💠💠 پیرامون مرگ کوروش کبیر و مقبرهی او (4)
🌐 آیا مقبرهی پاسارگاد متعلق به کوروش است؟
1⃣ در پایان گفتنی است که بنا بر نقل #هرودوت، ارتش #هخامنشی در نبرد #ماساژتها شکست سختی خورد و به دستور ملکه ماساژتها سر از بدن #کوروش جدا شد، و از این روی، بعید است که مابقی ارتش شکست خورده و فرار کرده هخامنشی جسد کوروش را از ماساژتها پس گرفته باشند و از همین روی، دفن کوروش در #پاسارگاد -نقطهای هزاران کیلومتر دورتر از سرزمین ماساژتها- نامعقول است.
2⃣ با پذیرش نقل قول #کتزیاس هم بعید -بلکه محال- به نظر میرسد که کوروش در آن مدت اندک توانسته باشد به پایتخت خود برگشته باشد (یعنی در این صورت هم دفن کوروش در پاسارگاد، بسیار دور از ذهن است).
3⃣ همین نظر در صورت پذیرش دیدگاه #برس_کلدانی و #دیودور_سیسیلی هم مطرح میشود.
4⃣ #ژوستن هم میگوید که در آن جنگ (جنگی که کوروش در آن شکست خورد و کشته شد)، حتی یک #هخامنشی هم زنده برنگشت! در این صورت هم محال است که جسد کوروش به پایتخت بازگشته باشد.
5⃣ این قرائن به همراه دلایلی بسیار، نشانگر این است که مقبرهای که امروزه به کوروش نسبت میدهند (در پاسارگاد) در حقیقت ربطی به کوروش ندارد و بیشتر یک گزاره تبلیغاتی است.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Cyropaedia
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
✡ لیبرمن حضرت موسی (ع) را به ارتکاب اشتباه راهبردی متهم کرد!!
1⃣ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی میگوید از اینکه یهودیان در #فلسطین اشغالی اسکان داده شدهاند، راضی نیست!
2⃣ #آویگدور_لیبرمن در گفتوگوی ویژه با روزنامه «کامِرسانت» روسیه گفت که اقدام حضرت موسی (ع) در انتقال یهودیان از مصر به فلسطین کار اشتباهی بوده است!
3⃣ او گفت: «ما همسایههایمان را انتخاب نمیکنیم، عموماً در رابطه با همسایگان شانس نداشتیم. بهطور کلی معتقدم که اشتباه راهبردیای که [حضرت] موسی از سالهای دور مرتکب شده است این بود که ما را به #خاورمیانه آورد و نه به مرزهای ایتالیا و سوئیس»!
✍ توضیح اندیشکده: شاید اين اظهارات برای افراد نا آشنا با یهود و مطالب #کتاب_عهد یهودیان غریب باشد، اما یقیناً برای همراهان اندیشکده عجیب نیست! در #تورات تحریفشده مطالبی به مراتب سخیفتر از این به انبیاء الهی نسبت داده شده است!
🌐 منبع خبر:
👉 https://www.kommersant.ru/doc/3619258?from=other_read
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 کوروش هخامنشی بر سر دو راهی بتپرستی و ریاکاری
1⃣ هم #منشور_کوروش و هم نمادهای موجود در کاخ سلطنتی کوروش (!) نشانگر این است که وی بتهای شیطانی #بعل و #مردوک (مردوخ) را پرستش میکرد.
2⃣ برخی این مسئله را چنین توجیه میکنند که #کوروش واقعاً بتپرست نبود! بلکه برای همراهی و همزبانی با مردم به خدایان و بتها احترام میگذاشت! و دین خود را به دیگران تحمیل نمیکرد!
✍ در پاسخ باید بگوییم:
1⃣ احترام به بتهای شیطانی که در معابد آنها هر نوع فسادی رخ میدهد، در حقیقت بیاحترامی به #یکتاپرستی است. یکتاپرستی یعنی بندگی خدای یگانه و به رسمیت نشناختن خدایان دروغین. حال چگونه ممکن است کسی یکتاپرست باشد و در عین حال به بتها احترام بگذارد؟! مخصوصاً اینکه کوروش به ادعای #باستانگرایان قدرتِ مطلق امپراتوری #هخامنشیان بود! و در موضع ضعف قرار نداشت که مجبور به مماشات باشد.
2⃣ کوروش دین خود را به دیگران تحمیل نمیکرد (؟!)، پس چرا حاکمیت خود را به دیگران تحمیل میکرد؟! لشکرکشیهای متعدد و وقوع جنگهای فراوان حاکی از این امر است.
3⃣ کوروش در پی حکومت کردن بود و برای او فرقی نداشت که مردم در جهل و بتپرستی و شیطانپرستی غوطهور باشند. لذا نه تنها به مردم اجازهی #شیطانپرستی میداد، بلکه #معبد_اسانگیلا (معبد اسگیله) و… را نیز تعمیر و تزیین میکرد.
4⃣ وجود نماد بت بعل در کاخ سلطنتی کوروش، چه ارتباطی با احترام به مردم سرزمینهای دیگر دارد؟!
5⃣ اگر بپذیریم که کوروش، برای بتهای شیطانی بعل و مردوک و… مقام خدایی قائل بود و خود را بندهی آنان میدانست (همانطور که در منشور آمده است)، دیگر حرفی نمیماند، اما اگر برای راضی نگهداشتن مردم، و جلب توجه و تحکیم قدرت خود آن بتها را محترم میشمرد، و قلباً اعتقادی به آن بتها نداشت، پس رفتارش مصداق دروغگویی و ریاکاری بوده است. و همهی اینها وقتی غیرقابل توجیه میشود که وی در موضع قدرت بود، لیکن هیچ تلاشی برای برقراری حق نکرد!!
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Marduk
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 دربارهی مقبره کوروش (1)
1⃣ ایرانیان در گذر تاریخ، نسبت به قبری که امروزه مقبره #کوروش_هخامنشی نامیده میشود، عقیدهای دیگر داشتند. ایرانیان این بنا را مربوط به یک زن ملقب به مادر سلیمان میدانستند (نه کوروش هخامنشی)، و مُصرّانه بر این عقیده پافشاری کرده و حتی از ورود مردان به این بنا جلوگیری میکردند!
2⃣ از سویی مشهور است که در سال ۱۸۰۹ #جیمز_موریه نخستین شخصی بود که آن مقبره را به #کوروش نسبت داد. اما #جورج_ناتانیل_کرزن در بررسیهای خود، متوجه نکته عجیبی شد! او میگوید:
✍ «اظهار این مطلب نیز حیرتانگیز است که وقتى به عبارات مربوط کتاب او (موریه) مراجعه نمودم معلوم شد که وى این موضوع را مطرح کرده بود تا خود (آن را) نقض کند!»
3⃣ اما متأسفانه برخی از باستانپژوهان غربی (که به جهت اهداف استعماری، از دروغ گفتن اِبایی ندارند) این دیدگاه ضعیف و ناقص را منتشر کردند، و چنان پیرامون این دروغ مانور دادند که امروزه گویی وحی مُنزَل است و کسی حق نقد و مخالفت با این دروغ را ندارد!
4⃣ اما به راستی، بنایی که امروزه به عنوان #مقبره_کوروش معرفی میکنند، واقعاً مقبرهی او است؟!
5⃣ از بسیاری متون تاریخی غربی چنین برمیآید که کوروش قصد اشغال سرزمین #ماساگتها و تصرف ملکه #تومیروس (ملکه ماساگتها) را داشت. به همین علت به خاک آن سرزمین تجاوز کرد و کشته و به دستور ملکه، سر از بدنش جدا شد و به همین علت، بسیاری از تاریخدانان بعید میدانند که جسد کوروش به پارس بازگشته باشد (چون میان سرزمین ماساگتها و پارس، هزاران کیلومتر فاصله هست).
👉 https://t.me/jscenter/3333
6⃣ اما حتی اگر فرض را بر این بگیریم که جسد کوروش را به پارس بازگردانده باشند (یا او در پارس مُرده باشد)، باز هم ایراداتی مطرح میشود كه با وجود آنها نمیتوان این بنای موجود را مقبره كوروش دانست! این ایرادات را در پست بعد بخوانید.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/maghbareh
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 دربارهی مقبره کوروش (2)
1⃣ ایراد اول:
#اونسیکریتوس مىنویسد که #مقبره_کوروش ده طبقه داشته و قبر #کوروش در ردیف بالا واقع بوده است. لیکن مقبرهای که امروزه به کوروش نسبت دادهاند، ۶ پله، یک اتاقک و یک بام دارد! یعنی در مجموع ۸ طبقه است، نه ۱۰ طبقه، همچنین مقبرهای که امروزه به کوروش نسبت داده میشود، نه در ردیف بالای این بنا، بلکه در اتاقک (ردیف ۷) قرار دارد!
2⃣ ایراد دوم:
در منابع تاریخی آمده است که #پاسارگاد و مقبره کوروش در مشرق #تخت_جمشید قرار دارد. برخی از منابع تاریخی از جمله #بطلمیوس نیز گفتهاند که پاسارگاد در در جنوب شرقی تخت جمشید قرار دارد. (پس پاسارگاد واقعی در حدفاصل شرقی و جنوب شرقی تخت جمشید بوده است). در حالیکه مقبره مشهور امروزی، در شمال شرقی تخت جمشید قرار دارد!
3⃣ ایراد سوم:
#پلینی مینویسد که رودخانه #سیتیگاگوس به پاسارگاد میرسد. #جورج_ناتانیل_کرزن اقرار میکند که این رود، همان رودی است که اریان آن را #سیتاکوس نامیده و امروزه #قرهآقاج نامیده میشود و از جنوب #دارابگرد سرچشمه میگیرد. همین امر نشان میدهد که پاسارگاد واقعی باید در حوالی داربگرد -یا بین دارابگرد (جنوب نیریز) و خلیج فارس- باشد، نه در مکانی که امروزه به دروغ پاسارگاد نامیده شده است.
4⃣ ایراد چهارم:
دلیل دیگر واژهی #پیسیاشادا است که در کتیبه #بیستون آمده است، همچنین واژهای دیگر که در متون تاریخی آمده، واژه #پازاراخا. بر اساس نقشه باستانی پرفسور اوپر، پیسیاشادا همان #داراب (دارابگرد) و پازاراخا همان #فسا (پسا / پاسا) است. هر دو منطقه در جنوب شرقی تخت جمشید قرار دارند و کیلومترها (حداقل ۲۰۰ کیلومتر) از پاسارگاد امروزی فاصله دارند. و در واقع، پیسیاشادا همان پاسارگاد است که طبق منابع تاریخی، شهر، کاخ سلطنتی و مقبره کوروش در آن قرار داشت (که نزدیک شهر فسا است).
5⃣ اعترافی دیگر:
کرزن میافزاید که دانشمندان اخیر، نسبت به این قضیه (انتساب مقبره به کوروش) اعتراض کردهاند. از جمله #دیالافوا (Dieulafoy) معتقد بود که این مقبره در بهترین حالت، مربوط به همسر کوروش است!
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/maghbareh
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
pasargad.pdf
2.8M
✡ آیا مقبرهای که امروز به کوروش نسبت میدهند، واقعی است؟
✍ نوشتاری در 40 صفحه با اسناد متعدد و در قالب 13 چالش. #کوروششناسی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 اوستا کوروشپرستان را رسوا میکند! (1)
✡ ابطال نظریات باستانگرایان در تطبیق اسطورهها با کوروش
1⃣ در مطالعه تاریخ #هخامنشیان (و مخصوصاً شخصِ کوروش) ما با روایات متعددی مواجه هستیم.
2⃣ در منابع #یهودی و یونانی، #کوروش شاهِ شاهان است که به شرق و غرب لشکر کشید و سرزمینهای بسیاری را به چنگ آورد.
3⃣ لیکن در منابع کلاسیک ایرانی، کوروش تنها یک فرمانده نظامی و حاکمی دست نشانده از سوی #بهمن_اردشیر (شاه کیانیان) است.
4⃣ امروزه کسانی هستند که برای رفع این تعارض و کاستی، به یکسان بودنِ کوروش با شخصیتهایی چون #کیخسرو و #فریدون (از پهلوانان و شاهان نامی دوران بسیار دورِ تاریخِ ایران) اصرار دارند!
5⃣ قصد داریم ادعای فوق را با محوریت اوستا بررسی کنیم.
6⃣ لیکن به عنوان مقدمه باید دانست که کوروش از سال ۵۵۹ تا ۵۲۹ (یا ۵۳۰) پیش از میلاد حکومت میکرد.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Avesta0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 اوستا کوروشپرستان را رسوا میکند! (2)
✡ ابطال نظریات باستانگرایان در تطبیق اسطورهها با کوروش
1⃣ پردهی اول
🔸 افرادی که #کوروش را به #فریدون و یا #کیخسرو تطبیق میدهند، دقت نکردهاند که اگر به راستی به سخن خود اطمینان دارند، چرا یکی از دو گزینه (فریدون – کیخسرو) را انتخاب نمیکنند؟!
🔸 همین تردید (که خود نیز نمیدانند کوروش همان کیخسرو است یا فریدون) نشانگر عدم آگاهی و عدم اطمینان به این ادعا است.
🔸 یعنی خود نیز به این سخن ایمان ندارند، و صرفاً به جهت خالی نماندن عریضه، به چنین ادعاهای عجیب و نامعقولی چنگ میزنند.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Avesta0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 اوستا کوروشپرستان را رسوا میکند! (3)
✡ ابطال نظریات باستانگرایان در تطبیق اسطورهها با کوروش
2⃣ پردهی دوم
🔸 #یشتها مربوط به عصری پیش از #هخامنشیان (یا نهایتاً همعصر با هخامنشیان) است.
🔸 موبد #پدرام_سروشپور در مقاله «یشتها با ارزشترین و مهمترین ادبیات مزدیسنا» مینویسد: یشتهای بزرگ و اصلی خیلی کهن بوده و با توجه به قواعد دستوری و کلامی و اصطلاحاتی که در آنها به کار رفته متعلق به دورههایی میباشند که زبان #اوستا، زبان رایج زمان بوده است…
🔸 استاد #پورداود بر این باور است که ممکن نیست عهد انشاء یشتها پس از هخامنشیان که در اواخر قرن ششم پیش از میلاد حکومت میکردهاند بوده باشد.
🔸 موبد #کوروش_نیکنام نیز به نقل از منابع مدنظر خود گفته است: نگارش یشتها به پیش از دوره پادشاهی هخامنشیان در ایران باز میگردد.
🔸 خانم #مری_بویس (ایرانشناس بریتانیایی و استاد مطالعات شرق دانشگاه لندن) نیز در جدیدترین پژوهشها به این نتیجه رسید که اوستای متأخر مربوط به ۸۰۰ سال پیش از میلاد و قبلتر از آن است. (یعنی یشتها در جدیدترین سرودههایش مربوط به حداقل ۳۰۰ سال قبل از هخامنشیان است.)
🔸 این درحالی است که در یشتهای اوستا بارها و بارها از #کیخسرو نام آورده است. از جمله در اَوستا، آبان یشت، بند ۴۹، درواسپ یشت، بند ۱۸ (داستانِ انتقام گرفتنِ کیخسرو از افراسیاب)، فروردین یشت، بند ۹۷-۱۴۲ و همچنین در زامیاد یشت، بند ۹۳ و غیره.
🔸 همچنین نام #فریدون در درواسپ یشت: بند ۱۳؛ فروردین یشت: بند ۹۷-۱۴۲؛ بهرام یشت: بند ۴۰؛ رام یشت: ۲۳؛ زامیاد یشت: بند ۳۶و ۹۲؛ آبان یشت: بند ۳۳ و… آمده است.
🔸 روشن است که یشتها پیش از هخامنشیان یا در عصر هخامنشیان سروده شده است، و همین کتاب معتقد است که فریدون و کیخسرو صدها و بلکه هزاران سال پیشتر (در گذشتههای دور) زندگی میکردند. و لذا #کوروش نمیتواند فریدون و یا کیخسرو باشد!
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Avesta0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 اوستا کوروشپرستان را رسوا میکند! (4)
✡ ابطال نظریات باستانگرایان در تطبیق اسطورهها با کوروش
3⃣ پردهی سوم
🔸 در ریگوِدای هندوها نیز از #کیخسرو و #فریدون نام برده شده، و مخصوصاً فریدون که در #ریگودا با لقب ptyaâ خوانده شده است.
🔸 جالب است بدانیم که امروزه طبق جدیدترین نظریات زبانشناسی، ریگودا به حدود ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد نسبت داده میشود (یعنی حدود ۳۵۰۰ سال پیش).
🔸 موبد #جهانگیر_اوشیدری نیز ریگودا (و سایر متون ودایی) را مربوط به هزار تا دوهزار سال قبل از میلاد میداند (یعنی حدود ۳۰۰۰-۴۰۰۰ سال پیش).
🔸 پس شخصیتهایی چون فریدون و کیخسرو، حداقل ۳۵۰۰ سال (بلکه بیشتر) قدمت دارند! #کوروش_کبیر، حداقل هزار سال پس از فریدون و کیخسرو متولد شده است! شاید هم دو هزار یا سه هزار سال پس از آنان!
🔸 اکنون چگونه میتوان ادعا کرد که #کوروش همان فریدون و کیخسرو است؟!
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Avesta0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 اوستا کوروشپرستان را رسوا میکند! (5)
✡ ابطال نظریات باستانگرایان در تطبیق اسطورهها با کوروش
4⃣ پردهی چهارم
🔸 ممکن است گفته شود که میان زندگانی #کوروش و زندگی #فریدون و #کیخسرو شباهتهایی هست. که این نشان میدهد، این کوروش همان فریدون است، و اگر فریدون نباشد ممکن است کیخسرو باشد!
🔸 در پاسخ میگوییم، که:
🔸 اولاً، باید روشن شود که کوروش، همان فریدون است یا کیخسرو؟! چون نمیتوان در آنِ واحد او را در دو ذات متمایز شناخت! و عرض شد که همین اختلاف و تردید و دودلی در تطبیق کوروش با فریدون و کیخسرو، خود دلیلی بر غیرقابل اعتماد بودنِ این ادعا است.
🔸 ثانیاً، دلایل روشن و مبرهن وجود دارد که فریدون و کیخسرو هزاران سال پیش از کوروش میزیستند. پس یکی بودنِ اینها بیمعنی است.
🔸 ثالثاً، در زندگی همه انسانها و مخصوصاً در داستان زندگی پادشاهان، نقاط مشترک و شباهتهایی وجود دارد، همانگونه که تفاوتهایی وجود دارد. وجود چند شباهت در داستان زندگی افراد، دالّ بر یکی بودنِ آنها نیست. مخصوصاً با وجود تفاوتهای بسیاری که هست. اما همان شباهتها نیز قابل توجیه است. بدین صورت که #یهودیان و #یونانیان، زندگانی اسطورهها و حکایاتِ گذشتگان ایرانیان را به غلط به نام کوروش نوشتند. (از همین روی در منابع یونانی، اختلاف پیرامون تاریخ زندگی کوروش بسیار است).
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Avesta0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 تناقض منشور کوروش با کتیبه بیستون
🌐 پردهی اول
✡ #کوروش میگوید:
✍ «منم کوروش، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه نیرومند، شاه بابل، شاه سومر و اَکد، شاه چهارگوشه جهان. پسر کمبوجیه، شاه بزرگ، شاه [شهر] انشان، نوه کوروش، شاه بزرگ، شاه [شهر] انشان، از نسل چیش پیش، شاه بزرگ، شاه شهر انشان. دودمان جاودانه پادشاهی که (خدایان) بل و نَبو فرمانرواییش را دوست دارند…».
🌐 پردهی دوم
✡ #داریوش میگوید:
✍ «من داریوش، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه در پارس، شاه کشورها، پسر ویشتاسب، نوه ارشام هخامنشی. داریوش شاه گوید: پدر من ویشتاسب، پدر ویشتاسب ارشام، پدر ارشام آریامن، پدر آریامن چیش پیش، پدر چیش پیش هخامنش. داریوش شاه گوید: بدین جهت ما هخامنشی خوانده میشویم [که] از دیرگاهان اصیل هستیم. از دیرگاهان خاندان ما شاهان بودند. داریوش شاه گوید: هشت [تن] از نیاکان من شاه بودند. من نهمین [هستم] ما ۹ [تن] پشت اندر پشت (در دو شاخه) شاه هستیم».
🔸 در لوح زرین #آریارمنه که توسط شاهان #هخامنشی (به احتمال بسیار زیاد در اواخر عصر هخامنشیان نوشته شده است) نیز تأکید شده که آریارمنه (پدربزرگ داریوش)، شاه بزرگ و حتی شاه شاهان بوده است!
🌐 پردهی سوم
1⃣ کوروش میگوید: اجداد من (کمبوجیه اول و کوروش اول)، شاه، بلکه شاه بزرگ، شاه انشان بودند. داریوش و فرزندان او نیز میگویند: اجداد ما (آرشامه و آریارمنه) شاه بودند، آن هم شاهانی بزرگ و شاهِ شاهان!
2⃣ این در حالی است که کمبوجیه اول و کوروش اول (اجداد کوروش) مصادف و همعصر با آرشامه و آریارمنه (اجداد داریوش) بودند!
3⃣ به راستی اجداد کوروش شاه انشان بودند یا اجداد داریوش؟! آیا ممکن است در یک سرزمین، چند شاه وجود داشته باشد و در عین حال همهی آنها شاه بزرگ باشند؟!
4⃣ امروزه بر دانشمندان روشن شده است که انشان نام دیگر سرزمین پارس است و شهر انشان، در نزدیک دژ سپید (بیضاء کنونی) واقع شده بود و حداقل از قرن ۷ پیش از میلاد، انشان نام دیگر پارس بود.
5⃣ و از این قرار، یا سخن کوروش در منشور صحیح است، یا سخن داریوش و فرزندان او!
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/Behistun
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
💠💠 کوروش در روایات ایرانی
✡ آیا کوروش و اجدادش پادشاه بودند؟
✍ نویسنده: محمدابراهیم باستانی پاریزی
1⃣ متأسفانه تاریخ حیات #کوروش بر ما روشن نیست. مطالبی که از زندگانی او داریم مربوط به مورخین #یونانی است. مورخینی که سالها بعد از او میزیستهاند و از کشوری بودند که صدها فرسنگ تا پارس فاصله دارد و زبان آنها هیچ نسبتی با زبان فارسی نداشته است و از نظر تاریخ و فرهنگ و آداب کمتر مناسبتی با هم داشتهاند و علاوه بر آن، وقایع زمان او را فقط تا آنجا ضبط میکردهاند که مربوط به #تاریخ_یونان میشده است.
2⃣ بنده در طی مرور بعض تواریخ شرقی، متوجه شدم که نام کوروش در بسیاری از این کتابها آمده است. منتهی منبع و مأخذ اصلی آن کتب نیز بیشتر #روایات_یهود بوده است و جز یکی دو مورد، منبع دیگری مورد استفاده آنان قرار نگرفته و بدین جهت فقط از یک نقطه نظر به احوال کوروش مینگرد و آن مسئلهی #بنیاسرائیل است و لاغیر، طبعاً چنین روایاتی اغلب با #اساطیر و #افسانه آمیخته است و از نظر تاریخی مغشوش و درهم میشود.
3⃣ نخستین مطلبی که از این روایات برمیآید این است که در آن عهد (زمان شروع حیات سیاسی کوروش) مرکزیت حکومت و سیاست کشور ایران در #بلخ بوده است و سلاطین ایرانی که به #کیانیان معروفند در این شهر که «شهر زیبا» هم خوانده شده حکومت میکردهاند و حکام و ولاتی به شهرهای ایران میفرستادهاند.
✅ [توضیح کانال انديشکده: در روایات ایرانی کوروش نه شاه شاهان بلكه عامل و کارگزار بهمن است كه در برخی مقالات قبلی بدان پرداختهایم و در این مقاله نیز برخی از اسناد آن ذكر شده است.]
4⃣ اینکه کوروش نماینده و عامل و کارگزار #بهمن در خوزستان و بابل باشد، آنقدرها با روایات یونانی و آنچه امروز از تاریخ زندگی کوروش داریم مباینت و مخالفت ندارد. زیرا دوران زندگی کوروش را یونانیان خیلی مبهم و تاریک و افسانهآمیز نوشتهاند و روی کارآمدن او به روایت آنها غیرطبیعی است، و حال آنکه روایات اسلامی به ظاهر طبیعیتر مینماید.
5⃣ اینکه دولتی عظیم در سواحل آمودریا و بلخ بوده باشد که بر تمام فلات ایران حکومت کند، هیچ استبعادی ندارد و اینکه یکی از افراد نزدیک خاندان سلطنت به حکومت خوزستان و انزان و برای سرکوبی حکام بابل انتخاب شود، هیچ مستبعد نیست.
📖 متن کامل مقاله و منابع آنرا اينجا مطالعه كنيد:
👉 http://yon.ir/IIRANII
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی