Modiryar | مدیریار
✍ چالشهای آیندهپژوهی در ایران #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی #آینده_پژوهی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت
✍ چالش های آینده پژوهی در ایران
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ ایران، کشوری با پیشینه چند هزار ساله تاریخی و تمدنی باستانی که به دلیل قرار داشتن در مرکز خاورمیانه و در اختیار داشتن بخش اعظمی از دو حوزه خلیج فارس و دریای خزر و همچنین برخورداری از موقعیت ارتباطی مناسب با عراق، افغانستان و آسیای مرکزی و قفقاز و دارابودن مواضع مربوط به آفریقا و بالکان و اروپا موقعیت ممتازی دارد که آنرا به مرکز ژئوپولتیک آسیا در مرکز خاور میانه تبدیل کرده است. اتخاذ شیوه های نوین در عرصه جهانی برای هم پوشانی فضای ملی و اهداف مرتبط با توسعه پایدار کشور.
✅ برخورداری از منابع معدنی و انرژی و ذخائر نفت و گاز نقش استراتژیک ایران در جهان را قابل توجه می کند. و نیز ۶۵ درصد جمعیت کشور را جوان ها تشکیل میدهند که نیروی کاری ماهر و دانش آموخته ترین جمعیت خاور میانه می باشند. بر این اساس تفکر مدیریت استراتژیک در کشور ما را به سمتی سوق می دهد که با بهره گیری حداکثری از امکانات موجود و در نظر گرفتن اقتضائات کشور زمینه دستیابی به آینده ای درخشان و در حد استعداد خود را فراهم سازیم.
✅ بر این اساس در ایران، آینده پژوهی بر اساس آموزه های ایرانی- اسلامی در حوزه های مختلف؛ فرهنگ، منابع انسانی، اقتصاد، حمل و نقل، آموزش، کارآفرینی، سلامت، رسانه، مدیریت، محیط زیست، گردشگری، ورزش و... نیازمند بومی سازی می باشد. اهمیت آینده نگری نه پناه بردن به فردا، بلکه به کارگیری آن برای سیاستگذاری امروز است. از ویژگی های بارز اداره جوامع عدم قطعیت در زمینه های مختلف و یا وقوع چندین پدیده به طور همزمان می باشد که منجر به ظهور چالش ها می شود. این چالش های در چهار دسته طبقه بندی می شوند:
1⃣ چالش های معنایی:
بعد معنايي يا جهت دهندگي، به تبيين مسير و تعيين سمت و سو اشاره دارد. متأسفانه آحاد جامعه بویژه کارگزاران و نخبگان اعم از دانشگاهی و شاغل در دستگاه های اجرایی آن گونه که بایسته و شایسته است از مبانی نظری و مفاد آینده پژوهی آگاهی ندارند.که این نیز برخاسته از نهادینه نشدن علم باوری در جامعه بویژه در میان کارگزاران نظام اداری و در نتیجه جریان نداشتن تفکر برنامه ای در نظام اداری کشور و مدیریت بر مبنای ذوق و سلیقه و اراده های شخصی افراد است.
2⃣ چالش های ساختاری:
بعد ساختاری شامل كليه ساز و كارهايي است كه انتقال مفهوم و معنا و ايده را در کشور تسهيل مي كند. ساز و کارهای انتقال مفهوم، معنا و ايده و اهداف آینده پژوهی بیش از هر چیز در نهادهای اساسی رسمی کشور یعنی قوای سه گانه(مجلس ، دولت و قوه قضائیه) و نهادهای فراقوه از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام تجلی یافته است که متأسفانه در پاره ای از اوقات چنین تصور می شود که عزم لازم برای اجرای سند و متعهد بودن به الزامات آن مشهود نیست.
3⃣ چالش های رفتاری:
بعد رفتاری و محتوايي شامل نيروي انساني و مجموعه فعل و انفعالات مربوط به آن است ؛ از آنجا که رفتارها و روابط اجتماعی دارای واقعیتی دوگانه است یعنی در یک طرف رفتار و ارتباطات رسمی یا هنجاری شامل آنچه باید باشد و در طرف دیگر رفتار و ارتباطات واقعی شامل آنچه هست و نظر به آنکه این دو کاملاً با یکدیگر انطباق ندارند.
4⃣ چالش های زمینه ای و بسترساز (محیطی):
صاحب نظران بر این باورند که هیچ برنامه تحولی و توسعه ای بدون فراهم آمدن زمینه ها و بسترهای مورد نیاز محقق نخواهد شد ؛ منظور از محیط عواملی است که روی نظام اثر می گذارد ولی تحت کنترل او نیست ؛ این عوامل به چند دسته تقسیم می شوند :
▪️عوامل فرهنگی:
شامل باورها، ارزشها و نگرشها، دین و زبان و ....
▪️عوامل اجتماعی:
شامل آموزش و پرورش، نظام تعلیم و تربیت و ...
▪️عوامل اقتصادی:
شامل رکود اقتصادی، نرخ بيکاری، نرخ تورم، نرخ سرمايه گذاری، رشد و ...
▪️عوامل سیاسی:
شامل دولت، احزاب، قوانین و مقررات و ...
▪️عوامل تکنولوژیکی:
شامل روش های توليد، تحقيق و توسعه، دستگاههای خودکار، تکنولوژیهای جديد
▪️عوامل زیست محیطی:
شامل وضعیت جغرافیایی ، آب و هوا و ... ؛
#آینده_پژوهی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفکیک و افراز شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تفکیک و افراز شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ یکی از بسترهای مطلوب برای انسجام بخشی، نظمدهی فضایی، پیشگیری از گسترش بی رویه #شهرها و مقابله با نابودی اراضی دارای کاربری های متفاوت (به ویژه کاربری مسکونی) اجرای قوانین مربوط به افراز و تفکیک در زمین های شهری است که باید طبق ضرورت بر اساس طرحی جامع، تفصیلی و هادی صورت پذیرد. «تفکیک و افراز» از مهمترین اقدامات حقوقی به حساب می آید که در موارد مختلف قانونی به خاطر اثرات ویژه در اثبات و صدور اسناد مالکیت و پیامدهای ناشی از آن مثل بیع و ساخت و ساز، قلع ماده نزاع و .. بارها مورد توجه قرار گرفته است. قبل از هر چیز لازم است تفاوت بین «تفکیک» و «افراز» را بدانیم.
✅ تفکیک ارضی به معنای جداسازی و تبدیل یک ساختمان، ملک و زمین به قطعات کوچک تر است. در حالی که افراز اراضی به معنی جدا کردن سهم مشاع شرکای ملک یا زمین از یک هم است که در این هنگام هرگاه شرکا بخواهند سهم خود را از زمین یا ملک مشخص نمایند باید به جدا سازی آن مبادرت نمایند. مبحث «تفکیک و افراز اراضی» از مهم ترین چالش های پیش روی #مدیریت_شهری و پایه و اساس رشد موزون شهرها و پیش نیاز اجرای طرح های جامع و تفصیلی و ضوابط مقرر در طرح های مذکور می باشد که به دنبال محترم شمردن مالکیت های فردی نیز هست. علاوه بر این ادارات ثبت و دادگاه ها سازمان هایی هستند که در این مهم دخالت دارند.
✅ #تفکیک_اراضی_شهری در واقع زمینه شکل گیری «توده و فضای ساختمانی» و «فرم شهری تا مقیاس محله و ناحیه» را فراهم می آورد؛ زیرا فضاها و ساختمان ها بر اساس نوع تفکیک اراضی پدید می آیند. در صورتی که تفکیک اراضی بر اساس اصول و ضوابط شهرسازی صورت گیرد، کیفیت محیط کالبدی شهر از نظر شکل، ساختار و هارمونی ارتقاء می یابد. در حال حاضربخش قابل توجهی از رفت و آمدهای شهروندان به شهرداریها مربوط به این موضوع می باشد که در بسیاری موارد حتی منجر به طرح دعاوی علیه شهرداریها در محاکم حقوقی نیز می گردد.
✅ نکته حائز اهمیت این که متأسفانه در حال حاضر قوانین فعلی کشور به تنهایی نمی توانند مانع از ایجاد پدیده نامناسب «تفکیک های غیرقانونی» گردند. در این حالت تنها با آگاهی سازی عمومی و #فرهنگ_سازی صحیح و مدیریت و نظارت دقیق بر اجرای وظایف دستگاه های دولتی و ملزم ساختن آحاد جامعه به رعایت قوانین و مقررات طرح های جامع و تفصیلی و هادی، می توان به بهبود وضعیت امیدوار بود. در چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «کالبد شهری» با واژگانی از قبیل؛ «متوازن، یکپارچه، روان، متصل و دسترس پذیر» توصیف می گردد. امری که بخش مهم مسیر تحقق آن از بستر تفکیک و افراز مناسب شهری بر اساس قوانین و اصول جامع و علمی می گذرد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تله ناامیدی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰، شماره ۹۰۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تله ناامیدی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ تورم بسیار بالاست، بسیاری از ارزش های اجتماعی رنگ باخته است، با این شرایط اقتصادی شاید هیچوقت صاحب ماشین یا خانه نشوم، هیچ جای این مملکت درست نیست، رابطه ها جای ضابطه ها را گرفته، #سفره_مردم کوچک و کوچک تر شده است و .... حتماً بسیاری از ما این جملات را بارها و بارها شنیده ایم یا در رسانه ها و شبکه های اجتماعی خوانده و دیده ایم و حتی به احتمال فراوان خودمان نیز آن ها را تکرار کرده و به دیگران نیز می گوییم و در انتها همه باهم احساس ناامیدی دسته جمعی می کنیم!
✅ آخر ما را چه می شود که بی محابا این جملات را به زبان می آوریم و گویی ناخودآگاه از همدردی در ناامیدی حالمان بهتر می شود. البته اصلاً قصد ندارم بگویم آن چه در صدر این نوشتار عرض کردم غلط است یا هرگز وجود ندارد یا این که بخواهیم به هر دلیلی واقعیت ها را کتمان کنیم. تنها غرض این است که بگویم از #ترویج_ناامیدی چه دستاوری خواهیم داشت؟ چرا باید کم و کاستی هایی که خودمان از آن خبر داریم را به رخ یکدیگر بکشیم و حال هم را بدتر کنیم.
✅ تازه وای به حال افرادی که اخبار نادرست و بدتری را هم به این موارد اضافه می کنند که دیگر نامش سیاه نمایی هم می شود. با فرض اینکه تمام موارد ذکر شده که از سوی همه ی ما گاه بو بیگاه بیان می شود درست هم باشد هیچ کدام دلیل و توجیهی برای #ناامید_شدن نیست. برخی چنان سخن می گویند که انگار ته دره عمیقی افتاده اند، دست و پایشان شکسته و هیچ امیدی به نجات ندارند!
✅ این درست است که ما از استعدادهای خود بسیار عقب تریم و صلاحیت، ثروت عمومی و شایستگی مردم ما بسیار فراتر از آن چیزی است که امروز قسمت آن ها شده است اما هرگز نباید ناامید شد. بسیار بهتر است ضمن درک محدودیت ها و نابسامانی ها همه با هم عزم جدی و همگانی در جهت بهبود شرایط داشته باشیم. هنوز بسیار جای امیدواری است که کشور بتواند خود را دوباره پیدا کند و از این پیچ تاریخی که شاید قسمت اعظم آن مربوط به #جنگ_اقتصادی نابرابر و تحریم های ناجوانمردانه است گذر کند.
✅ ضمن این که نباید از اثر همه گیری کرونا نیز غافل شد که ضمن لطمه گسترده به #اقتصاد_کشور و تق و لق شدن بسیاری از کسب و کارها سبب داغدار شدن گسترده ی مردم، خدشه بر سلامت روحی و جسمانی گروه عظیمی از هموطنان و ایجاد و بروز حس های نامطلوب گردید. ما مردمان راست قامت تاریخ هستیم که در برابر سخت ترین مصائب و مسائل ارزش های اخلاقی خویش را حفظ کرده و برای پیشرفت کشور پای همه چیز ایستاده ایم.
✅ هرگز نباید در #تله_ناامیدی گرفتار شد، این حس نامطلوب که بر انگیزش انسان اثر بسیار بدی دارد را نباید به هم منتقل کنیم و بدانیم هیچ مانعی نباید مانعی بر سر راه ما و آرزوهایمان باشد. با همتی بلندتر، عزمی راسخ تر، امیدواری بیشتر و توکل به ذات اقدس الهی دوباره روزهای خوب فرا خواهد رسید، ابرهای تیره فقر، فساد و تبعیض کنار خواهد رفت و ملت به آنچه شایستگی اش را دارد دست خواهد یافت.
✅ مسلماً قسمت مهم این ماجرا هم اصلاح #نظام_مدیریتی کشور و سپردن زمام امور به افراد دارای صلاحیت، سالم، متعهد و جهادی است که دغدغه رفاه و آسایش مردم را در سردارند. دیگر زمانی برای آزمون و خطا نداریم و امیدواریم در دولت جدید این اتفاق مورد توجه جدی قرار گرفته و در عمل با بار نشیند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰، شماره ۹۰۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
چالش های آینده پژوهی و نگرانی مردم از آینده
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #قدس_آنلاین،
🔻سهشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰، کدخبر ۷۸۰۹۳۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
چالش های آینده پژوهی و نگرانی مردم از آینده ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #قدس_آنلاین، 🔻سه
چالش های آینده پژوهی و نگرانی مردم از آینده
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #آينده_پژوهی دانشی که در چند دهه اخير شکل گرفته و به سرعت در تمامي عرصه های زندگي وارد شده است. ساخت دنياي مطلوب در آينده مبتني بر شناختی است که براساس احتمالات و طرح آينده هاي «ممکن، محتمل و مطلوب» صورت مي گيرد و هدف آن گزينش بهترين و مطلوبترين گزینه است.
✅ برنامه های ۵ ساله و سند #چشم_انداز توسعه اسنادی هستند که تفکر راهبردی و آینده نگر ایران را براساس محورهای توسعه کشور در بخش های مختلف طراحی و تدوین می کنند. کلید واژۀ مشترک اسناد و اهداف آینده پژوهی «شناخت آینده» و «تغییر» است. نوعی از تغییر که به اتخاذ شیوه های نوین برای هم پوشانی فضای ملی و اهداف مرتبط با توسعه پایدار اشاره دارد.
✅ برخورداری از منابع معدنی، انرژی، نفت و گاز، #نقش_استراتژیک ایران در منطقه، جوان بودن درصد قابل توجهی از جمعیت و نگرانی های روزافزون مردم نسبت به آینده، «تفکر مدیریت راهبردی» کشور را به سمتی سوق می دهد که با بهره گیری حداکثری از امکانات موجود زمینه دستیابی به آینده ای درخشان و در حد استعداد را فراهم آورد.
✅ در ایران آینده پژوهی بر اساس الگوی اسلامی ایرانی #پیشرفت در حوزه های مختلف؛ فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... نیازمند بومی سازی است. از خصوصیات مهم اداره جوامع عدم قطعیت در زمینه های مختلف می باشد که منجر به ظهور چالش های مطالعات و فرآیندهای آینده پژوهی به شرح زیر می شود:
1⃣ چالش های معنایی (جهت دهندگی)
به تبيين مسير و تعيين سمت و سو اشاره دارد. متأسفانه آحاد جامعه بویژه کارگزاران و نخبگان اعم از دانشگاهی و شاغل در دستگاه های اجرایی آن گونه که بایسته و شایسته است از مبانی نظری و مفاد آینده پژوهی آگاهی ندارند. که این نیز برخاسته از نهادینه نشدن #علم_باوری در جامعه بویژه در میان کارگزاران نظام اداری و در نتیجه جریان نداشتن تفکر برنامه ای در نظام اداری کشور و مدیریت بر مبنای ذوق و سلیقه و اراده های شخصی افراد است.
2⃣ چالش های ساختاری
شامل كليه ساز و كارهايي است كه انتقال مفهوم و معنا و ايده را در کشور تسهيل مي كند. ساز و کارهای انتقال مفهوم، معنا و ايده و اهداف آینده پژوهی بیش از هر چیز در نهادهای اساسی رسمی کشور یعنی قوای سه گانه (مجلس، دولت و قوه قضائیه) و نهادهای فراقوه از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام تجلی یافته است که متأسفانه در پاره ای از اوقات چنین تصور می شود که عزم لازم برای اجرای سند و متعهد بودن به الزامات آن مشهود نیست.
3⃣ چالشهای رفتاری (محتوایی)
شامل #نيروي_انساني و مجموعه فعل و انفعالات مربوط به آن است؛ از آنجا که رفتارها و روابط اجتماعی دارای واقعیتی دوگانه است یعنی در یک طرف رفتار و ارتباطات رسمی یا هنجاری شامل آنچه باید باشد و در طرف دیگر رفتار و ارتباطات واقعی شامل آنچه هست و نظر به آنکه این دو کاملاً با یکدیگر انطباق ندارند.
4⃣ چالش های زمینه ای و بسترساز (محیطی)
هیچ برنامه تحولی بدون فراهم آمدن زمینه ها و بسترهای مورد نیاز محقق نخواهد شد؛ منظور از محیط مجموعه عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... است که در این مسیر اثرگذارند ولی تحت کنترل نیستند.
✅ اهمیت #آینده_نگری نه پناه بردن به فردا، بلکه بکارگیری آن برای سیاستگذاری امروز است خصوصاً این که مردم ما جداً نگران آینده پیش روی خود و فرزندانشان از حیث «رویدادها، روندها، تصویرها و اقدامات» هستند.
✅ در ارتباط با آینده پژوهی در کشور علی رغم تلاش های صورت گرفته کماکان نشاني از وجود فعاليت هاي هماهنگ، مدبرانه، برنامه ريزي شده و سازمان يافته و يا سازمان دهنده برای ساختن آینده ای در شأن #استعداد واقعی کشور وجود ندارد. در همین راستا توجه به چند نکته مهم اهمیت دارد:
1⃣ برنامه هاي توسعه ۵ ساله کشور با تبيين سياست ها و اهداف کلان، نهايتاً منجر به انجام پروژه هاي خاصي مي شوند که بدون ارتباط با اهداف و سياستگذاري کلان، اهداف کمي خاصي را دنبال مي کنند که اين موضوع به گرايش پروژه محوري در دستگاههاي اجرايي مربوط مي شود که بي ارتباط با ضعف بينش مديريتي در دستگاههاي اجرايي و همچنين تلاش مديران براي ارائه آمار و ارقام کمي از #گزارش_عملکرد دوره هاي ناپايدار مديريتي خود نيست.
2⃣ ناپايداري دوره هاي #مديريتي در اکثر اوقات مديران را متمايل به انجام برنامه هاي زودبازده و کوتاه مدت نموده و از اعمال سياست هاي کلان و بلندمدت در دستگاه اجرايي تحت مديريت اجتناب مي نمايند.
3⃣ اگر #مسئولین و موثرین در این راه برای ایران و آینده جامعه برنامه ریزی دقیق نداشته باشند، لابی های دشمنان فعالانه برای طرح آینده مطلوب خویش عمل کنند. تفکر و تعلق ازمهم ترین ابزار دستیابی به آینده برتر است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🤝 اگهی جذب و همکاری
🔶 یک گروه صنعتی معدنی باسابقه و خوشنام، جهت تکمیل کادر پرسنلی خود با شرایط ذیل دعوت به همکاری می نماید:
🔷 عنوان شغلی: مدیر منابع انسانی
▪️واجد پیشینه تحصیلی (تخصص) در رشته های مرتبط با مدیریت و منابع انسانی
▪️سابقه اجرایی در زمینه مدیریت منابع انسانی (حداقل ۵ سال)
▪️ ترجیحاً با تجربه کاری در شرکت های معتبر داخلی یا خارجی
💢 در صورت تمایل رزومه خود را به شماره واتساپ زیر ارسال نمایید.
☎️ ۰۹۳۸۳۳۰۱۷۲۰
@modiryar
🤝 اگهی جذب و همکاری
🔶 یک گروه صنعتی معدنی باسابقه و خوشنام، جهت تکمیل کادر پرسنلی خود با شرایط ذیل دعوت به همکاری می نماید:
🔷 عنوان شغلی: مدیر بازرگانی
▪️واجد پیشینه تحصیلی (تخصص) در رشته های مرتبط با مدیریت و بازرگانی
▪️سابقه اجرایی در زمینه مدیریت و بازرگانی (حداقل ۵ سال)
▪️ ترجیحاً با تجربه کاری در شرکت های معتبر داخلی یا خارجی
💢 در صورت تمایل رزومه خود را به شماره واتساپ زیر ارسال نمایید.
☎️ ۰۹۳۸۳۳۰۱۷۲۰
@modiryar
✍مهمترین سرمایه شهرداریها
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍مهمترین سرمایه شهرداریها
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ فرآیندهای #مدیریت_شهری شبانه روزی، مستمر و بدون وقفه ادامه دارد. لحظه ای درنگ کافی است تا بسیاری از امور بر زمین بماند و زندگی در شهر مختل گردد. پس هیچ یک از عناصر انسانی در شهرداری ها نمی توانند در انجام وظایف خود ذره ای تعلل کنند یا به خود اجازه دهند امری را ناتمام بگذارند. بر این اساس کارکنان این ابرسازمان به نسبت سایر مجموعه های دولتی و یا نیمه دولتی کاری سخت، پیچیده و طاقت فرسا پیش روی خود دارند. از پاکبانان، راننده های اتوبوس ها و تاکسی ها گرفته تا آتش نشان ها و کارکنان حوزه خدمات شهری، فنی و عمرانی، پارک ها و بوستان ها به علاوه ی سایر کارکنان و کارشناسان بخش های مختلف شهرداری همه و همه بخشی از جریان امور را در دست دارند و نقش خود را در اداره شهر و انجام وظایف متکثر و متنوع آن ایفا می نمایند.
✅ هر چند دامنه چرخش نیرو در #شهرداری_ها به نسبت سایر سازمان ها بالاتر است اما با توجه به جنس و ماهیت فعالیت ها، کارکنان شهرداری بیشتر در معرض فرسودگی شغلی و آسیب های ناشی از آن قرار می گیرند. لذا در مواجهه با کادر انسانی شهرداری ها باید چند مقوله اساسی مورد توجه ویژه برنامه ریزان و تصمیم گیران حوزه اداره شهر قرار گیرد:
▪️اول تازه نگاه داشتن توان #نیروی_انسانی شهر از طریق اصول علمی همچون «توسعه، غنی سازی و چرخش شغل» است.
▪️دوم ایجاد #آرامش_ذهنی و روحی از طریق اموری همچون افزایش راهکارهای حمایتی و کاهش حداکثری دغدغه های معیشتی آن ها است.
▪️سوم تکریم #کارکنان_شهرداری و ارج نهادن به خدمات آن هاست که سبب افزایش منزلت اجتماعی و شغلی نیز می گردد. و
▪️چهارم #بازطراحی_نقش و وظایف کارکنان حین هوشمندسازی فرآیندهای شهری است که همزمان با خدمات الکترونیک توانمندسازی کارکنان برای انجام امور در سطحی بالاتر و به شکلی دیگر فراهم می گردد.
✅ هر چند در #نظام_اداری_کشور (در قالب شعار یا عادت) مرسوم شده است «نیروهای انسانی» را مهم ترین سرمایه سازمان ها عنوان کنند و در عمل چندان مورد توجه قرار نگیرند اما آن ها که تجربه مدیریت در شهرداری ها را دارند به خوبی می دانند افرادی که در این سازمان در خط مقدم ارتباط با مردم و انجام خدمات شهری قرار دارند بدون شعار و تعارف سرمایه واقعی و ارزشمند سازمان محسوب می شوند و سلامت روحی و روانی آن ها به علاوه ی کیفیت عملکرد و خلاقیت و نوآوری هایشان به صورت مستقیم در افزایش سطح رضایت مندی و رفاه مردم و حس خوب آن ها اثر دارد. پس مراقبت و حمایت از این سرمایه مهم و تلاش در جهت بهبود سطح عملکرد و توسعه آن ها باید به عنوان راهبردی اساسی مورد توجه شوراها و مدیران شهری قرار گیرد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 لحظه وحشتناک قطع و وصل کردن برق فشار قوی
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیریت کار راهه شغلی
#مدیریت_کارراهه_شغلی
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدیریت کار راهه شغلی #مدیریت_کارراهه_شغلی #مدیریت_منابع_انسانی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar
✍ مدیریت کار راهه شغلی
✅ کارراهه به مسیر شغلی فرد اطلاق می شود بطور دقیق تر واژه لاتین کارراهه به مسیر حرکت سریع یک فرد گفته می شود. کارراهه شغلی به مجموعه ای از کارها و مشاغلی اشاره می کند که افراد در مدت زندگی کاری خود بر عهده دارند و عمومی ترین کاربرد این عبارت پیشرفت در کار است. در برخی موارد کاررآهه شغلی دلالت بر یک حرفه یا شغل داشته و مستلزم سطح بالایی از تربیت و آموزش بوده است. در موارد دیگر اصطلاح کارراهه شغلی به هر تعهد بلند مدتی که همراه با سرمایه گذاری #روانشناختی وسیع در یک حرفه یا یک سازمان دارد، اشاره می کند.
✅ #شاین کلمه کارراهه شغلی را دارای معنای درونی و بیرونی می داند. به زعم ایشان کارراهه شغلی درونی شامل احساس درونی است که فرد نسبت به زندگی کاری خود معمول می دارد. این مفهوم به توالی نقشهای زندگی که یک فرد برای پیشرفت خود از طریق یک یا چند کاررآهه شغلی بیرونی در رؤیا و خیال خود می پروراند، اشاره می کند. از نقطه نظر بیرونی کاررآهه شغلی به توالی نقشهای رسمی که با یک حرفه معین پیوند می خورد، اشاره دارد.
✅ مراحل و نقشهای اجتماعی به وسیله خط مشی های سازمانی و #مفاهیم_اجتماعی که از یک فرد می توان در ساختار شغلی انتظار داشت، تعریف می شود. بسیاری از افراد تصمیم های شغلی خود را از طریق مشاهده دنیای اطراف و تلاش برای تطابق خودشان با این دنیا اتخاذ میکنند در صورتی که این امر مخالف کاری است که واقعاً باید انجام شود و بهترین مسیر شغلی فرایندی است که از درون آغاز میشود (یک نوع تکامل خودآگاهی)
✅ #مدیریت_کارراهه_شغلی فرایندی است که از طریق آن برنامه توسعه مسیر شغلی کارکنان در طول سازمان طراحی و بر اساس ارزیابی نیازهای سازمان، عملکرد و پتانسیل و ترجیحات شخصی افراد طرح ریزی و شکل دهی می گردد. در واقع مدیریت کار راهه شغلی بر اساس بهبود عملکرد کارکنان، ارائه فرصت رشد و توسعه، چالشی بودن، ایجاد فضای اطمینان در جهت تعالی شغلی کارکنان، با تأکید بر افزایش اثر بخشی سازمان بنا شده است.
✅ بنابراین #کارراهه_شغلی، یک ترتیب مسیر زندگی کاری مطابق با نگرش ها و انگیزه های کار کنان است که آنها در نقش های کاری خود ایفا می کنند. همچنین مهم است بدانیم که کارراهه شغلی شامل مجموعه ای از مشاغل است که یک شخص در طی مسیر زندگی اش در پیش می گیرد و شامل آموزش افراد در نقش های کاری، اهداف و امیدها، آرزوها، احساسات و ابهام مطابق با این نقش می باشد.
✅ بنابراین از جمله دلایل و ضرورت وجود یک برنامه بهبود کارراهه شغلی در سازمان می توان به فرصت استخدام مساوی، کیفیت زندگی کاری، رقابت برای کارکنان با استعداد، اجتناب از مهارت های قدیمی و کسب مهارت های جدید، نگهداری کارکنان، استفاده مطلوب از کارکنان اشاره نمود که فرصتی برای شناخت، #پیشرفت و ترقی کارکنان را در سازمان بوجود می آورد.
✅ از زمانی که نسل استخدام های رسمی ساقط شد و پیشروانی نظیر #پیتر_دراکر و تام پیترز هم بر طبل ساختن امنیت شغلی توسط خود افراد کوبیدند، توجه به شکل دهی هوشمندانه به کارراهه در کشورهای پیشرفته مضاعف شد و شاخه های نوینی از دانش ۳۲ ساله، قوانین کهن های که باید به زباله دانی افکند را شناسایی کرد و در عوض پدید آمد. مثلا گالوپ، در یک پیمایش قوانین جدید با محوریت توجه به نقاط قوت فردی را معرفی کرد. لذا هر یک از ما باید به کارراهه خود جدی فکر کنیم و آن را در ذهن و عمل ترسیم کنیم.
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ آینده شهر و شهروندان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۸
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12418/
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ آینده شهر و شهروندان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ ظهور کلان شهرها، تشکیل سیستم های گسترده #مدیریت_شهری، پیچیدگی فرایندها و عدم قطعیت آینده به علاوه نگرانی روز افزون مردم از آینده پیش روی خود و فرزندانشان ضرورت انجام مطالعات آینده پژوهی و بهره گیری از نتایج آن برای ساختن آینده ای روشن، مطلوب و در شأن استعداد و لیاقت شهر و ساکنان آن را بیش از پیش آشکار ساخته است. اهمیت آینده نگری نه پناه بردن به فردا، بلکه بکارگیری آن برای سیاستگذاری امروز است خصوصاً این که اگر بخواهیم بدون تعارف حرف بزنیم مردم ما جداً نگران فردای خود و عزیزانشان از حیث «رویدادها، روندها، تصویرها و اقدامات» هستند.
✅ این امر امروز هم در گسترۀ ملی اهمیت دارد و هم در محدودۀ #زندگی_شهری موضوعی قابل تأمل است. مسائلی از قبیل «امور زیر ساختی و زیربنایی، آب، انرژی و خشکسالی، روند تغییرات اجتماعی و فرهنگی حاکم بر اندیشه و رفتار شهروندان، حاشیه نشینی و گسترش بی رویه شهر، آلودگی هوا و مسائل زیست محیطی، ثروت عمومی و توان اقتصادی مردم و ...» همه بخش مهمی از مسائل ذهنی مردم را به خود اختصاص می دهد که اولا آینده آن ها چگونه خواهد بود؟ ثانیاً چه میراثی برای فرزندان خود و نسل آینده به جای خواهند گذاشت. هر چند برنامه های پنج ساله توسعه، سند چشم انداز و سایر اسناد بالادستی مشابه سعی در ارائه تصویری از فردای پیش روی ملت داشته است اما با توجه به عدم باور عملی بسیاری از مدیران به آن، رویایی بودن برخی بندها و عدم تحقق درصد قابل توجهی از موارد برنامه های مذکور در مرور زمان اعتماد مردم در این امر کاهش یافته است.
✅ در سند «چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت» ابعاد مختلف شاخص های #توسعه_شهر با رویکرد آینده به تصویر درآمده است. بهره مندی از نگاه راهبردی، علمی و اقتضایی از ویژگی های مهم این سند است اما قطعاً این پایان کار نخواهد بود. بلکه نقطعه آغازین حرکت تحولی در جهت ساختن آینده ای مطلوب و در خور نام شهر و شهروندان آن است. مراکز مطالعاتی شهرداری، نهادها و سازمان های مؤثر در تصمیمات امروز و شکل گیری فردای شهر به علاوه ی حوزه هایی همچون مرکز پژوهش های شورای اسلامی باید به صورت هماهنگ روندهای عملیاتی شدن رویکرد آینده شهر را فراهم آورند.
✅ #آینده_پژوهی_شهری به دنبال چیزی فراتر از نگارش سندهای تحولی و چشم انداز است. رویکردی جدی و عملیاتی که در مسیر ساختن آینده ای باشکوه و درخور برای شهر گام بر می دارد. آینده شهر و شهروندان به یکدیگر گره خورده است. پس باید فرصت را غنیمت شمرد و از تمامی ابزارها برای رونق فردای شهر بهره گرفت. هرچند دامنه تغییرات مدیریت شهری به دلیل پیوندی که با انتخابات شوراها و امور سیاسی دارد بسیار بالاست اما نباید به این بهانه از مسئولیت های خطیر «آینده نگاری» و «آینده پژوهی» غفلت کرد. باید جریان برنامه ریزی و اداره شهر به گونه ای رقم بخورد که ضمن بهره وری حداکثری از امکانات، منافع و مصالح امروز و فردای شهر و ساکنین آن فراهم آید.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۸
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12418/
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar