Modiryar | مدیریار
✍ این عقل ناقص و پر ادعا
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ امان از این عقل ناقص و پرادعای آدمی که فکر می کند همه چیز را می داند و کلید حل همه ى معماهاست. ولی باور کنید همه چیز را نمی شود با عقل فهمید، همه ى مسائل و مشکلات راه حل منطقی ندارد، در عمل همیشه حاصل ضرب دو دو تا چهارتا نمی شود و خیلی وقت ها عقل توان درک و تحلیل بسیاری از واقعیت ها را ندارد پس گاهی باید کار را به دل، احساس، الهام و اشراق سپرد.
⛱ اصلاً تو دانای کل، عقل عالم، مرشد کامل و همانی که همه چیز را می داند اما حرف مرا بشنو و اندکی به آن فکر کن! عقل را به برخی وادی ها راهی نیست و توان درکی ندارد. بعضی چیزها را نمی توان توضیح داد، ارائه کرد و به سنجه عقل سپرد. همه چیز با شاخص سود و زیان سنجیده نمی شود و گاهی مصلحت ها خارج از عقلانیت هاست. راستش اینجا خودم هم نمی دانم دقیقاً کار چیست و دست کیست؟ دل، ذهن، ضمیر، حس ششم یا ...
⛱ وقتی از هر جا حالم گرفته است با تو حالم خوب می شود اما وای به حال وقتی که تو حالم را بگیری. من هیچ وقت دل کل کل با تو را ندارم. در خود فرو می پاشم، گذر می کنم، رها می کنم، ادامه نمی دهم و می گویم اصلاً حق با شماست! اما این همه ى واقعیت نیست. چون هر عقلی هر چقدر هم کامل باشد باز هم ناقص است. پس مراقب خودت باش شاید همین حال امروز ما که در ترازوی عقل تو خوب نیست آرزوی فردای ما باشد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
نمودار ضرایب همبستگی بین فرهنگ سازمانی و پنج نوع فرهنگ
✍ #دکتر_غلامحسین_نیکوکار
✅ #فرهنگ_سازمانی مجموعه ای از مفروضات اساسی است، که افراد سازمان، در رو به رو شدن با مسائل، انطباق با محیط و دستیابی به وحدت و انسجام داخلی، ایجاد، کشف و توسعه دادهاند و در نتیجه بهعنوان روش صحیح ادراک، تفکر و احساس، به اعضای جدید انتقال مییابد.
✅ #فرهنگ همیشه یک ویژگی جمعی است و برای جمع تعریف میشود. بنابراین وقتی از یک فرد حرف میزنیم، هیچچیز بیش از رفتار یا شخصیت وجود ندارد. اما فرهنگ الگوهای رفتاری و ارزشی مشترک میان کسانی است که در یک محیط اجتماعی یکسان زندگی میکنند. چیزی که یک گروه را از گروهی دیگر تفکیک میکند و متمایز میسازد.
1⃣ فرهنگ مکتبی
2⃣ فرهنگ قانون گرا
3⃣ فرهنگ آرمان گرا
4⃣ فرهنگ تعالی گرا
5⃣ فرهنگ تحول گرا
#Organizational_culture
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چارچوب فرهنگ سازمانی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ چارچوب فرهنگ سازمانی
✅ با نگرش بنیادی به دو بُعد #تعاملات_افراد و واکنش به تغییر، در این مقاله ۸ سبک متفاوت فرهنگ شناسایی شده است که هم برای فرهنگهای سازمانی و هم برای رهبران کاربرد دارد.
✅ محققانِ شرکت مشاور #اسپنسر_استوارت (Spencer Stuart) با همکاری یکدیگر اقدام به مطالعه و اصلاح این لیست از سبکها در طول دهههای گذشته کردهاند. این ۸ سبک عبارتاند از:
1⃣ فرهنگ مراقبت (یا دلسوزی):
این سبک بر روی روابط و اعتماد متقابل استوار است. محیطهای کاری در این سبک، مکانهایی گرم، #مشارکتی و دوستانه هستند که در آنها افراد به یکدیگر کمک و از یکدیگر حمایت میکنند. میتوان گفت که وفاداری عامل اتحاد کارمندان است و رهبران به صداقت، کار تیمی و روابط مثبت تأکید دارند.
2⃣ فرهنگ هدفگرا:
این سبک با آرمانگرایی و نوعدوستی مشخص میشود. محیطهای کاری در این سبک، مکانهایی بردبار و دلسوز هستند که در آنها افراد تلاش میکنند تا برای بهبود آینده بلندمدت دنیا کارهای خوبی انجام دهند. میتوان گفت که تمرکز بر پایداری و جوامع جهانی عامل اتحاد کارمندان است و #رهبران نیز به آرمانهای مشترک و مشارکت برای رسیدن به اهداف بزرگتر اهمیت میدهند.
3⃣ فرهنگ یادگیرنده:
اکتشاف، جامعیت و #خلاقیت مشخصههای اصلی این سبک است. محیطهای کاری در این سبک، مکانهایی مبتکرانه و روشنفکر هستند که در آنها افراد ایدههای جدیدی را مطرح و گزینههای جایگزین را پیدا میکنند. کنجکاوی عامل اتحاد کارمندان است و رهبران بر نوآوری، دانش و ماجراجویی تأکید دارند.
4⃣ فرهنگ لذتگرایی:
این سبک از طریق هیجان و سرگرمی تعریف میشود. محیطهای کاری در این سبک، مکانهایی بانشاط هستند که افراد تمایل به انجام کارهایی دارند که موجب شادیشان میشود. میتوان گفت که شادی و خنده و انگیزه عامل اتحاد کارمندان است و #رهبران بر روی رفتارهای خودجوش و شوخطبعی تأکید دارند.
5⃣ فرهنگ نتیجهگرا:
موفقیت و پیروزی مشخصه اصلی این سبک است. محیطهای کاری در این سبک، مکانهایی نتیجهمحور و مبتنی بر #شایسته_سالاری است که افراد آرزوی رسیدن به بهترین عملکردها را دارند. میتوان گفت که محرکهای موفقیت و توانایی عامل اتحاد کارمندان است و رهبران بر تحقق اهداف تأکید دارند.
6⃣ فرهنگ اقتدارگرا:
این سبک با #توانایی، قاطعیت و جسارت تعریف میشود. محیطهای کاری در این سبک، مکانهایی رقابتی هستند که افراد برای رسیدن به منافع شخصی تلاش میکنند. عامل اتحاد کارمندان در این فرهنگها کنترل شدید است و رهبران نیز بر اعتمادبهنفس و تسلط تأکید دارند.
7⃣ فرهنگ مبتنی بر ایمنی:
این سبک با #برنامه_ریزی، احتیاط و آمادگی تعریف میشود. محیطهای کاری در این سبک، مکانهایی قابل پیشبینی هستند که افراد از خطرها آگاهی دارند و موضوعات مختلف را به دقت بررسی میکنند. تمایل کارمندان به حس حفاظت و پیشبینی تغییر عامل اتحاد آنهاست و رهبران نیز تأکید بر واقعبینی و برنامهریزی برای آینده دارند.
8⃣ فرهنگ مبتنی بر نظم:
این سبک بر احترام، #ساختار و هنجارهای مشترک متمرکز است. محیطهای کاری در این سبک، مکانهایی روشمند هستند که افراد تمایل دارند طبق قوانین بازی کنند و میخواهند از این طریق در سازمان جای بگیرند. همکاری عامل اتحاد کارمندان است و برای رهبران روشهای مشترک و آداب و رسوم ریشهدار مهم است.
✅ این هشت #سبک_فرهنگ بر اساس میزان استقلال یا وابستگی متقابل افراد به یکدیگر (محور افقی) و میزان انعطافپذیری یا ثبات در برابر تغییر (محور عمودی) در یک چارچوب (نمودار) دو بُعدی قرار میگیرند. سبکهایی که در این نمودار نزدیک به یکدیگر هستند و در ربع نمودار قرار دارند، مانند ایمنی و نظم میتوانند در یک سازمان در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
✅ در مقابل، سبکهایی که در نقطه مقابل یکدیگر قرار دارند، مانند ایمنی و #یادگیری احتمالاً نمیتوانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند؛ زیرا سازمانها برای داشتن و حفظ همزمان این سبکهای فرهنگی باید انرژی بیشتری را صرف کنند. لازم به ذکر است که هر یک از این سبکها مزایا و معایبی دارند و هیچ سبکی به طور ذاتی برتر و بهتر از سبک دیگر نیست.
✅ #فرهنگ_سازمانی یک شرکت میتواند از طریق بررسی نقاط قوت مطلق و نسبی هر یک از هشت سبک بالا و نیز میزان توافق کارمندان درباره سبک سازمان تعریف گردد. ویژگی متمایزکننده این چارچوب با سایر مدلها این است که میتواند برای تعریف سبکهای افراد و ارزشهای رهبران و كارمندان نیز به کار گرفته شود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 نقطه تمرکز هریک از روش های تحلیل سیستم نوآوری فناورانه
✍ #دکتر_حسین_بحرانی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 ارزیابی عملکرد مدیریت نوآوری در سازمان های خدماتی و رتبه بندی عوامل مؤثر
✍ #دکتر_سعیده_براتی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ آدمی را آدمیت لازم است
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 کار مردم را راه بیانداز
✅ تشخیص «تکلیف و اولویت» در زندگی یکی از مهم ترین #وظایف_انسانی است که البته همیشه هم کار آسانی نیست. گاهی اوقات انسان در خلال روزمرگی های خود در تشخیص این که چه چیزی برایش اولویت و اهمیت بیشتری دارد دچار تردید یا غفلت می شود. در زندگی بسیاری از ما چه بسیار واجباتی که به دلیل پرداختن به امور مستحبی یا غیر مهم تضییع شده اند.
✅ مرجع تقلید شیعیان مرحوم آیتالله #فاضل_لنکرانی میفرمود: «من ۵۰ سال است دارم اسلام میخوانم. بگذار خلاصه اش را برایت بگویم: واجباتت را انجام بده؛ به جای مستحبات، تا میتوانی به کار مردم برس؛ کار مردم را راه بینداز. اگر قیامت کسی از تو سئوال کرد، بگو فاضل گفته بود.» به راستی وظیفه اصلی ما در زندگی چیست؟ کار خیر چیست؟
✅ چه اموری باید در زندگی ما در اولویت قرار گیرد؟ متأسفانه عده ای هستند که نگاه درستی به آموزه های دینی و اخلاقی ندارند و در ذهن خود می پندارند که کار خیر فقط و فقط در خواندن مکرر ادعیه و یا نماز و روزه های مستحبی خلاصه گردیده است که گاهی حتی تبدیل به عادت هایی می شود که در آن خلوص و #توسل کافی نیز وجود ندارد.
✅ اما واقعیت این است هر چیزی در اندازه ی خود و در جای خود #اهمیت و ضرورت دارد. دین مناسکی دارد که همه دیندارها و مومنین به میزان صلاحیت و ظرفیت خود بدان عمل می کنند. اما مهم تر از این مناسک روح حاکم بر اعمال است که در مواردی همچون؛ نیت، اخلاص، صداقت، کمک به خلق و ... تجلی می یابد.
🔴 روح انسانیت و اخلاق
✅ جامعه امروز ما درگیر مشکلات فراوانی در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... است. که هر یک به نوعی عده ی قابل توجهی از مردم را گرفتار ساخته است. خصوصاً در اوضاع و احوال تحریم ها و نابسامانی های اقتصادی کنونی که #معیشت_مردم را دچار سختی های پر شماری کرده است چه خوب است آن هایی که نگاه خیرخواهانه و همراه با محبت و مودت با مردم دارند و در بزنگاه های زندگی آحاد جامعه کنار آن ها حضور یافته و نسبت به حل مشکلات و مسائل مردم از خود تعصب و غیرت نشان داده و آن ها را کمک می نمایند.
✅ بی خیالی نسبت به مردم یکی از مهم ترین ویژگی های زندگی امروزی شده است. به ما چه ربطی دارد همسایه ما گرسنه است، فامیل ما مشکلی دارد، آشنا یا همکارمان گرفتاری دارد و... مجموعاً گفتاری است که با روح دین، اخلاق و انسانیت و ادبیات رفتار آزادگی تناقض دارد. به طور قطع #زندگی همه ما به هم ربط دارد و خیر و شر اوضاع و احوال ما دامنگیر دیگران نیز می شود پس چه چیزی از این مهم تر وجود دارد که یکدیگر را درک کنیم، از اوضاع و احوال هم با خبر باشیم و در کمی ها و کاستی ها، مشکلات و مسائل، فتنه ها و آسیب های زندگی دیگران در کنار آن ها حضور داشته باشیم و متعصبانه و راغبانه به آن ها کمک کنیم. این هم یک فرمان الهی است و هم یک تکلیف انسانی و اخلاقی و هم رفتاری که منبعث از روح بلند، انسانیت و آزادگی است.
🔴 آدمی را آدمیت لازم است
✅ مگر می شود انسان شب سیر بخوابد و همسایه یا فامیلش گرسنه باشد؟ خودش چندین واحد خالی داشته باشد و برادر یا خواهر یا فردی از اعضای خانواده او بخاطر اجاره های سنگین هشتش گروی نه باشد. و بسیاری دیگر از این جنس مسائل که امروز گریبان جامعه را گرفته است وجود دارد. مدیران نیز همانند سایر مردم و شاید بسیار بیشتر از آن ها در این توصیه مهم باید خود را دخیل بدانند و از جایگاه و مسئولیتی که به عنوان #امانت در اختیار آن ها قرار داده شده است حداکثر بهره برداری را برای کمک به خلق و جامعه انسانی بنمایند. مدیری که مردم را ولی نعمت خویش بداند و برای خدمت به جامعه خود را مکلف و موظف، از هیچ کوششی برای رفع مشکلات آن ها فروگذار نخواهد کرد.
✅ و قطعاً خدای عادل و #مهربان که شاهد همه رفتارها و گفتارهای ماست این خدمتگزاری را می بیند و پاداش نیکوکاران را چند برابر خواهد داد. و چه زیباست که انسان ها کار یکدیگر را راه بندازند و در فراز و نشیب های زندگی هم را یاری نمایند. در هیاهوی عصر مدرنیته و زندگی مبتنی بر تجملات و تشریفات عده ای هستند که اخلاق را فراموش نمی کنند و همواره به یاد دارند که: «آدمی را آدمیت لازم است» و نباید از خود واقعی خود به گونه ای فاصله بگیریم که تنها هدف مان منفعت و لذت خویشتن باشد. تا آنجا که به قول سعدی روزی به خود بیایم و در یابیم؛ « عمر گرانمایه در این صرف شد تا چه خورم صیف و چه پوشم شتا»
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۲، شماره ۳۹۷۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چیزی برای از دست دادن ندارم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ «چیزی برای از دست دادن ندارم» نشانی از قهر و اعتراض است. دقیقاً همان نقطه ای است که آدم کلی چیزها برای از دست دادن دارد ولی دیگر برایش اهمیتی ندارد. وقتی آنچه داشته ای دیگر به دردت نمی خورد یا اینکه به آنچه خواسته ای نرسیده ای حال و روزت چنان می شود که دیگر چیزی نمی خواهی و نگه داشتن آنچه در اختیار توست نیز برایت ارزش چندانی ندارد. یک نوع قهر کردن انسان با خودش در زمانی است که چیز بسیار مهمی را دوست داشته در اختیار داشته باشد ولی به هر دلیلی نتوانسته آن را به دست بياورد، آن گاه چنان دلش به درد می آید و حالش بد می شود که دیگر هر چه دارد برایش جلوه ای ندارد.
⛱ البته این همه ی ماجرا نیست. سوی دیگر ماجرا فردی است که برایت عزیز بوده و توان آن را داشته چیزی را که می خواستی در اختیار تو قرار دهد و او به سادگی خواسته ات را نادیده گرفته و از تو گذر کرده است. اینجا شاید از نداشتن هر آنچه می خواسته ای گذر کنی ولی کم مهری و بی معرفتی را نمی توانی فراموش کنی. پس لگد می زنی زیر همه ی آنچه در برابر توست که دیگر برایت رنگی ندارد و به چشم نمی آید. آنچه ارزش دارد که در جای خود، در اندازه ى لازم و توسط فردی که دوستش داری در اختیارت قرار بگیرد در غیر این صورت خوار آید و به کار نیاید و دیگر هیچ چیز برای از دست دادن نخواهی داشت.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سطوح نگرانی در مدیریت فرایند کسب و کار
✅ در کتاب «تغییر فرایند کسب و کار»، #پل_هارمون به این میپردازد که تمایز بین «سطوح مختلف نگرانی» در اجرای مدیریت فرایند کسب و کار امری مفید است.
✅ سطوح مختلفی از نگرانی که او آنها را به نگرانیهای سطح شرکت، #سطح_فرایند و اجرا یا سطح منابع دستهبندی میکند و مینویسد:
🔴 «پروژهها یا فعالیتها در سطوح مختلف، نیازمند مشارکتکنندگان مختلف، روشهای متفاوت و انواع متفاوتی از حمایت هستند.»
✅ #هارمون در کتاب خود نمونهای از پروژه BPM را ارائه میکند که بر فرایند مدیریت زنجیره تامین یک شرکت متمرکز بود.
✅ این پروژه احتمالاً توسط گروه #مدیریت_فرایندی در سطح سازمانی راهاندازی شود، که فکر میکند زنجیره تامین شرکت مؤثر عمل نمیکند و طراحی مجدد فرایند را آغاز میکند.
✅ تیم طراحی مجدد مطالعهای را انجام میدهد و تغییرات خاصی را توصیه میکند که باید توسط #مدیریت_ارشد تایید شود.
✅ در این مثال، طراحی مجدد شامل استقرار یک سیستم ERP جدید است؛ که واحد #فناوری_اطلاعات را وارد ماجرا میکند.
✅ همچنین نقشهای شغلی جدیدی ایجاد میکند که نیازمند دورههای آموزشی جدیدی است و همین موضوع واحد #منابع_انسانی را وارد بازی میکند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🪜 نردبان ادراک
🔴 #نردبان_ادراک: ابزارهای مداخله گران سیستمی در تحلیل مسئله
✅ به جای نتیجه گیری زودهنگام از مشاهده ها؛ فرضیات، مفاهیم، داده ها و واقعیت های انتخاب شده را تجزیه و تحلیل و مورد آزمون قرار دهید. در دنیای کسبوکار امروز که در آن، #مدیران تحتفشار هستند تا تصمیمات خود را بهسرعت اتخاذ کنند، نیازمند این هستیم که #تصمیمات و اقدامات ما بر اساس شواهد و واقعیات موجود باشند نه تصورها و باورهايمان.
✅ نردبان استنتاج ابزاری است که میتواند به مدیران کمک کند تا #فرآیند_ذهنی تصمیمگیری و رسیدن به نتایج را بهتر بفهمند و بهگونهای فکر کنند تا بهسرعت به نتایج غلط نرسند. همچنین شما میتوانید از طریق این ابزار فرآیند ذهنی تصمیمگیری خود را به شکل صریحتری برای دیگران بیان کنید و یا استنتاجها و #تصمیم_گیری دیگران را مورد سؤال قرار دهید.
✅ #نردبان_استنتاج، برای اولین بار توسط روانشناس سازمانی #کریس_آرگریس (Chris Argyris) ارائه شد و در کتاب پنجمین فرمان پیتر سنگه (Peter Senge) مورد تأکید قرار گرفت. این مدل بیان میکند که هر یک از ما برای تصمیمگیری در ذهن خود از نردبانی بالا میرویم که البته در بسیاری از موارد به شکل ناخودآگاه صورت میگیرد.
#Ladder_of_Inference
#تحلیل_مسئله
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ هم او که مرا دوست دارد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ هیچ کسی مرهمی بر دردها و رنج های من نیست جز خودم! هر چند این جمله تلخ است ولی حقیقت دارد. بسیاری وقت ها در زندگی، آدمی تنهای تنهاست؛ خودش با دردهایش، رنج هایش، تلخکامی هایش و هر آنچه باعث می شود نتواند از زندگی لذت ببرد. دقیقاً همین جاست که حس می کند به قدرتی ماورایی نیاز دارد. چیزی فراتر از آدم های منفعت طلب و کاسب مسلکی که اطراف و اکناف او قرار دارند.
⛱ گویی انسان منتظر است تا دست پرمهری از آستین آسمان درآید او را نوازش کند، در آغوش بگیرد، فشار دهد، التیام بخشد، انرژی دهد، در کنارش بنشیند و در گوش هایش حرف محبت نجوا کند. هر چند حال و روز سختی است اما در عین حال می تواند شیرین هم باشد چون آدمی را به قدرتی بی انتها پیوند می دهد و در بالاترین حد انسانیت که همان بازگشت به خویشتنِ خویش است قرار می دهد.
⛱ شاید این نقطه همان جایی است که به آن «توکل» می گویند. آدمی در مرور زمان به خوبی می بیند، در می یابد، تجربه می کند و با تمام سلول های بدنش لمس می کند که هیچ کسی جز «مهر ثابت و عشق پایدار خداوند مهربان» همراه و مراقب او نیست. بی منت و بی حد او را حمایت می کند و در تمامی کم و کاستی ها و بحران های زندگی هوایش را دارد و حالش را خوب می کند.
⛱ البته نه این که عزیزان و اطرافیان ما خوب نباشند یا مهربان و دلسوز نیستند. نه! اصلاً منظورم این نیست که رسم مهربانی و جوانمردی ور افتاده، بلکه در واقع خلقت دنیا به گونه ای است که آدم ها اکثراً یا فراموشکار هستند یا ناتوان، یا منافع و مصالح خود را به دیگران ترجیح می دهند و یا در خوشبینانه ترین حالت حتی اگر بخواهند به آدمی کمک کنند آمادگی لازم را ندارند.
⛱ پس این گونه است که «هجرت» برای آدمی به زیبایی تعریف و تفسیر می شود؛ هجرت از جسم به جان، از انسان به خدا، از ماده به معنا، از دنیاگرایی به آخرت گرایی، از مردم گرایی به توکل و خدا مداری و ... به راستی چقدر شیرین است بنده ای که خود را غرق دریای بیکران رحمت محبوبی که خود عاشق مخلوق است آزاد و رها می بیند.
⛱ اکنون دلم می خواهد با صدای بلند بگویم: آهای مردم! من خدایی دارم که مرا دوست دارد، حرفم را می شنود، بی چون و چرا از من حمایت می کند، بدی هایم را می پوشاند و در هر شرایطی دست از سرم بر نمی دارد. هم او که بی همتاست، هم او که بی نیاز است و هم او که همواره در گوش من می خواند: «به سوی من بیا تا تو را کفایت و استجابت کنم.»
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی سبک رهبری و کیفیت زندگی کاری کارکنان
✍ #دکتر_داوود_کیانوش
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔴 استرس چیست؟ #استرس #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
🔴 استرس چیست؟
زمانی که شما احساس خطر می کنید، واکنش های شیمیایی در بدن شما امکان جلوگیری از صدمات احتمالی را می دهد. این واکنش ها نسب به موقعیت هایی که می توانند واقعی یا غیر واقعی باشند، استرس نامیده می شوند. اگر دچار استرس و #اضطراب شدید هستید، به اینجا سر بزنید.
🔴 علائم استرس چیست؟
افراد دارای #استرس متفاوت عمل می کنند و به همین دلیل نشانه های استرس متفاوت است. نشانه های استرس عبارتند از:
✅ نشانه های عاطفی استرس:
احساس غرق شدن، به آسانی آشفته و ناامید شدن، از دست دادن کنترل، عدم توانایی آرام کردن ذهن خود، احساس بد داشتن به خود مانند احساس تنهایی و بی ارزشی، دوری گزیدن از دیگران
✅ نشانه های جسمی استرس:
انرژی پایین، سردرد، مشکلات معده مانند اسهال، یبوست و حالت تهوع، درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، درد و لرزش غضلات، بی خوابی، از دست دادن میل جنسی و عرق کردن دست و پا
✅ نشانه های شناختی استرس:
نگرانی پی در پی، افکار سریع، عدم توانایی تمرکز، بدبین بودن یا دیدن نقاط منفی، فراموشی و بی نظمی
✅ نشانه های رفتاری استرس:
تغییر در اشتها، افزایش مصرف الکل و مواد مخدر، پرهیز از مسئولیت پذیری، رفتارهای عصبی مانند تیک و خشم
🔴 نتیجه استرس طولانی مدت چیست؟
استرس اندک نه تنها نگران کننده نیست، بلکه شما را در رسیدن به اهدافتان کمک می کند. اما استرس مزمن که تبدیل به اضطراب می شود مشکلات بسیار جسمی و روانی به وجود می آورد که برخی از آن ها عبارتند از:
▪اضافه وزن زیاد و چاقی
▪ضربان قلب غیر طبیعی
▪مشکلات قاعدگی (PMS)
▪مشکلات بهداشت و سلامت روانی
▪ اختلالات گوارشی مثل گاستریت و کولیت روده
▪اضطراب، افسردگی، وسواس و اختلال شخصیتی
▪بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، سکته قلبی، سکته مغزی
▪مشکلات مربوط به پوست و مو مانند آکنه، اگزما، پسوریازیس و ریزش دائم مو
▪اختلال در رابطه جنسی مانند از بین رفتن میل جنسی و یا ناتوانی جنسی در مردان و زنان
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
«ترس» ؛ کلید واژه شکست و پیروزی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ اگر بخواهم بر اساس آنچه دیده و شنیده و یا تجاربی که در طول عمر کسب کرده ام رمز شکست و پیروزی انسان در زندگی را تنها در یک واژه خلاصه کنم می گویم «ترس». #ترس هم عامل شکست است هم رمز پیروزی، هم باعث خوشبختی است هم سبب بدبختی، هم می تواند شما را به عرش ببرد هم به فرش برساند. فقط باید به جا و به موقع باشد و حد آن رعایت گردد. انسان باید از یک سری چیزها بترسد؛ باید از عاق والدین، آه مظلوم، شکستن دل دیگران، تضییع بیت المال، خوردن مال یتیم و بی سرپرست، آزار حیوانات، ستم به کسی که جز خدا کسی را ندارد و خیلی چیزهای دیگر از این دست ترسید.
✅ این ها با کسی شوخی ندارند اگر نترسی زمین گیرت می کنند و دنیا و آخرتت را به تباهی می کشانند. اما از یک سری چیزها هم اصلاً نباید ترسید؛ از گفتن #حقیقت، گرفتن حق، شکست و ناکامی، انسان های دیگر، به اتمام رساندن رابطه ای که زمان اتمامش فرا رسیده و سایر مسائل این چنینی. اگر حق با شماست، اگر تصمیمی را با عقل و شرع می گیرید، اگر طرف شما حرف زور می زند، اگر کسی می خواهد باج بگیرد یا آبرو و اعتبار شما را وجه المصالحه قرار داده، اگر کسی شما را تهدید می کند نترسید. اگر بترسید می بازید. نترسید تا پیروز شوید.
✅ اگر بی جا بترسید هم شکست می خورید هم این که هر آنچه از آن ترس داشتید قطعاً سرتان می آید. این را دیده ام که می گویم! ترس تیغ دودم است و کلید واژه شکست و پیروزی. ترس یکی از قویترین و بنیادیترین #احساسات ما انسان هاست. تمام مردم دنیا به خاطر وجود ساز و کارهای جسمی نسبتاً یکسان این احساس را تجربه میکنند. به همین دلیل است که ترس را همزاد حیات آدمی می دانند. در واقع کارکرد اصلی هراس در همه دورانها محافظت از خود ما بوده است اما گاهی وقت ها از این جنبه خود فراتر میرود و به جای مراقب از ما؛ حالمان را بد میکند.
✅ زمانی که ذهن ما #تصویرسازی_ذهنی می کند که ما در موقعیت خطرناکی هستیم؛ دچار احساس ترس خواهیم شد. ممکن است ذهن و ضمیر ما دربرابر موقعیتهای ناآشنا و کنترل نشده هم رفتار مشابهی داشته باشد. نکتهی مهم درباره این احساس این است که در هر انسانی به شکل متفاوت بروز میکند. یعنی این طور نیست که همه مردم از یک چیز یکسان وحشت داشته باشند. علاوه بر این ممکن است که این احساس به خاطر وجود یک مصداق غیر واقعی به وجود بیاید. فراموش نکنیم بخش قابل توجهی از این حسِ مهم قابل تمرین، آموزش و مدیریت است. اگر بتوانیم آن را کنترل و مدیریت نماییم بی شک احتمال موفقیت خود در زندگی را چندین برابر افزایش داده ایم.
✅ اگر انسان بر اساس عقل و منطق #تصمیم_گیری و عمل نماید و در هر حالی رضای الهی را در نظر داشته باشد و کاری که درست هست را انجام دهد دیگر ترس معنایی نخواهد داشت و می تواند با یقین به سمت هدف متعالی خود حرکت کند. ترسیدن های نابه جا و یا بی مورد موانع بسیار بزرگی در مسیر پیشبرد اهداف و پیشرفت و تعالی انسان هستند که باید با تمرین و تمرکز در مرور زمان آن ها را از جریان فرایندها و فعالیت های زندگی خویش حذف نماییم. چه بسیار موفقیت هایی که آن طرف پل ترس و تردید قرار دارند و می توانند ما را به بالندگی و شکوفایی برسانند ولی به دلیل اما و اگرها و ملاحظه های بی مورد از آن ها محروم مانده ایم.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست
🔻پنجشنبه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۲، شماره ۹۷۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPMS)
#BPMS
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPMS) #BPMS #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modir
✍ مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPMS)
به زبان ساده BPMS شامل امکانات و قابلیت های متنوع و کاربردی جهت تعریف فرآیندهای کسب و کار سازمانی بدون نیاز به کد نویسی است.
🔴 زیر ساخت نرم افزاری سازمان ها در حال حاضر به صورت زیر است:
✅ سیستم های جزیره ای:
نرم افزار های تخصصی که مربوط به کسب و کار بخش خاصی از سازمان است
✅ سیستم های عمومی:
مانند اتوماسیون اداری که بخش وسیعی از سازمان از آن ها استفاده می کند
✅ سیستم های یک پارچه:
این سیستم ها که با هزینه بالایی ایجاد شده اند مشکلات بسیاری را حل می نمایند ولی هنوز برخی از نیاز های سازمان را پوشش نمی دهند
✅ سیستم های ارتباطی:
ارتباط دهنده سازمان با دنیای خارج
🔴 این سیستم ها دارای صفات زیر هستند:
✅ تکنولوژی های متفاوت
✅ ساختارهای داده ای متفاوت
✅ زیرساخت های ارتباطی متفاوت
✅ مهارت های متفاوت برای نگهداری
✅ هزینه ی کنترل و مانیتورینگ بالا برای سازمان
✅ هزینه ی بالای کپی رایت، راه اندازی، مشاوره و نگهداری
✅ تغییرات فیزیکی در محل نرم افزارها به صورت Hardcode
🔴 با توجه به موارد ذکر شده:
✅ چابکی و انعطاف پذیری سازمان کاهش می یابد
✅ تغییر وضعیت سازمان از رویکرد وظیفه گرا به فرایند گرا غیر ممکن می باشد
✅ نیاز های جدید سازمان پوشش داده نمی شود یا با هزینه بالایی انجام خواهد شد
✅ سیستم هایی که روزی بر کارکرد سازمان اثر مثبت داشتند اکنون مانع پیشرفت سازمان خواهد شد
🔴 راهکاری با نام BPMS
✅ کاهش ریسکها در سازمان
✅ استفاده بهینه از منابع سازمان
✅ افزایش رضایت مندی مشتریان
✅ بهینه سازی ارتباط با سازمان های همکار
✅ بهینه سازی زمان اجرای فرآیندها در سازمان
✅ کاهش هزینه و افزایش بهره وری در سازمان
✅ ایجاد چابکی در سازمان در مقابل تغییرات مورد نیاز
✅ نظم بخشیدن به فعالیت های سازمانی در راه رسیدن به اهداف
✅ بهینه سازی ارتباط بین واحد های یک سازمان با حرکت فرآیندها در عرض سازمان
✅ روشی منعطف برای مکانیزه کردن و کنترل فرآیندهای عملیاتی و غیر عملیاتی سازمان
✅ برقراری ارتباط با تمامی سیستم های داخلی سازمان و تولید سیستم های جدید با ترکیب آن ها
#BPMS
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چارچوب جستون و نلیس برای استقرار مدیریت فرایندهای کسب و کار
#BPMS
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چارچوب جستون و نلیس برای استقرار مدیریت فرایندهای کسب و کار #BPMS #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگا
✍ چارچوب جستون و نلیس برای استقرار مدیریت فرایندهای کسب و کار
✅ یکی از چارچوب های اجرایی پروژههای BPM توسط جان جستون و #یوهان_نلیس در سال ۲۰۰۸ ارائه شده است. #جان_جستون بیش از ۳۰ سال در زمینه تجارت و IT فعال بوده است. مدیریت فرآیندهای کسب وکار، بازمهندسی فرآیندهای کسب و کار و مدیریت پروژه بخش یا زمینههای تخصصیشان محسوب میشوند.
✅ #جستون مشاوربسیاری از سازمانها در زمینه استراتژی و پیادهسازی پروژه های فرآیند محور بوده است. یوهان نلیس نیز تجربیان فراوانی در گوشه و کنار جهان به عنوان مشاور مدیریت فرآیندهای کسب و کار داشته است. وی متخصص تطبیق فرآیندها با استراتژی، اهداف کسب و کار و IT است.
✅ در همه پروژهها فاز شروع، فاز اولیه پروژه است، جایی که یکی از واحدهای سازمانی برای بهبود کسب و کار انتخاب میشود، و حوزههای پروژه مشخص شده، پایهریزی شده و در نهایت پروژه آغاز میگردد.
✅ از این نقطه، فازهای درک خلاقیت، توسعه و پیادهسازی مورد استفاده قرار میگیرند تا تک تک زیر پروژههای پروژه را راهنمایی کرده و این اطمینان حاصل شود که تمامی زیر پروژهها از یک شیوه یا چارچوب یکسان پیروی میکنند.
✅ در طول مراحل نهایی پروژه، تیم پروژه، باید کار خود را تا درک ارزش یا سود مورد انتظار توسط سازمان ادامه دهد تا این اطمینان حاصل گردد که مرحله گذار از یک پروژه به عملیات عادی کسب و کار اتفاق افتاده است. این مرحله پروژه را، از حالت پروژهای صرف خارج کرده و آن را به عملکردی پایدار تبدیل خواهد کرد.
✅ در طول کل پروژه باید به «عناصر حیاتی» شامل مدیریت پروژه، مدیریت تغییر افراد و رهبری مورد قبول افراد توجه داشت. بدون وجود این عناصر حیاتی در پروژه، ریسک پروژه به صورت مشخصی افزایش خواهد یافت.
✅ هر چارچوب که توسط سازمان اتخاذ شود لازم است که به قدر کافی نسبت به ساختار سازمان انعطافپذیر و جامع باشد تا هر کدام از زیر پروژهها، با برنامهها و شیوههای سازمانی مطابقت داشته باشد.
✅ چارچوب ارائه شده توسط #جستون_نلیس علاوه بر اینکه نشان میدهد کارها چگونه باید در هر فاز انجام شوند، ارتباط میان فازها را هم بیان میکند.
چارچوب ۷FE به چهار F با گروه بندی ده مرحله ای و سه E به عنوان ضرورت اشاره دارد. چهار F به بنیانها (مبانی)، یافته ها و راه حل، تحقق (اجرا) و بعد آتی یا آینده به شرح ذیل مربوط می باشد که ده مرحله را گروه بندی می کنند.
✅ بنیانها (مبانی):
نوع پروژه BPM تعیین خواهد کرد که چقدر نیاز به برنامهریزی جهت همسویی به راهبرد و توجه به معماری فرایند در سازمان است اما باید توجه شود اغلب پروژهها از مرحله راهاندازی شروع میشوند. بنیان هر #پروژه از این سه مرحله تشکیل شده است،
✅ یافته ها و راه حل:
تجزیه و تحلیلهای فرایندی و نتایج و یافتههای حاصل از آن در مرحله درک انجام میشود که متناسب با راهکارهای مرحله ابتکار است.
✅ تحقق (اجرا):
راهکارها پیادهسازی شده و #توسعه مییابند. در این مرحله افراد (کارکنان) نیز درگیر میشوند.
✅ بعد آتی یا آینده:
پروژه از وضعیت پروژه به فعالیتهای متداول کسب و کار باید تبدیل شود. این کار با انجام مراحل تحقق یافتن ارزش و عملکرد پایدار صورت میگیرد. این دو مرحله ضامن تکرارپذیری و نهادینه سازی پروژههای فرایند و #بهبود_فرایند در سازمان میباشند.
#BPMS
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سعی می کنم خوب باشم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 تنها
✅ هیچ کسی مرهمی بر دردها و رنج های من نیست جز خودم! هر چند این جمله تلخ است ولی #حقیقت دارد. بسیاری وقت ها در زندگی آدمی «تنها»ی تنهاست؛ خودش با دردهایش، رنج هایش، تلخ کامی هایش و هر آن چه باعث می شود نتواند از زندگی لذت ببرد. دقیقاً همین جاست که حس می کند به قدرتی ماورایی نیاز دارد. چیزی فراتر از آدم های منفعت طلب و کاسب مسلکی که اطراف و اکناف او قرار دارند.
✅ گویی انسان منتظر است تا دست پرمهری از آستین آسمان درآید او را نوازش کند، در آغوش بگیرد، فشار دهد، التیام بخشد، انرژی دهد، در کنارش بنشیند و در گوش هایش حرف محبت نجوا کند. هر چند حال و روز سختی است اما در عین حال می تواند شیرین هم باشد چون آدمی را به قدرتی بی انتها پیوند می دهد و در بالاترین حد #انسانیت که همان بازگشت به خویشتنِ خویش است قرار می دهد.
🔴 توکل
✅ شاید این نقطه همان جایی است که به آن #توکل می گویند. آدمی در مرور زمان به خوبی می بیند، در می یابد، تجربه می کند و با تمام سلول های بدنش لمس می کند که هیچ کسی جز «مهر ثابت و عشق پایدار خداوند مهربان» همراه و مراقب او نیست. بی منت و بی حد او را حمایت می کند و در تمامی کم و کاستی ها و بحران های زندگی هوایش را دارد و حالش را خوب می کند.
✅ البته نه این که عزیزان و اطرافیان ما خوب نباشند یا مهربان و دلسوز نیستند. نه! اصلاً منظورم این نیست که رسم مهربانی و #جوانمردی ور افتاده، بلکه در واقع خلقت دنیا به گونه ای است که آدم ها اکثراً یا فراموش کار هستند یا ناتوان، یا منافع و مصالح خود را به دیگران ترجیح می دهند و یا در خوش بینانه ترین حالت حتی اگر بخواهند به آدمی کمک کنند آمادگی لازم را ندارند.
🔴 هجرت
✅ پس این گونه است که «هجرت» برای آدمی به زیبایی تعریف و تفسیر می شود؛ هجرت از جسم به جان، از انسان به خدا، از ماده به معنا، از دنیاگرایی به آخرت گرایی، از مردم گرایی به توکل و خدا مداری و ... به راستی چه قدر شیرین است بنده ای که خود را غرق دریای بیکران رحمت محبوبی که خود #عاشق مخلوق است آزاد و رها می بیند.
✅ اکنون دلم می خواهد با صدای بلند بگویم: آهای مردم! من خدایی دارم که مرا دوست دارد، حرفم را می شنود، بی چون و چرا از من حمایت می کند، بدی هایم را می پوشاند و در هر شرایطی دست از سرم بر نمی دارد. هم او که بی همتاست هم او که بی نیاز است و هم او که همواره در گوش من می خواند به سوی من بیا تا تو را کفایت و #استجابت کنم.
🔴 خودم
✅ #زندگی سخت است، خیلی سخت! این روزها از همیشه سخت تر هم شده است. اما باز هم خیلی چیزها به «خودم» بستگی دارد. من می توانم و باید بتوانم حال خودم را خوب کنم. باید یاد بگیرم به جای آن که حسرت نداشته هایم را بخورم از داشته هایم لذت ببرم، به جای آن که ظاهر زندگی مردم را با باطن زندگی خودم مقایسه کنم
✅ برای بهره مندی از آن چه دارم #هدفمندی و برنامه ریزی داشته باشم و در نهایت باید یاد بگیرم خداوند را در هر حالتی شکر کنم. که بی شک او لایق شکرگزاری است؛ گاهی بخاطر آن چه از روی رحمت به من بخشیده است و گاهی به خاطر آن چه از روی حکمت به من نداده است. پس این گونه انسان می تواند همواره در زندگی شاد و امیدوار باشد.
🔴 سعی
✅ من همه #استعداد و تلاش خویش را به کار خواهم گرفت تا زندگی مطلوبی داشته باشم. من «سعی می کنم خوب باشم»؛ باید در هر شرایطی خوب باشم. پس هر کسی در طول روز از شما پرسید حالت چطور است؟ بگویید خوبم! چون ما یا خوب هستیم یا باید سعی کنیم خوب باشیم. حتماً این سئوال پیش می آید چگونه؟
✅ پاسخ آن در چند کلیدواژه طلایی نهفته است. از خودتان بپرسید چه چیزهایی حال شما را خوب می کند سپس سراغ آن ها بروید. در همین راستا برخی چیزها جنبه فراگیر دارند که حال اکثر انسان ها را خوب می کنند؛ نیایش، ورزش، صله رحم، دعای پدر و مادر، تلاش دوباره، #امیدواری، گذشت کردن و نادیده گرفتن، تغذیه سالم، مطالعه و کتابخوانی و ...
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲، شماره ۳۹۸۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تحلیل فضایی شاخص های تبیین کننده تاب آوری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مدیریت استراتژیک موردن
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar