📣 برنامۀ تلویزیونی با عنوان:
🖼 "اندیشه فقهیِ «مرحوم علامه سید منیرالدین حسینی»"
📹 با حضور «استاد سید محمدمهدی میرباقری»
🕘 یکشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸/ ساعت ۲۱/ شبکه ۴ سیما
در محضر آیتالله میرباقری
⚡️مقام بِسماللّه یعنی اضطرار دائم به اسماء الهی ⚡️مقام بِسماللّه یعنی انقطاع از اسباب، یعنی رها شد
💥 «اهل توحید» در همه جا رحمت خدا را میبینند، هم در گرسنگی و تشنگی، هم در سیر شدن و سیراب شدن.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«موحدین در همه جا رحمت خدا را میبینند، هم در آنجایی که گرسنه و تشنه میشوند، و هم در آنجایی که سیر و سیراب میشوند.
بناست که ما با همین نیازهایمان به خدا برسیم. این نیازها نردبانهای تقرب ما هستند. و با همینها سیر میکنیم و تا قرب الهی پیش میرویم. به شرط اینکه اهل عبرت باشیم.
انسان اگر به این نعمتهایی که نیازهای او را برطرف میکنند نظر بکند و اهل عبرت باشد، در هر نعمتی حضور حضرت حق را میبیند و در هر ارضایی فقر خودش را به خدای متعال و رحمت خدای متعال احساس میکند و این عامل هدایت انسان است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 «غنا یا فقر» و «سلامتی یا بیماری» طریقی است که خدا را در زندگی خود پیدا کنیم.
💠 استاد سید محمدمهدی ميرباقري:
«خداوند متعال بندههایش را دوست دارد؛ و چون دوست دارد، ایمانشان را حفظ میکند.
اگر صلاحِ دینش در این باشد که به او ثروت بدهد، ثروت میدهد. یک نفر با ثروت میتواند به خدا برسد و اگر از او بگیرند زمین میخورد؛ خدا او را با پول و ثروت امتحان میکند.
دیگری با فقر به خدا میرسد، پس خدا او را فقیر میکند.
یکی با سلامتی مؤمن میشود، خدا به او سلامتی میدهد.
یک نفر دیگر با بیماری به خدا میرسد، خدا او را بیمار میکند.
پس، در دنیا، نه بیماری موضوعیت دارد و نه سلامت، نه غنا و نه فقر.
همه این دادوستدها برای این است که به بندگی خدا برسیم.
انسان باید بفهمد که اولاً خدا ما را برای بندگی آفریده و هر چه در این دنیا به ما میدهد و از ما میگیرد، از روی حساب و کتاب است و بر اساس حکمت است؛ چقدر پول به یک بنده بدهد یا چقدر آبرو بدهد که او به خدا برسد!
کسی هست که اگر به او بیشتر از یک حد پول بدهند زمین میخورد، بیشتر از یک حد آبرو بدهند زمین میخورد، لذا، به اندازه، به او ثروت و آبرو میدهند.
اگر آدم فهمید که وقتی از من می گیرند دقیقاً به این است که من به خدا برسم، فقری هم که به من میدهند دقیقاً به اندازهای است که میتوانم تحمل کنم، نه کمتر و نه بیشتر...
وقتی فهمید هدف خداست، باید همه را پشت سر بگذاری و اینها همه بت هستند، باید به خدا برسی...
وقتی کسی این را فهمید، در این صورت، اگر ثروت سراغش آمد خوشحال میشود؟! یا اینکه میداند که ثروت موضوعیت ندارد؟
وقتی از او میگیرند آیا غصه میخورد؟! یا میداند که این دادن و گرفتن ها اصلاً موضوعیت ندارد، فقط وسیله است که شما این وسط، خدا را پیدا کنید. اگر خدا را پیدا نکردید، هیچ چیز پیدا نکردهاید!».
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 خداوند به انسان #عطا_میکند که بنده شود و از او #میگیرد که بنده شود.
💥 اگر آبروی شما ریخته شد و در بیآبرویی خدا را پیدا کردید، آیا اشکالی دارد؟
💥 خدا میداند که چه کسی با ثروت میتواند به خدا برسد و چه کسی با فقر. چه کسی با #بیماری و چه کسی با #صحت. چه کسی با آبرو و چه کسی با ریخته شدن آبرو.
💠 استاد سید محمدمهدی ميرباقري:
«هدف چیست؟: وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ.
خداوند به انسان عطا میکند که بنده شود و از او میگیرد که بنده شود.
خداوند چرا به کسی پول میدهد و میگوید که به دیگری قرض بده؟! «مَنْ ذَالَّذی یُقرِضُ الله قَرْضاً حَسَناً؛ کیست که به خدا قرض بدهد؟». آیا خدا محتاج است؟ آیا خودش نمیتواند به کسی پول بدهد؟
این حرف یهودیها بود که میگفتند ما هیچ وقت به کسی کمک نمیکنیم. چرا؟ چون خدا میتواند خودش عطا کند! کسی که خدا برایش عطا نکرده، چرا من به او ببخشم؟!
خدای متعال این حرف را تخطئه میکند. درست است که خدا میتواند خودش عطا کند، ولی اگر همه را خدا عطا کند نه شما رشد میکنید و نه آن شخص. اینکه خدا میگوید از این دست بگیر و از آن دست بده، چون رشد ما در این است که از یک دست بگیریم و با دست دیگری بدهیم. وقتی انسان این را فهمید، متوجه میشود که اگر به او ثروت دادند، برای این است که بنده شود.
خدا اصل است. ما که برای بتپرستی نیامدهایم. و اگر پول را از تو میگیرند برای این است که باز به خدا برسیم.
پس، فیالواقع خدا میگوید #نگاهتان_را_اصلاح_کنید. از قبل نوشته شده که به چه کسی باید چه چیزی بدهم. من میدانم که چه کسی با ثروت میتواند به خدا برسد و چه کسی با فقر. چه کسی با «بیماری» و چه کسی با «صحت». چه کسی با آبرو و چه کسی با ریخته شدن آبرو. من برای شما حساب و کتاب میکنم. دقیق هم هست. بنابراین، وقتی به شما عطا میکنند مغرور نشوید.
چه موضوعیتی دارد ثروت و آبرو، اگر نتوانی با آن خدا را به دست بیاوری؟
اگر آبروی شما ریخته شد و در بیآبرویی خدا را پیدا کردید چه اشکالی دارد؟ چه اشکالی دارد آدم بیست سال و سی سال فقیر باشد ولی خدا را پیدا کند؟ آیا نمیارزد؟».
☑️ @mirbaqeri_ir
«#توکل فقط برای عبور از سختیهای دنیا نیست؛
چالشها و #سختیهای_راه_سلوک خدای متعال، جز با توکل به خدا سیرشدنی نیست.
شیطان وسوسه میکند و هجومهای سنگینی برای سالکین پیش میآورد که اگر کسی اهل توکل نباشند حتماً مبتلا به تردید و وسوسه و شک خواهند شد و عقبنشینی خواهند کرد.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️ توحید یعنی عبور از #اسباب و رسیدن به #صاحب_اسباب.
⚡️کسی که به اسباب #تکيه ميکند، خدا را گم ميکند و بعد دنبال خدا میگردد.
⚡️ مُوحّد با خدا آرام است، نه با اسباب.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
اگر انسان فقرهاي خودش را نديد، #غافل است.
اگر فقرهايش را ديد و کمکم احساس کرد که خودش میتواند مشکلاتش را حل کند، #مُعجِب میشود.
اگر فقرهايش را ديد و به اسباب ارجاع داد، #مشرک میشود. يعني اينطور فکر کرد که اگر گرسنه شويم، غذا ميخوريم و سیر میشویم! اگر تشنه شويم، آب ميخوريم و رفع میشود. اگر خسته شويم، استراحت مي کنيم. اگر ميخواهيم راه برويم، پايمان را روي زمين ميگذاريم. اگر ميخواهيم حرف بزنيم، از زبانمان استفاده ميکنيم، اگر ميخواهيم گوش بدهيم از گوشمان استفاده ميکنيم.
چنین آدم چگونه ميشود؟
اين آدم خاصيتش اين ميشود که خدا را گم ميکند و بقيه را پيدا ميکند. در روز روشن دنبال آفتاب ميگردد. همين است که ميگويد: «بيدلي در همه احوال خدا با او بود/ او نميديدش و از دور خدايا ميکرد». واقعاً همينطور ميشود. سطح فکر چنين آدمي همين است. ميگويد اين که زمين است، اين هم که خورشيد است، اين هم که آسمان است و مابقیِ اسباب.
پس خدا کجاست؟ آدمي که به اينها تکيه ميکند، کمکم همين موارد در نظرش بزرگ ميشوند و خدا گم ميشود. و بعد او دنبال خدا ميگردد.
چنين شخصي اگر در جيبش پول باشد، راحت است؛ اگر نباشد، ميترسد. خب، چرا نترسد؟ آدمي که از دخلش ميخورد، طبيعي است که وقتي دخل خالي است، ميترسد. اصلا ميشود نترسد؟! ميشود وقتي دخلش پر است خوشحال نباشد، آرام نباشد؟!
آيا چنین شخصی #مُوحّد است؟ آيا انبيا هم اينگونه بودند؟ قطعاً اينطور نيست. اينها همان شرکهاي خفي است. آيا انبيا اگر کنار چشمه آب بودند خيالشان راحت بود و اگر وسط بيابان گير مي کردند، ميترسيدند؟ اينطور بودند؟ این ما هستیم که اينگونه هستيم. ما کنار چشمۀ آب خودمان را سيراب ميبينيم و وسط کوير، گرسنه و تشنه!
توحيد يعني اينکه آدم بداند که فرقي بين کوير و کنار دريا نيست. خدايي که سيراب ميکند، يکسان در همه جا هست. همانطور که وسط دريا، اين خدا هست، در دل کوير هم هست. در اين حالت، ديگر #با_خدا_آرام_است. خدا که هست، ديگر هيچ مشکلي نيست. حال اگر اينطور نشد، انسان يک نيازش را از آب گرفت، يک نيازش را از غذا و يک نيازش را از سفتي زمين گرفت، در اين حالت، فراموش ميکند که خداي متعال است که آن را مهد قرار داده است. اگر خداي متعال آن را مهد قرار ندهد، ميبيني که از هر جنبندهاي، جنبانتر است. اگر خداي متعال زمين را سفت نکند، ميبيني که از آب هم شلتر است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
«توحيد يعني اينکه آدم بداند که فرقي بين کوير و کنار دريا نيست. خدايي که سيراب ميکند، يکسان در همه جا هست. همانطور که وسط دريا اين خدا هست، در دل کوير هم هست.
در اين حالت، ديگر #با_خدا_آرام_است. خدا که هست، ديگر هيچ مشکلي نيست. حال اگر اينطور نشد، انسان يک نيازش را از آب گرفت، يک نيازش را از غذا و يک نيازش را از سفتي زمين گرفت، در اين حالت، فراموش ميکند که خداي متعال است که آن را مهد قرار داده است. اگر خداي متعال آن را مهد قرار ندهد، ميبيني که از هر جنبندهاي، جنبانتر است. اگر خداي متعال زمين را سفت نکند، ميبيني که از آب هم شلتر است.»
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2545
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 ياد کردنِ نعمتهاي خدا، راه رسيدن به محبت خداست.
💥 ترسهاي ما بهخاطر شرکهای ماست.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«در روايات، يکي از راههاي رسيدن به محبت خدا اين است که انسان نعمتهاي خدا را ياد کند. فرمود در اين حالت، محبت خداوند در دلتان ميآيد. اگر انسان فهميد که خدا به من چشم و گوش و زبان و دوست و رفيق و همسر و قلب و روح و سر و ... را داده است و دائماً هم به من لطف ميکند، آرامآرام محبت خدا در دل انسان ميآيد. همينطور انسان اگر از دستهاي ديگر گرفت، #شرک_در_محبت پيدا ميشود.
آدمي که غذا را دوست دارد، چرا دوست دارد؟ چون فکر ميکند غذا او را تأمين ميکند. چرا سنگ کناری را دوست ندارد؟ اگر فهميد همه اين لذتها و نگهداريها از اوست و اين غذا هيچکاره است، نسبت به خدا محبت پيدا ميکند.
ما فقير به او هستيم. اگر انسان اين نيازهايش را به غير ارجاع داد، به همان اندازه مشرک ميشود. از غير خدا ميترسد. اگر من خيال کردم که اين زمين من را آرام نگه ميدارد، خوب وقتي بلرزد ميترسم. وقتي خيال کردم پول من، من را اداره ميکند، جيبم خالي شد ميترسم. وقتي خيال کردم اين دشمن، کارهاي است، گاو شاخدار است، خب، ميترسم. ولي اگر فهميدم امنيت دست کسي نيست جز خدا، ديگر ترس بيمعني است. #ترسهاي_ما بهخاطر #شرکهای_ما است.
اگر ما اين فقرها را به غير خداي متعال نسبت داديم، به همان اندازه ترس از آنها، دلبستگي به آنها، محبت آنها، در دلمان ميآيد. اين مي شود #حب_الدنيا که «رأس کل خطيئة» است. اين شرک در محبت است. در اين حالت، انسان کارهايش را هم براي غير خدا انجام ميدهد و غير خدا در زندگي و حتي در نمازمان هم وارد ميشود.»
☑️ @mirbaqeri_ir
▪️ پیام تسلیت آیتالله میرباقری در پی شهادت سردار حسینعلی عظیمی
«بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
شهادت مظلومانه جهادگر و سنگرساز بیسنگر دوران دفاع مقدس مهندس حاج "حسینعلی عظیمی" که عمر شریف و پربرکت خود را صرف اعتلای اسلام و پیروزی رزمندگان اسلام و خدمت به محرومین و مستضعفین کرد، به همسر، فرزندان، بازماندگان، همرزمان و شاگردان آن شهید بزرگوار تبریک و تسلیت عرض میکنم و از خداوند متعال علو درجات را برای ایشان مسئلت دارم.
سید محمدمهدی میرباقری»
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 «مؤمنِ آل فرعون» را با مقراض قطعهقطعه کردند، اما قرآن کریم میفرماید:
خداي متعال او را از بديهاي مکر دشمن محافظت کرد (فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَکَرُوا).
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«امام صادق (علیهالسلام) فرمودند: تعجب ميکنم از کسي که مکري با او شده يا درصدد مکر با او و حيله با او هستند چرا اين ذکر را نميگويد که: «أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ». زيرا به دنبال اين آيه، خداي متعال ميفرمايد: «فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَکَرُوا»؛ خداي متعال از بديهاي مکر دشمن ايشان را حفظ کرد.
اين آيه در مورد «مؤمن آل فرعون» است که داستانش در سوره غافر آمده است. در يکي از مراحل، وقتي اظهار ايمان کرد، کفار بنا گذاشتند بر اين که بساط ايشان را جمع کنند.
ايشان هم به خدا پناه برد،
و خداي متعال او را از بديهای مکر آنها ايمني داد.
در نقل دارد او را با مقراض (قيچي) قطعهقطعه کردند ولي مکرشان به او نرسيد و ايمانش محفوظ بود و گوهره وجودش مورد تعرض قرار نگرفت. قطعهقطعهاش کردند اما او رشد کرد.
درواقع، دشمنان علیه مؤمنین مکر ميکنند اما اين مکر، بهجاي اينکه به مؤمنین ضرر بزند، خداي متعال ضرر را تبديل به نفع ميکند و سيئات مکر آنها را از بين ميبرد. اين يعني اگر کسي زير تيغ دشمن هم رفت آنجايي که خدا هست، ضرر نيست، خیر است.
شيطان کارش همين است؛ شيطان ميخواهد گوهر ايمان ما را بگيرد، و الا با بقيه امور که کاري ندارد؛ وقتي گوهر ايمان ما را گرفت زير دستوپايش لگدمال ميشويم و ارزشي هم نداريم. مهم اين است که با همه توانايي و مکري که شيطان و دستگاهش دارند نتوانند آن گوهر وجودي انسان را بگيرند.
اگر کسي تفويض بکند و حقيقاً اهل تفويض بشود و کار خودش را واگذار بکند، ميتواند بندگي بکند؛
اگر انسان تفويض نکند، بندگي هم نميتواند بکند.
آدمي که کار را تفويض نميکند، قاعدتاً مشغولِ به خودش ميشود؛ يعني مشغولِ بالله نيست. اگر تفويض کرد خداي متعال حفظش ميکند.» (۹۴/۳/۲)
☑️ @mirbaqeri_ir
◾️صلوات بر امام کاظم علیهالسلام
«اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ ، وَصَلِّ عَلَىٰ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَصِيِّ الْأَبْرارِ ، وَ إِمامِ الْأَخْيارِ ، وَعَيْبَةِ الْأَنْوارِ ، وَوارِثِ السَّكِينَةِ وَالْوَقارِ ، وَالْحِكَمِ وَالْآثارِ ، الَّذِي كانَ يُحْيِي اللَّيْلَ بِالسَّهَرِ إِلَى السَّحَرِ بِمُواصَلَةِ الاسْتِغْفارِ ، حَلِيفِ السَّجْدَةِ الطَّوِيلَةِ، وَالدُمُوعِ الْغَزِيرَةِ، وَالْمُناجاةِ الْكَثِيرَةِ، وَالضَّراعاتِ الْمُتَّصِلَة
وَمَقَرِّ النُّهىٰ وَالْعَدْلِ ، وَالْخَيْرِ وَالْفَضْلِ ، وَالنَّدىٰ وَالْبَذْلِ ، وَمَأْلَفِ الْبَلْوىٰ وَالصَّبْرِ ، وَالْمُضْطَهَدِ بِالظُّلْمِ ، وَالْمَقْبُورِ بِالْجَوْرِ ، وَالْمُعَذَّبِ فِي قَعْرِ السُّجُونِ وَظُلَمِ الْمَطَامِيرِ ، ذِي السَّاقِ الْمَرْضُوضِ بِحَلَقِ الْقُيُودِ ، وَالْجَِنازَةِ الْمُنَادىٰ عَلَيْها بِذُلِّ الاسْتِخْفافِ ، وَالْوارِدِ عَلَىٰ جَدِّهِ الْمُصْطَفىٰ ، وَأَبِيهِ الْمُرْتَضىٰ ، وَأُمِّهِ سَيِّدَةِ النِّساءِ بِإِرْثٍ مَغْصُوبٍ ، وَوَِلاءٍ مَسْلُوبٍ ، وَأَمْرٍ مَغْلُوبٍ ، وَدَمٍ مَطْلُوبٍ ، وَسَمٍّ مَشْرُوبٍ؛
اللّٰهُمَّ وَكَمَا صَبَرَ عَلَىٰ غَلِيظِ الْمِحَنِ ، وَتَجَرَّعَ غُصَصَ الْكُرَبِ ، وَاسْتَسْلَمَ لِرِضاكَ ، وَأَخْلَصَ الطَّاعَةَ لَكَ ، وَمَحَضَ الْخُشُوعَ ، وَاسْتَشْعَرَ الْخُضُوعَ ، وَعادَى الْبِدْعَةَ وَأَهْلَها ، وَلَمْ يَلْحَقْهُ فِي شَيْءٍ مِنْ أَوامِرِكَ وَنَواهِيكَ لَوْمَةُ لائِمٍ ، صَلِّ عَلَيْهِ صَلاةً نامِيَةً مُنِيفَةً زاكِيَةً تُوجِبُ لَهُ بِها شَفاعَةَ أُمَمٍ مِنْ خَلْقِكَ، وَقُرُونٍ مِنْ بَراياكَ، وَبَلِّغْهُ عَنَّا تَحِيَّةً وَسَلاماً ، وَآتِنا مِنْ لَدُنْكَ فِي مُوالاتِهِ فَضْلاً وَ إِحْساناً وَمَغْفِرَةً وَرِضْواناً، إِنَّكَ ذُو الْفَضْلِ الْعَمِيمِ، وَالتَّجاوُزِ الْعَظِيمِ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.»
«امام، لنگر امنیت عالَم است.
دعاها و طلب استغفار امام معصوم، علیهالسلام، برای شفاعت و دستگیری نسبت به ماست.
همان امامی که در زندان است، بابالله و جنبالله و وجهالله است و در همان زندان، در شب قدر، همۀ ملائکه و روح بر او نازل میشوند و زمام کائنات را در دست دارد.
زندان رفتنِ امام، بخشی از طرحِ امامت اوست.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
شبکه_قرآن.mp3
12.59M
🎧 استاد میرباقری | درباره امام موسی بن جعفر (علیهالسلام)، ۹۸/۱۲/۲۹
⚡️ امام، لنگر امنیت عالم است.
⚡️ دعاها و طلب استغفار امام معصوم، علیهالسلام، برای شفاعت و دستگیری نسبت به ماست.
⚡️ همان امامی که در زندان است، بابالله و جنبالله و وجهالله است و در همان زندان، در شب قدر، همۀ ملائکه و روح بر او نازل میشوند و زمام کائنات را در دست دارد.
⚡️ زندان رفتن امام، بخشی از طرح امامت اوست.
⚡️ «احسن الحال» این است که انسان در تحولات این عالم با خدا زندگی کند؛ نه #روز_خطر مأیوس باشد، نه #روز_خوشی مغرور.
💥 ابتلائات، برای دشمنان عذاب است، اما برای مؤمنین نوعی هشدارباش است. اگر انسان زودتر هشدار شود و از غفلت خارج شود و درسی را که از امتحان باید بگیرد، زودتر بگیرد، ابتلا هم زودتر جمع میشود، و گرنه باید زمان طبیعیاش بگذرد. خداوند در داستان حضرت یونس میفرماید: «لَوْلا أَنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُسَبِّحِينَ لَلَبِثَ فِي بَطْنِهِ إِلَى يَوْمِ يُبْعَثُونَ».
⚡️ انشاءالله به برکت حصرت ولی عصر(عج)، خداوند بیماری اخیر را از دوستان حضرت رفع کند.
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 #ابتلائات، برای دشمنان عذاب است، اما برای مؤمنین نوعی هشدارباش است.
اگر انسان زودتر هوشیار شود و از غفلت خارج شود و درسی را که از #امتحان باید بگیرد، زودتر بگیرد، ابتلا هم زودتر جمع میشود، و گرنه باید زمانش بگذرد.
خداوند در سورۀ صافات در داستان حضرت یونس میفرماید: «لَوْلا أَنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُسَبِّحِينَ لَلَبِثَ فِي بَطْنِهِ إِلَى يَوْمِ يُبْعَثُونَ».
انشاءالله به برکت حضرت ولی عصر(عج)، خداوند بیماری اخیر را از دوستان حضرت رفع کند.
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2558
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 پروندۀ کاملِ نکتههای معارفی _الهیاتی و نکتههای اجتماعی و تمدنی درباره بلاها و ابتلائات و #کرونا
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2494
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2506
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2509
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2514
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2517
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2518
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2520
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2521
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2523
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2528
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2529
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2530
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2531
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2539
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2540
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2542
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2543
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2544
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2545
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2546
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2547
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2550
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2558
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2559
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2569
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2576
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2584
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2585
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2590
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️⚡️ همه طرحها باید در ذیل طرح نبي اکرم(ص) برای پیشبرد عالَم باشد. نباید جداي از آن حضرت براي خودمان برنامهريزي کنيم يا در برنامههايي که ديگران ریختهاند حضور پيدا کنیم.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
🔸کتاب الهي، يک طرح جامعي است که يک بخش آن اداره جوامع بشري است. وجود مقدس نبي اکرم(ص) با اين طرح، عالم را به سمت خدا پيش میبرند و عالم را اداره میکنند. ما هم به بخشي از اين طرح ميتوانيم راه پيدا بکنيم. بهاندازهاي که اهل سرّ شديم، اهل همراهي شديم و به اندازهاي که حرکت کردنِ در اين برنامه جامع براي ما لازم بود، از اين علم به ما داده ميشود و ما هم ميفهميم که کجاي عالم هستيم و چهکار بايد بکنيم. بهخصوص بعد از امتحان کردن ما پرده کنار ميرود و حقايقي به انسان عطا میشود.
🔸اين طرح جامعي که وجود مقدس نبي اکرم(ص) به عهده دارند در عالم اجرا بکنند، خصوصياتي دارد که مربوط به کل کائنات است. حضرت با اين برنامهاي که دارند، عالم دنيا، عالم برزخ، قيامت و بعد از قيامت را در اين طرح اداره ميکنند و عالم انسانها، عالم ملائکه، عالم نباتات و جمادات و شياطين و جنيان هم در اين برنامه حضرت جا دارند. از همان اندازه که ما از قرآن ميفهميم، اين استفاده ميشود که همه اين عوالم، در اين برنامه حضرت حضور دارند و حضرت همه اين عالم را به سمت خداي متعال و به سمت مقصد سير ميدهد.
🔸يک بخش از اين طرح واسع حضرت براي ما قابل فهم ميشود و به ما دستور دادند که سير ما با وجود مقدس نبي اکرم(ص) و معصومين(ع) باشد، یعنی در اين طرح حرکت کنيد، و مواظب باشيد برنامه ديگري نريزيد يا در برنامههايي که ديگران دارند حضور پيدا نکنيد. «يا أَيهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا مَعَ الصَّادِقين»؛ يعني تقواي الهي داشته باشيد و با صادقين باشيد و همراه با آنها در عالم سير کنيد. صادقين، وجود مقدس نبي اکرم(ص) و اهل بيتشان هستند. آنها با خداي متعال و مردم صادق هستند و مقام صدقِ مطلق دارند و به عهدي که با خداي متعال میبندند، وفا ميکنند. يک معناي همراهي با صادقين، اين است که طرح ما داخل طرح نبي اکرم(ص) باشد و جداي از او براي خود برنامهريزي نکنيم.
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺چرا روز مبعث، روز زیارت مخصوص امیرالمؤمنین(ع) هم هست؟
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
شب مبعث .mp3
12.21M
🎧 استاد میرباقری | دربارۀ مبعث، شبکۀ قرآن، ۹۹/۱/۲
☑️ @mirbaqeri_ir