✍ ۷ اصل اساسی زندگی
1⃣ گذشته را رها کنید و در حال زندگی کنید
2⃣ اهمیت ندهید دیگران در مورد شما چه فکری می کنند
3⃣ زمان حلال مشکلات است، پس به خود زمان دهید
4⃣ زندگی خود را با دیگران مقایسه نکنید
5⃣ زیاد فکر نکنید. جواب سوالات هنگامی که انتظارش را ندارید به ذهنتان خطور می کند
6⃣ هیچ کس بجز خودتان، باعث خوشبختی شما نمی شود
7⃣ بخندید، شما تنها کسی نیستید که در زندگی با مشکلات دست و پنجه نرم می کنید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل توسعه رهبری
#دکتر_محمد_رضایی
مورد مطالعه: بانک ملی ایران
✅ #توسعه_رهبری برنامهای درونسازمانی است که کارکنان را برای نقشهای رهبری آموزش میدهد. توسعه رهبری نظاممند شامل یک برنامهی آموزشی برنامهریزیشده است. در یک سیستم غیرنظاممند ممکن است مدیران اعضایی از تیم را که پتانسیل رهبری دارند، تشخیص دهند و در پرورش این مهارتها به آنان کمک کنند
✅ #برنامه_های_توسعه_رهبری روشهایی عالی برای پرورش مهارتهای شما در راستای نقشهای مدیریتی هستند. آموزش متمرکز میتواند در جهتدهی و ایجاد انگیزه در دیگران به شما کمک کند؛ همچنین، کسب این مهارتها میتواند در پیشرفت مسیر شغلی یاریرسان شما باشد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل پارادایمی ارزیابی موفقیت مسیر شغلی کارکنان دولتی
✍ #دکتر_مهناز_نقیان
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
مدل پارادایمی ارزیابی موفقیت مسیر شغلی کارکنان دولتی ✍ #دکتر_مهناز_نقیان #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #
مدل پارادایمی ارزیابی موفقیت مسیر شغلی کارکنان دولتی
✍ #دکتر_مهناز_نقیان
✅ سازمانها از #مسیرهای_شغلی به عنوان راهی برای حفظ و مشارکت کارکنان در سازمان استفاده میکنند. زمانی که مسیر شغلی مشخصی در سازمانها وجود داشته باشد، احتمال ماندن کارمندان در آن سازمان نیز افزایش پیدا میکند.
✅ اگر در سازمان #مسیر_شغلی_کارکنان به خوبی درک شده باشد، کارکنان نیز برای رشد انگیزه دارند که این امر به نوبه خود به سازمان کمک میکند تا با صرف هزینه کمتر، به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود دست پیدا کند. مسیر شغلی یک نقشه راه پیشرفت همراه با معیارهای کوتاهمدت و بلندمدت است.
✅ به عبارت دیگر، #مسیر_شغلی مسیری را که یک کارمند از یک جایگاه سطح پایینتر و از طریق عهدهدار شدن نقشهای متوالی برای رسیدن به هدف نهایی خود طی میکند، به تصویر میکشد. در هر سازمان، مسیر شغلی هر کارمند تا حدودی منحصر به فرد است.
🔴 گام اول:
◾ارزیابی میزان سطح معیارهای عینی مسیر شغلی
✅ بهبود مستمر موقعیت های ذهنی
◾توسعه سطح توانمندسازی اقتصادی
◾توسعه سطح قابلیت های درونی
◾توسعه سطح جایگاه اجتماعی
🔴 گام دوم:
◾ارزیابی میزان سطح واقعی معیارهای ذهنی مسیر شغلی
✅ نهادینه سازی موفقیت پذیری ذهنی
◾توسعه زمینه های مهارت افزایی و دانش افزایی
◾مشروعیت بخشی ساختاری و معناگرایی شغلی
◾جوسازنده و فرهنگ سازمانی ارزش مدار شغلی
◾رضایتمندی درونی بیرونی مرتبط با مسیر شغلی
◾تخصص محوری و توسعه بسترهای یادگیری شغلی
◾توسعه مسیر تعالی و توسعه قابلیت اشتغال زایی شغلی
🔴 گام سوم:
◾ارزیابی میزان موفقیت ادراک شده و تحقق یافته مسیر شغلی
✅ ارزیابی موفقیت مسیر شغلی
◾ارزیابی فردی از میزان موفقیت ادراک شده مسیر شغلی
◾ارزیابی سازمانی از میزان موفقیت تحقق یافته مسیر شغلی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ طراحی مسیر شغلی در ۷ مرحله
✅ #مسیر_شغلی یک نقشه راه پیشرفت همراه با معیارهای کوتاهمدت و بلندمدت است. به عبارت دیگر، مسیر شغلی مسیری را که یک کارمند از یک جایگاه سطح پایینتر و از طریق عهدهدار شدن نقشهای متوالی برای رسیدن به هدف نهایی خود طی میکند، به تصویر میکشد. در هر سازمان، مسیر شغلی هر کارمند تا حدودی منحصر به فرد است.
✅ دراین بخش به ۷ مرحله #طراحی_مسیر_شغلی اشاره میکنیم که با پیمودن آنها میتوانید یک مسیر شغلی کارا و اثربخش را برای سازمان خود طراحی کنید.
1⃣ چارت سازمانی را به روز کنید
2⃣ جایگاه های شغلی را تعریف کنید
3⃣ برای مهارتها نقشه راه بنویسید
4⃣ نیازهای آموزشی را شناسایی کنید
5⃣ یک برنامه آموزش و توسعه ایجاد کنید
6⃣ برنامه مسیر شغلی را مستندسازی کنید
7⃣ مسیر شغلی برای هر کارمند را ترسیم کنید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی رابطه سبک رهبری و جو سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی
#دکتر_مهدی_الوانی
✅ #سبک_رهبری مجموعهای از باورها، رفتارها، رویکردها و نگرشهایی است که یک رهبر در سازمان تحت رهبری براساس آنها عمل میکند. هر رهبر، تجارب شخصی و ویژگیهای شخصیتی خاص خود را دارد و این باعث شکلگیری انواع مختلف رهبری میشود.
✅ #جّو_سازمانی منعکس کننده نگرش افراد از سازمانی است که نسبت به آن احساس دلبستگی میکنند و مجموعهای از ویژگی و عامل هایی است که توسط کارکنان سازمان وجود دارد و به عنوان نیروی اصلی در تعیین رفتار کارکنان مؤثر است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی نگرش آسیب شناسانه به اجرای استراتژی ها در سازمان
#لیلا_زمانی_نژاد
✅ استفاده از مفهوم #استراتژی در حیطه سازمان و مدیریت در نیمه دوم قرن بیستم میلادی آغاز شده است. در اینجا هم با همان منطق، استراتژی این معنا را بیان میدارد که به منظور فراهم آوردن امکان برتری یافتن بر رقبای سازمان روابط خود با محیط را سامان داده و منافع خویش را در جهت هدف به حرکت میآورد، اما تا به حال راجع به این موضوع چنین همفکری وجود نداشته است .
✅ از دیدگاه #ایگور_انسف، استراتژی سازمانی، یک حرکت و یا یک سری حرکتهای معین سازمان است. به عنوان مثال مانند یک برنامه توسعه محصول که سازمان آن را تعقیب میکند. استراتژی کلی و یا مختلط هم نشان دهنده یک قاعده تصمیمگیری آماری است مبنی بر اینکه سازمان در یک وضعیت معین کدام نوع از استراتژی صاف را انتخاب خواهد کرد. آلفرد چندلر استراتژی را به عنوان تعیین آماج و هدفهای دراز مدت در سازمان و برای تحقق پذیری این آماج تخصیص دادن منابع مورد نیاز و آماده کردن برنامههای فعالیتی مناسب تعریف میکند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ صرفاً جهت یادآوری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ نه روز پدر است نه روز مادر، نه تولدی در کار است نه دور از جان شما و عزیزانتان داغ و عزایی. صرفاً می خواهم در این مجال جهت یادآوری موضوع بسیار مهمی را خدمت شما عرض کنم. عادت کرده ایم در هیاهوی زندگی عصر فراصنعتی به دنبال اهداف ریز و درشت خود بدویم و مقوله ی معیشت و روپا ماندن مالی و #اقتصادی اکنون آن قدر سخت و پیچیده شده است که گاهی مسائل بسیار مهمی از یادمان می رود، اهمیت خود را از دست می دهد، نسبت به آن غفلت می کنیم، یا حداقل آن طور که باید و شاید به آن ها نمی پردازیم.
✅ یکی از این مسائل و موارد که بسیار بسیار مهم است و سعادت دنیا و آخرت ما تا حد زیادی به آن وابسته است حفظ شأن، جایگاه، احترام، کرامت و نقش «پدر و مادر» در زندگی همه ی ماست. خداوند در قرآن آن جا که سامانه ی ارتباط انسان با سایرین را تعریف می کند می فرماید؛ «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ» یعنی «همانا «خدا (خلق را) فرمان به عدل و احسان میدهد». اما به پدر و مادر که می رسد پروردگار آن ها را از سایرین جدا می سازد و دیگر سخنی از #عدل نمی کند و در سطحی بالاتر امر می دهد و می فرماید:
✅ «وَقَضَى رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا» یعنی؛ «و پروردگار تو مقرر کرد که جز او را مپرستید و به پدر و مادر [خود] احسان کنید» آیه احسان به والدین آیه ۲۳ سوره اسراء است که پس از دعوت به توحید انسانها را به نیکیکردن به پدر و مادر دعوت میکند. این بدان معناست که به والدین که می رسی تکلیف تو فقط و فقط #احسان و نیکی است. باید بی محابا آن را تکریم کنی، قدر بدانی، در صدر نشانی و هر آن چه در توان داری برای آرامش، شادمانی و حفظ کرامت و احترام آن ها به کار ببری.
✅ مفسران احسان به والدین در آیه را حکمی قطعی و نسخنشدنی از جانب خدا میدانند. همچنین #علامه_طباطبایی مقدم شدن احسان به والدین بر سایر احکامی که در آیات بعدی آمده را دلیلی بر اهمیت این حکم میداند. در این آیه حق والدین همردیف حق خداوند شمرده شده است. مفسران قرار گرفتن آن بعد از اصل توحید را نشان از اهمیت احترام به پدر و مادر و جایگاه رفیع این نوع اطاعت نزد خداوند میدانند. عدهای در تناسب بین توحید و احسان به والدین در آیه مواردی را ذکر کردهاند؛
✅ از جمله آنکه خداوند سبب حقیقی وجود انسان و #والدین سبب ظاهری و معیشت آنها هستند و همانطور که شکر نعمتهای خداوند به عنوان منعم حقیقی واجب است، شکر نعمتهای مخلوقین در حق انسان نیز واجب است و هیچ کس بهاندازه والدین در حق انسان کاری نکرده و مستحق شکرگزاری نیستند. مگر می شود آدمی پدر و مادر را فراموش کند، حق آن ها را ادا نکند، قدرشان را نداند، در برابر آن ها مبادی آداب نباشد، صدایش را بلند کند، فرمان آن ها را اجابت نکند و با غرور و تکبر به هنگام پیری با آن ها مواجهه نماید.
✅ این چنین انسانی از رحمت خدا به دور خواهد بود و مرتکب گناهی می شود که خداوند آن را در زمره ی گناهانی قرار داده است که هیچ گاه بخشیده نمی شوند. پدر و مادر اسباب اجابت دعا، مایه رحمت خدا و ریشه و اصالت آدم هستند که باید در هرحالی احترام آن ها حفظ شود و توسط فرزندان گرامی داشته شوند. پس به یادآورید و به خود تذکر دهید دوباره و چند باره، هر روز و هر لحظه که شما وظیفه دارید همچون پروانه دور شمع وجودی نورانی و گرما بخش آن ها طواف کنید و هر آن چه از #مهربانی، ادب، تکریم و یاری رساندن آموخته اید دودستی و با کمال امتنان و احترام تقدیم وجود شریف و پربرکت آن ها نمایید.
✅ یادمان نرود که هر آن چه امروز داریم به همت و برکت #والدین خویش داریم و موظف هستیم در زمان «حیات» تمام وقت و تمام قد در خدمت آن ها باشیم و در زمان «ممات» به گونه ای زندگی کنیم و آن ها را یاد نماییم که روحشان قرین رحمت و شادی باشد و در سرای آخرت برای فرزندان خویش دعا کنند. و چه زیباست رابطه ی عاشقانه، مهربانانه و مودبانه فرزندی با پدر و مادرش که از سر انسانیت و کمالِ رفتار آن ها ارج می نهد، در برابرشان تواضع دارد و همه جوره به آن ها خدمت می کند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۳، شماره ۱۰۱۷
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مهارت های کوانتومی
✅ علوم جدید مبتنی بر فیزیک کوانتوم و نظریه آشوب، پایه ای مفهومی برای مجموعه مهارتهای مدیریتی جدید- مجموعه مهارتهایی که مدیران را قادر می سازد که نه تنها تعارض را از دیدگاه جدید بنگرند، بلکه به شیوه ای جدید به تعارض پاسخ دهند- فراهم آورده است. این مهارتها، مهارتهای کوانتومی نامیده شده اند.
✅ نه فقط به این دلیل که منتج از اصول اصلی علوم جدید هستند، بلکه مهم تر به این دلیل که نیازمند یک حلقه کوانتومی در پارادایم مدیریت جدید هستند. آنها قصد جایگزینی مهارت های مدیریت سنتی را ندارند، بلکه آنها را کامل می کنند. آنها مدیران را با دیدگاهی کاملاً متفکر و عقلی برای اداره افراد و تعارض روبرو می کنند. مهارت های کوانتومی به شرح زیر تعریف شده اند:
1⃣ #دیدن_کوانتومی:
توانایی برای دیدن هدفمند؛
2⃣ #تفکر_کوانتومی:
توانایی فکر کردن به شیوه متناقض؛
3⃣ #احساس_کوانتومی:
توانایی احساس زنده و حیاتبخش؛
4⃣ #شناخت_کوانتومی:
توانایی دانستن به شیوه خلاقانه و شهودی؛
5⃣ #عمل_کوانتومی:
توانایی عمل به شیوه مسئولانه؛
6⃣ #اعتماد_کوانتومی:
توانایی اعتماد به فرایند زندگی؛
7⃣ #وجود_کوانتومی:
توانایی برای برقراری ارتباط مستمر
(#شلتون و #دارلینگ، ۲۰۰۱)
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مهارت های توسعه و پیشرفت فردی
✅ #توسعه_فردی فرایندی آگاهانه، سیستماتیک و پیوسته است که هر فرد با تکیه بر آن، مهارتها، دانش، نگرش و رفتارهای خود را بهبود میدهد تا بهتر بتواند از ظرفیتهای خود استفاده کرده و به هدفهایی که در زندگی برای خود انتخاب کرده دست پیدا کند.
✅ به نقل از #دریموند_گرین (Draymond Green)، «اگر در حال بهتر شدن نیستید، دارید بدتر میشوید»، لذا توسعه فردی اهمیت دارد. اما یک انگیزهی کلیدی که حتی از این هم الهامبخشتر است در پس رشد فردی وجود دارد.
✅ و آن، اینکه مهارت های توسعه فردی شما را به امور مسلط میکنند. وقتی فعالانه در تلاش برای بهبود طرز فکر، مهارتها، و بهطور کلی زندگی خود هستید، لازم نیست به #استعداد یا شانس تکیه کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ حوزه های توسعه فردی
✅ اینکه هر فردی زندگی را چگونه تجربه میکند عمدتاً به عواملی مانند اشتغال، تجربیات و تعاملات واقعی زندگی، محل زندگی و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. #رشد_فردی به جدول زمانی خاصی از بزرگسالی اشاره نمیکند. درعوض، به یک عمر فداکاری و آگاهی نیاز دارد تا با جزر و مدهای طبیعی که در زندگی وجود دارد، همگام شود.
✅ #توسعه_فردی تنها به بهبود جنبههای شخصی زندگی ما اشاره نمیکند. بلکه در مورد توسعه شغلی و گامهایی که میتوانید برای پیشبرد حرفه و افزایش دانش خود بردارید تا به یک کارمند کارآمدتر و سازندهتر تبدیل شوید، هم مربوط میشود. این امر میتواند به معنای رسیدن به یک نقطه عطف تجاری بزرگ یا ارتقای شغلی باشد که پیوسته برای آن کار و تلاش کردهاید، یا اقداماتی برای تقویت مهارتهای خود انجام دادهاید.
✅ توسعه فردی افراد را وادار میکند تا در زندگی خود #خوشبختی را پیدا کنند و در عین حال خودآگاهی و تفکر را تشویق میکنند. در پایان روز، شما تنها مسئول شادی خود هستید و تأمل در ارزشها و باورهای اصلیتان میتواند به شما کمک کند تا به سطح عمیقتر و معناداری از شادی دست یابید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar