مشکات هدایت
#کتاب_شناسی #حضرت_معصومه_علیها_السلام 📚کتاب: «عمه سادات» 📌مولف: «سید ابوالقاسم حیدری» ✅ معرفی کتاب
🔺برای دانلود و مطالعه آنلاین کتاب «عمه سادات» به لینک زیر مراجعه فرمایید.
https://www.ghbook.ir/?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=621&Itemid=167&lang=fa
🆔@meshkatehedayat
#شبهه #ولی_الله #اذان
✍شبهه:
🔺گاهی اوقات از وهابیت شنیده می شود که شیعیان با گفتن «أشهَدُ أَنّ عَلیاً ولیُّ الله» دچار شرک می شوند. زیرا یکی از معانی کلمه «ولی» سرپرست و متولی امری می باشد. در نتیجه با توجه به این عبارت باید بگوییم حضرت علی سرپرست خداوند می باشد. در حالیکه خداوند اصلا نیاز به سرپرستی کسی ندارد. و گوینده چنین مطلبی دچار شرک شده است.
👈آیا چنین مطلبی صحیح است؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #ولی_الله #اذان ✍شبهه: 🔺گاهی اوقات از وهابیت شنیده می شود که شیعیان با گفتن «أشهَدُ أَنّ عَل
#پاسخ_شبهه #ولی_الله #اذان
🔺مطرح نمودن چنین شبهات بی اساس و بی پایه، نشان از جهل شبهه کنندگان به قواعد عربی می باشد.
✅ توضیح: یکی از انواع «اضافه» در قواعد عربی «اضافه معنویه» می باشد.
از جمله قواعد مهمی که در اضافه معنوی وجود دارد اینست که، بین مضاف و مضاف الیه حرف جر «مِن» یا «في» یا «لام» باید در تقدیر گرفته شود.
1⃣ زمانیکه مضاف الیه بیان کننده جنس مضاف باشد از حرف جر «من» استفاده می شود. مثل «خاتم فضة» که همان «خاتم من فضة» می باشد. یعنی انگشتری از جنس نقره.
2⃣ در صورتی که مضاف الیه ظرفی برای مضاف باشد، باید حرف جر «فی» را در تقدیر گرفت. مثل «صلاة اللیل» که همان «صلاة فی اللیل» یعنی نمازی در شب می باشد.
3⃣ در غیر این دو صورت باید حرف جر «لام» در تقدیر گرفته شود. مثلا در عبارت «رسول الله» بین کلمه «رسول» و «الله» حرف جر «لام» در تقدیر است. که همان «رسول لله» یعنی «رسولی از جانب خدا» می باشد.
«ابن قیم» و «ابن العثیمین» از علمای مورد قبول وهابیت در شرح الفیه ابن مالک بدین مطالب اشاره نمودند.
📚(متن کتاب را در اسکن مشاهده فرمایید.)
👈با توجه به مطالب گفته شده در عبارت «أشهَدُ أَنّ عَلیاً ولیُّالله» باید حرف جری را بین کلمه «ولی» و «الله» در تقدیر بگیریم. و آن حرف جر همانند عبارت «رسول الله» حرف «لام» می باشد. که همان «علي ولي لله» که به معنای «امام علی سرپرستی از جانب خدا» می باشد.
در نتیجه اشکال شبهه کنندگان با توجه به قواعد زبان عربی باطل می شود.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #ولی_الله #اذان 🔺مطرح نمودن چنین شبهات بی اساس و بی پایه، نشان از جهل شبهه کنندگان به قو
📚اسکن کتاب ارشاد السالک الی حل الفیة ابن مالک (ابن قیم)
📚اسکن کتاب شرح الفیة ابن مالک (ابن العثیمین)
🆔@meshkatehedayat
#شبهه #عدالت_صحابه
✍شبهه:
🔺اهل تسنن و وهابیت قائل هستند که همه صحابه پیامبر اکرم عادل بوده اند. در این رابطه به سوره مبارکه توبه آیه ۱۰۰ استناد می کنند:
«وَالسَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالْأَنْصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُمْ بِإِحْسَانٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي تَحْتَهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۚ ذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ»
📌ترجمه: «پیشگامان نخستین از مهاجرین و انصار، و کسانی که به نیکی از آنها پیروی کردند، خداوند از آنها خشنود گشت، و آنها (نیز) از او خشنود شدند؛ و باغهایی از بهشت برای آنان فراهم ساخته، که نهرها از زیر درختانش جاری است؛ جاودانه در آن خواهند ماند؛ و این است پیروزی بزرگ».
👈آیا چنین برداشتی از این آیه صحیح می باشد؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #عدالت_صحابه ✍شبهه: 🔺اهل تسنن و وهابیت قائل هستند که همه صحابه پیامبر اکرم عادل بوده اند. در
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه
🔺بنابر دلائل متعدد، آیه ۱۰۰ سوره مبارکه توبه شامل تمامی صحابه نمی باشد. بلکه شامل بعضی از آنان می شود.
👈آنچه که در ابتدا باید مورد بررسی قرار گیرد، اینست که مراد از «السابقون» در آیه چه چیزی می باشد؟
آیا منظور از آن سبقت در اسلام آوردن می باشد؟ یا سبقت در ایمان و عمل صالح؟
جواب: منظور از سبقت در این آیه، سبقت در ایمان و عمل صالح می باشد. چرا می گوییم منظور سبقت ایمانی است؟ چون صرف اسلام آوردن بدون ایمان و انجام عمل صالح موجب خشنودی خداوند و جاودانگی در بهشت نخواهد نشد.
📖خداوند در سوره مبارکه «حجرات آیه۱۴» می فرماید:
«قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا ۖ قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَلَٰكِنْ قُولُوا أَسْلَمْنَا وَلَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِي قُلُوبِكُمْ...»
📌ترجمه: «بادیه نشینان گفتند: ما ایمان آوردیم. بگو: ایمان نیاورده اید، بلکه بگویید: اسلام آورده ایم؛ زیرا هنوز ایمان در دل هایتان وارد نشده است...»
✅ این آیه به صراحت تصریح می کند که صرف اسلام آوردن و ایمان با هم فرق می کنند. و آنچه که موجب خشنودی خدا و بدنباله آن جاودانگی در بهشت را می آورد، ایمان و عمل صالح می باشد.
📖خداوند در سوره مبارکه «بینة آیه ۷و۸» می فرماید:
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ * جَزَاؤُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۖ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ۚ ذَٰلِكَ لِمَنْ خَشِيَ رَبَّهُ»
📌ترجمه: «کسانی که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، بهترین مخلوقاتند * پاداش آنها نزد پروردگارشان باغهای بهشت جاویدان است که نهرها از زیر درختانش جاری است؛ همیشه در آن میمانند! (هم) خدا از آنها خشنود است و (هم) آنها از خدا خشنودند؛ و این (مقام والا) برای کسی است که از پروردگارش بترسد».
✅ در نتیجه منظور از سبقت در این آیه، سبقت در ایمان و عمل صالح می باشد. و صرف اسلام آوردن بدون عمل صالح موجب خشنودی خداوند نمی شود.
👈ادامه دارد...
🆔@meshkatehedayat
#نقد_ها_و_چالش_ها #توهین_به_پیامبر
❌بزرگترین توهین به پیامبر(۳)❌
✅ در منابع معتبر اهل تسنن روایاتی وجود دارد که دلالت بر توهین و جسارت بر شخصیت والا و مقدس پیامبر اکرم می کند. به یکی از آن اشاره می نماییم:
📌«ابو کبشة الأنماری صحابی پیامبر نقل می کند:
رسول خدا در بین اصحابشان نشسته بودند. سپس وارد منزل شده و بعد از مدتی در حالیکه غسل کرده بودند به نزد اصحابشان برگشتند.
ابوکبشه گفت که به پیامبر گفتیم :چه چیزی شد؟[که شما غسل کردید؟]
پیامبر فرمود: فلان زنی از کنارم عبور نمود که بخاطر آن در قلبم شهوت زنان ایجاد شد. پس به نزد برخی از همسرانم رفتم و نزدیکی نمودم. بنابراین هر زمانیکه برای شما چنین حالتی پیش آمد اینکار را انجام دهید».
❓سوال❓
1⃣ آیا می توان پذیرفت، پیامبری که قلبش محل نزول وحی الهی است، نفسش آنچنان ضعیف باشد که با نگاه به زنی نامحرم اینچنین شهوت بر او غلبه کند که در همان لحظه از وسط مجلس پا شود و برود با همسر خود نزدیکی کند؟
2⃣ با توجه به روایت، هنگامیکه پیامبر اکرم به نزد اصحابشان برگشتند، مردم فهمیدند که ایشان غسل نمودند. زمانیکه علتش را از پیامبر جویا شدند، فرمودند: با برخی از همسران خودم نزدیکی نمودم.
بر این اساس کدام انسان غیور و با حیایی به خودش اجازه می دهد که در جمع مردم اعلام نماید که من دقایقی پیش با همسرم نزدیکی نمودم؟ آیا میتوان پذیرفت که خداوند چنین پیامبری را به عنوان اسوة حسنة و الگوی کامل در قرآن معرفی نماید؟ آیا می توان از چنین پیامبری به عنوان یک الگوی اخلاقی تبعیت نمود؟
3⃣ بارها مشاهده نمودیم که دشمنان کنونی اسلام چنین روایات موهونی را برای تخریب چهره مقدس پیامبر اکرم به تصویر می کشانند. و از طرفی با موجی از اعتراضات مسلمانان اعم از شیعه و سنی مواجه می شوند. آیا زمان آن فرا نرسیده است که مردمان اهل تسنن قبل از اعتراض به دشمنان اسلام، ابتدا به علمایشان به خاطر وجود چنین روایاتی اعتراض نمایند؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#نقد_ها_و_چالش_ها #توهین_به_پیامبر ❌بزرگترین توهین به پیامبر(۳)❌ ✅ در منابع معتبر اهل تسنن روایا
📚اسکن کتاب « مسند احمد بن حنبل» به همراه تصحیح سند توسط محقق کتاب و البانی
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه 🔺بنابر دلائل متعدد، آیه ۱۰۰ سوره مبارکه توبه شامل تمامی صحابه نمی باشد. بلک
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه
🔺دلیل دیگری که ثابت می کند منظور از سبقت در این آیه سبقت ایمانی می باشد، به خاطر وجود منافقین در بین مسلمان است.
📖خداوند متعال در ادامه همین آیه محل بحث می فرماید:
«وَمِمَّنْ حَوْلَكُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ مُنَافِقُونَ ۖ وَمِنْ أَهْلِ الْمَدِينَةِ ۖ مَرَدُوا عَلَى النِّفَاقِ لَا تَعْلَمُهُمْ ۖ نَحْنُ نَعْلَمُهُمْ ۚ سَنُعَذِّبُهُمْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ يُرَدُّونَ إِلَىٰ عَذَابٍ عَظِيمٍ»
📌ترجمه:«و از (میان) اعراب بادیهنشین که اطراف شما هستند، جمعی منافقند؛ و از اهل مدینه (نیز)، گروهی سخت به نفاق پای بندند. تو آنها را نمیشناسی، ولی ما آنها را می شناسیم. بزودی آنها را دو بار مجازات می کنیم و ؛ سپس بسوی مجازات بزرگی (در قیامت) فرستاده میشوند.»
✅ بر این اساس از بین مهاجرین و انصار کسانی از منافقین هم بودند که در بین مسلمانان زندگی می کردند. که اگر منظور از «السابقون» را سبقت در اسلام و مسلمان شدن بدانیم، شامل حال منافقین هم خواهد شد. چون منافقان گرچه منافق هستند، ولی حکم اسلام بر آنها بار شده و جزء مسلمانان محسوب می شوند.
👈با توجه به مطلب گفته شده، اگر کسی از اصحاب پیامبر از منافقین باشد، آیا باز هم رضایت الهی و بهشت جاویدان نصیب حالش خواهد شد؟ درحالیکه طبق آیه ی ذکر شده برای منافقان عذابی بزرگ، آماده و مهیا شده است.
🔹نکته ای که در اینجا باید مورد توجه قرار گیرد، اینست که رضایت خداوند برای هیچ شخصی بصورت دائمی و همیشگی نمی باشد. بلکه بستگی به ایمان و اعمال بندگان دارد. که اگر ایمان و عمل صالح برای شخصی همیشگی باشد، به دنباله ی آن رضایت خدا هم همیشگی است. و از طرفی اگر شخصی در مقطعی از زندگی خود دارای ایمان و اعمال نیک باشد، دلیل بر این نمی شود که خداوند از او تا پایان عمرش رضایت دائمی و همیشگی داشته باشد.
در نتیجه بنابر دلایلی که مطرح شد، منظور از سبقت در این آیه، سبقت در ایمان و عمل صالح می باشد. که اگر کسی از مهاجرین و انصار، تا آخر حیاتشان اهل ایمان و عمل صالح باشند، شامل حکم این آیه می باشند. در جلسه بعد موارد متعددی را ذکر می نماییم که همه صحابه از چنین ویژگی برخوردار نبودند.
👈ادامه دارد...
🆔@meshkatehedayat
#انتخابات #اقتدار_ملی
🔴 حضور و مشارکت مردم نشان دهنده اقتدار ملی است.
✅مقام معظم رهبری:
«از نظر وجهه ی خارجی هم، انتخابات و حضور و مشارکت مردم نشان دهنده ی اقتدار ملی است. بله امکانات دفاعی مهم است و در این شکی نیست، اما بیش از همه اینها مردم یک کشورند، ملتند که اقتدار می دهند. حضور مردم موجب اقتدار کشور خواهد شد و انتخابات مظهر حضور مردم است».
🆔@meshkatehedayat
#خیانت_قلم #توسل #تحریف_کتب_اهل_تسنن
❌ تحریف توسل در کتب اهل تسنن(۲)❌
🔸در هفته گذشته گزارشی از تحریف وهابیون درباره یکی از متون مربوط به جواز توسل در کتب اهل تسنن ارائه کردیم. در این هفته نیز به نمونه ای دیگر از این گونه تحریفات اشاره می نماییم.
👤ابن قیم جوزیه شاگرد ابن تیمیه، در کتابی به نام «اجتماع الجیوش الاسلامیة» که با موضوع بیان نظرات بزرگان اهل تسنن پیرامون موضوعات صفات خداوند و... نوشته شده است، جمله ای را از «ابن حداد شافعی» (متوفای ۳۴۵ق) نقل می کند که به شرح زیر است:
«وَنَسْتَغْفِرُ اللَّهَ لَهُمْ وَنَتَوَسَّلُ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى 👈بِهِم👉»
📌ترجمه: «ما (اهل سنت) برای صحابه، همسران و آل پیامبر، از خداوند طلب مغفرت نموده و همچنین بواسطه 👈ایشان👉 به خداوند متوسل می شویم.»
✂️این جمله که در نسخه های خطی و برخی از نسخه های چاپی به همین صورت آمده است، بیانگر اعتقاد «ابن حدّاد» به موضوع توسل می باشد. اما در کمال تعجب می بینیم که در برخی از نسخه های چاپی، کلمه 👈«بِهِم»👉به کلمه 👈«بِاتِّبَاعِهِمْ»👉 تغییر یافته است. معنای جمله بر اساس این تحریف چنین است:
«ما بواسطه پیروی از ایشان به خداوند متوسل می شویم !!»
✅ از آنجا که وهابیت توسل به جایگاه و مقام بزرگان را قبول ندارد، به راحتی این متن را تحریف کرده و با جسارت هرچه تمام تر نظر «ابن حداد شافعی» را تغییر داده است. نکته جالب آن است که محقق یکی از چاپ ها، برای تحقیق کتاب به ۳ نسخه اعتماد نموده است. او پس از تحریف این کلمه، در پاورقی اشاره می کند که در هر سه نسخه، کلمه «بِهِم» آمده است. اما چون این عقیده (از منظر وهابیت) اشتباه است، به این صورت تغییر کرده است!!
❌ مهم تر از این تحریفات، سؤالی ست که باید در ذهن هر مخاطب منصفی پدید آید:
شبکه های وهابی ادعا می کنند که هیچ مذهبی به نام وهابیت وجود ندارد. آن ها خود را جزئی از اهل تسنن می دانند. اگر این گونه است، پس چرا عقیده این افراد در این موضوعات مانند سایر مذاهب اهل تسنن نیست؟
🔰مشخصات نسخه خطی: نسخه کتابخانه چستربیتی هلند، به شماره ۳۳۰۵. تاریخ نسخ: قرن ۹ هجری
🔺کاری از کانال مشکات هدایت به همت استاد جلال رضایی
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#خیانت_قلم #توسل #تحریف_کتب_اهل_تسنن ❌ تحریف توسل در کتب اهل تسنن(۲)❌ 🔸در هفته گذشته گزارشی از
📚اسکن نسخه خطی «إجتماع الجیوش الإسلامیة» بهمراه تحریف نسخه چاپی
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#خیانت_قلم #توسل #تحریف_کتب_اهل_تسنن ❌ تحریف توسل در کتب اهل تسنن(۲)❌ 🔸در هفته گذشته گزارشی از
28.jpg
6.34M
📚اسکن نسخه خطی «إجتماع الجیوش الإسلامیة» بهمراه تحریف نسخه چاپی
🔺اسکن با کیفیت بالا
🆔@meshkatehedayat
«قال الباقر علیه السلام: فَیا طوبی لِمَن أَدْرَكَهُ وَ كانَ مِن أنصارِهِ، وَ الوَیلُ كُلُّ الوَیلُ لِمَن خالَفَهُ وَ خالَفَ أَمرَهُ وَ كانَ مِن اعدائِه».
📚(الغیبة للنعمانی، ج۱، ص۲۳۴)
📌ترجمه: « امام باقر علیه السلام فرمودند: خوشا به حال آن کس که زمان حضرتش را دریابد و در جمع یاران او باشد، و بدا و بسیار بدا به حال کسی که با او مخالفت و ستیزه کند و از حضرتش فرمان نبرد و در زمره دشمنانش درآید».
#جمعه_های_مهدوی #یا_صاحب_الزمان
#یوسف_زهرا_سلام_الله_علیها
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه 🔺دلیل دیگری که ثابت می کند منظور از سبقت در این آیه سبقت ایمانی می باشد، به
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه
🔺در پست های گذشته ثابت نمودیم که منظور از سبقت در این آیه سبقت ایمانی می باشد. و هر فردی از صحابه تا زمانیکه اهل ایمان و عمل صالح باشد، خداوند از او رضایت دارد.
👈اگر اهل تسنن و وهابیت بگویند این آیه شامل تمام اصحاب پیامبر اکرم می شود و خداوند از تمامی آن ها در همه احوال رضایت دائمی داشته است، تالی فاسد های فراوانی را برای آنان بهمراه خواهد داشت. به دو نمونه اشاره می نماییم:
1⃣ طبق منابع معتبر اهل تسنن برخی از اصحاب پیامبر اکرم در زمان حیات ایشان، تهمت زنا به عایشه زدند. ابن حجر عسقلانی در رابطه با اسامی آنان می نویسد:
«اسامی کسانی که به عایشه تهمت زنا زدند، مشهور آنها بنابر روایات صحیح، عبد الله بن ابی سلول و مسطح بن أثاثة و حسان بن ثابت و حمنة بنت جحش می باشد».
📚(فتح الباری، ج۸، ص۴۶۴)
✅ اگر اهل تسنن و وهابیت همانطور که ادعا می کنند خداوند بصورت دائمی از اصحاب پیامبر راضی می باشد، آیا می توانند بپذیرند که خداوند از اصحابی که تهمت زنا به عایشه زدند، در آن حالت از آنان رضایت داشته و راضی به تهمتشان بوده است؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه 🔺در پست های گذشته ثابت نمودیم که منظور از سبقت در این آیه سبقت ایمانی می با
2⃣ بر اساس روایات صحیح، پیامبر اکرم در وصف عمار فرمودند:
«افسوس برای عمار، كه توسط گروه ياغی به قتل می رسد. عمار آنها را به بهشت فرا می خواند و آنها وی را به سوی آتش دعوت می کنند».
📚(التعلیقات الحسان علی صحیح ابن حبان، ج۱۰،ص۱۷۰)
✅ جالب اینجاست بر اساس منابع اهل تسنن، عمار در جنگ صفین توسط اصحاب پیامبر اکرم به شهادت رسید. از جمله این گروه ستمگر که موجب شهادت عمار شدند: معاویه بن ابی سفیان ، عمرو بن عاص، ابوالغادیة و... می باشند.
👈با وجود نص صریح پیامبر اکرم بر جهنمی بودن قاتلین عمار، چگونه می توان پذیرفت خداوند از تمامی اصحاب در همه حال و بصورت همیشگی رضایت دارد؟
❌بنابراین این آیه شامل جمیع اصحاب پیامبر اکرم نخواهد شد. بلکه شامل آن دسته از اصحابی می شود که دارای ایمان و عمل صالح همیشگی باشند. و برای رسیدن به اینکه کدام افراد از صحابه دارای چنین ویژگی بودند، باید همانند باقی انسان های دیگر فرد فرد آنان را مورد بررسی قرار داد.
🔰پایان
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
2⃣ بر اساس روایات صحیح، پیامبر اکرم در وصف عمار فرمودند: «افسوس برای عمار، كه توسط گروه ياغی به قتل
📚اسکن فتح الباری
📚اسکن التعلیقات الحسان علی صحیح ابن حبان
📚اسکن منبع شهادت عمار توسط ابوالغادیه بهمراه تصحیح سند
🆔@meshkatehedayat
#کتاب_شناسی
#زندگی_سیاسی_امام_رضا_علیه_السلام
📚الحیاة السیاسیة للإمام الرضا علیه السلام
📌مولف: علامه سید جعفر مرتضی عاملی
📎سید جعفر مرتضی عاملی از علمای معاصر شیعه در حوزه علمیه قم و لبنان بودهاند. ایشان در حوزه تاریخ اسلام، شیعه شناسی و سیرهنگاری زحمات فراوانی کشیده اند که از جمله تالیفات ایشان : الصحیح من سیرة النبی الأعظم، الصحیح من سیره الإمام علی، الغدیر و المعارضون و ... میباشد.
🔺معرفی کتاب:
مولف بر این باور است که تاریخهای موجود، تحت تاثیر فرمانرویان یا دیگر شرایط سیاسی و مذهبی، از مسیر اصلی خود منحرف شده اند. و حوادث آنگونه که باید، بازگو نشده و وقایع سرنوشت ساز مورد کتمان و غفلت قرار گرفتهاند. از جمله این حوادث ماجرای بیعتگیری مامون عباسی برای امام رضا علیه السلام است. وی در این کتاب به دنبال کشف اسباب حقیقی و واقعیتهای موجود در این زمینه است. و همچنین به موضوعاتی همچون تاسیس دولت عباسیان و برخوردهای ضد علوی عباسیان و موضع امام رضا نسبت به مأمون عباسی پرداخته اند.
🔰این کتاب توسط خلیل خلیلیان به زبان فارسی ترجمه شده است.
✔️فایل PDF کتاب به زبان عربی و فارسی را در پست بعدی مشاهده فرمایید.
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
#کتاب_شناسی #زندگی_سیاسی_امام_رضا_علیه_السلام 📚الحیاة السیاسیة للإمام الرضا علیه السلام 📌مولف: عل
ketab-islam-zendegi-siyasi-imam-reza.pdf
1.57M
📚ترجمه فارسی کتاب «الحیاة السیاسیة للإمام الرضا علیه السلام»
✍مولف: علامه سید جعفر مرتضی عاملی
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
#کتاب_شناسی #زندگی_سیاسی_امام_رضا_علیه_السلام 📚الحیاة السیاسیة للإمام الرضا علیه السلام 📌مولف: عل
الحياة السياسية للإمام الرضا (ع) - السيد جعفر مرتضى العاملي(1).pdf
6.65M
📚کتاب «الحیاة السیاسیة للإمام الرضا علیه السلام» (به زبان عربی)
✍مولف: علامه سید جعفر مرتضی عاملی
🆔 @meshkatehedayat
#شبهات #اصحاب #تقطیع_روایت
✍شبهه:
مدح اصحاب پیامبر در کتاب شیعه:
...مردی از امام صادق پرسید (یا بن رسول الله! ما تقول فی حق أبی بكر وعمر؟ فقال علیه السلام: إمامان عادلان قاسطان، كانا على الحق، وماتا علیه، فعلیهما رحمة الله یوم القیامة»
📗(إحقاق الحق للشوشتری: (1/161)).
✅(ای فرزند رسول الله در مورد ابی بكر وعمر چه می گویید؟فرمودند آنها امامانی عادل بودند وبر حق بود وبر عدل وحق هم وفات كردند بر آنها رحمت خداوند باشد تا قیامت).
📌برگرفته شده از کانال وهابی در فضای مجازی
👈آیا چنین مطلبی صحیح می باشد؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهات #اصحاب #تقطیع_روایت ✍شبهه: مدح اصحاب پیامبر در کتاب شیعه: ...مردی از امام صادق پرسید (یا ب
#پاسخ_به_شبهات #اصحاب #تقطیع_روایت
🔺مخالفین شیعه برای خوب جلوه دادن رابطه بین اهل بیت علیهم السلام با خلفاء، از هر روایت ضعیفی حتی با استفاده از تقطیع کردن روایات سعی می کنند چنین مطلبی را ثابت نمایند. از جمله روایاتی که مخالفین شیعه آن را تقطیع کرده و کاملا بازگو نمیکنند، روایت «إمامان عادلان قاسطان» می باشد. ما روایت را بصورت کامل از همان منبعی که به آن ارجاع دادند را ذکر می نماییم و نشان خواهیم داد به خاطر اینکه صدر و ذیل روایت که به نفع مخالفین نبوده است را تقطیع نمودند.
📌ترجمه روایت:
«شخصی از 👈مخالفین👉، از امام صادق علیه السلام پرسید:
نظرتان در مورد عمر و ابوبکر چیست؟ حضرت در جواب فرمودند:
👈«هما کانا إمامان عادلان قاسطان کانا على الحق، وماتا علیه، فعلیهما رحمة الله یوم القیامة»👉
هنگامی که آن شخص از مجلس خارج شد، شخصی از شیعه از حضرت سوال نمود: یا ابن رسول الله! از آنچه که درباره ابوبکر و عمر فرمودید خیلی تعجب نمودم.
حضرت فرمودند: آری، آن دو 👈امام اهل آتش اند.👉 همان گونه که خداوند سبحان میفرماید:
«و آنان را امامانی قرار دادیم که به آتش دوزخ فرا میخوانند» (القصص، آیه ۴۱)
و اما اینکه آن دو قاسط بودند در این رابطه خداوند متعال میفرماید:
«و امّا👈 قاسطان و ظالمان هیزم دوزخند!👉» (الجن،آیه ۱۵)
و اما اینکه آن 👈دو نفر عادل هستند یعنی از حق عدول کرده و مخالفت کرده اند.👉 همانگونه که خداوند در قرآن میفرماید:
«کافران برای پروردگارشان شریک و همتا قرار می دهند.»(الانعام، آیه ۱)
و مراد از 👈حق امیر المومنین علیه السلام می باشد که آن دو با او مخالفت کرده و حقش را غصب نمودند.👉
و 👈مراد از این که آن دو تا آخر بر این راه باقی ماندند و از دنیا رفتند این است که، آن دو تا آخر بر عداوت و دشمنی خود باقی ماندند، بدون این که پشیمان از کار خود باشند.👉
👈و مراد از رحمت خداوند، رسول الله صلى الله علیه و آله است که «رحمة للعالمین» بود. و آن حضرت در آن دنیا دشمن آن دو و انتقام گیرنده از آنها خواهد بود».👉
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_به_شبهات #اصحاب #تقطیع_روایت 🔺مخالفین شیعه برای خوب جلوه دادن رابطه بین اهل بیت علیهم السلام
❌نکات:
🔰سند:
بر اساس تحقیق انجام گرفته، قدیمی ترین کتبی که این روایت را ذکر نمودند، کتاب «مثالب النواصب» ابن شهر آشوب و «أسرار الامامة» عماد الدین طبری و بعد از اینان افرادی همچون قاضی نور الله در کتاب «إحقاق الحق» به این روایت اشاره می نمایند. که همگی آنان هیچ گونه سندی برای این روایت ذکر نمی کنند. بنابراین سند روایت ضعیف می باشد.
🔰متن:
بر اساس ابتدای متن روایت هنگامیکه فردی از مخالفین امام صادق از حضرت در مورد ابوبکر و عمر می پرسد. در جواب حضرت به خاطر تقیه سخنی دو پهلو می گویند و آنان را «امام، عادل و قاسط» معرفی می نمایند. ولی هنگامی که به تمامی کتب نام برده در بالا مراجعه می نماییم مشاهده میکنیم، هنگامیکه آن شخص از مجلس بیرون می رود، حضرت منظور خودشان را از این کلمات آشکار می سازند و با استناد به آیات قرآن کریم می فرمایند:
1⃣ منظور از «امامان» یعنی امامان دعوت کننده به آتش اند.
2⃣ منظور از «قاسطان» یعنی ظالمان که هیزم جهنم اند.
3⃣ منظور از «عادلان» یعنی عدول کنندگان از حق می باشند.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
❌نکات: 🔰سند: بر اساس تحقیق انجام گرفته، قدیمی ترین کتبی که این روایت را ذکر نمودند، کتاب «مثالب الن
📚اسکن کتاب «مثالب النواصب»
📚اسکن کتاب « أسرار الإمامة»
📚 اسکن کتاب «إحقاق الحق»
🆔@meshkatehedayat
«ای حجت هشتم که خدا خوانده رضایت
مدح تو جز از خالق دادار نیاید
دیدم همه جا بر در و دیوار حریمت
جایی ننوشته است گنهکار نیاید»
🌸ولادت امام رضا علیه السلام مبارک باد
🆔@meshkatehedayat