✍ مدل فعالیت هدفمند جهت مداخله در سیستم
✅ پس از آشنایی با شرایط مسأله موردن نظر پژوهشگران با همفکری و تعامل به منظور اجرای پروژه و دخالت #سیستماتیک در شرایط یاد شده مدل اجرای پروژه را طراحی می کنند:
1⃣ برگزاری جلسه توجیهی با مدیران ارشد و روسا جهت آشنایی با فرایند پروژه
2⃣ جلسه آشنایی با کارکنان و معرفی پروژه
3⃣ تشکیل تیم شامل افراد کلیدی مشارکت کننده در اجرای پروژه
4⃣ تعیین اهداف پروژه و معرفی SSMc
5⃣ آمورش تکنیک های مورد استفاده در SSMc (با تأکید بر مفاهیم تعریف بنیادین و مدل سازی)
6⃣ اجرای SSMc
🔷 برگزاری جلسات توجیهی جهت بررسی موقعیت مسأله
🔷 مشخص کردن تعاریف بنیادین
🔷 ساخت مدل های ذهنی مرتبط
🔷 بحث و مقایسه مدل ها با شرایط موجود
🔷 انتخاب مدل توافقی
🔷 پیشنهاد تغییرات مطلوب و ممکن
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل ساختاری تفسیری زنجیره تأمین تاب آور و اثر آن بر عملکرد
✍ #دکتر_اکبر_رحیمی
✅ برای #تاب_آوری_سازی_زنجیره_تأمین شرکت ها ابتدا می بایست اقدامات مترتب بر آن شناسایی و روابط بین آن ها تعیین گردد. توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که اقدامات تاب آورسازی دارای اثرپذیری و یا اثرگذاری بر یکدیگر هستند و عدم توجه به این موضوع و تنها بکارگیری چند اقدام، برای تاب آورسازی زنجیره تأمین، اثر بخش نخواهد بود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
📖 #سوره_ضحی، آیه ٣ و ٤
۞ مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ ﴿٣﴾ وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْأُولَىٰ ﴿٤﴾
۞ که پروردگارت تو را رها نکرده و مورد خشم و کینه قرار نداده است (٣) و بی تردید آخرت برای تو از دنیا بهتر است (٤)
#آیات_برگزیده
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 هر جای نیازهای جامعه به استعداد شما گره می خورد آن جا #کسب_و_کار شماست.
✅ کاری که بهش #علاقه داری (رسالت، علاقه)
✅ کاری که جامعه بهش #نیاز داره (رسالت، کسب و کار)
✅ کاری که میتونی ازش #پول دراری (کسب و کار، حرفه)
✅ کاری که توش #مهارت داری (حرفه، علاقه)
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل آمیخته های بازاریابی اجتماعی
#مدل_مفهومی
#مدل_اجتماعی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل آمیخته های بازاریابی اجتماعی #مدل_مفهومی #مدل_اجتماعی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com
✍ مدل آمیخته های بازاریابی اجتماعی
🔴 بازاریابی اجتماعی چیست؟
◾اصطلاح بازاریابی اجتماعی توسط #فیلیپ_کاتلر و جرالد زالتمن در سال 1971 ابداع شد. در آن زمان، از این مفهوم برای توصیف اقدامات بازاریابی استفاده میشد که میتوانست رفتار اجتماعی را تغییر دهد.
◾به قول کاتلر و زالتمن:
«بازاریابی اجتماعی به طراحی، اجرا و نظارت بر برنامههایی گفته میشود که برای تأثیرگذاری بر مقبولیت ایدههای اجتماعی طراحی شدهاند. این نوع بازاریابی مسائلی مانند تحقیقات بازاریابی، برنامهریزی، قیمتگذاری، ارتباطات و توزیع و بازاریابی را در بر میگیرد.»
🔴 اهمیت بازاریابی اجتماعی
◾افزایش مشکلات اجتماعی و زیست محیطی مردم را تشویق میکند تا به آینده توجه بیشتری داشته باشند.
◾بازاریابی تجاری اغلب بیشتر به جنبههای سود کسب و کار و رضایت مشتری مربوط میشود و اغلب اثرات منفی محیطی یا اجتماعی را نادیده میگیرد.
◾بازاریابی اجتماعی این سوال را مطرح میکند که آیا وقتی با مشکلات مختلفی روبرو هستیم، کسب سود مهم است؟ مشکلات مختلف محیطی میتوانند شامل موارد زیر باشند:
🔸 گرسنگی و فقر
🔸 چاقی و سایر مشکلات سلامتی
🔸 کاهش منابع طبیعی به دلیل رفتار استثماری
🔸 دسترسی کم به آموزش، بهداشت و سایر خدمات اجتماعی
🔸 آسیبهای زیست محیطی مانند آلودگی هوا، زبالهها و گرم شدن کره زمین
◾چنین مشکلاتی میتوانند فشارهای مختلفی را بر تجارت ایجاد وارد کنند. مردم از کسب و کارها میخواهند که بیشتر به مشکلات اجتماعی و زیست محیطی اهمیت دهند نه فقط سود شخصی! بنابراین سازمانها به این فکر کردند که چگونه نیازهای مصرف کنندگان را در زمان حال برآورده کرده و همچنین در درازمدت به نفع جامعه عمل کنند.
🔴 تفاوت بازاریابی اجتماعی و بازاریابی تجاری
◾#بازاریابی_تجاری بر جلب رضایت سودآور مصرف کنندگان تمرکز دارد. شرکتها محصولاتی را میفروشند که مردم نیاز دارند. اما بازاریابی تجاری بر اخلاق مارکتینگ تمرکز ندارد. برخی از محصولات ممکن است در دراز مدت اثرات نامطلوبی بر سلامت مصرف کنندگان داشته باشند. به عنوان مثال، فست فود را میتوان مثال زد. هدف نهایی ایجاد فروش بیشتر به جای بهبود سلامت جامعه است.
◾#بازاریابی_اجتماعی تغییر رفتار را برای ایجاد اهداف انسانیتر در طولانی مدت مطرح میکند. به عنوان مثال، ممکن است کسب و کاری مردم را تشویق کند که مصرف فست فود یا الکل خود را کاهش دهند و به جای آن به مصرف غذاهای ارگانیک روی بیاورند. به این ترتیب آنها هم محصولات خود را میفروشند و سبک زندگی سالم را تشویق میکنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_اجتماعی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 شبکه مضامین الگوی بهره وری پایدار به منظور توسعه پایدار راهبردی منابع انسانی
✍ #دکتر_سعید_شاکر
✅ تعریف بهره وری نیروی انسانی
▪#بهره_وری_نیروی_انسانی یکی از برنامه ها و اهداف اصلی مدیران در هر سازمان و در سطح کلان می باشد. زیرا نیروی انسانی مهم ترین سرمایه هر سازمانی به شمار می رود.
▪امروزه به علت #پیشرفت_تکنولوژی و پیشرفت فناوری، شناخت عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی در همه حوزه های مدیریتی به ویژه مدیریت سازمانی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
▪#بهره_وری یعنی حداکثر استفاده از منابع، تمهیدات و نیروی انسانی با روش علمی و با هدف کاهش هزینه ها و رضایت مدیران، کارکنان و مصرف کنندگان. بهره وری نیروی انسانی یعنی حداکثر استفاده از نیروی کار، مهارت ها و استعداد و توان نیروی انسانی.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیریت تولید
✅ #مدیریت_تولید شامل مدیریت مواد و کنترل موجودی های فیزیکی، رعایت مشخصات طراحی، استفادهی بهینه از تجهیزات، منابع انسانی و منابع مالی به منظور اجرا و انطباق با استراتژی تولید سازمان و جلب رضایت کاربران نهایی با ارائه محصولاتی با کیفیت است.
✅ به بیان سادهتر، مدیریت تولید، مدیریتِ فرآیندِ تبدیل مواد اولیه به محصولات نهایی است. این بخش، بخشی جدایی ناپذیر از #مدیریت کلی کسب و کار است که شامل برنامهریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل فرآیندهای مرتبط با تولید محصولات یا خدمات است.
🔴 مدیر تولید کیست؟
✅ #مدیریتِ_فرآیندهای_تولید در راستای تحقق اهداف سازمانی، بر عهده مدیر تولید است.
✅ نقشِ #مدیر_تولید، هماهنگ نمودن تمام جنبههای کلیدی مرتبط با تولید است که با عنوان ۶Ms نیز شناخته می شوند.
✅ لحاظ کردن هر یک از این جنبهها در #فرایند_تولید به سازمان کمک میکند تا بتواند نیاز مصرف کنندگان را بهتر برآورده کند.
🔴 جنبه های کلیدی مدیریت تولید:
این موارد عبارتند از:
1⃣ روش ها و فرایندهای تولید
2⃣ ماشین آلات و تجهیزات
3⃣ منابع مالی و دارایی ها
4⃣ مواد اولیه
5⃣ نیروی انسانی
6⃣ بازارها
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل هاروارد مدیریت منابع انسانی
#مدل_هاروارد
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل هاروارد مدیریت منابع انسانی #مدل_هاروارد #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.
✍ مدل هاروارد مدیریت منابع انسانی
✅ چارچوب مدل #هاروارد در سال 1984 توسعه پیدا کرد. این مدل، یک مدل عملیاتی منابع انسانی کلنگر است که بر غلبه بر مشکلات مرتبط با مدیریت افراد تاریخی تمرکز دارد. مدل هاروارد بر این باور استوار است که رهبران منابع انسانی زمانی میتوانند مشکلات پرسنل خود را حل کنند، خروجیهای سازمان را افزایش دهند و به تدوین یک یا چند استراتژی منابع انسانی بپردازند که اقدامات آنها دربرگیرنده رشد و رفاه کارکنان سازمان باشد.
✅ مدل هاروارد این امکان را برای تیمهای منابع انسانی فراهم میکند تا با در نظر گرفتن منافع ذینفعان و عوامل موقعیتی، سیاستهای مدیریت منابع انسانی را توسعه دهند؛ که همین امر منجر به حصول پیامدها و نتایج بهتر و بلندمدت برای #منابع_انسانی میشود.
✅ به ساختار مدل هاروارد توجه کنید. #مدل از سمت چپ و با منافع ذینفعان شروع میشود: سهامداران، مدیریت، گروههای کارمندان، دولت و سایرین از جمله ذینفعان هستند. این منافع، سیاستهای مدیریت منابع انسانی را شکل میدهد.
✅ همزمان، #عوامل_موقعیتی نیز بر این منافع تأثیر میگذارند. فاکتورهایی نظیر ویژگیهای نیروی کار، اتحادیهها و همه عواملی که در مدل 8 به آنها اشاره شد، نمونههایی از عوامل موقعیتی هستند. سیاستهای مدیریت منابع انسانی تحت تأثیر عوامل موقعیتی و منافع ذینفعان قرار دارند.
✅ این سیاستها شامل فعالیتهای اساسی #منابع_انسانی مانند استخدام، آموزش و سیستمهای پاداش میشوند. چنانچه سیاستهای مدیریت منابع انسانی به درستی اجرا شوند، نتایج مثبت کوتاه و بلند مدتی را به دنبال خواهند داشت. به این نتایج در شکل بالا اشاره شده است.
#مدل_هاروارد
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی بررسی تطبیقی مدیریت در اسلام با غرب در حوزه فرایند مدیریت
#دکتر_حسن_رنگرز
✅ #مدیریت_غربی بیشتر به روش ها و فنون مدیریتی پرداخته است. و مدیریت اسلامی ضمن توجه به این موارد، به انسان نیز توجه اکید و خاص داشته و کلیه فعالیت ها و وظایف مدیریت را حول انسان طراحی می کند. اسلام مدیریت را در مسیر نزدیکی به خداوند میداند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ارزیابی عملکرد و اهداف آن
✅ به عنوان یک تعریف کلی، #ارزیابی_عملکرد یا Performance Evaluation فرآیندی است که شامل تعیین اهداف قابل سنجش و ارزیابی عملکرد فردی است که عملکرد و بهره وری کارمند، در برابر مجموعه اهداف از پیش تعیین شده برای آن سازمان ارزیابی میشود.
✅ نتایج #فرآیند_ارزیابی_عملکرد به ارزیابی مهارتها، نقاط قوت و کاستی ها و انگیزه کارکنان کمک می کند و نقش تعیین کنندهای در افزایش دستمزد و ارتقاء کارکنان دارد. از جمله اهداف اصلی ارزیابی عملکرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
▪ارتقاء شغلی
▪بهبود ارتباطات
▪شایستگی سازی کارکنان
▪ارزیابی برنامههای منابع انسانی
▪بررسی و تغییر در جبران خدمات کارکنان
▪آموزش و توسعه مهارتهای سخت و نرم
▪ارائه بازخورد و نظرات در مورد عملکرد فردی
🔴 روشهای ارزیابی عملکرد
✅ #روش_های_ارزیابی_عملکرد به دو دسته روشهای سنتی و مدرن تقسیم میشوند. با این حال، از آنجایی که یک روش ممکن است برای یک سازمان مناسب و برای سایرین نامناسب باشد، هر یک از آنها نقاط قوت و ضعف خود را دارند.
✅ بطور کلی هیچ #روش_ارزیابی واحدی وجود ندارد که یک روش کامل در فرآیند ارزیابی عملکرد باشد و این نشان دهنده کاربردهای متنوع آنها در سازمانهای مختلف است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دل که رنجید از کسی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ کمی آهسته تر قدم بردارید، با حیا راه بروید، تخت گاز نروید، مراقب حرف زدن ها و تیکه انداختن های خود باشید، چشم و ابرو بالا نیندازید، مراعات مردم را بکنید و در رفتار و گفتار خود اندازه نگه دارید که اندازه نکوست. بعضی ها زبان گزنده ای دارند، رفتارشان آزار دهنده است، خواسته یا ناخواسته دیگران را از خود می رنجانند، دل آن ها را می شکنند و بدون آن که متوجه باشند باعث رنجش و دلشکستن اطرافیانشان می شوند. آنجایی که به اطراف و اکناف خود بی تفاوت باشیم یا ملاحظه مردم، علایق و احترام آن ها را نکنیم شروع گمراهی در رفتار است و به همین سادگی می تواند ما را در مسیر انحطاط و #سقوط_اخلاقی قرار دهد.
✅ گاهی یک کلام و برخورد ساده سبب ایجاد #ناامیدی و دلشکستگی در دیگران می شود و بلایی بر سر روح و روان آن ها می آورد که مدت ها حالشان را خراب می کند و شاید اصلاً قابل جبران نباشد. عده ای به غلط می پندارند حرف باد هواست و در هرجا و هر لحظه هر چه دلشان خواست می توانند به زبان بیاورند و حساب پس و پیش آن را نکنند. این گونه می شود که صبح از خانه خارج می شوند تا شب باعث رنجش دیگران می شوند و حس و حال منفی را به آن ها انتقال می دهند. این مهم در آموزه های اخلاقی و دینی نیز بسیار مورد توجه و تأکید قرار دارد.
✅ در برخی از آیات #قرآن_کریم راه هایی که ممکن است موجب شکستن دل انسان شود مورد اشاره قرار گرفته اند:
▪عیب جویی:
«وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُم؛ (حجرات، ۱۱)»
▪با تکبر و غرور راه رفتن:
«لا تَمْشِ فِی الْأَرْضِ مَرَحا؛ (لقمان، ۱۸)»
▪روی از دیگران برگرداندن:
«وَ لا تُصَعِّرْ خَدَّکَ لِلنَّاس؛ (لقمان، ۱۸)»
▪یکدیگر را با نام زشت خواندن:
«وَ لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقاب؛ (حجرات، ۱۱)»
▪سر از کار دیگران در آوردن و غیبت کردن:
«وَ لا تَجَسَّسُوا وَ لا یغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضا؛ (حجرات، ۱۲)»
▪مسخره کردن دیگران:
«یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا لا یسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسی أَنْ یکُونُوا خَیراً مِنْهُمْ ؛(حجرات، ۱۱)»
✅ همواره نحوه برخورد برخی از افراد فکر آدم را مشغول و چالش ذهنی جدی ایجاد می کند؛ به راستی کسانی که #غرور کسی را له می کنند، بنده ای را نادیده می گیرند، آن هایی که کاخ آرزوهای دیگران را به ویرانه ای مبدل می سازند، شمع امید کسی را فوت می کنند، گوش خود را می بندند تا صدای شکستن دل دیگران را نشنوند، این نوع از آدم ها دستانشان را به سوی کدام آسمان دراز می کنند تا برای خوشبختی خود دعا کنند؟ به راستی برای این دسته افراد رویی پیش خداوند مهربانی که بندگانش را دوست دارد باقی می ماند؟ به طور کلی شکستن دل انسان دیگر (که در آموزه های ما احترام او را بیش از کعبه تعبیر کرده اند)، دارای آثار و جنبه های بسیاری است،
✅ دل که رنجید از کسی به سادگی التیام نمی یابد، اثر آن بعضاً مدت ها و شاید تا آخر عمر فرد باقی می ماند و ممکن است هیچ گاه قابل جبران نباشد. بنابراین انسان باید مراقب باشد تا دلی را شکسته و خاطری را آزرده نسازد. اگر ناخواسته این اتفاق رخ دهد باید خیلی زود به دنبال دلجویی و جبران آن باشد و رضایت شخص را جلب کند زیرا تنها استغفار و طلب آمرزش کافی نیست. حسن ختام این نوشتار دو بیت زیبا از #صائب_تبریزی در همین رابطه است که این گونه می سراید:
(دل که رنجید از کسی خرسند کردن مشکل است
شیشه ی بشکسته را پیوند کردن مشکل است
کوه را با آن بزرگی می توان هموار کرد
حرف ناهموار را هموار کردن مشکل است)
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۲، شماره ۹۸۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل پنج عاملی شخصیت
✅ #کاستا و #مک_کری نشان دادند که الگوی پنج بزرگ در طول زندگی مخصوصاً در سنین بالاتر از سی سال، بسیار پایدار است. همچنین به نظر میرسد تفاوتهای جنسی همسانی، بین پنج عامل وجود دارد. زنان سازگارتر و نوروزگراتر از مردان هستند.
✅ الگویی که امروزه از آن به عنوان مدل پنج عاملی استفاده می شود همان الگویی است که کاستا و مک کری تایید کردند. این مدل شامل پنج بعد #شخصیت زیر است:
1⃣ برون گرایی (Etraversion)
2⃣ تجربه پذیری (Openness)
3⃣ توافق پذیری (Agreeableness)
4⃣ وظیفه شناسی (Conscientiousness)
5⃣ روان رنجوری (Neuroticism)
✅ این مدل به #پنج_عامل_بزرگ یا Big Five معروف و مورد توجه قرار گرفت. مدل پنج عاملی در مورد بسیاری از جمعیت ها و فرهنگ ها مورد مطالعه قرار گرفته است و امروزه به عنوان گسترده ترین تئوری شخصیت پذیرفته شده است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفاوت اضطراب با استرس
✅ #اضطراب میتواند یکی از نشانههای استرس باشد. وقتی که فرد با یک مسئله جدید و عامل فشار روانی روبهرو میشود، مثلاً تغییرات شغلی، ازدواج و طلاق و... که سازگاری دوباره را ایجاب میکند، فرد حالتی پیدا میکند که به آن استرس گفته میشود.
✅ عامل ایجادکننده استرس به #استرسور معروف است. استرس ممکن است به شکل اضطراب و افسردگی خود را نشان دهد، یا به شکل حالتهای تحریکپذیری و عصبانیت خود را نشان دهد. در واقع استرس یک وضعیت عمده ترس و گستردهتر از اضطراب است. به هر حال زمانی که فرد دچار اضطراب است باید ببینیم عامل اضطراب وی چه چیزی است.
✅ گاهی اضطراب میتواند نشانه یک بیماری جسمی باشد؛ برای نمونه افزایش فعالیت تیروئید میتواند با اضطراب توأم باشد که در این صورت باید بیماری #تیروئید را درمان کرد. به همین دلیل خیلی مهم است که پزشک تشخیص این وضعیتها را بدهد؛چراکه گاهی اوقات اضطراب میتواند نشانهای از یک بیماری روانپزشکی دیگر باشد.
✅ برای نمونه ممکن است یک فرد ضمن اینکه افسرده است دچار اضطراب نیز باشد. گاهی اضطراب یک واکنش طبیعی نسبت به حالتهای عادی است که به طور ناشناخته برای فرد ایجاد #نگرانی میکند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل شناختی جامعه شناسی آموزش و پرورش
✅ چهار نماد مهم جامعه شامل؛ تعلیم و تربیت، خانواده، سیاست و اقتصاد با توجّه به عقاید کلانی و ارزشهای اجتماعی برای رفع #نیازهای_افراد تشکیل شدهاند.
✅ آنها برای رسیدن به اهداف، به کمک نمادها و توجّه به #هنجارهای_اجتماعی و توجّه به ارتباط نهادهای تعلیم و تربیت و نهاد خانواده، وظایف نهاد خانواده را معیّن میکنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی برنامه ریزی راهبردی توسعه پایدار شهر
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۱۰
در باب معاشرت با مرم
۞ خَالِطُوا النَّاسَ مُخَالَطَةً إِنْ مِتُّمْ مَعَهَا بَکَوْا عَلَیْکُمْ، وَإِنْ عِشْتُمْ حَنُّوا إِلَیْکُمْ.
۞ آن گونه با مردم معاشرت کنید که اگر بمیرید بر مرگ شما اشک ریزند و اگر زنده مانید به شما عشق ورزند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل ضرورت انطباق رویکرد تغییر بنیادین
(اجرای کلان و مبتنی بر نگرش سیستمی)
✍ #دکتر_ناصر_میرسپاسی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ راهبردهای محوری تحول
#دکتر_ناصر_میرسپاسی
1⃣ انقلاب اداری (بنیادی، سریع)
2⃣ تغییر تدریجی (بنیادی، کند)
3⃣ بهبود مستمر (اصلاحی، کند)
4⃣ اصلاح مورد (اصلاحی، سریع)
#مدیریت_تحول
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تغییرات سازمانی
#فیلیپ_سادلر
1⃣ تغییر دگرگون ساز یا اساسی
(تغییرات بزرگ و طولانی)
2⃣ تغییر افزون ساز یا تکاملی
(تغییرات کوچک و طولانی)
3⃣ تغییر مونتاژی یا سرهم بندکنی
(تغییرات کوچک و کوتاه)
4⃣ تغییر در جهت انطباق سریع
(تغییرات بزرگ و کوتاه)
#مدیریت_تغییر
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مبتنی بر استراتژی اجرای همزمان (کلان) برنامه تحول در نظام اداری کشور
✍ #دکتر_ناصر_میرسپاسی
✅ اصلاح نظام اداری و مديريت دولتی در بر گيرنده تلاشی نظام يافته و يكپارچه است به گونه ای كه از طريق آن مي توان، تغييرات مؤثري در نظام اداره عمومی پديد آورد و توان آن را برای رسيدن به #پيشرفت_ملی افزايش داد.
✅ از اين رو تحول در نظام اداری و #مديريت_دولتی يا بـه تعبيـری متناسـب كردن و شايـسته گردانـدن آن به سمت اصلاح و بهبود فرایندها و مکانیزم های ارائه خدمات امری ضرورتی حياتی و اجتناب ناپذير است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سر جای خود بنشینید
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 به جای خدا
✅ خیلی دلگیر بود و البته عصبانی، به شدت چهره اش برافروخته و سرخ شده بود، کلامش می لرزید. پرسیدم چیزی شده؟ چرا این قدر بهم ریخته و پریشانی؟ گفت: می دانی رفیق جان انگار خیلی چیزها با گذشته متفاوت شده است و خیلی سخنان و مَثَل هایی که قدیم ها رواج داشته امروز جواب نمی دهد. گفتم مثلاً چی؟ گفت: همین «چاه کن همیشه ته چاه است»، یا «#حسود هرگز نیاسود» نمی دانم دیگر همین ها که همه می گفتند یا آن جا که می گفتند «بار کج به منزل نمی رسد» و... خلاصه این روزها هیچکدام آن ها دیگر درست نیست. ناخودآگاه به سخنانش که بیشتر از روی لج بود خندیدم.
✅ نگاه چپ چپی به من کرد. خودم را کمی جمع و جور کردم و سعی کردم ژست همدلانه بگیرم تا بتواند صبحت هایش را راحت تر ادامه بدهد. پرسیدم خب حالا چه کار شده است که این گونه حرف می زنی؟ گفت: فلانی از روی حسادت چاهی برایم کنده است که حالا حالاها نمی توانم از آن خارج شوم و خودش سالم و موفق راست راست راه می رود. نمی دانم خدا کجاست؟ عدالت چه معنایی دارد؟ من با دقت به تمامی حرف هایش گوش می کردم و سعی داشتم نظرات و هیجاناتم را کنترل کنم تا در همکلامی با من #احساس_امنیت داشته باشد.
🔴 سرجای خود بنشیند
✅ ماجرا را که برایم تعریف کرد دیدم بنده خدا راست می گوید ضربه بد و ناجوانمردانه ای به او وارد شده است. گفت: اگر من جای خدا بودم این چنین آدم هایی را نیست و نابود می کردم. در ادامه هم از روی #عصبانیت سلسله عذاب هایی که برای فرد خاطی و افراد مشابه در نظر داشت را فهرست کرد که اگر خدا بودم چنین می کردم و چنان... بعد هم تعدادی از رفتارها و تقابل های تلافی جویانه ای که برایش در نظر گرفته بود را گفت و گفت. این بار سعی کردم کنترل شده تر سخن بگویم. برای همین اول با او ابراز همدردی کردم. گفتم: خداییش حق داری. آدم این جور وقت ها حالش گرفته می شود و اعصابش به هم می ریزد خصوصاً وقتی که ضربه را از خودی خورده باشد.
✅ اما این گونه که درست نیست تو بخواهی جای خدا #قضاوت کنی و شخصاً پاداش و عذاب دهی. آدمی باید سرجای خودش بنشیند، به تکلیفش عمل کند، نیت صالحانه،خالصانه و صادقانه داشته باشد و حقوق مردم را همانند حقوق خویش محترم شمارد. شک نکن که هیچ کدام از ارزش های اخلاقی در مرور زمان تغییر نمی کند و ارزشش کاسته نمی شود این میزان عمل و وفاداری انسان ها به اخلاق و ارزش هاست که کم و زیاد می شود و چه زیان کار است کسی که خود را در معرض گمراهی قرار دهد.
🔴 جای خود باشیم
✅ حکایت #رفتار ما آدم ها با خداوند بخشنده و مهربان خیلی فرق دارد. چقدر خوب است که ما جای او نیستیم. هر چند انسان جانشین خدا در زمین است اما در بسیاری وقت ها رفتاری دارد که از شأن خلیفه الهی فاصله بسیاری دارد. پروردگار مهلت می دهد، عیب ها را می پوشاند، چندین برابر نیکی ها به انسان پاداش می دهد، بارها و بارها آبروی انسان را نگه می دارد و خلاصه بیشتر از این که بخواهد از روی «عدل» با آدمی برخورد کند از روی «فضل» عمل می کند که به قول سعدی «فضل خدا را که تواند شمار کرد». اما چه می شود کرد که فرزندان آدم کم صبر و عجول هستند؟ حکمت و رحمت الهی را نمی شناسند و می خواهند آن را با عقل محدود و ناقص خود ارزیابی کنند.
✅ برای همین بیشتر آن ها با یک غوره سردی شان می شود و با یک مویز گرمی. انسان پر ادعا به جایی می رسد که به تعبیر آیه شش #سوره_انفطار به خالق خود مغرور می شود و خود را در جایگاه تشخیص قرار می دهد. تا آن جا که قرآن با عتاب می فرماید: «اى انسان! چه چيزى تو را به پروردگار بزرگوارت مغرور كرده است؟» پس همین بهتر است که ما جای خود باشیم، سعی کنیم به حقوق دیگران احترام بگذاریم، در استقرار عدل و احسان در زمین سهم مسئولیت خود را بپذیریم و خود را در مقام انتقام و تنبیه دیگران قرار ندهیم. صبور باشیم و فراموش نکنیم همانی که داور واقعی است خود شاهد همه ماجراها نیز هست.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۲، شماره ۴۰۸۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خر مراد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ بر#خر_مراد سوار شده و یکه تازی می کنند و در خیال خام خود می پندارند خرشان اسب چاپار است که کیلومتر ها از پل گذشته و حالا حالاها از نفس نمی افتد. متکبرانه جای باد، طوفان به غبغب انداخته، در میانۀ میدان نعرۀ مستانه می زنند و پشت چشم نازک می کنند و بی خیال دیگران تنها هَمُّ و غَم شان کیسهی گود و بیته جيبشان است و توهم دارند که هر کاری دلشان می خواهد می توانند بکنند و هرگز دست کسی به آن ها نمی رسد. غافل از این که دست بالای دست بسیار است و دست خدا هم بالای همۀ دست ها.
✅ حالا که دور دور شماست و چرخ روزگار مطابق میل تان می چرخد تاخت بتازید و به روی خودتان هم نیاورید که دیگران بیشتر از شما آدم اند و حق و سهمی دارند. فقط حواستان باشد حالا که خیری نمی رسانید لااقل سرتان تنها در آخور خودتان باشد و پای در کفش مردم نکنید، با آبروی آنها بازی نکنید، به زندگی این و آن چشم نداشته باشید و سیب سرخ دست بچه یتیم را چپ چپ نگاه نکنید تا بیش از این دنیای مردم و آخرت خودتان خراب نشود. خودتان خوب می دانید که عاقبت #بهرام_گور است و عذاب خدا ناجور.
✅ می دانید؟ قطعاً نمی دانید در غیر این صورت این گونه رفتار نمی کنید. نمی دانم عده ای را چه می شود تا قدرتی به دست می گیرند یا چرخ روزگار به مراد آن ها می چرخد گویی خدا را فراموش می کنند و به اصطلاح می افتند به جان مردم! آزار و اذیت کردن، از موقعیت سو استفاده کردن، تکبر و فخر فروشی، بد رفتاری و بد اخلاقی کردن با مردم و یا هر چیز دیگری از این دست که نشان از تازه به دوران رسیدن آن ها دارد و آزار رسیدن به #مردم.
✅ نباید فراموش کرد همه ی مواهب و قدرت های دنیایی کوتاه است و بی اعتبار و هر انسانى از آن نظر که انسان است باید داراى خُلق ها و خوی هاى پسندیده و بزرگوارانه باشد. پس چقدر حیف می شود آدمی به جای این که آن را فرصتی برای خدمت بداند طعمه ای برای لذت جویی و #منفعت_طلبی خود پندارد. بدین گونه خیلی زود از چشم همه می افتد و آه و نفرین برای خودش درست می کند. شاید سخن کلیشه ای به نظر برسد ولی واقعیتی است که به دلیل فراموشی انسان ها باید مکرر تذکر داد و تکرار کرد.
✅ هیچ قدرت و مقامی، هیچ مال و ثروتی دوام ندارد و حتی اگر طولانی مدت هم برای آدمی بماند باید دیر یا زود گذاشت و رفت. #امام_رضا(ع) می فرمایند:« محبت به مردم نیمی از عقل انسان است». در واقع بخش مهمی از زندگی موفقیت آمیز و خردمندانه، برخورد صحیح با مردم است، عقل و دین ما را به رفتار محبت آمیز دعوت می کنند همچنین دعوت به همکاری و یاری رساندن به افراد نیازمند از دستورات دین و آموزه های معصومین (ع) است. هر کس نعمت خدا بیشتر نصیبش شود، نیاز مردم به او بیشتر است.
✅ پس هر کس حق آن نعمت ها را طبق رضاى خدا ادا کند (و وظایفش را در باره نعمت های موجودش انجام دهد)، نعمت هاى خویش را ماندگار و پایدار ساخته است. و هر کس چنین نکند (و وظایف مالى و امکاناتى خود را انجام ندهد)، نعمت هاى خدا داد را در معرض نابودى و زوال قرار داده است. احسان و نیکی به مردم در حقیقت بازگشت به خویشتن است زیرا بدین گونه آدمی شخصیت خود را کامل می کند و در تحقق #کمال خود می کوشد. نیکی به مردم مانع نزول بلا و موجب برطرف شدن سختی ها و مشکلات می شود و از همه مهم تر محبوبیت در پیشگاه خداوند متعال را که منشا رحمت های بی کران اوست به ارمغان می آورد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲ آذرماه ۱۴۰۲، شماره ۹۸۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar