✍ یادگیری حین کار
✅ یکی از جنبههای حیاتی #توسعه_حرفه_ای سازمانها که به افراد کمک میکند تا تجربه و دانش عملی در زمینه کاری خود بهدست آورند، آموزش حین کار است. این رویکرد، به کارآموزان فرصت میدهد تا مفاهیم نظری را در موقعیتهای دنیای واقعی و بهصورت عملی به کار گیرند.
✅ #یادگیری در حین کار روشی موثر برای پر کردن شکاف بین یادگیری آکادمیک و کاربرد عملی است و بهطور گسترده در صنایع مختلف برای آموزش کارکنان جدید و ارتقاء مهارت کارکنان فعلی استفاده میشود. در این مقاله، این روش آموزشی و مزایای آن را بررسی میکنیم و نحوه پیادهسازی صحیح آن را آموزش میدهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تئوری خرسواری
🎖🏇
✅ چرا مسابقه"خرسواری"برگزار نمی شود؟❗️
🔸 #اسب_ها در میدان مسابقه فقط در خط مستقیم حرکت کرده و نه تنها مانع تاختن سایر اسب ها نمی شوند بلکه اگر سوارکار خودشان یا سایر اسب ها به زمین بیفتد تا حد امکان آن را لگد نمی کنند.
🔸 اما خرها وقتی در مسابقه قرار می گیرند توجهی به جلو نداشته و فقط به خر رقیب که در چپ و یا راستشان قرار دارد پرداخته و تمام تمرکزشان ممانعت از کار آنهاست. یعنی تنها هدفشان این است که مانع رسیدن خر دیگر به خط پایان شوند!
🔸 امروزه از این موضوع در #مدیریت استفاده می شود. افراد ناتوانی که میدانند خود به خط پایان نمی رسند با چوب لای چرخ دیگران گذاشتن مانع رسیدن آنها به اهدافشان می شوند که در اصطلاح می گویند:
♦️"فلانی #مسابقه_خرسواری راه انداخته است"❗️
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تئوری اسب مرده #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تئوری اسب مرده
✅ بیاید برای یک لحظه تصور کنید که در حال اسب سواری هستید. از بد اقبالی شما اسب بمیرد. #عقل_سلیم به شما میگوید که باید از آن پیاده شوید و بقیه مسیر را بدون اسب طی کنید.
✅ اما این اتفاق نمیافتد و بسیاری از #مردم همچنان به زنده شدن اسب خوشبین هستند. این دسته از افراد معتقد هستند که این یک شوک موقت است و اسب دوباره سرپا میشود.
✅ براساس یک #ضرب_المثل قدیمی از زبان #هندوها «هنگامیکه متوجه میشوید در حال راندن یک اسب مرده هستید، بهترین استراتژی پیاده شدن از آن است.»
✅ بر همین اساس میتوانیم معنا و مفهوم #تئوری اسب مرده را در تمامی جوانب زندگی شخصی و کاری مورد بررسی قرار دهیم. این اتفاق در زندگی ما نیز بارها میافتد که در حال راندن اسب مرده هستیم.
✅ بهترین #استراتژی در این مواقع پیاده شدن از آن است. با این حال در گذشته و همچنین جهان معاصر در مشاغل مختلف، آموزش و دولت میبینیم که استراتژیهای متنوع و حتی احساسی در قبال مواجه با اسب مرده لحظات زندگی اتخاذ میشود.
✅ این #استراتژی_ها به شکلها مختلف پیادهسازی میشوند، همانند:
▪تعویض سوارکاران
▪خرید شلاق محکمتر
▪تشکیل کمیته برای بررسی اسب
▪ایجاد دستهبندی جدید برای اسبهای مرده
▪استخدام پیمانکاران جدید برای راندن اسبهای مرده
▪کاهش دادن استانداردها تا اسبهای مرده نیز شامل شوند.
▪بهکارگیری همزمان چند اسب مرده به منظور افزایش سرعت
▪تخصیص بودجه اضافه یا تعلیم دادن اسبهای مرده برای بهبود عملکرد
▪اعلام آنکه چون اسب مرده غذا نمیخورد، هزینهها کاهش و سود افزایش مییابد.
▪انجام مطالعات بهرهوری با این رویکرد که آیا سوارکاران سبک وزنتر میتوانند عملکرد اسب مرده را ارتقاء دهند؟
✅ این موارد تنها بخشی از استراتژیهای اتخاذ شده در جریانهای زندگی است. این اصطلاح اسب مرده در خصوص هر سناریویی میتواند باشد، چه در #زندگی شخصی و چه در شغلمان.
🔴 اسب مرده در زندگی روزمره
✅ #اسب_مرده میتواند شامل اهمال کاری، عدم اجرای فعالیتها به طور موثر، ضعف در مدیریت زمان، وفادار نبودن، علاقه نداشتن نسبت به کار، رفتارهای سمی در محل کار و خانه، عدم توسعه فردی و حرفهای، یا نداشتن زمان مفید با خانواده و نداشتن عشق به آنها باشد.
✅ با پایان یافتن سال فرصت مناسبی است تا اسب مرده زندگیمان را شناسایی کرده و به تمامی جنبههای وجودی خود نگاهی دوباره بیاندازیم. ایده نهایی آن است که از اسب مرده پیاده شویم و به دنبال مسیرهای جایگزین باشیم. مسیرهایی که سبب کشش و #تحرک در روند زندگیمان میشوند.
✅ این مسائل ممکن است در کوتاهمدت سبب درد و ناراحتی شوند، اما باید بر مزیتهای بلندمدت آنها تمرکز کنیم. بین چابکی و تعهد در رسیدن به اهداف یک مرز باریک تعادل وجود دارد. وقتی تعهد بر روی برنامه یا مقصد بهجای هدف تنظیم شده باشد، میتواند منجر به سختی شود. متناوبا یک فرد میتواند با #انعطاف_پذیری بیشتر بر روی مقاصد مختلف، بدون دستیابی به اهداف (یا تنظیم آنها) مانور دهد.
🔴 چه زمانی باید از اسب پیاده شوید؟
✅ وقتی در #بیزینس با مشکل یا شکست مواجه میشویم تمایل داریم آن را به تعهد، روشها و منابع نسبت دهیم. در عوض وقتی منابع و روشهای ما آشکارا سبب شکست ما میشوند. به خودمان میگوییم که این کار را به درستی انجام ندادیم یا تلاشمان کافی نبوده است.
✅ اما در #تجارت این توانایی همواره مورد استقبال قرار نمیگیرد. در بسیاری از سازمانها شجاعت زیادی نیاز است تا صرفا پیشنهاد شود که اسب مرده است. ممکن است به افرادی که ادعا دارند اسب مرده است، گفته شود (( مشکلات را بازگو نکن، راهحلها را ارائه بده)) این افراد عموما بدبین تلقی میشوند و به عنوان افراد متعهد شناخته نمیشوند.
✅ در #بازارهای_مالی نیز چنین اتفاقی میافتد و افراد فرق بین خوشبینی و امید را نمیدانند. خوشبینی زمانی است که فرد منتظر وقوع اتفاقهای بهتر و سود بیشتر است و عوامل خارجی در آن بسیار تاثیرگذار هستند. اما امید به عملکرد فرد بستگی دارد و عوامل خارجی تاثیر کمی دارند.
✅ به همین دلیل است که افراد باید #برنامه_منظم و مشخص داشته باشند، در واقعیت اما سرمایهگذاران و فعالان بازارهای اقتصادی صرفا خوشبین هستند. تئوری اسب مرده دقیقا به همین موضوع اشاره دارد که افراد تنها خوشبین هستند. یعنی منتظر اتفاق خوب و سود کردن در بازار هستند.
✅ اگر بخواهیم این موضوع را دقیق بررسی کنیم افراد در زمان سود کردن این باور را دارند که در نتیجه کارکردها و اعمالشان این اتفاق افتاده است. اما در زمان ضرر و سقوط بازار مسئولیت اعمال و کارکردشان را نفی میکنند. حال از طرف دیگر افراد در اوایل #معاملات وقتی سود میکنند، با همان فرمان ادامه میدهند و دیگر پذیرش شکست برایشان دشوار میشود.
#تئوری_اسب_مرده
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رویکردهای چهارگانه اثربخشی سازمانی
🔴 #مدل_سیستم_باز
🔺 وسیله: انعطاف پذیری
🔻 هدف: تحصیل منافع
🔴 #مدل_هدف_عقلایی
🔺 وسیله: برنامه ریزی
🔻 هدف: بهره وری و کارایی
🔴 #مدل_روابط_انسانی
🔺 وسیله: نیروی کار منسجم
🔻 هدف: نیروی کار ماهر
🔴 #مدل_فرایند_داخلی
🔺 وسیله: دسترسی به اطلاعات
🔻 هدف: ثبات
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ برای زندگی سالم
✅ مطمئناً همه ما تا حدودی میدانیم که خوردن چه غذاهایی برای سلامتی ما مفید است و چه غذاهایی ممکن است به بدن ما آسیب برساند و چگونه میتوانیم تغذیه سالم داشته باشیم؛ همانطور که درباره ضرر و زیان خیلی از چیزهای دیگر در #زندگی اطلاعات داریم.
✅ با این حال، اطلاعاتی که ما داریم عموماً کافی نیستند چراکه اگر به اعماقِ این ضرر و زیانها برویم، فستفودیها کمترین سهم بازار را در جهان به خودشان اختصاص میدادند یا چیپس و پفک به عنوان کمترین کالایی شناخته میشد که در فروشگاهها به #فروش میرسد.
#زندگی_سالم
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شیطان همان صدای ذهن ناامید کننده است
✅ #امید این باور است که آینده شما بهتر از حال خواهد بود و توانایی انجام آن را دارید. هم شامل خوش بینی و هم نگرش می تواند باشد. این تعریف از امید مبتنی بر “نظریه امید” است، یک مفهوم روانشناسی مثبت که توسط روانشناس آمریکایی چارلز اسنایدر توسعه یافته است.
✅ امید فراتر از آرزوست. این ترکیبی از #خوش_بینی و اراده است. شما ۱۵۰ هزار تومان در حساب بانکی خود دارید، اجاره شما امروز سر رسیده است و به مدت یک هفته است که پولی دریافت نمی کنید. آیا هنوز هم می توان به بهبود وضعیت مالی خود امیدوار بود؟ کاملا.
✅ #امید می تواند حتی در کنار سخت ترین موقعیت ها و احساسات وجود داشته باشد. امید بسیار فراتر از آرزو است، زیرا به خوش بینی و اراده نیاز دارد. امید حالتی ذهنی است که می توان آن را آموخت.
#ناامیدی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تیپ های مختلف رفتاری و فرایند بازخورد
✅ #بازخورد_دادن یا بازخورد دادن به همکاران و کارمندان امری ضروری است چون با فیدبک دادن آنها از نحوه پیشرفت عملکرد خودشان باخیر میشوند و در عین حال چون فضای گفتگو ایحاد میشود می توانند راه حل هایی برای حل مشکلات خود پیدا کنند. با تمام خوبی ها و مزایایی که فیدبک برای افراد دارد، برای برخی شنیدن این جمله که "آیا می توانم به شما بازخورد بدهم؟"
✅ ترس و #اضطراب ایجاد می کند.چون این کلمات از طریق یک مترجم در مغز ما عبور می کنند و اینگونه شنیده می شوند: "آیا می توانم شما را کاملاً خرد کنم؟" می توان دریافت که شخصی که بازخورد می دهد به نوعی برتر از شخصی است که آن را دریافت می کند، برای همین گیرنده را روی خط دفاعی قرار می دهد.
✅ دادن #بازخورد و دریافت آن می تواند یک فرآیند حساس باشد، زیرا ارزش آن در کمک به شناسایی مسائل و حل مشکلات است. اما موردی که بسیار اهمیت دارد این است که صاحبان مشاغل باید بازخورد را به روشی مثبت مدیریت کنند تا بتواند آنچه را که قصد انجام آن را دارد انجام دهند و به پیشرفت و رشد تجارت خود کمک کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اولویت بندی و زمان بندی به روش 6D
✅ #زمان_بندی مکانیسمی برای برقراری ارتباط بین کارهایی است که باید انجام شود و مشخص می کند که منابع سازمانی برای تکمیل آن کارها در چه بازه زمانی اختصاص خواهد یافت.
✅ #زمان، یک کالای گرانبها در زندگی امروز است؛ زندگی گنجینهای از آرزوها، خواستهها و اهدافی برای رسیدن است؛ اما به دلیل محدودیت زمانی که زندگی هر انسان دارد، رسیدن به هر هدف یا آرزویی نه ضروری است و نه ممکن.
✅ بنابراین برای دستیابی به #اهداف مهمترِ خود و داشتن یک زندگی رضایتبخش، باید اهداف خود را در زندگی اولویتبندی کنیم؛ زیرا اولویتبندیِ اهداف به ما کمک خواهد کرد که به طور کارآمد با صرف زمان محدود خود، به آنها دست یابیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فراخود
✅ همه به هم ربط داریم. دوران «به توچه» و «به من چه» لااقل برای مدتی هم که شده به سر آمده است. حالا همه به هم ربط داریم. نه تنها به هم ربط داریم بلکه به دیگران هم #ربط داریم. حتی آن هایی که هزاران کیلومتر آن طرف تر در اروپا و آفریقا هم هستند به ما ربط دارند.
✅ #کمک_کردن به همنوع دنیا را به مکان بهتری تبدیل میکند. این نوع مهربانیهای کوچک باعث افزایش عزت نفس، کنترل، شادی و مثبت اندیشی می شود. همینطور باعث تشویق افرادی میشود که روزی کسی به آنها کمک کرده است، تا آنها هم به دیگران کمک کنند. این مسئله باعث به وجود آمدن یک جامعه مهربان و یاری رسان می شود.
#فراخود
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ رسیدن به تسلط در فرایند یادگیری
✅ در #یادگیری اساسیترین مفهوم «تسلط» است. تسلط به میزان یادگیری واقعی یادگیرنده اشاره میکند. مفهوم تسلط به مفهوم مهارت هم نزدیک است. مهارت به #کارآمدی فرد در استفاده از یادگیریهایش مربوط است. تسلط همچنین به اثربخشی فرایند یادگیری در ایجاد یادگیری مطلوب اشاره میکند.
✅ #مهارت به دنبال تسلط میآید؛ یعنی نخست شخص باید ابتدا بر کاری تسلط یابد تا بعد در آن ماهر شود. یادگیرندگان از راه تمرین کردن یادگیریهایی که قبلاً بر آنها #تسلط یافتهاند مهارت کسب میکنند. میتوان گفت تسلط پیشنیاز مهارت است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اقیانوس آبی و قرمز؛ دو استراتژی متفاوت در کسب وکار
#پایگاه_جامع_مدیریار
#استراتژی_اقیانوس_آبی_و_قرمز
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اقیانوس آبی و قرمز؛ دو استراتژی متفاوت در کسب وکار #پایگاه_جامع_مدیریار #استراتژی_اقیانوس_آبی_و_
✍ اقیانوس آبی و قرمز؛ دو استراتژی متفاوت در کسب وکار
✅ #استراتژی_اقیانوس_آبی_و_قرمز، نام دو راهبرد متفاوت در فضای کسب و کار است که حاصل خلاقیت و نوآوری در استراتژیهاست. این دو، روشهای برخورد متفاوتی را با چالشها و مسائل کسب و کار ارائه میدهند. شناخت این دو فضا و تفکر مسلط بر هر کدام از آنها به مدیران کسب و کارها کمک میکند تا خود را محکوم به ماندن در فضای سخت رقابتی نبینند و راهکارهای برون رفت از این فضا را با بهره گیری از نوآوری و خلق بازارهای جدید امتحان کنند.
✅ #استراتژی_اقیانوس_آبی، یک فرآیند سیستماتیک و تکرار شونده است که با ارائه مجموعهای از ابزارها، اصول و چارچوبها به شما کمک میکند تا فرصتهای موجود در بازار را درک کرده و شروع به فعالیت کنید. این استراتژی، شما را به قسمتی از بازار هدایت میکند که در آن هیچ رقابتی وجود ندارد و شما به جای افزایش تقاضا، باید آن را ایجاد کنید. در واقع مفهوم رقابت، در اقیانوس آبی مطرح نیست، در عوض شما باید به دنبال فرصتهایی باشید که شما را به سمت سودآوری هدایت کند.
✅ #استراتژی_اقیانوس_قرمز، به استراتژی سنتی بازاریابی برای رقابت با رقبا اشاره میکند. بر اساس این استراتژی، بسیاری از کسب و کارها برای دستیابی به یک مزیت رقابتی در بازار فعلی با یکدیگر رقابت میکنند. اقیانوس قرمز تلاش میکند تا با تحت تاثیر قرار دادن کسب و کار، خدمات بیشتر و بهتری به مشتریان ارائه دهد. این کار، به جای جذب مشتریان جدید، بر روی مشتریان موجود متمرکز است. در واقع، طرفداران این استراتژی، برای جذب مشتریان جدید، تنها محصولات و خدمات را بهبود میدهند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نوآوری در ارائه ارزش
✅ «نوآوری در ارائه ارزش» یعنی؛ وقتی اقدامات فعلی شرکت منجر به کاهش هزینهها و افزایش #ارزش_محصولات برای خریداران میشود.
✅ چنین شرکتی با حذف یا کاهش سرمایهگذاری در بعضی عوامل مورد رقابت در صنعت، در هزینهها صرفهجویی میکند و با خلق و ارتقای ارزشهای جدیدی که قبلا در آن صنعت ارائه نشده، ارزش محصولاتش برای خریداران را افزایش میدهد.
✅ این #استراتژی به معنای یک جهش بزرگ در ارزش ارائهشده به خریداران و خلق بازارهای جدید خالی از رقیب است و باید در کل سیستم اجرایی شرکت پیاده شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نقشه کسب و کار رهبران-مهاجران-ساکنان (PMS)
ترسیم نقشه وضعیت فعلی و آینده شرکت، بینشی درباره احتمال #رشد شرکت به شما میدهد. کسبوکار یا محصولات شرکت در 3 دسته اصلی قرار میگیرند:
▪ساکنان: محصولات/کسبوکارهای معمولی
▪مهاجران: محصولات/کسبوکارهای بالاتر از متوسط بازار
▪رهبران: محصولات/کسبوکارهای بسیار ارزشمند
#رهبران مشوق استراتژی اقیانوس آبی و قدرتمندترین منابع رشد و سودآوری هستند، اما ساکنان معمولا منبع تولیدکننده پول نقد بهحساب میآیند. هدف شرکت شما این است که شرایط متوازنی برای جذب جریان نقد و رشد بیشتر در زمان حال و آینده ایجاد کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نقشه سودمندی برای خریدار
✅ این نقشه بر #خریداران تمرکز دارد و کمک میکند مکانهای خالی را مشخص کنید که محصول یا خدمت شما بهاحتمالزیاد میتواند آنها را پر کند. چرخه تجربه خریدار (BEC) به ۶ مرحله تجربه خریدار و انواع تجربههای او در هر مرحله اشاره میکند. اصول سودمند کردن محصول برای خریدار در مراحل مختلف تجربه خریدار پیاده میشوند.
✅ #مدیران میتوانند با استفاده از این نقشه راههایی برای ارائه روشهای سودمند جدید و متفاوت پیدا کنند و همچنین موانع تبدیل غیرمصرفکننده به مصرفکننده را از میان بردارند. سودمندی استثنایی زمانی بهدست میآید که محصولات و خدمات شما بزرگترین موانع را از چرخه تجربه خریدار حذف کند و دلیلی قانعکننده برای استفاده از محصول شما به مشتری بدهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ استراتژی خود را تصویرسازی کنید
✅ #استراتژی خود را تصویرسازی کنید تا بتوانید خلاقیت افراد سازمان را شکوفا کنید، به آنها کمک کنید اقیانوسهای آبی را ببینند و استراتژی را برایشان توضیح دهید تا آن را به بهترین شکل اجرا کنند.
✅ همیشه مقاومتهایی در راه #تغییر وجود دارد و اجرای استراتژی اقیانوس آبی نیز با این مشکل مواجه است، زیرا افراد را از گوشه امن بیرون کشیده و روشهای قدیمی آنها را به چالش میکشد.
✅ برای به حداقل رساندن خطر بیاعتمادی، بیمیلی به همکاری با دیگران و حتی خرابکاری، #فرایند امنی برای طراحی و اجرای استراتژی در پیش بگیرید.
✅ فرایند امن طراحی و اجرای #استراتژی 3 اصل کلیدی دارد:
▪#مشارکت_کردن:
مشارکت دادن افراد در تصمیمگیریهای استراتژیک که بر کار آنها هم اثر دارد.
▪#توضیح_دادن:
توضیح دادن دلیل اتخاذ این تصمیمات به افرادی که در کار مشارکت دارند و از آن تاثیر میپذیرند.
▪#شفاف_سازی_انتظارات:
بیان شفاف قوانین جدید بازی بعد از طراحی استراتژی.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ گام های کلیدی طراحی یک استراتژی قوی
✅ برای طراحی یک #استراتژی_قوی باید ۴ گام کلیدی انجام دهید. اگر نمیتوانید هر یک از این مراحل را اجرا کنید، باید آنقدر استراتژی را تغییر دهید تا همه موارد را پوشش دهد:
1⃣ سودمندی استثنایی برای خریدار
2⃣ قیمت معقول
3⃣ معادله همیشگی هزینه / سود
4⃣ مقابله با موانع سازگاری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
38.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥤تبلیغ #کوکاکولا که مرزهای تخیل را جابه جا می کند.
#کلیپ_کوتاه
#تبلیغ_خلاقانه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بوم استراتژی
✅ #بوم_استراتژی ابزاری برای درک شرایط فعلی بازار است. پس باید موارد زیر را بدانید:
▪#رقبا در حال حاضر در چه بخشهایی سرمایهگذاری کردهاند.
▪#صنعت شما در حال حاضر چطور رقابت میکند (از نظر محصولات، خدمات و ارسال).
▪#مشتریان چه مزایایی از رقبای فعلی شما در بازار دریافت میکنند.
✅ منحنی BOS شما باید:
▪کاملا با #منحنی رقبای فعلی فرق داشته باشد.
▪باید #عوامل_رقابتی که در صنعت نادیده گرفته شده را کاهش دهد یا حذف کند (در نتیجه هزینهها کاهش مییابد).
▪ عوامل رقابتی جدیدی را ارتقا داده و/یا خلق کند که #صنعت شما در حال حاضر ارائه نمیدهد (در نتیجه تمایز افزایش مییابد).
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خودناتوان سازی
✅ #خود_ناتوان_سازی یکی از رفتارهای رایجی است که به فرد امکان می دهد تا شکست خود را به عوامل بیرونی (بهانه) و موفقیت خود را به عوامل درونی (به منظور کسب افتخار) نسبت دهد. موفقیت در ی مستلزم تلاش بسیاری است چرا که با صنعتی شدن جوامع، رقابت بیشتری در زمینه تحصیلی حکمفرما شده است.
✅ #رقابت_تحصیلی فرد را به سمت معیار های جمعی می کشاند که ممکن است از سطح توانایی او بیشتر باشد در نتیجه فرد هر کاریمی کند تا در صورت عدم موفقیت بتواند دلیلی برای خود داشته باشدیکی از رفتار های رایجی که در این موقعیت ها اتفاق می افتاد خودناتوان سازی تحصیلی است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کوه یخ مراقبت از سلامت روان
✅ #بهداشت_روان یا #سلامت_روان به معنی سلامت هیجانی و روانشناختی است، به شکلی که فرد بتواند از تفکر و توانایی های خود استفاده کند، در جامعه عملکرد داشته باشد و نیازهای معمول زندگی روزمره را برآورده سازد. پیشگیری از پیدایش بیماری های روانی و سالم کردن محیط روانی از نیازهای اولیه تامین بهداشت روانی محسوب می شود.
✅ فردی که می تواند به فشارهای معمول #زندگی_روزمره غلبه کند و یک زندگی مستقل داشته باشد را می توان به عنوان یک فرد دارای سلامت روان معرفی کرد. هدف بهداشت روان یا سلامت روانی، رسیدن به آرامش و رضایت باطن است «بهداشت روان» تنها به تشریح علت اختلال ها نمی پردازد، بلکه پیشگیری ناراحتی روانی به معنای وسیع آن با هدف جلوگیری از وقوع بیمارهای شدید روانی را نیز دنبال می کند.
#کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خودمراقبتی
✅ #خود_مراقبتی عملی است که در آن، هر فردی از دانش، مهارت، و توان خود به عنوان یک منبع استفاده میکند تا بهطور مستقل از سلامت خود مراقبت کند. منظور از بطور مستقل، تصمیمگیری دربارهٔ خود و با اتکا به خود است. البته این تصمیمگیری میتواند شامل مشورت و کسب کمک تخصصی یا غیرتخصصی از دیگران (چه متخصص، چه غیرمتخصص) نیز باشد.
✅ #مراقبت_از_خود به معنای عملی است که در آن شخص از خود به عنوان یک منبع استفاده و بطور مستقل از دیگران از سلامت خودش مراقبت میکند. در اینجا منظور از استقلال عمل، تصمیم گیری برای خویش با اتکای به خود شخص میباشد، اما شامل مشورت و کسب کمک تخصصی یا غیرتخصصی از دیگران (چه افراد غیر متخصص و چه متخصصین) نیز میشود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ از زندگی خود مراقبت کنید
✅ بخش مهمی از #زندگی ما در دنیای ارتباطات میگذرد. ارتباطات ما به چند بخش ارتباط با خدا و معنویات، ارتباط با خود، ارتباط با دیگران و ارتباط با جهان هستی قابل تقسیم است که در هرکدام از این بخشها، همچنان اهمیت خودمراقبتی پابرجاست.
✅ اولین سطح #خودمراقبتی ارتباطی، به ارتباط ما با خودمان اختصاص دارد. اینجا توجه بهخودشفقتی اهمیت مییابد. خودشفقتی شامل چندبخش است.
▪مهر وهمدلی با خود داشتن،
▪خود را بخشی از جهان دانستن،
▪ذهن آگاهی و حضور و تماشای خود بدون قضاوت.
▪پذیرش اینکه حس مشترک انسانی بین همه انسانها وجود دارد و آنچه من تجربه میکنم، برای همه پیش میآید.
✅ یعنی #پذیرش اینکه من الان احساس ناخوشایندی دارم، آن را میپذیرم، از خودم حمایت و مراقبت میکنم و اجازه میدهم آن احساس عبور کند. در واقع، شفقت مرهمی است که بهخود میدهم تا در عبور از رنج به من کمک کند. در دنیای خودمراقبتی، روی مهارت تابآوری کار میکنیم. برای اهدافمان برنامهریزی میکنیم و خود را متعهد به انجام آن میدانیم.
✅ در سطح #ارتباط_با_دیگران، رابطههای زندگی را بررسی میکنیم. حالا که قرار است خودمراقبتی را در زندگی از سطح ایده به اجرا درآوریم، یک قدم مؤثر این است که دایره ارتباطی امنی برای خودمان بسازیم. برای ارتباطاتمان مرز مشخصی تعیین کنیم. با افرادی که کاری جز اتلاف وقت و انرژی ما ندارند، قطع ارتباط کنیم و معاشرت های خود را براساس یک رابطه کارآمد و آرام بخش سامان دهیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar