.
🔸ملّت در متن درد است، بازیهای کودکانه و حاشیه پردازیهای سخیف را تمام کنید...
یادداشتی از ✍️حمیدرضا غریب رضا
#سیاست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 گفته را نِگَر!
✍️محمدجواد محمودی
وقت نهار،
یاسین اومد پیشم و دربارهی مطلبی که استاد
امروز در کلاس گفته بود یه #سوال پرسید...
کمی سؤالش سخت بود و باید فکر میکردم،
امّا به هر زحمتی بود جواب سوال رو پیدا کردم و براش توضیح دادم...
وقتی من و یاسین داشتیم باهم مباحثه میکردیم،
یکی از سال پایینیهای مدرسه که اهل مطالعه هست،
شاهد گفتگوی من و یاسین بود...
🔗 متن کامل...
#علم_آموزی #داستان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔘 وحدت شیعه و سنی آری یا خیر؟
✍️ مرضیه رمضان قاسم
وحدت به این معناست که شیعیان در عین اینکه ذرهای از اعتقادات حَقّهی خود کوتاه نمیآیند، بر مشترکات شیعه و سنی اعم از خدا و قبلهی واحد، نبی و کتاب یکسان و… تکیه کنند و به دور از نگاه متعصبانه و توهینآمیز هر کدام برای عقائد انحصاری خود، استدلال اقامه کنند؛ زیرا تمرکز بیشتر بر مشترکات موجب وحدت جهان اسلام گشته و زمینه را برای مقابله با شرک و کفر جهاني آماده میکند.
🔗 متن کامل...
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔻استراتژی مخالف
✍️ مریم اختریان
ویژگی مهم کالاهای فرهنگی، تأثیر آنها در دیپلماسی است؛ با این توضیح که بخش زیادی از دیپلماسی رسمی بر عهده دیپلماسی عمومی و بخش زیادی از دیپلماسی عمومی بر عهده دیپلماسی فرهنگی قرار دارد. لذا کالاهای فرهنگی مهمترین نقطه ارتباطی بین دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی عمومی است.
از طریق کالاهای فرهنگی، دیپلماسی فرهنگی و عمومی رشد میکند، همچنان که در کشورهای اطراف خود شاهد این موضوع هستیم. کشورهای ترکیه و کره جنوبی توانستهاند با دیپلماسی فرهنگی و هنری، تأثیرشان را بر فضای پیرامون افزایش دهند تا از این طریق، نفوذشان را نیز بیشتر کنند.
🔗 متن کامل ...
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔍 حکمرانی خوب
✍️ مجید پاک نیت
🔹 ضرورت دارد رسانههای منتسب به بیت امام (ره) تکلیف خود را با افرادی مانند آقای صادق زیباکلام روشن کنند، چرا که وی صراحتاً معتقد است که اساساً دین برای ایجاد حکومت نیامده.
🔗 متن کامل ...
#نشریه_حریم_امام
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔷 کارگاه آنلاین " یادداشت نویسی رسانه ای"
(با مشارکت اداره آموزش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه و انجمن سواد رسانه طلاب)
🔹 با تدریس حجت الاسلام والمسلمین اولیایی
🔹 دکترای فرهنگ و ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم
🗓 مهلت ثبت نام: تا 13 آبان 1400
📆 تاریخ برگزاری 16 و 17 آبان ساعت 16تا 17:30
📌 ثبت نام: ارسال عدد 25 به سامانه 3000144090
مدرسه مجازی اشراق
@lmseshragh
#یادداشت_نویسی
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@savad_rasaneh
🔹 حکایت من و مردِ کلاه رقصان
✍️ مجتبی عادلپور
🔹 حتما برای شما هم پیش آمده که ناخواسته سخنی را بشنوید و حس کنید که مخاطب اول و آخر این سخن شما هستید. یا حادثهای مقابل چشمتان رخ میدهد که گویا با شما حرف میزند و پیامی دارد. مثلا از بیحوصلگی تلویزیون را روشن میکنید و از قضا میبینید برنامهای پخش میکند که انگار کارگردان آن را سفارشی برای حال شما ساخته است. همین ماجرا هم برای من پیش آمد. مدتی بود باخودم فکر میکردم چقدر سرم شلوغ است و به هیچ کاری نمیرسم. کمکم داشتم به این نتیجه میرسیدم نکند این رفتوآمد افکار به یک بیماری مزمن تبدیل شود؛ اما امروز سر کلاس، استاد حرفی زد که من را بهم ریخت و شد درِ نجات. کلامش مثل تیری بود که نشست به قلب سیبل. استاد بدون مقدمه شروع کرد به تعریف کردن داستان «مرد کلاه رقصان!»
گفت: شخصی چوب بلندی داشت. سر چوب هم کلاهی گذاشته بود و آن را میان دو کف دست گرفته بود و مانند کسی که میخواهد دستانش را گرم کند، آنها را به هم میمالید و چوب را تکان میداد. جماعت هم به تماشای کلاه رقصانی او صف بسته بودند. در این حال، آب از دماغش سرازیر بود و شلوارش هم آرام آرام داشت از کمر میافتاد! رندی این صحنه را دید و جلو آمد و به او گفت: آب دماغ بگیر و شلوار محکم کن! مرد کلاه رقصان که توقع چنین توصیهای را نداشت، در پاسخ گفت: مگر نمیبینی! دستم بند است. رند جواب داد: یک لحظه چوب بگذار و آن کار واجبتر کن.
استاد با لبخند ادامه داد: گاهی اوقات خیال میکنیم سرمان شلوغ است و به کارهایمان نمیرسیم، در حالی که این طور نیست. اگر این گونه هم باشد باید اولویتها را رعایت کرد. بسیاری از کارهای ما حکایتِ مرد کلاه رقصان است. باید چوبها را بگذاریم و آن کار واجبتر کنیم.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 امانتدار یا امانتخوار؟!
✍️محمدجواد محمودی
امروزه در میان افراد جامعه خصوصا جوانان و نوجوانان معضل تنبلی و کم همتی، به شدت رواج یافته است.
یکی از مهمترین دلایلی که میتوان بر شیوع این #ناهنجاری شمرد، این است که ما خودمان را برای خودمان میدانیم.
یعنی فکر میکنیم نعمتِ دست، چشم، گوش، زبان، فکر، سلامتی و ... برای خودمان است؛ در نتیجه هر گونه که دوست داریم میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
در این دیدگاه که توسعه و ترویج آن توسط فرهنگ غرب گرفته و به جوامع دیگر سرایت پیدا کرده، انسان هر چیزی که دارد برای خودش است و اگر دلش خواست میتواند از آن درست استفاده کند و اگر هم دوست داشت میتواند آن را ضایع کند و کسی حق ندارد مؤاخذهی او را ندارد!
یکی از ثمرههای این دیدگاه در جایی ظاهر میشود که نوجوان یا جوان، ساعتها عمرش را تلف میکند، با هر نوع پوششی ظاهر میشود و وظایف اولیهاش را هم انجام نمیدهد و اگر هم کسی به او بخواهد #تذکری دهد، میگوید:
«به شما ربطی نداره، مال خودمه!!!»
امّا در اندیشه اسلامی، نعمتهایی که در اختیار ما هستند، امانتهای الهی نزد ما میباشند؛ در نتیجه ما نسبت به آنها وظایفی داریم که اگر از آنها کوتاهی کنیم، باید پاسخگو باشیم.
در این دیدگاه، کسی نمیتواند بگوید برای خودم است و هر گونه دلم میخواهد رفتار میکنم. این تفکر میگوید همه چی از آن خداست و آنچه تو داری، ودیعهای است از آن پروردگار به تو، که نسبت به آن مسئول هستی و اگر وظیفهات را به درستی انجام ندهی، این نعمتها در پیشگاه عدل الهی، از تو شکایت خواهند کرد.
با این سبک زندگی، اتلاف عمر، آسیب رساندن به دیگران، بدرفتاری و ناهنجاری اخلاقی و ... دیگر هیچ معنایی پیدا نمیکنند و ایثار، استفاده از عمر، خوش اخلاقی، ادای حقوق دیگران از وظایف انسان شمرده میشود.
پس برای اصلاح معضلات تربیتی که یکی از مصادیقش تنبلی است، باید مظاهر این تفکر شوم، که انسان را موجودی بیقید و شرط میداند و هیچ مسئولیتی برای او قائل نیست را از زندگیمان به کلی پاک کنیم.
به خودمان و فرزندانمان یاد دهیم باید امانتدار باشیم؛ نه امانتخوار!
«ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ»
«سپس در آن روز (همه شما) از نعمتهایی که داشتهاید
#بازپرسی خواهید شد!» (تکاثر، آیه8)
#سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
«حقوق اهلبیت در قرآن و روایات» منتشر شد
📗کتاب «حقوق اهلبیت در قرآن و روایات»که به قلم ابراهیم شفیعی سروستانی است به تازگی توسط موسسه موعود عصر(عج) به چاپ رسیده است.
اهلبیت(ع) محور تفکّر شیعی هستند؛ از اینرو در این تفکّر، با محوریت این خاندان، عقاید، احکام، فرهنگ و آداب ویژهای شکلگرفته است که ولایت، اطاعت، محبت، اقتدا، زیارت، صلوات و انتظار از آن جمله است. علمای بزرگوار شیعه در طول بیش از هزار سالی که از غیبت کبرای امام عصر(عج) میگذرد، با مجاهدت خود، این باورها و سنتها را به عنوان میراث شیعی برای ما حفظ کرده و موجب شکلگیری جامعه شیعی با هویتی متمایز از دیگر جوامع اسلامی شدهاند. اکنون زمان آن است که این مجموعه ارزشمند از باورها و سنتها که میتوان آنها را ذیل عنوان «حقوق اهلبیت(ع)» خلاصه کرد را به نسلهای جوان شیعه منتقل نمود. بر این اساس نویسنده در این کتاب با مبنا قرار دادن قرآن و روایات، همه آنچه را که یک شیعه معتقد در ارتباط با اهلبیت(ع) باید به آنها توجه کند و در نظر و عمل بدانها پایبند باشد ذیل عنوان حقوق اهلبیت(ع) گردآوری، بررسی و تحلیل کرده است. در این کتاب بیست حق از حقوق اهلبیت(ع) به استناد آیات و روایات بررسی و تحلیل شده است. بیتردید با توجه به جایگاه و نقش خاندان عصمت و طهارت(ع) در زندگی هریک از ما و وظایف و تکالیفی که نسبت به این خاندان بر دوش داریم، همه ما نیازمند شناختن حقوق آنان و بیش از آن، ادای این حقوق هستیم.
برای تهیه این اثر میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید
b2n.ir/x56047
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️ خاطره بازی با قاطر دههی شصت
🔹قصهی جنگ و غصهی زندگی در روستای مازهاول فریدونشهر اصفهان
🔹شبیخون آنها به زراعت ما مانند تک بعثیها بود به خاکریز اول جبهه
✍️ سعید احمدی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
من کودک دههی بمب و موشک و انفجارم. دههی دیوارهای پرشعار و کوچههای حجلهبسته. سالهای «بسم رب الشهدا» و «بسم الله قاصم الجبارین». روزگار بیمجازستان و کانال یک و به زور دوی تلویزیونهای برفکی بیشتر سیاه و سفید و البته عصر اوج رادیو. من هم از همان کلهکچلهای مدرسههای دوشیفته و نیمکتهای چهارنفره بودم. صاحب قلکهای تانکی و نارنجکی. فراریهای دهنسرویس زنگ آخر. کتابپرانهای آخرین امتحان. هلدهندگان سیلندرهای گاز و بشکههای نفت. شنوندهی ثابت صدای بلندگوهایی که دم به ساعت ملت غیور و شهیدپرور را برای حمایت از رزمندگان اسلام فرامیخواندند. من هیچ وقت جبهه نرفتم ولی در همهی روزهای دههی شصت، جنگ را با همهی وجودم لمس کردم. زادگاهم اطراف فریدونشهر بود و گذرگاه هواپیماهای عراقی به سمت اصفهان. هر از گاهی بمبافکنها در امتداد شاهانکوه چنان به آبادی ما نزدیک میشدند که کلاه و صورت خلبان صدامی را با چشم نامسلح میدیدیم. آنها تیز و بز از سمت فرود خورشید، هوا را میبریدند و به سوی مشرق میتاختند. پس از آن صدایی مهیب و کوبنده زیر پایمان را میلرزاند و دلهایمان را هم. بعد میفهمیدیم پالایشگاه، ذوبآهن، بیمارستان، مسجدجامع و جاهای دیگر اصفهان را زدهاند. جنگ همه چیز همه بود. ترس و هراس، بیم و امید، خنده و گریه، جشن و عزا، شکست و پیروزی و در یک کلام؛ حرف اول و آخر همه. با این حال در آبادی کمخانوار ما دلهرههایی وجود داشت مخصوص همان جا. مهمترینشان قاطر. ابن الفرس و الحمار. میکاشتیم تا بخوریم، بپوشیم، گرم شویم و زندگی کنیم. جو، گندم، یونجه، نخود، عدس، لوبیا و خلاصه هر چیزی که از دل زمین رسی و برفگیر روستای مازهاول بیرون میزد...
🔗 متن کامل ...
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔆 این نگرانی را جدی نگیریم
✍️ علی تجرد، عضو تحریریه مدادالفضلاء
از سال 1382 تا همین امروز هجده سال است که جمهوری اسلامی درگیر پرونده هستهای است. حرف اصلی دولتهای غربیِ طرف دعوا ـ شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان ـ در این پرونده، نگرانی جامعه جهانی از دستیابی به بمب هستهای بوده است. هرچند این اتهام از همان روزهای اول تا همین امروز بارها و بارها با استدلال و سند و مدرک، و حتی با استناد به فتوای رهبری انقلاب تکذیب شد، ولی غرب با کمک بازوهای رسانهای که دارد با هر بهانهای تلاش کرده ایران هستهای را خطرناک نشان داده و در تنور ایران هراسی بدمد.
تجربه سالها رویارویی با غرب به ویژه در جریان پرونده هستهای به خوبی نشان داد که اتهامات غرب به جمهوری اسلامی ربطی به واقعیتها ندارد و آنچه که شدت این حملات رسانهای را کم و زیاد میکند، نسبت جمهوری اسلامی با پیشرفت است. گزارش 16 نهاد اطلاعاتی امنیتی آمریکا در سال 2007 کافی است که بدانیم خود آمریکاییها هم خوب میدانند ایران برنامه نظامی هستهای ندارد و نگرانی واقعی دشمنان، از پیشرفت علمی و قدرت سیاسی جمهوری اسلامی است. از همین روست که با مصوبه هستهای مجلس و بهویژه روی کار آمدن دولت جدید که در رویکرد هستهای با مجلس هماهنگ است به نظر میرسد موج تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی با همان نگاه گذشته آغاز شده و میخواهند رویکرد نخنمای گذشته را دوباره به کار ببندند.
با توجه به اینکه دروغ پردازی رسانههای غربی بارها به اثبات رسیده است، رویکرد فریبکارانه تبلیغاتی قطعاً تاثیر گذشته را نخواهد داشت، ولی اگر مسئولان جمهوری اسلامی با همان رویکرد دولت اعتدال، هدف اصلی خود را برطرف کردن باصطلاح نگرانیهای طرف اروپایی قرار دهند، بیشترین تاثیر را به آن داده و غرب را به هدف اصلی خودش از این تبلیغات رساندهاند، که چیزی جز پایبند کردن جمهوری اسلامی به پذیرش سلطه سیاسی و فرهنگی غرب نیست؛ چیزی که در قالب سند 2030 و برجام و... پیگیری شد. البته در دولت جدید، لغو اجرای سند 2030 و انتصاب چهرههای انقلابی به ویژه در وزارت خارجه، نشان میدهد که باید به تغییر 180 درجهای امیدوار بود.
#سیاست
#انرژی_هسته_ای
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⭕️ تحریف تاریخ؛ جنایت و مکافات
✍️ مجید پاکنیت، عضو تحریریه مدادالفضلاء
گوبلز، وزیر تبلیغات آلمان نازی جمله معروفی دارد با این مضمون که هر چه دروغ بزرگتر باشد، عوام راحت تر آن را میپذیرند.
گویا طرفداران و #سینه_چاکان_دربار معدوم پهلوی روی جهل مردم و خصوصاً #جوانان خیلی خیلی حساب باز کردهاند که با اعتماد به نفس، #دروغ_بزرگ تولید میکنند.
اینکه #پهلوی_چی_ها میگویند مردم تاریخ نمیدانند، #اعتراف بزرگی است؛
به اینکه میشود از حافظه مردم و فراموشی تاریخ سوء استفاده کرد و از #دروغگویان_خودفروخته و #خودفروختگان_مزدور علیه #وطن استفاده کرد و آنان را به جان #مردم انداخت؛
به اینکه اگر هیچ دستاوردی از شاه در دستمان نیست، به مردم دروغ بگوییم و از مِهرِ #شاهنشاه_جلاد و #قاتل عاری از مِهر دم بزنیم؛
به اینکه میشود با #تحریف_تاریخ؛ رژیمی که مایهٔ عذاب ایران بود را تطهیر کرد؛ رژیمی که استقلال #ایران را در نوکری #غرب مذاب میکرد و #مدال_نوکری آمریکا را به سینه ملت نه، بر گردن ملت آویخته بود؛
به اینکه میشود با تحریف سخن مشاهیر آب را گل آلود کرد و از اقیانوس کبیرِ دروغِ بزرگ ماهی صید کرد؛ میشود با شکستن #اتحاد_ملت، بین هموطن با هموطن، همشهری با همشهری و همسایه با همسایه تفرقه انداخت و حکومت کرد؛
به اینکه بعد از چهل سال #گرگ_ها در #کمین نشسته و منتظر فرصتند تا ایران را #ایرانستان کنند؛
به #جوانان_وطن حق میدهیم که گاهی دروغها را باور کنند؛ چون راه #مه_آلود و #جاده_لغزنده شده؛
جوانی که از وقتی چشم باز کرده، #زمان_شاه را ندیده حق دارد که گاهی دروغها را باور کند و به #چاه گمراهی بیفتد، چون واقعیتها را لمس نکرده؛
چون هیچ وقت با گلولهٔ ژ ٣ ارتش شاهنشاهی لت و پار نشده؛ چون هیچ وقت رد شنی تانک را روی خیابان محل زندگی اش ندیده و لولهٔ هیچ تانکی جانش را کف خیابانها هدف نگرفته؛
چون بوی خون به مشامش نخورده؛ خونی که توسط #ساواک و به دستور #بزرگ_ارتشتاران در #میدان_ژاله به زمین ریخته شد؛
چون جویبار خونی که تیربارهای #ژنرال_هایزر و #تیمسارهای_دربار به راه انداختند به چشم خود ندیده؛
حق میدهیم که گاهی فکر کند زمان شاه #آزادی بوده؛ چون هیچ وقت جمهوری اسلامی از ناموسشان #شهرنو نساخت و آنان را #طعمهٔ #طمع_جنسی #مستشاران_آمریکایی نکرد؛ چون جمهوری اسلامی مثل پهلوی نبود که جان و مال و آبروی مردم را در #کاباره ها برای #بهایی_ها و #مایه_دارهای_فرومایه لخت و عور کند؛
حق میدهیم که گاهی فکر کند روحانیت مانع آزادی و پیشرفت ایران شده، چون زمان شاه را ندیده تا بداند هیچ آخوندی دختران و زنان ایرانی را تسلیم هوا و هوس درباری ها نکرد؛
چون آخوندها مثل شاه نبودند که میگفت زن ها آدم نیستند و مثل مگس وزوز میکنند (خاطرات علم)؛
مگر غیر از این است که روحانیت اصیل میگفت که راه پیشرفت #استقلال_علمی_و_اقتصادی است، نه #استعمار_فکری و #استثمار_اقتصادی و #تن_فروشی و #وطن_فروشی؛
به #نسل_نو حق میدهیم که گاهی دروغها را باور کند؛ چون هیچ وقت طعم دستپخت اقتصادی پهلوی و زندگی در حلبی آبادهای پایتخت را نچشیده؛ حالا بماند که خیلی از شهرستانها در زمان شاه امکانات روستایی هم نداشتند؛
به نسل نو حق میدهیم که گاهی دروغها را باور کنند، چون هیچ وقت به جرم انتقاد از رهبرشان وسط خیابان و در بازداشتگاه ژاندارمری #چک_افسری نوش جان نکردهاند؛ چون هیچ وقت به خاطر اعتراض در #سلول_های_زندان_کمیته_مشترک شلاق اسرائیلی نخوردند؛ چون هیچ وقت با #آپولو به سرشان برق وصل نشده و برق از سه فاز تنشان در نرفته؛ هیچ وقت؛
حق میدهیم که گاهی مردم دروغها را باور کنند، چون ۴٠ سال از انقلاب گذشته و همه چیز عوض شده، دیگر حتی #پهلوی_پرست_های_عوضی هم از #ارزشهای_انسانی و #حقوق_بشر دم میزنند. مردمی که پهلوی و اعوان و انصارش آنها را حتی آدم حساب نمیکردند؛
دیگر حتی #قورباغهها_هم_هفت_تیر_کش_شدهاند.
قورباغههایی که قبل از انقلاب سر بر گنداب آمریکا و شوروی داشتند؛ و وقتی در ایام انقلاب ۵٧ دیدند که گند جنایاتشان بدجوری بالا زده فلنگ را بستند تا به دست ملت مجازات نشوند.
حالا که ۴ دهه گذشته دوباره طمع کردهاند که دوباره برگردند و ملت را #غارت کنند؛ غارت و #جنایت؛ جنایتی که برای ملت #مکافات دارد و مکافاتی که برایش تحملش هم باید توسط #اربابان_پهلوی #مجازات شویم؛ اینکه میخواهند بعد از ۴٠ سال دوباره به عقب برگردیم.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN