Modiryar | مدیریار
✍ چرخه اثربخشی سازمانی #پایگاه_جامع_مدیریار @modiryar
✍ چرخه اثربخشی سازمانی
✅ برای #کوچ_کردن کل سازمان، یک رویکرد سیستمی کوچینگ به نام «چرخهی اثربخشی سازمانی» وجود دارد. این ابزارِ کوچینگِ تشخیصی و طراحی، میتواند به راهبران، مدیران و تیمها کمک کند تا مشکلات مزمن را در سازمان پیدا کنند و در جهت بهبود آن قدم بردارند.
✅ #چرخه_اثربخشی_سازمانی راهی کاربردی و سودمند برای درک پویایی اجزای سازمان و ارتباطات و پیوندهایشان با یکدیگر و بین یکدیگر است؛ و همین موضوع آن را تبدیل به یک ابزار ارزشمند کوچینگ میکند. با استفاده از چرخهی اثربخشی سازمانی، شما به آسانی میتوانید دادههای پیچیدهی فراوانی را ببینید و برای ادامهی حرکت، برنامهریزیهای لازم را داشته باشید.
✅ آنگاه با این کار میتوانید شکافهای عملکردی را شناسایی کرده و کمک کنید تا یک چهارچوب و زبان مشترک برای افراد فراهم شود تا بتوانند بر اساس عقل و دور از احساسات، به طور عینی #سازمان خود را درک کنند.
🔴 بهترین دوره کوچینگ سازمانی
✅ راهبران به این نیاز دارند تا بتوانند مسئله و مشکل واقعی را ببینند و وظیفهی کوچ این است که به راهبران در این جهت کمک کند تا بتوانند ببینند. به این معنا که بتوانند ریشههای مسائل و مشکلاتشان یا قدرت فرصتهایشان را تشخیص دهند و درک کنند.
🔴 اهداف قابل دسترسی با استفاده از چرخه اثربخشی سازمانی
✅ ارزش چرخهی #اثربخشی_سازمانی این است که به راهبران و مدیران تصویری همهجانبه از میزان سلامت سازمانشان ارائه میکند. کوچ با استفاده از چرخهی اثربخشی سازمانی میتواند به اهداف زیر دست پیدا کند:
◾تحلیل کردن و توافق داشتن روی علتهای ریشهای بهترین و بدترین نتایج
◾شناسایی شکافهای عملکردی فعلی و به اشتراک گذاشتن چشماندازی از نتایج بهتر
◾شناسایی ناهماهنگیهای بسیار اثرگذار سازمانی
◾اشتراک گذاشتن یک برنامهی اجرایی
◾اندازهگیری و ارزیابی اثر تغییرات
◾کمک به سازمانها
✅ اگر سازمانی قصد دارد که تغییر کند، باید با تحلیل انگارههای ذهنی و انتخابهایی که منجر به نتایج صحیحی میشود، کار را شروع کند. چرخهی اثربخشی سازمانی به ما کمک میکند که به این درک برسیم.
✅ نتایج و بروندادهای کسبوکاری، محصولِ اصول، انگارههای ذهنی و مفروضههای عملیاتی است که شما برای خدمترسانی به مشتری، چشمانداز و ماموریت خود، سیستمها و فرایندهای اصلی خود، ارزشها و رفتارهای فرهنگی خود و کارکنان خود دارید.
#کوچینگ
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
✍ عرصه های کوچینگ سازمانی
✅ کوچینگ سازمانی تغییرات #سیستمی را در یک شرکت هدف قرار می دهد. اغلب با کوچینگ اجرایی همپوشانی دارد، جایی که تمرکز بر رشد فرد است. به طور مشابه، کوچینگ تیمی اغلب تحت عنوان کوچینگ سازمانی نیز قرار می گیرد. کوچینگ سازمانی می تواند سکوی پرشی برای تغییرات شرکتی در عمیق ترین سطح باشد و برای هر سازمانی حیاتی است.
✅ #کوچینگ_سازمانی ابزاری ارزشمند برای توسعه افراد در طیف وسیعی از نیازها است. مزایای کوچینگ بسیار زیاد است. ۸۶ درصد از شرکتها گزارش میدهند که سرمایهگذاری خود را بر روی کوچینگ و موارد دیگر جبران کردهاند ۸۰ درصد افرادی که خدمات کوچینگ دریافت می کنند، اعتماد به نفس خود را افزایش می دهند و بیش از ۷۰ درصد از بهبود عملکرد کاری، روابط و مهارت های #ارتباطی مؤثرتر بهره مند می شوند.
#کوچینگ
#کوچینگ_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
✍ سه محور اصلی لایف کوچینگ از نگاه گرنت
✅ معنی لایف کوچینگ همان #کوچینگ_زندگی است که یکی از مؤثرترین انواع کوچینگ است. کوچینگ سبک زندگی به شما کمک میکند به بهترین نسخه خودتان تبدیل شوید.
✅ گرنت سه محور اصلی برای #لایف_کوچینگ تعریف میکند و میگوید که تقریباً هر آنچه در مجموعه خدمات کوچینگ زندگی میبینید، به یکی از این سه محور (یا ترکیبی از آنها) ربط دارد:
◾تسهیل دستیابی به اهداف
(Goal attainment facilitation)
◾بهبود عملکرد
(Performance Improvement)
◾بهزیستی
(Well-being)
#کوچینگ
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
✍ مزایای لایف کوچینگ
✅ یک #کوچ_زندگی حرفهای معتقد است شما فردی توانمند هستید که تمامی منابع موردنیاز برای رفع نیاز و مسألهتان را در اختیار دارید. لایف کوچ شما را در پیدا کردن یا خلق راهکار با منابع موجود حمایت میکند. در طول تجربه فرآیند کوچینگ زندگی، کوچ باعث میشود شما توانمندتر شوید، شیوه تفکرتان را تغییر دهید تا توانایی حل مسائل بعدیتان را پیدا کنید.
✅ #کوچینگ_زندگی مزایا و نتایج فوق العاده شگفتانگیزی دارد؛ بهطوریکه باعث رشد، پیشرفت، حرکت، به دست آوردن شادی و حس رضایتمندی میشود. مزایای Life Coaching را میتوان بهاختصار اینگونه بیان کرد:
◾دستیابی به اهداف
◾افزایش اعتمادبهنفس
◾پیدا کردن اهداف جدید
◾مهارت برقراری ارتباط اثربخش
◾پیدا کردن معنا و رسالت زندگی
◾خروج از ناحیه امن ذهن
◾انتخاب یا تغییر سبک زندگی
◾کسب و ارتقای مهارت اقدامگرایی
◾شناسایی نقاط قوت و توانمندیها
◾رسیدن به رضایتمندی بیشتر در زندگی
#کوچینگ
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
✍ مسائل ساده، پیچیده و شرور
1⃣ #مسأله_ساده:
مسأله ای است که یک ریشه (عامل به وجود آورنده) روشن دارد، تعریف روشنی دارد و راهحل آن روشن و بدون ابهام است.
2⃣ #مسأله_پیچیده:
مسأله ای است که چندین علت و ریشه دارد. به همین دلیل درک و تعریف آن سخت است و به همان اندازه یافتن راهحلهای آن میتواند چالش برانگیز باشد. یک مشخصۀ مسأله ی پیچیده آن است که باعث به وجود آمدن مشکلات ساده یا پیچیدۀ دیگری میشود.
3⃣ #مسأله_شرور:
مسأله ای که از ترکیب چندین مسأله پیچیده ایجاد شده است و معمولا نمیتوان تشخیص داد که اول باید کدام مسأله را انتخاب و حل کرد. حل این نوع مسائل نیازمند فرهنگسازی و صرف زمان طولانی است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تکنیک شکوفه نیلوفر آبی در حل مسائل #پایگاه_جامع_مدیریار @modiryar
✍ تکنیک شکوفه نیلوفر آبی در حل مسائل
🔴 تکنیک شکوفه نیلوفر آبی
حتما تا به حال گلهای #نیلوفر_آبی را که در آب رشد میکنند و گلهایشان روی سطح آب باز میشود، دیدهاید. گلبرگهای شکوفه نیلوفر آبی به دور یک هسته مرکزی جوانه میزنند و از آن نقطه گسترش پیدا میکنند. در نهایت گل به صورت کامل باز میشود. گلی که چند لایه گلبرگ دارد. تکنیک شکوفه نیلوفر آبی هم از آرایش خاص گلبرگهای گل نیلوفر آبی الهام گرفته شده است.
🔴 چیستی تکنیک شکوفه نیلوفر آبی
تکنیک #شکوفه_نیلوفر_آبی یک روش تصویری برای ایدهپردازی و حل مسئله است که به کاربر کمک میکند تا با استفاده از یک رویکرد سیستماتیک، ایدههای خلاقانهای را پیرامون یک مسئله اصلی توسعه دهد. این تکنیک بر پایه توسعهی ایدهها به صورت لایهای، مشابه باز شدن گلبرگهای نیلوفر آبی، طراحی شده است. ایدهها و راهحلهای اولیه به عنوان هسته مرکزی در نظر گرفته میشوند و از آنها ایدههای جدیدتر و جزئیتر به وجود میآیند.
🔴 مُبدع تکنیک شکوفه نیلوفر آبی کیست؟
آقای #ماتسومورا_یاسوآ (Matsumura Yasuo) رئیس بخش تحقیقات مدیریت Clover در ژاپن وقتی یک گل نیلوفر آبی را میبیند و از آن ایده گرفته و این تکنیک را ابداع میکند. تکنیک شکوفه نیلوفر آبی را هم به صورت فردی و هم به صورت گروهی میتوان بکار برد.
🔴 روش کار با این تکنیک
#تکنیک_شکوفه_نیلوفر_آبی که یکی از تکنیکهای خلاقیت است، از یک مربع 9*9 با 81 خانه مربع شکل تشکیل میشود. در خانه مرکزی این صفحه موضوع اصلی یا مسئلهای که قرار است حل شود، نوشته میشود. در اطراف خانه مرکزی، 8 خانه که با حروف A تا H مشخص میشوند. سپس با کمک گرفتن از تکنیک طوفان فکری ۸ عامل مرتبط و تاثیرگذار را پیدا میکنیم. در ادامه این ۸ عامل را در به جای حروف A تا H مینویسم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
✍ مهارت حل مسأله
🔴 روی حل مسأله تمرکز کنید نه روی مشکل
#مهارت_حل_مسأله به عنوان برخورد فعالانه در جستجو و تشخیص مسئلهها، مشکلات و فرصتها، استفاده از منطق و مهارت قضاوت در جمع آوری و تحلیل اطلاعات و جستجو و خلق راهکارها، مقایسهی راهکارهای مختلف و انتخاب بهترین شیوه برای مواجهه با یک مسئله تعریف میشود.
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
✍ مهم ترین مهارت های حل مسأله
✅ #حل_مسئله فرایندی است که در آن علت وقوع یک مسئله را مشخص و سپس بهترین راه حل را برای آن پیدا میکنیم.
✅ #مهارت_های_حل_مسئله ترکیبی از ویژگیهای مختلف هستند که باید داشته باشیم تا بتوانیم مسائل مختلفی را حل کنیم که احتمالا در محل کار خود با آنها مواجه شویم.
✅ البته مشکلات با یکدیگر متفاوت هستند، برخی میتوانند پیچیده باشند و برخی دیگر به راحتی حل شوند. در این میان مهارت های حل #مسئله به ما کمک میکنند تا مشکلاتمان را به طور مؤثر حل کنیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
✍ راهکارهای افزایش سرعت حل مسئله
✅ باید در #فرایند_حل_مسأله گزینهها و راهحلهایی را که تعیین کردهایم، به روندهای اجرایی تبدیل کنیم. یعنی نقطهی شروعی را بیابیم و به قول قدیمیها، آستینها را بالا بزنیم و مشکل را حل کنیم. روند اجرایی باید شامل سه مرحله باشد:
1⃣ اولویتبندی صحیح:
از بین تمام راهحلهایی که برای #حل_مسئله تشخیص دادهایم و نوشتهایم، چند راهحل باید در اولویت قرار بگیرد. اینکه چه کارهایی را باید اول انجام بدهیم تا سرعت حل مسئلهی ما بیشتر شود. اولویتبندی به ما کمک میکند راهحلهایی را که اثرات کمتری دارند، کنار بگذاریم و وقت خود را تلف نکنیم.
2⃣ ایجاد ضربالاجل:
دومین نکتهای که در روند اجرایی به ما کمک میکند، ایجاد ضربالاجل است. باید زمان رسیدن به نتیجه را مشخص کنیم. اگر مبلغی پول نیاز داریم یا مشکل ارتباطی داریم، نمیتوانیم بگوییم پیش میروم تا ببینم چطور میشود و ده سال وقت بگذاریم تا بالاخره مسئلهمان حل شود.
3⃣ اقدامات اصلاحی:
آخرین مرحله در روند اجرایی حل مسئله و بعد از تعیین ضربالاجل و شروع کارها، اقدامات اصلاحی است. گزینهها زمانی به ذهن ما خطور کرده که هنوز کار را شروع نکرده بودیم و در جریان فشارها و شرایط سخت قرار نگرفته بودیم. بسیاری از ایدههای ما، ایدههای ناآزمودهای بوده که در فرآیند دوم #حل_مسئله باید در نظر میگرفتیم و اصلاحی میشد و بهبود پیدا میکرد تا به نتیجهی مدنظرمان دست یابیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar