.
📌این بار پای یک آخوندزاده در میان است
🔻سینمایی «مصلحت» پس از 3 سال توقیف روی پرده میرود
پوستر رسمی فیلم سینمایی مصلحت به کارگردانی حسین دارابی و تهیهکنندگی محمدرضا شفاه، با طرحی از خانه طراحان انقلاب اسلامی رونمایی شد.
مصلحت یک تریلر معمایی- جاسوسی است که پس از سه سال بلاتکلیفی، سرانجام از چهارشنبه ۱۷ خردادماه اکران خود را توسط پخش بهمن سبز و به سرگروهی سینما هویزه مشهد با شعار «عدالت خط قرمز ندارد!» در سینماهای سراسر کشور آغاز خواهد کرد.
در خلاصه داستان این فیلم که به موضوعی افشاگرانه در اوایل دهه ۶۰ میپردازد، آمده است: «پسر یکی از مقامات عالیرتبه کشور در یکی از درگیریها مقابل دانشگاه تهران مرتکب قتل میشود، اما پیوند خانوادگی و مصلحت سیاسی کشور، این پرونده مشکوک و پُر رمز و راز را وارد موازنهای پیچیده و سخت میکند...»
این فیلم که از آثار مهم و بحثبرانگیز سیونهمین جشنواره فیلم فجر بود، در ۷ بخش کاندید دریافت جایزه شد و حسین دارابی در نخستین تجربه سینماییاش، دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم اول را برای آن دریافت کرد.
#فیلم_سینمایی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌹🌹🌹🌹
خورشید رضا(ع) و رهبر ایران ماه
شد باعث افتخار میهن ، «فتّاح»
بر عـزم جوانان وطن بایـد گفت
لا حول ولا قـوة الا بالله
#محمدجواد_منوچهری
#فتّاح
#فداییسیدعلی
@shaeranehowzavi
🔸بارقههای امید
✍ علیرضا مکتبدار
📌کودک و نوجوان یعنی ادامه زندگی، استمرار وجود انسان، تازگی، تحول، پیشرفت و در یک کلمه: امید.
📌امروز دم غروب، خسته از یک هفته پرکار، هوس کردم کمی قدم بزنم. قدمزنان تا بوستانی که با منزل فاصله داشت رفتم.
📌در مسیر، از کنار دیوار مجتمعهای مسکونی که میگذشتم، از پشت نردهها، صدای سروصدای بچهها که نغمه زندگی بود، بهگوش میرسید.
دوست داشتم به آنان و جستوخیزهای کودکانهشان ساعتها خیره شوم.
📌در بهترین نقطه بوستان، شهید جوان بیست ساله ای در خاک آرمیده بود که البته گمنام بود. نماینده نسل دهه پنجاه یا شصت که جوانی و سرزندگی جمعیت این مرز و بوم را به رخ دیگر کشورها میکشاندند.
📌آن.سوتر، گروهی نوجوان ۱۳ تا ۱۵ ساله، با «زووووو» کشیدن، زندگی را نفس میکشیدند. شور و نشاطی وصفناشدنی داشتند. چمنهای بوستان هم زیر پاهای برهنهشان، قولنج میشکست.
📌اینها بارقههای امیدند در فضای جان، اما شاید زیاد طول نکشد که این بارقهها خاموش شوند و نسلی سالخورده در گوشه کنار بوستانها، روی نیمکتها بنشینند و این شور و نشاط زندگی، جای خود را به تکراری خستهکننده و کشنده بدهد.
#جمعیت
#جوانی_جمعیت
@HOWZAVIAN
#خوانش
📙کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی با حضور حجت الاسلام دکتر نجف لکزایی
📱محتوای این خوانش در 👇
https://eitaa.com/24252907/75
#مدرسه_فکرت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🤖هوش مصنوعی، گامی در مسیر توحید
✍ محسن عبداللهزاده
هوش مصنوعی همانطور که برای جوامع مادی، نوعی تهدید شغلی حساب می شود؛ برای جوامع توحیدی یک فرصت است.
هوش مصنوعی با زبان بی زبانی به انسان می گوید: من هرکاری جز بندگی و عبودیت از روی قصد و اراده را انجام می دهم و این تو هستی ای انسان که بایستی به وظیفه اصلی ات یعنی همان بندگی بپردازی.
به بیان دیگر، ابر و باد و... در کارند، تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری.
با توسعه نقش هوش مصنوعی در ابعاد مختلف زندگی بشر، خیلی از کارهایی که تمام فکر و ذهن انسان را مشغول خود کرده بود، خیلی کامل و بهتر، انجام می دهد و فکر انسان از آن راحت و دست انسان از اجرایش خلاصی می یابد.
حال اگر انسان کمی با خود خلوت کند و بیاندیشد، متوجه می شود؛ وجودش شریف و گرانبهاتر از آنی است که مشغول کارهایی شود که ربات ها، سخت افزار و نرم افزارها توانایی انجامش را دارند.
لذا بایستی سراغ کاری برود که هیچ چیزی جز او توان انجامش را ندارد و اصلا تنها انسان را برای آن کار آفریده اند. یعنی همان بندگی و آیینه جمال و جلال الهی شدن.
ممکن است برخی راه دیگری را انتخاب نمایند و همه چیز را ابزار حیوانیت و شهوترانی خود کنند.
یعنی انسان به جایی برسد که تمام اسباب رفاه و آسایش برایش فراهم شود و او به جای بندگی، سبوعیت و شهوت را انتخاب کند. در این برهه زمانی، وظیفه رهبران فکری، فقهی، اخلاقی و اعتقادی جامعه است که برای دنیای پس از حضور فعال هوش مصنوعی، برنامه ریزی کرده و جامعه را سمت عبودیت و بندگی ببرند.
#نویسندگان_حوزوی
#هوش_مصنوعی
@HOWZAVIAN
🔸نبرد در میدانی که حتما در آن بازندهایم
✍️ میلاد کیانی
📌 گویا این روزها تفکری در میان جریان انقلابی و نهادهای متولی فرهنگ در حال گسترش است و آن اینکه در برابر سلبریتی هایی که خواه ناخواه ابزار دشمن شدهاند، سلبریتی انقلابی بشویم یا بیابیم یا بپرورانیم تا او به مقابله برخیزد.
غافل از آنکه این میدان، همان میدانی است که در آن از پیش باخته ایم! در دهه هفتاد و تا حدودی هشتاد، دشمن در سطح نخبگانی با نخبگان جریان حق درگیر شد و پاسخ شبهات معرفتی و اعتقادی امثال عبدالکریم سروش را یک عالم توانمند حوزوی چون مرحوم علامه مصباح با تبیین صحیح از اسلام بیان میکردند که نتیجه این نبرد نخبگانی، ارتقای جامعه و ضایع شدن جبهه باطل بود.
📌 دشمن اما به خوبی فهمید که در این میدان حرفی برای گفتن ندارد و لذا سلبریتیها را در پیشانی جبهه خود قرار داده و سطح درگیری را به نبرد میان سلبریتیها آورد. در این میدان، منطق و استدلال حکومت نمیکند بلکه رسانه است و احساسات که موضوع و مساله میسازد و آن را حل میکند.
از معایب بزرگ نبرد در این میدان آنکه یک انقلابی، وقتی بخواهد فالوور جمع کند و بلاگر شود تا با سلبریتی دشمن مقابله کند، در مسیر جمع فالوور، گاهی باید آنچه مخاطب بخواهد را بگوید و مخاطب گاهی آنچه به صلاحش هست را نمیداند یا دوست ندارد بداند (درست مثل همین جملات). البته معلوم نیست آن انقلابی در انتهای طی این مسیر، هنوز هم همان انقلابی روز اول است یا کمی اصلاح و معتدل شده است!
✅ حاصل آنکه باید سطح درگیری را به نبرد نخبگانی ارتقا دهیم و این همان نقطه قوت اسلام و انقلاب، و نقطه ضعف دشمن است؛ چراکه مردان این میدان مهیای کارند.
بخواهیم یا نخواهیم عموم جامعه به مبارزان خط مقدم مینگرند؛ از آنها الگو میگیرند و رنگ میپذیرند. اگر تمام دلیل افسر جنگ نرم شدن آنها، تعداد زیاد دنبالکنندگان آنها باشد ...
⬅️ به عنوان یک پیشنهاد عملیاتی : رسانه ملی میتواند یکی از سران الحاد نوین را دعوت به مناظره با یکی از فضلای توانمند حوزه علمیه کند تا روشن شود چقدر ادعاهای اینان در رد وجود خدای متعال بیپایه و مضحک است. مطمئنا نتیجه این مناظره، ضربه سنگین به حیثیت پوشالی الحاد نوین در ایران و جهان است.
#فرهنگ
#نبرد_نخبگانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
🍃 شاد کردن دل مؤمن
✍️ جواد رستمی، روزنامهنگار حوزوی
امام رضا(ع) شاد کردن دل مومن را بعد از واجبات بهترین کار نزد خداوند می داند و می فرماید: برای برآورده کردن حوائج مومنان و شادکامی قلبی آنان و دفع هرگونه بدی و دور کردن ناگواریها از آنان، بشتابید چرا که پس از واجبات، هیچ کاری نزد خدای بزرگ، برتر از شاد کردن مؤمنان نیست.(بحارالانوار، ج 78، ص 347)
در این سخن، سه کار برآورده کردن درخواست مومن، شاد کردن قلب او و دفع بدی ودور کردن ناگواری اش را توصیه کرده و اهمیت آن را در درجه بعد از انجام واجبات نزد خداوند بیان کرده است.
گاهی کسی از ما درخواستی دارد که اجابت می کنیم و یا ممکن است با حرفی یا عملی، برای او احترام قائل شویم که شاد و خرسند شود و یا اینکه با جلوگیری از رسیدن گزندی به او مانع ناراحتی اش شویم، همه این حالات بهترین عمل نزد خدا محسوب شده و اهمیت بالایی
همچون انجام واجبات دارد.
ثمره اجتماعی این اعمال ایجاد انس و الفت، مهرو محبت و همدلی و وحدت در بین مردم شده و زمینه های ظلم و جور، پرخاشگری و زور و بدرفتاری و عصبانیت را از بین میبرد.
همانطور که خداوند از انجام واجبات راضی و خشنود شده و برکت و رحمتش شامل حال ما می شود عمل به سفارش امام رضا علیه السلام و دسترسی به مومنان در جامعه به این صورت که باری از روی شانههای آنها برداشته، یارو یاورشان بوده، و غم و غصه از چهره زندگی آنها شسته و شادی و نشاط را در دلشان ایجاد کنیم، زمینه نزول برکات و مهرو محبت خدا نسبت به بندگان را فراهم می کند.
#مطبوعات
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️ از هایپرسونیک نظامی تا هایپرسونیک اقتصادی و فرهنگی
✍️ علی جباری، کارشناس مجری برنامه پرسمان تاریخی رادیو معارف
دستیابی ایران عزیز به فناوریهای پیشرفته و پیچیده نظامی و دفاعی که آخرین نمونه آن را میتوان در ساخت موشک هایپرسونیک #فتاح مشاهده کرد، مایه مباهات ایرانیان و ایران دوستان سراسر دنیا گشته و خواب را از چشم و هوش را از سر دشمنان این مرز و بوم ربوده است.
اکنون ایران از نظر قدرت بازدارندگی و توان دفاعی در جایی ایستاده است که هیچ قلدر و متجاوزی جرأت کج نگاه کردن به دایره نظام سیاسی و جغرافیاییاش را ندارد.
اما توانمندی بالای نظامی بخشی از ملزومات و اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران است.
پیشرفتهای اقتصادی و فرهنگی در کنار پیشرفتهای لازم نظامی، از نیازهای اساسی کشور ماست که با فراهمکردن زیرساختهای رفاهی و معیشتی و جذب حمایت اجتماعی حداکثری، میتواند منجر به بهبود جایگاه سیاسی، سنگینتر شدن کفه تأثیرگذاری و قدرت چانه زنی کشورمان در نظام بین المال گردد.
امیدواریم همانگونه که ایران عزیز در سایه مدیریت منسجم و قوی، توانسته در بسیاری از زمینه های دفاعی و نظامی مبتنی بر دانشهای روز، جزء کشورهای برجسته دنیا قرار گیرد، با مدیریت علمی و دقیق در عرصههای سیاسی و اقتصادی و استفاده از تجارب ارزشمند مدیریت نظامی، با غلبه بر مشکلات تحریمی و سوء مدیریتی، به آنچه لیاقت ایران و ایرانی است دست پیدا کند.
هایپرسونیک اقتصادی و فرهنگی مکمل هایپرسونیک نظامی است.
#استقلال
#ایران_پیشرفته
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 آسیبشناسی یک فریضه
✍️ آفتاب الهی فر
🔸امروز در هیاهوهای رسانه، گاهی در بعضی محافل علمی و حتی توسط افراد صاحب تریبون و منبر، تصویری مخدوش، ناقص، تحریف شده و..
از یکی از دستورات دینی رسم می شود و همان تصویر معیوب در فهم مسائل حول آن دستور دینی و همچنین شیوه اجرای آن تاثیر جدی می گذارد.
🔹از جمله آن دستورات دینی، فریضه بسیار ارزشمند امر به معروف و نهی از منکر است که از قضا در فضای جامعه امروز به جهت حساسیت روی مسأله حجاب برجسته شده و سر زبان هاست.
واقع آن است که برای اصلاح جامعه، ابتدا باید روی فهم خود نسبت به این فریضه یک بازنگری جدی صورت بگیرد.
🔸دو ایراد شایع در بین جامعه نسبت به این دستور بسیار مهم وجود دارد:
۱. مقصود از مراحل امر به معروف و نهی از منکر
در فقه و روایات نقل شده از معصومین علیهم السلام برای امر به معروف و نهی از منکر سه مرحله در نظر گرفته شده:
۱) قلبی، ۲) زبانی، ۳) عملی
برداشتی که رایج است اینکه مرحله قلبی همان ابراز تنفر است مرحله زبانی نصیحت است و مرحله عملی برخورد فیزیکی است.
شهید مطهری در مورد سه مرحله امر به معروف و نهی از منکر می فرماید: ما معمولاً از مرحله قلب به جای آنکه اخلاص... درک کنیم،جوش و خروش و عصبانیت های بیجا می فهمیم، بعد از مرحله زبان به جای آنکه بیان های روشن کننده و منطقی بفهمیم، موعظهها و پند های تحکمآمیز می فهمیم بعد از مرحله ید و در عمل به جای آنکه تبلیغ عملی و حسن عمل و همچنین تدابیر عملی بفهمیم، تنها این مطلب را میفهمیم که باید اعمال زور کرد. (ده گفتار ص ۸۸_۸۹)
۲. فردیتگرایی در امر به معروف و نهی
نگاه فردی و تک روی در شیوه امر به معروف و نهی از منکر از دیگر ایرادات بین توده مردم است. حال آنکه این فریضه جهت اصلاح جامعه آمده و باید که یکایک اعضای جامعه نسبت به اصلاح آن احساس مسئولیت داشته باشند.
شهید بزرگوار مطهری در همان کتاب میفرماید: از عمل فردی کاری ساخته نیست، از تصمیم فردی کاری ساخته نیست، همکاری و همفکری و مشارکت لازم است.(ده گفتار ص ۹۴)
#حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸ما بیوفایی کوفیان را جبران کردیم
✍ مجید پاکنیت
🔹 شاید برای شما خیلی بدیهی باشد که شهدای انقلاب اسلامی هم جزو «اصحاب ائمه» هستند و چه بسا یک جایی و یک زمانی این را به کسی گفتهاید. اما راستش را بخواهید، من تا به حال به این موضوع فکر نکرده بودم و بر زبان نیاورده بودمش.
🔻 مگر نه اینکه هر کس به عشق امیرمؤمنان (ع) از دشمن مولا ضربت خورد، مانند مجاهدی است که در جنگ صفین در رکاب آقا جانمان علیبن ابیطالب (ع) جانباز یا شهید شده. و مگر نه اینکه حضرت رحمة للعالمین، مؤمنان آخر الزمان را یاران خود خواند که از صحابهاش چهل مرتبه برترند.
❤️ و سید مرتضی آوینی چه زیبا گفت: «ما در رکاب امام حسین جنگیدیم، ما بیوفایی کوفیان را جبران کردیم...» و به راستی که جزو «اصحاب ائمه» شدن، زمان و مکان ندارد.
🔗متن کامل در صفحه نویسنده
#پانزده_خرداد
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
📰دکهی تیترخوانی
از دنیای موازی آقای ظریف تا عقبنشینی قیمتها
پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
#سواد_رسانه
#مهارت_رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 مرز آزادی در منظومه فکری امام خمینی
✍️ دکتر شریف لک زایی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
حضرت امام(ره) در گفت وگویی که با محمد حسنین هیکل، روزنامه نگار مصری داشتند ضمن تحلیل تحولات سیاسی و اجتماعی ایران، بر این نکته تاکید می کنند که ایران جزیره ثبات و آرامش است که همواره با اختناق همراه بوده است و همین اختناق، عامل انفجار جامعه ایرانی شد. بنابراین، حضرت امام(ره) در تحلیل شان از زمینه های بروز انقلاب بر مساله اختناق در دو دوره پهلوی اول و دوم تاکید داشتند و «مطالبه آزادی» را عامل بسیج مردم، روحانیت و اقشار مختلف قلمداد کردند. از این رو، عنصر «آزادی» یکی از کلیدی ترین مولفه ها در اندیشه سیاسی حضرت امام(ره) است که مردم در جریان پیروزی انقلاب اسلامی آن را تمرین کردند. تاکید حضرت امام(ره) بر حضور مردم، همراهی و مشارکت آنان در فرایندهای سیاسی و اجتماعی هم، از باب اهمیت مقوله آزادی در اندیشه ایشان است که مشارکت مردم را ضامن حفظ و حراست ارزش های انقلاب اسلامی می دانستند.
خوانشی فرادینی از آزادی
حضرت امام(ره) آزادی را امری بدیهی و حقی خدادادی و طبیعی برای مردم قلمداد می کردند و معتقد بودند که انسان ها فطرتا آزادند و کسی نمی تواند آنان را از این مهم محروم کند. ایشان در آثار و آرای خود بارها بر مفهوم آزادی تاکید کرده اند و معتقدند که آزادی یعنی افراد در عرصه های مختلف به لحاظ رفتاری، اعتقادی و بیانی امکان فعالیت و مشارکت داشته باشند و به لحاظ سیاسی بتوانند در تعیین سرنوشت خود مشارکت کنند. در اندیشه ایشان، جمهوری اسلامی بایستی زمینه های تحقق حداکثری آزادی را در عرصه های مختلف بویژه در عرصه مشارکت سیاسی فراهم آورد که البته به نظر می رسد این تحقق حداکثری از آزادی، در امروز و اکنون جامعه ما نیاز به کار و تلاش بیشتری دارد. بر این اساس، می توان گفت که خوانش امام(ره) از آزادی خوانشی فرادینی است.
🔗 متن کامل در روزنامه ایران
#امام_خمینی
#علوم_سیاسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌«التزام اجتماعی به ارزشها» و «بازی با اعصاب مسلمین»!
✍️ حجت الاسلام دکتر احمدحسین شریفی، رییس دانشگاه قم
🔻 یکی را دیدم که با بیان داستانهایی درباره روش تبلیغی پیامبر اکرم(ص) در صدر اسلام و اینکه آن حضرت در طول دوران مکه شراب را حرام نکرده بود و حتی در مدینه در چند مرحله و آرامآرام ذهنها را برای بیان حکم حرمت آن آماده کرد. همچنین با ذکر داستانهایی درباره روش مواجهه عالمان بزرگ شیعی مثل علامه شرفالدین عاملی با نومسلمانان و مسیحیانی که میخواستند مسلمان شوند و با بیان روش تدریجی آنان در جذب غیرمسلمانان، چنین القاء میکرد که اساساً در دین اسلام اصراری به انجام مرتب و منظم و کامل شعائر دینی (یعنی نماز و روزه و حج و زکات و امثال آن) برای همه مسلمانان نیست! و این تفکر خوارجگونه است که گمان میکند شرط مسلمانی این است که هر مسلمانی لزوماً روزانه هفده رکعت نماز بخواند! و در ماه رمضان به مدت یک ماه روزه بگیرد! و زکات پرداخت کند و امثال آن! اسلام سادهتر و سهلتر از اینها است!
به طور خلاصه چنین ادعا میکرد که «تأکید بر شعائر» و «التزام اجتماعی به ارزشهای دینی» نوعی «تنگنظری» و «سختگیری بر جامعه» و «بازی با اعصاب و روان مردم مسلمان» بر اساس «تفسیری غلط و خوارجگونه از اسلام» است!
🔻در این خصوص چند نکته را بیان میکنم:
نکته اول: در مواجهه با نومسلمانان یا به هنگام دعوت دیگران به اسلام مراعات «عقلانیت تبلیغی» و «عقلانیت تربیتی» از دستورات صریح اسلام است. خود پیامبر اکرم(ص) هنگامی که صحابه خود را برای دعوت برخی از قبایل مشرک، میفرستاد، به آنان توصیه میکرد که «مدارا در دعوت» و «تدریج در تربیت» را مد نظر قرار دهند...
🔗 ادامهی متن در این صفحه
#جامعه_شناسی
#امت_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🗞 برای حسرت یک زندگی معمولی!
📌 «به گزارش دیلی میل بسیاری از زنان شاغل در ادارات، این رویا را داشتند که در ۶۶ سالگی وقتی به سن بازنشستگی میرسند به تفریح و زندگی کردن بپردازند. اما با وجود پساندازهای خوبی که دارند، در زمان بازنشستگی خود تنها مدت اندکی میتوانند به تفریح بپردازند و پس از آن به دلیل تمام شدن پس اندازشان مجدد به کار بازگشتند.»
🔹 آنچه در این گزارش بیش از همهی مطالب ارائه شده جلوه مینماید عبارت «زندگی کردن» است. این گزارش تماما در حال تفسیر زندگی تأسفبار زن غربی است اما همین واژه نقطهی عطف تفسیر میشود؛ «زندگی کردن»!
🔹از راهبردهای بسیاری از نحلههای فمینیستی برای خروج زن از انقیاد نظام مردسالارانه، خروج از جنس دوم بودن، دستیابی به عدالت جنسیتی که به برابری میان زن و مرد خوانده میشد، ورود زنان به اجتماع و مشاغل مختلف بود. البته لازم به ذکر است که ورود به اجتماع را در گرو داشتن شغل و کسب و کار میدانستند. این اتفاق رخ داد اما آنقدر برای زن غربی سخت و گران تمام شده است که در بازهی زمانی از عمر خود که شاغل است احساس زندگی کردن ندارد! آیا مردان غربی نیز اینگونهاند؟!
🔗 متن کامل در پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
#عصر_زنان
#حقوق_زنان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
▫️ششمین یکشنبهی مهارتی_تحلیلی فکرت؛
💠 گعده نویسندگان حوزوی و دانشگاهی
✔️ برادران و ✔️ خواهران
🔸با حضور و مشاوره:
🔶 رضا مصطفوی، مدیر نشر عهدمانا
🌱پیشینهی مهمان ویژه:
نویسندهی کتابهایی چون کیمیاگر، التیام، تمنا و گپوگفت حرفهای
سردبیری نشریاتی چون «خیمه»، «نجم»، «منور» و «ماه نامه امتداد»
🔻 فرصتی برای تبادل نظر درباره مهارتهای یادداشتنویسی تحقیقی و اندیشهای
📆 زمان: یکشنبه ۲۱ خرداد، ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰
🏢 مکان: خیابان هنرستان، بعد از خیابان شهید تراب نجفزاده، مؤسسه شناخت
با همکاری
🖌 باشگاه فکرت
🖌 تحریریه عصر زنان
🖌 کانون نویسندگان حوزوی
📣 اعلام حضور برادران به نشانی
🆔 @Aftabehazer
📣 اعلام حضور خواهران به نشانی
🆔 @mahta_sa
#گعده
#مهارت_رسانه
#پویش_نوشتن
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه فکرت| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
💠 تا جمهوری اسلامی قوی نشود سبک زندگی ما اسلامی نمیشود
✍️ حجت الاسلام محسن ابراهیمی، استاد حوزه و مدیر صفحه فقه روز
▫️نزدیک به ۹۰ سال پیش در چنین روزهایی، رضاشاه پهلوی به ترکیه سفر کرد و پس از یک سفر یک ماهه به ایران بازگشت و دست به اصلاحات متعددی زد. از مهمترین اقدامات او، کشف حجاب اجباری بود.
▫️رضاخان از طرفی در ترکیه پیشرفت، آبادانی و رفاه دید و از طرفی نبود حجاب بر سر زنان را. خوشبینانه اگر نگاه کنیم، او مایل بود که همان پیشرفت در ایران هم بوجود آید اما اخذ مابالعرض مکان ما بالذات کرد. او مظاهری مثل بی حجابی که معلول مبانی غربی بود را علت پیشرفت و آبادی و صنعت دانست.
▫️به گونه دیگری هم میتوان دید. انسان اینگونه است که وقتی چیزی را دوست دارد، سعی میکند تا میتواند خود را شبیه به آن کند. از آسانترین شبیه شدن ها شبیه شدن های ظاهریست.
▫️برخی از ما ملت ایران از وقتی با تمدن غرب آشنا شدیم، به حق پذیرفتیم که در آنجا رفاه و صنعت و پیشرفتی است که در کشور ما وجود نداشت. این تمدن که بر مبانی ای در باب معرفت و انسان استوار است و اساس آن مادی گرایی و انکار ماوراء است، مظاهری همچون نوع پوشش و سبک زندگی دارد.
▫️ما که آن امتیازات و پیشرفت ها را دیدیم، اعتمادی به آنها برایمان حاصل شد و در پی رسیدن به آن مزایا و پیشرفت ها برآمدیم. حال یا گمان کردیم آن مظاهر علت آن پیشرفت هاست و یا از باب علاقه و اعتماد سعی کردیم حداقل در ظاهر شبیه شویم.
▫️لذا در طول تاریخ آشنایی ما با غرب، نظرات مختلفی در نسبت ما با غرب مطرح شد و حدوسط اصلی اعتماد به آن تمدن و نتیجه آن شبیه شدن به آنها در سبک زندگی و پوشش بود. البته این مسئله فقط انفعالی و از جانب ملت ها نبود. بلکه انگیزه های زیادی وجود داشت که سعی داشت به صورت فعّال، این سبک زندگی در جوامع ترویج شود.
🔗 متن کامل در فقه روز
#حکمرانی_دینی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN