عضو تحریریه مجتهده امین
در جوامع کمتر رشد یافته، ساحاتی را در دین، تاریخ و سیاست، میتوان مشاهده کرد که عرصه حضور بسیاری از مردم است، به خصوص در دایره شرح دین، حضور نامحدود و گوناگونی اشخاص علمی و غیرعلمی شگفت انگیز است!
همان مدعیان عنوان آکادمیک که کوچکترین نظر عامی را در حدود علمشان با انواع گفتمانهای ذی فرهنگ به سخره میگیرند در گسترهی دین، مدافع آزاداندیشی غیرعلمی هستند و تفسیرشان از این مطالبه، ورز دادن فهم دینی در برداشتهای شخصی و غیر مستند و پخت آن در تنور جهالت مردم عامی است.
از جمله مواردی که در آفرینش چنین چالشهایی مقصر بوده؛ رواج فرهنگ عنوان علمی اشخاص در جوامع بشری به نظر میرسد، استفاده نام شناسنامه افراد برای معرفی ایشان بهجای دکتر، مهندس، رئیس فلان و غیره، اشتباه کاربردی ملتها بود که امروزه خطای راهبردی نیز شده است.
اینکه عنوان آکادمیک افراد چه هست! رابطهای با دانش عمومی بالای آنان ندارد و امروز علامه شدن در تمام علوم محال علمی و عقلی است.
برای اظهار نظر در حیطهی هر علمی از جمله دین، حداقل لازمه گفتمان تسلط بر الفبای آن است؛ تبیین عدم وجوب حجاب شرعی همگانی که امروز از آیات قرآن توسط مدعیان غیر متخصص مطرح می شود و به باب دل همان مقصران عامی خوش مینشیند، تنها گعدهای همفکرانه است و گفتمان ارزشمند علمی نیست!
جا دارد این روزها که بسیاری از این صاحب مشاغل، خود را نظریهپرداز حجاب شرعی میدانند، مطالبه سند و مدرک علمی توسط متخصصان دینی به پویش همگانی تبدیل شود. شاید حدود و ثغور گفتمان علوم در کشور ما اندکی مسیر تحول برگزیند!
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIANخ
✏️از جهاد تبیین غافل شوی،
دشمن با جریان تحریف،
تخریب را به خیابان میکشد...
🔹#جهاد_تبیین
✍️#محمدجوادمحمودی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIANخ
⚫️ فهرست غم علی(ع)
✍️ استاد جواد محدثی
فاطمیه، سرود غم میخواند و منظومۂ اندوه میسراید.
ایام فاطمیه، موسم تجدید داغهای علی و تکرار «رنجنامه شیعه» است.
مزار پنهان فاطمه، پنهان هارا آشکار می سازد،
و گریههای زهرا، پرده از خنده های ناحق بر می دارد.
و...رفتن زودهنگامش، رفته ها را به یاد می آورد.
امروز شیعه، در فاطمیه ای به وسعت ایران، سر بر شانۂ «مظلومیت» میگذارد و اشک می ریزد.
ایام فاطمیه سند مظلومیت اهل بیت عصمت و ادعانامه شیعه و پیروان ولایت است.
خدا را شاکریم که نعمت «غم زهرا» و «عشق فاطمه» را ارزانی ما کرده و نسل فاطمی مارا
نمک گیر سفرۂ گستردۂ «اهل بیت» ساخته و جان ما را از «کوثر ولایت» سیراب کرده است.
مرور این «فهرست غم»، مارا به فاطمه زهرا نزدیک تر میسازد و ضربان قلبمان با عترت، هماهنگتر می شود.
گریهها و اشکها، شفیع ما می شود تا در آستان عترت،عزت یابیم و مهمان سفرۂ «تولّا»
و جرعهنوش جام نوشین «ولا» شویم. داغ غمش هنوز هم تازه است.
در سوگ زهرای اطهر آسمان دل ماابری است،
و... هوای چشمانمان، بارانی!
سلام بر مادر مظلومیت و گل پرپر بوستان رسالت.
سلام بر آن «صدف عصمت»،که پرورانندۂ یازده گوهر ناب است.
سلام بر او که «تفسیرکوثر»، «آیینه شرف» و «گنجینه عفاف» است.
#فاطمیه
#ولایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIANخ
📣این نوشته را به دست دخترها برسانید
🍃 بیا فول انرژی شو!
✍️ سمیه سیدتقیزاده
این روزها حال مان خوب نیست. حال دخترهایمان شاید از ما بدتر باشد. روزهایی که باید در مدرسه تا میتوانند، آتش بسوزانند و شلوغ کنند و خوش بگذرانند تا برایشان به یادگار بماند، تبدیل شده به بحثهای سیاسی که تا یادم میآید و ما سن این دخترها بودیم، بین باباها جریان داشت....
...دخترم را به یکی از این هیاتهای دخترانه بردم.
هیات که تمام شد، رفتم دنبال دخترم. قبل هیات حالش بد بود. چندوقتی است اینطوریست....
دخترم را دیدم.
برق شادی چشمانش، دلم را روشن کرد.
شده بود، همان دختر همیشگی! پر از نشاط.
غرق در شادی و پر از انرژی.
سلامکرد و گفتم:(چقدر خوشحالی؟ جشن داشتید؟)
🔗متن کامل در صفحه افکار حوزوی
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔺معجزه انس و شاه کلید موفقیت
💠 قاعده زبان آموزی و ...
✍️حمید فخیمی نوروز، عضو تحریریه مدادالفضلاء
🔸شما وقتی یک لغت را متوجه میشوید یک معنا دارد ابتداءا بین لفظ و معنا تعدد و دوگانگی و جدایی تصور میکنید و تا این قضیه ثابت است، خوب آن لغت در وجود شما نهادینه نشده است.
⁉️ باید چه کرد:
✅باید از انس کمک گرفت یعنی وقتی با یک لفظ جدید آشنا شدیم باید با آن انس گرفت و از طرفی انس هم در اثر کثرت بهره وری از آن لفظ و مدام دیدن آن لفظ و جلوی چشم بودنش و ... به دست میآید.
⁉️قدرت انس و کثرت بهره وری چیست؟
🔸انس و کثرت بهره وری از یک لغت موجب میشود لفظ و معنا روز به روز به هم نزدیک شوند و کم کم متصل به هم شوند و در نتیجه یکی شوند که در نتیجه با شنیدن لفظ، معنا به ذهن بیاید و با تصور معنا آن لفظ به ذهن بیاید وقتی این طور شد شما دیگه توجه به معنا ندارید بلکه دنبال مفهوم ترکیبی یا بهتر بگم فهم مراد متکلم هستی و در اسیر معنای لفظ نیستید زیرا با انس تعدد از بین رفت.
🔸همین مطلب را شما در همه جا بسط بدهید در امر قواعد ادبی، منطقی، اصولی و ... اگر میخواهید ذهن منطقی و ادبی و اصولی و ... داشته باشید راهش انس و در نتیجه وحدت علم و عالم و معلوم است یعنی شما یک شخص منطقی هستید نه منطق دان، یک شخص ادیب هستید نه ادبیات دان و ...
🔸یا وقتی با اسلام آشنا میشویم ابتداءا ذهن ما غریب است وقتی با معارف اسلامی انس میگیریم بعد از مدتی شخص اسلامی مینگرد و عمل میکند.
🔸 بالاتر از اینها وقتی شخصی عشق مولا امیرالمومنین علی علیه السلام را ابتداءا کسب میکند هنوز غربت وجود دارد ولی وقتی مدام با سخنان و سیره حضرت انس گرفت علی وار زندگی میکند و وجودش علی علیه السلام می شود.
🔸 و بالاخره کسی که محبت الهی را در خود فعال کرد و با سخنان و اوامر او انس گرفت و عمل کرد و با او مدام خلوت کرد در نتیجه از غربت خارج و به وادی دوست وارد میشود و این انس او را به جایی میرساند که وجودش الهی میشود غیر او نمیبیند و غربتی حس نمیکند.
🔹پیش به سوی انس یعنی شاه کلید تبدیل تعدد و کثرت به وحدت، غربت به قربت و ...
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 سرکوبگر در محور مقاومت
✍️ وحید نجفی، نویسنده و پژوهشگر مسائل راهبردی
۱. کلیپی از چند دکتر منتشر شد که بر وظیفه خود در نجات جان انسانها تاکید کردند و اینکه نباید به خاطر انجام وظیفه اعدام شوند و در آخر میگویند دکتر قره حسنلو هستند! یعنی همان دکتری که در قتل فجیع شهید عجمیان مشارکت داشت. گویی به آنها گفتهاند دکتری به خاطر حفظ جان، به اعدام محکوم شده و باید از او دفاع کرد.
۲. جاستین ترودو نخست وزیر کانادا، در ضمن توییتی به حکم اعدام ۱۵ هزار معترض ایرانی اعتراض میکند. هر چند ناچار میشود این دروغ بزرگ را حذف کند.
۳. سید سلمان ندوی از علمای اهل سنت هند در یک سخنرانی به مسائل اغتشاشات ایران میپردازد و مطالبی درباره عدل و انصاف در احکام قضایی بیان میدارد.
۴. اتحادیه اروپا شبکه خبری پرس تی وی را از ماهواره یوتل ست حذف کرد.
دهها خبر دیگر را هم میتوان نشان داد که محور آنها حاکی از جو رسانهای بسیار سنگین علیه جمهوری اسلامی است با این نکته که مخاطب آن در داخل ایران زندگی نمیکند و راه چندانی هم برای مشاهده کذب بودن این فضای رسانهای ندارد.
البته شاید تمام این جو کاذب علیه ایران برنامهریزی شده نباشد، به هر حال وقتی جنگ هشتگی رباتها مجوز مییابد و رکورد آمار محتواهای تولید و ترند شده، یکی پس از دیگری شکسته میشود، تمام جهانیان از این اخبار متاثر میشوند.
خصوصا فارسیزبان خارج از ایران که حتما توجه بیشتری میکنند و نظام تحلیلی شأن بر همین ستون سست بنا میشود و خود به عنوان موتور محرکه موج بعدی پروپاگاندا علیه جمهوری اسلامی وارد صحنه و فعال میشوند.
اما شرکت سران کشورهای غربی در تجمعات ضد جمهوری اسلامی یا ملاقات آنها با برخی افراد موثر در این پروپاگاندا، نشان میدهد آنها از این جریان خبری ناراضی نیستند.
کما اینکه تجربه تلاطم بورسهای جهانی پس از تبلیغات شدید نسبت به رواج کرونا در ایران باید آنها را متوجه میکرد که اخبار تولید شده علیه ایران، به ایران محدود نخواهند ماند.
حال این جملات را مرور کنیم: مشکل اصلی استکبار با جمهوری اسلامی این است که اگر این نظام پیشرفت و در دنیا جلوه کند، منطق لیبرال دموکراسی دنیای غرب باطل خواهد شد. اکنون یک نظام، برمبنای دین و مردم سالاری واقعی در ایران، به مردم خودش هویت داده و آنها را زنده و در واقع منطق لیبرال دموکراسی غربی را ابطال کرده است. (دیدار مردم اصفهان با رهبر انقلاب ۲۸ آبان ۱۴۰۱)
غربیها شاید با مشاهده موجی که یک جلوه آن در انتشار سرود سلام فرمانده به زبانهای مختلف بود، احساس میکنند باید روایت دیگری از جمهوری اسلامی ایران بسازند! و در این روایت ضمن ناراضی نشان دادن مردم، نظام را هم سرکوبگر و خشن معرفی کنند. به تعبیر عزیزی ما در جنگ روایتها هستیم که مرکزیت محور مقاومت را سرکوبگر معرفی کنند.
حال آنکه جلوه مردم واقعی در راهپیماییهای متعدد موجود است و صبر و مدارای زیادی نظام، موجب اعتراض عمومی گشته است.
و به نظر میرسد برای این جبهه تدبیر عاجلی نیاز است.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN