✡ آیا کوروش بردهداری را لغو کرد؟ (1)
1⃣ در فضای مجازی به وفور مشاهده میشود که از #لغو_بردهداری در #منشور_کوروش سخن گفته میشود.
2⃣ به راستی آیا #کوروش بردهداری را لغو کرد؟ او دقیقاً چه موضعی درباره #بردهداری گرفت؟
3⃣ برخی مدعی هستند که در بند 26 از استوانه کوروش، بردهداری لغو شده است.
4⃣ اما پروفسور #شاهرخ_رزمجو (استاد بخش خاورمیانه موزه بریتانیا British Museum) در ترجمه استوانه، بند 26 را چنین بیان داشتند:
✍ «در پی امنیت [شهرِ] بابل و همه جایگاههای مقدسش بودم. برای مردم بابل …….. که بر خلاف خوا[ست خدایان] یوغی بر آنان نهاده بود که شایستهشان نبود، خستگیهایشان را تسکین دادم (و) از بندها (؟) رهایشان کردم. مردوک، سرور بزرگ، از رفتار [نیک من] شادمان گشت.»
5⃣ روشن است که کوروش میگوید که یوغی بر مردم بابل نهاده شده بود و من آنها را از این یوغ آزاد ساختم. اما مگر تمام مردم بابل برده بودند؟! واضح است که چنین نبود و منظور از یوغ، حکومت ستمگر بابل بود.
6⃣ استاد #عبدالحمید_ارفعی (از برترین اساتید باستانپژوه و زبانشناسِ جهان) نيز در ترجمه این گفتار چنین آورده است:
✍ «درماندگیهاشان را چاره کردم و ایشان را از بیگاری برهانیدم. مردوک، خدای بزرگ از کردارهای من شاد شد.»
7⃣ ایشان در حقیقت جمله «anhussn upasih usaptir sarbasunu» را به معنی «رهانیدن از بیگاری و ناحقی» ترجمه کردهاند.
8⃣ در ترجمهی پریچارد (Pritchard) در Ancient Near Eastern Texts نیز همین گفتار آمده است.
9⃣ مشاهده میکنیم که برخی، چگونه «رهانیدن عدهای محدود از بیگاری» را به «برانداختن بردهداری» تعبیر نمودند، و این برداشتی نادرست و احتمالاً مغرضانه است.
🌐 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/bardeh
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
✡ آیا کوروش بردهداری را لغو کرد؟ (2)
1⃣ از خود استوانه نیز به روشنی فهمیده میشود که منظور از آن یوغ، حکومت فرومایگان بر مردم (بند3) و گستاخی به خدایان و بتها (بند6) بود. حتی در بند8 از استوانه به صراحت آمده که منظور از یوغ و آن بند رهانشدنی، ستم به مردم بوده است:
✍ «هر روز به شهرش (= شهر مردوک) بدی روا می داشت… همه مردما[نش را…] (= مردمان مردوک) را با یوغی رها نشدنی به نابودی کشاند.»
2⃣ بر هر منصفی روشن است که کوروش، مردم بابل را از یوغ حاکمان بابلی خلاص نموده و آنان را زیر یوغ خود کشید. چه اینکه در بند ۱۳ و ۱۴ از استوانه آمده است:
✍ «او (مردوک) سرزمین گوتی (و) همه سپاهیان مادی را در برابر پاهای او (= کوروش) به کرنش درآورد و همه مردمان سرسیاه (= عامه مردم) را که (مردوک) به دستان او (= کوروش) سپرده بود، به دادگری و راستی شبانی کرد.»
3⃣ روشن است که مردمان در برابر پاهای کوروش به خاک میافتند و نیز کوروش، شبان (چوپان) مردم نامیده شده است و این یعنی همگان همچون گوسفندان تحت اختیار کوروش بودهاند!
4⃣ در بند18 نیز آمده است که مردمان همگی پاهای کوروش را بوسیدند و در برابرش کرنش کردند. در بند۳۰ نیز آمده است که مردم از اقصی نقاط جهان، باجهایی بسیار سنگین برای کوروش آوردند و در برابرش به خاک افتادند!
5⃣ این یعنی کوروش، مردم بابل را از ستم پادشاه آنجا رهایی بخشید و آنان را بنده خود ساخت!
6⃣ گرچه برخی اذعان داشتهاند که مردم بابل با اختیار خود و با شادکامی در برابر کوروش به خاک افتادند و باجهای سنگین به وی دادند(!) در حالیکه این یک دروغ بزرگ تبلیغاتی است. چه اینکه مردم بابل هیچگاه به حکومت #هخامنشیان رضایت ندادند و همواره در حال تلاش برای خروج از قیمومیت هخامنشیان بودند.
7⃣ شورشهای فراوان آن مردم بهروشنی گویای این امر است. گذشته از اینکه از ابتدا نیز #اشغال_بابل به دست کوروش هخامنشی به واسطه یک ترفند سیاسی بود، نه خواست ملت بابل.
8⃣ لذا کوروش هیچگاه بردهداری را لغو نکرد. تنها #اسیران_یهودی را از بند آزاد نمود و #بیگاری را برانداخت، یعنی جیرهای بسیار اندک برای بردگان قرار داد. لیکن این به معنی لغو بردهداری نیست.
9⃣ روشن است که بردهداری در عصر هخامنشیان (در زمان حکومت کوروش و پس از آن) امری کاملاً رایج بود. بردگان همواره بخشی از بدنه جامعه طبقاتی بودند، بردگان و کنیزان، رسماً خرید و فروش میشدند، و در مقابلِ دریافت جیرهای بسیار اندک، مجبور به کارکردن برای اشراف و ثروتمندان بودند.
🌐 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/bardeh
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 پیرامون مرگ کوروش کبیر و مقبرهی او (1)
🌐 آیا مقبرهی پاسارگاد متعلق به کوروش است؟
1⃣ درباره مرگ #کوروش_دوم (مشهور به #کوروش_کبیر یا #کوروش_بزرگ) در سال ۵۲۹ پیش از میلاد، امروزه موضعگیریهای فراوان وجود دارد.
2⃣ برخی این مسئله را یک رخداد سخت در تاریخ دانسته و معتقدند که مرگ #کوروش، مرگ یک انسان بزرگ بود.
3⃣ از سویی بسیاری نیز معتقدند که مرگ کوروش، نقطهی پایان بسیاری از جنگها، خشونتها و خونخواریها بود. چه اینکه او شخصیتی بود که در پی قدرت، بخش عظیمی از زندگی خود را صرف #تجاوز به دیگر سرزمینها نمود.
4⃣ گذشته از این قضاوتها، نکتهای که جالب به نظر میرسد، چگونگی #مرگ_کوروش است.
5⃣ #گزنفون (یکی از مورخین یونانی) معتقد است که کوروش در بستر #بیماری -به مرگ طبیعی- از دنیا رفت.
6⃣ البته پذیرش نظر گزنفون درباره مرگ کوروش، ضربهای سخت به آبروی کوروش وارد خواهد ساخت. قضیهی وصیت و مرگ کوروش، به صورتی که گزنفون تعریف میکند، نشانگر #چندگانه_پرستی، #تکبر و #نژادپرستی کوروش (همچنین بدبینی او نسبت به مردم) است.
7⃣ از سویی دیگر، اکثر مورخین قدیم معتقدند که کوروش کبیر در #جنگ کشته شد. نظريات اينان را در پست بعد بخوانيد.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Cyropaedia
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 پیرامون مرگ کوروش کبیر و مقبرهی او (2)
🌐 آیا مقبرهی پاسارگاد متعلق به کوروش است؟
1⃣ #هرودوت (مورخ مشهور یونانی) درباره مرگ #کوروش میگوید که کوروش دوم، پس از فتح بابل (بابیلون)، خواست #ماساژتها (قومی سلحشور در حوالی آراکس -رود سیحون در ازبکستان امروزی-) را مطیع و سرزمین آنها را تصاحب کند.
2⃣ هرودوت معتقد است که دلیل تجاوز #کوروش_کبیر به سرزمین ماساژتها این بود که کوروش، خود را از جهت #نژاد برتر از دیگران میدانست. همچنین بر سرزمین ماساژتها ملکهای (#تومیریس) حکومت میکرد، که کوروش قصد داشت او را به مالکیت خود دربیاورد!
3⃣ ملکهی ماساژتها در ابتدا، پیامی برای کوروش فرستاد و او را از جنگ و خونریزی برحذر داشت، لیکن کوروش توجهی به سخن تومیریس نکردد، او با تمام قوا در فکر حمله و تصاحب سرزمین ماساژتها بود.
4⃣ ارتش #هخامنشی به سرزمین ماساژتها وارد شد، در مراحل اولیهی نبرد، #هخامنشیان پیروزیهایی کسب کردند، اما در ادامه پیروزی از آنِ ماساژتها شد.
5⃣ بخش عظیمی از ارتش متجاوز هخامنشی تارومار شدند، کوروش کبیر نیز کشته شد. جنازه کوروش هم به دست تومیریس افتاد، سر از بدن کورش جدا کردند، سپس آن سر را درون خیکی پر از خون گذاشتند.
6⃣ تومیریس در این هنگام گفت:
🔸 «هرچند من تو را در جنگ شکست دادم، ولى تو از راه فریب مصیبتى بر من وارد کردى و پسر مرا از من گرفتى (به کام مرگ فرستادی). ای کوروش! چنانکه به تو گفته بودم، اکنون تو را از خوردن خون سیر میکنم».
7⃣ هرودوت این نقل تاریخی را معتبرتر و صحیحتر از دیگر نقلها میداند.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Cyropaedia
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 پیرامون مرگ کوروش کبیر و مقبرهی او (3)
🌐 آیا مقبرهی پاسارگاد متعلق به کوروش است؟
1⃣ #کتزیاس دیگر مورخ یونانی میگوید که #کوروش به جنگ قوم #دربیک رفت. جنگی که دهها هزار نفر در آن کشته شدند. کوروش نیز در این جنگ زخمی شد، لیکن توانست بر دربیکها پیروز شود. به گفته کتزیاس، کوروش پس از پیروزی در این نبرد، وصیت کرد و حکومتش را میان فرزندان تقسیم نمود و پس از ۳ روز از دنیا رفت.
2⃣ #برس مورّخ کلدانى هم معتقد است که کوروش در میدان جنگ علیه قوم #دها (که یک قوم سکایی در شمال و شمال شرق فلات ایران بودند) کشته شد.
3⃣ عباراتی نیز به #دیودور_سیسلی نسبت میدهند که کوروش در جنگ با مردم #سکایی کشته شد.
4⃣ در عبارت #ژوستن (تروگپومپه کتاب ۱، بند ۸) نیز نقل هرودوت با اندکی اختلاف آمده است. او معتقد است که کوروش در نبرد علیه #ماساژتها کشته شد، و ۲۰۰ هزار پارسی نیز تار و مار شدند، و حتی یک پارسی هم جان سالم به در نبرد.
5⃣ نتیجه اینکه از تمام روایات، غیر از روایت #گزنفون، چنین استنباط میشود، که کوروش در انتهای زندگی به سرزمینهای شمال شرقی فلات ایران یورش برد، لیکن دربارۀ جنگى که در آن کشته شده یا زخم برداشته گفتههاى مورّخین اندکی مختلف است، یعنى قومى را که با کوروش طرف بوده، هرودوت آنها را ماساژت مىنامد، کتزیاس آنان را دربیک، و برس کلدانى نیز آنان را دها نامید. در #جغرافیاى_استرابون نیز دیده مىشود، که این مردمان هر سه از اقوام سکایى بودهاند.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Cyropaedia
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 پیرامون مرگ کوروش کبیر و مقبرهی او (4)
🌐 آیا مقبرهی پاسارگاد متعلق به کوروش است؟
1⃣ در پایان گفتنی است که بنا بر نقل #هرودوت، ارتش #هخامنشی در نبرد #ماساژتها شکست سختی خورد و به دستور ملکه ماساژتها سر از بدن #کوروش جدا شد، و از این روی، بعید است که مابقی ارتش شکست خورده و فرار کرده هخامنشی جسد کوروش را از ماساژتها پس گرفته باشند و از همین روی، دفن کوروش در #پاسارگاد -نقطهای هزاران کیلومتر دورتر از سرزمین ماساژتها- نامعقول است.
2⃣ با پذیرش نقل قول #کتزیاس هم بعید -بلکه محال- به نظر میرسد که کوروش در آن مدت اندک توانسته باشد به پایتخت خود برگشته باشد (یعنی در این صورت هم دفن کوروش در پاسارگاد، بسیار دور از ذهن است).
3⃣ همین نظر در صورت پذیرش دیدگاه #برس_کلدانی و #دیودور_سیسیلی هم مطرح میشود.
4⃣ #ژوستن هم میگوید که در آن جنگ (جنگی که کوروش در آن شکست خورد و کشته شد)، حتی یک #هخامنشی هم زنده برنگشت! در این صورت هم محال است که جسد کوروش به پایتخت بازگشته باشد.
5⃣ این قرائن به همراه دلایلی بسیار، نشانگر این است که مقبرهای که امروزه به کوروش نسبت میدهند (در پاسارگاد) در حقیقت ربطی به کوروش ندارد و بیشتر یک گزاره تبلیغاتی است.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Cyropaedia
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
✡ لیبرمن حضرت موسی (ع) را به ارتکاب اشتباه راهبردی متهم کرد!!
1⃣ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی میگوید از اینکه یهودیان در #فلسطین اشغالی اسکان داده شدهاند، راضی نیست!
2⃣ #آویگدور_لیبرمن در گفتوگوی ویژه با روزنامه «کامِرسانت» روسیه گفت که اقدام حضرت موسی (ع) در انتقال یهودیان از مصر به فلسطین کار اشتباهی بوده است!
3⃣ او گفت: «ما همسایههایمان را انتخاب نمیکنیم، عموماً در رابطه با همسایگان شانس نداشتیم. بهطور کلی معتقدم که اشتباه راهبردیای که [حضرت] موسی از سالهای دور مرتکب شده است این بود که ما را به #خاورمیانه آورد و نه به مرزهای ایتالیا و سوئیس»!
✍ توضیح اندیشکده: شاید اين اظهارات برای افراد نا آشنا با یهود و مطالب #کتاب_عهد یهودیان غریب باشد، اما یقیناً برای همراهان اندیشکده عجیب نیست! در #تورات تحریفشده مطالبی به مراتب سخیفتر از این به انبیاء الهی نسبت داده شده است!
🌐 منبع خبر:
👉 https://www.kommersant.ru/doc/3619258?from=other_read
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 کوروش هخامنشی بر سر دو راهی بتپرستی و ریاکاری
1⃣ هم #منشور_کوروش و هم نمادهای موجود در کاخ سلطنتی کوروش (!) نشانگر این است که وی بتهای شیطانی #بعل و #مردوک (مردوخ) را پرستش میکرد.
2⃣ برخی این مسئله را چنین توجیه میکنند که #کوروش واقعاً بتپرست نبود! بلکه برای همراهی و همزبانی با مردم به خدایان و بتها احترام میگذاشت! و دین خود را به دیگران تحمیل نمیکرد!
✍ در پاسخ باید بگوییم:
1⃣ احترام به بتهای شیطانی که در معابد آنها هر نوع فسادی رخ میدهد، در حقیقت بیاحترامی به #یکتاپرستی است. یکتاپرستی یعنی بندگی خدای یگانه و به رسمیت نشناختن خدایان دروغین. حال چگونه ممکن است کسی یکتاپرست باشد و در عین حال به بتها احترام بگذارد؟! مخصوصاً اینکه کوروش به ادعای #باستانگرایان قدرتِ مطلق امپراتوری #هخامنشیان بود! و در موضع ضعف قرار نداشت که مجبور به مماشات باشد.
2⃣ کوروش دین خود را به دیگران تحمیل نمیکرد (؟!)، پس چرا حاکمیت خود را به دیگران تحمیل میکرد؟! لشکرکشیهای متعدد و وقوع جنگهای فراوان حاکی از این امر است.
3⃣ کوروش در پی حکومت کردن بود و برای او فرقی نداشت که مردم در جهل و بتپرستی و شیطانپرستی غوطهور باشند. لذا نه تنها به مردم اجازهی #شیطانپرستی میداد، بلکه #معبد_اسانگیلا (معبد اسگیله) و… را نیز تعمیر و تزیین میکرد.
4⃣ وجود نماد بت بعل در کاخ سلطنتی کوروش، چه ارتباطی با احترام به مردم سرزمینهای دیگر دارد؟!
5⃣ اگر بپذیریم که کوروش، برای بتهای شیطانی بعل و مردوک و… مقام خدایی قائل بود و خود را بندهی آنان میدانست (همانطور که در منشور آمده است)، دیگر حرفی نمیماند، اما اگر برای راضی نگهداشتن مردم، و جلب توجه و تحکیم قدرت خود آن بتها را محترم میشمرد، و قلباً اعتقادی به آن بتها نداشت، پس رفتارش مصداق دروغگویی و ریاکاری بوده است. و همهی اینها وقتی غیرقابل توجیه میشود که وی در موضع قدرت بود، لیکن هیچ تلاشی برای برقراری حق نکرد!!
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Marduk
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 دربارهی مقبره کوروش (1)
1⃣ ایرانیان در گذر تاریخ، نسبت به قبری که امروزه مقبره #کوروش_هخامنشی نامیده میشود، عقیدهای دیگر داشتند. ایرانیان این بنا را مربوط به یک زن ملقب به مادر سلیمان میدانستند (نه کوروش هخامنشی)، و مُصرّانه بر این عقیده پافشاری کرده و حتی از ورود مردان به این بنا جلوگیری میکردند!
2⃣ از سویی مشهور است که در سال ۱۸۰۹ #جیمز_موریه نخستین شخصی بود که آن مقبره را به #کوروش نسبت داد. اما #جورج_ناتانیل_کرزن در بررسیهای خود، متوجه نکته عجیبی شد! او میگوید:
✍ «اظهار این مطلب نیز حیرتانگیز است که وقتى به عبارات مربوط کتاب او (موریه) مراجعه نمودم معلوم شد که وى این موضوع را مطرح کرده بود تا خود (آن را) نقض کند!»
3⃣ اما متأسفانه برخی از باستانپژوهان غربی (که به جهت اهداف استعماری، از دروغ گفتن اِبایی ندارند) این دیدگاه ضعیف و ناقص را منتشر کردند، و چنان پیرامون این دروغ مانور دادند که امروزه گویی وحی مُنزَل است و کسی حق نقد و مخالفت با این دروغ را ندارد!
4⃣ اما به راستی، بنایی که امروزه به عنوان #مقبره_کوروش معرفی میکنند، واقعاً مقبرهی او است؟!
5⃣ از بسیاری متون تاریخی غربی چنین برمیآید که کوروش قصد اشغال سرزمین #ماساگتها و تصرف ملکه #تومیروس (ملکه ماساگتها) را داشت. به همین علت به خاک آن سرزمین تجاوز کرد و کشته و به دستور ملکه، سر از بدنش جدا شد و به همین علت، بسیاری از تاریخدانان بعید میدانند که جسد کوروش به پارس بازگشته باشد (چون میان سرزمین ماساگتها و پارس، هزاران کیلومتر فاصله هست).
👉 https://t.me/jscenter/3333
6⃣ اما حتی اگر فرض را بر این بگیریم که جسد کوروش را به پارس بازگردانده باشند (یا او در پارس مُرده باشد)، باز هم ایراداتی مطرح میشود كه با وجود آنها نمیتوان این بنای موجود را مقبره كوروش دانست! این ایرادات را در پست بعد بخوانید.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/maghbareh
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 دربارهی مقبره کوروش (2)
1⃣ ایراد اول:
#اونسیکریتوس مىنویسد که #مقبره_کوروش ده طبقه داشته و قبر #کوروش در ردیف بالا واقع بوده است. لیکن مقبرهای که امروزه به کوروش نسبت دادهاند، ۶ پله، یک اتاقک و یک بام دارد! یعنی در مجموع ۸ طبقه است، نه ۱۰ طبقه، همچنین مقبرهای که امروزه به کوروش نسبت داده میشود، نه در ردیف بالای این بنا، بلکه در اتاقک (ردیف ۷) قرار دارد!
2⃣ ایراد دوم:
در منابع تاریخی آمده است که #پاسارگاد و مقبره کوروش در مشرق #تخت_جمشید قرار دارد. برخی از منابع تاریخی از جمله #بطلمیوس نیز گفتهاند که پاسارگاد در در جنوب شرقی تخت جمشید قرار دارد. (پس پاسارگاد واقعی در حدفاصل شرقی و جنوب شرقی تخت جمشید بوده است). در حالیکه مقبره مشهور امروزی، در شمال شرقی تخت جمشید قرار دارد!
3⃣ ایراد سوم:
#پلینی مینویسد که رودخانه #سیتیگاگوس به پاسارگاد میرسد. #جورج_ناتانیل_کرزن اقرار میکند که این رود، همان رودی است که اریان آن را #سیتاکوس نامیده و امروزه #قرهآقاج نامیده میشود و از جنوب #دارابگرد سرچشمه میگیرد. همین امر نشان میدهد که پاسارگاد واقعی باید در حوالی داربگرد -یا بین دارابگرد (جنوب نیریز) و خلیج فارس- باشد، نه در مکانی که امروزه به دروغ پاسارگاد نامیده شده است.
4⃣ ایراد چهارم:
دلیل دیگر واژهی #پیسیاشادا است که در کتیبه #بیستون آمده است، همچنین واژهای دیگر که در متون تاریخی آمده، واژه #پازاراخا. بر اساس نقشه باستانی پرفسور اوپر، پیسیاشادا همان #داراب (دارابگرد) و پازاراخا همان #فسا (پسا / پاسا) است. هر دو منطقه در جنوب شرقی تخت جمشید قرار دارند و کیلومترها (حداقل ۲۰۰ کیلومتر) از پاسارگاد امروزی فاصله دارند. و در واقع، پیسیاشادا همان پاسارگاد است که طبق منابع تاریخی، شهر، کاخ سلطنتی و مقبره کوروش در آن قرار داشت (که نزدیک شهر فسا است).
5⃣ اعترافی دیگر:
کرزن میافزاید که دانشمندان اخیر، نسبت به این قضیه (انتساب مقبره به کوروش) اعتراض کردهاند. از جمله #دیالافوا (Dieulafoy) معتقد بود که این مقبره در بهترین حالت، مربوط به همسر کوروش است!
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/maghbareh
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
pasargad.pdf
2.8M
✡ آیا مقبرهای که امروز به کوروش نسبت میدهند، واقعی است؟
✍ نوشتاری در 40 صفحه با اسناد متعدد و در قالب 13 چالش. #کوروششناسی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 اوستا کوروشپرستان را رسوا میکند! (1)
✡ ابطال نظریات باستانگرایان در تطبیق اسطورهها با کوروش
1⃣ در مطالعه تاریخ #هخامنشیان (و مخصوصاً شخصِ کوروش) ما با روایات متعددی مواجه هستیم.
2⃣ در منابع #یهودی و یونانی، #کوروش شاهِ شاهان است که به شرق و غرب لشکر کشید و سرزمینهای بسیاری را به چنگ آورد.
3⃣ لیکن در منابع کلاسیک ایرانی، کوروش تنها یک فرمانده نظامی و حاکمی دست نشانده از سوی #بهمن_اردشیر (شاه کیانیان) است.
4⃣ امروزه کسانی هستند که برای رفع این تعارض و کاستی، به یکسان بودنِ کوروش با شخصیتهایی چون #کیخسرو و #فریدون (از پهلوانان و شاهان نامی دوران بسیار دورِ تاریخِ ایران) اصرار دارند!
5⃣ قصد داریم ادعای فوق را با محوریت اوستا بررسی کنیم.
6⃣ لیکن به عنوان مقدمه باید دانست که کوروش از سال ۵۵۹ تا ۵۲۹ (یا ۵۳۰) پیش از میلاد حکومت میکرد.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Avesta0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 اوستا کوروشپرستان را رسوا میکند! (2)
✡ ابطال نظریات باستانگرایان در تطبیق اسطورهها با کوروش
1⃣ پردهی اول
🔸 افرادی که #کوروش را به #فریدون و یا #کیخسرو تطبیق میدهند، دقت نکردهاند که اگر به راستی به سخن خود اطمینان دارند، چرا یکی از دو گزینه (فریدون – کیخسرو) را انتخاب نمیکنند؟!
🔸 همین تردید (که خود نیز نمیدانند کوروش همان کیخسرو است یا فریدون) نشانگر عدم آگاهی و عدم اطمینان به این ادعا است.
🔸 یعنی خود نیز به این سخن ایمان ندارند، و صرفاً به جهت خالی نماندن عریضه، به چنین ادعاهای عجیب و نامعقولی چنگ میزنند.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Avesta0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی