✍ تفاوت تیم و گروه
✅ یک گروه تعدادی از افراد هستند که به دلایلی یک واحد را تشکیل میدهند که با هم کار می کنند، با یکدیگر تعامل دارند، به یکدیگر وابسته هستند و با تلاشهای هماهنگ باید به اهداف یا نتایج خاصی دست پیدا کنند. گروههای رسمی گروههایی هستند که توسط سازمان ایجاد میشوند و دارای وظایف کاری تعیینشده و وظایف ریشهای هستند و رفتار چنین گروههایی در جهت دستیابی به #اهداف_سازمانی است.
✅ #تیم به عنوان گروهی از افراد تعریف می شود که وظایف متقابلی را انجام میدهند تا با هم برای رسیدن به یک هدف مشترک که نیاز به تکمیل دارد کار کنند یا در جهت انجام یک ماموریت مشترک یا هدف خاص تلاش کنند. هر تیم متشکل از مجموع اجزای خود است، به این معنی که #اعضای_تیم برای رسیدن به نتیجه به یکدیگر تکیه میکنند.
✅ در یک #گروه_کاری، اعضای گروه از یکدیگر مستقل هستند و #مسئولیت_پذیری فردی دارند. از سوی دیگر در یک تیم، اعضای تیم مسئولیت پذیری متقابل دارند و برای حل مشکلات از نزدیک با هم همکاری می کنند. این پویاییها نحوه انجام وظایف و همکاری کلی را نشان میدهد.
✅ #گروه مجموعهای از افراد است که تلاشهای خود را هماهنگ میکنند، در حالی که یک تیم گروهی از افرادی است که هدف مشترکی دارند. در حالی که این دو مشابه هستند، اما زمانی که صحبت از تصمیم گیری و #کار_تیمی به میان می آید، متفاوت هستند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نکات اساسی در تعریف انگیزه
🔴 #انگیزه یک ندای درونی است که به رفتار ما جهت می دهد و آن را استمرار و نیرو می بخشد. چه آن را محرک و چه یک نیاز تعریف کنیم ، انگیزه شرایطی است که در درون ماست و خواهان تغییر است، چه در خود و چه در محیط. مهم ترین نکات تعریف انگیزه عبارتند از:
✅ ندای دورنی است
✅ به رفتار ما جهت می دهد
✅ تصادفی نیست و هدفمند است
✅ سبب استمرار و تداوم رفتار می شود
✅ به رفتار انسان در مسیر خاصی نیرو می دهد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرایند انگیزش
✅ در میان بخشهای مختلف یک سازمان، بزرگترین چالشها مربوط به بخش منابع انسانی است؛ زیرا برخلاف سایر واحدها، مدیریت کارکنان خواستار توجه کامل به افکار، احساسات و عواطف آنان برای رسیدن به #اهداف_سازمان است. بهرهوری بالا از مزایای بلندمدت کارکنان باانگیزه است.
✅ #کارکنان_باانگیزه سرمایه ارزشمندی برای سازمان هستند که ارزش زیادی را در راستای حفظ، تقویت، رشد کسبوکار و درآمد سازمان دارند. هرچیزی که انگیزه را در کارکنان تقویت کند، در نهایت منجر به افزایش بهرهوری نیز خواهد شد. انگیزه، افراد را به فعالیت عملی ترغیب میکند و محرک اصلی رفتار کارکنان در محیط سازمان است.
✅ #انگیزه، الگوهای رفتاری صحیح را شکل میدهد و سرچشمههای اصلی کیفیت فعالیت کارکنان در سازمان است. همچنین انگیزه، تا حد زیادی ذهنی است و احساسات ذهنی کارکنان را نشان میدهد. عوامل انگیزشی در سازمان، متغیرهای شناختی هستند و به طرق مختلف باعث بروز رفتارهای مختلف میشوند. انگیزه به طور مداوم به وجود میآید و جهت کلی رفتار فرد را تعیین میکند.
#فرایند_انگیزش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هرم سلسله مراتبی نیازهای کارکنان
✅ بهطورکلی نیازها دارای انواع و اقسام مختلف و متفاوتی هستند که ازجمله شامل نیازهای ابتدایی همچون نیازهای گذران زندگی و امرارمعاش، نیازهای مرتبط با شغل ازجمله امنیت شغلی و اطمینان خاطر در محیط کاری، نیازهای مرتبط با تفریح و مرخصی، نیازهای مرتبط با وضعیت بهداشتی و ایمنی محل کار، نیازهای مرتبط با عزتنفس کارمند و نیاز به تشویق و تمجید شدن و مواردی از این قبیل همگی ازجمله نیازهای شخص کارمند، در یک #سازمان است.
✅ یکی از اساسیترین #نیازهای_اولیه هر انسان که راهی برای تأمین و رفع سایر نیازهای شخص است، نیاز به کسب درآمد مالی و امرارمعاش است. در رابطه با شخص کارمند نیز، فرد برای گذران زندگی خود نیاز به کسب درآمد از طریق شغل کارمندی را دارد. درآمد کارمند میباید مطابق با رعایت حداقلهای قانون کار بوده و موردتوافق شخص کارمند و همچنین کارفرمای ایشان واقع گردد و پسازآن در نمونه قرارداد استخدام کارمند درج گردد. البته این نیاز تنها به همینجا محدود نبوده و علاوه بر حقوق شخص کارمند پاداشها، مزایا و امثالهم را نیز در برمیگیرد.
#نیازهای_کارکنان
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تکنیک (S.T.O.P) برای تنظیم هیجانات
✅ تعریف #تنظیم_هیجانی این است که توانایی اعمال کنترل بر وضعیت عاطفی خود داشته باشیم. ممکن است شامل رفتارهایی مانند بازاندیشی در یک موقعیت چالش برانگیز برای کاهش خشم یا اضطراب، پنهان کردن نشانههای آشکار غم، اندوه و ترس، یا تمرکز بر دلایل احساس شادی یا آرامش باشد. احساسات بخشی عادی از زندگی روزمره هستند
🔴 مکث کنید
🔴 S: stop
وقتی هنوز داغ هستید، تحت فشار یا احساسات شدید قرار دارد هر کاری که انجام می دادید را متوقف کنید. در اوج احساسات واکنش نشان ندهید.
🔴 یک قدم به عقب بردارید
🔴 T: Take a step back
یک فاصله ذهنی بین خود و چیزی که سبب استرس یا واکنش منفی شما می شود ایجاد کنید. نفس عمیق بکشید و خود را از موقعیت جدا کنید.
🔴 لحظه حال را مشاهده کنید
🔴 O: Observe the present moment
بدون قضاوت به چیزهایی که در ذهن شما می گذرد توجه کنید. به هر فکر، احساس یا حالت های فیزیکی که دارید توجه کنید.
🔴 با ذهن آگاهی پیش بروید
🔴 P: Proceed mindfully
انتخاب کنید چگونه می خواهید به موقعیت پاسخ دهید. طبق ارزش های خود و چیزی که در لحظه و درازمدت مفیدتر است تصمیمی آگاهانه بگیرید.
#مدیریت_هیجانات
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل کوه یخ اهمال کاری
✅ #اهمال_کاری یا فردافکنی یا تعلل خودداری از انجام وظیفهای است که لازم است تا موعد مشخصی انجام شود. میتوان از آن به عنوان به تأخیر انداختن (از سر عادت یا آگاهانه) شروع یا پایان کاری، با علم به پیامدهای منفی این تأخیر نیز یاد کرد.
✅ اهمال کاری یعنی #عقب_انداختن غیرضروری کارها، بدون این که ضرورتی در این به تعویق انداختن وجود داشته باشد. اهمال کار میداند که به عقب انداختن یک کار میتواند برایش تبعات منفی برایش به همراه داشته باشد، با این حال، کار را به تعویق میاندازد.
✅ همچنین میتوان گفت #اهمال_کاری یعنی این که ما بدون توجه به اهمیت و ضروریت کارها، مواردی را در اولویت قرار دهیم که لذت انجام دادنشان بیشتر یا رنج انجام دادنشان کمتر است.
#Procrastination
#مدل_کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کوه یخ سیستم ها: یک مدل ساده و کارآمد برای تفکر سیستمی
✅ #تفکّر_سیستمی به مدیران کمک میکند تا ساختار، الگوها و وقایع را در پیوند با یکدیگر مورد بررسی قرار دهند و تنها به مشاهده اکتفا نکنند. تفکّر سیستمی مبتنی بر نوعی کلّینگری است که با تحلیل، قابل درک نیست این تفکر کل را متشکل از جزء میداند امّا برعکس تفکر مکانیستی (تجزیه گرایی یا جزئی نگر) هر جزء لزوماََ دارای تمام خصوصیات کل نیست بلکه اجزا با خصوصیات منحصربهفرد و مرتبط خود یک کل منسجم را تشکیل میدهند و با شناخت هر جزء نمیتوان به تمام خصوصیات کل واقف شد.
✅ به عنوان مثال در بدن انسان، نحوهٔ رفتار چشم بستگی به نحوهٔ رفتار مغز دارد. هر زیرمجموعهای که از عناصر تشکیل شود، بر رفتار کلّ سیستم مؤثّر است و این تأثیر حدّاقل به یک زیرمجموعه دیگری از سیستم بستگی دارد. اجزای یک #سیستم چنان به هم مرتبطند که هیچ زیرگروه مستقلّی نمیتواند از آنها تشکیل شود. با استفاده از تعاریف فوق نتیجه میگیریم هر سیستمی را نمیتوان به اجزای مستقل تقسیم نمود و در نتیجه انتظار اوّلیّه از هدف اصلی سیستم را برآورده نمیسازد. در تفکر سیستمی مدیر سازمان تنها به خروجی اکتفا نکرده و برای رسیدن به هدف به یکایک اجزای سیستم توجه خاص میکند.
#مدل_کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ هفت مهارت اثر گذار بر شکل گیری تفکر سیستمی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ هفت مهارت اثر گذار بر شکل گیری تفکر سیستمی
✅ #مهارت_های_تفکر_سیستمی مجموعهای از «مهارتهای فکری» هستند که در کنار هم به تقویت «تفکر سیستمی» کمک میکنند. یکی از راههای تقویت تفکر سیستمی این است که با انجام تمرینهایی، این مهارتها را در امور روزمره به کار بگیریم و به این ترتیب، آنها را در طول زمان تقویت کنیم.
🔴 تفکر در طول زمان (تفکر پویا)
#Dynamic_Thinking
#تفکر_پویا یا «تفکر در طول زمان» مهارت ایجاد ارتباط بین «رویداد»های مختلف و دیدن «روند»هایی است که در طی زمان در حال شکل گرفتن هستند. افرادی که دارای این مهارت هستند، علاوه بر توجه به شرایط موجود، میتوانند روندهایی که در گذشته شکل گرفته و ما را به وضع موجود رسانده را شناسایی کنند. این مهارت ایدههایی هم برای روندهای آینده و مسیر نیل به اهداف به دست میدهد.
🔴 تفکر درونزا (ساختار به عنوان علت)
#Endogenous_Thinking
#تفکر_درونزا یا «تفکر ساختار به عنوان علت» به این واقعیت توجه دارد که این «ساختار سیستم» است که «رفتار سیستم» را میسازد. به این ترتیب، «تفکر ساختار به عنوان علت» مسوولیت نتایج به دست آمده و رفتار سیستم را به عهده عوامل درون سیستم میگذارد و معتقد است با تغییر در «ساختار سیستم» میتوانیم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
🔴 تفکر کل نگر
#Holistic_Thinking
#تفکر_کل_نگر کمک میکند به جای غرق شدن در جزییات، به کل سیستم و «ساختار» اصلی شکل دهنده «رفتار سیستم» توجه کنیم. در نگاه سیستمی، اگرچه کل سیستم از اجزائی تشکیل شده است، «کل» چیزی بیشتر از جمع اجزاء دارد. فهم رابطه بین «کل» و «جزء» نقش مهمی در شکلگیری تفکر سیستمی دارد.
🔴 تفکر عملیاتی
#Operational_Thinking
#تفکر_عملیاتی مهارتی است که باعث میشود به جای جستجوی عوامل موفقیت و شکست، به چگونگی ساختن مسیر موفقیت توجه کنیم. افرادی که مهارت تفکر عملیاتی در آنها رشد پیدا کرده است، با توجه به وضع موجود، مسیری از «تصمیم»ها و «اقدام»ها طراحی میکنند که وضعیت را بهبود میدهد و اهداف را در طی زمان محقق میکند. تفکر عملیاتی در ارتباط تنگاتنگ با مهارت فهم چگونگی شکل گیری تاخیر و محاسبه زمان تاخیر و انباشتهای ناشی از تاخیر است.
🔴 تفکر حلقه بسته
#Closed_Loop_Thinking
#تفکر_حلقه_بسته سیستم را به صورت مجموعهای از حلقههای بسته میبیند که در هر «حلقه بسته»، بر مبنای وضعیت سیستم، «تصمیم»هایی در مورد «اقدام»های آینده گرفته میشود. این تصمیمها و اقدامها به نوبه خود وضعیت آینده سیستم را رقم خواهند زد و موجب تصمیمها و اقدامهای بعدی میشوند. حلقههای بسته به دو گروه «حلقههای مثبت» و «حلقههای منفی» تقسیم میشوند. حلقههای مثبت «رشد نمایی» را در پی دارند و حلقههای منفی رفتار «هدفجو» را به وجود میآورند.
🔴 تفکر کمی
#Quantitative_Thinking
#تفکر_کمی اهمیت ویژهای به کمیسازی عوامل مختلف و بررسی تغییرات آنها در طی زمان میدهد. همچنین تفکر کمی میپذیرد که حتی وقتی نمیتوانیم «اندازهگیری» کنیم، میتوانیم به عوامل کیفی یا عواملی که اندازه گیری نشدهاند، مقدار دهی کنیم. به این ترتیب، با استفاده از تخمینهای ذهنی و رسم نمودارهای کمی از تغییرات این متغیرها، زمانی که داده اندازهگیری شده نداریم هم میتوانیم آنها را در تصمیم گیری مورد استفاده قرار دهیم.
🔴 تفکر علمی
#Scientific_Thinking
#تفکر_علمی در پارادایم تفکر سیستمی به این واقعیت توجه میکند که تمام مدلها فرضیههایی دارای خطا هستند و محدودیتهای عملکردی دارند. به این ترتیب، تفکر علمی تلاش میکند با استفاده از همین مدلهایی که دارای خطا و محدودیت هستند، برای یافتن نقاط اهرمی استفاده کند. نقاط اهرمی نشان دهنده اقداماتی هستند که با فعال کردن حلقههای مثبت و منفی درون سیستم، بیشترین اثر در رسیدن به اهداف مورد نظر را ایجاد خواهند کرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل کوه یخ دانش
✅ #اکتساب_دانش فرایند تفسیر دانش حوزهای خاص است که فرد به کمک آن فعالیتهای آن حوزه را انجام میدهد. میلتون معتقد است کسب دانش شامل استخراج، جمعآوری، تحلیل، مدلسازی و اعتبارسنجی دانش است. دالکر بیان میکند که اکتساب دانش فرایند استخراج، تبدیل و انتقال تخصص از یک منبع دانش است.
✅ از طرفی اکتساب دانش #فرایند_تعامل با خبرگان است که طیّ آن تخصّص و تجربۀ خبره تشریح میشود و دانش ضمنی وی به دانش آشکار تبدیل میشود. وی مدیریت دانش ضمنی را فرایند اخذ تجربه افراد سازمان و در دسترس قرار دادن آن برای افرادی که به آن نیاز دارند، میداند.
✅ بسیاری از پژوهشگران و متخصّصان حوزۀ #مدیریت_دانش، دانش سازمانی را همانند کوه یخی معرّفی میکنند که بخش اعظم آن پنهان است و تنها بخش کوچکی از آن در قالب دانش آشکار به سادگی قابل دسترس است. نمودار نمادی از این الگو را نمایش میدهد.
#مدل_کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ماتریس دانش یا فرایند خلق دانش
✅ اگرچه بهترین شیوۀ دستهبندی دانش همواره محلّ بحث بوده است، امّا یکی از رویکردهای بسیار رایج در دستهبندی دانش از دیدگاه #مدیریت آن، رویکرد نوناکا و تاکوچی است (هاجیمایکل و توکاس).
✅ #ماتریس_دانش ارائه شده توسّط نوناکا و تاکوچی، به طور گستردهای مورد پذیرش قرار گرفته و استفاده شده است. این ماتریس دانش را به لحاظ ضمنی یا صریح بودن، و فردی یا اشتراکی بودن تقسیمبندی میکند. شکل مدل تکمیل شدۀ مارپیچ دانش را نشان میدهد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی مارپیچ دانش یا فرایند خلق دانش
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مفهومی مارپیچ دانش یا فرایند خلق دانش #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modi
✍ مدل مفهومی مارپیچ دانش یا فرایند خلق دانش
✅ #مدل_مارپیچ_دانش یا فرایند SECI خلق دانش براساس نوناکا و تاکوچی و نوناکا و توکایاما: ایشان همچنین فرایندهای مربوطه را که دانش را از یک شکل به شکل دیگر تبدیل میکند، ارائه میدهند:
🔴 اجتماعیسازی:
راهبرد #تبدیل_دانش از ضمنی به ضمنی، هنگامیکه یک شخص دانش ضمنی را مستقیماً از دیگران از طریق به اشتراکگذاری تجارب، مشاهدات، تقلید و… اکتساب میکند. این فرایند شامل دستیابی افراد به درک متقابل از طریق تعاملات اجتماعی چهره به چهره، تسهیم دیدگاه ها، هم اندیشی و تعاملات حمایت گری است.
🔴 بیرونیسازی:
راهبرد تبدیل دانش از ضمنی به آشکار، از طریق بیان #دانش_ضمنی در قالب مفاهیم آشکار. این فرایند به افراد اجازه می دهد که به صورت انفرادی مفاهیم دانش ضمنی را تدوین نموده و با دیگران به اشتراک بگذارند و دانش جدید به وجود آورند.
🔴 ترکیب:
راهبرد تبدیل دانش از آشکار به آشکار، از طریق ساماندهی مفاهیم طرّاحی شده بر بدنۀ دانش آشکار. عقاید در این مرحله با یک سیستم دانش (مانند پایگاه داده) ترکیب میشوند. افراد به #تبادل_دانش میپردازند و این دانش از طریق مستندات، جلسات، مکالمات تلفنی و تبادل اطلاعات از طریق فناوریها و ابزارهایی مانند شبکههای کامپیوتری ترکیب میشوند. دانش جدید نیز میتواند از طریق ساختاردهی مجدد اطلاعات کنونی به وسیله ذخیره سازی، افزودن، ترکیب و طبقهبندی دانش صریح ایجاد میشود؛
🔴 درونیسازی:
راهبرد تبدیل دانش از آشکار به ضمنی، از طریق فرآیند «یادگیری در عمل»، و از طریق کلامیسازی و مستندسازی تجربیات انجام میشود. درونیسازی زمانی رخ میدهد که کارگران جدید، دانش یک پروژه را با مطالعه بایگانیهای آن، احیاء کنند. همچنین درونیسازی را زمانی میتوان مشاهده کرد که مدیران یا خبرگان باتجربه سخنرانی کنند و یا نویسندگان تصمیم به نوشتن بیوگرافی از یک کارآفرین یا موسسه داشته باشند. به محض درونی شدن، دانشهای جدید مورد استفاده کارکنانی قرار میگیرد که آن را در پایگاه #دانش_پنهان موجود خود توسعه داده و سازماندهی مجدد کردهاند.
✅ #مدل_نوناکا_و_تاکوچی، فرایند «خلق دانش سازمانی» را به عنوان یک مارپیچ وصف میکند که در آن دانش از طریق این چهار حالت تبدیل، توسعه مییابد و تقویت میشود. همچنین درنظر گرفته میشود که #دانش در سطوح بالاتر از فرد، از طریق گروه به سمت سطوح سازمانی و حتّی بین سازمانی متبلور میشود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نمودار اجزای ارگونومی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ نمودار اجزای ارگونومی
🔴 #تعریف_ارگونومی:
✅ تعریف نظری ارگونومی:
متشکل ازمجموعه علومی است که با قابلیت ها و محدودیت های عملکرد انسان سر و کار دارد.
✅ تعریف عملی ارگونومی:
استفاده از تکنولوژی های مختلف جهت بهبود سیستم های کاری، ابزارآلات، محصولات و عملکرد انسان با هدف
✅ تعریف عملی ارگونومی:
ارتقای سطح سلامتی و ایمنی, راحتی و آسایش, کیفیت کار و زندگی
🔴 #مشکلات_ارگونومیک رایج در مشاغل
✅ خطای انسانی
✅ فرسودگي شغلي
✅ غیبت های ناشی از کار
✅ اختلالات ذهني و رواني
✅ اختلالات اسکلتی عضلانی
✅ خستگی (جسمانی، ذهنی)
✅ مشكلات مربوط به بار كاري
✅ اختلالات ناشی از نوبت کاری
🔴 #ارگونومی_در_طراحی
✅ طراحی شغل:
چرخش شغلی دوره های کار و استراحت ریتم و سرعت کار الزامات فیزیکی کار
✅ طراحی سازمانی:
استخدام/مالکیت شغلی, سیستم پاداش/درجات شغلی, تخصیص شغلی, نحوه کار و حضور و غیاب, مشارکت کارکنان, طراحی نوبت کاری, مدیریت ایمنی و بهداشت, گزارش و مدیریت حوادث و آسیب ها, تعمیر و نگهداری
✅ طراحی فیزیکی:
طراحی کارخانه, فضای کار و چیدمان, ابزار و تجهیزات, شرایط فیزیکی محیط کار, صدا و ارتعاش, تهویه, نور و روشنایی
#ارگونومی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل عملیاتی گام به گام اجرای مداخلات و ارزیابی ارگونومی جامع
#دکتر_ناصر_صدرا_ابرقویی
✅ #ارگونومی (Ergonomy) واژه ای است که ریشه یونانی داشته و از دو قسمت “ergo” به معنی کار و “nomos” به معنی قوانین طبیعی تشکیل شده است و مربوط به فاکتور های انسانی (human factors) می باشد.
✅ #دانش_ارگونومی (Ergonomics) دانشی نو بوده و شاخه ای از علم مهندسی است که در آن از علوم زیستی برای بررسی رابطه بین انسان (غالبا نیروی کار) و محیط کار او استفاده می شود.
✅ #ارگونومی، ابتدا توانایی ها و محدودیت های انسان را بررسی کرده و سپس آن ها را در آن چه که انسان ها با آن سر و کار دارند، در نظر می گیرند و به طور کلی این علم در طراحی محیط کار انسان ها نقش مهمی دارد.
✅ به عبارت دیگر ارگونومی #فرآیند_طراحی یا چیدمان محیط کار، محصولات یا سیستم های کاری به گونه ای متناسب با افرادی که آن ها را استفاده می کنند، می باشد تا خستگی، آسیب و خطرات تا حد مطلوبی کاهش یابند.
✅ در نتیجه با در نظر گرفتن ارگونومی به سه هدف مهم زیر دست پیدا خواهیم کرد:
◾راحتی و رضایت
◾بهره وری
◾سلامت
✅ بر خلاف تفکرات اکثر مردم که فکر می کنند ارگونومی فقط به طرز نشستن و یا #سیستم کنترل اتومبیل یا سایر ابزار ها ربط دارد، ارگونومی مربوط به هر چیزی است که انسان در آن نقش داشته باشد؛
✅ مثل محیط کار، ورزش، سرگرمی ها و… . با #پیشرفت_تکنولوژی نیاز به توجه به راحتی بشر در محیط های مختلف یا در استفاده از تجهیزات بیشتر می شود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی فرایند مداخلات و ارزیابی ارگونومی
#دکتر_ناصر_صدرا_ابرقویی
✅ امروزه ناراحتی های اسکلتی-عضلانی در دنیا به علت آسیبی که به نیروی کار و بهره وری وارد می سازد از اهمیت فو قالعاده برخوردار است. لذا ضروری است که مطالعات وسیعی برای شناسایی و پیشگیری از بروز این آسیب ها و کنترل ریسک فاکتورهای ایجادکننده آنها انجام گیرد.
✅ #توسعه_پایدار_سیستم_ها معمولا به دلیل داشتن ابعاد اجتماعی، اقتصادی و محیطی باید تعادل یافته و به طور مشترک بهینه سازی شود. #ارگونومی یک نظم علمی است که به واکنش بین انسان ها و اجزای دیگر سیستم ها مربوط است و حرفه ای است که داده ها، روش ها، اصول و تئوری را به منظور بهینه سازی سلامت انسان و عملکرد سیستم در طراحی استفاده می کند. و در این راستا دو هدف عمده دارد:
◾اجتماعی (سلامت انسانی)
◾اقتصادی (عملکرد کلی سیستم)
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خورشیدواره زندگی سالم
✅ #سبک_زندگی ما با تاثیر از عوامل زیر شکل میگیرد:
◾ جنسیت؛
◾ دین و مذهب؛
◾ فرهنگ اجتماعی؛
◾ دیدگاه تربیتی والدین؛
◾ وضعیت اقتصادی فرد؛
◾ سبک زندگی دوستان نزدیک؛
◾ و…
هر یک از موارد بالا در تعیین سبک زندگی شما تا حدی تاثیر گذار است. تغییر در شرایط مذکور ممکن است رفته رفته منجر به تغییر لایف استایل شما شود.
✅ همه ی ما دنبال راهی هستیم که #زندگی_طولانی همراه با سلامتی داشته باشیم. همه افراد به این خواسته نخواهند رسید؛ زیرا این عمر طولانی به دور از درد و بیماری پاداش انتخاب های صحیح است. انتخاب هایی که چندان ساده هم نیست.
✅ راه و روش هرکس برای زندگی را تحت عنوان سبک زندگی می شناسیم. سبک زندگی شما مجموعه ای از انتخاب ها، علاقمندیها، خط قرمزها و پرهیزهاست. اگرچه انتخاب سبک #زندگی_سالم کاری دشوار است اما شما را از یک زندگی سرتاسر چالش و مشکل دور خواهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ساختار اجرایی پروژه
✅ زمانی که حرف از #مدیریت_پروژه به میان میآید در ذهنها تجسم به حضور یک شخص در پروژه است. این در حالی است که مدیریت پروژه متشکل از یک تیم متخصص است که راهبری آن توسط مدیر پروژه است.
✅ بسیار مهم است که به این موضوع نگاه فرآیندی داشت زیرا برای انجام کار گروهی باید تمامی حوزههای کاری، شرح وظایف و رویههای انجام کارها مشخص باشد تا پروژه به محصول نهایی خود برسد. استانداردها موجود مانند pmbok در حقیقت به دنبال همین موضوع هستند که بتوانند فرآیندهای کاری در #تیم_پروژه را استاندارد و بهینه نمایند.
✅ فرآیندهای اجرایی شامل فرآیندهایی است که برای تکمیل کارهای برنامه ریزی شده و به منظور رسیدن به شاخصها و محصول نهایی پروژه تعریف میشوند. هدف این گروه فرآیندی، هماهنگ نمودن افراد و منابع، مدیریت انتظارات ذینفعان و همچنین یکپارچه سازی و انجام فعالیتهای پروژه در راستای برنامه مدیریت #پروژه است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نقش های مدیران از دیدگاه هنری مینتزبرگ #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ نقش های مدیران از دیدگاه هنری مینتزبرگ
یک مدیر در #سازمان به صورت مداوم در حال تغییر نقش است و در طول روز به مسائل مختلفی برمیخورد که باید برای آن راه حلی پیدا کند. بنابراین شاید اساسی ترین نیاز هر مدیر داشتن اطلاعات و اخبار مختلف در زمینه فعالیتش و اساسیترین مهارت هر مدیر پردازش اطلاعات و تصمیمگیری باشد. از دیدگاه مینتزبرک نقشهای مدیریتی به ۳ دسته تقسیم میشوند که هر دسته وظیفهای بر عهده دارد. از دید مینتزبرگ، نقشهای مدیران به سه گروه عمده تقسیم میشوند:
1⃣ نقشهای متقابل شخصی:
#Interpersonal_Roles
#نقش_های_متقابل_شخصی به رفتارهایی از مدیر توجه دارند که به روابط شخص مدیر با دیگر افراد درون یا بیرون سازمان برمیگردد. این نقشها، مستقیماً از اختیارات و جایگاه مدیران که با اداره سازمانها مرتبط است، نشأت میگیرند. نقشهای متقابل شخصی، به سه نقش عمده تقسیم میشوند که عبارتند از:
◾نقش تشریفاتی (Figurehead)
◾رهبری (Leader)
◾رابط (Liaison)
2⃣ نقشهای اطلاعاتی:
#Informational_Roles
#نقش_های_اطلاعاتی اساساً با فرایند پردازش اطلاعات لازم مدیران، ارتباط دارد. مدیر در تعامل با دیگران، خواه زیردستان وی باشند و خواه افراد بیرون از سازمان، مرکز اطلاعات سازمان خود تلقی میشود. در واقع بخش عظیمی از تمامی اطلاعات در اختیار وی قرار میگیرد. شاید وی هرچیزی را نداند، ولی بیش از تکتک اعضای سازمان و زیردستانش، اطلاعات دارد.
◾گیرنده اطلاعات (Monitor)
◾نشردهنده اطلاعات (Disseminator)
◾سخنگو (Spokesman)
3⃣ نقشهای تصمیمگیری:
#Decisional_Roles
#نقش_های_تصمیم_گیری سومین دسته از نقشهای مدیران است. اطلاعات به تنهایی، تمام آن چیزی نیست که سازمانها برای تصمیمگیری نیاز دارند بلکه ورودی اساسی برای فرایند مهم تصمیم در سازمان تلقی میشود. چهار نقش ذیل، کنترل مدیران بهعنوان تصمیمگیرنده در سازمان بر سیستم تدوین استراتژی را توصیف میکنند:
◾کارآفرینی (Enterpreneur)
◾آشوبزدایی (Disturbance Handler)
◾تخصیصدهنده منابع (Resource Allocator)
◾مذاکرهکننده (Negotiator)
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ رسالت توسعه پایدار
#دکتر_صادق_برزگر
✅ #توسعۀ_پایدار نقطۀ عطف پارادایم جدید است که پس از پنج دهه چالش های نظری و عملی در زمینۀ توسعه در جوامع انسانی پا به عرصۀ اندیشه و عمل گذاشته است تا با پیوند نظام های اقتصادی، همه جانبه، متوازن، اجتماعی و اکولوژیکی، توسعه را به مفهومی انسانی، متعالی و چندبعدی بدل کند.
✅ کلمه ی #توسعه درلغت به معنی گسترش و بهبود است. توسعهٔ پایدار فرآیندی است که آیندهای مطلوب را برای جوامع بشری متصور میشود که در آن شرایط زندگی و استفاده از منابع، بدون آسیب رساندن به یکپارچگی، زیبایی و ثبات نظامهای حیاتی، نیازهای انسان را برطرف میسازد.
✅ واژه توسعه پایدار به مفهوم گسترده آن شامل اداره و بهره برداری صحیح وکارا از #منابع_پایه، منابع طبیعی، منابع مالی و نیروی انسانی برای نیل به الگوی مصرف مطلوب همراه با بکارگیری امکانات فنی و ساختارو تشکیلات مناسب برای رفع نیاز نسل های امروز و آینده به طورمستمر و قابل رضایت می شود.
#Sustainable_development
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی ارزیابی عملکرد مدیریت نوآوری در سازمان های خدماتی
✍ #دکتر_سعیده_براتی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
مدل مفهومی ارزیابی عملکرد مدیریت نوآوری در سازمان های خدماتی ✍ #دکتر_سعیده_براتی #مدل_مفهومی #مدل_
مدل مفهومی ارزیابی عملکرد مدیریت نوآوری در سازمان های خدماتی
✍ #دکتر_سعیده_براتی
✅ برای بسیاری از کسب و کارها به خصوص کسب و کارهای نوپا، یک اصل کلیدی در درجه نخست بقا و در درجه بعدی دستیابی به مزیت رقابتی محسوب می شود. نکته ای که در مورد این مفهوم اهمیت ویژه ای دارد آن است که #نوآوری در یک فرایند خود به خودی یا تصادفی اتفاق نمی افتد؛
✅ بلکه با گام های نظام مند و برنامه ریزی شده می توان آن را تقویت کرد و توسعه داد. اهمیت بالای نوآوری و مدیریت نوآوری برای کسب و کارها از آنجا ناشی می شود که سازمانهای دارای ظرفیت نوآوری بالا، توانسته اند سریع تر و به شکل مناسب تری به چالش های محیطی پاسخ دهند.
✅ #نوآوری، مفهومی همه جا حاضر است که در بسیاری از رشته های دانشگاهی جایگاه خود را پیدا کرده است. اما لازم به ذکر است که طبق دیدگاه گافین و میچل، بسیاری از مطالعات و پژوهشگران حوزه کسب و کار، فهم درست و کاملی از نوآوری ندارند.
✅ به اعتقاد آنها، اینکه #نوآوری تنها در زمانی اتفاق می افتد که شرکت بتواند محصول جدیدی را به بازار عرضه کند، یکی از اشتباهات رایج در مورد مفهوم نوآوری در کسب و کار است. جالب آن است که کج فهمی ها، در مورد چیستی نوآوری، تنها به فعالان حوزه آکادمیک مربوط نمی شود، بلکه چنین سوء برداشت هایی در عمل باعث می شود، کارآفرینان نتوانند در کسب و کارشان به معنای واقعی در راستای تقویت نوآوری گام بردارند.
✅ #مدیریت_نوآوری به مدیریت محصولات، فرآیندهای تجاری و نوآوریهای یک سازمان اطلاق میشود که اساساً ترکیبی از مدیریت فرآیندهای نوآورانه و تغییر در مدیریت است. مدیریت نوآوری شامل معرفی/ راهاندازی ایدههای جدید و خلاقانه بهمنظور پاسخگویی به فرصتهای داخلی و خارجی است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar