🔸بانوی نقشآفرین
✍ علیرضا مکتبدار
یکی از ویژگیهای همه ادیان آسمانی بهویژه اسلام، شکستن ساختارها و کلیشههای مبتذلی است که از نگاههای برآمده از جاهلیت آدمی نشأت گرفته است.
زن در قریب به اتفاق مکتبهای بریده از وحی، جایگاهی پست و یا نه چندان شایسته داشته و دارد. امروزه نیز در دوران مدرنیته، نگاه ابزاری به زن بر کسی پوشیده نیست. این نگاه آزاردهنده، جمعیت نسوان را از چند دهه پیش، بر آن داشته است تا با هدف بازیابی هویت و منزلت خویش، برای گریز از نگاه ابزاری به خود، به ورطه هولناک دیگری بهنام «فمینیسم» فروغلطند تا شاید بتوانند انتقامِ ستمِ رفته بر خود را از جامعه مردان بازستانند.
انکار ظرفیتها و قابلیتهای موجود در جنس زن و تلاش برای برکشیدن خود تا جایگاهی که مردان به فراخور قابلیتهای تکوینی جنس خود، آن را حائز گشتهاند-صرف نظر از ستمهایی که بر جنس مقابل روا داشتهاند- زنان را در دامن بحرانی تازه افکنده است؛ بحران انکار هویت زنانه.
اما در طول تاریخ، زنانی که هویت زنانه خود را شناخته و به ظرفیتهای بزرگ نهفته در جنس خویش آگاه گشتهاند، با ارادهای پولادین، سعی وافر نمودهاند تا نقش خود در جهان هستی را به بهترین شکل ممکن ایفا نمایند و در مواردی حتی بهتر از جنس مرد، نقشآفرین بوده، نقطههای عطفی بر صفحه تاریخ رقم زنند.
خدیجه کبری (س) یکی از این زنان تأثیرگذار است که تاریخ بشریت تا ابد رهین منت اوست.
#خدیجه_سلاماللهعلیها
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔹بانوی با بصیرت
✍️نجمه صالحی ، عضو تحریریه مجتهده امین
او خوب میدانست مال دنيا ماندنی نيست و سايهای زودگذر است. همسفر زندگیاش را خودش انتخاب کرد و پیشنهاد ازدواج را به عموی همسرش گفت و این پیوند نیک را کارِخدا* میدانست.
هنگام صحبت پیش از ازدواج، به مرد زندگیاش، گفت:" ای محمد من تو را به همسری خود برگزيدهام و مهريه را هم خود به عهده میگيرم*..."
عدهای سخن او ـ که مهريه را در مال خود قرار داده بود ـ به تمسخر گرفته و با شگفتی گفتند: چگونه زنان مهريه را متعهد میشوند؟! سخنان یاوه این جماعت، عموی همسرش، حضرت ابوطالب علیهالسلام، را آزرد؛ خشمگين شده و برخاست ـ و اين در حالی بود که مردان قريش از خشم او میترسيدند و کراهت داشتند که او غضبناک شود ـ و فرمود:" اگر مردی همانند برادر زادهام باشد، او را با بيشترين مهر خواستار میشوند؛ اما اگر مردی همانند شماها باشد، طبيعی است که بايد برای ازدواج، مهر سنگينی بپردازد..*."
خطبه عقدشان را، عمو جانِ نبی صلی الله علیه و آله، قرائت کرد و چنین شد که این بانوی شریف، در روزگاری که اسلام در حال طلوع بود، یکی از مهمترین حامیان همسرش یعنی رسول خداصلی الله علیه و آله گردید و از بذل مال فراوانش نیز دریغ نورزید. او بود که خدا و ملک مقربش بر او سلام فرستادند.
در شب معراج پیامبر به جبرئیل فرمود: "حاجتی داری" و او گفت:"حاجت من این است که سلام خدا و سلام مرا به خدیجه سلام الله علیها برسانی." رسول خاتم صلی الله علیه و آله هنگامی که به زمین رسید، سلام خدا و جبرئیل را به همسرش، ابلاغ کرد، خدیجه سلام الله علیها گفت:"ان الله هو السلام، و منه السلام، و الیه السلام، و علی جبرئیل السلام"* و این جملات بیانگر اوج بصیرت و درک عمیق حضرت خدیجه سلام الله علیها نسبت به معبود و فرستاده اوست.
اینچنین بود که او، بهعنوان نخستین بانوی مسلمان، نه تنها برای دخترش فاطمه سیده نساءالعالمین سلام الله علیها الگوی صبر و مقاومت و الگوی دفاع و حمایت از ولایت، بود بلکه برای جامعه زنان مسلمان نیز الگویی بی بدیل گردید.
با رفتن خدیجه سلام الله علیها یک روز و یک هفته و یک ماه، عزا اعلام نشد! یکسال برای رفتنش اندوهگین بودند و نبی خاتم در سوگ فقدانش، سال رفتنش را ، عام الحزن*، سال غم و اندوه، نامید.
■■اَلسَّلامُ عَلَیْک یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاْعْداءَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَ بلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَک بِما أَوْلاک اللهُ مِنْ فَضْل، وَالسَّلامُ عَلَیْک وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ.■■
🥀دهم رمضان، سالروز رحلت #حضرت_خدیجه سلام الله علیها تسلیت🥀
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
#مام_کوثر
🔹روزگاران غریبی
در روزگاران غریبی، آشنا بودى
تنها تو با قرآن ناطق همصدا بودی
هر شب كنار خانه با یعقوب چشمانت
چشم انتظار یوسف غار حرا بودی
آیات كوثر روی دامان تو نازل شد
چون آیۀ تطهیر بودی، إنما بودی
وقتی امین مكه را مردم رها كردند
تنها امان جان ختمالانبیا بودی
با عشق، با لبخند، با احساس، با اشكت
بر جای زخم سنگبارانها دوا بودی
مادربزرگ بیكفنها لحظۀ آخر
جای كفن دنبال یک تكه عبا بودی
شعب ابیطالب كجا و طف كجا بانو
ای كاش تو همراه زینب، كربلا بودی...
#فاطمه_بیرامی
#حضرت_خدیجه سلاماللهعلیها
💠 @shaeranehowzavi
May 11
.
نوروزِ مردمی؛ کاری از ایرانیِ زیرکِ مسلمان
#ویراستی
#روز_طبیعت
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
💠 خدای حجاب همان خدای ابراهیم است
🌼 «ابراهیم(ع) را در آتش انداخته بودند، از بس حرارت زیاد شد کسی نزدیک آتش نمیشد. مرغکی میرفت سر یک جوی آب و منقارش را پر از آب میکرد و میآورد در آتش میریخت. زبان حالش این بود که من میدانم آتش خاموش نمیشود، اما محبتم این را اقتضاء میکند؛ نکنم چه کار کنم؟»
🌸 خدای حجاب همان خدای حضرت ابراهیم(ع) است؛ در این میدان هر چند مرغک هستی، تلاش کن، چه بسا خداوند در پی تلاش و مسئولیتپذیری انسان است که آتش را بر ابراهیم گلستان میکند.
#حجاب
#بی_حجاب
#تساهل_دینی
#مسئولیت_اجتماعی
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
.
▪️اندوه ۳۵۵ روزهی پیامبر اکرم(ص)
⚫️ عام الحزن، سال رحلت امالمومنین، حضرت خدیجه(س)
#حضرت_خدیجه
#حجاب #عفاف
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
بختت بلند باد و بلندا ببینمت!
ایرانِ من مباد که تنها ببینمت!
یک عمر روی پای خودت ایستادهای
بگذار چون گذشته سرِ پا ببینمت
زیبای چارفصلِ انار و بهارِ من
بر شاخههای شوق، شکوفا ببینمت..
همچون حماسههای خودت باشکوه باش
تا همچنان در اوج تماشا ببینمت
پُرحوصله چو خاک خراسان و سیستان
یکرنگ مثل آبی دریا ببینمت
پیش هزار رنگ شغالان شومِ شب
ای شیرِ نر، شکسته مبادا ببینمت
من رأی میدهم به تو ای خاک جاودان!
در خاک و خون معرکه حاشا ببنیمت!
#جعفر_عباسی
#روز_جمهوری_اسلامی_ایران
💠 @shaeranehowzavi
🔸خداوندگار تکنولوژی
🖋 امیر خندان
تکنولوژی هر چند که دستاوردهای زیادی از خود نشان داده است ولی تا مرحله «انا ربُّکم الاعلی»(نازعات 24) گفتن پیش نرفته است. با ظهور خدمات پزشکی تا اندازه ای میخواهد بگوید که «أنا اُحیی و اُمیت»(بقره 258) ولی هنوز ندای ابراهیم در برابر آن بلند است.
میدانید که این دو کلام فرعون صفتان عالم است.
#روزگار_مدرنیته
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸جاده های امید
✍ مهدی عامری
از اخبار ایام نوروز حجم بالای مسافرتها در سرتاسر کشور بوده است که طبق آمار پلیس ۴۲۰ میلیون تردد در نوروز امسال ثبت شده است.
این آمار خیره کننده نشان دهنده چند نکته مهم است:
۱. مردم ایران همچنان سرزنده و شاداب و با نشاط هستند و علیرغم لجن پراکنی های رسانه های غربی و غربزده که اصرار دارند مردم ایران شاد نیستند و حالشان خوب نیست، ملت ما سرشار از امید و حال خوب هستند.
دو اینکه...
#نوروز۱۴۰۲
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
از #تقوا و #اخلاق
تا #عفاف و #حجاب
💠 تبیین و بازنشر با شما
#ویراستی
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💢بیا بیرون ؛ پای مرا به مسجد باز نکن...
✍ سعید کرمی
🔸گویند مردی به قصد تنبیه فرزندش او را دنبال کرده بود،از قضا فرزند به داخل مسجد فرار کرد وقتی پدر چنین دید خطاب به فرزندش گفت:
بیا بیرون پسرک و پس از یک عمر پای مرا به مسجد باز نکن....
🔸تشویق و نوازش نونهالان و امتیاز دادن به آنها بخاطر شرکتشان در نماز جماعت بعضا باعث شده است که پای بزرگترها هم به مسجد باز شود و این اتفاق بسیار مبارکی است.
#مسجد_قرارگاه_فرهنگی
#اردال_زیبا_روستای_فرهیختگان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸عاشقکشی
✍️ محمدجواد محمودی
✏️گفت:
عاشقی وقتی ثواب داره،
که مردم عاشقکشی رو مستحب بدونن...
#رسم_عاشقی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸سیزده بدر واقعی
✍ محمدصادق ناطقی
انسانها اسیر قفس بینشها و نگرشهای خود هستند...
تمام اضطرابها، وسواسها، افسردگیها و حال بد روحی و حتی جسمی ما از بینشهای غلط و خرافی ما نشات میگیرند...
بینش غلط به خود، خانواده، دوستان و اطرافیانمان، شغل، تحصیل و زندگیمان، آینده، گذشته و اهدافمان، و حتی بینش غلط به خداوند هر روز ما را به قهقرای سیاهی و ظلمت سوق میدهد...
تغییر و اصلاح بینشها و نگرشهای غلط میتواند سرنوشت هر دو دنیای ما را تغییر دهد...
میتواند حالمان را فوقالعاده متفاوت کند...
و گویا ایامهای خاص سال، به عنوان زمانهای طلایی جهت اندیشیدن و تغییر افکار طراحی شدهاند...
استاد شهید علامه مطهری میفرمایند: سیزده بدر واقعی ما این است که از خانه های تنگ و تاریک افکار خرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم...
پس با تغییر افکار و اعتقادات غلط امروز میتوانیم فردای بهتر برای خود بسازیم.
#سیزده_بدر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#طنز
🕐 روز طبع و طبیعت!
✍ هادی حمیدی
اینجانب به همراه برخی از هموطنان، یک مرض مزمن و لاعلاجی دارم و آن این است که همه ساله با فرا رسیدن روز سیزده بدر تازه به خود می آییم که فصل بهار و سال نو رسید!
باور کنید آن دوازده روز قبل در برزخ سال و ساعت قدیم و جدید در هَیَمان و نوسانیم! اگر تقارن ماه مبارک را هم بر این مساله بیافزایید چاره ای نیست که سفت و سختتر دعا کنید که اللهم اشف کل مریض ...!!
۱.جان گرین در کتاب زمین بر پشت لاکپشتها مینویسد: "کسی باهات خداحافظی نمیکنه مگه اینکه بخاد دوباره ببیندت"...
خداحافظی و دلکندن با قرن و سالی که نفسهای آخرش را کشید، و رفت که برنگردد! با تلخی ها، شیرینی ها و مرور خاطراتش، برایم دلگیرتر بود.کاش عبرت آموز هم باشد' عبرت آموز بهشرطی که با "دل عبرت بین از دیده عِبر" کنیم و برای سال و ایام در پیش رو طرحی نو در اندازیم و گرنه گرفتاران در بند روزمرگی را چه به تغییر و تحوّل ...بااجازه بزرگترها و روح طنّاز مرحوم استاد منوچهر احترامی کدخدای ده شلمرود؛
"خَر عیسی گرش به مکّه برند،گر بیاید هنوز خر باشد!"
۲. روز طبیعت در هوای بهاری کمی قدم بزنیم شاید طبع و روانمان هم بهاری شده از خواب زمستانی بیدار شود آن هم با زبان روزه بدون بساط دود و کباب! که شیخ اجل فرمود:
خاک را زنده کند تربیت باد بهار
سنگ باشد که دلش زنده نگردد به نسیم
البته مواظب اذان ظهر باشید که آوایش خیلی خیلی! شبیه اذان مغرب است و مثل من با شنیدن الله اکبر افطار نکنید، انتقام سخت روز را بعد از مغرب و افطار هم میشود گرفت، کلوا واشربوا حتی تنفجروا...
۳.از بزرگترها که ناامید هستیم برای جوانان و نونهالان تبیین کنیم به پیر به پیغمبر! سبزه گره زدن و رها کردن در جوی و رود، جهت بختگشایی، خرافاتی بیش نیست،نه اسراف کنید نه آب را گِل نه پاکبانان محترمِ زحمت کش را مبتهِل ...
گره به سبزه زدی تا که بخت گردد باز
زبس که بود گره سِفت ، بخت هم برگشت!
۴.به قلم استاد شهید مطهری در یادداشتهایش، سیزده بدر واقعی ما این است که از خانه های تنگ و تاریک افکار خرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم...
بیش باد و جز این مباد...
#طبیعت
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
اولویت فعلی جامعه کدام است؟
✍️دکتر هادی یعقوب زاده، استادیار دانشگاه هنر
یکی از مهمترین کارویژههای دشمن در تقابل با نظام اسلامی غافل کردن مسئولان و مردم از مسائل اولویت دار و سرگرم کردن آنان به کارهای دیگری است، که ذاتا مهم هستند اما در شرایط فعلی باید به گونهای دیگر به آن پرداخت. بر همین اساس رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز ۲۰ مهر ۱۴۰۱ و در بحبوحه اغتشاشات پاییز، به مسئولان کشور توصیه کردند: «مراقب باشید این مسائل حواس شما را پرت نکند و از کارهای اصلی و اساسی باز نمانید.» این یک راهبرد اساسی است که دشمن در طول انقلاب اسلامی سعی داشته مسئولان و مردم را از پیادهسازی آن باز دارد.
در شرایط فعلی پرداختن فراوان به اندک کشف حجاب های بروز یافته در سطح جامعه، زمینهای را فراهم می کند تا این مسئله به اولویت اول جامعه تبدیل شود. حال سوال این است اگر این مسئله اولویت اول جامعه ماست، چرا رهبری در نامگذاری سال به آن نپرداخته و به سیاق سالهای گذشته شعار سال ۱۴۰۲ را نیز اقتصادی قرار داده است؟ سوال مهمی که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.
یکی از چالشهای مهم نظام اسلامی در مواجهه با نظام سلطه اثبات کارآمدی است که برجستهترین نمود آن در وضعیت اقتصادی است. در ارزیابیهایی که معمولا از یک نظام سیاسی می شود، کارآمدی اقتصادی یکی از معیارهای مهم در امتیازدهی به آن نظام است. در سیره رسول خدا (ص) و امیرمومنان علی (ع)؛ نیز توجه به حل چالشهای اقتصادی جامعه پر رنگ است، به گونهای که روشهای متعددی را برای حل مسئله اقتصادی به کار میگیرند. از سویی در تعالیم اسلام فقر مذموم دانسته شده و تامین نیازهای مادی جامعه به عنوان یکی از کارویژههای حکومت اسلامی مطرح شده است. از این رو انقلاب اسلامی از آغاز تاکنون تلاشهای بسیاری برای حل مشکلات اقتصادی جامعه انجام داده است. با این حال به دلائل مختلف که بخشی از آن به دشمنی دشمن و بخشی به ناکارآمدی و بی تدبیری برخی مسئولان و ... بر میگردد، وضعیت اقتصادی جامعه در شرایط مطلوبی قرار ندارد. از سویی رابطه میان وضعیت نامطلوب اقتصادی با چالشهای فرهنگی نیز کتمان شدنی نیست، البته الزاما رفاه دینداری نمیآورد اما بیتردید حکومت اسلامی موظف است شرایط مطلوب را برای زندگی مردم فراهم آورد. این در حالی است که به رغم همه تلاشها اکنون در شرایط مطلوب قرار نداریم. برای همین یک دهه است که رهبری با انتخاب عناوین اقتصادی که کاملا هوشمندانه انتخاب میشوند، سعی دارد جهتدهی کلی جامعه را به سمت حل مسائل اقتصادی رهنمون سازد.
حال کاری که دشمن میکند چیست؟ دشمن در این شرایط سعی میکند مردم و مسئولان را از مسئله اصلی کشور و شعار سال غافل ساخته و آنان را به مسائل دیگری که بسیار مهم هم هستند اما در این شرایط باید به عنوان اولویتهای بعدی مورد توجه قرار گیرند، سرگرم سازد. برای همین به کشف حجابها ضریب فراوان میدهند. به تصریح رهبری مردم ایران مردمانی مومن هستند حتی ایشان تأکید کردند که آن دختران کم حجاب و بد حجاب را هم نباید به بی دینی و ضد انقلابی متهم کرد. در حالی که دشمن با برخی از پادوهای خود تلاش دارد که به این مسئله ضریب دهد و آستانه تحمل جامعه را مخدوش کند و مردم را در برابر یکدیگر قرار دهد و اتفاقات ناگواری را رقم بزند. اگر در کانالها و یا گروهها جستجو کنید دهها متن، فیلم و عکس خواهید دید که به این مسئله پرداختهاند. اما کمترین فیلم و یا متن را خواهید دید که به مسئله اصلی یعنی مهار تورم و رشد تولید پرداخته باشد. این همان نتیجهای است که دشمن مایل است به آن برسد؛ غافل کردن مردم از مسئله درجه یک کشور و پرداختن بیحد به مسائل دیگر.
راهکار چیست؟ به نظر میرسد نباید کلیپهای مربوط به کشف حجاب را به طور گسترده پخش کرد، چه اینکه علاوه بر اینکه مصداق اشاعه فحشاست، موجب تحریک عدهای میشود که از اولیات امر به معروف و نهی از منکر آگاه نیستند و ممکن است کاری بکنند که نتیجه بدتری داشته باشد. به تعبیر امام خمینی (ره) امر به معروف و نهی از منکر جاهلانه نتیجه معکوس میدهد و گاه چند منکر بدتر به بار میآورد. از سویی باید مطالبهگری از دستگاهها وجود داشته باشد اما از مردم فقط کسانی ورود کنند که بلد باشند. عموم مردم باید بیشتر به خودشان و خانوادهشان متوجه باشند که این گامی مهم در اصلاح جامعه است. غالباً افراد از این مهم غافل هستند. از سویی باید مدام به شعار سال پرداخته شود. اگر این شعار کامل محقق شود دست نظام اسلامی برای مطالبهگری در عرصه فرهنگ باز خواهد شد و راحتتر میتواند در عرصه فرهنگ ورود کند. ضمنا لازم است دستگاههای نظارتی خودشان به این مسئله ورود کنند و نگذارند مردم در برابر یکدیگر قرار گیرند.
سوال: برای تحقق شعار سال هر یک از ما چه نقشی می توانیم ایفا کنیم؟
#حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔰 مهدی نصیری؛ از «توهین به اولیاء خدا» تا «دفاع از اسلام سکولار و لیبرال»
▪️بهمناسبت فرارسیدن ۱۲ رمضان، سالروز رحلت حاج سید هاشم حداد رضوان الله علیه
✍️ سید محمدحسین دعائی
درست است که «مهدی نصیری» بهخودیخود اصلا مهم نیست، اما از بد حادثه، در موقعیتی قرار گرفته است که اگر مواجهۀ درستی با او صورت نگیرد، میتواند جمعیتی را با افکار بیاعتبار خود همراه کرده و بر زحمت اساتید فکر و مجاهدان راه خدا بیفزاید. از همین رو، لازم است که گاه و بیگاه، یکی از اهالی اندیشه و قلم، با ایثار فراوان، از اولویتهای کاری خود صرف نظر کرده و به نقد سخنان او بپردازد؛ همان سخنانی که بررسی سیر آنها، حاوی درسها و عبرتهای فراوانی برای اهل بصیرت است.
بگذارید جور دیگری بگویم: وضعیت این روزهای مهدی نصیری، انسان را یاد این شعر عارف شوریدهدل و شاعر شیرینسخن، جناب مولوی میاندازد:
چون خدا خواهد که پرده کس درد
میلش اندر طعنۀ پاکان برد
آری؛ آن زمان که نصیری، علیرغم همۀ دلسوزیها، تلاشها و اتمام حجتها، مرزهای «استدلال»، «انصاف» و «ادب» را زیر پا گذاشته و بیمحابا زبان به هتک حرمت جمعی از پاکترین پاکان عالَم، یعنی حکماء و عرفاء راستین میگشود، کاملا معلوم بود که روزی، نه تنها از «آرمانهای انقلاب اسلامی»، بلکه از «اصول اساسی دین» نیز عدول کرده و چنین بنویسد:
«زنانی شجاع عزم جدی کردهاند تا با برداشتن روسری خود در اعتراض به اسلام جباری، از حق آزادی انتخاب خود دفاع کنند و استبداد و تمامیتخواهی نظام را به چالش بگیرند و از همین رو تسلیم پروپاگاندا و تهدیدهای حکومت نمیشوند. شاید تنها در یک حکومت دینی، از نوع و مدل جمهوری اسلامی و مبتنی بر ولایت مطلقه فقیه است که عملنکردن به یک حکم شرعی مانند حجاب، دستاورد بزرگتر آزادیخواهی و استبدادستیزی را در پی دارد و در مقام تزاحم بین اهم و مهم، در جایگاه اهم قرار میگیرد. آیا فقیه شجاعی یافت شود که فتوا به مأجوربودن بیحجابانی دهد که برای اصلاح یا محو حاکمیت استبدادی که ام المفاسد است، مقاومت میکنند؟!»
۱۲ ماه مبارک رمضان، سالروز رحلت یکی از برجستهترین شاگردان مکتب عرفانی نجف، یعنی «جناب حاج سید هاشم حداد رضوان الله علیه» است؛ همان عارف بزرگی که بعد از برگزاری مراسم بزرگداشت او در سال ۹۸، مهدی نصیری در یادداشتی با عنوانِ «غلو عرفانی؛ خطری برای شریعت و عقلانیت در حوزههای علمیه»، نوشت:
«پنجشنبه مجلس گرامیداشتی برای سید هاشم حداد ـ موسوم به روح مجرد ـ در مشهد مقدس، با سخنرانی چند تن از روحانیون، از جمله امام جمعۀ موقت تهران جناب آقای صدیقی برگزار شد. ... سید هاشم حداد که در اطلاعیۀ مراسم، از او با عنوان عارف کامل شیعی یاد شده کیست و شاخصهها و اندیشههای عرفانی او کدام است؟ ... نعلبندی عوام و متوهم ... که کمترین ارزشی برای علم و فقاهت و تفکر و عقلانیت قائل نیست. ... [پیروان این جریان] برای چند انسان معمولی، مقامات خدایی و فوق مقامات انبیاء و اهل بیت علیهم السلام قائل هستند و عن قریب است که کارگاه تولید انبوه خدا و یا حداقل کارگاه معصومسازی دایر کنند و همۀ مقدسات را به بازی بگیرند. ... [این جریان] شریعت و عقلانیت را به مسلخ میبرد و مردم را مریدان گوسفندصفت خود میخواهد.»
نگارنده نیز در همان ایام، جوابی به این یادداشت نصیری داد که شاید بازنشر آن خالی از لطف نبوده و به فهم علت این همه انحراف و التقاط او در این روزها کمک کند.
اعاذنا الله من شرور انفسنا و سیئات اعمالنا.
📌 متن کامل یادداشت نصیری: mehrnews.com/xPgLv
📌 متن کامل پاسخ به یادداشت نصیری: mehrnews.com/xPhmz
#نقد
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔹سحرها و سفرها
✍ علی کردانی
سفر کردن از نشانههای حرکت و امید است؛ حرکت بهسوی آنچه میخواهی. سفر نه یک راه بیپایان بلکه راهی پایاندار و پایانخواه است.
سفرِ هدفدار سفری است که مقصد را میخواهد و دائم آن را میطلبد؛ اما چه مبدأهایی که به مقصد نرسید و چه مقصدهایی که مقصد نبود؛ سفر را باید رفت، تا فهمید و مقصد را باید یافت، تا دانست.
بهترین مقصدها از بهترین مبدأها سرچشمه میگیرند و مبدأ تنها مکان نیست؛ مبدأ گاهی دل است، گاهی یک تصمیم است و گاهی یک زمان است؛ زمانی که خلوت است، در ظاهر رنگی تاریک و در باطن، روشن و روشن است. آری که زمان قطعهای از خلقت است؛ اگر آن را دانست، میتوان از زمان به مقام رسید و سحر همان قطعه و خلقی است که اگر درک شود، تدارک خواهد شد و اگر تدارک شود، حرکتآفرین است.
سحرهایی که نگاهی به بالا دارند؛ نه کسی هست که برایش صدا کنی و نه چشمی که به او نگاه کنی؛ بیریا مینشینی و بیریا میخواهی و پایان است، آنچه میخواهی.
سحرها آغاز مقصدهایی بزرگ است که بزرگان میدانند؛ سفرهایی که تو را تا آسمان میرساند و هنگامی که آسمان را دیدی، دیگر زمین را نمیخواهی.
بیا از مبدئی زمانی، به مسیری مقامی برسیم؛ نه اینکه مقام دنیا باشد که برای دیگران بگوییم. «او» در همین نزدیکی است؛ کافی است مبدأ و زمان را بشناسیم.
#نویسندگان_حوزوی
#رمضان
#سحر
@HOWZAVIAN