💠ریشه همه فسادها!؟
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ١٩، صفحه ١۵٧
👥کانال صحیفه نور امام خمینی(ره)
@Sahifeh_noor
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
💥 فلسفۀ شدن اسلامی (بهمثابۀ فلسفۀ روش)، نظام روش تحقیق را بهگونهای بازطراحی میکند که حضور و نقشآفرینیِ دین را در ساحت علم بپذیرد.
🔵 استاد سید محمدمهدی میرباقری
◀️ دین چگونه در #عقلانیت بشر جاری میشود؟ اگر #روش_تحقیق شما بهگونهای نباشد که دخالت دین در روش را بپذیرد، آیا میتوانید محصول آن را به دین گره بزنید؟ آیا روشهای پوزیتیویستی، به دین اجازه ورود و دخالت میدهند؟ پس اولین چیزی که باید تغییر کند روش تحقیق است، نه #فلسفههای_مضاف. یعنی در حوزه استناد به دین، در حوزه تولید معادلات و در حوزه تولید مدلهای اجرایی، روش تحقیق باید بهگونهای باشد که تبعیت از دین در آن جاری شود.
◀️ این روشها باید به یک منظومه روش تبدیل شوند و الا اگر این سه حوزه مستقل تعریف شوند، نمیتوان آنها را در عینیت بههم گره زد. اگر حاصل تفقه دینی شما با حاصل دانشهای کاربردی و اجراییتان، در روش، هماهنگ نشده باشند، هماهنگی بین آنها در محصولاتشان، ممکن نخواهد شد [و نتیجه آن،] همین پارادوکسی است که الان در جامعه با آن مواجه هستیم که از یک طرف میخواهیم به دانش تکیه کنیم و از طرف دیگر به دادههای دین؛ دائماً هم به تناقض برمیخوریم.
اگر روش تحقیق در حوزه تفقه دینی و در حوزه مطالعات اجرایی و کاربردی، هماهنگ نشوند، چگونه میخواهید محصولات آنها را هماهنگ کنید؟ چگونه امکان دارد از دو محصول بیگانه یک خروجی گرفت؟ چگونه امکان دارد هر دو در فرایند تصمیمسازی و تصمیمگیری در حوزه مدیریتی جامعه دخالت کنند و بعد به یک محصول برسند؟ هر کجا دین دخالت میکند، با علم تعارض پیدا میکند.
◀️ برای اینکه به روش تحقیق برسیم، نیاز به #فلسفه_روش_تحقیق داریم؛ پس نقطه شروع ما فلسفه روش تحقیق است، نه فلسفههای مضاف. این فلسفه روش تحقیق است که باید توضیح دهد برای شناسایی جهان، چگونه تحقیق کنیم تا هم بتوانیم مکانیزمها و فرایندها را بشناسیم و جهان را ریاضیسازی کنیم و فقط توصیف به غایات و چراییهای غائی نکرده باشیم (چرا که مهمترین شاخصه علم مدرن این است که برای بشر امکان تصرف کمّی فراهم میکند) و هم مبتنی بر دین جهان را ریاضیسازی کرده باشیم. ما از این فلسفه روش تحقیق که چنین امکانی را در اختیار ما قرار میدهد، به «فلسفه شدن اسلامی» تعبیر میکنیم. فلسفه شدن اسلامی، نظام روش تحقیقها را طراحی میکند و به ما میگوید در حوزه تفقه دینی، باید چگونه و در چه دامنههایی تحقیق کرد، به چه نظام سؤالاتی جواب داد و چگونه جواب داد.
◀️ فلسفه شدن علاوهبر اینکه چگونگی تحقیق در دامنه تفقه دینی را به ما میگوید، در حوزه مطالعات کاربردی هم به ما میگوید که باید چه سؤالاتی از دامنه تفقه دینی در این علم بشود و همان سؤالاتی را که شما میگویید فلسفه باید پاسخ دهد، ما میگوییم دین باید پاسخ بدهد. این روش تحقیق است که به شما میگوید باید چه نظام سؤالاتی از حوزه تفقه دینی پرسیده شود؛ نه سؤالات پراکنده [پرسید].
اینکه بعضی گفتهاند «صورت مسئلهها را از علم بگیریم و دین پاسخ بدهد»، نتیجه آن در دراز مدت این میشود که شأن دین، پاسخگویی به مسائل مستحدثه باشد، نه #رهبری_حوادث. روش تحقیق است که باید بگوید در تحقیق از هر موضوعی از موضوعات، چه نظام سؤالاتی از مبدأ عالیتر ـ یعنی از دین ـ باید پرسیده شود که تفقه دینی میبایست به آن پاسخ دهد. این وظیفه روش تحقیق است که به شما بگوید تفقه دینی چگونه و با چه ابزاری و با چه روش تحقیقی، باید به این سؤالات پاسخ دهد؟»
#فلسفه_شدن
☑️ @mirbaqeri_ir
#بازنشر
#سخنرانی
✅ داشتن دید فرآیندی، درک و لمس مقیاس کلان؛ مهمترین اهرم برای شکلگیری #علوم_انسانی_اسلامی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحمید_واسطی در نشست هماندیشی فقه حکومتی مطرح کرد؛
🔹 ما 50 کلان سیستم داریم که اینها حداقلهای لازم برای شکلگیری یک تمدن است. نمیتوان چیزی از اینها را حذف کرد.
🔹 باید بدانیم اگر قرار باشد #فقاهت تمدنی شکل بگیرد، باید از ادله، فرآیند مربوط به اینها و مدلی که اینها را باید در صحنه میدانی پیدا کنیم، به دست بیاید.
🔹 #علم_دینی و تمدن اسلامی وقتی حاصل میشود که ما این معادله حرکتها را در تمام خطوط تکمیل کرده باشیم.
🔹 مهمترین و اصلیترین اهرم برای شکلگیری علوم انسانی - اسلامی و تمدن نوین اسلامی این است که دید فرآیندی، درک از مقیاس کلان و لمس مقیاس کلان ایجاد شود.
🔹 فضای #استنباط_تمدنی و #اجتهاد_تمدنی با این حد وسط مطلوبیت و عدم مطلوبیت و اینکه باید اجزا و شرایط و موانع و... تدبیر شوند، مرکز ثقلش در احکام وضعی میآید.
📖 متن کامل در:
🌐 iict.ac.ir/feghtamadon
📩 دانلود فایل های ضمیمه:
🖇 معرفی فقه تمدنی
🖇 ابواب فقه و توضیح المسائل تمدنی
🖇 مدلسازی و نظریه پردازی
🖇 منطق سیستمها
🖇 نمونه عملکرد اجتهاد تمدنی – در سیستم آموزشی
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پاسخ مخاطبان به سوال روز دوشنبه 19 آبان 99
📲77 درصد از مخاطبان گرامی شبکه خبر گزینه " یک" یعنی لغو همه #تحریم های ایران و جبران خسارت ها را انتخاب کرده بودند.
@irinn_channel
www.irinn.ir
🛑باید رو اون 17 درصد و 6 درصد برای انتخابشون تامل کرد . غربزدگی بیماری معاصر عالَم شرق و ما ایرانیان و جهان غیر غربی.
📽برنامه عصر
🔹نادر طالب زاده در این برنامه و طی گفتوگوهای اینترنتی با کارشناسان و صاحبنظران داخلی و خارجی که به صورت اینترنتی صورت میگیرد، هر یک از بحرانهای امروز در آمریکا را موشکافی و نقد میکند.
⏰ امشب ساعت ۲۲:۰۰ عصر را از شبکه افق تماشا کنید
🆔 @ofogh_tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بایدن یا ترامپ! نظر مردم ایران چیست؟
👈🏻 از شما پرسیدهایم انتخاب کدام فرد برای ریاست جمهوری آمریکا محتملتر و مناسبتر است. پاسخهای جمعی از ایرانیان را در این زمینه داریم که بعضی، نظرات جالبی هم داشتهاند و دلایل خاص خودشان را
⏯تماشای فایل کامل این قسمت در آپارات
https://aparat.com/v/61H8G
🔰 #برنامه_تلوزیونی
🆔 @ofogh_tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آیا تفنگتان را بیشتر از بچههایتان دوست دارید؟
تبریک! شما یک آمریکایی هستید
⏯ تماشای فایل کامل این مستند در آپارات
https://aparat.com/v/i4t3J
🆔 @ofogh_tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 گله امام خمینی(ره)از برخی ادارات دولتی
🔹ما نباید مثل سابق باشیم که اگر یک بیچارهای میخواهد مراجعه کند به یک ادارهای، به یک رئیس ادارهای، آن قدر اشکالتراشی و آن قدر فساد باشد و بالاخره هم [هی بگوییم:] امروز برو، فردا بیا، فردا برو، پس فردا بیا، این طور چیزها
دریافت سایر کیفیت ها👇🏻
http://emam.com/posts/view/20041
✅ @EMAM_COM
مصاحبه مفصل با سایت فکرت در موضوع شرایط اقتصادی کشور در رکود کرونایی
http://fekrat.net/2990/%d8%b4%d8%b1%d8%b7%db%8c%e2%80%8c%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d8%a7%d9%82%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af-%d8%a8%d9%87-%d8%b3%db%8c%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%8c-%d8%ae%db%8c%d8%a7%d9%86%d8%aa-%d8%a8%d9%87-%d8%a7/
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
شرح اصول کافی 7.mp3
21.66M
🎧 استاد میرباقری | #شرح_اصول_کافی، جلسه هفتم، ۲۰ آبان ۱۳۹۹
⚡️ ⚡️ دو بیان مرحوم مجلسی در فراز پایانی روایت/ روایتی در معنی آیه «علی الاعراف..»/ بررسی «حکمت» در روایت شریفه
📜 فهرست جلسات برگزارشده:
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3374
☑️ @mirbaqeri_ir
💠 #تلنگر_کرونایی (6)
🔸#پروتکل های آسمانی، همان دستورات شرع است که بالاتر از #دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی و ستاد مبارزه با #کرونا است.
🔹ضامن اجرای آن هم وجدان و ایمان است.
🔸به دستور خدا #مشاغل پرخطری مانند: ربا، رشوه،احتکار، اختلاس، سرقت، گرانفروشی و کمفروشی باید #تعطیل شود تا اقشار آسیب پذیر له نشوند و اعمال #محدودیت در درآمدهای شبهه ناک هم باید جدی گرفته شود.
👈 به قلم استاد جواد محدثی
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺میخواهید سیاستمدار خوبی در آمریکا باشید؟ فقرا را هدف بگیرید!
⏯ تماشای فایل کامل این مستند در آپارات
https://aparat.com/v/i4t3J
🔰#مستند
🆔 @ofogh_tv
💠 #شرافت همه ما به این است که خدمت به خلق خدا بکنیم. اینها بندگان خدا هستند، خدای تبارک و تعالی، علاقه دارد به این بندگان و ما مسئولیم، باید خدمت بکنیم.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ١۵،صفحه ٨٣
👥کانال صحیفه نور امام خمینی(ره)
@Sahifeh_noor
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
لینک شرکت در نشست علمی بالا:
https://b2n.ir/586481
اداره پژوهش
@bouresearch
unnamed.jpg
104.8K
🏴 إنا لله و إنا إليه راجعون
💢 حجتالاسلام والمسلمین داوود فِیرحی زنجانی، درگذشت
✔️ حجتالاسلام والمسلمین داوود فیرحی زنجانی، استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران سحرگاه امروز چهارشنبه در پی بیماری درگذشت.
🔹 وی تحصیلات حوزوی خود را از سال ۱۳۶۰ شمسی در حوزۀ علمیۀ زنجان آغاز و در حوزۀ علمیۀ قم دنبال نمود ، و از سال ۱۳۶۶ همزمان به تحصیل دانشگاهی پرداخت.
🔹 «فقه و سیاست در ایران معاصر» ، «فقه و حکمرانی حزبی» ، «آستانۀ تجدد» و «تاریخ تحول دولت در اسلام» ، از جمله آثار این پژوهشگر ۵۶ ساله بود.
🔹 شبکه اجتهاد، درگذشت این استاد فرزانه، را خدمت خانواده ایشان، شاگردان حوزوی و دانشگاهی و جامعه علمی کشور تسلیت عرض میکند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ بخش هایی از نشست خبری جنجالی پمپئو:
🔻خبرنگار : وزارتخانه شما در سرتاسر جهان از شکست خوردگان میخواهد نتایج را بپذیرند، آیا عدم پذیرش نتایج توسط ترامپ این تلاش ها را بی اعتبار نمیکند؟
📍پمپئو: سوال شما مضحک بود...!
☑️ @Kavoshplus
افول استکبار.mp3
32.25M
🔉 نشست علمی
🔶 موضوع |بررسی #گفتمان_بدیل_سازش در مواجهه با فشارهای تحریمی آمریکا
▪️ دکتر #شاهویسی
▪️#مسعود_براتی
▪️#علیرضا_فرقانی
بخش نخست
🔹اصلیترین انحراف و تحریف زمانی رخ میدهد که بگوییم مشکلات را میتوان از طریق مذاکره حل کرد.
🔹به احتمال زیاد تا زمان استقرار بایدن به عنوان رئیس جمهور منتخب آمریکا در ایران یک فرشته سازی و وجهه سازی جدی از او و همچنین یک چهرهسازی از افرادی که میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری کشورمان زوج مکمل بایدن باشند صورت بگیرد.
🔹 آمریکاییها معتقدند اگر سیگنال مذاکره را به طور واقعی، باورپذیر و جدی به ایران بدهند این اتفاق در انتخاب مردم بسیار تاثیر گذار خواهد بود و آنها میتوانند انتخابات ایران را تحت تاثیر قرار بدهند تا زوج مکمل بایدن با اقبال و سهولت بیشتری به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شود.
🔹جریان تحریف جریانی است که مذاکره را تنها راهکار حل مشکلات میداند؛ با این وجود تنها جریان غرب گرا و دولت نیستند که معتقدند مذاکره راه حل است و جواب میدهد؛ بلکه در بین اصولگرایان نیز جریانی وجود دارد که مذاکره را راه حل میداند...
⚜️ @taammolat74
🔰دگردیسی انگاره اهریمن از اسطوره «شیطان بزرگ» به سازه مدرن «دولت امریکا»
✍️ محمدعلی روزبهانی
📍 «اهریمن» مفهومی اسطوره ای و یکپارچه است که بنیاد و ذات آن شیطانی و نحس است. با اهریمن تنها می بایست مبارزه کرد، گفتگو با اهریمن، فارغ از متن و محتوای سخن، درآمدن در سپاه اهریمن است. مبارزه با اهریمن ازلی و ابدی است، آنچنان که دشمنی شیطان با انسان از هبوط بشر آغاز و تا پایان جهان همچنان برپاست. انقلاب اسلامی با نفی اهریمنی به نام «شیطان بزرگ» ممکن شد. سربرآوردن موجودیتی با هویت یگانه که مرزهایش به ناگزیر دیگری خویش را مشخص کرده بود.
⚜️ @taammolat74👇👇👇
🔘 بخش نخست
🔸وقتی فوکو انقلاب اسلامی را « انقلاب به نام خدا» نامید، بدیهی بود اهریمن «شیطان بزرگ» باشد. آمریکا شیطان بزرگ بود تمامیت یافته تمام غرب تمدنی، آمریکا تمامیت غرب بود از یونان تا یونایتد استیت، از چین و شوروی تا آفریقای جنوبی و ژاپن و منطقه اسکاندیناوی.
🔹چهل سال قطع رابطه و عدم «گفتگو» با شیطان بزرگ، تا زمانی که شمایل اسطوره ای اهریمن بر پا بود، ممکن شد. فرصتی یگانه برای ملت و مردمی یگانه در جهان که بعید است بدینسان دیگر تکرار گردد.
🔸هر فرصتی در دل خود تهدیدی را حامل است و هر تهدیدی نیز حامل فرصتی است. فرصت نفی وجود اهریمنی دیگری انقلاب اسلامی، فرصتی بود برای تبلور و برافراشتگی هویت ممتاز امری غریب و هماوردطلب برای تمدن جهانگیر غرب.
🔹اما هر اسطوره ای وقتی خاکی می شود و به زمین میرسد، ناگزیر از رویارویی با ایده ی محاسبه است. ایده ی محاسبه هر اسطوره ای را، چه اهورایی، چه اهریمنی- چه رحمانی، چه شیطانی را به زعم خویش محاسبه پذیر و قابل پیش بینی می سازد.
💢ایده ی محاسبه، مبارزه را به محاسبه دو سوی یک معادله و در نهایت به یک معامله بدل می سازد. با شیطان بزرگ نمی شود مذاکره کرد، اما وقتی اسطوره ی اهریمنی به زیر می آید و در جهانی تخت و افقی و بدون اسطوره، به مثابه دشمن یا رقیب مقابلت و هم قد و شانه به شانه می ایستد، جهان مذاکره پرده می گشاید. اگرچه جهان دینی هرگز افقی شدن عالم را نخواهد پذیرفت و البته این به نحو هستی شناختی نیز نه هرگز ممکن خواهد بود.
✔️ این یادداشت ادامه دارد...
⚜️ @taammolat74
#حکمرانی
#پنل_تخصصی
⭕️ حلقه #مطالعات_حکمرانی تربیتی گروه #فرهنگ_پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی برگزار می کند:
🔰 پنل تخصصی حکمرانی تربیتی در #گام_اول_انقلاب و رهیافتهایی برای #گام_دوم
💠 نشست دوم
🎙 با حضور و ارایه:
🔹 دکتر جمیله سادات علمالهدی (دبیر شورای تحول و نوسازی آموزشی کشور و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی)
🔹 دکتر عادل پیغامی (عضو هیئت علمی دانشکده معارف و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع))
🔹 محمدحسین راحمی (عضو هیأت مؤسس و پژوهشگر مرکز مطالعات حکمرانی تربیتی)
🕗 چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹، ساعت ۱۵ الی ۱۷
🌐 لینک ورود به وبینار:
💻 skyroom.online/ch/da-a/tarbiat
🆔 @iictchannel
فرهنگستان زبان زورش به «نامها» نمیرسد
🔹نامهای عجیب و غیرفارسی که این روزها روی کالاهای ایرانی قرار گرفته به حدی زیاد شده که توجه مخاطب راشاید همین نامها به خود جلب کند و بپرسد آیا این کالا خارجی است؟
🔹رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی: در مقابله با این نامها تنهاییم و زورمان نمیرسد!
@jaarchi