#یادداشت
🔰افزایش افسارگسیخته تورم با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی /آیا این گزاره درست است؟
🔸با گذشت بیش از سه سال از تولد ارز ۴۲۰۰ تومانی در مصوبه هیئت دولت در ۲۰ فروردین ۹۷ و آسیبهای وارده آن به اقتصاد کشور از جمله ایجاد رانت و افزایش فساد در واردات، خروج سرمایه از کشور و تضعیف تولید و ... کمتر کارشناسی است که به اشتباه بودن مسیر طی شده ارزی و فسادزا بودن ارز چند نرخی اذعان نکند اما آنچه که کارشناسان را به دو دسته موافق و مخالف حذف ارز ترجیحی تبدیل کرده است تبعات ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ در این بحران اقتصادی است.
🔰آیا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث تورم می شود؟
🔸در حال حاضر به کالاهای محدودی ارز تعلق میگیرد. به عنوان مثال کنجاله سویا مشمول دریافت ارز است. کنجاله سویا با توجه به این که خوراک دام و طیور است، حذف ارز آن میتواند چالشهای بیشتری را نسبت به کالاهای دیگر به دنبال داشته باشد. جو، ذرت و چند کالای اساسی دیگر هم ارز دریافت میکنند . با توجه به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی به چند قلم کالای محدود تخصیص داده میشود حذف آن هم باعث گرانی همان اقلام و همچنین کالاها و خدمات وابسته به آن اقلام میشود. به عنوان مثال حذف ارز کنجاله سویا بر روی قیمت گوشت، تخم مرغ و لبنیات هم تاثیر میگذارد. پیشبینی میشود این گرانیها باعث ایجاد تورم ۶ تا ۸ درصدی شود.
🔰آیا کاهش واردات ناشی از حذف تخصیص ارز باعث ایجاد تورم میشود؟
🔸بدیهی است اختلال در زنجیره عرضه میتواند گرانی را به دنبال داشته باشد اما بخش قابل توجهی از این کاهش، کوتاه شدن دست رانت خواران و شرکتهایی است که از این رانت بینظیر حداکثر استفاده را کردند و سود کلانی را به جیب زدند. واردات با ارز ترجیحی به حدی برای واردکنندگان جذابیت دارد که به عنوان مثال تعداد شرکتهای فعال در واردات نهادههای دامی از زمان تخصیص این ارز به این حوزه از مرز ۴۰۰ شرکت گذشته است. این در حالی است که شرکتهای فعال در این حوزه تا پیش از این به ۱۵ عدد نمیرسید. کاهش واردات واقعی هم با ورود دولت میتواند جبران شود.
🔰حذف ارز از کالاهایی مانند گوشت و برنج چه نتیجه ای را به دنبال داشت؟
🔸همانطور که پیش از این اشاره شد در حال حاضر اقلام خاصی هستند که ارز میگیرند. اقلامی مانند گوشت و برنج دیگر مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی نیستند. با حذف ارز از این اقلام با وجود اینکه عدهای اعتقاد داشتند این تصمیم باعث کمبود شدید یا افزایش بیسابقه قیمت این دست
اقلام شود، اما حذف ارز دولتی این اقلام گرچه قیمت آنها را افزایش داد، اما این گرانیهای موقت و البته به مراتب کمتر از پیشبینیهای انجام شده، در ادامه منجر به ثبات قیمت آنها با توجه به رشد تولید داخل و کوتاه شدن دست رانتخواران خواهد شد. ضمن اینکه فراموش نمیکنیم واردات گسترده گوشت با نرخ دولتی در سال ۹۷ نه صفهای گوشت را کوتاه کرد و نه قیمتها را کاهش داد.
🔰سیاست های جایگزین ارز ۴۲۰۰ تومانی
🔸تخصیص یارانه به صورت ارز دولتی به ابتدای زنجیره، علاوه بر ایجاد رانت و فساد، مشکلات دیگری را هم در پی خواهد داشت. به عنوان مثال دهکهای با درآمد بالا به دلیل مصرف بیشتر بهرهمندی بیشتری از این یارانه خواهند داشت. راهکار، انتقال این یارانه به انتهای زنجیره و تخصیص به صورت مستقیم به خود مردم است که باعث میشود این یارانه به صورت مساوی بین مردم تقسیم شود. به عنوان مثال یارانه ارزی دارو به بیمهها منتقل شود و ارز کالاهای اساسی به صورت یارانه نقدی یا کارت اعتباری خرید به مردم پرداخت شود.
