فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تفسیر تندرو و میانهرو از نگاه رهبر انقلاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️ سلوک باران
✍ علی خسروی
دعای عارفانهای از امام امت در انتهای کتاب «معراج السالکین و صلوة العارفین» که ایشان این کتاب را در اوج احوال سلوک عرفانیشان در حدود ۳۸ تا۴۰ سالگی نوشته و برای اولین بار در «جلد اول یادنامه شهید مطهری»، با اجازه و اهدای خود ایشان به طبع رسیده و از مکتوبات بسیار لطیف و خواندنی ایشان است:
«بارالها، پایان کار ما را به سعادت مقرون فرما؛ و سرانجام رشتۀ معرفت و خداخواهى را به دست ما بده؛ و دست تطاول دیو رجیم و شیطان را از قلب ما کوتاه فرما، و جذوهاى از آتش محبت خود در دل ما افکن تا جذبهاى حاصل آید؛ و خرمن خودى و خودپرستى ما را به نور نار عشقت بسوزان تا جز تو نبینیم و نخواهیم جز سرکوى تو بار قلوب را نیندازیم.
محبوبا، اکنون که از تو دوریم و از جمال جمیلت مهجور، مگر آنکه دست کریمانهات تصرّفى کند و حجابهاى ضخیم را از میان بردارد تا در بقیه عمر جبران ماسبق گردد. اّنک ولىّ النّعم.»
#امام_خمینی
#سالروز_ارتحال_امام_امت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 وقیحان سیاسی
✍ بابک شکورزاده
با توجه به شرائط خاص امسال در انتخابات ریاست جمهوری و جابجایی شأن ریاست جمهوری توسط شهید رئیسی، بعضی از کسانی که در انتخابات ثبتنام کردند، نشان دادند که خیلی پُررو و وقیح هستند و تحت هر شرایطی میخواهند در قدرت باشند؛ چرا که فاصله زیادی با #رئیسی_عزیز دارند و اصلا در تراز رئیس جمهور مردمی و جهادی نیستند. بنابراین نباید جایگاهی نزد مردم بصیر داشته باشند.
#انتخابات
#شهید_رئیسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 مدعی انقلابیگری
انقلاب اسلامی بر سه اصل #عقلانیت، #اخلاق و #عدالت استوار است.
همه کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردهاند از هر جناحی و گروهی که باشند شهروند این کشور هستند و از این حق برخوردارند که داوطلب بشوند و هیچ کس حق ندارد به آنها بیاحترامی و توهین کند.
چرا از همون ساعتی که حضرت آقا در ۱۴ خرداد فرمود که اخلاق را غایت کنید با حقد و کینه به فحاشی و توهین و بیاحترامی و تهمت به این و آن روی آوردید؟
چرا توهین
چرا فحاشی
چرا تخریب
چرا تهمت
به چه قیمتی این کارها رو میکنید مگر به قیامت و حساب و کتاب اعتقادی ندارید و از مرگ و عذاب الهی نمیهراسید؟
از نامزد خودتان تعریف کنید، دفاع کنید، محاسن او را بگویید و ...
اما تخریب نکنید، فحاشی نکنید، توهین نکنید، تهمت نزنید و در پازل دشمن بازی نکنید ... .
✔️ اصول فلسفه تا طرح کلی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
♦️ انتخـاب اصـلـح!
🔹 بعد از تجربۀ دولتهای غربزده(گارگزاران، اصلاحات، اعتدال) مردم تصمیم گرفتند که از جریانات ضد گفتمان انقلاب اسلامی درون نظام عبور کنند.
🔸 آیا اکنون باید در انتخاب میان تفکر و سلوک وسط بازها(انقلابیون حداقلی) و جریان کانونی گفتمان انقلاب(انقلابیون حداکثری) تصمیم بگیرند...؟
✍ حسین کاوه
#گفتمان_انقلاب
#انتخاب_اصلح
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🖍 دعوت به قرآن
✍️ علی حیدری
در نامه رهبر انقلاب به دانشجویان آمریکایی و غربی یک نکته قابل توجه داشت.
ایشان فرمودند: «با قرآن آشنا شوید»
در نامه ای که سالیان گذشته نیز به جوانان اروپا و آمریکای شمالی نوشتند همین نکته را نیز اشاره کردند و فرمودند: «با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) آشنا شوید. من در اینجا مایلم بپرسم آیا تاکنون خود مستقیماً به قرآن مسلمانان مراجعه کردهاید؟ آیا تعالیم پیامبر اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) و آموزههای انسانی و اخلاقی او را مطالعه کردهاید؟»
ای کاش این توصیهها برای ما مسلمانان صرف توصیه نباشد.
در این نامه، حتی رهبر انقلاب نگران نیستند که اگر آنها مستقیم به سراغ قرآن بروند، یکوقت دچار تفسیرهای غلط شوند. آنقدر حقّ آشکار شده است که میدانند اگر آنها به سراغ قرآن بروند، غالباً تفسیر صحیحی از آیات قرآن پیدا خواهند کرد. شاید اگر ما بودیم، میگفتیم: «بهتر بود که ایشان توصیه میکردند که جوانان غرب مراقب باشند که تفسیر ارهابی یا تکفیری از قرآن پیدا نکنند!» ولی گویا نیازی به همین توصیه نیز نبوده است. یعنی حقّ آنقدر ظهور پیدا کرده است که نیازی به همین توضیح نیز احساس نشده است.
اما ما در مواجه با قرآن در جامعه چنین سخت گیری کردهایم و راه دست رسی به فهم آن را برای مردم آن قدر سخت کرده ایم که این خود باعث دوری از قران شده است.
به قول آن عالم دین قرآن را باید مطالعه کرد نباید تلاوت کرد. اگر قران را هر کسی با توجه بخواند از آن برداشتهای درستی خواهد کرد.
امیرالمومنین(ع) فرمودند: إِنَّ الْقُرْآنَ ظَاهِرُهُ أَنِيقٌ وَ بَاطِنُهُ عَمِيقٌ قرآن ظاهرش زیبا و باطن قرآن عمیق است لَا تَفْنَى عَجَائِبُهُ وَ لَا تَنْقَضِي غَرَائِبُهُ وَ لَا تُكْشَفُ الظُّلُمَاتُ إِلَّا بِه؛ شگفتىهايش پايان نمىيابند، نكات و اسرارش تمام نمىشوند و تاريكىها جز با آن زدوده نمىگردند.)
تاریکیها فقط با آن زدوده می شود.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💬گفتم، گفت:
✍️ استاد جواد محدثی نوشت:
گفتم: چه باید کرد که دل، هرزه گرد و هرزه جو نشود ؟
گفت: قیمت عشق انسان را «معشوق» تعیین می کند.
معشوق، هرچه قیمتی تر باشد،عشق و عاشق هم با ارزش تر است.
گفتم: نقش نگاه در این میان چیست ؟
دیده می بیند، دل هم می خواهد!
گفت: پس باید «نگاه» را کنترل کرد تا به «گناه» نیفتد.همیشه «پا» دنبال «دل» راه می افتد.
کسی که محبوبهای اصلی را بشناسد، اسیر «محبوبهای بدلی» نمی شود.
کِشتی دل اگر لنگر نداشته باشد، امواج، آن را این طرف و آن طرف می برد.
گفتم: محبوبهای اصلی را از کجا بشناسم؟
گفت: جوینده، یابنده است.
دور و بر ما، در دل تاریخ، در زندگی شخصیتهای بزرگ ماندگار، درکتابهای شرح حال،«اسوه و الگو» کم نیست ، فقط باید چشم باز کرد و خوب شناخت.
گفته اند: «بعد از کتابهای آسمانی، سودمندترین کتابها ،شرح حال هاست».
گاهی هم فیلم ها و مستند ها ،خوب است،
مثلا برنامه «حدیث سرو» یا...
گفتم: الگوهای این چنینی ، برای نسل امروز جذاب نیست.
گفت: متأسفانه ذائقه ها را هم دستکاری کرده اند.ما دیگر خودمان نیستیم!
اگر چیزی را دوست بداریم که آنان برایمان می پسندند و می خواهند،
یعنی خودمان را باخته ایم...
#نثر_ادبی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🎊کتابخانه مجازی بنیاد ملی نوجوان راه اندازی شد.
جهت مشاهده کتابخانه کلیک کنید:
🌐https://bonyad-nojavan.ir/product-category/library/
🔻امام روح الله به مثابه یک قدیس اخلاقی
✍️ ابراهیم شریفی، پژوهشگر اخلاق
🔹قدیسان اخلاقی، شخصیت هایی شایسته هستند که در فرهنگ های دینی و اخلاقی ، به دلیل ویژگی های خاص معرفتی _ تربیتی و نیز افعال برتر و فراتر از حد وظیفه، به عنوان نمونه و اسوه شناخته می شوند.
▫️در آثار برخی نویسندگان غربی، با توجه به شخصیتهای قدیسی که با آنها مواجه بودند با تنزل مقام قدیس و قهرمان اخلاقی، تا حد یک سیاستمدار فاقد هر گونه قداست روبرو هستیم.(البته ما هم از قدیس، عصمت را اراده نکرده ایم)
🔸در واقع قدیسان، افرادی مقدس در مذاهب مختلف هستند که اگرچه از دل مردم عادی بیرون آمدهاند اما به سبب رفتار و کردارشان و وقف زندگی خود به دعا و نیایش و خدمت به خداوند و بندههایش، نزد مردم مقدس شمرده میشوند. همچون پترس، پولس، آکوئیناس، دومینیکن، پادره پیو و.... در دنیای مسیحیت
🔹 البته که باید به قدیسان احترام گذاشت و آنها را قهرمانان دین خواند ولی عارضه ای جدی که دامن قدیسان را گرفته تفکر سکولاریستی است یعنی اگر فردی قدیس در قالب حکومتی و سیاسی بُروز داشته باشد نمی توان در جرگه مقدسین خواند در حالی که چنین نیست که به تعبیر شهید عزیز مرحوم مطهری مصداق تقوای ضعف خواهد بود. لذا اگر واقعا خمینی عزیز شخصیتی حکومتی نداشت این چنین از او تقدس زایی نمی شد یا حداقل این تقدس زدایی را نه تحسین بلکه تقبیح می کردیم.
💯 لذا با توجه به مولفه هایی که برای قدیسان اخلاقی در مکاتب مختلف مشاهده می شود می توان به جرأت ادعا کرد که حضرت امام روح الله یک قدیس است چرا که او ذوب در توحید بود و سراسر زندگیش غرق در آن بوده به نحوی که جز الله تبارک و تعالی در حرف و عمل او جاری نمی شود و چه بسا قدیس اصطلاحی درباره او کم باشد و واگویی تمام حقیقت مساله نکند
#امام_خمینی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
4_5999289887616928118.m4a
10.44M
#روضه_رضوان
به مناسبت شهادت امام جواد (ع)
با نوای مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج سید رضا مدرسی
برای شنیدن این روضه در آپارات بر روی لینک زیر کلیک کنید:👇🏻👇🏻
https://aparat.com/v/SPCE5
#تسلیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🖤شهادت عزیز دل امام رضا علیهماالسلام و پربرکت ترین مولود آل الله حضرت جوادالائمه علیهم السلام تسلیت تسلیت تسلیت...🖤
🖤به امید زیارت با معرفت حرمش🖤
┄┅═══❉☀❉═══┅┄
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✍ "دومین دورهمی صمیمی
نویسندگان حوزوی خراسان"
با همکاری "
انجمن نویسندگی" دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و "
کانون مداد الفضلاء" شعبه خراسان برگزار می کند. زمان: شنبه ۱۹ خرداد راس ساعت ۳۰: ۸ صبح مکان: دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، طبقه دوم، اتاق جلسات اعلام حضور قطعی با ارسال "لبیک یاحسین" به آیدی @Saleh117 #انجمن_نویسندگی #دومین_دورهمی #نویسندگان_حوزوی ╭─════════════•❖•╮ 🔸 شبكه نویسندگان حوزوی خراسان (کانون مداد الفضلاء) ╰─•❖•════════════─╯ https://eitaa.com/joinchat/3164274938C4f975d6c1b
.
💠 اربعین مهدوی
"به یاد حاج قاسم و شهدای جبهه مقاومت"
✍️هادی حمیدی، عضو تحریریه نویسندگان حوزوی
من الغریب الی الحبیب...
با "لبیک یا حسین" باید برخاست جوشید و رفت.
گرچه در هیأت و حسینیه و محراب هم میتوان سلامش داد ولی نه، این رسم عاشقی نیست باید آن سرزمین حماسه را نفس کشید و به وصالش رسید به آغوشش گرفت تنگ تنگ...
موکب به موکب پنجه در رنجهای ریز و درشت سفر، منزل به منزل باید رفت چای و قهوه تلخ عراقی را نوشید، لقمههای محبت میزبان را تناول کرد و نمکگیرش شد و به مقصد و مقصود مشرف.
چه زیباست ساعت وصال با حقیقت عشق و عشق تمام.دیدگان بارانی میشود و مروارید اشک بر گونهها میغلتد از بین الحرمین ندایی میآید؛ هلا بیکم یا زواری هلا بیکم خوش آمدید ای زائران عزیزم!
کربلا به شدن است نه تنها به رفتن. کربلایی که شدی تازه ضربان قلبت در نینوا به ساعت ظهور تنظیم میشود!
باید به سمت قبله شش گوشه عشاق نماز وصل گذارد و قد قامت نصرت با حسین زمانعج را بست.
این زیارت عارفانه با دو بال عقل و عشق آغازِ مسئولیت بزرگیاست و قبول آن امانت الهی که آسمان را یارای حمل آن نبود!
با قدمهای جابر در اربعین باید پابهپای قدمهای پسر مهزیار، از "لبیک یا حسین" به "لبیک یا مهدی" رسید...
لنگان لنگان به نیابت از حاج قاسم و شهدای مدافع حرم و جبهه مقاومت چند قدمی بر میدارم...
وبه یاد حضرت امام روحالله زمزمه میکنم که راه قدس از کربلا می گذرد...
به امید پیاده روی از کربلا تا قدس شریف...
اللهم ارنا الطّلعه الرشیده والغره الحمیده
#کربلا
#اربعین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📷 گزارش تصویری | محفل یادداشتنویسان بینالمللی ابنا برگزار شد
🔹 محفل یادداشتنویسان بینالمللی ابنا با موضوع «خدمات کارگزاران جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل» چهارشنبه ـ شانزدهم خردادماه ۱۴۰۳- با حضور حجتالاسلام والمسلمین استاد «جواد محدثی» در سالن کنفرانس خبرگزاری اهلبیت(ع) برگزار شد.
@abna24
🔳 «دلم سوخت» و فرصتی برای تأمل در یک مسأله کلان فقهیـاخلاقی
✍️ محمد عشایری منفرد، استاد حوزه علمیه قم نوشت:
رهبر معظم انقلاب، با جملهی بیدارگرِ «دلم سوخت»، صاحب این قلم را به یاد ادلهای انداختند که به اندازهی شایسته به عرصه فقاهت، بویژه فقه اجتماعی و فقه رسانه، وارد نشده است. آنچه دل رهبری را سوزانده، این است که در وجود رئیس جمهور فقیدمان، «نعمت»ها و «معروف»هایی وجود داشت، که نادیده انگاشته شده است. همین «نادیده انگاشتن نعمتها و معروفها در یک جامعه»، مسألهای است که نیاز به تأمل فقهی دارد؛
1️⃣در دعای بیستم صحیفه سجادیه (ع)، "برجسته کردن معروفی که از دیگران سر میزند"، یکی از مکارم اخلاقی قلمداد شده (افشاء العارفة). در تراث روایی امامیه، از «کُفر المعروف» نهی شده است. منظور از کفر المعروف، ظاهراً این است که وقتی کسی عمل معروفی انجام میدهد، دیگران نادیده بگیرند، تحسینش نکنند و از او قدردانی نکنند. در منابع روایی امامیه در «باب مَن کَفَرَ المعروف» روایات هشداردهنده و شگفتآوری گردآوری شده است (الکافی، ج 4، ص: 33). شیخ حر عاملی ره، این روایات را در «باب تَحْرِيمِ كُفْرِ الْمَعْرُوفِ مِنَ اللَّهِ كَانَ أَوْ مِنَ النَّاسِ» در میان «ابواب امر به معروف و نهی از منکر» گرد آورده است (وسائل، ج 16، ص: 309). نامگذاری باب، با کلمهی «تحریم»، فتوای شیخ حر ره را نشان میدهد هرچند در فقه استنباطی، این مسأله چندان بررسی نشده و فتوای روشنی به دست نیامده است.
بیگمان نمیتوان این روایات را به روابط فردی محدود کرد و آنها را به روابط شهروندان با حاکمان و نیز روابط رسانهها با حاکمان، بیارتباط دانست. در چند روایت، تصریح شده که باید "از آن دستی که نعمت خداوند بر آن دست جاری میشود تا به تو برسد"، شکرگزاری کنی (همان). در آموزههای نهج البلاغة، بین «ثنای استحقاقی» و «مَلَق=چاپلوسی»، که بار ارزشی منفی دارد، فرق نهاده شده است (الثَّنَاءُ بِأَكْثَرَ مِنَ الِاسْتِحْقَاقِ مَلَقٌ). در روایات، ناسپاسی (کفران النعمة) موجب قطع نعمتها، پریشانی جامعه و کسادی بازارها قلمداد شده است! بعید است که این ناسپاسی فقط بر «ناسپاسی فردی» حمل شود و شامل «جامعه ناسپاس» نشود. ظاهرا برداشت شیخ حر عاملی ره نیز هین بوده است که این باب را در میان ابواب امر به معروف و نهی از منکر (که صبغهی اجتماعی دارد) گنجانده وگرنه مانند برخی دیگر از محدثان، این باب را در ابواب صدقات میگنجاند تا صرفاً رابطه آخذ صدقه با معطی صدقه را بیان کند.
2️⃣چنانکه در فرجام بحث زکات آمده، بر آخذ صدقه، حرام است که «کفران نعمت» کند بلکه شایسته است آخذ از صدقهدهنده ثناگویی و تشکر کند (منتهى المطلب، ج8، ص: 510). در ذیل مبحث صلات استسقاء، وقتی میخواهند "گناهان موجب کاهش نزولات آسمانی" را فهرست کنند، «کفران النعمة» را یکی از این گناهان دانستهاند (جواهر 12/127) صاحب جواهر ره در خاتمهی این بحث نوشته است: «و لعل أعظم أسباب حلول النقم و تحويل النعم احتقار النعمة» (همان 129).
3️⃣ به گمان نگارنده، آنچه دل رهبرمان را سوزانده، مسألهای فراتر از بیتوجهی ما به «معروف»ها و «نعمت»های رئیس جمهور شهید است چون به طور کلی کارنامهی جامعه ایرانی، درباره «کفر المعروف» و «کفران النعمة» نیاز به تأمّل و بررسی دارد.
4️⃣ خوب است اهالی فقاهت نیز در تحلیل و تبیین این روایات و تطبیق آن بر ساحت اجتماع و رسانه و نیز روابط شهروندان با حاکمیت، بیشتر بکوشند تا دانش کافی برای آگاهانیدنِ جامعه تولید شود. شاید کمعملی جامعه ناشی از کمآگاهی و کمآگاهی جامعه ناشی از «رخنهی تئوریک» باشد.
#رهبر_انقلاب
#شهید_جمهور
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✏️آدمی به هر میزان که از روبرو شدن با شبهات واهمه دارد،
در عقایدش متعصب است.
✍️ محمدجواد محمودی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
گاهی
نیاز به آرامش داریم
نیاز به یک خلوتی داریم
که فقط به خود فکر کنیم
به گذشته خود
حال خود
به آینده خود
فارغ از تمام زد و بند ها و محاسبات دنیایی.
گاهی×
اغلب✓
فرار میکنیم...
شاید چون میترسیم
شاید چون تنبلی میکنیم
و آینده را به فردا نسیه میدهیم
تا زمانی که...
آینده هم سر برسد و
یقهی مارا بچسبد
آنروز دیگر خیلی دیر است...
✍ محمدمهدی علیپور
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
460.3K
🏴
ََاَلسّلام عَلیک یا مُحمد بن علی الجَواد و رَحمة اللّه و برَکاتُه
شهادت امام جواد (ع) تسلیت باد.
🚩 🚩 🚩
▶️ به مناسبت شهادت امام جواد(ع)
🎙استاد جواد محدثی
#فایل_صوتی
#شهادت_امام_جواد
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN