💢مظلومیت «غزّه»؛ ندایِ «بیداری فطرت» و راهی بسوی «انکشافِ حقیقت»(1)
✍️یادداشت: احمد شهگلی
(عضو هیئت علمی _ مدرس فلسفه)
🔹گاه یک حادثه اجتماعی، حقایقی را روشن میکند که با هزاران کتاب و سخنرانی بدست نمیآید. در تاریخ، مقاطعی وجود دارد که کلام و سخن اثری ندارد، در این زمان یک امتحان اجتماعی، حق را آشکار میکند. شهادت امام حسین(ع) در کربلا حقایقی زیادی را از جامعه آن روزگار آشکار کرد. خون پاکترین انسان، به قسیترین شیوه توسط اشقیاء امت ریخته شد. در این آزمون کسانی که انتظار میرفت به کربلا بیایند، از قافله حسین(ع) جاماندند؛ کسانی که انتظار نمیرفت، شرافتمندانه حر شدند.
🔹مصائب مردم غزه؛ یک عیار جهانی برای سنجش حقانیت بسیاری از امور است. کسانی که سالیان دراز درباره عدالت، آزادی، صلح و نوع دوستی بحث میکنند، در قضیه غزه بطور کامل سکوت کردند. سالها گفتمان عدالت خواهی و اخلاق آنها، صفحات مجازی را پر کرده است، اکنون در دنیای واقعی برای کشته شدن هزاران انسان بی گناه فریادی نمیزنند! آنان که دم از روشنفکری می زدند، در قضیه غزه، هیچ روشنگری نکردند. سلبریتیهایی که برای فوت سگشان عزادار میشدند، کشتار هزاران کودک بیگناه آنان را عزادار نکرد.
🔹کشتار مردم غزه، فاجعهبارترین نمونه نسلکشی در دوران معاصر است. این موضوع علاوه بر اینکه ماهیت پست رژیم اسرائیل را آشکار کرد، ابعاد نامکشوف خیلی از مسائل را روشن کرد. امثال پاپها که به طور رسمی از حکم خلاف فطرت همجنسبازی دفاع می کنند، اما برای کشتار هزاران زن و کودک بی گناه فلسطینی سخنی نگفتند. آنها برای جانماندن از قافله اعترضات جهانی علیه اسرائیل مختصر واکنشی دارند، اما همگان میدانند این نوع واکنشها، کمترین فعالیت، علیه عمیقترین جنایت است.
🔹سکوت عجیب علما و طلاب اهل سنت در کشورهای عربی و اسلامی نیز از عجایب دوران است. البته در گوشه و کنار، فریادهایی هم زده می شود، اما اینها استثنا و ضعیف است. جریان غالب، غلبه سکوت و کم توجهی است. قضیه فلسطین و غزه باید از چهار جهت برای آنها حیاتی می بود ولی چنین نشد: اول از جهت انسانی، دوم از جهت مذهبی و دینی، سوم از جهت اشتراک در هویت زبانی و تمدنی و چهارم از جهت منافع منطقه ای. اما هیچ یک از این امور تحرکی در مردم و علمای اهل سنت در کشورهای عربی و اسلامی ایجاد نکرد.
🔹طلاب«دانشگاه الازهر» به عنوان یکی از بزرگترین مراکز علمی اهل سنت، به اندازه یکی از دانشگاههای آمریکا علیه اسرائیل تظاهرات نکردند؟ آیا چنین چیزی از شگفتی دنیای امروز نیست؟ عجیبتر نیز مردم خواب زده کشورهای عربی است در حالی که در کشورهای اروپایی و آمریکا مکررا تظاهراتهای میلیونی علیه اسرائیل برگزار می کنند، اما در کشورهایی مانند عربستان، مصر و سایر بلاد عربی و اسلامی کمترین تحریک دیده نمی شود. بگذریم از معدود کشورهای عربی که مردم آن کنش جمعی داشتند، اما وضعیت غالب آنها بی تفاوتی است. ملت عربستان، به اندازه خاخامهای یهودی ساکن آمریکا علیه اسرائیل تظاهرات نکردند و این بیانگر این است حکومت و ملت این کشور در بیتفاوتی عجیبی نسبت به ظلم بر سر میبرند. خطرناکترین حالت برای یک ملت بی تفاوتی نسبت به حق است. نه انگیزه های مذهبی توانست آنها را بیدار کند، نه تعصب عربی و نه وجدان انسانی.
✔️برای دسترسی به متن کامل:
🆔https://B2n.ir/u04482
#غزه
#فلسطین
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
🔻موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران شعبه قم برگزار می کند:
🔹حلقه حکمت
(مباحث آزاد حکمی)
⏰ یکشنبه ها بعد از نماز ظهر و عصر
مکان: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران شعبه قم
🔸جهت شرکت در این محفل در ساعات اداری با شماره زیر تماس بگیرید:
02532941251
🔻موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران شعبه قم
🆔@irip_ir
💢مظلومیت «غزّه»؛ ندایِ «بیداری فطرت» و راهی بسوی «انکشافِ حقیقت»(2)
✍️یادداشت: احمد شهگلی
(عضو هیئت علمی _ مدرس فلسفه)
🔹مظلومیت مردم غزه، نقاب از چهره تمدن غرب برکشید. تمدن غرب، تمدنی که با دروغ و تزویر داد سخن را در دفاع از حقوق زن به افلاک رسانده است. اکنون کشته شدن هزاران زن و بچه و آواره گی و جراحت آنها، سردمداران این تمدن را به درد نیاورد. «غربیها از فوت عادی یک دختر در ایران، با کمک رسانههای خود، بحرانی ساختند که برخی از مسئولین ما را دچار خطای محاسباتی و عقب نشینی و انفعال کردند. وقتی این همه زن و کودک و پیر و جوان به صورت وحشیانه، پرپر می شوند، باید دنیا زیر و رو می شد!» ولی چنین نشد. «اگر خواسته مردان غزه هم جنس بازی بود، آمریکا ناوهای هواپیما خود را به منطقه می فرستاد، اگر خواسته کودکان غزه تغییر جنسیت بود، در سازمان ملل همه برای آنها گریه میکردند.»
غزه؛ فطرت بیدار انسان هاست. قصه پر درد غزه، نشان داد انسانهایی وجود دارند که علی رغم مخالفت دولت ها، علیه ظلم رژیم طغیانگر قیام میکنند. دانشجویان دلیر و شجاع آمریکا و اروپا، ندای مظلومیت غزه شدند. خیزش مردم آمریکا، اروپا علیه اسرائیل، ناشی از روح حق طلبی آنها دارد.
📌آری غزه، ندای«بیداری فطرت» و راهی بسوی«انکشافِ حقیقت»است. امروز غزه معیار حق و باطل شده است. غزه واقعیتی است تا بدانیم تنها کشور و مکتبی که از ابتدای شکلگیری اسرائیل با صلابت و قدرت علیه آن ایستادگی کرد، «ایران اسلامی شیعی» است. این مقاومت، علیه استکبار جهانی و باند سفاک اسرائیل، تا بدانجا ادامه پیدا کرد که سید مقاومت، سید حسن نصرالله(رحمت الله علیه)، جان خود را در این راه از دست داد. مکتب شیعه تنها مکتبی است که براساس عقاید دینی علیه استعمار مبارزه می کند. علم این پرچم در جریانات مختلف ضد اسرائیلی با محوریت ایران به دستان رجال شیعی است. ایران اسلامی شیعی تنها کشوری است که بیش از همه و پیش از همه با قوت و قدرت علیه جنایات اسرائیل و استکبار جهانی ایستادگی کرده است و محور مقاومت را تاسیس کرد. آیا این راهی برای کشف حقانیت شیعه نیست؟ خط سرخ شهادت حسین ابن علی(عاشورا) و پرچم سبز مهدوی(ظهور منجی) چراغ راه این مکتب است که در مقابل با ظلمها و تاریکی های روزگار نورافشانی می کند. دیگران نمی توانند در برابر طوفان استکبار جهانی مقاومت کنند. آنها کربلا و مهدویت ندارد.
✔️برای دسترسی به متن کامل:
🆔https://B2n.ir/u04482
🆔https://B2n.ir/r72732
#غزه_در_آتش_و_خون
#فلسطین
#اسرائیل
#ایران
.🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
❌ بازتاب گسترده اقدام بانوی تبریزی در بین صهیونیستها و رسانههای عبری!
🔻 کارشناس و تحلیلگر اسرائیلی؛ یک زن تبریزی طلاهای خود به ارزش ۳۵ هزار دلار را به جبهه مقاومت لبنان اهدا کرده است، البته در این مدت تعداد زیادی از زنان ایرانی طلاهای خود را اهدا کردهاند.
📌مطابق روایات مستحب است زمانی که انفاق آشکارا تاثیر دارد، علنی انفاق شود.
✅امید است افراد در مراکز دولتی، موسسات، دانشگاه ها و سازمان ها به صورت گروهی به ترویج این نوع فعالیت خیرخواهانه بپردازند و این کار یک الگوی جهانی برای مسلمان و آزادمردان جهان برای کمک به محور مقاومت باشد.
🔹در سایت مقام معظم رهبری، قسمت کمک به مردم لبنان و غزه وجود دارد.
کمک به مردم غزه از طریق سایت مقام معظم رهبری- بخش کمک ها- کمک به مردم غزه و لبنان
https://www.leader.ir/fa/monies
جزاکم الله خیرا
🔹 بریده گفتار
✔️ ابن سینا و تعین ضروری ارادهی انسانی از طریق اسباب زمینی و آسمانی
✔️ «همۀ ارادهها پس از آنکه نبودهاند محقق میشوند [و حادثاند]، بنابراین برای ارادهها سببهایی است که چون محقق شوند، موجب تحقق اراده میگردند. اراده به وسیلۀ ارادهای [سابق] محقق نمیشود، زیرا در این صورت تسلسلی از ارادهها به وجود میآید [و هر اراده باید مسبوق به ارادۀ دیگری باشد]؛ همچنین اراده نتیجۀ طبیعت شخص ارادهکننده نیست، زیرا در این صورت مادامی که طبیعت تحقق دارد باید اراده نیز موجود باشد، [پس اراده تابع ارادهی سابق و طبیعت نیست،] بلکه ارادهها به سبب علتهایی محقق میشوند که ضرورتبخشاند، انگیزهها نیز به امور زمینی و آسمانی مستندند و بالضرروة موجب تحقق اراده میشوند».
✔️ ابن سینا، مقالۀ دهم شفا، ص ۴۸۲
#ابنسینا
#فلسفه_کنش
@DeepAnalysis
رهبر معظم انقلاب( ۲ آبان ۱۴۰۳):
[در ماجرای غزه] تمدن غرب رسوا شد و شکست خورد. دیگر کسی از "تمدن" غرب حرف نزند.
#ناتمدن_غرب
#جنگ_غزه
﷽
🔷نان و آب و تمام خوردنی ها دارای ارواحی لطیف هستند.
📜بدان که در نان و آب و تمام خوردنیها و نوشیدنیها و نشستنگاهها ارواحی لطیف و شگرف است که آنها، سرَّ حیات و علم و تسبیحشان مر پروردگارشان را و برتری و بلندی منزلتشتان در مقام مشاهدهٔ آفریدگارشان می باشد، و این ارواح نزد این صورتهای محسوس امانت است تا آنکه آنها را به این روحی که در جسم به امانت سپرده شده است برساند..
(بعضی از ارواح لطیفِ شگرف) در مراتب وجودی انقلاب و دگرگونی می یابند، برهنه می شوند و جامه در بر می کنند و به گِرد گوی_مانند چرخ چاه_می چرخند تا آن هنگام که خداوند علیم حکیم می خواهد.
📘فتوحات مکیه،باب2:معرفت مراتب حروف، بخش7 از فتح مکی
@JAMEOLASRAR110
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
◻️فلسفه، ژرفاندیشی و توجه به زندگی روزمره
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فیلسوفان عموماً افرادی ژرفاندیشاند؛
به فرو رفتن در عمق مسائل و کاویدن بن و ریشه آنها میلی درونی و ذاتی دارند.
اگر این نگاه و این میل صرفاً مصروف امور انتزاعی محض نشود و به مسائل اجتماعی و فرهنگی و اخلاقی و سیاسی تعلق بگیرد، خدمتی بینظیر به جامعه بشری خواهد بود.
کمترین فایده چنین رویکردی این است که فیلسوفان میتوانند جامعه را از پرداختن به «مسألهنماها» نجات داده و مسائل واقعی را پیش روی آنها بنهند. مسائلی که
اولاً، حقیقتاً «مسأله»اند؛
ثانیاً، «حلشدنی» و پاسخدادنیاند؛
ثالثاً، حل آنها یا پاسخ به آنها «ضرورت» و «اولویت» دارد.
#فلسفه
#ژرفکاوی
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
السَّلامُ عَلى المَولودَةِ فی مَعقِلِ العِصمَةِ وَالتُّقى، وَمَهبَطِ الوَحْیِ وَالهُدى، وَالمَوروثَةِ عَظیمَ الفَضلِ وَالنّدى سَلامٌ عَلى المَرأةِ الصَّالِحَة، وَالمُجاهِدَةِ النَّاصِحَة، وَالحُرَّةِ الأبیَّة، وَاللَّبوَةِ الطَّالِبیَّة، وَالمُعجِزَةِ المُحَمَّدیَّة، وَالذَّخیرَةِ الحَیدَریَّة، وَالوَدیعَةِ الفاطِمیَّة السَّلامُ عَلى مَن أطاعَتِ اللهَ تَعالى فی السِّرِّ وَالعَلَن، وَتَحَدَّت بِمَواقِـفِها أهلَ النِّفاقِ وَالفِتَن السَّلامُ عَلى مَن أرهَبَتِ الطُّغاةَ فی صَلا بَتِها، وَأدهَشَتِ العُقولَ بِرَباطَةِ جَأشِها، وَمَثَّـلَت أباها عَلیَّاً بِشَجاعَتِها، وَأشبَهَت اُمَّها الزَّهراءَ فی عَظَمَتِها وَ بَلاغَتِها
💐 میلاد فرخنده حضرت زینب کبری سلام الله علیها فرخنده و شادباش💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ثواب ۵۰۰ سال عبادت با یک عمل!
🎙استاد عالی
🔴 #حکمتانه
روز جهانی فلسفه.mp3
6.84M
👤 صوت سخنرانی استاد سید محمد موسوی بایگی
🖋با موضوع:
تاثیر آموزشهای فلسفی بر اخلاق و رفتار اجتماعی
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
#معرفی_کتاب
📚تراوش حکمت(تدوین، توضیح و ترجمه پاره ای از جملات قصار حکمای اسلامی)
✍️به اهتمام: احمد شهگلی، رضا دادگر، محمدحسن باجلان
📚نشر:فلات. مجمع فلاسفه ایران
🔹کلمات قصار حکما، جملات مختصر حکمت آمیز و گزین گویه های پند آموز فلاسفه و حکمای اسلامی است که در آثار و نوشته های آنان یافت می شود.
🔹در این کتاب سعی شده است. کلمات قصار فلاسفه اسلامی در موضوعات اجتماعی و کاربردی استخراج و ترجمه شود.
🔹این کتاب آغاز مسیری است برای آشنایی عموم جامعه با اندیشه های حکما در قالب کلمات قصار. در جامعه ای که کلمات قصار اندیشمندان غربی به وفور یافت می شود، آشنا کردن افراد با گفتار نغز حکمای اسلامی که در علم و عمل پیشگامان بشر بودهاند، اهمیت اساسی دارد.
🔹برخی از فهرست مطالب کتاب عبارتند از:
ادب، اخلاق،تدبیر، تربیت، حکمت، زندگی، دنیا، دوستی، رزق و روزی،رنج، سعادت، شادی، عشق، علم،عقل، فطرت، غم، فروتنی، فکر، مال و ثروت، مرگ، مشورت و ملحقات قصار.
📌لینک خرید کتاب تراوش حکمت
https://www.iranketab.ir/book/148643-taravosh-hekmat
#کلمات_قصار
#فلاسفه_اسلامی
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
💢#علامه_طباطبایی_فیلسوفی_انسان_شناس
🔥(به مناسبت بزرگداشت علامه طباطبایی)
✍یادداشت: احمد شهگلی
🔰علامه طباطبایی(ره) یکی از بزرگترین فیلسوفان انسان شناس است. مطالبی که این حکیم بزرگ در مورد انسان مطرح کرده به درستی از بنیادین ترین مباحث و واقع گرایانه ترین شناخت درباره انسان است.
📚برخی از خصوصیات مباحث انسان شناسی ایشان چنین است:
🔹انکشاف و گشایش افق های نوین از اوصاف و احوال انسان.
🔹اشراف ایشان به مبانی فلسفی، عرفانی و دینی انسان شناسی.
🔹نگرش کل نگرایانه و جامع علامه طباطبایی به ابعاد و ساحات مختلف انسان.
🔹استفاده تلفیقی از رویکرد و روش عقلی، عرفانی، تجربی و دینی در شناخت انسان.
🔹 عرضه و کاربست مباحث انسان شناسی فلسفی و عرفانی به دین.
🔹همراهی انسان شناسی با انسان سازی.
🔹همراهی علم النفس با معرفت النفس.
🔹گذار از مباحث نظری انسان شناسی به مباحث عملی.
🔹امتداد دادن به مباحث انسان شناسی در حوزه تربیت و اخلاق.
🔹گذار از مباحث انتزاعی به مباحث انضمامی انسان شناسی.
🔹اهمیت و تاکید خاص علامه به مباحث دینی و قرآنی انسان شناسی.
🔴و در یک جمله انسان شناسی علامه، انسان شناسی بنیادی،کارآمد، مفید و جامع است.
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی السّیدة الجلیلة الجميلة، المعصومة المظلومة، الکریمة النبیلة، المکروبة العليلة، ذات الاحزان الطّویلة فی المدّة القلیلة، الرضية الحليمة، العفيفة السليمة، المجهولة قدراً و المخفیة قبراً، المدفونة سرّاً و المغصوبة جهراً، سیدة النساء ، الانسیّة الحوراء، امّ الائمة النّقباء النّجباء، بنتِ خیر الأنبیاء، الطاهرة المطهرة، البتول العَذراء، فاطمةَ التقية النقية الزّهراء، عليها السلام.
⬛️ شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تسلیت و تعزیت باد ⬛️
ایتا تلگرام
🟡فلسفه؛ سادهگویی و سادهنویسی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از معضلات زبان فلسفه و ادبیات رایج میان فیلسوفان استفاده از اصطلاحات نامأنوس و پیچیده و بعضاً چند پهلو است. عامه مردمان بلکه عامه نخبگان و فرهیختگان جامعه نیز امکان خوگیری با چنان ادبیات و اصطلاحاتی را ندارند.
به همین دلیل، اهمیت و ارزش فلسفه و فلسفهورزی را چندان درک نمیکنند.
فیلسوفان باید بدانند که رسالت آنان با رسالت و مسؤولیت فیزیکدانان و شیمیدانان و ریاضیدانان متفاوت است. #فلسفه فقط جنبه تخصصی و آکادمیک محض ندارد و نباید داشته باشد؛ ابعاد عمومی فلسفه را باید توجه کرد.
باید هنر امتداد فلسفهورزی در لایههای عمومی را کسب کرد.
#شهید_مطهری در این زمینه یک الگو است. او فیلسوفانه به سطح جامعه آمد و بدون آنکه ذرهای از فلسفهورزی و اقتضائات فکر فلسفی عقبنشینی داشته باشد، با زبان مردم و با زبانی غیرتخصصی مباحث فلسفی را با مردم در میان گذاشت و سطح عقلانیت و استدلالطلبی و خردورزی مخاطبان خود را ارتقاء داد.
#الهیات_کاربردی
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 منزلت عقل در میان علوم نقلی، شهودی و عقلی
✅ آیت الله #حسن_رمضانی
☘️#دوره «بایدها و نبایدهای تحصیل در علوم عقلی» _ زمستان 1402
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
✅ظرفیت های فلسفه اسلامی در پاسخ به نیازهای معاصر
✅استاد فنائی اشکوری
🆔➡️https://B2n.ir/u68793
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
030811 - مسئولیت ما در دوران جنگ وجودی.mp3
6.84M
📚 پرونده ویژه #نبرد_مرگُ_زندگی
📢 بشنوید
🔶🔹 مسئولیت ما در دوران جنگ وجودی
#مقاومت
حجت الاسلام قنبریان
🔴گروه فلسفه اسلامی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران شعبه قم برگزار می کند:
🔸به مناسبت روز جهانی فلسفه، نشست علمی
➕ با حضور استاد حسن معلمی
➕ موضوع " وضعیت فلسفه اسلامی در جهان امروز: آسیب ها و چالش ها"
⏰ زمان: دوشنبه ۵ آذر۱۴۰۳ ساعت ۱۳
📍مکان: قم، بلوار صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل علیه السلام خیابان دانش کوچه سوم پلاک ۷۱ موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران - شعبه قم
🖥لینک شرکت به صورت مجازی :
http://irip.ac.ir/u/136
🆔@irip_ir
.
💢سرپرست جدید موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منصوب شد
🔹 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی دکتر «حسین واله» را به عنوان «سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران» منصوب کرد.
🔹به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر سیمایی در این حکم انتصاب خطاب به حسین واله آورده است:
🔹نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجارب ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به عنوان سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منصوب میشوید. از جنابعالی انتظار دارد با توکل به خداوند سبحان، سرپرستی آن موسسه را بر پایه قوانین، سیاستها و برنامههای مصوب و سند دانشگاه اسلامی به انجام رسانید. امیدوار است با پیروی از آموزههای اسلامی، مبانی علمی و راهبرد دولت وفاق ملی و با جلب همکاری دانشگاهیان و صاحبنظران وظایف محوله را به نحو شایسته انجام دهید.
⚜ آقای دکتر حسین واله (متولد ۱۳۴۳ _مشهد) عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی با مرتبه دانشیار است که از مهمترین سوابق اجرایی وی میتوان به معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور اسبق و سفیر ایران در الجزایر اشاره کرد. واله دوره دکتری فلسفه و کلام اسلامی را در دانشگاه تربیت مدرس گذرانده است.
🔹وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین در نامهای جداگانه، از خدمات و تلاشهای حجتالاسلام والمسلمین دکتر "عسگر دیرباز" رییس سابق موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در مدت تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.
✅ اعضای هیأت علمی و کادر یاوران علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، از زحمات و تلاشهای رییس سابق مؤسسه حجتالاسلام والمسلمین دکتر دیرباز قدردانی میکند و برای سرپرست محترم و جدید جناب آقای دکتر حسین واله، آرزوی توفیق مدام و گامهای استوار و مؤمنانه و مؤثر و گشایشگر میکند.
🆔 https://eitaa.com/hekmatfalsafe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از ملاصدرا چقدر میدانید؟
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
🔥حیات و ممات فلسفه
(به مناسبت روز جهانی فلسفه)
✍️یادداشت: احمد شه گلی
✅حیات و آثار حیاتی فلسفه به تعامل آن با سایر علوم، پویایی مسائل، طرح موضوعات کاربردی،پیوند با جامعه است. دانش ها به مثابه «اکوسیستم طبیعی» هستند. در «اکوسیستم طبیعی»حیاتمندی یک موجود در نسبت با سایر موجودات تعریف می شود. وقتی این ارتباط سیستماتیک از بین برود، حیاتمندی موجود در چرخه اکوسیستم از بین می رود. اکوسیستم_معرفتی به مثابه اکوسیستم طبیعی، حیات و پویایی آن به ارتباط علوم با یکدیگر و پیوند با مسائل عینی و انضمامی است.
💠هنگامیکه فلسفه ارتباط خود را با سایر علوم، مسائل انسان و جامعه قطع کند، در این صورت حیات معرفتی و اجتماعی ندارد.
🔹فلسفه_اسلامی یک سنت فلسفی اصیل و بنیادین است که سیر تاریخی آن همانند یک نهال در حال رشد، حرکت جوهری اشتدادی داشته است. این فلسفه در مباحث الهیات، هستی شناسی،انسان شناسی و ارائه چهاچوب کلی از هستی توفیقات فراوانی داشته است. فضل دیگر این فلسفه، تدوین آن به دست حکیمانی است که خود از وارستگان و پرهیزکاران تاریخ بشریت بوده اند. پیوند آن با وحی و دین اصیل اسلام، فضل و توفیق دیگری برای فلسفه اسلامی است که البته ذکر فضائل و توانمندیهای آن مجال دیگری می طلبد.
🔶در عین حال این فلسفه، دارای نقص ها و کاستی هایی است. این کاستی ها بیش از آنکه ناشی از حکمای گرانقدر سلف باشد، حاصل کوتاهی و قصور ما است.ما میراث حکمای اسلام را در حوزه های عملی، عینی و کاربردی بسط نداده ایم.
💢مهترین چالش فلسفه اسلامی معاصر؛ رویکردِ صرفا انتزاعی به مسائل، عرضه نکردن موضوعات فلسفی در قالبی نوین، عدم ورود به مسائل و موضوعات انسان و جهان جدید، قطع ارتباط با علوم انسانی و تجربی است.
🔳حکمای گرانقدر اسلام، رسالت تاریخی خود را به خوبی ادا کرده اند. برخی از دغدغه معرفتی آنها معطوف به آرا متکلمین زمانه خود بوده و اکنون نه از آن متکلمین و نه از آرا آنها خبری هست. اما ما در همان دوره بدون نظر به علم و عالم جدید سیر می کنیم و این یعنی رکود فلسفه.
🔹 اکنون اگر ابن_سینا حضور داشت، به جای «رجل همدانی» از «رجل آلمانی» سخن می گفت.
🔹اکنون اگر حکیم ملاصدرا حضور داشت به جای اینکه ذهن و ضمیر خود را درگیر شبهه "چگونگی اندراج مقوله جوهر ذهنی تحت عرض و کیف" کند،از مسئله چگونگی"تطابق ذهن و عین"سخن می گفت.
🔹اکنون اگر حاجی_سبزواری حضور داشت، به جای اینکه در مورد شبهه چگونگی«اندارج جوهر ذهنی تحت مقوله عرض» بگوید:«فهذا الإشكال جعل العقول حيارى و الأفهام صرعى»(شرح المنظومة، ج2، 128) این تعبیر را برای مسائل چالشی معرفت شناسی جدید بکار می گرفت.
🔸اکنون کسی در دنیا با شبهه_ابن_کمونه به وحدانیت خدا اشکال نمی کند، ابن کمونه درگذشت، شبهه او نیز بازاری ندارد. این شبهه که روزگاری آن را «افتخار شیاطین» میدانستند، اکنون، قرن هاست شیاطین از این قبیل شبهات عبور کرده اند و در بازار الحاد القائات نوینی را به آدمیان عرضه نموده اند.
و در آخر اینکه؛
📌اگر مطابق سخنی از امام_علی(ع) که فرمود:کسی که عالم به زمان خود نباشد،حوادث به او هجوم می آورند، در مورد فلسفه نیز می توان گفت:
🔆فلسفه ای که ناظر به زمان خود نباشد، منزوی می شود.
🔰منبع: 👇👇
https://ahmadshahgoli.ir/2021/05/02/life-and-death-of-philosophy/
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
فلسفه یونانی یکی از منابع فلسفه اسلامی است نه همه آن!
عبدالله صلواتی
https://hawzah.net/fa/Discussion/View/81600/
#فلسفه_اسلامی
#فلسفه_یونانی
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir
﷽
🔷عین القضاة:نفس پیش از بدن موجود بوده است.
📜حکم آن دسته که گویند[که نفس] با بدن پیدا شده است، و بدن شرط وجودی آن است، امری است خطا و اشتباه.حق این است که نفس پیش از بدن موجود بوده است. این مسئله برای من روشن است، اما نمی توانم آن را به صورتی که امکان شک و مجال اعتراض را برطرف نماید، بیان نمایم.
📘زبدة الحقایق، ص79
👤عین القضاة همدانی قدّس سرّه
@ASRAOLHEKAM
🌐#فلسفه_اسلامی
🆔@Islamicphilosophyir