💬اگرچه امکان دارد حذف ارز دولتی در ابتدا مشکلاتی را به وجود بیاورد اما تورم افسار گسیخته را به دنبال نخواهد داشت و صرفا یکبار باعث گرانی خواهد شد.
#فساد_فی_الارز
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ رئیسی از همه دستگاههای مرتبط راه حلی برای خشکسالی خواست
🔹ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری با اشاره به مشکلات آبی کشور گفت: رسیدگی به مشکل کم آبی صرفاً به وزارت نیرو منحصر نمیشود و همه دستگاههای مرتبط، وظیفه دارند در مشورت با جوامع دانشگاهی راه حل ملی برای خشکسالی بیابند.
🔹رئیسی تغییر الگوی کشت را یکی از راههای مواجهه با کمآبی دانست و افزود: باید متناسب با اقلیم و داشتههای منابع آبی برای کشت محصولات اقدام شود و آموزش مورد نیاز نیز به کشاورزان ارایه شود.
🖋 آقای رئیسی مسئول اصلی حل این مشکل را وزارت نیرو میداند با این حال کارشناسان حوزه آب وزارت نیرو و نگاه این دستگاه به آب را جزء اصلی مشکل میدانند. کارشناسان حوزه آب با ارائه مستندات قوی نشان دادهاند که ایران مشکل "کم آبی" ندارد بلکه مشکل "مدیریت غلط آب" است. این مدیریت غلط باعث شده است که به جای صرف هزینه در بخش آبخیزداری و حرکت به سمت مدیریت زیرسطحی متناسب با اقلیم کشور، سعی در حل مشکل آب با رویکرد صرفاً سازهای و افراط در ساخت سدهای بتنی بزرگ داشته است. در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ بودجهای برای آبخیزداری و آبخوانداری مراتع و بیابانها در نظر گرفته نشده است.
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
#وزارت_نیرو
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ ذخایر صادرکنندگان بزرگ گندم به پایینترین سطح در ۹ سال اخیر رسید
🔹شورای بین المللی غلات با بیان اینکه ذخایر جهانی گندم روند کاهشی دارد تاکید کرد که ذخایر صادرکنندگان بزرگ بین المللی به پایین ترین سطح خود در ۹ سال گذشته رسیده است. خبرگزاری بلومبرگ دیروز گزارش داد که قیمت مواد غذایی به بالاترین سطح خود در ده سال گذشته رسیده است.
🔹شاخص ردیابی مواد غذایی گندم و روغنهای گیاهی سازمان ملل در ماه گذشته به بالاترین حد خود در یک دهه جدید رسید، زیرا آب و هوای بد، افزایش هزینههای حمل و نقل و کمبود نیروی کار باعث افزایش قیمتها شد.
🔹قیمت کالاهای کشاورزی همچنان در حال افزایش بوده اما سرعت آن کاهش یاقته است. به طوری که شاخص قیمتها در نیمه اول سال حدود ۲۰ درصد افزایش یافت، اما از آن زمان تاکنون تنها ۶ درصد رشد داشته است.
🔹بلومبرگ" به نقل از گزارش "استراتژی سبزها" در فرانسه نوشت: ما معتقدیم که افزایش قیمت گندم در اروپا متوقف خواهد شد و ممکن است در کوتاه مدت حتی تا حدودی کاهش یابد.
🔹قیمت جهانی مواد غذایی در ماه اکتبر برای سومین ماه متوالی افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در ده سال اخیر رسید که ناشی از افزایش قیمت غلات و روغنهای گیاهی بود.
🔹بهبود جهان از همه گیری کرونا منجر به افزایش قیمت انرژی، مواد معدنی و مواد غذایی شده است. این امر درآمد صادرکنندگان عمده کالا را افزایش و در عین حال کشورهایی را که عمده مواد خام را از خارج خریداری می کنند، را تحت تأثیر قرار داد.
🔹بلومبرگ اکونومیکس در گزارش قبلی تخمین زده بود که در سال ۲۰۲۱، ۵۵۰ میلیارد دلار از واردکنندگان به صادرکنندگان منتقل میشود که تقریباً دو برابر انتقال معکوس ۲۸۰ میلیارد دلاری در سال گذشته بود. به طور مطلق، روسیه بیشترین سود را خواهد برد و صادرات خالص آن در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۱۲۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. پس از آن استرالیا و برزیل هر یک با سود بیش از ۵۰ میلیارد دلار قرار دارند. صادرات خالص چین حدود ۲۱۸ میلیارد دلار کاهش مییابد که بسیار بیشتر از ارقام حدود ۵۵ میلیارد دلاری کشورهای بعدی یعنی هند و ژاپن است.
🔹صادرات آمریکا نیز به میزان ۲۲ میلیارد دلار کاهش می یابد که در مقایسه با تولید اقتصادی سالانه ۲۱ تریلیون دلاری آن، رقم ناچیزی است.
🔹طبق داده های قبلی سازمان ملل، قیمت مواد غذایی در سراسر جهان در ۱۳ ماه گذشته افزایش یافته و به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۱ نزدیک شده است./ بلومبرگ
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ بحران امروز زاینده رود؛ علتها و راهکارها
🔰 مصاحبه اختصاصی واحد امنیت غذایی مصاف با مهندس حمید سینی ساز کارشناس حوزه سیاستگذاری آب پیرامون مسائل آب زاینده رود و راهکارهای موجود برای رفع مشکلات آب در فلات مرکزی ایران
🟢 بخش اول
🔹 سوال: سرچشمه مشکلات فعلی آب در استان اصفهان و استانهای همجوار آن را چه میدانید؟
▪️ مشکلات آبی حوضه آبریز زایندهرود که از جهات زیادی با آنچه تابستان در خوزستان اتفاق افتاد، مشابهت دارد، ریشه در تلنبار شدن تدریجی سوءمدیریتها و اساساً فهم نادرست مفهوم توسعه اقتصادی در کشور دارد که طی چند دهه رخ داده است. نگاه مسئولین متولی در استانهای واقع در حوضه زایندهروز به مقوله توسعه و مدیریت آب، نگاهی توأم با رقابتهای کوتاهمدت سیاسی و سهمخواهی حداکثری از منابع مشترک است که در آن جامعنگری و تحلیل آینده جایی ندارد.
بهطور مثال برای مقامات و مسئولین استانی، کلنگزنی و افتتاح یک واحد جدید صنعتی، معدنی، نیروگاهی، پالایشگاهی، پتروشیمیایی، کشاورزی، گردشگری بهواسطه تاثیر آن در رسانه و اذهان مردم منطقه از عملکرد آنان و تضمین انتخاب و رأیآوری مجدد آنان در مناصب حاکمیتی، اهمیت و اولویت بیشتری دارد تا تأمل درباره نحوه تأمین منابع لازم از جمله آب، برای تداوم فعالیت آن واحد و یا تأثیری که جانمایی غلط چنین واحدهایی میتواند در تغییر آمایش جمعیتی و مهاجرت در کشور برجا گذارد.
حتی شاید رقابت سیاسی موجود میان مقامات استانها با یکدیگر سبب شود تا واحدهای یادشده با عجله هرچه بیشتر صرفاً برای تصاحب سهم بزرگتری از منابع مشترک میان دو یا سه استان اجرایی شود. تصویب هر کدام از این پروژهها برای مقامات پیگیر آن نوعی افتخار و نشانه لیاقت مدیریتی و برای مقامات استانهای همجوار اما مشترک در منابع، نوعی شکست و نشانه عدم کفایت اجرایی و موجب برافروخته شدن انگیزه تصویب طرحهای مشابه و بزرگتر است.
🔹 سوال: آیا جاری شدن آب در زاینده رود را با توجه به وضعیت فعلی امکان پذیر میدانید؟
▪️مادامی که زایندهرود بهمثابه طنابِ مسابقهی طنابکشی سیاسیون باشد، امیدی به باقی ماندن آبی جهت جاری شدن در این رودخانه نمیتوان داشت. مگر آن که یا بارشهای بسیار فراتر از حد نرمال در کشور اتفاق بیفتد (و هر سال بیشتر و بیشتر هم بشود) یا رویکرد غلطی که پیشتر تشریح شد، در مسئولین اصلاح شود.
ادامه دارد...
#آب_هست_اما_ول_است
#بحران_مدیریت_آب
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ بحران امروز زاینده رود؛ علتها و راهکارها
🔰 مصاحبه اختصاصی واحد امنیت غذایی مصاف با مهندس حمید سینی ساز کارشناس حوزه سیاستگذاری آب پیرامون مسائل آب زاینده رود و راهکارهای موجود برای رفع مشکلات آب در فلات مرکزی ایران
🟢 بخش دوم
🔹 سوال: راهکار حل مشکلات آبی در استان اصفهان و بخش مرکزی ایران چیست؟
🔹از نظر بنده، سه اشتباه سیاستگذارانه تاریخی در شکلگیری وضعیت کنونی بیشترین تاثیر را داشتهاند و تنها زمانی که درصدد جبران آنها اقدام شود، میتوان نسبت به بهبود مشکلات آب در ایران، بهویژه در فلات مرکزی کشور امید داشت. اولین اشتباه تغییر مدیریت کلان منابع طبیعی کشور از مدیریت بومی و مردمی به مدیریت تمرکزگرا و تصدگرایانهی دولتی در جریان اصلاحات ارضی بود که موجب از بین رفتن دغدغه مردم در صیانت و حفاظت از منابع پایه و تبدیل آن به رقابت میان آنان در بهرهبرداری هرچه بیشتر و هرچه سریعتر شد. منطق نهچندان قوی حاکمیتی در اعطای مجوزهای قانونی بهرهبرداری از این منابع در کنار برخوردهای حاکمیت با افرادی که برچسب بهرهبردار غیرمجاز بدانها زده بود، انگیزه تقابلجویی را تشدید کرد.
🔹اشتباه راهبردی دوم احداث صنایع بزرگ، بهویژه صنایع آببر در فلات مرکزی کشور با اتکا به منابع آبی سطحی و زیرزمینی منطقه در وهله نخست و در ادامه با دوپینگ انتقال آب از مناطق دیگر بود که موجب شد موجی از مهاجرتها از اقصینقاط کشور به فلات مرکزی اتفاق بیفتد. جمعیت مهاجرتیافته نیاز به اسکان، زیرساختهای زندگی، تامین غذا و از همه مهمتر تداوم توسعه اقتصادی دارد. از اینرو بهسرعت توازن مصارف میان آببران قدیم و جدید در مناطق بههم خورده و حتی حجم آب طرحهای انتقال آب نیز جوابگو نمیشود و نیاز به تعریف طرحهای انتقال بعدی و بعدی خواهد بود. در حقیقت با افتتاح اولین صنایع بزرگ و آببر در فلات مرکز کشور (نظیر دو صنعت بزرگ فولادی استان اصفهان) کشور وارد یک دور باطل «مهاجرت بیشتر-دستاندازی بیشتر به منابع آب» شد که تا امروز ادامه داشته است.
🔹و در نهایت اشتباه راهبردی سوم، تغییر دادن حدود و مرزهای تقسیمات مدیریت منابع آب در کشور از پهنهها و مرزهای منطبق بر حوضههای آبریز به مرزهای استانی و تقسیمات سیاسی کشور بود که در اواخر دهه هشتاد اتفاق افتاد. دقیقا مشابه اصلاحات ارضی که تقابل و رقابت منفی میان مردم و حاکمیت ایجاد کرد، تغییر تقسیمات مدیریت منابع آب به استانی، موجب ایجاد تقابل و رقابت منفی، اینبار میان مسئولین کشور با یکدیگر شد که توضیحات بیشتر آن را در ابتدای صحبت عرض کردم.
🔹به اعتقاد بنده اکنون که اوضاع اجتماعی در حوضه آبریز زایندهرود اصلا مناسب نیست، وقت آن رسیده که تصمیمات مهم و اساسی برداشته شده و تن بیمار کشور در اوضاع و احوال آبی را جراحی نمود. هرچند که این جراحی درد هم به همراه داشته باشد. اگر از حقیر بپرسید راهکار حل مشکل چیست، بنده عرض میکنم راهکار در جبران این سه اشتباه تاریخی یعنی انتقال صنایع آببر به حاشیه سواحل، بازگشت تقسیمات مدیریت آب در کشور به مدیریت بر مبنای تقسیمات حوضه آبریز در عین واگذاری امور تصدیگرایانه به مردم و نمایندگان مردمی است.
#آب_هست_اما_ول_است
#بحران_مدیریت_آب
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ کاهش ۵۰ درصدی هزینه برداشت پنبه با روش مکانیزه
🔹ابراهیم هزار جریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی به ورود چهار کمباین برداشت پنبه به مزارع در سال جاری اشاره کرد و گفت: با ورود این چهار کمباین، برداشت وش پنبه سرعت گرفته است.
🔹وی کاهش ۵۰ درصدی هزینه برداشت و هزینه کارگری، کاهش ضایعات و افزایش کیفت پنبه برداشت شده را از مزیت های برداشت مکانیزه برشمرد.
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ صادرات ۷۰ هزارتن سیبزمینی از استان همدان
🔹 حسین فضلی مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از صادرات ۷۰ هزار تن از سیب زمینی این استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد.
🔹همدان به عنوان یکی از قطبهای تولید سیبزمینی کشور است که یک پنجم از این محصول را تولید میکند. تولید این محصول در استان همدان به ۹۰۰ هزار تن میرسد.
🔹سیب زمینی استان همدان به ارمنستان ،پاکستان، آذربایجان، ازبکستان، افغانستان و عراق و بخشی نیز به روسیه صادر میشود
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ آذربایجان شرقی؛ بزرگترین صادر کننده خرما بدون حتی یک نخل
🔹 استان آذربایجان شرقی بدون داشتن حتی یک نخل بزرگترین صادر کننده خرما در ایران است. این محصول به کشورهای روسیه، ترکیه، ارمنستان، گرجستان، اروپا به خصوص کشور آلمان صادر میشود.
🔹ایاز برنو، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: محصول خرما از ۵ استان فارس، بوشهر، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به استان آذربایجان شرقی وارد میشود.
🔹 وی با اشاره به صادرات بیش از ۲۰ هزار تنی خرما از استان آذربایجان شرقی اشاره کرده و گفت: در حال حاضر ۱۵ واحد فرآوری و بسته بندی خرما در شبستر، آذرشهر، اسکو، بستان آباد و تبریز وجود دارد که تعداد واحدهای فرآوری در تبریز بسیار است.
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ علاوه بر خودکفایی در تولید جو میتوانیم صادرات داشته باشیم
🔹بنابر مدلهای کارشناسی کشاورزی، کارشناسان این حوزه ثابت کردهاند که میتوان با همین مقدار از زمین کشاورزی تحت کشت جو میتوان تولید را از ۳.۲ میلیون تن به ۶.۴ میلیون تن که سطح بهینه آن است رساند. پتانسیل تولید این محصول در کشور ۸.۳ میلیون تن است.
🔹مدیریت صحیح مزرعه، مدیریت صحیح آب و استفاده اصولی از عوامل بالا برنده بهرهوری مثل کود و آفتکشها میتواند موجب افزایش بهرهوری کشاورزی شود.
#کاهش_خلاء_عملکرد
#خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ احتمال افزایش ۲۰ درصدی قیمت نان در انگلستان
🔹 به گزارش دیلی ریپورت به نقل از نشریه میرور قیمت جهانی گندم از سال گذشته ۲۶.۷ درصد افزایش داشته است. همچنین در این میان قیمت گاز و گازوئیل در انگلستان نیز افزایش داشته است و کمبود راننده برای حملونقل نیز مزید بر علت شده است. این مسائل موجب شده است تا کارشناسان افزایش ۲۰ درصدی قیمت نان را محتمل بدانند.
🔹 افزایش قیمت گندم بر قیمت پاستا و ماکارونی نیز اثر خود را گذاشته و موجب افزایش قیمت این محصولات نیز شده است.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ صنایع آببر فلات مرکزی ایران؛ به نام اشتغال مردم به کام مسئولین
🔹 یکی از مشکلات آبی کشور، احداث صنایع آببری چون فولاد در نقاط کویری است. بیشتر مسئولین و نمایندگان مردمی برای شوآف و رای گرفتن و خودنمایی صنایع آب بر و سنگین را به اسم ایجاد اشتغال به استانهای مرکزی ایران آوردند با این حال بسیاری از نیروهای این صنایع بومی نیستند و در عین حال وجود این صنایع باعث تشدید تنشهای آبی در آن منطقه شده است.
#بحران_مدیریت_آب
#محاکمه_مسئولین_ناکارآمد
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مزرعه آناناس
🔹 این گیاه بومی منطقهای میان برزیل و پاراگوئه است و مردمان آمریکای لاتین از دیرباز به کشت این گیاه اقدام میکردند.
🔹کریستف کلمب اولین اروپایی بود که این میوه را دید. پس از ورود این میوه از قاره آمریکا، اسم این میوه را "میوه استعمار" گذاشتند.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ پیشبینی تشدید خشکسالی در جهان
🔹راشل مکدانل، معاون مدیر کل موسسه بین المللی مدیریت آب CGIAR، طی یادداشتی در نشنال نیوز نوشت: " امسال شرایط به گونهای است که تقریبا در همه نقاط جهان شاهد بروز خشکسالیهای سنگین بودهایم"
🔹گزارش جدید یک واحد بین دولتی سازمان ملل متحد در موضوع تغییرات آب و هوایی به ارائه اسناد علمی درباره تغییرات طی ۵۰ سال گذشته پرداخته و پیشبینی کرده که خشکسالی در بسیاری از نقاط جهان تشدید خواهد شد.
🖋 اقلیم ایران از دیرباز در دورههای مختلف دچار خشکسالی بوده است و تا پیش همین چند دهه پیش صادر کننده محصولات کشاورزی بوده است لذا بازگشت به اصول حفظ و حراست از آب که ایرانیان طی هزاران سال به آن اهتمام ورزیدهاند امروز به شدت حس میشود. جدای از این تشدید خشکسالیها در جهان هشدار افزایش مجدد قیمت مواد غذایی در جهان و ثبت رکوردهای افزایشی را به کشورهای وارد کننده غذا نظیر ایران میدهد لذا مدیریت صحیح آب با هدف خودکفایی در کشاورزی بیش از پیش حس میشود.
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
#امنیت_غذایی
#خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ ضرب الاجل پس از ایجاد بحران
🔹 دولت جدید که وارث مشکلات آبی از دولتهای پیش از خود است با تعیین ضربالاجل سه ساله قصد دارد منبع آبی دیگری به جز منابع آب شیرین را برای صنایع فولاد فلات مرکزی ایران پیدا کند. در واقع اساسا قرارگیری صنایع آببر در وسط کویر مرکزی ایران کاری اشتباه بوده است و هر چه میگذرد نتایج این اشتباه بیشتر نمود پیدا میکند.
🔹 وزیر نیرو به این صنایع ۲ تا ۳ سال زمان داده است تا منابع آبی غیر متعارف برای نیاز آبی خود پیدا کنند.
🔹 این منابع آبی نامتعارف میتواند پساب، آب ژرف و آبهای منتقل شده از دریا باشد.
#بحران_مدیریت_آب
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ وظیفه نظارت بر کالاهای اساسی به وزارت جهاد کشاورزی تحویل داده شد
🔹 با ابلاغ محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهوری مسئولیت بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و خوراکی های موضوع قانون انتزاع به طور کامل در اختیار وزارت جهادکشاورزی قرار گرفت.
🔹در متن این نامه آمده است: بند (۱) تصمیمات جلسه بیست و دوم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در تاریخ ۱۸ آبان ۱۴۰۰ که به تایید ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران رسیده است به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ میگردد؛
«از تاریخ ابلاغ این مصوبه، مسئولیت بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و خوراکیهای موضوع قانون انتزاع، به صورت کامل در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است. وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است کلیه پرسنل، امکانات و اعتبارات مربوط به این حوزه را در اسرع وقت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل نماید. فعالیتهای مربوط به بازرسی و نظارت اتاق اصناف در این حوزه نیز با اعلام کتبی وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف به هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود. سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان موظف است در این موارد تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی را مبنای عمل قرار داده و گزارشات تخلف این حوزه را برای اعمال تعزیر به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال کند.
سازمان بسیج مستضعفین مطابق تفاهمنامه منعقده موظف است با هماهنگی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولید کنندگان و تحت مدیریت وزارت جهاد کشاورزی نسبت به انجام نظارت و کنترل قیمتهای اقلام کالاهای اساسی و خوراکی موضوع قانون انتزاع اقدام کند.»
#قانون_تمرکز
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ ۱.۴ میلیارد نفر از جمعیت جهان در بخش کشاورزی شاغل هستند
🔹از ۷ میلیارد جمعیت کره زمین، تقریبا هر کدام چه شغلی دارند؟
۱.۹ میلیارد نفر = افراد زیر ۱۵ سال (خارج از بازه سن کار)
▪️۱.۷ میلیارد نفر = شاغل در بخش خدمات
▪️۱.۴ میلیارد نفر = شاغل در بخش کشاورزی
▪️۰.۸ میلیارد نفر = شاغل در بخش صنعت
▪️۰.۵۷۷ میلیارد نفر = پیرتر از ۶۴ سال (خارج از بازه سن کار)
▪️۰.۴۳ میلیارد نفر = بیکار
▪️۰.۴ میلیارد نفر = شاغل در مشاغل کارمندی
🖋 در ایران ۲۵ درصد از شاغلین از بخش کشاورزی ارتزاق میکنند و تهدید این بخش از اشتغال کشور از طریق مدیریت اشتباه آب، مدیریت غلط منابع طبیعی، کشاورزی و دامپروری موجب به خطر افتادن امنیت اجتماعی کل کشور خواهد شد.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
🔰گفتگوی کارشناسی واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف با موضوع مشکلات آب کشور؛ گره آبی کشور با کدام دیدگاه باز میشود؟
👤مهمان گفتگوی این هفته: مهندس حمید سینیساز کارشناس حکمرانی آب سهشنبه ۹ آذر ماه ۱۴۰۰ راس ساعت ۲۱
📢لایو زنده در صفحه اینستاگرام واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🌐 http://instagram.com/masaf.foods
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ تفاوت در نگاه
🔹 در تصویر دو منوی غذای از پروازهای فرست کلاس ایرانایر و ایرفرانس به نمایش درآمده است مشخص است هر دو غذاهای با کیفیتی هستند. با این حال شرکت هواپیمای فرانسوی با گنجاندن پنیر فرانسوی در منوی خود سعی در گسترش فرهنگ خود و حمایت از تولید داخل دارد ولی منوی هواپیمایی ایرانی کاملا خارجی است.
🔹 میتوان با یک تصمیم ساده نظیر گنجاندن پسته ایرانی یا دسرهای زعفرانی در منوی پروازهای بین المللی، هم تولید با کیفیت داخلی را تبلیغ کرد و هم کاری فرهنگی انجام داد.
#دیپلماسی_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
👤 توییت استاد #رائفی_پور درباره #کاوه_مدنی (#کاوه_وطن_فروش) :
همه ما داغدار شهادت سردار سلیمانی عزیز ، توسط پهبادهای امریکاییهستیم
اگر بدانید یک ایرانی پیمانکار و مشاور نیروی هوایی تروریست امریکا است چه حسی به او خواهید داشت؟
بله #کاوه_مدنی وطن فروش در چندین پروژه کارگزار ارتش تروریست آمریکا بوده است
برای نمونه #کاوه_وطن_فروش در رزومه هایی که به زبان انگلیسی می نوشته با افتخار از انجام پروژه 125 هزار دلاری خود که با هدف توسعه ظرفیت پایگاه هوایی ایلسون نیروی هوایی ارتش آمریکا در آلاسکا است یاد می کرده است
این پایگاه هوایی مسئول عملیات برون مرزی در خاورمیانه و جنوب شرق آسیاست
سفارش دهنده این پروژه به کاوه مدنی وطن فروش، مقرّ یگان تحقیقات نیروی هوایی ارتش آمریکا (AFOSR) مستقر در دانشگاه فیربنکس آلاسکا است. مقرّی که پروژه های مهم دیگری مانند سلاح جنگ اقلیمی و زیست محیطی هارپ HAARP را ایجاد کرده و مسئول بروزرسانی سالانه آن است.
🌐 bit.ly/2QJU66B
✅ کانال مصاف
@Masaf
👤 توییت استاد #رائفی_پور درباره #کاوه_مدنی (#کاوه_وطن_فروش) :
#کاوه_مدنی در سال 2014 در حاشیه نشستی که مراد موشه طاهباز (بزودی در باره او بیشتر خواهم گفت)در دانشگاه امنیتی سوآز برگزار کرد.
با معرفی طاهباز با یکی از افسران ارشد امنیتی میز ایران در وزارت خارجه انگلستان ملاقات و همکاری او با وزارت خارجه انگلستان و MI6 آغاز میشود
ملاقات و تماس های کاوه مدنی (بخوانید #کاوه_وطن_فروش) با افسر وزارت خارجه انگلیس در تهران حتی در زمان تصدی معاونت سازمان محیط زیست نیز ادامه پیدا کرده!
و جالب اینکه ملاحظات حفاظتی این ملاقات ها از طرف افسر امنیتی به شدت مراعات می شده است.
بعداز انتصاب کاوه مدنی به معاونت سازمان محیط زیست ، وی مأموریت می یابد در جلسه محرمانه در میز ایرانِ وزارت خارجه انگلیس، ریز و درشت وضعیت محیط زیست ایران و سیاستگذاری مربوط به آن را به عناصر اصلی اربابانش در سرویس انگلستان ارائه دهد.
سایر مأموریت های #کاوه_وطن_فروش برای انگلیس:
- معرفی و در اختیار گذاشتن شبکه عوامل محیط زیستی خود در ایران به انگلستان.
- راهبردنویسی برای MI6 در موضوع چالش های محیط زیستی و آب ایران.
- ارائه اطلاعات در مورد سیاستگذاری ها و تصمیمات ایران در حوزه محیط زیست.
ادامه دارد...
🌐 http://bit.ly/2PUFEIt
✅ کانال مصاف
@Masaf
⭕️ عملیات اطلاعاتی چین در مقابل چشمان بسته آمریکا
🔹 در سال ۲۰۲۰ سازمان FBI اعلام کرد که هر ۱۰ ساعت یک پرونده جدید ضدجاسوسی مربوط به چین باز میشود. در ۱۰ سال گذشته جاسوسی اقتصادی چین در آمریکا ۱۳ برابر شده است.
🔹 چین در سالهای گذشته در بسیاری از زمینههای علمی از آمریکا جاسوسی کرده است و البته بخش کشاورزی نیز از این جاسوسیها بی نصیب نمانده است. پس از لو رفتن چند جاسوس چینی که بذرهای گیاهان را از طریق پست و چمدانهای خود حمل میکردند آمریکا نسبت به این مساله حساس شد و متوجه شد که سیستم اطلاعاتی این کشور در خواب عمیقی به سر برده است.
🔹 چین همواره به دنبال تکنولوژی تولید بذر بوده است و پس از آنکه در سال ۲۰۰۸ بخش بزرگی از سهام یک شرکت تولید کننده بذر به نام Syngeta را خریداری کرد، دروازه علم بذر تا حد زیادی به روی این کشور باز شد. با این حال چین با ولع بیشتری برای بدست آوردن تکنولوژی بالای تولید بذر تلاش میکند.
🔹 این کشور از سال ۲۰۰۸ یک برنامه جهت به کارگیری و استخدام اساتید و کارشناسان تولید بذر در جهان را استارت زد و از آنها برای تاسیس آزمایشگاهها و مؤسسات خود استفاده کرده است. چین در بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ توانسته است ۶۰ هزار متخصص را از سراسر جهان برای پروژههای علمی خود به کار بگیرد. این رقم در سال ۲۰۱۷ تنها در آمریکا به ۷۰۰۰ نفر رسید. پس از یک تحقیقات اطلاعاتی مشخص شد که چین تنها در دانشگاه A&M تگزاس ۱۰۰ نفر دانشمند را برای توسعه برنامههای تولید بذر خود با مبالغ بالای سالیانه ۱ میلیون دلار به استخدام خود درآورده است. این در حالی است که حقوق این دانشمندان در این دانشگاه حداکثر به ۱۳۰ هزار دلار در سال میرسید.
#جاسوسی_صنعتی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ تضمین معیشت کشاورزان در اروپا به وسیله یارانه کشاورزی
🔹طبق اعلام کمیسیون کشاورزی اتحادیه اروپا بسیاری از کشاورزان در سال ۲۰۱۷ به طور متوسط درآمدی کمتر از سایر مشاغل اقتصادی در این کشور داشتند. به همین منظور در برنامه جدید cap، پرداخت یارانه مستقیم به کشاورزان بر اساس حجم و وسعت اراضی کشاورزی در دستور کار قرار خواهد داشت.
🔹بر همین اساس حداقل ۱۰ درصد از یارانه های پرداختی به منظور بازتوزیع درآمد به مزارع متوسط و کوچک اختصاص خواهد داشت. از سویی دیگر به منظور کاهش سن کشاورزان و ترغیب جوانان برای کشاورزی در اروپا یارانه های مستقل دیگری نیز پرداخت خواهد شود.
🔹بخش دیگر برنامه سیاست های حمایت از کشاورزی در اتحادیه اروپا سیاست های مداخله در بازار است. این سیاست ها با هدف افزایش قدرت چانه زنی کشاورزان، کاهش ریسک های تولید به دلیل تغییرات قیمت و آب و هوایی صورت می گیرد.
🔹اهداف اصلی سیاست مشترک کشاورزی برای این دوره زمانی شامل تضمین درآمد عادلانه برای کشاورزان، افزایش رقابت پذیری تولیدات کشاورزی، ایجاد تعادل میان بازیگران زنجیره ارزش غذا، اقدامات و سیاست های متناسب با تغییرات آب و هوایی، حفاظت از محیط زیست، توسعه روستایی و تضمین کیفیت و سلامت غذا عنوان شده است
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ عمان به دنبال ایجاد مزارع پرورش ماهی در قفس
🔹 کشور عمان برای تحقق سند چشم انداز غذایی خود به دنبال سرمایه گذار و شرکتهای پیشرو در پرورش ماهی برای انتقال تکنولوژی است. این کشور در حال حاضر در زمینه پرورش ماهیهای گیلتهد بریم (gilthead bream) و سیبریم (seabream) در قفس فعال است.
🖋 ایران جزو کشورهای پیشرو در زمینه پرورش ماهی در قفس است و شرکتهای ایرانی فعال در این زمینه میتوانند با کشور عمان که از جمله کشورهای دوست ایران به شمار میرود همکاری و شراکت کنند. قطعا همکاری در تامین امنیت غذایی کشورهای دیگر یکی از مولفههای مهم در دیپلماسی غذایی است.
#پرورش_ماهی_در_قفس
#دیپلماسی_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods