کتاب وقتی باز است ذهنی است که حرف میزند، وقتی بسته است دوستی است بهانتظار، وقتی فراموش میشود جانی است که میبخشاید، وقتی نابود شود، دلی است که میگرید!
ماریو_بارگاس_یوسا
از کتاب " سوربز "
@khoshab1
جزیره نفتی خوشاب در وسط دریای گاز
به گزارش بصیرت خوشاب در حالی که چندین سال از پایان گاز رسانی به تمامنقاط شهرستان خوشاب می گذرد و مسولان جشن آنرا نیز گرفتند و شیرینی خوردند اما
با آغاز فصل سرما و نزول بارش های الهی در جزیره ای کوچک به نام ایستگاه راه آهن سبزوار یا همان ایستگاه سلطانآباد در شهرستان خوشاب مردم و مسولان مجددا بخاری های نفتی را روشن شدند.
استفاده از نفت در حالی است که لوله گاز تا ورودی ایستگاه راه آهن رسیده و سال ها قبل پایان گاز رسانی و برخورداری همه شهرستان خوشاب از نعمت گاز به مسولان کشوری اعلان شده و مسولی به یاد ندارد جزیره ای نفتی در خوشاب وجود دارد ...
مسولان استانی و کشوری به کرات قول داده اند که مشکلات این ایستگاه راه آهن را حل خواهند کرد ولی هر سال دریغ از پارسال ...
پایگاه خبری بصیرت خوشاب
@khoshab1
28.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پیگیری مشکلات اهالی و کارکنان #ایستگاه_راه_اهن_سبزوار(سلطانآباد)
در سال ۲۰۲۳ و باز نشر مجدد جهت یادآوری برخی از مشکلات باقی مانده
#بصیرت_خوشاب
@khoshab1
Basiratkhoshab.ir
در غربت؛ قسمت اول
✍سید حسن کیخسروی
صدای زوزهی باد یکدم قطع نمیشد. انگار دستهای گرگ گرسنه، پوزه بر آسمان بلند کرده و از ته گلو فریاد برآورده باشند. گاهی صدای بر هم ساییده شدن چند تکه آهن زنگ زدهی قراضه، باقیمانده از لاشهی کامیون تصادفی رها در کنار جاده برمیخاست.
کلبه در هجوم باد نیمهشب بیابان بیتاب مینمود و بیم آوار شدنش میرفت.
کلبهای در حاشیهی شهر تهران نزدیک یک دهکدهی اربابی قجری در جنوب. کنار راه.
راضیه از شدت درد استخوان دادش به آسمان میرفت.
چراغ فانوس انگلیسی با تمام توان و نورش، کلبهی کوچک بیابانی را رنگ میزد. چندان که در تاریک روشن نور آن بشود اشباح ویرانه نشین را تشخیص داد. راضیه هرشب فانوس روشن را در طاقچهای که ضلع بیرونیاش را با یک قطعه شیشهی نامنظم و شکستهی کامیون در گل گرفته و جدا میشد، میگذاشت، تا وقتی که جاسم در تاریکی شب از سر جاده از وانت زباله روبی دهیاری پیاده میشود، چشم در روشنای اندک فانوس راهش را گم نکند.
جاسم خودش را به هر در و دیواری زده بود تا عشقش را راضیهاش را درمان کند. اما هیهات شیمیایی شدن و سرطان راضیه را نمیشد درمان کرد. آنهم بادست خالی جاسم.
پیت حلبی زنگ زدهی روغن نباتی که اطرافش را ضربدری سوراخ سوراخ کرده بودند، به عنوان وسیلهی گرما و خوراکپزی از آن استفاده میشد، جلو در یک لت حلبی کلبه دیده میشد و ته ماندهی تکه چوب آغشته به روغن سوختهی ماشین در آن دود میکرد و زل میزد.
راضیه پشت سر هم خمیازه میکشید و با تکه پارچهی سبز چرکین که بیشتر با آن کتری سیاه آب جوش را از روی قوطی حلبی بر میداشت، اشک چشمها و آب دماغش را میگرفت.
از چند روز پیش جای بخیههای شکمش بد جوری میسوخت.
امشب علاوه بر آن درد خماری هم بر جانش افتاده بود.
آمدن جاسم به درازا کشیده بود. وقتش میگذشت. «جایی نداره که بره، مگه همو شیرهکش خونهی اون لکاتهی بیشرف، دده بلقیس.»
مکثی کرد و گفت: «حالا چه فرقی میکنه، کجا هس. باید این موقع میآمد.» با نگرانی کتری سیاه را از دبهی پلاستیکی پر کرد و شیشهی کوچک نفت را از پشت در برداشت. این روزها قوز پشتش آشکارا دیده میشد و از او در اوج جوانی زنی فرتوت نشان میداد. سرش را بلند کرد و در تاریکی شب نگاهی به بیرون انداخت. سرعت حرکت ماشینها را از کشیده شدن نور چراغهایشان که به تندی میگذشتند، میشد فهمید.
از آخرین باری که راضیه خودش را در آیینه دیده بود، خیلی میگذشت. یادش نبود از کی چشمان سیاه و درشت و ابروهای پیوستهاش را ندیده است. گاهی که در شعلهی سرکش قوطی حلبی شرارهی آتش کرک و موهای زائد صورتش را میسوزاند. گونههای تکیدهاش گل میانداخت، جاسم میخندید و دندانهای یکی در میان کرم خوردهاش را نشان میداد و میگفت:
«عجب بزک شدی بره هکوم. خو پاری وختا ای کارو بکو. اصلاً بیو فردا ببرومت آرایشگاه.» و راضیه گره روسریاش را زیر گلویش محکمتر کرده بود، تا جای خالی زلفهای خال خال ریختهاش را جاسم نبیند و اشکهای گوشهی چشمهایش را پاک میکرد.
ایستاد و به جاده خیره شد خبری از جاسم نبود، سرما به جانش افتاد. برگشت در را بست و تکه سنگ سیاه را پشت در سرآند.
چکهای نفت روی شاخهی کوچک ریخت و در قوطی حلبی انداخت. از سوراخ قوطی در نیمسوز داخل آن دمید، آتش شعله کشید.
دود سفید نفت نیم خام بخار شده و دود چوب در هوا پیچید، سرفه کرد. پشت سر هم آنقدر که نفسش گرفت.
هرم شعلهی آتش صورتش را سوزاند. دستهایش را در کنار آتش گرم کرد و کنار کشید. خیلی طول نکشید که کتری سیاه با آهنگ ملایم و غلغلی آرام به جوش آمد.
آتش فروکش کرده بود. راضیه با دستمال سبز کتری را برداشت و چنگالی چای داخل قوری ریخت و آب بست و به دیوارهی قوطی حلبی چسباند تا دم بکشد.
دستهایش را بهم مالید. روی پاهایش چمباتمه زد. دوباره خمیازه به جانش افتاد. خمیازههای کشدار خماری. یادش آمد نصفه سیگاری در طاقچه دیده است.
برخاست و سیگار را برخلاف حرف دکترش گیراند و پکی عمیق زد و پشتبند آن سرفههای پی درپی، چندانکه نفسش گرفت و پس افتاد. سیگار را نکشیده در پیت حلبی انداخت و با خود نالید. «مرگ، مرگ.»
لیوانی چای برای خودش ریخت و شیشهی مربای جاسم را پرکرد و با نگرانی حرکت کرد و از شیشه به بیرون چشم انداخت. از جاسم خبری نبود. در آیینهی شکستهای که روی دیوار نزدیک طاقچه به گل گرفته شده بود، نگاهی به خود انداخت. خودش را نشناخت. سرش را پیش آورد و در آیینه خیره شد. گره روسریاش را باز کرد. چیزی از موهای شبق گونش نمانده بود.
ادامه دارد....
#داستان #حکایت
پایگاه خبری بصیرت خوشاب
@khoshab1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سناتور امریکایی:
ما ۱۰ سال قبل برنامه سرنگونی ۷ کشور ایران، عراق، سوریه و...را در خاورمیانه برنامه ریزی کردیم.
ریچارد هیدن بلک (سرهنگ و سناتور عضو حزب جمهوری خواه آمریکا)👆:
سوریه قبل از جنگ اقتصاد خوب و متوازنی داشت، اکثر کالاهای صنعتی رو خودش تولید میکرد، تجارت پر رونقی داشت، نرخ فقر بسیار کمی داشت و ... (بعد میگه) به ما یاد داده بودند از اسد متنفر باشیم... چرا؟...(دقیق توضیح میده)
🔹بعد از اینکه این سخنان 4 دقیقه ای رو با دقت گوش کردین، به جای کلمه سوریه رو با ایران عوض کنید؛ ایران اقتصاد قدرتمند و متوازنی داره، در تولید کالاهای صنعتی بسیار پیشرفت کرده، تجارتش خوبه و ... اما و اما، دارن به ایرانی ها یاد میدن از جمهوری اسلامی متنفر باشن، دارن به ایرانی ها القاء میکنن انقلاب اسلامی کارآمدی خودش رو از دست داده، به ایرانی ها می قبولانن که با نظام فعلی هیچ امیدی به آینده نباید داشته باشند...
🔹 نکته قابل تامل دیگر اینکه اکثریت مطلق چالشها و مشکلات فعلی ایرانیها ناشی از تحریمهایی هست که خودشون برای ایران وضع کردن،در واقع عامل اصلی گرفتاریهای ملت ایران خودشان هستن اما دارن به همه القا میکنن مقصر جمهوری اسلامی ایران هست...
🔹گام بعدی چیه؟!! همونی که مردم سوریه برداشتن،در مقابل حاکمیتشون ایستادن و در نهایت ساقطش کردن...
حالا چی دارن؟!!!هیچی، هیچی اثری از اقتصاد متوازن، تولید کالاهای صنعتی، تجارت خوب، فقرِ کم و .... و از همه مهمتر امنیت ندارند و آینده ای بسیار مبهم، تاریک و ترسناک/سید احمد رضوی
پایگاه خبری بصیرت خوشاب
@khoshab1
29.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حیدر بابا
دنیا ، یالان دنیا دی...
(دنیا، دنیای دروغی است...)
پایگاه خبری بصیرت خوشاب #موسیقی_سنتی
@khoshab1
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر فکر کردی برای مردم قدمی برداشتی
و خواستی از بیت المال حقی برای خودت برداری
صحبت های این پیرمرد رزمنده را چندین مرتبه گوش کن...
پايگاه خبری بصیرت خوشاب
@khoshab1
♨️ افشاگری روزنامه اردنی از طرح امریکا و اسرائیل برای تجزیه سوریه به ۳ کشور !!
محمد خروب در روزنامه الرای اردن نوشت :
🔹آیا اسمی از عملیات " تیر پاشان " و " کریدور داود " را شنیده اید !؟
🔹او با اشاره به اینکه آمریکاییها و اسرائیلیها در تلاش هستند دو دولت جدید مستقل از دولت سوریه ایجاد کنند بیان کرد اراده این است که یک دولت جدید دروزی در جنوب سوریه تشکیل و همچنین یک دولت جدید کردی نیز در شمال سوریه ایجاد شود و این دو کشور جدید را یک کریدور که از تنف میگذرد به هم متصل کنید.
#بصیرت_خوشاب
@khoshab1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حجتالاسلام مرتضی تیجانی، امام جمعه خوشاب در یلدای قرانی بیان کرد:
اگر به دنبال پیدا کردن مسیر حق و حقیقت هستید راه آن قرآن است.
پایگاه خبری بصیرت خوشاب
@khoshab1
عِطر گل پیچیده
در سراپرده یک عصر بلند
شاخه ها در رقصند
باغ و بستان سرخوش
کوه در اندیشه یک طرح سترگ
ابرها می بالند
به ظهور خورشید
از پس ابر سیاه ظلمت
باغبانی گفته
خبری در راه است
و چه زیبا خبریست
خبر آمدن یک گل نرگس در باد...
پایگاه خبری بصیرت خوشاب
@khoshab1
ارزش یک چیز، گاه در بهرهای نیست که از به دست آوردنش برمیآید،
بلکه ارزش آن در گرو بهایی است که برای به دست آوردنش پرداخت میشود.
یعنی به اندازه ی هزینهای که کردهایم.
فریدریش_نیچه
از کتاب " غروب بت ها "
@khoshab1