جامعه اخلاقی
نظام پاسخگوئی مسؤولان در جامعه اخلاقی ✍️ #محمد_رضا_زالی 🔶نماینده مجلس شورای اسلامی نمیتواند خود را
باسمه تعالی
نظام پاسخگوئی مسؤولان در جامعه اخلاقی
✍️ #محمد_رضا_زالی
#بخش_اول
🔶یکی از اصول اخلاقی که لازمه مسؤولیتپذیری است را باید #پاسخگوئی_مسؤولان نسبت به سخنان و عملکرد خویش دانست. این پاسخگوئی باید از یک نظام و قاعده روشن تبعیت کرده و محدود به #حوزه_مسؤولیت مدیران سطوح مختلف باشد. فقدان چنین نظامی در پاسخگوئی موجب میشود تا از سوئی پرسشها و انتظارات ما از افراد در #چارچوب_اختیارات و مسؤولیت ایشان قرار گرفته و دچار کاستی یا فزونی نگردد و از سوی دیگر، زمینه فرافکنی مسؤولان یا سوء استفاده از عملکرد دیگران در #کارنامهخوانی را فراهم نیاورد.
🔸ثمره دیگر نظام پاسخگوئی، قابلیت ارزیابی نظام وعدهها از سوی هر یک از کاندیداهای تصدی مسؤولیت، از جهت انطباق با اختیارات خواهد بود. مردم نیز در این چارچوب نظامیافته میتوانند نیازهای فردی، منطقهای و شهرستانی خود را به تناسب اختیارات از مسؤولان مطالبه کنند. بهعنوان نمونه اگر مشکل پیش روی مردم یا نیازی که برطرف کننده این مشکل است #رونق_تولید باشد؛ مطالبه مردم از نماینده خود در مجلس شورای اسلامی، وضع یا #اصلاح_قوانین در راستای تحقق رونق تولید خواهد بود. پرسشی که در این مطالبه طرح خواهد شد چرائی آوردن یا نیاوردن فلان کارخانه یا گروه تولیدی به شهرستان نخواهد بود بلکه آنچه شایسته طرح در این مقام است پرسش از طرحهائی است که نماینده محترم در راستای تحقق رونق تولید به کمیسیونهای مربوطه و صحن مجلس شورای اسلامی ارائه داده است.
🔶نماینده مجلس شورای اسلامی نمیتواند خود را در سایه اقدامات دیگران قرار داده و در مقام #کارنامهخوانی، عملکرد مدیران اجرائی یا فعالان بخش خصوصی را بهعنوان خدمات خود به شهرستان معرفی کند. همچنانکه نمیتواند تلاشهای دیگر نمایندگان در #طراحی و #تصویب_قانون را در حالی که خود حتی در جلسه بررسی و تصویب آن غائب بوده است با عنوان اینکه ما در مجلس شورای اسلامی چنین کردیم، بخشی از کارنامه دوران مسؤولیت خویش در نظر بگیرد. همچنانکه نخواهد توانست تلاشهای مدیران اجرائی ملی، استانی و شهرستانی را به نام خود تمام کرده و بگوید من روح تازهای به کالبد شهرک صنعتی دمیده و آنرا از 30 درصد فعالیت به 70 یا 100 درصد رساندهام!!
🔸مردم در مقابل این #ادعای_غیر_اخلاقی میتوانند چارچوب وظایف و اختیارات فرد مدعی را در نظر آورده و از او سؤال کنند که بر اساس کدام اختیار و نیز فعالیت در چارچوب کدامیک از شرح وظایف خویش به چنین کارنامه مشعشع و پرباری دست یافته است؟!
🔶نظام حاکم بر #تقسیم_کار میان مسؤولان و تعریف روشن شرح وظایف ایشان، مبنای شکلگیری نظام سؤالات در مقام پاسخگوئی بوده و به روشنی نشان میدهد کدام مسؤول در مقام کارنامهخوانی، #مرزهای_اخلاقی پاسخگوئی را نقض کرده و بدون آنکه کارنامه روشنی در حوزه وظایف خویش داشته باشد بر شانه خدمات دیگران ایستاده و فعالیت ایشان را به نام خویش میخواند!
🔸مدار اخلاق پاسخگوئی، مانع از آن خواهد بود که یک نهاد یا دستگاه مسؤول در کشور، ناکارآمدی یا خطای خویش را بهپای رهبری نوشته و در صورت کامیابی، #آفتاب_تابان خویش بخواند! اخلاقمداری در مقام پاسخگوئی را باید یکی از مهمترین ارکان تحقق #جامعه_اخلاقی بهشمار آورده و در راستای گسترش آن تلاشی وافر داشت.
ادامه در #بخش_دوم
💠به کانال #جامعه_اخلاقی، درگاهی برای نشر دیدگاهها بر محور یک گفتمان نظری بپیوندید.🔰
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
جامعه اخلاقی
باسمه تعالی نظام پاسخگوئی مسؤولان در جامعه اخلاقی ✍️ #محمد_رضا_زالی #بخش_اول 🔶یکی از اصول اخلاقی ک
#بخش_دوم
🔶در این چارچوب، #نظام_وعدهها از #نظام_عملکرد، تفکیک شده و مسؤولان نخواهند توانست در #موعد_کارنامهخوانی، بر مصدر #وعدهپردازی نشسته، فریب افکار عمومی را در جهت جلب آراء بهسوی خود دنبال کنند. داوطلبانی که از سابقه مسؤولیت اجرائی و مشورتی برخوردارند باید بهجای طرح وعدههای رنگارنگ جدید و فریبنده، به بازخوانی صادقانه کارنامه عملکرد خویش و تبیین تناسب آن با وعدهها و شرح وظایف تعریف شده بپردازند. همچنانکه داوطلبان فاقد این سابقه باید قادر به ریشهیابی مشکلات جاری در عملکرد پیشینیان بوده و راهکارهای خویش را ارائه دهند. مردم در میانه این کارنامهخوانی و تحلیل میتوانند با تکیه بر بصیرت عمومی خویش، فرد صادق را از مدعی تشخیص دهند.
🔸آنچه در عرصه انتخابات موجب شگفتی است، شکلگیری کارگروههائی برای مراجعه به مردم در روستاها و مناطق مختلف بهمنظور کشف ذائقه و نیاز مردم است تا داوطلب تصدی مسؤولیت بتواند نظام وعدههای خود را با خواست مردم منطبق سازد!!! این #شگرد_تبلیغاتی که بر پایه الگوهای روانشناختی استوار است میکوشد تا از طریق دستیابی به این انطباق، به جلب #رضایت_عمومی دست یابد زیرا افراد بهطور طبیعی نسبت به کسانی تمایل بیشتری نشان میدهند که آرزوها و خواستههای خود را در قالب وعده و دیدگاه از زبان او بشنوند.
🔶این همراهی فکری در بیان نقطهنظرات و وعدهها، رهزن افراد شده و وی را همراستا با اندیشه و نیازهای خود قلمداد میکنند. در حالی که مردم باید بدانند همراهی و هماهنگی پیشساخته اولاً فاقد #اصالت بوده و ناشی از نظرخواهی است و ثانیاً باید به انطباق نظام وعدهها با حدود اختیارات و وظایف مسؤول مربوطه توجه داشته باشند. صرف اینکه یک فرد مطابق با خواسته ما سخن میگوید نمیتواند معیاری بر #صلاحیت و #صداقت باشد. چه بسا این همدلی و همراهی زبانی، ابزاری برای فریب است!
🔸این #راهبرد_شیطانی در #فریب_افکار_عمومی همان روشی است که شیطان و نفس أماره برای کشاندن افراد بهسوی گمراهی و #شقاوت، مورد استفاده قرار داده و فردای قیامت در پاسخ به اعتراض فریبخوردگان میگوید من چیزی بیش از سخن مطابق میل و خواسته درونی شما نگفتم و این شما بودید که فراخوان مرا بر فراخوان خداوند ترجیح دادید و #فریفته وعده و سخنانی شدید که مطابق با هوای نفستان بود «و قال الشَّيطانُ لَمّا قُضِيَ الأمرُ إنّ اللّهَ وَعَدَكُم وَعْدَ الحَقِّ و وَعَدتُكم فَأخلَفتُكُم و ما كانَ ليَ عَلَيكُم مِن سُلطانٍ إلاّ أن دَعَوتُكم فَاسْتَجَبتُم لي فلا تَلُوموني و لوموا أنفُسَكُم ما أنا بِمُصْرِخِكُم و ما أنتُم بِمُصْرِخيَّ إنّي كَفَرْتُ بِما أَشرَكتُمونِ مِن قَبلُ إنّ الظّالِمينَ لَهُم عَذابٌ أليمٌ»! [ابراهيم؛ 22]
🔶نظام وعدهها میتواند حکایتگر #صداقت و #نفاق فرد باشد. اگر وعدههای #داوطلب_تصدی یک جایگاه با حوزه اختیارات آن منطبق نباشد؛ میتوان دانست که هدف وی، دستیابی به صندلی مقصود به هر قیمتی است! داوطلبی که #نظام_وعدهها را مطابق با میل مردم تنظیم کرده و فارغ از #چارچوب_اختیارات و #شرح_وظایف یا فراتر از توان خود به دادن وعدههای بیحساب اقدام میکند، بیگمان فردی منافقصفت و دو رو است. چنین فردی میخواهد به هر قیمتی هر چند با دروغ و دغل به خواسته خود یعنی اشغال پست مورد نظر بپردازد و خواستهها و نیازهای مردم را پلکان امیال و #شهوات_نفسانی خویش قرار داده است.
🔸نظام وعدهها در #جامعه_اخلاقی، آراسته به ویژگی انطباق با حدود #اختیارات و #امکانات موجود و موصوف به #راستی و #صداقت است. جامعه صرفاً در این الگو به #سعادت_حقیقی دست پیدا میکند. هرگونه وعدهپردازی خارج از این چارچوب را به جرأت میتوان اقدامی #غیر_اخلاقی و دروغی آشکار بهشمار آورد و حکایتگر #نفاق_درونی فرد و سوء استفاده از صداقت و حضور پر شور مردم دانست.
💠به کانال #جامعه_اخلاقی، درگاهی برای نشر دیدگاهها بر محور یک گفتمان نظری بپیوندید.🔰
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
🏴تسلیت بهمناسبت #شهادت_فاطمه_زهرا «سلام الله علیها»🏴
📌دخت نبیّ مکرم اسلام در پاسخ به زنان مهاجر و انصار که بهمنظور عیادت بر بالین حضرت حاضر شده بودند علت ناراحتی خود را رویگردانی امت از #الگوی_حکمرانی ترسیم شده از سوی رسول خدا دانست و فرمود اگر از علی ع تبعیت کرده بودید؛ مردم را بهگونهای که نه خود خسته و نه دیگران ملول شوند به #رفاه و سعادت میرسانید و برای خود نیز منافع ویژه و #حقوق_نجومی در نظر نمیگرفت.
📌«به خدا سوگند اگر تمام امّت از راه سعادت منحرف شده و از پذيرش #راه_روشن، امتناع میکردند؛ [علىّ] همه آنان را به راه آورده و آرام آرام و صحيح و سالم به #سعادت و خوشبختى میکشاند كه نه خود خسته شود و نه ايشان ملول و در نهايت، آنان را به سرچشمهاى با آبى گوارا و مطلوب و عارى از هر خس و خاشاك میبرد و ايشان را از آن سيراب باز ميگرداند و در خفا و آشكاراشان #خیرخواهی و نصيحت مینمود در حالى كه خود آن حضرت از غناى آنها بهره نمیبرد و از دنياى ايشان براى خود چيزى ذخيره نمیفرمود مگر به اندازه شربت آبى كه تشنه، خود را سيراب كند و اندكى از طعام كه گرسنه بدان سدّ جوع نمايد. و در آن وقت، زاهد از راغب و #راستگو از #دروغگو تميز داده و شناخته ميشد».
💠 به کانال #جامعه_اخلاقی، ناشر دیدگاههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جناب آقای #محمد_رضا_زالی بپیوندید.🔰
🌐کانال جامعه اخلاقی در تلگرام
🆔 https://t.me/jAKHLAGHI
🌐کانال جامعه اخلاقی در ایتا
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
گرامیداشت #دهه_مبارک_فجر 🇮🇷🇮🇷
#مقام_معظم_رهبری
راه #انقلاب ما، راه #اسلام، راه ولایت أمیرالمؤمنین و #حکومت علوی است.🇮🇷🇮🇷
🚩حکومت علی (ع) تجسم #حکومت الهی است. آن حضرت، تجسم آیات قرآن در میان مسلمین و تجسم عدل مطلق و «أشداء علی الکفار و رحماء بینهم» بود.
🚩او #فقرا را به خود نزدیک میکرد و ضعفا را مورد رعایت خاص قرار میداد.
🚩تنها ایمان، تقوا، اخلاص، جهاد و انسانیت در نزد او ارزش داشت و کسانی که به نا حق و با #پول و #زور، خود را مطرح و برجسته کرده بودند در پیش چشم علی(ع) با خاک یکسان بودند.
📌مسؤولان و کسانی که در دستگاههای قضایی، اجرایی، #قانونگذاری، نظامی و انتظامی و نهادهای مختلف، مأموریتی بر عهده دارند باید راه، کار، زبان و بازوی خود را بر مشی و منش أمیرالمؤمنین علی(ع) منطبق سازند و همانند او در راه خدا و برای خدا کار کنند، مردم را دوست داشته باشند، به درد مردم برسند و خدمت به آنان را وظیفه خود بدانند.
📌در نظام ما #قوانین و تلاشها باید در خدمت به #مردم مستضعف و محرومی باشد که حکومت طولانی طاغوتها آنان را به استعضاف دچار کرده است.
[دیدار با جمعی از مردم و مسؤولان؛ ۶۹/۱۱/۱۰]
💠 به کانال #جامعه_اخلاقی، ناشر دیدگاههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جناب آقای #محمد_رضا_زالی بپیوندید.🔰
🌐کانال جامعه اخلاقی در تلگرام
🆔 https://t.me/jAKHLAGHI
🌐کانال جامعه اخلاقی در ایتا
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
انقلاب اسلامی، الگوئی برای حکمرانی
✍️ #محمد_رضا_زالی
🔸افزایش ضریب جینی و #فاصله_طبقاتی در سالهای أخیر، حاکی از اشکال جدی در تحقق #عدالت و رسیدگی به اقشار ضعیف یعنی #صاحبان_اصلی_انقلاب است.
🔹مردم به چپاول سرمایههای کشور توسط عده معدودی از مسؤولان و مدیران از طریق رانتهای کلان و #حقوقهای_نجومی، اعتراض دارند. #صدای_اعتراض_مردم باید شنیده و در مسیر پیموده شده توسعه کشور، تجدید نظر شود.
🔸تمرکزگرائی در منابع انسانی و #منابع_قدرت_و_ثروت، باعث سلطه عده معدودی بر سرنوشت سیاسی – اقتصادی و فرهنگی – اجتماعی کشور شده و جمع کثیری از مردم را در جایگاه منتقد و اپوزیسیون داخلی نظام قرار داده است.
💠به کانال #جامعه_اخلاقی، درگاهی برای نشر دیدگاهها بر محور یک گفتمان نظری بپیوندید.🔰
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
جامعه اخلاقی
انقلاب اسلامی، الگوئی برای حکمرانی ✍️ #محمد_رضا_زالی 🔸افزایش ضریب جینی و #فاصله_طبقاتی در سالهای أ
باسمه تعالی
انقلاب اسلامی، الگوئی برای حکمرانی
✍️ #محمد_رضا_زالی
#بخش_اول
🔸مردم در جریان خشم انقلابی خود در دوران ستمشاهی با شعار نه شرقی _ نه غربی، جمهوری اسلامی؛ الگوهای حکمرانی کمونیستی شرقی و لیبرالیستی غربی را نفی کرده، خواستار الگوئی متمایز در حوزههای فرهنگ، اجتماع، سیاست و اقتصاد در چارچوب #جمهوری_اسلامی شدهاند.
🔹هویت مستقل این الگوی حکمرانی، مبتنی بر دو اصل بنیادین #مشارکت_مردم و #حاکمیت_اسلام، مقتضی اتخاذ سیاستهای راهبردی و برنامه عملیاتی متمایز از الگوهای شرقی و غربی است. باید نتیجه این الگوی اسلامی و انقلابی در پیشرفت، تحقق #آرمانهای_انقلاب مردم باشد.
🔸دو گزاره مورد تأکید در بیانات امام راحل عظیمالشأن ما #رسیدگی_به_مستضعفین و #حاکمیت_اسلام بوده است. ایشان همواره مسؤولان کشور را به خواسته مردم یعنی اسلام، توجه داده و تأکید میفرمودند که هیچ نسخهای برتر از اسلام در هیچجای عالم وجود ندارد. ایشان میفرمودند که به فکر طبقات ضعیف باشید و جلب رضایت آنان را در رأس برنامههای خود قرار دهید.
🔹اکنون در چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، جای طرح این پرسش است که جایگاه ما و انقلاب در تحقق آرمانها کجاست؟! افزایش ضریب جینی و #فاصله_طبقاتی در سالهای أخیر، حاکی از اشکال جدی در تحقق #عدالت و رسیدگی به اقشار ضعیف یعنی صاحبان اصلی انقلاب است. پیشرفتهای زیادی حاصل شده که قابل انکار نیست اما این #الگوی_توسعه به تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی مردم به رهبری #امام_خمینی ره منتهی نشده است.
🔸حقیقت این است که مردم گلهمندند! مردم از مشاهده بیعدالتیها ناراحتند! مردم، سرمایهدارتر شدن سرمایهداران و ضعیفتر شدن هر چه بیشتر خود را با تمام وجود لمس و نگرانی خود را فریاد میکنند. مردم به چپاول سرمایههای کشور توسط عده معدودی از مسؤولان و مدیران از طریق رانتهای کلان و #حقوقهای_نجومی، اعتراض دارند. صدای اعتراض مردم باید شنیده و در مسیر پیموده شده توسعه کشور، تجدید نظر شود.
🔹اولین نتیجه حاصل از این بازنگری، اذعان به عدم انطباق #الگوی_توسعه_کشور با #هویت_انقلاب_اسلامی و ماهیت آرمانی آن است. این الگو که مشخصاً از دهه دوم حاکمیت جمهوری اسلامی و پس از جنگ تحمیلی آغاز شده، تداوم #الگوی_لیبرال_غربی است و هیچ شباهتی با انقلاب اسلامی ندارد.
🔸در #گام_دوم_انقلاب باید با حضور توأمان جوانان در عرصه تصمیمگیری و مدیریت اجرائی، خون تازه به رگهای #پیشرفت_و_توسعه کشور تزریق شود. فکرهای جوان و نو، #الگوی_اسلامی_ایرانی_پیشرفت را منطبق با مبانی و آرمانهای انقلاب، عرضه کرده و بازوهای جوان در مدیریت اجرائی کشور با روحیه جهادی عاری از هرگونه منفعتطلبی مادی به عملیاتی کردن آن قیام میکنند.
🔹گام دوم انقلاب اسلامی، گام قیام #فرهیختگان_جوان در عرصه تئوریپردازی و مدیریت اجرائی است. جوانان فرهیخته با پرهیز از محافظهکاری معهود در سالخوردگان، در عین خردمندی، قادر به تغییر نگاه و ایجاد تحول عملی در عرصه تصمیمگیری و مدیریت اجرائی هستند.
ادامه در #بخش_دوم
💠به کانال #جامعه_اخلاقی، درگاهی برای نشر دیدگاهها بر محور یک گفتمان نظری بپیوندید.🔰
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
جامعه اخلاقی
باسمه تعالی انقلاب اسلامی، الگوئی برای حکمرانی ✍️ #محمد_رضا_زالی #بخش_اول 🔸مردم در جریان خشم انقل
#بخش_دوم
🔸با ایجاد #تحول_ساختاری در نظام برنامهریزی کشور و #تمرکززدائی از منابع ثروت و قدرت میتوان به #توانمندسازی_عمومی در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دست یافت و آرمانهای بلند انقلابی مردم و امام راحل را بر پایه مفهوم بنیادین #عدالت، محقق ساخت.
🔹این راهبرد اصولی به تحقق آرمان اساسی دیگر انقلاب یعنی حاکمیت اسلام منتهی خواهد شد و در پرتو برنامه عملیاتی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، #جامعه_اخلاقی را سامان خواهد داد.
🔸جامعه اخلاقی، جامعهای برخوردار و سرشار از عدالت است که ترویج و عمل به آموزههای اخلاقی در آن، نه مصنوعی و محصول موعظه و نصیحتهای مکرر یا بگیر و ببندهای انتظامی بلکه طبیعی و محصول حاکمیت ساختارهای سالم بر نهادهای قدرت و ثروت است. جامعهای که #الگوی_توزیع_قدرت_و_ثروت در آن عادلانه بوده و به حضور و نقش مردم در عرصه اقتصاد و سیاست و فرهنگ و اجتماع، باور داشته باشد به سطحی از پیشرفت و آبادانی فراگیر دست خواهد یافت که #رضایت_عمومی را بهدنبال دارد.
🔹در الگوی حکمرانی برآمده از الگوی انقلاب اسلامی، بهجای تمرکز بر دستیابی به نتیجه به هر قیمت ممکن، باید بر فرآیندهائی متمرکز بود که ما را به صورت تدریجی به اهداف مورد نظر نزدیک سازد. #نتیجهگرائی، ما را در دام #رویکرد_امنیتی گرفتار خواهد کرد و محصولی جز بیگانگی میان حاکمیت و مردم بهدنبال نخواهد داشت. در مقابل، #فرآیندگرائی میتواند ما را از رهگذر #رویکرد_فرهنگی و با همراهی اختیاری مردم، به سرمنزل مقصود سعادت مادی و معنوی رهنمون سازد.
🔸تمرکزگرائی در منابع انسانی و منابع قدرت و ثروت، باعث سلطه عده معدودی بر سرنوشت سیاسی – اقتصادی و فرهنگی – اجتماعی کشور شده و جمع کثیری از مردم را در جایگاه منتقد و اپوزیسیون داخلی نظام قرار داده است. خروج از این #الگوی_مدیریت_غربی، ظرفیتها را در عرصههای گوناگون فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی برای حضور عموم مردم، آزاد خواهد کرد و اصل اساسی باور به نقش مردم در #الگوی_حکمرانی_انقلاب_اسلامی، صورت تحقق به خود خواهد گرفت.
💠به کانال #جامعه_اخلاقی، درگاهی برای نشر دیدگاهها بر محور یک گفتمان نظری بپیوندید.🔰
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #فهم_سیاسی با #قدرت_سخنوری و #توان_نوشتن درآمیخته است.
📌 #مدیریت_اجرائی قوی لزوماً بهمعنای #سیاستمدار بودن نیست.
💠 به کانال #جامعه_اخلاقی، ناشر دیدگاههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جناب آقای #محمد_رضا_زالی بپیوندید.🔰
🌐کانال جامعه اخلاقی در تلگرام
🆔 https://t.me/jAKHLAGHI
🌐کانال جامعه اخلاقی در ایتا
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
🇮🇷🇮🇷🇮🇷 انتخاب کاندیدای أصلح از دیدگاه #مقام_معظم_رهبری 🇮🇷🇮🇷🇮🇷
❓أصلح یعنی چه؟
❗️ #أصلح یعنی کسی که برای ریشه کنی #فقر_و_فساد عزم جدی داشته باشد. یعنی کسی که به حال قشرهای محروم و مستضعف دل بسوزاند.
❗️أصلح کسی است که هم به ترقی و #پیشرفت_کشور و توسعه اقتصادی و غیراقتصادی بیاندیشد، هم زیر #توهمات مربوط به توسعه، آنچنان محو و مات نشود که از یاد قشرهای مظلوم و ضعیف غافل بماند.
‼️أصلح کسی است که به فکر #معیشت مردم، #دین مردم، #فرهنگ مردم و دنیا و آخرت مردم باشد.
🔆أصلح کسی است که بتواند این بار عظیم را به دوش بگیرد. هر کسی نمیتواند این بار را به دوش بگیرد. #نشاط و #حوصله و #همت و #قدرت و #هوشمندی لازم دارد.
[مقام معظم رهبری؛ ۸۴/۲/۱۷]
💠 به کانال #جامعه_اخلاقی، ناشر دیدگاههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جناب آقای #محمد_رضا_زالی بپیوندید.🔰
🌐کانال جامعه اخلاقی در تلگرام
🆔 https://t.me/jAKHLAGHI
🌐کانال جامعه اخلاقی در ایتا
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آفت_انقلاب_اسلامی
#شهید_بهشتی :
آفت انقلاب اسلامی این است که دچار بازیگرانی باشد که #اسلام_و_انقلاب را دکان کنند؛ دکان قدرت، دکان ثروت، دکان شهرت و دکان ریاست!! ...
💠 به کانال #جامعه_اخلاقی، ناشر دیدگاههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جناب آقای #محمد_رضا_زالی بپیوندید.🔰
🌐کانال جامعه اخلاقی در تلگرام
🆔 https://t.me/jAKHLAGHI
🌐کانال جامعه اخلاقی در ایتا
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI
باسمه تعالی
تئوری بازگشت
✍️محمدرضا زالی
🔺موضوع داغ امروز بازار سیاست و رسانههای کشور، بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به برجام است. پیش از این نیز با آغاز دولت اول آقای روحانی، چنین راهبردی در بازگشت به تعطیلی فعالیتهای هستهای دوران ریاست ایشان بر شورای عالی امنیت ملی تجربه شده بود. نگاه به گذشته، راهبردی است که از سوی دیگر طیفهای فکری و سیاسی نیز پیشنهاد شده و میشود؛ راهبردهائی مانند «بازگشت به دوران احمدینژاد» یا «بازگشت به دوران شاهنشاهی»!!
🔻این راهبرد، آشکارکننده اختلاف مبنائی طیفهای مذکور با اندیشه رهبری انقلاب در تنظیم سیاستهای خرد و کلان ملی است. ایشان در هیچ موضوعی، راهبرد بازگشت به گذشته را پیشنهاد نداده و همواره با نگاه رو به جلو، برداشتن گامهای دیگر پیشرفت کشور با افزودن بر جنبههای مثبت گذشته و پرهیز از جنبههای منفی پیشین را طرح و ارائه نمودهاند. در آستانه انتخابات سال 1392 گزینه مطلوب برای ریاست جمهوری آینده را فردی برخوردار از امتیازات رئیس جمهور قبل و عاری از نقصهای وی دانستند. ایشان همواره تلاش میکنند با استفاده از تجربیات گذشته و نگاه به آینده، سیاست جاری کشور در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب را تبیین و ارائه نمایند. ایشان حتی در ارجاع مسیر ترسیم شده به اصول آرمانی و اندیشهای امام راحل ره از تعابیری که نشانی از بازگشت به گذشته داشته باشد استفاده نمیکنند.
🔺ملموسترین دلیل این #راهبرد_آیندهنگر و رو بهجلو را میتوان در هزینه گزاف #راهبرد_گذشته نگر تجربه مجدد سیاستهای آزموده شده است زیرا طبق بیان رهبر معظم، حتی شش ماه، زمان زیادی برای یک ملت 80 میلیونی است. گذشته اگر مشتمل بر تجربههای مفید و مثبت باشد باید با حذف نقاط ضعف احتمالی آن در سیاستهای آینده مورد استفاده قرار گیرد و اگر تجربهای آسیبزا یا مخرب بوده است باید با قوت و قدرت از آن پرهیز کرد.
🔻اکنون در نقد راهبرد بازگشت به برجام باید گفت اشکال اساسی چنین سیاستی آن است که راهبردی گذشتهنگر و بر خلاف سیاستهای کلان و نگاه راهبردی مقام معظم رهبری است. نکته دوم در نقد این راهبرد، پرسشی است که پاسخ به آن ما را به نقاط ضعف و قوت برجام متوجه ساخته و داوری پیرامون آن را برای نخبگان و افکار عمومی، تسهیل میکند. چیستی برجام و پرسش از این مهم که بازگشت به برجام دقیقاً بازگشت به چه چیزی است، آن پرسشی است که در شرائط حاضر با آشکار شدن برخی از پشت پردهها و نتایج ملموس برجام، تکلیف سیاستگذاران و حامیان و منتقدان را مشخص خواهد کرد.
🔺#برجام همان سند دیکته شدهای است که بیش از یک سال پیش از امضاء، از سوی اندیشکدهای آمریکائی تدوین و تنظیم شده بود. #برجام همان سندی است که مکانیزم ماشه در آن، ما را در مسیر یک طرفه عمل به تعهدات قرار داده و طرف مقابل را بدون عمل به تعهدات خویش، برخوردار از اهرمهای فشار تهدیدکننده و خطرساز ساخته است. #برجام همان سندی است که بدون لغو بالمره تحریمهای ظالمانه، تنها بخشی از تحریمها را فقط تعلیق میکرد. #برجام همان سندی است که قطعنامههای متعدد سازمان ملل را ذیل یک قطعنامه گرد آورده و با مکانیزم ماشه تقویت کرد. #برجام همان سندی است که وقتی اشکالات از سوی دلسوزان با استناد به کلمات مندرج در آن و بار معنائی آنها به تیم مذاکرهکننده گوشزد شد اظهار بیاطلاعی کردند. #برجام همان سندی است که وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکرهکننده کشورمان گفت من آن را نخوانده بودم!! #برجام همان سندی است که تمایل شرکتهای بینالمللی برای سرمایهگذاری در ایران را به دنبال داشت ولی با اخم گوشه چشمی از سوی یکی از اعضای آن که اتفاقاً همین عضو متخلف و خارج شده از برجام است، عطای بهرهمندی از ثروت و بازار بزرگ کشورمان را به لقای آن بخشیده و از همان راهی که آمده بودند از نیمه راه بازگشتند.
🔻اکنون با بازگشت به برجام میخواهیم به کدامین منافع تأمین شده ناشی از آن دست یابیم یا از کدامین خسارات پدید آمده پس از ترک آن پرهیز کنیم؟! ما نه در هنگام حضور در برجام از آن منافعی داشتیم و نه هنگام خروج از آن، وضعیت بغرنجتری را تجربه کردیم. واقعیت پدیدارشناختی برجام این است که محدودیتها و مشکلات ناشی از تحریم، نه با انعقاد برجام و نه با خروج از آن، کاستی یا فزونی یافت و به همین سیاق از مسیر بازگشت به برجام، عائدی برای کشور نخواهد داشت. 20 یا در خوشبینانهترین حالت، 30 درصد مشکلات ناشی از تحریم با نگاه به داخل بهمیزان قابل توجهی قابل برطرف شدن است و 70 یا 80 درصد باقی مشکلات که ناشی از رخوت مدیریتی در کشور است نیز امید است با نتیجه درخشان سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری به فضل الهی و مدد آگاهی عمومی برطرف شود إنشاءالله.
🌐کانال جامعه اخلاقی در تلگرام
🆔 https://t.me/jAKHLAGHI
🌐کانال جامعه اخلاقی در ایتا
🆔 https://eitaa.com/jAKHLAGHI