Modiryar | مدیریار
#مدیریت_سرمایه_های_اطلاعاتی
▪️اگر بخواهیم از یک واژه برای بیان واقعیت هایی نظیر متن، اعداد، تصاویر، صدا و یا ویدیو استفاده کنیم، شاید بهترین کلمه داده یا Data باشد. این واژه گرچه به صورت عام در شکل مفرد و جهت بیان یک واقعیت استفاده می شود ولی بد نیست بدانیم واژه فوق شکل جمع کلمه Datum است که معمولاً ما از آن برای بیان یک چیز استفاده می کنیم. ما واقعیت ها را ضبط، ذخیره و به عنوان داده بیان می کنیم. در کنار واژه داده ما از واژه اطلاعات ( Information ) نیز استفاده می کنیم و در مواردی هم درست و یا نادرست آنها را به صورت دو واژه با معانی یکسان به خدمت می گیریم.
▪️اگر به داده در یک زمینه خاص (context ) توجه شود، از دل آن اطلاعات متولد می شود. در واقع، اطلاعات داده ئی در یک زمینه است و بدون زمینه، داده بدون معنی خواهد بود. ما با تفسیر زمینه پیرامون داده ، #اطلاعات با معنی ایجاد می کنیم. این زمینه می تواند موارد متعددی را شامل شود: معنای کسب و کار عنصر داده و اصطلاحات مرتبط با آن، قالب و یا فرمت ارایه شده توسط داده، بازه زمانی ارایه شده توسط داده، ارتباط داده با یک مورد خاص از کاربرد آن، نمونه هایی از میدان تفسیر زمینه داده می باشند.
▪️از دیگر واژه های مرسوم در این حوزه واژه دانش (Knowledge) است. #اطلاعات دارای نقش اساسی در تولید دانش می باشند و در این راه مشارکت می نمایند.دانش درک، آگاهی، شناخت و تشخیص یک وضعیت و آشنایی با پیچیدگی های آن است. دانش ، اطلاعاتی در خصوص یک دیدگاه خاص است که درون یک نظریه، تجمیع شده و بر اساس تشخیص و تفسیر الگوها نظیر تمایلات با سایر اطلاعات و تجارب شکل پیدا می کند. دانش می تواند شامل فرضیه ها و تئوری هایی در رابطه با علل نیز باشد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
#چرخه_حیات_داده و انطباق آن با چرخه حیات سیستم
▪️داده، همانند هر سرمایه دیگری دارای یک چرخه حیات است و سازمان ها جهت مدیریت آن ، می بایست چتر مدیریتی خود را در طول چرخه حیات ایجاد و بطور مستمر آن را فعال و به روز نمایند. داده در طول حیات خود ماجراهای متعددی را تجربه خواهد کرد: داده ایجاد می شود و یا از منابع دیگری که آن را ایجاد کرده اند گردآوری می شود ، ذخیره و نگهداری می گردد ، از آن استفاده می شود و ممکن است در نهایت آن را حذف کرد.
▪️داده در طول حیات خود ممکن است از مکانی استخراج ، به مکان دیگر ارسال گردد ، از سیستمی به سیستمی دیگر مهاجرت کند ، به دفعات اعتبار و صحت آن متناسب با قواعد کسب و کار سنجیده می شود، ویرایش گردد، بهنگام شود، پاکسازی و یا غنی سازی گردد، از مکانی به مکان دیگر منتقل شود، تبدیل شود، یکپارچه گردد، تفکیک گردد، تجمیع گردد، به آن به عنوان مرجع رجوع شود، تحلیل گردد، از آن فایل پشتیبان گرفته شود ، در صورت بروز مشکل بازیافت گردد ،آرشیو و بازیابی شود قبل ازاینکه حذف گردد. موارد فوق ، بخشی از فعالیت های مرتبط با داده در مدت زمان چرخه حیات می باشد.
▪️چرخه حیات داده قبل از اکتساب داده و با برنامه ریزی سازمانی برای داده شروع می شود و اگر قرار است داده بطور مطلوب و موثر مدیریت گردد، پروژه های متعددی در طول حیات آن می بایست اجراء گردد. چرخه حیات ایجاد سیستم ( SDLC ) مشابه چرخه حیات داده نمی باشد .SDLC ، مراحل انجام یک پروژه را تشریح می می کند و چرخه حیات داده، فرآیندهای مورد نیاز جهت مدیریت سرمایه های داده را نشان می کند. شکل چرخه حیات داده و انطباق آن با چرخه ایجاد سیستم را نشان می دهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
چگونه بوم مدل #کسب_و_کار یا چرخه کسب درآمد خود را بسازیم؟
▪️بعد از شناخت اولیه بازار و نیاز مشتریان و تعیین ارزش پیشنهادی قابل ارائه به آنها، می توان با همکاری یک تیم کاری مناسب، یک کسب و کار نوپا (استارت آپ) را ساخت. راه اندازی استارت آپ به صورت حرفه ای نیاز به تهیه یک بوم مدل کسب و کار دارد. تا به صورت گام به گام بتوانیم مراحل اجرای کار را مشخص کرده و کسب و کار سودآوری را ایجاد کنیم. یک بوم مدل کسب و کار (Business Model canvas)، توصیف جامع و در عین حال خلاصه و سریع از کسب و کار جدید را ارائه می نماید.
▪️البته من فکر میکنم عبارت چرخه کسب درآمد برای آن بهتر است. در هر حال این مرحله یک گام مهم از شروع یک کسب و کار نوپا و یا یک استارت آپ می باشد. در بوم مدل کسب و کار کلیه ارتباطات موجود بین مشتریان تا تامین کنندگان و همین طور فرایندهای موجود و کانال های توزیع به طور تصویری و واضح مشخص می گردد. با کمک این تصویر سازی از مدل کسب و کار تیم کاری دید بهتری جهت همفکری و هماهنگی با هم پیدا می کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
#چرخه_رفتار_فردی با ابزار DISC
ابزاری قدرتمند و شناخته شده در اروپاست. این چرخه نکاتی را به تصویر میکشد که به شما اجازه میدهد تا:
● #مدل_رفتاری_طبیعی خود را ببینید (دایره).
☆ #مدل_رفتار_تطبیق_یافته خود را ببینید (ستاره).
به درجه و اندازهای که خود را تطبیق میدهید، توجه کنید. چنانچه شما تست "تجزیه و تحلیل محیط کاری" را انجام دادید، رابطه رفتار خود را با شغلتان ملاحظه کنید. دایره و ستاره به ترتیب نشان دهنده رفتار طبیعی و رفتار تطبیق یافته یک فرد است که هر کدام بسته به رفتار خود در یک خانهای از ۸ منطقه قرار میگیرد تا تفـاوتها و شبـاهتها را در میان افراد بدست آوریم. هر فرد بسته به رفتار طبیعی و تطبیق یافته وی میتواند در یکی یا دوتا از ۸ ویژگی رفتاری زیر قرار گیرد:
▪️هدایتگر
▪️ترغیبکننده
▪️تبلیغکننده
▪️ارتباطدهنده
▪️حمایتکننده
▪️هماهنگکننده
▪️تحلیلگر
به مدل طبیعی خود (دایره) و مدل تطبیق یافته خود (ستاره) در چرخه موفقیت نگاه کنید. اگر آنها در بخشهای متفاوتی قرار دارند پس شما رفتار خود را تطبیق میدهید. هر چه که این دو نقطه از یکدیگر دورتر باشند نشانگر این مطلب است که میزان تطبیق دادن رفتار شما بیشتر است.
چنانچه شما عضو گروه یا تیمی هستید که ارزیابی رفتاری شدهاند، بسیار مفید خواهد بود که از چرخه هر فرد استفاده کنید و چرخه دیگری با استفاده از مدل رفتاری طبیعی و تطبیق یافته تمامی اعضا درست کنید. این موضوع این امکان را به شما میدهد تا ببینید که اختلافات چگونه و در کجا اتفاق میافتد. در ضمن میتوانید مشخص کنید که در کجا "روابط، درک و دریافت و نیز قدردانی" میتواند زیاد شود.
#DISC
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
#مدل_منابع_انسانی_الریچ
#Ulrich
▪️نقشهای #مدیران_منابع_انسانی را میتوان در دو بعد افراد و فرآیندها خلاصه کرد. از این دیدگاه، متخصصان منابع انسانی به عنوان بخشی از نقشهای خود، زمانی را صرف تعامل با یکایک کارکنان میکنند. بخشی دیگر از زمان متخصصان منابع انسانی، صرف تدوین و بهبود فرآیندهایی میشود که در استخدام و ایجاد انگیزه در کارکنان به کار گرفته میشود.
▪️از سویی دیگر میتوان این نقشها را در دو بعد فعالیتهای بلندمدت و کوتاهمدت تعریف کرد. در این میان فعالیتهای کوتاهمدت که تمرکز عملیاتی دارند، شامل طرحها و پروژههای روزمره مانند نظرسنجیها و بررسیها است. فعالیتهای بلندمدت ماهیتی استراتژیک داشته و شامل توسعه استراتژیهای سازمانی و مدیریت #فرآیند تغییر است. بر این اساس، از ترکیب این دو بعد، یک ماتریس چهارخانهای مانند شکل بهدست میآید.
▪️همانطوری که در شکل مشخص است، متخصصان منابع انسانی دارای ۴ نقش به شرح ذیل هستند:
⓵ کارشناس عملیاتی (متخصص اداری):
کارشناس عملیاتی، اساسیترین نقش منابع انسانی است. این نقش بر مهارتهای تخصصی مرتبط با استخدام و انگیزش کارکنان متمرکز است. متخصصان منابع انسانی از طریق ایفای این نقش، با ایجاد سیستمها و رویهها به سازمان کمک میکند تا افراد را بهتر مدیریت کند.
⓶ حامی و مدافع کارکنان:
در ایفای این نقش، متخصصان منابع انسانی به خواستههای کارکنان گوش داده و منابع مورد نیاز برای این که کارکنان کارشان را به بهترین نحو انجام دهند، فرآهم میکنند. شاید هدف اصلی در این نقش آن باشد که به کارکنان نشان دهد که سازمان به آنها و خواستههایشان توجه دارد. در این نقش، #رهبران منابع انسانی اغلب وجدان سازمان محسوب میشوند. به منظور ایفای اثربخش این نقش، لازم است متخصصان منابع انسانی، اخلاقیات را در سطح بالایی در رفتارها و فعالیتهای خود منعکس سازند.
⓷ شریک استراتژیک:
در ایفای این نقش مهم، متخصصان منابع انسانی با سایر مدیران و رهبران سازمان همکاری میکنند تا استراتژی سازمان را به عمل تبدیل کنند. برای انجام درست این نقش، لازم است متخصصان منابع انسانی از سایر فعالیتهای سازمان نظیر امور مالی، حسابداری و بازاریابی آگاهی یابند. همچنین باید درباره محصولات، خدمات، و فعالیتهای سازمان و چگونگی همسویی آنها با اهداف #استراتژیک سازمان اطلاعات کاملی داشته باشند.
⓸ توسعهدهنده سرمایه انسانی (عامل تغییر):
از آنجایی که #موفقیت سازمانها در سرعت یادگیری سازمان نسبت به سایر رقبایش است، متخصصان منابع انسانی با ایفای درست این نقش، به کارکنان کمک میکنند تا مهارتها و توانمندیهای خود را توسعه و بهبود دهند. در این نقش، متخصصان منابع انسانی به مثابه مربی و آموزشدهنده و یا کمکرسان کارکنان در تدوین برنامه آینده پیشرفتشان ظاهر میشوند. در هر دو حالت، هدف اصلی، یادگیری و ارتقای مستمر کارکنان است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
جدول مقایسه حسابرسی مالی، داخلی، عملکرد، عملیاتی
#حسابرسی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل ساختاری مبتنی بر نظریۀ لینچ در ارتباط با افسردگی
#افسردگی
#نظریه_لینچ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ برخی همیشه مقصر و متهم اند
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
برخی همیشه مقصر و متهم اند. به خاطر سکوت، به خاطر مهربانی، به خاطر این که کش نمی دهند، بحث نمی کنند، زود گذر می کنند، مقابله به مثل و تلافی نمی کنند و اهل انتقام گرفتن و مجادله نیستند. همان هایی که به رخ نمی کشند، از روبرو کردن و سرافکنده کردن دیگران گریزانند و خلاصه همواره دلشان می خواهد آسه بیایند و آسه بروند تا جایی که حتی ناخواسته لانه موری را بر سرش خراب نکنند. نمی دانم این هایی که می گویم خوب است یا بد اما همیشه از آن ها یک مقصر می سازد. شاید به خاطر اینکه نمی توانند کینه کسی را در دل نگه دارند یا آزاری به دیگری برسانند و صدای شان را بلند کرده و گله و شکایت کنند ناخودآگاه خود متهم و مقصر می شوند. آن ها ساده و بی آلایش اند، فرار به جلو بلد نیستند، بوق و کرنا دوست ندارند، از خود تعریف و تمجید نمی کنند و زودتر از دیگران خوبی های خود را فراموش می کنند. مراقب این ها باشید، به آن ها ظلم نکنید، دلشان را نشکنید و از اینکه علیرغم توانایی پاسخی به یکه تازی های شما و دیگران نمی دهند بترسید.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#محمد_رضا_شجریان
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
آزمون مدل فراتشخیصیِ مبتنی بر نظریۀ لینچ در ارتباط با افسردگی در جمعیت غیر بالینی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
چرخه مدیریت مخاطرات طبیعی و وقوع بحران
#مدیریت_بحران
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مؤلفههای #تاب_آوری_اجتماعی در سطح ملی، منطقه ای و محلی
#تاب_آوری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
معیارها و شاخص های بررسی رابطه بین دو متغیر ویژگی های شخصیتی و تعارض سازمانی
#تعارض_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#حدیث_نگار
📖 #مستدرك_الوسائل، ج ۹، ص ۱۴۷، ح ۱۵
✍ حضرتمحمّد(ص)
۞ شَرُّ النّاسِ الظّانُّونَ وَ شَرُّ الظّانِّينَ المُتَجَسِّسونَ وَ شَرُّ الْمُتَجَسِّسينَ القَوّالونَ وَ شَرُّ القَوّالينَ الهَتّاكونَ؛
۞ بدترين مردم، بدگمانانند و بدترين بدگمانان تجسس كنندگانند و بدترين تجسس كنندگان بازگو كنندگانند و بدترين بازگو كنندگان پرده درانند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ برخر مُراد سوار شده و یکهتازی میکنند
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱بر خر مُراد سوار شده و یکه تازی می کنند و در خیال خام خود می پندارند خرشان اسب چاپار است که کیلومتر ها از پل گذشته و حالا حالاها از نفس نمی افتد. متکبرانه جای باد، طوفان به غبغب انداخته، در میانۀ میدان نعرۀ مستانه می زنند و پشت چشم نازک می کنند و بی خیال دیگران تنها هَمُّ و غَم شان کیسهی گود و بیته جيبشان است و توهم دارند که هر کاری دلشان می خواهد می توانند بکنند و هرگز دست کسی به آن ها نمی رسد. غافل از این که دست بالای دست بسیار است و دست خدا هم بالای همۀ دست ها.
⛱ حالا که دور دور شماست و چرخ روزگار مطابق میل تان می چرخد تاخت بتازید و به روی خودتان هم نیاورید که دیگران بیشتر از شما آدم اند و حق و سهمی دارند. فقط حواستان باشد حالا که خیری نمی رسانید لااقل سرتان تنها در آخور خودتان باشد و پای در کفش مردم نکنید، با آبروی آنها بازی نکنید، به زندگی این و آن چشم نداشته باشید و سیب سرخ دست بچه یتیم را چپ چپ نگاه نکنید تا بیش از این دنیای مردم و آخرت خودتان خراب نشود. خودتان خوب می دانید که عاقبت بهرام گور است و عذاب خدا ناجور. می دانید؟
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تاب آوری اقتصادی مردم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️«در صورت اعلام فهرست صادرکنندگان متخلفی که ارزشان را برنگردانده اند از سوی بانک مرکزی کارت بازرگانی آنان را تعلیق میکنیم.» این جمله را چندی قبل یکی از مقامات اتاق بازرگانی کشور بیان کرده است. و مشابه این جمله را افراد مسئول دیگری نیز در روزهای اخیر با بحران شدید دلار و اتفاقاتی که برای اقتصاد کشور در حال رخ دادن هستند بیان کرده اند. کارت بازرگانی همان طور که از نامش پیداست مربوط به امور بازرگانی و تجارت است.
▪️در همین راستا بازرگان به شخصی گویند که شغل اصلی وی امور تجارتی از انواع مختلف مانند صادرات و وارداتِ کالا و مواردی مشابه از این دست می باشد. بر اساس قانون هر شخصی که تمایل به این قبیل امور تجاری و بازرگانی دارد، می بایست با مجوزی قانونی و رسمی که به آن «کارت بازرگانی» میگویند، اقدام به تجارتِ عمده و خصوصاً صادرات و واردات بنماید. هر شخص حقیقی یا حقوقی با احراز شرایط می تواند دارندۀ این کارت باشد.
▪️امور تجاری که با این کارت انجام میشود از قبیل ثبت و سفارش کالا، واردات از مناطق آزاد، حقالعمل کاری (امور مشابه دلالی) در گمرک و صادرات کالاهای مجاز و مواردی دیگر از این دست می باشد. نا گفته پیداست افرادی که کارت بازرگانی دارند باید فرآیندهای تجارت در بازار را بر اساس مجراهای قانونی به گونه ای دنبال نمایند که سبب رونق کسب و کار و تأمین نیازهای جامعه گردند. در واقع بازرگانان همان بیان عامیانه و قدیمی کاسب هستند که در تعابیر بزرگان ما از آن ها به عنوان حبیب خدا نام برده می شد.
▪️همان افرادی که با فعالیت های خود ضمن رفع نیازهای اساسی و غیر اساسی مردم زمینه توسعه اقتصادی را فراهم آورده و سبب رونق مالی و اقتصادی در جامعه می گردند. اما چندی است در همین عرصه مثل بسیاری موارد دیگر که متأسفانه امروز در کشور شاهد هستیم اتفاقاتی می افتد که جای تأمل و تأثر دارد. بر اساس اظهارات رسمی مقامات مسئول یکی از مهمترین عوامل گرانشدن دلارو نابسامانی حداکثری در بازار ارزی ایران بازنگشتن ۲۵ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات است که دلایل مختلفی دارد.
▪️جهش قیمت دلار به بیش از ۳۰ هزار تومان (البته قیمت تا لحظه نگارش این یادداشت!) در روزهای اخیر بسیاری را نگران کرده است. برای خیلیها جای سئوال دارد که به راستی چه اتفاقی در کشور رخ داده که دوباره نرخ ارز جهش ناباورانه و بی سابقه ای در این حد را تجربه کرده است. نرخ ارزی که با توجه به شرایط اقتصاد ایران بر بسیاری از بازارهای کالا و خدمات مستقیماً اثر میگذارد و زندگی معیشتی مردم و روند سرمایه گذاری و تولید کشور را با اخلال جدی مواجه میکند.
▪️کارشناسان مالی و اقتصادی یکی از مهمترین عوامل گران شدن دلار و نابسامانی در بازار ارزی ایران را همان عدم بازگشت ارزهای حاصل از صادرات می دانند که صدای رئیس بانک مرکزی و حتی روسای قوا را هم درآورده است. به هر حال آن چه مسلم است تاب آوری اقتصادی مردم بسیار کاهش پیدا کرده است و این همه بی نظمی در حوزه بازار و کسب و کار سبب اختلال در زندگی دهک های مختلف گردیده است.
▪️لذا ضرورت دارد قانون به گونه ای اصلاح شود که همان طور که برای کارتهای بازرگانی جدید در امر واردات برای سالهای اول و دوم محدودیت قائل میشویم برای صادرات نیز همین اقدام صورت پذیرد. یعنی برای کارتهایی که سال اول صادر میشود محدودیت قائل شویم اگر ارز صادراتی را کامل برگرداند اجازه صادرات برای سال دوم داده شود و در صورت تسویه در سال دوم از سال سوم به بعد صادرات با استفاده از کارت بازرگانی به صورت عادی صورت گیرد.
✍ منبع: هفته نامه نخست، مورخ پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۹، شماره ۸۳۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#درس_پژوهی
➊ درس پژوهی یک #رویکرد_ساختارمند مطالعه، توسعه و بهبود آموزش و یادگیری است. به بیان دیگر یک چرخه پژوهشگری درباره یادگیری دانش آموزان است که به منظور ارتقای یادگیری معلمان و اصلاح و بهبود آموزش اجرا میشود.
➋ #فعالیت_اشتراکی_معلمان برای طراحی دروس به منظور فراهم کردن بهترین فرصت یادگیری برای دانشآموزان است.
➌ رویکردی برای #توسعه_حرفهای است که طی آن معلمان با یکدیگر جهت تدوین طرح درس، اجرا، مشاهده و تحلیل نتایج آن در جهت بهبود یادگیری دانش آموزان همکاری و مشارکت مینمایند.
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar