💠. پیش نیازِ حرکت در راه خدا چیست ⁉️
🔸. مرحوم علامه طهرانی در همان زمان شاه، برای جوانى كه به امور خلاف اشتغال دارد می فرمودند:
چه كسانى در راه خدا میتوانند حركت كنند؟
آيا حتماً حركت در راه خدا نياز به عمامه دارد و هر چه عمامه بزرگتر باشد شخص مقرّبتر است؟
آيا حركت در راه خدا نياز به ريش دارد و هر چه درازتر باشد بهتر است؟
آيا حركت در راه خدا حتماً اختصاص به اشتغال در رشتۀ خاص دارد؟
یا اینکه اینگونه نیست:
🔸. حركت در راه خدا قلب پاك میخواهد، خلوص میخواهد، صدق میخواهد، لوطى منشى میخواهد، تقوا میخواهد، گذشت میخواهد، اين مسائل براى حركت در راه خدا لازم است.
🎙. حضرت آیةالله حاج سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📋. #جلسات_پرسش_و_پاسخ طهران، مجلس 31
#هدایت #راه_خدا #سلوک #قلب #صدق
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸.🌸
🔶. بی احترامی در مکتب امام صادق ممنوع است
🔷در مکتب امام صادق احترام به مخالفین مطرح است. در کجا امام صادق به مخالفین و آنهایی که ضد خدا بودند جسارت می کرد؟
اگر امام جسارت می کرد که نمی آمدند با حضرت بحث کنند. وقتی که شاگردانش به بحث می پرداختند امام همیشه سفارش می کرد که باید احترام گذاشت.
🔹در قرآن می فرماید: «فَقولا لَه قَولاً لَیِّناً لَعَلَّهُ یَتَذَکَّرَ أو یَخشیٰ» [با فرعون با نرمی سخن بگوئید، شاید که متذکّر شود یا خشیّت یابد.] به فرعون هم نباید بد گفت و سبّ و فحش داد.
🔹این مکتب قرآن است. این مکتب امام صادق است. آن وقت ما دهانمان را باز می کنیم و هر چه از دهانمان در می آید نسبت می دهیم.
مکتب امام صادق، مکتبِ ادب و احترام و تعظیم است. مکتب شرف است. امام صادق با مکتب خودش در دل همه مردم دنیا اعم از مشرک و مومن نفوذ کرده است ... .
🔹آنهایی که راجع به امام صادق کتاب نوشته اند به ادب، حرّیت و آزادگی در مباحث علمیِ امام نگاه کردند.
🎙. آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📒. متن جلسات شرح حکمت متعالیه، ج 23، ص 38.
#دین #اسلام #ادب
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
💠4 ربیع الثانی ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی رضوان الله علیه
🔹. سرّ فضیلت زیارت آن حضرت
🔸میدانید اینکه در روایت آمده است: «كسى كه حضرت عبدالعظيم را زيارت كند گویا سيّدالشهداء علیه السلام را زیارت کرده است» علّتش چيست؟ بخاطر مسئلۂ ولايت است! آن ولايت امام عليه السلام در حضرت عبدالعظيم تجلّى كرده است.
🔸چرا درباره اینکه كسى ما را زيارت كند روايت نيامده است؟ چون ولایت در ما تجلّى نكرده است. مگر ولايت كشك و دوغ است كه بخواهد در هر جايى بيايد و به هر اعتبارى، معتبر شود!؟ نخير آقاجان! بايد متوجه شويم و بفهميم كه چه میگوییم و چگونه عمل میکنیم!؟
🔸حضرت عبدالعظيم عليه السلام خود را در ولايتِ امام هادى عليه السلام ذوب و فانى كرد؛ لذا آن حقيقتِ ولايت در نفس حضرت عبدالعظيم تجلّى كرد.
🎙. حضرت آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه.
🔊.بیانات #عیدغدیر 1425
#سلوک #ولایت #معرفت #فنا
@maktabe_vahy
🌺.🌸.🌺.🌸
⭕️. نقل میکنند یکوقت مرحوم آیة الله سید حسن مدرّس به یکی از کشورها، ظاهراً ترکیه رفته بود و اسناد مملکت را با خود برده بود. اسناد را در یکی از لُنگ های حمام ریخته بود. وقتی رسید، لُنگ را از زیر عبایش در آورد و باز کرد و اسناد را یکی یکی بیرون آورد. تعجب کردند و گفتند: «آقا سند را در لُنگ حمام میآورید!؟» گفت: «شما سند میخواهید، سند هم این است؛ اگر چرم میخواهید بدهم چند تا گوسفند برایتان بیاورند!» این آدم، آدم حُرّ است!
🔹به او گفتند: «چرا این قدر شجاع هستی؟! چرا هر حرفی را میزنی؟! چرا از رضا شاه و امثال ذلک نمیترسی؟!» با همان لسان اصفهانی گفت: «پول ندارم که ترسی داشته باشم دزد بیاید و ببرد. بعد هم یک شکم دارم که با ماست و نان، سیر میشود. مرگ و حیات هم به دست خدا است!»
🔹آن مدرّس با آن وضع به درد ملّت میخورد! حال متوجّه شدید! میبینید تفاوت از کجا است تا به کجا! آن مدرّس به درد ملّت میخورد و آن مدرّس رفتنش به مجلس برای خدا بود و آن مدرّس، کارش برای رضای خدا بود و خلوص او و سایر کارهایی که انجام میداد، میتوان گفت که برای خدا است!
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. جلسات پرسش و پاسخ، جلسه 5
#آزادگی #حریت #خدمت_به_خلق #سید_حسن_مدرس رحمه الله
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸
💠 علاقمندان به معارف اسلامی میتوانند جهت عضویت در صفحات "مکتب وحی" در شبکه های اجتماعی، به لینکهای زیر مراجعه نمایند 💠
Sound Cloud : https://soundcloud.com/maktabevahyorg
Instagram : https://www.instagram.com/maktabevahyorg
Twitter : https://twitter.com/maktabevahyorg
Aparat : https://www.aparat.com/maktabevahyorg
Youtube : https://www.youtube.com/c/maktabevahyorg1
Facebook : https://facebook.com/maktabevahyorg1
@maktabevahyorg
🌺..🌺..🌺..🌺
https://t.me/maktabevahyorg/20
💠 علاقمندان به معارف اسلامی میتوانند جهت عضویت در صفحات "مکتب وحی" در شبکه های اجتماعی، به لینکهای زیر مراجعه نمایند 💠
Sound Cloud : https://soundcloud.com/maktabevahyorg
Instagram : https://www.instagram.com/maktabevahyorg
Twitter : https://twitter.com/maktabevahyorg
Aparat : https://www.aparat.com/maktabevahyorg
Youtube : https://www.youtube.com/c/maktabevahyorg1
Facebook : https://facebook.com/maktabevahyorg1
تلگرام
@maktabevahyorg
___________________
@maktabe_vahy
🌺..🌺..🌺..🌺
💠. از خصوصیات نفس... 🌐
🔸. نفس احتياج به تذكّر هر روزه و ساعتى دارد، و گاهى اوقات نیاز به تذكر لحظهای دارد، كه يك دفعه میبینیم در تصميمی كه میخواهد بگيرد، چشمش به چيزى میافتد و تصميمش عوض میشود؛
🔸. يعنى نياز دارد به اينكه دائما متذكّر شود، مرتّب خودش را تغيير دهد، تا اينكه اين ملكات و صفات و خصوصيات تبديل به يك جايگاه برای او شود، يعنى ملکه بشود؛ غريزه بشود.
آن وقت ديگر خود به خود در آن مسير حركت میکند و ديگر اصلا خلافش متصوّر نمیشود.
🎙. حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره
🔉.#متن_متفرقات(#جلسات_سخنرانى_شهرستان ها) ص 49
#نفس #تذکر #توجه #تنبه
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸.🌸
🔶شیعۂ واقعی، امام معصوم را در اولویت همه امور قرار می دهد🔶
🔹[از آنجایی که علّامه مجلسی رحمه الله فقط در مسائل مربوط به علوم روایات متبحّر بوده و تسلّط کاملی بر مسائل فلسفی نداشته اند؛ علّامه طباطبایی رضوان الله علیه اقدام به نگارش تعلیقاتی بر کتاب بحارالانوار نمودند تا سطح علمیِ این کتاب در چاپ جدید خالی از ایراد باشد. ایشان این کار را تا جلد ششم ادامه دادند.]
🔸علّامه طهرانی رضوان الله علیه در این باره میفرمایند:
«ليكن به لحاظ يكى دو تعليقه اى كه صريحاً در آنجا نظر علّامه مجلسى را رد كردند، اين امر براى طبقه اى كه تا اين اندازه حاضر نبودند نظريّاتِ مجلسى، مورد ايراد واقع شود خوشايند نشد.
و متصدّى و مباشرِ طبع، بنا به الزاماتِ خارجيه، از ايشان تقاضا كرد كه در بعضى از مواضع، قدرى كوتاه تر بنويسند؛ و از بعضى از ايرادات صرف نظر كنند.
🔹علّامه حاضر نشدند؛ و فرمودند:
🔺در «مكتب شيعه» ارزش جعفر بن محمّد الصّادق از علّامه مجلسى بيشتر است؛ و زماني كه دائر شود به جهت بيانات و شروح علّامه مجلسى، ايراد عقلى و علمى بر حضرات معصومين عليهم السّلام وارد گردد، ما حاضر نيستيم آن حضرات را به مجلسى بفروشيم. و من از آنچه به نظر خود ــ در مواضع مقرّر ــ لازم مى دانم بنويسم يك كلمه كم نخواهم كرد.🔺
🔹 لذا بقيّه مجلّداتِ «بحار» بدون تعليقۂ علّامه طباطبائى طبع شد؛ و اين اثرِ نفيس، فاقدِ تعليقات علّامه گرديد.»
📚مهر تابان، ص 56
#مکتب_تشیع #حق_گرایی #عقل
@maktabe_vahy
🌸.🌺.🌸.🌺
⭕. [اسحاق کِندی] یکی از فیلسوفان عراق در زمان امام حسن عسکری علیه السلام بود. او تالیف کتابی پیرامون اثبات تناقض در قرآن را شروع کرده بود و دائما به نگارش آن مشغول بود. روزی یکی از شاگردان وی به خدمت امام علیه السلام شرفیاب شد.
🔹امام حسن عسکری علیه السلام به او فرمودند: "آیا در میان شما کسی نیست که استادتان را از تصمیمی که در مورد قرآن گرفته باز دارد؟” شاگرد کِندی گفت: ما شاگردان او هستیم، چگونه می توانیم در کارهای او دخالت کنیم و اعتراض نمائیم؟! امام علیه السلام فرمودند: "هر چه بگویم به او میرسانی؟" گفت : بله.
🔹امام علیه السلام فرمودند: "به نزد او برو، با او انس و الفت بگیر و یار و مددکار او باش. وقتی با هم مأنوس شدید به او بگو: «سؤالی برایم پیش آمده، اگر گوینده قرآن بیاید آیا امکان دارد که مراد و مقصودش از این کلمات قرآنی با آنچه که تو گمان کرده ای متفاوت باشد؟» حتماً او در جوابت خواهد گفت که : آری؛ امکان دارد. زیرا او مردی است که درباره چیزهایی که می شنود فکر می کند. پس از آن بگو: «در این صورت شاید گوینده قرآن معنا و مقصودی را در نظر داشته که تو آن را متوجه نشده ای!»
🔹آن مرد برگشت و با استاد خویش مأنوس شد، تا اینکه زمان ایراد سؤال فرا رسید. سؤالی که امام علیه السلام به او یاد داده بود را از کِندی پرسید. کندی گفت: "دوباره تکرار کن!" دوباره سوال را تکرار کرد. کِندی در فکر فرو رفت و متوجه شد که این احتمال از نظر عقلی و کلامی ایرادی ندارد.
🔹 رو به شاگردش کرد و گفت: "تو را قسم می دهم که به من بگویی این سوال را از کجا آورده ای؟" گفت: از خودم. استاد گفت: "ممکن نیست! از مثل تو این نوع سوال ها بر نمی آید! به من بگو از کجا آوردی؟" گفت: دستور امام حسن عسکری علیه السلام بوده است. کِندی گفت: "آری! الان جواب حق و سخن صدق را بر زبان آوردی! این مطالب جز از این خانه برون نمی آید."
🔹باری، اسحاق کندی آتشی فراهم آورد و همه کتاب خویش را که بر ضد قرآن نوشته بود به آتش کشید.
📚. مناقب ابن شهرآشوب، ج ،4 ص 457.
#ولایت #هدایت #قرآن
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺
💠. در زندگی سراسر امتحان و در سنجش عقاید و دیدگاهها چه چیزی را میزان قرار دهیم؟
🔸. زندگى انسان سراسر مملوّ است از امتحانات و حادثه ها و در اين امتحان ردّ و قبول فراوان. و ما بايد كاملًا هشيار و بيدار باشيم كه در اين معركه، صلاح را فداى فساد نسازيم و حقّ را به مسلخ با باطل نبريم.
🔸. و در مضمار سنجش عقايد از مولايمان على عليه السّلام پيروى كنيم كه فرمود:
لا يُعرَفُ الحَقُّ بأقدار بِالرِّجالِ اعرِفِ الحَقَّ تَعرِف أهلَه وَ اعْرِفِ الْبَاطِلَ تَعْرِف أهلَه.
«شخصيّت و شؤون افراد ميزان حقّانيّت كلام و رفتار آنان نيست. ابتداء حقّ را خوب بشناس تا بتوانى اهل و دنباله روان آن را بشناسى. و باطل را بشناس تا افراد باطل گرا بر تو معلوم گردند.»
🔸. در دفاع از مكتب، آنچه كه بايد هميشه نصب العين و محطّ بحث و نظر قرار گيرد فقط حقّ است نه پيروان آن و در هرجا كه بر پيروان، ايراد و اشكالى وارد آيد، به خاطر رعايت مصلحت از آن چشم نپوشيم و درنگذريم.
📝 حضرت آیة الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدس الله سرّه
📚. #افق_وحى، ص 682
#أمیرالمومنین علیه السلام #هدایت #حق #باطل
@maktabe_vahy
🔵..🔵..🔵..🔵
⭕️. انحصارگرائی !!!
🔹اشتباه ما این است که خودمان را بندۀ خدا میدانیم و دیگران را از عبودیت و بندگی خدا خارج میکنیم و آنها را آدم حساب نمیکنیم.
🔹میگوییم: «نماز و روزه و مسجد با ماست؛ دیگران از کجا آمده اند!»
نه آقا! خیلی ها از ما جلوترند. همین هایی که در خیابان هستند از ما جلوترند. وقتِ استجابت دعا میبینیم که چه بسا خدا از یک عمامه به سر نمیپذیرد اما از مردم عادی میپذیرد.
🎙. حضرت آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1438، جلسه 15.
#دین #توحید #تکبر #رحمت
@maktabe_vahy
🌸🌸🌸🌸
💠. گنهکار بی ادعا!
🔹خداوند با دل افراد کار دارد نه با ظاهر آنها، در دل چه خبر است و چه در افکار می گذرد؟
🔹بعضی افراد اهل گناه هستند ولی دلشان پاک است. اسم خدایی که می آید گریه می کنند و می گویند: «خدا که می داند چقدر کار ما خراب است!» اینگونه افراد خیلی جلوتر هستند از افرادی که یک عمرِ نوح را بدون دستور و بدون رعایت موازین تزکیه و تربیت، و بدون ارشاد و دستگیری و هدایت تحت اشرافِ فرد خبیر و استاد کامل به عبادت گذرانده اند.
🔹چون اَقَلَّاً در دل این گناهکار، صفایی باقی مانده است، اما در طرف دیگر اصلاً هیچی باقی نمانده است! برای این گنهکاران هنوز راهی در دل آنها با پروردگار وجود دارد و قلب آنها هنوز برای پذیرش دستور آماده است.
🎙. حضرت آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرَّه
🔊.#شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 155
#عبودیت #فقر #صدق #تکبر #انانیت
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
⭕. هميشه در طول تاريخ، نويسندگان و مورّخين بر اساس تخيّلات و براساس منافع و مصالحِ خود، حقايق را رقم میزدند. كم اتّفاق افتاده كه يك واقعه، آنچنان كه هست مطرح شود و يك شخصيّت، همانطور كه بوده است در معرضِ قضاوتِ افكار و وجدانها قرار بگيرد. همه اش قيچى میکردند؛ آنچه را كه نمیبایست نمیگفتند، آنچه را كه میبایست میگفتند.
🔹براى اينكه اين اسوه در ديدگاه مردم زيبا بنمايد، اين اسطوره در ديدگاه مردم به زيبانمايى و به جلوه نمايى بپردازد.
اگر قرار شود كه آن خصوصيّتِ ناقصه در كنار آن فضيلت، ذكر شود ديدگاهِ افراد نسبت به شخص تغيير میکند؛ ديگر كسى دنبال وی نمیرود، ديگر كسى حرف او را نمیشنود، ديگر آن ذهنيّتى كه بر اساس آن، بايد اطاعت كامل و اطاعت محض كرد به وجود نمیآید. ناچاريم بدیها را بپوشانيم و خوبیها را در معرض قرار دهيم تا افكار را اغفال كنيم و حقايق را از ديدگان ببنديم،
🔺و اين خيانت است!
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 96
#عقلانیت #حق_مداری #تاریخ_نگاری #شخصیت_سازی #مستندات
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
💠به دنبال امام حقیقی باشیم نه امام توهمی و تخیّلی!
🔸ما بايد براى امام شناسى و معرفت، به خصوصيات مراحل سير و سلوكِ امام برويم و با نهايت كنجكاوى، حقيقت و عقيده و صفات نفسيّه و افعال خارجيۀ وى را بسنجيم، و او را كَما كانَ و حَيثُ ما كانَ، اسوه و الگوى خود در جميع شئون قرار دهيم،
🔸 نه آنكه در تصوّر و خاطره ی خود امامى درست كنيم و سپس آن را تحميل بر امامِ موجود در خارج بنمائيم. آن دويّمى امام خارجى و واقعى نمى باشد. امامى است "پندارى و تخيّلى و وَهْمى".
🔸آنگاه اگر از او تبعيت كنيم، از امام حقيقى پيروى نكرده ايم، بلكه از امام تصوّرى خودمان، و در حقيقت از "خودمان" تبعيت نموده ايم، و چه بسا عمرى را به "نام امامت و ولايت" سپرى نموده باشيم، و فى الواقع از "نفس خود" تجاوز ننموده و تبعيّت از غير آن نكرده باشيم.
🔸در اين صورت عمرى "نفس پرست" بوده ايم، نه خدا پرست، و نه پيرو و تابع امامى كه خداوند براى ارشاد و هدايت ما به ما نشان داده است.
📝. علامه طهرانی رضوان اللَه علیه.
📚امام شناسی، ج 15، ص 290.
#امامت #نفس #خیالات #باطن
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
🔹حرفِ درویشان بدُزدد مردِ دُون
تا بخوانَد بر سلیمی زآن فسون/
کارِ مردان روشنیّ و گرمیَست
کارِ دُونان حیله و بی شرمیَست
#مولانا رحمه الله
#عرفان #علمای_ربانی #دنیا #تخیل #عقلانیت #ولایت
@maktabe_vahy
🌸🌸🌸🌸
🔶. از ما همه بیچارگی و عجز و نیاز است
🔹میگویند: (وقتی بعضی مسیرها را آسفالت میکردند برخی شرکتها با پیمانکار قرار میگذاشتند یک لیوان آب را که در ماشین میگذارند، هنگام حرکت روی آن آسفالت، نباید آن لیوان حرکت کند!) اینقدر باید جاده صاف و صیقلی باشد!
🔹خدا میگوید: «اینچنین جادهای برای شما درست میکنم؛ صاف و صیقلی! اصلاً ماشین خودش سُر بخورد، نیاز به گاز دادن نداشته باشید، بروی جلو اصلاً نفهمی از کجا خوردی!! این مهم است، که ندانی از کجا خوردی!»
امام زین العابدین علیه السلام در دعای خود میگویند: «ما هیچ هستیم، ما فقیریم، چیزی نداریم، خطاکاریم؛ خدایا خودت بیا و دست ما را بگیر و خودت علل و اسباب را آماده کن، خودت مُعدّات و شرایط را برای ما به وجود بیاور، ما دلمان میخواهد ولی جاهل هستیم، خطاکاریم، قدرت نداریم.»
🔹این برای این طرفِ قضیه، برای آن طرف هم به همین صورت است. یک وقت نیاییم به خدا بگوییم: من این کار را میکنم! مبادا اینچنین خطایی از ما سر بزند و بگوییم که: (ما میتوانیم، ما قدرت داریم، ما اراده داریم، ما میرویم) اگر از این خطاها سر بزند خدا میگوید: «حال که می گویی خودم می توانم، پس این افسار را بر سر خودت انداختم، برو حالا ببینیم که تا کجا میروی!»
🎙. حضرت آیت اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1435، جلسه 1
#عبودیت #فقر #عقلانیت #توحید #تکبر #انانیت
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
💠. مهمترین مسئله در سلوک و حرکت به سمت پروردگار ...⁉️
🔸. كسى كه نگران مَآلش نيست سالك نيست! انسان بايد نگران باشد، اما ترس از نرسيدن، خلافِ سلوك است. سالك كه ترس نبايد داشته باشد! میرویم ان شاءالله میرسیم، خدا اين رحمت و غفرانش را براى چه وقت گذاشته است؟ آیا اينقدر خدا را عاجز و ناتوان میدانیم؟! كه زورش نرسد [و فقط] يك نفر را به لقاء خودش برساند؛ چرا همه را نرساند؟ اين چه قانونى است كه حتماً بايد خدا بخواهد فقط يك نفر را برساند!!؟
🔸. لذا مهمّترين مسئلهای كه بزرگان در ارتباط با سالک فرمودهاند اين است كه رجاء و امید خودش را به خدا زياد كند؛ اين مسئله مهمّ است! که:
«خدايا اگر قرار است ما را امتحان كنى، از این امتحانْ صحيح بيرون بياور! خدايا اگر قرار است ما را مورد آزمايش قرار بدهى ما را از اين آزمايش ناجح و موفق بيرون بياور! خدايا اگر قرار است كسى را عذاب كنى ما را در زمرۀ آنها قرار مده!»
🔺اينها چيست؟ اینها رجاء و امید است.
🎙. حضرت آیة الله حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_دعاى_ابوحمزه_ثمالى، جلسه 8 رمضان 1422
#خوف #رجاء #سلوک #فهم #رحمت #نجات
@maktabe_vahy
💎..💎..💎..💎
🔶. خوشبینی و حُسنِ ظنِّ بیجا!
🔹حسن ظنِّ بىجا نسبت به یک شخص، يكى از بزرگترين آفتها برای سالك است. آفت بزرگي است و مانعِ او از وصول به بسيارى از درجات مىشود و مطالب بسیاری را از او سلب مىكند. انسان هميشه باید در حُسنِ ظنّش به افراد، جانب اعتدال را پيش بگيرد.
🔹همان طور كه پيغمبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «اگر صلاح بر اهل زمانى غلبه كرد آنگاه سوء ظنّ به افراد، خلاف است و اگر فساد بر اهل زمانى غلبه كرد حُسن ظنّ به افراد، خلاف است.»
ملاکی که این روایت ارائه میدهد این است که انسان بايد به درستی حسنِ ظنّ داشته باشد، نه به غلط.
🔹بعضىها هميشه مىخواهند با همان فكر ابتدائى با افراد برخورد كنند و بعد از آن مبانى را بر اساس آن قرار دهند؛ يعنى نه تنها ارتباط با افراد و حُسنِ ظنّى كه نسبت به آنها دارند در محدودۀ خاصّى تمام نمىشود بلکه مبنای خویش را بر اين اساس قرار مىدهند و مطالبى را بار مىكنند و مسائلِ مهمّى را در اختيار او قرار مىدهند. اينجا ديگر مسأله، مسألۀ حسن ظنّ نيست، اينجا باختن است و اينجا ابطال عمر و ابطال حيات است.
🔺صحيح نيست كه انسان نسبت به هر قضيّهاى يك نوع عمل كند.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. جلسات شرح حديث عنوان بصرى مجلس ۴۱
#حسن_ظن #خوشبینی #عکس_العمل #عقلانیت #اخلاق #عمل #محیط
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸.🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠. دیدگاه اولیای الهی در تبلیغ دین و تألیف کتاب
📼. حضرت آیت اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🎞.#شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 209، دقیقه 52:13.
#دین #عرفان #هدایت #اولیا #تبلیغ
@maktabe_vahy
✅. یَومَ یَفِرُّ المَرءُ مِن أخیه و أُمِّه و أبیه و... [روزی که انسان از برادر و مادر و پدر خویش فرار میکند...]
🔸. آن چیزی كه هميشه با انسان است، آن چيست؟
آن فعل و عمل انسان است! در خواب، بيدارى، مرض، عروسى، عزا و در قبر هم با انسان است. همه میروند، خاك هم میریزند، «و خداحافظِ شما و يك فاتحه هم بخوانيم!» ولى عمل میماند!
🔸. پيغمبر میفرماید: «به فكر آن باش، و الّا بقيه میروند.» بالاخره گریه برای یک ماه است و ديگر تمام میشود و زمانه مسئله را كم كم به نسيان میسپارد؛ مگر چقدر انسان ناراحتى میکند؟ حالا مادر و پدر و برادرش میمیرند؛ يك هفته، دو هفته، يك ماه، يك سال، نه ديگر تا آخر عمر!!
اما آن چیزی كه میماند، همان عمل است كه آن میماند، همان كارهايى است كه میماند، همان رفتارى است كه میماند، همان كردارى است كه میماند. در روز قيامت هم با انسان محشور میشود.
🔸. دارم به رفقا عرض میکنم و با خودم حديثِ نفس میکنم:
💎. در روز قيامت كسى به دنبال ما نیست! نه پدر ما به دنبال ماست، نه مادر، نه خواهر، نه برادر، نه شوهر، نه زن؛ هيچكس نيست! خودمان هستیم.
🎙. حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #مشهد، 25 رجب 1433
#فلاح #رستگاری #قبر #قیامت #دنیا #عمل #حق #باطل
@maktabe_vahy
💠.💠.💠.💠.💠
🔵. تمرین مواجهه با حق!
🔸مسئلۀ كيفيّت وقوف در برابر حقّ، مسئلۀ مهمى است. بارها بنده تذّكر دادهام تا مادامى كه ما اين مطلب را در وجود خود زنده نگه داريم شاداب در طريق هستيم و هر وقت احساس كرديم از مقابلۀ با حقّ میخواهیم فرار كنيم آن موقع به فكر بيفتيم كه چه بر سر ما دارد مى آيد!؟
🔸اين مطلب را بايد دائماً با خود تمرين كنيم. «تفكّرُ ساعةٍ خيرٌ مِن عبادةِ سبعين سنة؛ (یک ساعت تفکر از هفتاد سال عبادت بهتر است) يعنى هميشه انسان باید موقعيّت نفسانىِ خود را در قبال حقائق بررسى كند و ببيند كه چقدر میتواند در ارتباط با حقّ پذيرش داشته باشد.
اگر چه واقع نشده باشد، ولی خودش را در آن واقعيّت قرار دهد و جاى ديگران بگذارد؛ و در عالم تخيّل، خودش را در يك واقعه قرار دهد.
🔺...چون تمام اين مسائل برگشتش به كيفيّتِ تصميم گيرىِ نفس است.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. جلسات شرح حديث عنوان بصرى مجلس 88
#حق_پذیری #تهذیب_نفس #مراقبه #تخیل #محیط
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸.🌸