امام علی(ع)
" جعل الله سبحانه حقوق عباده مقدمة لحقوقه ، فمن قام بحقوق عبادالله ، کان ذلک مؤدیا الی القیام بحق الله "
خدای سبحان ، حقوق بندگانش را پیش از حقوق خویش قرار داده است ، پس هرکس که برای تحقق حقوق بندگان خدا بپاخیزد ، این رفتار ، رساننده ی او به تحقق حقوق خداوند خواهد بود »
شرح غررالحكم _ ج 3 _ص 370
💠 کانال "مجمع مدرسین و محققین "
حاوی تولیدات فکری در حوزه نواندیشی دینی
📍آدرس اینستاگرام:
https://www.instagram.com/majma_qomh
📍آدرس تلگرام و ایتا :
@majmaqomh
🔳بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بهمناسبت شهادت یحیی سنوار
بسمه تعالی
▫️رژیم خونریز و کودککش اسرائیل بیش از یک سال است دست از کشتار مردم غزه برنداشته و با وجود محکومیتهای جهانی و فریادهای اعتراضی که در غالب کشورهای جهان علیه او وجود دارد، با پشتوانه برخی کشورها، همچنان به کشتار زنان، کودکان و مردم بیدفاع غزه ادامه میدهد.
▫️سالهاست مردم غزه از تجاوزات بیحد و حصر صهیونیستها بهستوه آمدهاند. گذشته از غزه، هزاران نفر از مردم بیگناه جنوب لبنان و ضاحیه بیروت نیز بهدست این رژیم جنایتکار صهیونیستی کشته و آواره میشوند.
▫️یحیی سنوار از رهبران شجاع و مقاوم غزه، علاوه بر اینکه سالها در زندان اسرائیل بود، با شهامت و شجاعت تا آخرین نفس قهرمانانه در دفاع از مردم بیپناه غزه ایستاد و قهرمانانه به استقبال شهادت رفت. نام او جزو نامآوران و قهرمانان فلسطین خواهد بود.
▫️مجمع مدرسین و محققین شهادت یحیی سنوار را تسلیت میگوید و معتقد است تنها راه حلصلح پایدار، تشکیل دو دولت مستقل و بازگشت اسرائیل به مرزهای قانونی است.
"مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم"
۱۴۰۳/۷/۲۹
🌐@majmaqomh
🔘رابطه مذهب و توسعه از ديدگاه عجم اوغلو
✍#محمدرضا_يوسفي
🔻 يكي از مباحث جدلی ميان انديشمندان، چگونگی رابطه دين يا مذهب و توسعه است. گاه اين ديدگاه در قالبی عام به عنوان تاثير فرهنگ بر توسعه مورد بحث قرار گرفته و از مقبوليتی نيز برخوردار شده است. برخي تلاش كرده اند تا پديده توسعه و شكاف سطح رفاه ميان كشورها را به مذهب آنان مرتبط كنند. طرح اين ديدگاه به ماكس وبر در كتاب اخلاق پروتستان بر می گردد. به عنوان مثال از آنجا كه عموم كشورهای مسلمان، امروزه توسعه نيافته هستند، نتيجه گرفته اند كه اسلام عامل عقب ماندگی اين جوامع بوده است.
🔖 عجم اوغلو و رابینسون برندگان نوبل ۲۰۲۴ این ديدگاه را زیر سوال می برند. آنان معتقدند كه زمانی برخی از نويسندگان، ارزشهای كنفوسيوسی در فرهنگ چين را ضد رشد اقتصادی می دانستند در حالی كه اكنون برخی، اخلاق كار در فرهنگ چين را موتور تداوم رشد اقتصادی اين كشورها می دانند. از ديدگاه اين دو دين و ارزشهای بومی نمی توانند شكاف توسعه نيافتگی را توضيح دهند. فرهنگ به عنوان بروندادهای نهادها اهميت دارند.
🔻 به عنوان مثال اگر نوگالس سورنا در مكزيك و نوگالس آريزونا با وجود اشتراكات فراوان فرهنگی و نژادی از دو سطح از توسعه برخوردارند، به دليل تفاوت نهادهایی است كه اين دو منطقه تجربه كرده اند. نظام حقوقی كه در دو كشور وجود دارد موجب تفاوت در ميل به خلاقيت و پيشرفت شده است. مردم كره شمالی و كره جنوبی با دو پيشينه يكسان و مذهب واحد اما دو سرنوشت و دو سطح رفاه متفاوت را تجربه كردند اين امر به دليل تفاوت در نهادهای سياسی و اقتصادی دو كشور است. فقدان انگيزه مهمترين عامل اين تفاوت بوده است. صرف نظر از اينكه هر مردم هر مذهبی داشته باشند، كشوری كه مالكيت خصوصی را به رسميت نمی شناسد، ناامنی و بی ثباتی حاكم است. حقوق مالكيت معنوی محترم نيست، سرمايه گذاری و بهره وری رشد نمي كند و رشد اقتصادی بادوام و بالا تحقق نمی يابد.
🔖 برخلاف نظر ماكس وبر كه بر مسحيت پروتستان تاكيد داشت، فرانسه كاتوليك نيز همان مسير را رفت و توسعه يافت. امروزه شرق آسيا اعم از ژاپن، چين، كره جنوبي، سنگاپور، تايوان نيز با وجود مذاهب مختلف جزء كشورهای مرفه محسوب مي شوند.
عجم اوغلو علت عقب ماندگی كشورهایی مانند مصر و سوريه كه از سيطره عثماني و فرانسه آزاد شده بودند را به دليل نهادهای سياسی اقتدارگرا و اقتصادهای انحصاري و رانتی دانسته که نتوانستند مسير توسعه را طی كنند.
🔻 مي توان از منظری ديگر نيز به مسئله نگاه كرد. تا پيش از جنگ های صليبی، مسلمانان به اعتراف تاريخ جلوتر از جهان مسيحيت بودند. پرسش این است که آيا اين پيشی گرفتن صرفا به دليل دين اسلام و مسيحيت بوده است؟ طبيعي است علت را در نهادها بايد جستجو كرد. جهان غرب زماني راه پيشرفت را طی كرد كه به اصلاح نهادهای سياسی و به دنبال آن نهادهای اقتصادی پرداخته، راه براي پيشرفت و خلاقيت باز شد و انواع اختراعات به ثبت رسيد.
🔖 به تعبير نورث، اگر حكومتي به دزدان دريايی جايزه دهد در اين صورت، دزدی دريايی رشد مي كند و اگر به فعاليت هاي شرافتمند جايزه دهد، اين دست شغل ها رشد می كنند. مهم نهادها هستند.
@majmaqomh
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
🔳بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بهمناسبت شهادت یحیی سنوار بسمه تعال
⚡️اتهام و اهانت کیهان به مجمع مدرسین یا اسماعیل هنیه؟
📝#احمد_زیدآبادی
🔻مدیر مسئول روزنامۀ کیهان با ادبیاتی اهانتآمیز و زهرآگین، مجمع مدرسین حوزه را به علت درخواستش برای "بازگشت اسرائیل به مرزهای پیش از جنگ 1967 و تشکیل کشور مستقل فلسطینی" به "مقابله با اسلام و حمایت از صهیونیستها" متهم کرده است.
🔻اگر درخواست از اسرائیل برای بازگشت به مرزهای قبل از جنگ ژوئن و تشکیل کشور فلسطینی، "مقابله با اسلام و حمایت از صهیونیستها" باشد، در آن صورت که این اتهام جانب بسیاری از رهبران حماس از جمله مرحوم اسماعیل هنیه را هم میگیرد!
🔻اسماعیل هنیه رئیس فقید دفتر سیاسی حماس یازده آبان سال پیش به صراحت اعلام کرد: " آماده مذاکره سیاسی برای راه حل دو کشوری با پایتختی قدس هستیم."
آیا از نظر حسین شریعتمداری، اسماعیل هنیه هم به "مقابله با اسلام وحمایت از صهیونیستها" برخاسته بود؟
@ahmadzeidabad
🌐@majmaqomh
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
🔳بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بهمناسبت شهادت یحیی سنوار بسمه تعال
🔰حماس و راه حل دو کشوری
✍#مجید_مرادی
🔺روزنامه کیهان یک جمله آخر پیام تسلیت مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت شهادت یحیی سنوار را بهانه دشنام گویی نسنجیده و کینه توزانهای کرد که عادت روزانه این جریده بیپرواست. احتمالا عصبانیت کیهان بیشتر از این است که دهانش را از دشنام گویی به پزشکیان بستهاند و از این رو به یقه گرفتن از مجمع محققین و مدرسین حوزه هم رضایت داده است.
🔺راه حل دو کشوری مدت هاست که مورد قبول حماس واقع شده و اخیرا خلیل الحیه که اکنون یکی از نامزدهای جانشینی یحیی سنوار است در مصاحبه ای به صراحت از این راه حل حمایت کرد. خلیل ضمن پذیرش ایده آتش بس طولانی مدت با اسرائیل گفته است در صورت تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ این جنبش اسلحه خود را بر زمین خواهد گذاشت و به حزبی سیاسی تبدیل خواهد شد.
قال القيادي البارز في حماس، خليل الحية، لوكالة أسوشيتد برس، إن الحركة الفلسطينية المسلحة "ستتخلى عن أسلحتها وتتحول إلى حزب سياسي، إذا أقيمت دولة فلسطينية مستقلة على حدود عام 1967".
🔺این متن سخنان یکی از رهبران بلندپایه حماس است که بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ را نقطه پایان نزاع میداند و حتی تعهد به خلع سلاح حماس میدهد.
با این حال آیا معقول است اعضای مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم که شماری از عالمان دلسوز و آگاه هستند از این رهبر حماس هم فلسطینیتر باشند؟!
🔺 برادر کیهان اگر میدانست که اکنون اسرائیل در صدد نابودی دولت محمود عباس در رام الله و حذف فلسطین از جغرافیای زمین است شاید درمییافت که بیانیه مجمع محققین بسیار هوشمندانه نوشته شده است.
https://t.me/K_MjM
@majmaqomh
🟣خلاف شرع و عقل بودن جنگ با عالم
⚡️#آیتالله_سید_محمدعلی_ایازی (عضو شورای مرکزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم) در ارزیابی سخنان حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری که گفتند: «برای رسیدن به آرمان الهی اگر نصف عالم هم کشته شوند، اشکالی ندارد» و اینکه آیا این اندیشه و تفکر با فرهنگ قرآن کریم و سیره پیامبر موافقت دارد یا نه، اظهاراتی را به این قرار بیان کرد:
📍 اهمیت حفظ جان انسانها
... قرآن کریم، جان انسانها را بسیار با اهمیت میشمارد. معتقد است مرگ یک نفر در نظام هستی بدون استحقاق مانند مرگ همه جامعه است.... قرآن کریم بارها سخن از مذمت قتل کرده و جهاد اسلامی برای کشورگشایی و مهمیزکشیدن مردم نیست.
🏷جنگ فقط برای رفع ظلم
در هر مبارزهای باید شرایط و موقعیت آن سنجیده و سپس کار انجام شود. بنابراین این طور نیست که بگویم مردم کشته شوند؛ زیرا ما میخواهیم به هرقیمتی به مقصدمان برسیم. این اصلا معنا ندارد.
قرآن کریم هم پس از آنکه مسلمانان شرایط دفاع منطقی و معقول داشتند آیه نازل شد: «أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقَٰتَلُونَ بِأَنَّهُمۡ ظُلِمُواْۚ » یعنی الان به شما اجازه داده میشود. در موارد دیگر باز میگوید به همان اندازه که آنها ستم کردند، شما حق دفاع دارید.
📍 دفاعی بودن جنگهای پیامبر(ص)
در ۲۷ سریه و ۹ غزوۀ پیامبر(ص) فقط ۱۵۳ نفر کشته شدند. با توجه به آنکه آن جنگها، دفاعی و تحمیلی بوده و مدینه را تهدید می کردند، و به آنان حمله میکردند، تمام سعی پیامبر (ص) این بود که جنگها با حداقل تلفات همراه باشد.
🏷 دنبال جنگ نبودن امام حسین(ع)
در قصه عاشورا اینطور نبود که امام حسین (ع) میخواست جنگ کند. اتفاقا امام حسین ( ع) به دنبال آن بود که جنگی درنگیرد. ... امام حسین (ع) تمام تلاش خود را کرد که جنگی رخ ندهد.
📍 مخالفت امام سجاد(ع) با جنگ
در واقعه حره ... خدمت حضرت امام سجاد (ع) رسیدند گفتند آیا شما اجازه میدهید ما در مقابل لشگر یزید بایستیم، مقاومت کرده و بجنگیم؟ که امام سجاد (ع) فرمودند کاری که شما میکنید باعث قتل و کشتار مردم بی گناه میشود....
🏷جنگ به قیمت نابودی کشور
بنابراین اینطور نیست که ما به قیمت از بین رفتن سرمایههای ملی، نابودی اقتصاد و توسعه کشور، فقیر و ضعیف کردن مردم و کشته شدن افراد بی گناه جایز باشد جنگ کنیم.
این تفکر صحیح نیست که جان مردم را بذل و بخشش کرده و وضعیت کشور را به گروگان چنین نابسامانی دربیاورند. امروز شرایط فقر، فلاکت و عقب ماندگی ما نسبت به کشورهای منطقه به شکلی است که جامعه را ناراحت کرده است.
چگونه کسانی که در رفاه زندگی میکنند، به خودشان اجازه میدهند برای مردمی که برای اولویتهای زندگی، غذا، دارو و مسکن با مشکل مواجه هستند، این چنین راحت نسخه بپیچند....
📍جنگ بدون حق انتخاب مردم
این طور نیست که بگوییم یک تفکر و فکری داریم که در عالم بدون حق انتخاب و اختیار افراد اجازه داریم در حق دیگران اعمال کنیم هرچند که مردم کشته شوند.
✔️اینکه انسان برای رسیدن به هدف و آرمان خود، صبر، استقامت و پایمردی داشته باشد، در این حرفی نیست؛ اما این صبر و مقاومت در قالب یک منطق برنامهریزی شده و محاسبه شدهای است که بر اساس انتخاب افراد و آرای مردم مبتنی باشد؛ یعنی مردم آن را بخواهند؛ اما اینکه کسی از طرف اکثریت مردم صحبت کند و ادعا کند که برای رسیدن به آرمان الهی اگر نصف عالم هم کشته شوند، میارزد، از کیسه خلیفه جان مردم را بخشیدن است.
✔️ما در سیره قرآن کریم یا پیامبر (ص) چنین تفکری نداریم که کسی بیاید و از طرف مردم تصمیم بگیرد. پیامبر (ص) تا زمانی که مردم با او بیعت نکردند، رهبری آنان را قبول نکرد. امیرالمونین تا زمانی که مردم با او بیعت نکردند، خلافت را قبول نکرد. بنابراین رضایت و آرای مردم خیلی مهم است.
✔️آیا مردمی که در این وضعیت اقتصادی و تحمل سختیها زندگی میکنند، رضایت دادند که فردی از طرف آنها بخواهد شریانهای اقتصادی را نابود کند؟ در کدام رفراندوم یا رأیگیری مردم آمدهاند که ما میخواهیم تحریمها باشد، عقب ماندگی باشد و همینطور در وضعیت جنگی باشیم؟ اگر مردم رأی داده باشند، بله این حق است؛ اما در کجا چنین موضوعی ثابت شده و در چنین وضعیتی مورد قبول و پذیرش اکثریت قرار گرفته است؟ مردم از این وضعیت فقر، بیکاری و معیشت اقتصادی ناراحت هستند.
@majmaqomh
🔰در نقد تئوریزه کردن "کشته شدنِ نصف عالَم"!
✍️#هادی_سروش
🔸متاسفانه تئوریزه کردنِ "خشونت و خون" گریبانِ برخی تئوری پردازان را رها نمیکند!
و تاسف بیشتر این است که درتئوری پردازی "خشونت و خون" تمسک به کلام امام خمینی میکنند!!
یک عضو محترم مجلس خبرگان که برای "اندیشه سازی" تلاش وافری دارد جدیدا گفته است؛ "اگر نصف عالَم کشته شوند ، برای رسیدنِ بمقصد می ارزد." و سپس استناد به کلام امام راحل میکند که در این مسیر گرچه همه بسیجی ها را دار زنند و زنان را اسیر کنند!
گرچه این سخن ایشان و مشابه آن است که تندروهای ایدئولوژی را انرژی میدهد و به استحکامِ پایگاه تندروی منتهی میشود! ولی از پایه و اساس مورد نقد است.
🔸نقدِ اساس سخن ایشان در این است که این ایدئولوژی و اندیشه، با منطق وحی ناساگاز است و قطعا مردود است.
اگر مبنای وحی که در قرآن و سنت و سیره رسول الله (ص) و ائمه طاهرین (ع) متبلور است بر صِرفِ کشتن و شده شدن برای رسیدن به مقصد است ، به سوالات زیر باید پاسخ دهید؛
اولا ؛ چرا قرآن در همان مقام کشتن و کشته شدن که محط جنگ و مبارزه است فرمود : "الصلح خیر" (نساء، آیه ۱۲۸) ؟!
و ثانیا ؛ چرا در قرآن ؛ شرائط و زمینه فریب از سوی دشمن در پیشنهادِ صلح در میدانِ جنگ ، قبول صلح بر جنگ ترجیح داده شده است ؟!(انفال آیه ۶۲)
و ثالثا ؛ چرا پیامبر رحمت با وجود آمادگی اصحاب یکسال قبل از فتح مکه با صلح حدیبیه ، با جنگ و خشونت و خون کار مشرکین و کفار را تمام نکرد؟!
و نیز ؛ چرا امام حسن مجتبی (ع) با دشمنِ کیان اسلام یعنی معاویه صلح کرد و در بیانات مختلف علتِ صلح خود را "حفظ خون" معرفی کرد؟!
🔸و نهایتا این بزرگوار بفرماید؛ اگر کشتنِ نصفِ عالَم برای رسیدن به مقصد ممدوح و درست است ، چرا امام عصر (عج) ظهور و قیام نمیکند تا با "کشتن نصف عالَم و یا همه عالَم" (معاذالله) ، به جهان ؛ عدل را ارائه کند؟!
مشکل این چنین تفکراتِ افراطی در این است که همه چیز را در مقوله جنگ و مبارزه و کشته و کشتار را میبینند! ولی از حقوق و اخلاق و حراست از زندگی آرام مردم و از همه مهمتر ؛ "حفاظت از خون" را عمدا و یا سهوا مورد غفلت و ندیدن قرار میدهند!
سخنی که این عضو رسانه ایِ مجلس خبرگان از امام در گفت و گوی تلویزیونی خود نقل میکند بعد از اینکه در الفاظ رعایت امانت داری نکرده ، منتهی به تحریف مفاد کلام امام خمینی نیز شده است!!
سخن امام بزرگوار طبق آنچه در صحیفه آمده در مورد لزوم استقامت در مقابل هجوم و تجاوز نظامی به مرزهای کشور اسلامی و ایستادگی در برابر تجاوز است گرچه به قیمت خون دادن باشد و بعد آن مقدمات طولانی در نامه خویش تصریح میکند؛
"مگر بیش از این است که فرزندان عزیز اسلام ناب محمدی در سراسر جهان بر چوبههایدار میروند؟ مگر بیش از این است که زنان و فرزندان خردسال حزب الله در جهان به اسارت گرفته میشوند؟" (صحیفه امام ، ج ۲۱ ص۲۲۸)
کجای این سخن ، درابطه با خشونت و خون برای رسیدنِ به مقصد است؟!
🔸اگر سخن و راه امام راحل؛ ایستادگی به هر قیمتی بوده و به تعبیرِ این چهره تلویزیونی مجلس خبرگان ؛ "کشته شدنِ نصف عالَم" بوده ! ، چرا امام خمینی در میانه جنگ ، بعد از آزادی خرمشهر در حالی که دست برتری نسبت به دشمن متجاوز داشت، پیشنهاد به خاتمه جنگ دادند؟!
و مهمتر ؛ اگر طبق مدعای ایشان ، مبنای امام بر کشته شدنِ همه بسیجی های عالَم بود ، چرا بعد از استفاده رژیم بعث از سلاح های شیمیایی ، از کشته شدنِ "نصف عالَم!" صرف نظر کردند و قطعنامه آتش بس را مطرح و امضاء نمودند؟!
امام خمینی ما با آنچه این حضرات میگویند تفاوتِ ماهوی دارد! امام ما چنین میگفت:
"شما کاری نکنید که مردم از شما بترسند. شما کاری بکنید که مردم به شما متوجه بشوند. شما کاری بکنید که مردم مَحبّت به شما بکنند؛ پشتیبان شما باشند." (صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۳۷۲)
پس بهتر است؛ این اعاظم ِ سیاست ورزی در حوزه دینی که موید به برخی تاییداتِ رسانه ای هستند، از استنادِ ناقص به گفتار امام بزرگوار دست برداشته تا اذهان جامعه و جوانان به امام بیش از این تخریب نشود!
🔸اجازه دهید به این روحانی مورد احترامِ جدیِ بخشی از حاکمیت پیشنهاد نمایم که برای تئوریزه کردنِ "تشکیل جامعه جهانی نوین" و یا "نظم نوین جهان اسلام" با خشونت و خون ! به کلماتی از سخنان مانند مرحوم آیت الله مصباح تمسک بفرمایند. چرا که هم همسویی ایدئولوژیک و سیاست ورزی دارند ، و هم شواهدی بر تایید این سنخِ از تئوپردازیِ ها را میتوان از آثار ایشان ارائه نمود.
@majmaqomh
🟣«دین و دینداری در جهان معاصر»
🎙#رضا_بابایی
🏷در دینشناسی دو مسیر وجود دارد: مسیر نخست، حرکت از دین به سوی انسان و جامعه است و مسیر دوم از از انسان و جامعه به سوی دین. در مسیر اول، ما در متون دینی و ادبیات و تاریخ دین، گشتوگذار میکنیم و متناسب با ماهیت فرهنگی و زاویۀ دید خود، سرشار از باورها، فتاوا، اولویتها، حساسیتها و دغدغههایی خاص میشویم و سپس آنها را به انسان و جامعه عرضه و گاه دیکته میکنیم. این مسیر، راهی است که دینشناسی سنتی حوزوی و الازهری تا کنون پیموده است.
🏷راه و روش دوم این است که نخست یا همزمان، در انسان و رنجهای او بنگریم و کاستیهای دردآور جامعه را ببینیم و سپس به سراغ دین برویم تا برای آن دردها و رنجها درمانی بیابیم. این دو مسیر، دو گونه دستگاه الهیاتی و دو گونه نظام عقیدتی با اولویتها و حساسیتهای خاص خود پدید میآورد؛ بهویژه در قلمرو شریعت.
🏷در نظام عقیدتی و فتواسازی اول، دین مسئولیتی در برابر انسان و جامعه ندارد بلکه تعهد او به فهمی است که از راه مطالعۀ متون یافته و همان را حکم خدا میشمارد. مسیر دوم میکوشد که باری از دوش انسان بردارد و گرهی از کار فروبستۀ او بگشاید و تعهد به خدا را در خدمت به انسان در این دنیای سرشار از درد و رنج و ناکامی میبیند.
جهان معاصر، به دلیل تفاوتهای بنیادین و مفهومی با جهان سنت، نهاد دین را به معنای نخست، چندان پذیرا نیست.
🏷دین و هنر و فلسفه و علوم انسانی در جهان معاصر، آن اندازه که در کاستن از دردها و رنجهای انسان معاصر توفیق دارد، از امکان حضور نهادینه و ساختارمند برخوردار است؛ وگرنه باید به حیات گلخانهای و در ییلاقات روستایی بسنده کند. بهراحتی نیز میتوان نشان داد که روش و سیرۀ انبیایی، پیوستگی بیشتری با مسیر دوم دارد تا مسیر نخست.
🔸ویژه برنامه تعزیت آفتاب_ 2 آبانماه 1397
به همت : کانون فرهنگی امام حسین(ع) – میرنشانه – کاشان
@majmaqomh
📝#محمدتقی_فاضل_میبدی:
📍حمله متجاوزانه اسرائیل و حمله تروریستی از هر نگاهی محکوم است. سفاکی و خون ریزی تا کی؟
🌐@majmaqomh
آیت الله ایازی در گفت و گو با دیدارنیوز:
🔹محکومیت حمله رژیم متجاوز اسرائیل به ایران
🔹برخی تسویه حساب ها با مجمع به دلیل حمایت از پزشکیان است
🔹پیشنهاد پذیرش تشکیل دو دولت موضع دولت سیزدهم هم بود/دیدارنیوز
🔻جهت مشاهده متن و ویدیوی کامل مصاحبه کلیک کنید
#دیدار_نیوز
@didarnews1| @didarnewsir
🌐https://t.me/majmaqomh
🔰دلایل آیت الله سید محمد علی ایازی در حمایت از تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی
✍جعفر نکونام ۵ آبان 1403
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم اخیراً بیانیهای را منتشر کرده که در آن، علاوه بر محکوم کردن اقدامات جنایتکارانۀ اخیر اسرائیل اعلام کرده است که «تنها راهحل برونرفت از بحران، بازگشت رژیم صهیونیستی به مرزهای قانونی پیش از تهاجم ۱۹۶۷ و تشکیل دولت مستقل فلسطین است».
اما پس از انتشار این بیانیه، حجةالاسلام مجتهدزاده، عضو بسیج اساتید حوزۀ علمیۀ قم، خواستار انحلال تشکل اصلاحطلب مجمع شده است، همچنین سعید جلیلی این مجمع را جعلی خوانده است که میخواهد در مقابل جامعه مدرسین قم قد علم کند و حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان نیز مواضع این مجمع را همسو با اسرائیلیها دانسته است.
خبرنگار دیدهبان در این زمینه با آیت الله سید محمدعلی ایازی عضو مجمع مصاحبهای کرده است که گزیدۀ بیانات ایشان در دفاع از گزینۀ تشکیل دو دولت از این قرار است:
1️⃣ حمایت نظام بین الملل از تشکیل دو دولت
باید واقعبین بود و واقعبینانه جهان اطراف را دید و در باره آن سخن گفت. جهان براساس آمال ما پیش نمیرود، لذا ما با زبان نظام بینالمللی و در مقام احتجاج صحبت کنیم. سازمان ملل به تشکیل دو دولت برای حل مخاصمه رأی داده است.
2️⃣ حمایت دولت شهید رئیسی از تشکیل دو دولت
مرحوم امیرعبدالهیان، وزیر خارجه دولت سیزدهم هم به آن رأی مثبت داده است. این سیاست جمهوری اسلامی است. دولت قبلی در سازمان ملل، بازگشت به مرزهای پیش از ۱۹۶۷ را امضا کرده است، ما هم به همان معتقدیم. به نظر ما، آن موضع قابل دفاع بود.
3️⃣ حمایت رهبران حماس از تشکیل دو دولت
رهبران حماس هم درباره بازگشت به مرزهای پیش از ۱۹۶۷ و در واقع پذیرش دو دولتی سخن گفتهاند که براساس آن، قدس نیز پایتخت فلسطین خواهد شد.
4️⃣ حمایت رهبری از عرف بین المللی
چرا رهبری ضرورت برگزاری انتخابات را در تعیین دولت مطرح کردند؟ چرا بیان نکردند که اسرائیل تحت هیچ شرایطی مورد پذیرش نیست؟
برای این که با زبان قابل قبول عرف بینالمللی با جهان سخن میگویند و از قواعد سیاسی حاکم بر نظام بینالمللی استفاده میکنند.
5️⃣ محکومیت اقدامات جنایتکارانۀ اسرائیل
ما هم اسرائیل را غده سرطانی میدانیم و این را میدانیم که اسرائیل سالهاست به حقوق انسانی و قوانین بینالمللی پایبند نبوده است....
منتها ما معتقدیم باید این مشکلات را با منطق عقلایی و با زبان مناسب خودش در نظام بینالمللی حل کرد.
6️⃣ تشکیل دو دولت بیهزینهترین گزینه برای کشور
ما در یک موقعیت بسیار خطیر، حساس و تنشآلودی هستیم و خطر جنگ به شدت ایران را تهدید میکند. در این بیانیه تمام راههایی که بتواند تنش و زمینههای فشار، سختی و مشکلات موجود در میان مردم را کاهش دهد، مد نظر ما بوده است.
ما معتقد نیستیم که برای رسیدن به هدف، این که نصف دنیا هم کشته شوند، اشکالی ندارد.
آیا واقعا شعاردهندگان بهظاهر دغدغهمند، درکی از بحران و مشکلات اقتصادی، مالی، فقر، فلاکت و عقبماندگیهای دیگر جامعه دارند؟
اینکه بر طبل جنگ بکوبیم و شعارهای پوچ و بیمعنا بدهیم و بر ملت هزینه تحمیل کنیم، هنر نیست. این افراد در آمال خود غوطهورند و فکر مردم را نمیکنند و برایشان حتی اگر نصف دنیا هم کشته شوند، اهمیتی ندارد.
مجمع مدرسین چنین ادعاها و شعارهایی را درست نمیداند. سخن ما این است که اگر ناچار به جنگ هستیم، باید با عزت و همبستگی و همراهی همه مردم باشد. البته ما به دنبال صلح با عزت هستیم. این افرادی که این روزها با زبان تند به ما حرفهای ناگفتنی میزنند، ... متوجه نیستند که بیش از یک دهه تحریم چه بلایی سر کشور آورده است، شاید هم برایشان مهم نیست، همانطور که برای رسیدن به آمالشان کشته شدن نیمی از مردم جهان نیز مهم نیست.
اینان طرفدار رئیسجمهوری بودند که قطعنامههای علیه ایران را ورق پاره میدانست و امروز معلوم شد که این نادانیها چه بلایی بر سر کشور وارد کرده است.
7️⃣ منطق، نه هیاهو و توهین و اتهامزنی
ما در موضعگیریهای خود با تکیه بر ارزشهای دینی و واقعنگری به دنبال تحقق منافع ملی هستیم. اگر افراد یا گروههایی مواضع ما را نمیپسندند، به جای توهین، اتهامزنی، جنجال به پا کردن وهای و هوی، با ما وارد گفتوگو و مباحثه شوند.
مطمئن باشند اگر توانستند ما را قانع کنند، ما حرف خود را پس خواهیم گرفت. ولی مطمئن باشید با جنجالآفرینی و با حمله به دفتر مجمع و شعارنویسیهای مضحک، نمیتوانند موضع عقلانی، ارزشی و در راستای منافع ملی ما را تغییر دهند.
آنان براداران دینی ما هستند و مناسب است از روشهای دینی یعنی مجادله احسن برای پیشبرد دیدگاهایشان بهره ببرند. از تندروی و هتاکی دوری کنند. این روش اخلاقی و دینی نیست.
🌐https://t.me/majmaqomh