.
شراب روحانی اربعین و رهایی از رنج هستی!
درباره راهپیمایی اربعین و چرایی اقبال به آن سخن فراوان گفته شده است.
مسلماً در جهان آیینها، شرط بقا پاسخگویی حقیقی و ملموس به نیازی درونی یا بیرونی است. تا آنگاه که آیینی یا مناسکی، نیازی را پاسخ میدهد، ماندگار است؛ حتی اگر دگراندیشان آن را همایشی سیاسی یا موجی احساسی و زود گذر بخوانند.
اربعین به چندین هنر آراسته است؛ این راهپیمایی برای بخشی از دینداران شورمند، رزمایش انتظار و مقدمهسازی ظهور، برای برخی دیگر تجدید بیعت با امام، و برای عدهای تجربهای سرشار از لذات معنوی و دلانگیز و برای گروهی راهی برای بازسازی هویت فردی و جمعی ولشکرکشی فرقهای و چشمدرار و .. است.
اما به نظرم این آیین را هنر دیگری نیز هست که آن را محبوب و نیاز انسانها میکند و یا لااقل به عنوان یک فرضیه میشود به آن توجه کرد و آن، خاصیت «هوشربایی» یا هوشزدایی است. و کیست که نخواهد برای مدتی هم که شده از دست هوش حسابگر و جزئینگر و کاسبمنش خود، اندکی بیاساید.
در طول سال، پیرامون آدمیان پر از واقعیتهای بیرحم و چندشآور زندگی است که آنها را در تنگنای ذهنیتهای مزاحم و واقعیتهای چسبناک زندگی میفشرد، و چنان پیلۀ تنگ و تاریکی بر گِردشان میتند که راه نفس کشیدن را میبندد تا به هر دری زنند تا گاهی از دست آنها خلاص شوند.
انسانها گاهی به چیزی به اندازۀ غفلت و ندیدن و نشنیدن و ندانستن، محتاج نیستند و کیمیای اربعین، آنها را ـ ولو چند روزـ از آنچه در درون و پیرامونشان میگذرد، غافل میکند و سرپناهی دلپسند برای برونرفت از وضعیت ذهنی و عینی و پراکندگی خاطر و تشویش ضمیر آنان میشود و به یمن و برکتش چشم عاشقشان را رواق منظر یار میکند، و پس از آن، هر لحظه تماشاخانۀ دردی و رنجی نیست.
اگر امروز داروهای مسکّن، بالاترین مصرف را در میان مردم دنیا دارد و اگر همیشه شمار بسیاری از انسانها، «تا دمی از رنج هستی وارهند/ ننگ بنگ و خمر بر خود مینهند»، از همین رو است که میخواهند اندکی از دنیای پیچ در پیچ خود بیرون بیایند و در جهانی دیگر سیر کنند.
مقایسۀ اربعین با داروهای تسکینی، دور از ادب، اخلاق و باورها است؛ اما گاهی آنها در اثرگذاری بر عصبهای حامل درد و رنج، همتای یکدیگرند. هر دو، عصبهای سمج و وظیفهشناس را گیج و منگ میکنند؛ آنقدر که مدتی، خبر رسانی به مغز تعطیل میشود و ما میتوانیم نام این تعطیلی کوتاه را «آسودگی از حجاب جسمانی» و رنج هستی بگذاریم و بگوییم:
ساقیا بده جامی، زان شراب روحانی
تا دمی بیاسایم زین حجاب جسمانی
و اینکه:
گر رود از پی خوبان دل من معذور است
درد دارد چه کند کز پی درمان نرود ..
علیخسروی
@howzavian_hamedan
🔸علم و عمل
🔹علت عمده ناکامیها در زندگی فردی و اجتماعی عبارت است از:
✔️علم بدون عمل؛
به تعبیر امیرمؤمنان علیه السلام:
العِلمُ بِلا عَمَلٍ وَبالٌ؛ العَمَلُ بِلا عِلمٍ ضَلالٌ؛
علمِ بدون عمل وبال است؛ عملِ بدون علم گمراهى است.
✔️و عمل بدون علم؛
به تعبیر زیبای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
مَن عَمِلَ عَلى غَيرِ عِلمٍ كانَ ما يُفسِدُ أكثَرَ مِمّا يُصلِحُ؛
كسى كه بدون شناخت عمل كند، خراب كردنش بيشتر از درست كردن اوست.»
#علم
#موفقیت
✍احمد حسین شریفی
@Ahmadhoseinsharifi
@howzavian_hamedan
🔰آثار شهادت امام حسین
👌پیش از شهادت امام حسین علیه السلام، محبت اهل بیت در دل ها فراگیر نشده بود. به ویژه در جغرافیای اموی که مردمان با اندیشه دو پسر ابوسفیان با عداوت اهل بیت تربیت شده بودند. پس از شهادت امام حسین محبت اهل بیت، عمیق و فراگیر در دلها منتشر شد که همه حاکمان تا عصر غیبت یعنی دویست سال پس از عاشورا از کثرت علاقه مردم به اهل بیت هراسناک بودند. حکومت با وجود اهل بیت بازی بود؛ زیرا حاکمان و خلفا پس از شهادت حسین علیه السلام بر سر ها حکومت می کردند و اهل بیت بر دل ها حاکم بودند. از همین رو با اینکه اهل بیت به هیچ وجه قصد قیام نداشتند و حتی برخی مانند امام کاظم علیه السلام تعهد کتبی دادند که هیچ اقدامی علیه حکومت نکنند با این حال هرگز از دست حکومت در امان نبودند.
در این میان با اینکه امام حسین در حیات نبود کانون هجمه ها نام و یاد حسین بن علی بود امامی که قبر مطهرش بیش از ده بار توسط حاکمان خراب شد تا اثری از آن باقی نمانَد ولی همچنان پا برجاست آن هم با اربعین هایش...
(برشی از کتاب: روزنه ای گشوده بر معرفت) بزودی...
✍ حجتالاسلام غلامعباس هاشمی
https://eitaa.com/hashemighir
@howzavian_hamedan
#پست_ثابت | در حال به روزرسانی ...
✍️ پویش نوشتن
بانک صفحات نویسندگان حوزوی استان همدان
نویسندگان حوزوی 👇🏼
۱. آیت الله حبیبالله شعبانی|
۲. حجتالاسلام غلامعباس هاشمی همدانی|
حجتالاسلام غلامعباس هاشمی همدانی_کانال تفسیر مقارن|
۳. حجتالاسلام حسینی مجد|
۴. حجت الاسلام محمد علی ارزنده|
۵. حجتالاسلام باقری|
۶. حجتالاسلام احمدحسین شریفی|
۷. حجتالاسلام هاشمی|
۸. مهدی تکلو |
۹. دانیال بصیر |
۱۰. حسین مهدیزاده|
۱۱. مصطفی گودرزی |
۱۲. مجید رحیمی |
۱۳. سید محمد امین موسوی |
۱۴. مهدی عسکری |
۱۵. محمد رسولی ۱ |
۱۶. ابراهیم دارابی ستوده |
۱۷. محمد مهدی شهبازی |
۱۸. سیدحسن حسینی فاضل ۱ |
۱۹. امید محمدی سروش |
۲۰. ابراهیم مومنیفر ۱|
۲۱. علی خسروی |
۲۲. محمد لیاقت |
۲۳. سید حسن حسینی فاضل ۲|
۲۴. علی بختیاری|
۲۵. مهدی الوندی |
۲۶. نرگس ایرانپور|
۲۷. محمد رسولی ۲ |
۲۸. امین چهاردولی|
۲۹. ابراهیم مومنیفر ۲|
۳۰. سید حسن حسینی فاضل۳|
۳۱. محمد حصاری|
۳۲. علی مطهریفر|
نخبگان و اساتید صاحب قلم #همدانی را به ما معرفی فرمایید.👇
@S_mohammad_mosavi
@majidrahimi_ir
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#تبلیغ_مکتوب
#نویسندگان_حوزوی_استان_همدان
👈اسامی به صورت لینک است و برای ورود به کانال این بزرگواران، روی اسامی کلیک کنید.
🖊 @howzavian_hamedan
May 11
⭕️فراموش کردن اصل و ماهیت یک مقصود معنوی در ذیل حرکت به سمت معنویت اما با باطن مادّیت ....
🔺خداوند به همه کسانی که توفیقشان گشت که در مسیر مشایه و امثالهم قدم میزنند جزای خیر و توفیقات دوباره برای شرکت در مراسم اربعین عطا شود ان شاالله .
🔺لاکن مسئله ای که در چند سال اخیر مطرح شده است این است که آیا به راستی هر کس به شخصه ضمن حرکت در مسیر زیارت اربعین به این مسئله فکر کرده است که بنده به عنوان زائر اباعبدالله الحسین که توفیق شده در این مراسم شرکت کنم قصد و ماهیت حضور بنده در این مراسم چیست؟
🔺 "هر حرکتی مقصودی دارد" ..."مگر میشود حرکتی انجام شود و ما به حرکت روی بیاوریم ولی قصد و ماهیت نداشته باشد!" ، به قول طلبگی اش "هر علتی معلولی دارد " و نمیشود علت باشد ولی معلول نباشد و یا بلعکس.
🔺"ماهیت حضور ما چیست ؟" جز این است که قدم هایمان برای ظهور است ، جز این است که در این مسیر دلهایمان صاف و آکنده از هر گونه سیاهی ای که در این فضای پز از مادیات است بشود !
🔺اگر این است پس بعضا رغبت های ما به اینکه یک سفری برویم حال و هوایمان عوض شود و یا اینکه برویم اربعین از مواکب آن استفاده تام را ببریم چیست ؟ این ها مواردی است که نشان میدهد که قصد و ماهیت ما از سفر اربعین نه مطلقا و نه بعضا بلکه در ذیل" مکتب استدراج" ، به تدریج رغبتی که به سمت معنویت و کسب آن بود ، رفته رفته این رغبت بخاطر میل بیش از حد به فضای مادی اربعین به سمت کسب امورات مادی تبدیل شده است و نه کسب امورات معنوی . و این خطری است که فضای اربعینی ما را تهدید میکند
✍علی بختیاری
@Serat1357talabe
@howzavian_hamedan
🔵ثمرۀ خون حسینی
🔻اربعین حسینی، به نمادی عظیم برای محبین اهلبیت علیهمالسلام تبدیل شده و شرکتکنندگان در راهپیمایی اربعین، قدمهای خود را نذر ظهور امام عصر عج میکنند. قدمهایی که قطعا مبارکاند و طاهر و حتما نوید محبت و علاقۀ افراد به حضرت ابااعبداللهالحسین علیهالسلام را میدهند.
🔻زیارت اربعینی که در احادیث، بهعنوان یکی از پنج علامت مؤمن شمرده شده و قدری بس عظیم برای آن ذکر شده است.
🔻اما نکتهای که غالباً از آن غافلیم، درک هدف و غرض اصلی راهاندازی این حرکت و پیوند آن با عاشورای حسینی است؛ نکتهای که فقط و فقط امام معصوم میتواند آن را تبیین کند که مسیر آن از احادیث و زیارات مأثوره میگذرد.
🔻یکی از فرازهای زیارت زیبا و قابلتأمل اربعین، عبارت «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِيكَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَيْرَةِ الضَّلاَلَةِ؛ و جانش را در راه تو بذل کرد تا بندگانت را از جهالت و سرگردانی گمراهی برهاند».
فرازی که شاید بتوان آن را همسنگ آیۀ «هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الأُمِّيّينَ رَسولًا مِنهُم يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ وَيُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَإِن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ؛ و کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنها میخواند و آنها را تزکیه میکند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت میآموزد هر چند پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند» دانست.
🔻یعنی هدف بعثت نبی مکرم اسلام، همان هدف شهادت سبط گرامی ایشان علیهماالسلام است؛ همان رهانیدن بندگان از جهل علمی و جهالت عملی.
🔻باید به خود بقبولانیم که زیارت اربعینی که ما را از جهل و جهالت دور نکرده و همچنان در توهمات خود بیشتر از قبل غوطهور سازد، فقط و فقط ثواب دارد، ولی فقط در حد ثواب.
🔻زیارت امام حسین در اربعین باید با فهم بُعد فاصلۀ وجودی با امام عصر باشد، نه اینکه صرفاً رنج و سختی سفر را تحمل کنیم و در آخر تقریبا هیچ نصیبمان شود.
🔻تا کی میخواهیم حرکت جوارحی را بر حرکت فکری ترجیح دهیم؟ به فمودۀ پیامبر «ما يُضمِرُ النَّبِيُّ صلى الله عليه و آله في نَفسِهِ أفضَلُ مِنِ اجتِهادِ المُجتَهِدينَ»؛ یعنی حرکت فکری و پنهانی پیامبر بسیار برتر از تلاشهای تلاشکنندگان است.
🔻حرکت فکری اربعین، همان درک هدف شهادت سالار شهیدان در معرکۀ عاشوراست؛ کسی که بفهمد جاهل است و به دنبال رفع جهل خود نباشد، حرکت سالار شهیدان را نفهیمده و زیارت او صرفاً ثواب اخروی دارد.
#اربعین
✍️محمد موسوی
@qalamro_din
@howzavian_hamedan
#زیارت_اربعین
*اعجاز*
🔹
سعودی: اگر بیش از دو میلیون حاجی وارد خاکش شود اعلام نارضایتی میکند !
عراق: اگر کمتر از 20 ملیون زائر داشته باشد ناراحت است !
سعودی: برای اداره دو میلیون حاجی وزارت تشکیل داده است!
عراق: کوچکترین موکب چای (چای ابوعلی یا همان چای امام حسین) امور هشت میلیون زائر رو میچرخونه!
سعودی: در مقابل خدماتی که ارائه میده دلار میگيره!
عراق: تمام خدماتش کاملا رایگان است!
سعودی: حج برایش موسم بهره وری اقتصادی است!
عراق: زیارت را موسم بخشش و عطا میدونه!
سعودی: دو ميليون حاجی باعث ترافیك و مسدود شدن راهها ميشه!
عراق: دو ملیون رقمی طبیعی در یک خیابان کربلاست!
سعودی: افزون بر هزینه هنگفتی که میگيرد، بر سر حجاج منت هم میگذارد!
عراق: از زائران بابت هر گونه کوتاهی عذرخواهی میکند!
سعودی: ورود ده هزار حاجی به یک خیابان باعث خفگی و مرگ مردم شد!
عراق: اگر سه ملیون زائر در خیابان باشه مسؤول موکب يه نگاه ميندازه به خیابان و میگه: خيابون خلوته پس کو زوار؟!
سعودی: شاهزاده ها با تشریفات طواف میکنند!
عراق: شاه و گدا پابرهنه به سوی معشوق رواناند!
خلاصه ، این اگر اعجاز نیست، پس چیست ؟
#زوار
#اربعین
#امامزمان عج
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
✍محمد رسولی
•┈┈••✾❀🕊◍⃟♥️🕊❀✾••┈┈•
@Muntazeryar💚
@howzavian_hamedan
40.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ توصیف امام حسین از زبان دیگران؛ روایتهای شنیدنی از اندیشمندان و شخصیتهای غیر مسلمان
🔹 دکتر ادوارد کسلر، مدیر موسسه وولف دانشگاه کمبریج: امام حسین علیه السلام، الگوی خرد، عدالت اجتماعی و مصلح اجتماعی است، او یک مثال شگفت انگیز در اسلام است.
🔹 بونی اوانس، کشیش: یک جمله است که من به طرق مختلف تکرار میکنم؛ هر روز عاشوراست، همه جا کربلاست.
امین چهاردولی
@Islamicbeliefss
@howzavian_hamedan
نویسندگان حوزوی همدان
🔵ثمرۀ خون حسینی 🔻اربعین حسینی، به نمادی عظیم برای محبین اهلبیت علیهمالسلام تبدیل شده و شرکتکنندگ
🔻مقصود از ثوابی که در این متن ذکر شده، حداقل ثوابی است که برای حرکت جوارحی به همهی افرادی که مسیر را میپیمایند داده میشود.
🔻موضوع بحث ما اساساً ثواب نیست... که ثواب امری الهی است و خارج از قوه تحلیل بشر عادی.
🔻موضوع اصلی، ضرورت درک هدف قیام سالار شهیدان و حرکت بر اساس آن است که همانا حرکت از جهل به علم میباشد.
🔻الاعمال بالنیات یعنی چه؟ یعنی اعمال همه، هرچه باشد، یکسان است؟
قطعا نه!
✍محمد موسوی
در تکمیل و پاسخ به سوالاتی راجع به 🔵ثمره خون حسینی
https://eitaa.com/qalamro_din/492
@qalamro_din
@howzavian_hamedan
#بشاگرد_۲
روایت دهم
#یادداشت
⭕️✍تبلیغ ، ظرفیتی بالقوه در بدست آوردن تجربیات جدید ....
🔺همیشه فکر میکردم معنویت حسینی به طور "محض" فقط در قم حضور دارد و نمیشود آنگونه که باید آن معنویت و حس را برای خود ایجاد کرد ، لیکن در این محرم بنا بر این هدف که فضا های جدید تجربه شود پا به عرصه ی تبلیغ گذاشته و مسیر را جلو میبیریم .
🔺اکنون پس از چند روز از تبلیغ محرم شاهد مشاهده کردن فضا های جدید هستم و حتی محرم نوع عزایش به شخصه کمی متفاوت شده است...
🔺و وقتی به دنبال سرنخ های او میروم میبینم که علت اصلی آن مسئله ی "هجرت" است ، بله هجرت ، هجرت انسان به طور کلی از کاشانه ی خود باعث میشود که انسان به بُعد حقیقی خودش نزدیک شود و آن را بتواند خوب بشناسد. البته ما طلبه ها باید اندازه ی هرچیزی را در خودش بدانیم و اینگونه نشود که یک چیزی که سبب رشد توست تبدیل بشود به سبب افراط و تفریط تو که این مسئله برای ما طلبه ها سم است .
🔺با خود فک میکنم آسیب شناسی این موضوع که چرا مسئله هجرت و یا خود تبلیغ به فرموده حضرت آقا "تبلیغ مرتبه ی اول حوزه است" به طور کامل مغفول مانده و چرا چیزی که این همه سبب رشد طلبه در مسائل اجتماعی ، فرهنگی و کذلک میشود چرا جدی گرفته نشده است ....
🔺این مسئله نیز مثل سایر مسئله ها کم کاری ها و زیر مسئولیت ها را خالی کردن دارد که از هر دو طرف میباشد ، یعنی یک طرف طلاب که نقشی میدانی این داستان را دارند و از یک طرف خود حوزه که نقشی راهبری و .... در این مسئله دارد .
⭕️مسئولیت طلاب :
در بُعد مسئولیت طلاب این گونه است که متاسفانه بر اثر بی کیفیت بودن بعضا محتوای درسی حوزه و عدم کاربردی کردن آن توسط طلاب باعث شده است که موجی از بی انگیزگی و عدم توجه به مسئولیت های ذی طلبگی را در پی خود داشته باشد و عملا طلبه نقش راهبری و میدانی خود در جامعه را از دست میدهد.
⭕️مسئولیت حوزه :
مسئولیت حوزه هم مسئولیتی راهبردی است یعنی راهبری طلاب در جهت نقش آفرینی در جامعه ، حال یا به مقدار کم یا به مقدار زیاد که دیگر آن بستگی به فرد دارد . عوامل این افول هم بر میگردد به نداشتن برنامه ای بلند مدت برای افقی چند ساله حوزه علمیه که مسئولیت راهبری طلاب و جامعه را دارد بتواند طبق آن برنامه جلو رود .
✍علی بختیاری
🗓لیست یادداشت های دیگر
✅@Serat1357talabe | صراط
@howzavian_hamedan