21.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✊ نماز جمعه؛ تریبون اصیل عدالتخواهی
برنامه #جهان_آرا ۲۰شهریور۱۴۰۰
🔻برش پنجم
*⃣ آیا نقد نهادهای زیر نظر و منصوبین رهبری را باید خصوصی گفت؟! آیا نقد باعث تشویش اذهان میشود؟!
• همین مقداری که نقد از رهبری میبینیم را درباره امامان جمعه نمیبینیم
• دوگانه آرمان - افراد
• چند دهه است که آرمان آزادی و جمهوریت دارد تضعیف میشود اما کسی چیزی نمیگوید
• افق دید برخی بزرگان درباره آرمان ها با امام و رهبری فاصله دارد
☑️ @m_ghanbarian
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗽دشمن داریم...!
• چرا جامعه تشنه کلیپ های دو سه دقیقه ای بهشتی و مطهری است؟!
• آزادی را کم می کنیم، چون دشمن داریم!
• جمهوریت را محدود می کنیم چون دشمن داریم!
•دشمن هم دقیقاً همین را می خواهد!
دشمن از هیچ چیز به اندازه این نفع نمی برد که جمهوری اسلامی را تبدیل کند به طالبان!
حجت الاسلام قنبریان
باتشکر از جنبش عَلَم #بسیج_مشکوه
☑️ @m_ghanbarian
11.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✊ نماز جمعه؛ تریبون اصیل عدالتخواهی
برنامه #جهان_آرا ۲۰شهریور۱۴۰۰
🔻جمع بندی
• در دهه پنجاه شهید مطهری و بهشتی و رهبری و... میتوانستند گفتمان سازی کنند اما الآن نهادها و سازکارها آن اثرگذاری را ندارند.
• بخشی به علت زی برخی ائمه جمعه و بخشی به علت تراز نبودن خطبه های نماز جمعه
☑️ @m_ghanbarian
استاد قنبریان هیئت راه فاطمه 14000626.mp3
38.55M
📖سلسله بحث #درس_های_نهج_البلاغه
جلسه دوازدهم ۲۶شهریور۱۴۰۰
هیات راه فاطمه(س) قم
🔸 معمای دو برادر!
• امام مجتبی(ع) برای "صلاح امت" صلح و امام حسین(ع) برای"اصلاح امت" خروج کرد. یکی "حقن دماء" و یکی"بذل مُهجه" را شعار کرد!
کجا مصلحت و صلاح و کجا اصلاح؟!
• این معما در خطبه۷۴،۵۴و ۱۳۱ برای حضرت امیر(ع) هم هست!
🔸مصلحت و اصلاح
• ترابط ایندو/ قاعده: هر کنش مصلحانه با تکیه بر یک صلاح و برای تدارک یک صلاح برتر است و الا افساد است!
• مراتبط سه گانه مصلحت: ضروری، حاجّی، تحسینی
• لحاظ آن سه در کنش ها و جنبشها؛ حل معماهای تاریخ، درس گرفتن از سیره ائمه برای اکنون.
* تفصیل را در فایل صوتی بشنوید
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
🛒 مشکل اربعین: کالائی شدن نه کرونا!
یادداشت حجت الاسلام قنبریان را اینجا بخوانید 👇
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🛒 مشکل اربعین: کالائی شدن نه کرونا!
• بنظر می رسد مشکل پذیرش زائر اربعین، نه واکسن و نه کرونا، بلکه کالایی شدن اربعین توسط دولت الکاظمی، علیرغم مردم کریم عراق است.
• میدل ایست نیوز سندی از ژنرال محمد البیاتی (منشی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق) منتشر کرد. البیاتی در این نامه به وزیر کشور عراق تاکید کرده که نخست وزیر عراق با حصر صدور روادید به سازمان گردشگری موافقت کرده و این کار از طریق شرکتهای مجاز، پس از رزرو هتل و برنامه مشخص گردشگری باید انجام شود تا بخش اقتصاد گردشگری در عراق رونق گیرد. https://b2n.ir/s22037
• در گام بعد شورای عالی بهداشت و سلامت عراق هم همین سیاست را اعلام کرد: زائران باید در گروه های حداقل ۵نفره با حمایت یک شرکت گردشگری مورد تایید سازمان گردشگری عراق درخواست روادید دهند و شرکت مذکور موظف به تنظیم برنامه کامل از جمله رزرو محل اقامت و تامین غذا و... است. https://b2n.ir/s22037
از همینروست که ظرفیتی ۶۰هزاری صرفا از طریق پرواز سهمیه داده شد.
• امام جمعه نجف هم از تئوری اقتصادی پشت سر این تصمیمات پرده برداشت. در واکنش به این مساله که:《مشکلاتی که مانع باز شدن مرزها می شود، مشکل هدر دادن پول است》(!) گفت: "دین نظریه ای متفاوت از نظریات اقتصادی موجود مطرح می کند که این آیه ای است که می فرماید: "وما انفقتم من شیئ فهو یخلفه: هرچه را انفاق کردید، عوضش را به او می دهد" ؛ انفاق در تعظیم شعائر دینی موجب افزایش مال و دفع بلا و مایه خیر و برکت است". https://www.hawzahnews.com/news/976326
از همین جا از دولت عراق خواست برای زیارت اربعین، مرزها را به روی زائران امام حسین(ع) از سرتاسر جهان بگشاید و اگر توان پذیرایی ندارد، مردم عراق از آنها پذیرایی می کنند.
• درباره اقتصاد تبرعی اربعین که موجب رونق اقتصادی عراق هم میشود قبلا نوشته ام https://eitaa.com/m_ghanbarian/531
اما از خصوصیات اقتصاد سرمایه داری نباید غفلت کرد. کالایی و اقتصادی کردن همه چیز، جزء لاینفک اقتصاد سرمایه داری است.
از پیدایش بازارچه تا شهربازی بزرگ آبی و... در کنار موکبهای ساده و بی آلایش مردم سخاوتمند عراق، خبر از طمع بازار در این ضیافت الهی می داد. دولت الکاظمی نیز با دید مادی و اقتصادی به این مساله ورود کرد. پیاده روی اربعین را نه به چشم یک شعیره میلیونی و منحصر به فرد، بلکه به چشم گردشگری مذهبی نگاه کرد و در گام اول، امسال به بهانه کرونا برای طبقات پردرآمد بشکل هوایی و در قالب گردشگری صورت بندی کرد!
• در سالهای قبل این دید تجاری-بازاری در برخی نهادهای بازاری ایران هم بروز کرد. پول گرفتن برای پارکینگی که بیابان بود و سود چند هزار میلیاردی اپراتورها و ۶۰۰میلیارد گرانفروشی آنها و... هم نمونه های ایرانی کاسبی از اربعین بود!
#پیاده_روی_اربعین
📝محسن قنبریان ۱۴۰۰/۶/۲۶
☑️ @m_ghanbarian
⭕️جزوه ی #اقتصاد_مردمی منتشر شد
❇️#پیوست ارائه حجت الاسلام و المسلمین #محسن_قنبریان در دوره ی کشف الاسرار
🔻سرفصل ها
۱.اقتصاد مردمی در نگاه امام خمینی
۲.اقتصاد تعاونی در نگاه مقام معظم رهبری
۳.ظرفیت قانون اساسی در اقتصاد مردمی
۴.سخنرانی شهید بهشتی با موضوع تعاونی ها
۵.سیاست های اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی بخش تعاونی ها
۶.مقاله حجت الاسلام قنبریان پیرامون تعاونی ها
📄۸۰ صفحه A4
↙️لینک دانلود
https://b2n.ir/j99359
🔸حجم : ۱۳ مگ
با تشکر از تشکل طلبگی ربیون
☑️ @m_ghanbarian
📝مردم سالاری دینی، از حقیقت تا تناقض!
🔻مروری بر نظریات برخی کارشناسان مسائل دینی و علوم اجتماعی در رویداد #حق_تعیین_سرنوشت
🔹#یوسفی_اشکوری: وقتی در نهضت #مشروطه، جملهیِ «#برابری همه افراد در #قانون» به عبارتِ «برابری همه افراد در برابر قانون دولتی» تبدیل شد، همان جا مشروطه شکست خورد.
با ترکیب #مردم_سالاری_دینی مخالفم! چون اگر قرار است #دین حاکم باشد، چرا حرف از مردم سالاری بزنیم؟ در این صورت #آزادی، اختیار، #دموکراسی و #رای اساساً بی معناست.
🔸#عبدالعلی_بازرگان: مسائلی از قبیلِ «#حاکمیت_ملت»، «#آزادی_اقلیتها» و... مربوط به دوران حاضر است و در ۱۴۰۰ سال پیش نبوده، اما روح این مطالب و بها دادن به مردم در طول تاریخ، قابل اثبات است. برخی روایات بیانگر این است که #پیامبر علی رغم تاکید بر شایستگیهای #امام_علی، حکومت را حق مردم دانسته و امام علی را به تبعیت از خواست مردم امر کرده.
🔹#عبدالله_محمدی: اسلام نه مانند #لیبرال_دموکراسی است که در آن خواست #مردم، #مشروعیتِ حکومت را ایجاد یا سلب کند، و نه مانند نظامهای #دیکتاتوری است که هیچ نقشی برای مردم قائل نباشد. #اسلام، مشروعیت را به نصب الهی میداند، اما تا زمانی که مردم همراهی نکنند، تکویناً چنین امکانی نخواهد بود و روایاتی که در زمینه سازی مردم وجود دارند، چیزی فراتر از این نیست.
🔸#عمادالدین_باقی: حق تعیین سرنوشت به عنوان یک اصل اساسی #حقوق_بشر در سنت دینی ما پیشینه دارد. روایت «الناس مسلطون علی اموالهم و انفسهم» (مردم بر جان و مال خویش سلطنت دارند) را نباید صرفاً مربوط به امور اقتصادی دانست و به همین جهت آیت الله #منتظری در مباحث ولایت و حکمرانی مکرر از این قاعده استفاده میکند. البته اگر #ولایت_فقیه را صرفاً به نصب الهی دانستیم، با حق تعیین سرنوشت در تعارض خواهد بود، اما اگر آن را منوط به #انتخاب مردم (نظریه نخب) بدانیم، تعارضی وجود نخواهد داشت.
🔹#پرویز_امینی: دو رویکرد در #فلسفه_سیاسی وجود دارد. یک رویکرد این است که وقتی میخواهد حکمرانی مطلوب را تعریف کند، میگوید بستگی دارد چه شخصی عهده دار امر حکمرانی است. تئوریِ #فیلسوف_شاهِ افلاطون و تمامی افرادی که درباره مساله ولایت فقیه صحبت کردند، با این رویکرد بوده. اما رویکرد فلسفه سیاسی جدید، «چگونه حکومت کردن» است نه اینکه فقط چه کسی عهده دار #حکمرانی است. به همین دلیل ما نیازمند تقریر تازه ای از مساله ولایت فقیه هستیم. مردم سالاری دینی هم مربوط به چگونگیِ حکمرانی است.
🔸#محسن_قنبریان: حق تعیین سرنوشت از #مستقلات_عقلی است و #عقل آن را برای #انسان قائل میشود، اما با ولایت فقیه به عنوان حقی از سوی خدا، تعارضی ندارد. اگر مردم آزادانه، فقیه را انتخاب و با او #بیعت کردند، ایدهی #جمهوری_اسلامی محقق شده ولی اگر مردم افراد فاقد صلاحیت را انتخاب کنند، یا #فقیه بدون اراده و انتخاب مردم، حاکم شود، مخالف ایده مردم سالاری دینی خواهد بود.
📣با اشتراک در سایت مدرسه آزادفکری، به تمام درسگفتگوها (بیش از ۳۰۰ ساعت) دسترسی کامل پیدا کنید.
🌐 AzadFekriSchool.ir
🆔 @AzadFekriSchool
محسن قنبریان
🗽دشمن داریم...! • چرا جامعه تشنه کلیپ های دو سه دقیقه ای بهشتی و مطهری است؟! • آزادی را کم می کنیم
اسماعیل فخریان:
چند جمله با برادرم، آقای قنبریان عزیز
با توجه به تشنگی جامعه به کلیپهای تقطیعشدهی دو سه دقیقهای از بهشتی و مطهری - که احتمالا مرادتان کلیپهای تقطیع شده با موضوع عدالت و عدالتخواهی است - مطالبی را فرمودید.
خدمتتان عرض میکنم:
۱. اقبال جمعی از مردم به کلیپهای تقطیع شده، هشدار سطحی شدن این جمع را میدهد. این سطحی شدن خطرش از هر آسیب دیگری بیشتر است.
۲. با یک توجه اجمالی به سیر حرکت انقلاب، خواهید دید که عدالتخواهی رشد کمّی و کیفی قابل قبولی داشته است. این را با حرکتهای عدالتخواهانهای که در جایجای مختلف کشور مشاهده میشود را میتوان تایید کرد. اینکه فرمودید مردم حرفهای عدالتخواهانه را بعد از بهشتی و مطهری دیگر نشنیدند را نمیدانم با چه معیاری مطرح کردید.
۳. امروز جامعه تشنهی کلیپهای دو سه دقیقهای از مطهری و بهشتی با موضوع عدالت هستند یا عدهای این تشنگی را عمدا به این شکل بوجود آوردند؟ با یک فحص اجمالی خواهید دید که عدهای با همین کلیپها - مضافا کلیپهای آقای طالقانی و غیره - چه ناجوانمردانه به انقلاب و امام و رهبری حمله میکنند.
این را با یک سوال ساده میتوان دریافت:
چرا این کلیپهای کوتاه در موضوع عدالت کمتر از امام و خیلی کمتر از رهبر انقلاب تهیه و منتشر میشود؟
میدانید چرا؟ چون میخواهند انقلاب را متهم به فاصله گرفتن از آرمانهایش کنند. میخواهند بگویند انقلابی که در آن بهشتی و مطهری بود، خیلی متفاوت از انقلاب بعد از این دو عزیز شده است.
رهبری هم در حیات بهشتی و مطهری و هم بعد از شهادت این دو شهید عزیز، اگر عدالتخواهتر نبوده، قطعا عقبتر هم نبوده. بیانصافی است اگر تصور شود کسی بیشتر از رهبری به دنبال ایجاد و گسترش گفتمان عدالت بوده است.
۴. شکسته باد دهان و قلمی که بخواهد با شعار دشمنشناسی، انقلاب و نظام را محدود کند و آزادی و عدالتخواهی را به حاشیه ببرد. برعکس، توجه به دشمن مهمترین اثرش این است که دائما آرمانهای انقلاب را به ما یادآوری میکند.
اگر گفته میشود حواستان به دشمن باشد، نه اینکه از آرمانهایتان کوتاه بیایید، بلکه مراقب باشید دشمن اهدافش را - که در راس آن دمیدن روح ناامیدی است - پیاده نکند.
۵. عدالتخواهی که موجب خوشحالی ضدانقلاب شود، عدالتخواهی نیست، عدالتبازی است. عدالتبازی سهم زیادی در طالبانیسم کردن ایران دارد.
@fakhrian_ir