انقلاب اسلامی ملّت ایران ... در هیچ معرکهای حتّی با آمریکا و صدّام، گلولهی اوّل را شلیک نکرده و در همهی موارد، پس از حملهی دشمن از خود دفاع کرده و البتّه ضربت متقابل را #محکم فرود آورده است.
این انقلاب از آغاز تا امروز نه بیرحم و خونریز بوده و نه منفعل و مردّد. با #صراحت و #شجاعت در برابر زورگویان و گردنکشان #ایستاده و از مظلومان و #مستضعفان دفاع کرده است. این #جوانمردی و #مروّت_انقلابی، این #صداقت و صراحت و #اقتدار، این #دامنهی_عمل_جهانی و منطقهای #در_کنار_مظلومان جهان، مایهی #سربلندی ایران و ایرانی است، و همواره چنین باد.
(بخشی از بیانیهی گام دوم انقلاب اسلامی)
#وعده_صادق
#غزه
┄┄┅┅┅❅❅┅┅┅┄┄
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
«اگر یهودیان کشوری برپا کنند، رافضه بزرگترین یاور آنها خواهند بود، زیرا آنها همیشه از کفار حمایت میکنند.»
ابنتیمیه چنین میگفت و #جهاد با شیعیان را همچون جنگیدن با خوارج لازم میشمرد.
امروزه، جهاد با یهودیان صهیونیست بر سر #فلسطین، بطلان منطق ابنتیمیه را نشان داده و پیروان او را- که جماعت بزرگی از مسلمانان را شامل میشوند- به بازنگری در منطق امامیه وا داشته است.
مسألهی فلسطین توانسته بر برخی زخمهای کهنه مرهم گذارد و شکافهایی دیرین را ترمیم کند و حقجویان عالم را به اتحاد نزدیک کند.
و این، از برکات #انقلاب_کبیر_اسلامی و منطق الهی #امام_روحالله است.
#وعده_صادق
#غزه
┄┄┅┅┅❅❅┅┅┅┄┄
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
28.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خداوند «ابراهیم» را دوست داشت
🔹بیانات منتشر نشده رهبر انقلاب در منزل شهید رئیسی و تصاویری از تشییع میلیونی رئیسی عزیز و همراهانش بر دستان ملّت ایران
🔹چه کسی این سرمایهی اجتماعی نظام را آورد در چشم دنیا؟ آقای رئیسی! ایشان کرد این کار را...
@TasnimNews
⚡️ناگهان پرده برانداختهای، یعنی چه؟
هنوز یک سال تا موعد انتخابات باقی مانده؛ چرا همهی بیلبوردها در سراسر کشور، از تصاویر یک نفر پر شده؟ هزینهی اینهمه بنر در کوچه و خیابانها را از کجا میآید؟ چرا امام جمعه را خرج خود کردهاند؟ استاندار و وزیر را هم پای کار خود کشاندهاند؟ صدا و سیما هم که بیش از یک هفته است همهاش از او و کارهایش میگوید. آخر چقدر تخلف انتخاباتی؟!
❔چه شد که سید ابراهیم رئیسی که «آیتالله قاتل» و «قصاب تهران»ش میخواندند و رسانه نداشت و عضو حزبی نبود و از نیرنگ سیاستبازان بهره نمیگرفت، ناگهان اینچنین عزیز شد؟
خداوند سنتهایی دارد که قواعد تحولات زندگی ما انسانها را شکل میدهند. اگر آن سنتها را بشناسیم و نسبت به آنها آگاهانه رفتار کنیم، فهم و تحلیل دقیقتری از آنچه میگذرد، خواهیم داشت.
🔸خداوند زمین را به بندگان صالحش به ارث میرساند. (انبياء: ۱۰۵)
🔸 را یاری کرده (روم: ۴۷)، از آنان دفاع میکند (حج: ۳۸) و نجاتشان میدهد. (يونس: ۱۰۳)
🔸خداوند نیکوکاران (بقرة: ۱۹۵؛ آلعمران: ۱۳۴ و ۱۴۸؛ مائدة: ۱۳ و ۹۳)، پرهیزکاران (آلعمران: ۷۶، توبة: ۴ و ۷)، عدالتپیشگان (مائدة: ۴۲؛ حجرات: ۹؛ ممتحنة: ۸)، پاکان (بقرة: ۲۲۲؛ التوبة: ۱۰۸)، صابران (آلعمران: ۱۴۶)، متوکلان (آلعمران: ۱۵۹) و جنگآوران استوار در راه خود (صف: ۴) را دوست دارد.
⚫️ خداوند تجاوزگران (بقرة: ۱۹۰؛ مائدة: ۸۷؛ اعراف: ۵۵)، مفسدان (بقرة: ۲۰۵؛ مائدة: ۶۴؛ قصص: ۷۷)، کافران (بقرة: ۲۷۶؛ آلعمران: ۳۲؛ روم: ۴۵)، ظالمان (آلعمران: ۵۷ و ۱۴۰؛ شورى: ۴۰)، متکبران و خودستایان (نساء: ۳۶؛ لقمان: ۱۸؛ حديد: ۲۳)، زیادهروان و اسرافکاران (انعام: ۱۴۱؛ اعراف: ۳۱؛ انفال: ۵۸)، خیانتپیشگان (نساء: ۱۰۷؛ الحج: ۳۸)، پرگناهان (بقرة: ۲۷۶؛ نساء: ۱۰۷)، مستکبران (نحل: ۲۳) و آنان که فراوان کفران نعمت میکنند (حج: ۳۸) را دوست نمیدارد.
🔹خداوند برای کسانی که ایمان آورند و به صلاح رفتار کنند، در دلها محبت خواهد افکند. (مریم: ۹۶)
🔸خداوند اجر اصلاحگران و نیکوکاران را از بین نخواهد برد. (اعراف: ۱۷۰؛ كهف: ۳۰)
🔹یاری، تنها از سوی خداوند است. (آلعمران: ۱۲۶؛ انفال: ۱۰)
🔸اگر مؤمنان خداوند را یاری کنند، خدا نیز آنان را یاری میکند و گامهایشان را استوار میسازد (محمد: ۷) و هر که خداوند را یاری کند، بیگمان از سوی او یاری خواهد شد که خداوند نیرومند شکستناپذیر است. (حج: ۴۰)
🔹و خداوند بر یاری ستمدیدگان بسیار تواناست. (حج: ۳۹)
🔸اگر خداوند شما را یاری کند، کسی بر شما غالب نخواهد شد و اگر خوارتان سازد، کسی را یارای کمکرسانی به شما نیست. (آلعمران: ۱۶۰)
🔹بیتردید خداوند از مجرمان انتقام میگیرد. (سجدة: ۲۲؛ زخرف: ۴۱)
🔸و زمانی که یاری خداوند و پیروزی فرا رسد، مردمان فوجفوج در دین خدا داخل میشوند. (نصر، ۱-۲)
🔹عزت، تماماً از آن خداوند است (نساء: ۱۳۹؛ يونس: ۶۵) و فرستادهاش و مؤمنان به او (منافقون: ۸)، و او هر که را بخواهد عزیز میگرداند و آن که را بخواهد، ذلیل میسازد. (آلعمران: ۲۶)
🔸آن کس که جان خود را پاک نمود، رستگار میشود. (اعلى: ۱۴؛ شمس: ۹)
🔹و عاقبت از آنِ پرهیزکاران است. (اعراف: ۱۲۸؛ هود: ۴۹؛ طه: ۱۳۲؛ قصص: ۸۳)
اینها و آیات فراوان دیگر، از کتاب محکم خداوند است و سنتهایی است که در سراسر حیات بشر جاری است. دنیای سیاست هم بخشی از همین عالم است و تدبیر همه را یک نفر در دست دارد؛ خدا.
ما چه دانیم که آن مدبرالامور چه نقشه ریخته؛ «چهبسا چیزی را خوش ندارید و خداوند در آن خیر بسیار قرار میدهد» (نساء: ۱۹) و «همان برای شما بهتر باشد» (بقرة: ۲۱۶).
#شهید_خدمت
#شهید_جمهور
#رئیسی
#سید_محرومان
#رئیس_جمهور
┄┄┅┅┅❅❅┅┅┅┄┄
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
انتخابات سال ۹۲ نزدیک بود. برای حمایت و معرفی نامزد #اصلح از آیتالله خوشوقت (ره) مشورت خواسته بودند. گفته بودند بروید دنبال کسی که [با وجود دارا بودن شرایط]، خودش نخواهد بیاید. (نقل به مضمون)
ملاکها را بررسی کرده بودند و به کسی رسیده بودند، اما آن شخص قبول نمیکرد. در نهایت، به التماس افتاده بود که دست از سرم بردارید؛ مگر نه اینکه "لعن الله من تراّس".
(این را نقل کردم چون آن شخص امروزه در صحنهی سیاسی ایران جایی ندارد.)
#رئیس_جمهور
#حب_ریاست
┄┄┅┅┅❅❅┅┅┅┄┄
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
با خاطره و یاد شهیدان چه کنیم؟
#شهادت امری فراتر از معادلات و محاسبات مادی بشری است و در طول تاریخ نهضت اسلامی، همواره گرههایی کور و ناممکن را گشوده است.
مدتها بود که رهبر معظم انقلاب، از ضرورت موجی تازه در روند پیشرفت انقلاب سخن میگفتند و لازمهی این دومین گام جهش در تاریخ انقلاب را #حرکت_عمومی مردم در این راستا میدانستند. ولی ما در اینکه چگونه میتوان مردم را برای حرکتی عمومی به صحنه آورد، درمانده بودیم. گاه جرقههایی اتفاق میافتاد، ولی امتدادیافتنش امری پیچیده به نظر میآمد.
شهادت سید شهیدان مقاومت- سردار حاج #قاسم_سلیمانی- انفجاری در دریای مردم ایران رقم زد؛ ولی حادثهی تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی و سپس کرونا، آن موج سیلآسا را فرونشاند.
در طول سالهای 96 به بعد، و خصوصاً پس از دو فتنهی سنگین 98 و 1401، پردهی سیاه شبهه در جامعهی ایران، بیش از پیش گسترش یافت و یکی از نتایج آن، کاهش مشارکت مردمی در انتخابات 98، 1400 و 1402 بود.
شهادت رئیس جمهور و یک وزیر و یک استاندار و یک امام جمعه، در حادثهی اخیر، ثمرات فراوانی داشت که یکی از آنها، ایجاد یک موج گستردهی مردمی بود؛ موجی که خود را از همان اولین ساعات انتشار خبر بروز سانحه نشان داد؛ دعای مردم کشور و سپس عزاداری و سپس چندین تشییع در شهرهای مختلف با حضوری میلیونی.
یکی از سؤالاتی که در این مرحله مطرح میشود، این است: چگونه میتوان این حضور میلیونی مردمی را استمرار بخشید و آن را از عزاداری و ابراز عواطف، به کنشگری تبدیل کرد؟
(این پرسش حقیقی است و از خوانندگان نیز انتظار مشارکت و همفکری دارم.)
#شهید_خدمت
#شهید_جمهور
#رئیسی
#سید_محرومان
┄┄┅┅┅❅❅┅┅┅┄┄
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
💡راز موفقیت امام
💎 وقتی محمد حسنین هیکل (نویسنده و روزنامهنگار معروف مصری) در فاصلهی پنجاه روز تا پیروزی انقلاب (۲ دی ۵۷)، از او پرسید که:
«چگونه اين وضع اتفاق افتاد؟ ناظرينى كه به ايران نگاه مىكنند و اوضاع ايران را بررسى مىكردهاند، نمىتوانند اين #حركت_عظيم را باور كنند. اين #اولين_نمونه_در_تاريخ است؛ خصوصاً تنها نمونهاى است كه از راه دور، جنبش، رهبرى و كنترل مىشود. عظمت اين جنبش از كجا ناشى مىشود؟»
پاسخی شنید که هنوز هم رمز مهمی را بیان میکند:
«جزيرهی ثبات و آرامش ايران همراه با اختناق بود. هر اختناقى انفجارى را به وجود مىآورَد. اختناق همگانى به دنبالش #انفجار_همگانى است. مردم از هر جهت در فشار بودند؛ همه انتظار خروج از اين فشار را داشتند؛ و همهی اميدشان رفتن شاه شده بود. اگر متوجه و مطلع باشيد و به ياد بياوريد، در زمان رضا خان، بعد از آن همه فشارها، وقتى نيروهاى متفقين از سه طرف به ايران حمله كردند و ايران را اشغال كردند، تمام زندگى مردم، همهچيز مردم در خطر افتاد؛ اما چون رضا شاه رفت، همه خوشحال بودند؛ چراكه فشار و اختناق باعث يك رنج بزرگى شده بود كه براى رهايى از آن رنج بزرگ رنجهاى ديگر را تحمل مىكردند. اين حالتِ اختناق و رنج عمومى در زمان اين شاه بيشتر شد. جهات متعددهاى پيش آمد كه مردم بهشدت در رنج بودند. سازمانيها (ساواكيها) و ساير مراكز و عمال دولتى، چنان با مردم رفتار كردند كه براى همه يك عقده شد، و اين عقدهی عمومى شد؛ به طورى كه همه منتظر يك #نيشتر بودند كه اين عقده بشكافد و همه بيرون بريزند. اين عقده را #روحانيت بيرون ريخت. من #زبان_مردم را مىفهمم و #نهادهاى_جامعه را مىشناسم. با زبان مردم صحبت مىكنم و از نهان آنها سخن مىگويم. تمام نقاط ضعف پنجاهساله را- كه حاضر در قضايا بودهام- انگشت مىگذارم؛ مطلع بودم، ناظر بودم. همهی مردم در حال انفجار بودند، همه منتظر بودند. اين حالت استبدادى، انفجار را به فعليت رساند؛ #قيام روحانيت باعث انفجار شد.»
(صحيفه امام، ج ۵، ص: ۲۶۹)
#حرکت_عمومی
#امام_خمینی
┄┄┅┅┅❅❅┅┅┅┄┄
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
هدایت شده از
💥دومین فراخوان همایش بینالمللی #دشمن_شناسی
🖇به مناسبت سالگرد رحلت استاد محمدحسین فرجنژاد
🎁همراه با هدایای ارزنده و اعطای تندیس سال دشمن شناسی
⏰زمان برگزاری: ۱۸ مرداد ۱۴۰۳
⏱ مهلت ارسال آثار: ۲۵ تیر ۱۴۰۳
👈جهت کسب اطلاعات بیشتر به آی دی ایتا @farajnejad_ir یا سایت زیر مراجعه فرمایید:
🌐farajnejad.ir/hamayesh2
📲مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد:
http://eitaa.com/joinchat/1842479109C6a0ba6652b
یک خاطره
سال ۹۲ وقتی هاشمی ثبت نام کرد، عدهای در بازار شیرینی پخش کردند.
شبی که تاییدشدگان اعلام شدند و هاشمی در بینشان نبود، از خوشحالی در پوست خودمان نمیگنجیدیم.
ولی خدا سنتی دارد عجیب؛
دقیقاً در آن لحظهای که خوشحالی و کار را تمامشده تصور میکنی، چنان صحنه را برمیگرداند و شکست میخوری که جایش تا مدتها درد میکند.
این نوعی شرک است که پیروزی یا شکست را ناشی از عوامل ظاهری میبینیم.
اگر شروط قرآنی رعایت نشود، همواره در خطر سقوطیم.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (1)
یکی از پدیدههای مثبت این روزها، رشدی است که نیروهای انقلاب و خصوصاً جوانترها، از تجربیات دهههای پس از انقلاب اندوختهاند و تلاش میکنند با نظر به آنها و عبرتگیری، درستتر عمل کنند.
یکی از این موارد، مقایسه میان انتخابات پیش رو با دیگر انتخابهای ریاست جمهوری و یافتن شبیهترین مورد است. این کار البته، آسیبها و آفاتی هم دارد.
نگاه به تاریخ اگرچه بسیار ضروری و پرفایده است، ولی باید توجه داشت که ابتدا باید روایتی درست و دقیق از تاریخ داشته باشیم، آنگاه به تطبیق و عبرتآموزی بپردازیم.
برخی میگویند این انتخابات و نتیجهاش مثل 84 است، عدهای آن را مانند 92 میبینند و گاهی هم سخن از 76 به میان میآید. هر یک از گمانهزنیها و امثال آنها، تنها در صورتی صحیحاند که ابتدا تصویری روشن از وضعیت و مؤلفههای هر یک این تجارب تاریخی به دست داده شود. و این امر، تولید روایت تاریخی و بازخوانی دقیق آن را ضروری میسازد.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۲)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_اول
سال ۹۲ یعنی دو سال بعد از سال ۹۰ :)
یعنی ۳ سال بعد از سال ۸۹ :))
یعنی ۴ سال بعد از سال ۸۸ :)))
و البته یک سال بعد از سال ۹۱ :))))
اینها را نوشتم که یادمان باشد تاریخ را در همان زمان و عالَم بازخوانی کنیم.
۱. سال ۸۸ وقتی انتخابات بهانهای شد برای فتنهی هشتماهه، دشمن یک نتیجهی مهم گرفت؛ در ایران ظرفیت خفتهای وجود دارد که میشود از راههایی آنها را به صحنه آورد و برای نظام هزینه ساخت. سیاستهای فرهنگیای که از سه دهه قبلش شروع شده بود، حالا طبقهای را به وجود آورده بود که میشد رویشان حساب کرد، میشد در دستگاه محاسباتی آنها دست برد و #شناخت آنها را در چنگ گرفت و آنها را به صحنهی معارضه با نظام کشانید.
۲. از سال ۱۳۸۵ امام خامنهای دشمن را دارای دو نقشهی کلان دانستند: یکی ایجاد تفرقه در داخل کشور و در جهان اسلام، دوم فشار اقتصادی.
هدف عمدهی فشار اقتصادی دو چیز بود: ارائهی تصویری ناکارآمد از نظام اسلامی و ایجاد نارضایتی در بدنهی مستضعف جامعه که همان حامیان اصلی انقلاب بودند.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۳)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_دوم
۳. #تحریم یکی از مهمترین راههای فشار اقتصادی دشمن به کشوری است که نظام اقتصادیش وارث سیاست اقتصادی استعماری دورهی پهلوی است و هنوز نتوانسته (یا نخواسته) خود را از وابستگی به #خامفروشی و #نفت رها کند، و بهرغم مقابله با نظام سلطهی حاکم بر جهان، هنوز #نظام_پولی و بانکی خود را به #استقلال نرسانده و هنوز چرخهی تامین مایحتاجش خودی نیست.
۴. تصویب و اثربخشی حداکثری تحریم لااقل نیازمند دو عنصر است: یکی وجود #بهانه برای تحریم، دوم #اجماع_جهانی.
بهانهها برای فشار بر جمهوری اسلامی عمدتاً چهار تا بودند:
۱- عدم رعایت #حقوق_بشر در ایران
۲- #حمایت_از_تروریسم توسط جمهوری اسلامی
۳- دارا بودن #تسلیحات نظامی خطرناک [برای اسرائیل] (خصوصاً #موشک)
۴- فعالیتهای #هستهای
مراد از تروریسم، نیروهای مقاومت بودند و مراد از عدم رعایت حقوق بشر هم بهرسمیتنشناختن بهائیت و جلوگیری از فتنهگری و مقابله با همجنسبازی و روابط نامشروع و ... است.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۴)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_سوم
۵. بهانه برای تحریم کمابیش وجود داشت، اما #فتنه_۸۸ توانست بهانهی #حقوق_بشر را تشدید کند و عنصر دوم یعنی اجماع جهانی را برای تولید تحریمی حداکثری فراهم کند.
در خرداد و تیر ۸۹ یعنی چند ماه پس از پایان فتنه، سنگینترین تحریمها با رای همهی اعضای شورای امنیت به تصویب رسید. (قطعنامه ۱۹۲۹)
حالا اولاً فروش نفت (مهمترین منبع درآمد کشور) در تحریمی حداکثری قرار گرفت،
ثانیاً ارتباط نظام بانکی کشور با جهان قطع شد،
ثالثاً برخی مهمترین مایحتاج کشور از جمله برخی داروهای ضروری وارداتی کمیاب یا نایاب میشد.
بهتدریج شرایط به گونهای شد که رئیس بانک مرکزی گفت ما در شرایط #شعب_ابیطالب قرار داریم.
۶. تحریمهایی که آنان میخواستند کشور را فلج کند، در سال ۹۰ آثار جدی خود را نشان داد. یکی از آثار، جهش سهبرابری قیمت دلار بود.
(البته هرگز نباید از خیانت شبکهی مافیای داخلی ارز و سکه و ... در همکاری با دشمن خارجی غافل شد. #حسین_فریدون)
۷. امام خامنهای که هشدار فشار اقتصادی را از ۵ سال قبل داده بودند، در سال ۸۹ همه را به #همت_مضاعف و #کار_مضاعف برای جبران عقبماندگیها دعوت کردند و سال ۹۰ را سال #جهاد_اقتصادی نام گذاشتند تا فعالیت متراکم، از وقوع فاجعه جلوگیری کند.
و از همان سال، #اقتصاد_مقاومتی را تبیین کرده و آن را راهکار کلان اقتصادی کشور دانستند.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۵)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_چهارم
۸. سیاست #چماق_و_هویج میگوید از یک سو فشار بیاور و از سوی دیگر پیشنهاد خودت را روی میز بگذار تا طرف مقابلت، تحت فشار، به آنچه تو میخواهی تن دهد.
فشار تحریمها حالا با پیشنهاد #مذاکره برای رفع تحریم همراه بود.
از طرح بحث فعالیتهای هستهای ایران و ادعای حرکت به سوی بمب اتم که با دروغپراکنی سازمان #مجاهدین_خلق و همنوایی برخی نمایندگان #مجلس_ششم آغاز شد، (۱۳۸۰) مذاکره برای رفع سوءتفاهم و نشاندادن حسن نیت ایران و گرفتن بهانه از دست دشمن شروع شده بود و تا سالهای بعد نیز ادامه داشت.
ولی اینبار سخن از مذاکرهای دیگر بود؛ تحت فشار و مستقیماً با آمریکا.
سالهای ۹۰ و ۹۱ سالهای اوج روشنگری و مقاومت امام خامنهای در برابر این مطالبهی نامعقول و موج شکننده بود.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۶)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_پنجم
۹. دولت دهم، در بخشهای مختلف توانسته بود موفقیتهای بزرگی به دست آورد که تولید حدود چهار میلیون مسکن در چهار سال و اجرای طرح هدفمندی یارانهها دو نمونه از آنها بود. در مواجهه با تحریم هم، توانست مانع تحقق هدف دشمن شود؛ نفت را با ترفندهایی میفروخت و با توسعهی پالایشگاهی وابستگی ما به بنزین خارجی را مرتفع کرد. از طرفی پس از جهش سال نود، ارز نیز به ثبات نسبی رسید.
ولی با وجود همهی اینها، #احمدینژاد گرفتار برخی حواشی شد که هزینههای زیادی برای دولتش به بار آورد. محور بسیاری از این حواشی، گروهی از اطرافیان او بودند. اسفندیار رحیممشایی با اظهار نظرات و اقدامات عجیب خود، از دولت نهم مشکلساز شده بود؛ آنجا که سخن از دوستی ما با «مردم اسرائیل» گفت و آنجا که بنا شد سازمان حج و زیارت در ذیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که رئیسش #مشایی بود، قرار گیرد و آنجا که احمدینژاد را در سازمان ملل در هالهای از نور دیده بود و ... .
احمدینژاد پس از پیروزی در انتخابات ۸۸، پیش از تنفیذ، مشایی را به معاوناولی منصوب کرد. امام خامنهای مخالفت کردند و آن را مایهی اختلاف و سرخوردگی طرفداران رئیس جمهور دانستند. برخی وزراء معترضانه هیئت دولت را ترک گفتند. اما این تازه آغاز ماجرا بود. مشایی از معاوناولی استعفا داد، ولی مناصب او در دولت افزایش یافت. و طبق پیشبینی درست رهبر انقلاب، اختلاف و سرخوردگی میان حامیان بالا گرفت. مشایی و همراهانش از جمله #بقایی، به حلقهی انحرافی در دولت معروف شدند که در بسیاری مواقع به اشتباه و با اغراق، «جریان انحرافی» نامیده میشد.
طرح بحثهای ناسیونالیستی و باستانگرایانه و سخن گفتن از مکتب ایرانی و پایان دوران اسلامگرایی و اسطورهسازی از احمدینژاد و برخی دیگر از حاشیهسازیها، بدنهی اصلی حامیان دولت را که مؤمنین بودند، از دولت دلزده کرد.
از سوی دیگر، برخی اقدامات عجیب احمدینژاد هم بر آتش این فتنه میافزود.
عزل ناگهانی مصلحی- وزیر اطلاعات- و مخالفت رهبری با این عمل، موجب غیبت چندین روزهی رئیس جمهور شد که به «خانهنشینی» شهرت یافت.
نامهنگاریهای علنی و عجیب رئیس جمهور با رئیس قوه قضائیه از دیگر موضوعات حاشیهساز بود.
پخش فیلمی مخفی از فاضل لاریجانی در جلسهی استیضاح وزیر کار، جلسهی مجلس را به آشوب کشید و سبب برکناری وزیر شد؛ اتفاقی که به #یکشنبهی_سیاه معروف و اعتراض علنی رهبری و موجی از نفرت عمومی نسبت به علی لاریجانی و احمدینژاد را در پی داشت.
در پی اتهامی که متوجه رحیمی- معاون اول رئیس جمهور- شد، احمدینژاد در مصاحبهای اعضای کابینه را خط قرمز خواند.
در ایام ثبت نام انتخابات ۹۲ هم، رئیس جمهور، مشایی را برای ثبت نام همراهی کرد و در وزارت کشور نطق کرد و دست او بالا برد و گفت مشایی یعنی احمدینژاد!
و ...
اینها همه، در کنار نوسانات گاهوبیگاه بازار و برخی فشارهای تحریمی، دولت محبوب ۲۴میلیونی ۸۸ را به دولتی دردسرساز تبدیل کرد و با تبلیغات رسانههای مخالف، دولتی که از پایگاه انقلاب برخاسته بود، ناتوان و شکستخورده جلوه داده شد. و متأسفانه #اصولگرایان مخالف دولت نیز با این ندا همراه شده و به آن دامن زدند.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۷)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_ششم
۱۰. پس از اِعمال تحریمهای جدید، دور تازهای از مذاکرات بین ایران و گروه ۵+۱ آغاز شد. سرپرست مذاکرهکنندگان ایرانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی- دکتر سعید جلیلی- بود. مذاکرات در دفعات متعدد در ژنو، استانبول، مسکو، بغداد و آلماتی قزاقستان برگزار شد، ولی نتیجهی چشمگیری نداشت.
۱۱. از آذر ۹۱، خبر ائتلاف #حداد_عادل، #ولایتی و #قالیباف برای انتخابات ۹۲ در رسانهها منتشر شد؛ ائتلافی که ۲+۱ نامیده شد، یعنی بنا بود که هر یک از این سه که در نهایت وضعیت بهتری داشت، در انتخابات شرکت کند و دو نفر دیگر از او حمایت کرده و در دولت به او کمک کنند.
۱۲. در بهمن ۹۱ حسن روحانی در برنامهی تلویزیونی «شناسنامه» شرکت کرد و به تشریح سوابق خود پرداخت. مهمترین بخش این گفتوگو بازخوانی عملکرد او در مذاکرات هستهای در سالهای ۸۲-۸۳ بود که به تطهیر آن مذاکرات خفتبار منجر شد و روحانی و همراهانش را تثبیتکنندگان حق هستهای معرفی کرد.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۸)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_هفتم
۱۳. دو سه سال بود که جمعی از نیروهای انقلابی که بدنهی حامیان احمدینژاد در سال ۸۴ را تشکیل میدادند، با دیدن خطاهای او، متشکل شده و نام جمع خود را، "جبههی پایداری انقلاب اسلامی" گذاشته بودند. #علامه_مصباح_یزدی در اولین همایش این جمع گفته بود که این یک انشقاق در جریان #اصولگرایی نیست، بلکه جمعی در دل اصولگرایی و با تاکید بیشتر بر پایبندی به اصول است. (مبتنی بر نظریهی وحدت دوایر متحدالمرکز)
#جبهه_پایداری که توسط یک شورای مرکزی و با نظارت یک شورای فقاهتی فعالیت میکرد، در انتخابات مجلس نهم، فهرست نامزدهای مورد نظر خود را منتشر کرده و رای قابل توجهی کسب کرد.
برای انتخابات ۹۲ هم از مدتها قبل جهت معرفی گزینهی اصلح و تدوین برنامه برای او توسط جمعی از کارشناسان، در تکاپو بودند.
در نهایت، دکتر کامران باقری لنکرانی به عنوان نامزد جبههی پایداری ثبت نام کرد، ولی مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت.
این موجب شد که در آستانهی انتخابات، هستهی مرکزی نیروهای انقلابی، نامزد اصلی خود را از دست بدهند.
همزمان، گروهی از نیروهای انقلابی، دکتر سعید جلیلی را به انتخابات دعوت کردند. جلیلی آمد و تایید شد و جبههی پایداری هم از او حمایت کرد و برنامهی تدوینشدهاش را به او سپرد، ولی نه خود او آمادگی کاملی برای حضور داشت و نه حامیانش شناخت کافی از او داشتند تا جریان تبلیغات قوی شکل بگیرد.
۱۴. #هاشمی_رفسنجانی، محور منتقدان دولت بود که به عنوان زخمخوردهی سال ۸۴ و ۸۸، میتوانست نقشی تعیینکننده در انتخابات داشته باشد، بخصوص با تصویر مخدوشی که از احمدینژاد و دولتش نمایش داده شده بود و در عمل، هاشمی، انتقادات خود را اثباتشده میپنداشت.
هاشمی ثبت نام کرد، ولی توسط شورای نگهبان تایید نشد.
در عوض، هاشمی از #حسن_روحانی حمایت کرد و او را بر ولایتی ترجیح داد.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۹)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_هشتم
در روزهای ابتدایی، #نظرسنجی ها نشان از پیشتازی #قالیباف و پس از او #جلیلی داشتند. ولی چرا در نهایت، روحانی اول شد؟
۱۵. ائتلاف سهگانه فروپاشید؛ هرچند حداد عادل پس از مناظرات، با توجه به آراء کمتر خود، به نفع "نیروهای انقلاب" کنارهگیری کرد، ولی #ولایتی حاضر به کنارهگیری به نفع قالیباف- که بر اساس نظرسنجیها رای بیشتری داشت- نشد. او پیشتر گفته بود که ملاک صرفاً نظرسنجی نیست، بلکه باید نظر جامعتین (جامعهی مدرسین حوزه علمیه قم و جامعهی روحانیت مبارز) ملاک باشد، ولی در عمل با خواستهی آیتالله مهدوی کنی (دبیر جامعه روحانیت) مبنی بر انصراف همراهی نکرد.
۱۶. در تبلیغات، حسن روحانی راه حل مشکل کشور را #مذاکره دانست و خود را نماد مذاکرات موفق معرفی کرد. نماد خود را نیز #کلید قرار داد؛ کلیدی که وقتی اولبار آن را از جیب درآورد و در گفتوگوی ویژه نشان داد، مسخره به نظر میآمد، ولی بعدها معلوم شد که صورتِ همان کلیدی است که در سال ۶۵، بر کیکی که توسط #مک_فارلین به ایران آورده شد، نقش بسته بود تا نشانی باشد از گشایش قفل روابط ایران و #آمریکا. (#مجمع_عقلا)
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۱۰)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_نهم
۱۷. احمدینژاد و دولت او در شرایط انفعال و شکست قرار داشتند و حالا اگر کسی میخواست نظرها را به خود جلب کند، باید بیشتر به دولت مستقر لگد میزد.
مسابقهای میان نامزدها شکل گرفت بر سر کوبیدن دولت. و سعید جلیلی تنها نامزد عضو این دولت بود که از قضا مسئول مذاکراتی بود که برای رفع تحریمها در جریان بود. پس بخش مهمی از حملات به سوی جلیلی روانه شد.
بهعلاوه، دولت نهم و دهم، نمادی از قدرتیافتن نیروهای انقلاب بودند؛ در میدان حمله به دولت، نهفقط خطاها و کاستیهای آن، بلکه اساس رویکرد انقلابی تخطئه شد و با #سیاهنمایی از وضع کشور، رویکرد سازشکارانه و غیرانقلابی تقویت شد. و بجز معدودی، اکثر نامزدها در این امر شریک شدند.
اوج این عقبگرد در #مناظره رخ داد؛
#محسن_رضایی اسکناس هزارتومانی را نشان داد و گفت این سیصد تومان است!
دکتر #ولایتی خطاب به #جلیلی گفت که مذاکره، بیانیهخوانی نیست.
و مطلبی را بر خلاف واقع، دربارهی مذاکرات آلماتی بیان کرد و جلیلی را متهم به نپذیرفتن پیشنهاد مناسب طرف مقابل کرد.
در این میان، بیشترین بهره را روحانی برد که با استفاده از فقدان روایت شفاف و ضعف حافظهی تاریخی ما، خود را قهرمان مذاکره جلوه میداد.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۱۱)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_دهم
۱۸. #قالیباف اما حکایت جالبی دارد؛
او در آن سال، خواست با تقابل با احمدینژاد و دولتش به آراء دست یابد، غافل از آنکه تضعیف پایگاه دولت نهم و دهم، بیش از آنکه به نفع او باشد، به نفع کسانی است که با شعارهای اصلاحطلبانه از سال ۸۴ و سپس ۸۸ در مقابل احمدینژاد و دولتش قرار داشتند.
قالیباف سخن از #تقدم_پیشرفت_بر_عدالت و #تکنوکراسی و ... میگفت و توجه نداشت که اینها کلیدواژههایی است که از پایگاه #لیبرالها برخاسته و اصل انقلاب را هدف دارد. و نمیدانست که او با توجه به سوابق مجاهدتش در سپاه و ... نمیتواند نمایندهی کاملی برای لیبرالیسم باشد و سخنان او، ناخودآگاه پایگاه رقیب او را تقویت میکند.
اما ضربهی آخر به قالیباف در مناظره زده شد؛ آنجا که #روحانی با افشای جلسهای در شورای امنیت ملی، خطاب به قالیباف، از برنامهی او برای سرکوب #گازانبری دانشجویان در اغتشاشات گفت و خود را مخالف این کار دانست و گفت: #من_سرهنگ_نیستم، من حقوقدانم.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
این یکی مثل کدام است؟ (۱۲)
#انتخابات_۹۲
#قسمت_یازدهم
۱۹. با وجود همهی اینها، اما علت اصلی شکست جریان انقلاب در انتخابات ۹۲، غلبهی روایت غربگرایان از وضع کشور بر اذهان مردم بود.
آنها چند گزاره را به #روایت_عمومی بدل کردند و نظام #شناختی و #دستگاه_محاسباتی مردم را به سوی خود جهت دادند.
وضع کشور را سیاه جلوه دادند.
تحریم را عامل این سیاهی معرفی کردند.
تلاش برای دستیابی به انرژی هستهای را عامل تحریم دانستند. (#چرخ_سانتریفیوژ)
آمریکا را قدرت مطلق نظم سیاسی جهان و #کدخدا معرفی کردند.
دولت موجود را به واسطهی رویکرد ضداستکباری، ماجراجو و هزینهتراش نامیدند.
دولت موجود را ناتوان از رفع تحریمها خواندند.
حسن روحانی را کلیددار گشایش قفل روابط با #دنیا و قهرمان مذاکره معرفی کردند.
نتیجه هم آن شد که شد.
در حالی این گزارهها همگی غلط یا ناقص بودند؛
نه وضع کشور سیاه بود،
نه تمامی مشکلات به تحریم مرتبط بود،
نه تحریمها تماماً ناشی از هستهای بود،
نه نظم جهانی همچنان تکقطبی بود،
نه مذاکرات جلیلی تماماً بینتیجه بود،
نه حسن روحانی در مذاکرات خود سابقهی موفقی داشت.
آن زمان کسی برای ما #روایت نکرد که در دولت احمدینژاد ما به نساب کمترین میزان #فقر و بالاترین #درآمد سرانه در تاریخ معاصر ایران و یکی از پایینترین مقدار #تورم و #بیکاری در دولتهای پس از جنگ دست یافتهایم و سریعترین رشد #تولید_علم در جهان را به ثبت رساندهایم.
کسی نگفت که تحریمها چهار بهانه دارد که تنها یکی از آنها هستهای است.
کسی نگفت که تحریمکنندگان مراکز مختلفی هستند که یکی دولت آمریکاست، یکی کنگرهی آمریکاست، یکی اتحادیهی اروپاست و یکی شورای امنیت سازمان ملل.
کسی به ما از نقش #فتنهی_تحریمساز_۸۸ در تحریمها چیزی نگفت.
کسی نگفت که اگر دولت ماجراجوست و ما در جهان منزوی هستیم، پس چگونه اجلاس کشورهای غیرمتعهد (بیش از صد کشور) در سال ۹۱ در تهران برگزار شد؟
کسی نگفت که قدرتهای نوظهور اقتصادی راه خود را از نظم آمریکایی-اروپایی جدا کردهاند و پیمانهای تازهای (مثل #بریکس) در حال شکلگیری است که نظم سیاسی-اقتصادی جهان را #تغییر خواهد داد.
کسی نگفت که تحریمها علاوه بر فشار بر ایران، بر کشورهایی که بازار صادرات خود در ایران را از دست دادهاند هم فشار میآورد و این فشارها تحریمها را در آستانهی فروپاشی قرار داده است.
کسی نگفت که دولت احمدینژاد چند ماهی است محرمانه در حال مذاکره با آمریکا برای رفع تحریمهاست و آن مذاکرات پیشرفت قابل توجهی داشته و پالس سازش از سوی نامزدها این مذاکرات را دچار وقفه کرده است.
کسی به ما نگفت و برای ما #روایت نشد و ما مغلوب #روایت_دشمن شدیم.
همین.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
نتیجه و عبرت
از بازخوانی #انتخابات ۹۲ یک نتیجهی واضح میگیرم:
#تبیین مواضع انقلاب اسلامی و واقعیتهای میدان و تولید #روایت درست از آنها مهمترین راهبرد جبههی حق برای پیروزی است.
کاری که همین الان باید جدی گرفته شود.
باید روایت کنیم که:
۱- دولت #شهید_رئیسی در حدود ۳ سال گذشته، #تحریم را بیاثر کرده و این حربه را از دست دشمن گرفته.
(در این باره، فیلم بازخواست وزیر خارجه آمریکا در کنگره خیلی دیدنی است)
۲- وضع امروز ما با ۳ سال قبل، قابل مقایسه نیست؛ چند صد هزار میلیارد #بدهی دولت پرداخت شده، #فروش_نفت از چندصد هزار بشکه به چند میلیون بشکه در روز رسیده، در پیمانهای بینالمللی #شانگهای و #بریکس، حضور داریم، پایینترین میزان #بیکاری را تجربه میکنیم، #کرونا چند سال است که به خاطره تبدیل شده، #رشد_اقتصادی منفی به بیش از ۵ درصد رسیده، هزاران کارخانه و کارگاه تعطیل و نیمهتعطیل به فعالیت بازگشتهاند، چندصد هزار مسکن تحویل متقاضیان شده و دو میلیون #مسکن در حال ساخت است، #تورم که پیشبینی میشد سهرقمی شود به کانال ۳۰درصد رسیده، #یارانههای_نقدی چندین برابر شده، حملهی موشکی مستقیم و رسمی ما به سرزمینهای اشغالی در #وعده_صادق، اقتدار ایران را چندین برابر کرده، #جبههی_مقاومت تا درون دانشگاههای برتر آمریکا و اروپا توسعه یافته، شعارهای انقلاب از زبان مردم کشورهای مختلف دنیا و حتی با زبان فارسی بازگو میشود، ...
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush
۳- روایت کنیم که در طول #دولت_روحانی، توهم حل مشکلات از طریق مذاکره چه فجایعی به بار آورد. بگوییم که حتی واردات #واکسن کرونا را بدون پذیرش #FATF ناممکن میدانستند. به یاد بیاوریم که مسئولیت فاجعهی #آبان_۹۸ را نپدیرفتند و به ریش ما خندیدند،
به یاد بیاوریم که #همهچیز را به #برجام گره زدند؛ برجامی که نتوانست در برابر خواست رئیس جمهور آمریکا مقاومت کند و #پاره شد؛ برجامی که به گفتهی خودشان، برای ما #تقریباً_هیچ آوردهای نداشت ولی #مکانیزم_ماشه را در برابر ما گذاشت.
به یاد بیاوریم وزیر مسکنی را که به نساختن مسکن افتخار کرد،
وزرای پیر خوابآلود را.
به یاد بیاوریم جهش ۹برابری قیمت ارز را.
به یاد بیاوریم توهین به نخبگان (#بیشناسنامه #بیسواد #برید_به جهنم و ...) و اهانت به مستضعفان (#خودت_بمال) را.
به یاد بیاوریم که دولتی داشتیم که پیشنهاد استفاده ایران از منافع بندر #لاذقیه سوریه را در ساحل مدیترانه رد کرد. ...
۴- باید #افول_آمریکا و زبونی رژیم صهیونیستی را روایت کنیم. روایت کنیم اقتدار #جبههی_مقاومت را. باید بفهمانیم که #هندسهی_سیاسی_جهان تغییر کرده است و ما در جهان پساآمریکا قرار داریم؛ جهانی که سخن اسلام ناب و انقلاب اسلامی در آن خریدار فراوان دارد.
اگر اینها را روایت کنیم، دیگر سخن نامزدی که وضعیت کشور را #سیاهنمایی کند، خریدار نخواهد داشت،
دیگر سخن کسی که خدمات دولت انقلابی را انکار کند، شنیده نخواهد شد،
سخن کسی که از لزوم پذیرش نظم آمریکایی در جهان بگوید، خندهدار خواهد بود،
کسی از مذاکره برای حل مشکلات بگوید، عقبمانده مینماید،
اگر #تبیین کنیم.
#انتخابات
روان تشنهی ما را به جرعهای دریاب:
🆔https://eitaa.com/jorenush