✍ ستاد بازسازی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۲۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ستاد بازسازی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ ستاد ملی مبارزه با کرونا و قرارگاه عملیاتی مربوط به آن بعد از ماه های پرتلاطم و نفس گیر مقابله با این ویروس منحوس و همه گیر اکنون کمی آرامش پیدا کرده و از فشار سنگینی که بر دوش داشتند خارج گردیده اند. البته همه ما می دانیم که خوش خیالی خام است اگر کرونا را پایان یافته تلقی کنیم و بخواهیم به صورت صد در صد دستورالعمل های #بهداشتی را نادیده انگاشته و وضعیت کشور را از این لحاظ عادی قلمداد کنیم. بارها تجربه کرده ایم که این ویروس عقب نشینی می کند و بعد در موج های جانشین با شدت بیشتری جامعه را تحت تأثیر قرار داده و داغدار کرده است.
✅ اما خوشبختانه اکنون که درصد قابل توجهی از هم وطنان واکسینه شده و مراحل سه گانه واکسن را دریافت کرده اند می توانیم به میزانی از مقاوم سازی عمومی در برابر هجمه های احتمالی این بیماری امیدوار باشیم و با مطالعه و آینده پژوهی مناسب در این زمینه از مخاطرات احتمالی آتی #پیشگیری نماییم. خیلی مناسب است اکنون که ستاد ملی مبارزه با کرونا دیگر به صورت بحرانی و اورژانسی درگیر این بیماری نیست نقش ستاد بازسازی به خود بگیرد و در این راستا چند اقدام مهم را در دستور کار خود قرار دهد.
▪️اول: موضوع #بازسازی آسیب های ناشی از این بیماری در ابعاد مختلف فردی، اجتماعی، اقتصادی و ... است. نظام سلامت کشور و ساختار تشکیلاتی و لجستیکی آن باید بازسازی و حمایت شوند و برای موضوع سلامت مردم از هر گونه آمادگی لازم به صورت حداکثری بهره مند باشند.
▪️دوم: کرونا به ما یاد داد بسیاری از مراودات اجتماعی که به صورت عادی انجام می دهیم از منظر #سلامت_عمومی درست نیست. بحث رعایت پروتکل های بهداشتی لزوماً نباید محدود به دوران همه گیری باشد و اکنون که جامعه تا حدی در برابر این بیماری واکسینه شده است باید کماکان بر حفظ بهداشت و سلامت عمومی مراقبت نمود.
▪️سوم: حوزه های مختلفی که از کرونا آسیب های فراوانی دیده اند مانند حوزه سلامت، گردشگری، اقتصاد، آموزش و ... باید برای دوران #پسا_کرونا برنامه های بازسازی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشند و بر بازیابی مجدد توانایی های از دست رفته خود اقدام نمایند.
▪️چهارم: هر چند #کرونا به جامعه بشری در گستره ی جهانی آسیب های فراوانی رساند اما به هر حال همانند بسیاری از پدیده های زندگی بشری عبور از آن با تجاربی همراه بود که در ادامه زندگی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال در کشور ما بحث بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی برای برگزاری جلسات، کلاس ها و ... یکی از مواردی بود که به خاطر کرونا کشور و آحاد مردم مجبور شدند در آن علاوه بر زیرساخت ها و سخت افزارها، صلاحیت های عمومی خود را نیز ارتقا بخشند.
▪️پنجم: حمایت از جریان های علمی و مطالعاتی چه از نظر شناسایی ابعاد مختلف این ویروس و موارد مشابه و چه از منظر تداوم مراکز تولید واکسن باید ادامه داشته باشد. مسلماً تولید علم در زمینه #سلامت_عمومی و حوزه درمان نهایت ندارد و باید همواره با همین حساسیت مورد حمایت قرار گیرد.
✅ آن چه مسلم است هنوز به صورت تمام این ویروس دست از سر بشریت برنداشته و از هر چندگاهی در یکی از نقاط جهان خود نمایی می کند لذا ضرورت دارد با حفظ آمادگی عمومی و انجام فعالیت های پیشگیرانه مانع بروز آسیب به کشور و #هموطنان در این زمینه شویم.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۲۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ حس تعلق شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۹۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ حس تعلق شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #همشهری واژه ای است که با خود بار معنایی و محتوایی گسترده ای دارد. در کشور ما این واژه صرفاً بیانگر عده ای از افراد که در یک گستره ی مشخص جغرافیایی به نام شهر در کنار یکدیگر زندگی می کنند نیست. بلکه بیانگر میزانی از تعلق، هویت، علاقه و تعاملات مناسب، محترمانه و توأم با مهربانی بین آن ها نیز می باشد. علاوه بر این زمانی که مردمان یک شهر در تعامل با یکدیگر هستند و زندگی در کنار هم را تجربه می نمایند مجموعه ای از وظایف، حقوق و تکالیف ایجاد می شود که محترم شمردن و عمل به آن ها شهر آرام و محیط مناسب برای زندگی اجتماعی را پدید می آورد. شهروندانی که با هم یکدل و مهربان هستند، در امور مختلف خود و شهر مشارکت می کنند، به یکدیگر احترام می گذارند، برای پیشرفت شهر خود هم قسم هستند، حقوق متقابل را رعایت می کنند، در غم و شادی شریک هستند، در سلامت محیط زیست و فضای سبز تلاش می کنند، نسبت به یکدیگر احساس تعلق و تعهد می کنند و ... مفهوم واقعی همشهری را عملیاتی و خلق می نمایند.
✅ در عصر حاضر شهرها در عین مسائل و چالش هایی که در مسیر صنعتی شدن و مدرنیته دارند پدیده های جالبی هستند که با خود سطح قابل توجهی از پویایی، حرکت و تعامل را به همراه دارند که مجموعاً می تواند سبب رونق زندگی گروهی انسان ها گردد. در این میان درک و باور جدی نسبت به وظایف شهروندی اهمیت فراوانی دارد. به بیان دیگر زندگی در شهر نیازمند آگاهی های گسترده ای در حوزه های مختلف حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، روانشناسی و ... است که شهروندان را برای زندگی مسالمت آمیز و لذت بخش در اجتماع شهری آماده می سازد. درک این معنا و تلاش در جهت دستیابی به بالاترین سطح آگاهی و مهارت در این زمینه زندگی شهری را رونق می بخشد و سبب پیشرفت می گردد.
✅ امری که همه مردم شهر باید نسبت به آن از درک لازم برخوردار باشند و به رشد خود و همشهری های خود در این زمینه اهتمام ورزند. وحدت نظر و عمل برای توسعه و پیشرفت شهر بین آحاد شهروندان یا به اصطلاح همان همشهری ها بالندگی اجتماعی و حس تعلق شهری ایجاد می نماید و سبب می گردد مردم از بودن در یک شهر لذت برده و به آن افتخار نمایند. از طرفی رعایت و آگاهی از حقوق شهروندی در این راستا بسیار مهم و اثر بخش خواهد بود. حقوق شهروندی آمیختهای است از وظایف و مسئولیتهای شهروندان در قبال یکدیگر، شهر و دولت یا قوای حاکم و حکومت و همچنین حقوق و امتیازاتی که وظیفه تأمین آن حقوق برعهده مدیریت شهری است.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۹۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شهر ترمیمی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۹۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شهر ترمیمی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ قانون شناسی و قانون مداری یک اتفاق بسیار مثبت و سبب ایجاد نظم حداکثری و رشد و پیشرفت جوامع مختلف می گردد. اما در این بین نکته قابل توجه محدودیت هایی است که بعضاً به دلیل ناکارآمدی برخی قوانین به وجود می آید که می تواند سبب بروز مشکلاتی شود. به عنوان مثال اگر فردی جرمی مرتکب شده و قانون مجرم را به زندان محکوم کرده باشد زندان رفتن این فرد می تواند اثرات و پیامدهای ناگواری به همراه آورد. از هزینه هایی که در نگهداری زندانیان بر دوش دولت می افتد بگیرید تا تبعات گسترده اجتماعی و خانوادگی که به خاطر زندانی شدن یک #شهروند گریبان گیر جامعه می شود. در این حالت باید به دنبال راهکارهایی بود که به عنوان ابزاری در خدمت قانون قرار گیرد و امور را با هزینه و انرژی کمتری پیش ببرد. (همانند مجازات های جانشین حبس در مثال ذکر شده). تجربه نشان داده بسیاری از برخوردهای قهری در حوزه اجتماعی کارساز نبوده است لذا باید به دنبال پیاده سازی عدالت ترمیمی بود. عدالت ترمیمی لزوماً به معنای حذف تنبیه و مجازات نیست بلکه قصد آن حل اختلاف بین مردم از طریق صلح، سازش و پوشش تمامی مشکلات ایجاد شده از جرم و تخلف است. در کشورهای توسعه یافته رویکرد استفاده از ابزارهای رسمی و دولتی روز به روز کاهش یافته و به سمت بهره گیری از سایر ظرفیت های اجتماعی سوق داده شده است. یکی از مهم ترین این موارد رویکرد «شهر ترمیمی» است.
✅ #شهر_ترمیمی متخصصین حقوق، جامعه شناسی و مدیریت و برنامه ریزی شهری را به کار می گیرد و از طریق جرم شناسی، جامعه شناسی و فرهنگ به دنبال کاهش بزه و بستر تخلفات شهری و حل اختلاف بین مردم از طریق صلح و سازش با ابزار میانجیگری و بر اساس رویکرد تعاملی، همدلی و توسعه فرهنگ گفت و گو و مدارا میان شهروندان است. بدین شکل رویکرد «حل مسأله در چارچوب قانون» جایگزین رویکرد مهارت افزایی برای اجرای قانون می شود. در این حالت ضمن قانون مداری و رعایت اصول آن انجام تسهیل گرانه امور با هزینه کمتر به همراه رویکرد حل مسائل دنبال می گردد که هدف اساسی آن بهبود روابط انسانها به صورت ترمیمی است. فرآیندهای رسمی برای حل منازعات مردمی در دادگاه مناسب نبوده و گاهی سبب افزایش منازعات میشود. به عنوان مثال گاهی یک اختلاف زناشویی که به دادگاه خانواده کشیده می شود ممکن است طرفین را درگیرچندین شکایت علیه یکدیگر نماید. اما اگر رویکرد ترمیمی براساس دیدگاه تعاملی و مصالحه دنبال شود تا حد زیادی می توان از این اتفاق پیش گیری نمود. #مدیریت_شهری می تواند از طریق توسعه دیدگاه شهر ترمیمی مسائل شهر و شهروندان را با حداقل هزینه حل و فصل نماید.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۹۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ رشد معلم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: فصلنامه آموزشی، تحلیلی #رشد_مشاور_مدرسه،
🔻دوره هفدهم، شماره ۴، تابستان ۱۴۰۱
#مدیریت_آموزشی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ رشد معلم #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: فصلنامه آموزشی، تحلیلی #رشد_مشاور_مدرسه، 🔻دوره هفد
✍ منشور معلم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ هر گونه #تحول_اساسي در جامعه مستلزم متحول شدن نظام آموزشي است و محور اصلي پيشرفت هر نظام آموزشي «کيفيت عملكرد معلم» مي باشد. «معلم» به عنوان مهمترين ركن تعليم و تربيت در پرورش ابعاد آموزشي، اعتقادي، عاطفي، اخلاقي، سياسي، اجتماعي و... دانش آموزان مستقيماً دخالت دارد؛ و در تربيت نيروي انساني مورد نياز جامعه نقش اساسی ايفا مي نماید.
✅ بنا به تعبیر #شهید_مطهری گرایش عمومی به آموزش و پرورش یکی از پدیده های مشخص قرن حاضر است که ارکان آن نقش مهمی در تعالی جامعه دارد. پس ضروری است این ارکان را شناخته و آن را با نیازهای جامعه متناسب سازیم. تعلیم و تربیت چهار رکن اساسی دارد که عبارتند از:
1⃣ مبانی تعلیم و تربیت:
در آن دو موضوع؛ #اهداف مطلق و نسبی (که غرض و غایت تعلیم و تربیت است) و اصول و قواعد ضروری تعلیم و تربیت مورد بررسی قرار می گیرد.
2⃣ مربی و معلم:
سخن اساسی در رکن دوم آنست که معلم و مربی باید آن چه را كه می خواهد تعلیم دهد، خود دارا باشد. یعنی #مربی نباید بدون علم، به تعلیم افراد بپردازد.
3⃣ انسانِ مورد تعلیم و تربیت:
بر این اساس انسان تنها موجودی است كه تحول و دگرگونی بسیار می پذیرد. از این رو #معلمان و مربیان باید به اصول حاكم بر تعلیم و تربیت انسان توجه لازم و كافی داشته باشند.
4⃣ مواد تعلیم و تربیت:
شامل مواردی همچون؛ تعقل، خلاقیت، دانش، تماس با اندیشه های مهم، ارزش های معنوی، مهارت، سازگاری با زندگی، سلامت بدنی و روانی، تغییر #شخصیت و... می باشد.
✅ مواد مذكور، كلیاتی هستند كه مطلوبیت آن ها مورد تردید نیست، اما آن چه كه می بایست مورد بررسی قرارگیرد، بیان ملاك ها و اصول و انگیزه های آن مواد می باشد. مثلاً هر چند تعقل و تقویتِ آن از مواد مهم تربیتی هستند، اما این سؤال مطرح است كه چگونه باید تعقل را در افراد پرورش داد؟ جلوه های معلمی در دو حالت بررسی می گیرد.
▪️ در حالت اول به صورت «اخلاقی، رفتاری، ارتباطی، علمی و اجتماعی» در چارچوب یک نظام ارزشی که به #رفتار_معلم جهت می دهد.
▪️در حالت دوم به صورت نظریه ها، راهبردها و راهکارهای عملیاتی مطرح می شود. با عنایت به ارکان ذکر شده برای آن که نظام تعلیم و تربیت در کشور کاربردی و متناسب با گفتمان #پیشرفت اسلامی، گام دوم بیانیه انقلاب، سند بنیادین تحول آموزش و پرورش و نیازهای اساسی جامعه باشد می بایست راهبردهای زیر مورد توجه قرار گیرد:
✅ بی شک مهمترین عنصر و عامل در فرآیند تعلیم و تربیت معلمان هستند. لذا از مهمترین و ضروری ترین کارها در این راستا ارتقای منزلت اجتماعی معلمان و فراهم ساختن زمینه زندگی متناسب با شأن آن هاست. رفع مشکلات معیشتی معلمان، شناسایی و جذب متخصصان و افراد توانمند برای ورود به این شغل، ایجاد زمینه های بروز خلاقیت و نوآوری معلمان در #فرآیند_تدریس و نقش آفرینی آن ها در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های آموزشی از مهمترین مصادیق این امر می باشد.
✅ #معلمی در معنای واقعی کلمه وقتی تحقق می یابد که به عنوان یک وظیفه ی دینی به آن نگریسته شود. به بیان دیگر زمانی که می گویند؛ «معلمی شغل انبیاست» یعنی معلم، تدریس را به عنوان عبادت و وظیفة معنوی انجام می دهد و مدرس معنوی است نه مدرس شغلی. معلم درس می دهد تا فرزندان چیزی فراگرفته و جامعه را از تباهی و ظلمت نجات دهند و خودش نیز ارشاد گردد.
✅ زمانی که این چنین آموزگاری درس می دهد کاملاً از #کیفیت_تدریس و حرکات او می توان چنین حسی را درک کرد. زیرا فطرت انسان ها خدایی است، پس فطرتِ خدایی شنونده، با حالت معنوی گوینده، هم جنس هستند و یکدیگر را جذب می کنند. برهمین اساس «جلوه های معلمی» همچون جریان نوری مسیر زندگی انسان را روشن می کند و هیچگاه نمی توان آن را پنهان کرد چرا که؛ «پری رو تاب مستوری ندارد!..(جامی)»
🔺منبع: فصلنامه آموزشی، تحلیلی #رشد_مشاور_مدرسه،
🔻دوره هفدهم، شماره ۴، تابستان ۱۴۰۱
#مدیریت_آموزشی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ منشور معلم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ هر گونه تحول اساسي در جامعه مستلزم متحول شدن نظام آموزشي است و محور اصلي پيشرفت هر نظام آموزشي «کيفيت عملكرد معلم» مي باشد. #معلم به عنوان مهمترين ركن تعليم و تربيت در پرورش ابعاد آموزشي، اعتقادي، عاطفي، اخلاقي، سياسي، اجتماعي و... دانش آموزان مستقيماً دخالت دارد؛ و در تربيت نيروي انساني مورد نياز جامعه نقش اساسی ايفا مي نماید.
✅ بنا به تعبیر #شهید_مطهری گرایش عمومی به آموزش و پرورش یکی از پدیده های مشخص قرن حاضر است که ارکان آن نقش مهمی در تعالی جامعه دارد. پس ضروری است این ارکان را شناخته و آن را با نیازهای جامعه متناسب سازیم. تعلیم و تربیت چهار رکن اساسی دارد که عبارتند از:
1⃣ مبانی تعلیم و تربیت
2⃣ مربی و معلم
3⃣ انسانِ مورد تعلیم و تربیت
4⃣ مواد تعلیم و تربیت
✅ مواد مذكور، كلیاتی هستند كه مطلوبیت آن ها مورد تردید نیست، اما آن چه كه می بایست مورد بررسی قرارگیرد، بیان ملاك ها و اصول و انگیزه های آن مواد می باشد. مثلاً هر چند تعقل و تقویتِ آن از مواد مهم تربیتی هستند، اما این سؤال مطرح است كه چگونه باید تعقل را در افراد پرورش داد؟ جلوه های معلمی در دو حالت بررسی می گیرد:
▪️در حالت اول به صورت «اخلاقی، رفتاری، ارتباطی، علمی و اجتماعی» در چارچوب یک نظام ارزشی که به رفتار معلم جهت می دهد. (به شرح نمودار)
▪️در حالت دوم به صورت نظریه ها، راهبردها و راهکارهای عملیاتی مطرح می شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ارکان اساسی تعلیم و تربیت
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
تعلیم و تربیت چهار رکن اساسی دارد که عبارتند از:
1⃣ مبانی تعلیم و تربیت:
در آن دو موضوع؛ #اهداف مطلق و نسبی (که غرض و غایت تعلیم و تربیت است) و اصول و قواعد ضروری تعلیم و تربیت مورد بررسی قرار می گیرد.
2⃣ مربی و معلم:
سخن اساسی در رکن دوم آنست که معلم و مربی باید آن چه را كه می خواهد تعلیم دهد، خود دارا باشد. یعنی #مربی نباید بدون علم، به تعلیم افراد بپردازد.
3⃣ انسانِ مورد تعلیم و تربیت:
بر این اساس انسان تنها موجودی است كه تحول و دگرگونی بسیار می پذیرد. از این رو #معلمان و مربیان باید به اصول حاكم بر تعلیم و تربیت انسان توجه لازم و كافی داشته باشند.
4⃣ مواد تعلیم و تربیت:
شامل مواردی همچون؛ تعقل، خلاقیت، دانش، تماس با اندیشه های مهم، ارزش های معنوی، مهارت، سازگاری با زندگی، سلامت بدنی و روانی، تغییر #شخصیت و... می باشد.
#مدیریت_آموزشی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ به نفع مردم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۹۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ به نفع مردم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ انتقال پادگان های کشور به بیرون شهرها حدوداً از شانزده سال پیش مطرح گردیده است. در همین راستا انتقال پادگان لشکر ۷۷ ثامن الائمه(ع) به خارج از شهر مشهد مقدس به عنوان یکی از موضوعات چالشی سال های اخیر #مدیریت_شهری به آرزوی دست نیافتنی تبدیل شده بود. اما به هر حال با اهتمام مدیریت شهری و همراهی آستان قدس رضوی و ارتش اکنون این مهم محقق گردیده است و هشتک به «نفع مردم» یا «برای مردم» خبر از تصمیمی مناسب با رویکرد سیستمی و مبتنی بر منافع مردم می دهد. این مهم علاوه بر این که به خاطر راهگشایی وسیعی که برای مردم رخ می دهد مهم است از منظری دیگر نیز قابل توجه می باشد و آن ارتباط بین نهادی در کلان شهر مشهد مقدس است. امری که می تواند در عرصه های گسترده دیگری نیز تکرار شود تا با تصمیمات راهبردی و مناسب منافع حداکثری مردم در جهت پیشرفت شهر دنبال گردد. متأسفانه نظام مدیریت در کشور ما از این گونه اقدامات و تصمیمات که ماحصل مشارکت و همت مضاعف نهادهای عمومی در پیشرفت کشور است کم دارد. به بیان دیگر معضلات و محدودیت های فراوانی در حوزه های مختلف تقنین و اجرا وجود دارد که اگر مدیران کلان در سطوح مختلف کشور با هم اندیشی و همکاری متقابل نسبت به حل آن اهتمام ورزند مساله های بسیاری از مردم حل و فصل خواهد شد.
✅ در یکی از بندهای چرخش های تحول آفرین سند چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت موضوع «مدیریت هماهنگ و تقسیم کار بین نهادی به جای مدیریت جزیره ای و برنامه های بخشی» مورد توجه قرار گرفته است. این امر علاوه بر این که کاهش هزینه های زیادی که ماحصل موازی کاری است را به دنبال دارد امور مردم را به صورت راهبردی بهینه و روان می سازد و همچنین پیشرفت شهر و رفاه و رضایت شهروندان را نیز به همراه دارد. اکنون که تا تحقق مدیریت واحد شهری فاصله فراوانی داریم این چنین اقدامات و تصمیم های گروهی مقامات رده بالای کلان شهرها می تواند در عمل یکپارچگی و وحدت عمومی در مسیر پیشرفت و توسعه شهری را ایجاد نماید. انتقال پادگان به خارج از شهر و فضای گسترده ای که در اختیار مردم قرار می گیرد تنها بخشی از اتفاق خوب در این راستا است. بخش دیگر آن تجربه ارزنده ای است که این مهم برای مسئولان محلی به همراه دارد که می توان در عرصه های بسیاری با در نظر گرفتن منابع آحاد شهروندان و به نفع همه مردم اقدامات موثری انجام داد. #توسعه_شهر از مسیر ارتباطات موثر و همدلی عمومی مردم و مسئولان شهر می گذرد پس پای همه اقداماتی که به نفع مردم است همه با هم تمام قد بایستیم.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۹۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دانش بنیانهای شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲ تیر ۱۴۰۱، شماره ۳۶۹۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دانش بینان های شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #مدیریت_شهری با تنوع، تکثر و پیچیدگی های فراونی در حوزه فرایندی مواجه است. مجموعه گسترده ای از «کلان فرآیند، گروه فرایندی، فرایند، فعالیت و گام» جهت رسیدن به برنامه های سازمانی پیش بینی شده است که هر یک نقش مهمی در تحقق اهداف سیستم دارد. شهرداری ها برای ارائه خدمات به شهروندان در حوزه های مختلف فنی، عمرانی، معماری، شهرسازی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، حمل و نقل و ... باید از مجموعه نیروهای دانشی و متخصص بهره مند باشند و همچنین در همین راستا دانش و فناوری روز را در تمامی عرصه ها به کار گیرند. شهرهای دانش بنیان عامل اساسی توسعه ملی هستند.
✅ #کلان_شهرها و جهان شهرها امروز در عرصه رقابتی تنگانگ برای به دست آوردن جایگاه جهانی و منطقه ای قرار گرفته اند. این رقابت هنگامی شدت بیشتری می یابد که فناوری های ارتباطات و اطلاعات و همچنین مقولاتی همچون اینترنت اشیا، متاورس، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و ... خود را به عنوان پدیده های فرامدرن به عرصه خدمات شهری عرضه کرده اند. برای تحقق این مهم به مجموعه های دانش بنیان در حوزه های تخصصی شهری نیاز اساسی وجود دارد که بتوانند با به کارگیری دانش روز در زمینه های مختلفی که شهرداری ها خدمات ارائه می کنند سیستم مدیریت شهری را در مسیر نیل به اهداف و توسعه سازمانی یاری نمایند.
✅ روش های قدیمی #توسعه_شهری در جهان امروز دیگر کارایی ندارند بر این اساس اقتصاد شهری نوین خصوصاً در حوزه درآمدهای پایدار شهری باید رویکردها و روش های خود را بر پایه علم روز تازه گردانی نماید. دانش محوری از ارکان پیشرفت و توسعه پایدار شهری است که باید در تمامی روندها و فرایندها مورد توجه قرار گیرد. ارتباط مؤثر، هدفمند، برنامه ریزی شده و مبتنی بر محصول مدیریت شهری با مراکز آموزشی دولتی و خصوصی، دانشگاه ها، کارخانه های نوآوری، پارک های علم و فناوری و... از مهم ترین اقدامات در این راستا محسوب می شود.
✅ مهم ترین عرصه هایی که مجموعه ها و شرکت های #دانش_بنیان می توانند در چارچوب آن به مدیریت شهری کمک کنند در زمینه برنامه ریزی، حل مسأله، چالش های فناوری، صنایع آلاینده، بافت فرسوده، معضلات اجتماعی و ... می باشد. توسعه شهری دانش بنیان رهیافت و نمونه ای از توسعه است که زمینه های رقابت و پایداری را در ویژگی های مولد، زایشی و افزایشی اقتصاد دانش بنیان شهر دنبال می نماید. شهر دانش بنیان یا توسعه شهری دانش بنیان رهیافت و راهبرد جدید تعامل میان دانش و شهر است که با تولید و فعال سازی چرخه دانش در شهر، فرایندهای اقتصاد و پیشران توسعه شهری را به منابع اقتصاد دانش بنیان و با ویژگی های زایشی و افزایش دانش مرتبط می سازد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲ تیر ۱۴۰۱، شماره ۳۶۹۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ وقت کار
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲ تیرماه ۱۴۰۱، شماره ۹۲۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar