شورای نگهبان میخواهد قیّم انتخابات باشد
شورای نگهبان بعد از پنج سال از ابلاغ «سیاستهای کلی انتخابات» توسط رهبری تازه یادش افتاده که وظایفی نسبت به این سند بالادستی دارد و مصوبهای به وزارت کشور ابلاغ کرده است که «صرفاً ناظر به شرایط ثبتنام» است.
دستاورد این مصوبه تنها محدود کردن ثبتنامکنندگان به محدودهٔ سنی ۴۰ تا ۷۵ سال، داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد، دارا بودن ۴ سال سابقهٔ مدیریتی، عدم سوء پیشینه و سابقهٔ حضور در برخی مناصب کشوری و لشکری است. اما آنچه سیاستهای کلی انتخابات خصوصاً از شورای نگهبان خواسته، چیز دیگری است:
۱. تعیین دقیق معیارها و شاخصها و شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان در چارچوب قانون اساسی با تأکید بر کارآمدی علمی، جسمی و شایستگی متناسب با مسئولیتهای مربوط و تعهد به اسلام، انقلاب و نظام اسلامی و قانون اساسی بهویژه التزام به ولایت فقیه و سلامت اخلاقی - اقتصادی.
۲. تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان.
۳. نظارت شورای نگهبان بر فرایندها، ابعاد و مراحل انتخابات از جمله تأیید نهایی صلاحیت داوطلبان، رسیدگی به شکایات و تأیید یا ابطال انتخابات به منظور تأمین سلامت انتخابات، جلب مشارکت حداکثری و تأمین حقوق داوطلبان و رأیدهندگان با تعیین سازوکارهای شفاف، زمانبندیشده و اطمینانبخش و پاسخگویی مکتوب در خصوص دلایل ابطال انتخابات و رد صلاحیت داوطلبان در صورت درخواست آنان.
و ...
شورای نگهبان به جای شفاف کردن ساز و کارهای انتخاباتی خود خصوصاً دربارهٔ نحوهٔ بررسی صلاحیت کاندیداها و تعریف و اعلام دقیق شرایط لازم برای احراز صلاحیت، دست به «ساماندهی ثبتنام» زده است.
مصوبهٔ اخیر این شورا نشان میدهد، این نهاد همچنان بر بیضابطه ماندن روند فعالیت خود در انتخابات اصرار دارد و به جای مقید کردن خود به چارچوبهای قانونی و قابل سنجش، در پی محدود کردن ثبتنام است.
این نهاد متاسفانه خود را قیم انتخابات تصور کرده است و نمیخواهد اهرم ابتکار عمل و اعمال اقتدار را به قانون و ضوابط روشن بسپارد و بنابراین از تن دادن به «مسئولیت» فوق حساس خود در انتخابات شانه خالی کرده است و قصدی برای پاسخگویی در قبال مسئولیتش ندارد.
+ در ارتباط با این موضوع در تصریح بخوانید:
شورای نگهبان در صدر لیست «عدم التزام عملی به ولایت فقیه»
🔺@tasrih | instagram.com/tasrih.ir
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ #هفت_تپه آزاد شد...
◀️️ بنا بر گزارش خبرگزاری صداوسیما، حکم واگذاری شرکت کشت و صنعت هفتتپه، با ورود قوه قضائیه ابطال شد و این شرکت به بیتالمال برگشت.
🔸 اما ماجرای هفتتپه چه بود؟
🔹 هیأت واگذاری شرکتهای دولتی، در ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ تصمیم گرفت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را با قیمت پایه ۲۹۱ میلیارد تومان به صورت نقد و اقساط شامل ۵ درصد نقد(!) و مابقی به صورت اقساط ۸ ساله در ۱۶ قسط مساوی، از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار کند.
🔸 مزایده واگذاری نیشکر هفت تپه در بهمن ماه ۱۳۹۴ برگزار گردید و دو شرکت زئوس و آریاک با پیش پرداخت ۶ میلیارد تومانی(!)، صاحب شرکت شدند. بر این اساس، شرکت نیشکر هفت تپه به دو جوان ۲۸ و ۳۱ ساله به نامهای مهرداد رستمی چگنی و امید اسدبیگی واگذار گردید.
🔹 هفتتپه در زمان واگذاری، دارای ۲۴ هزار هکتار زمین کشاورزی بود که فقط قیمت روزِ زمینهایش -یعنی هر هکتار ۱۰۰ میلیون تومان- باید ۲۴۰۰میلیارد تومان فروخته میشد؛ اما قیمت واگذار شده، تنها حدود ۱۰ درصدِ این رقم بود!
🔸 علیرغم همه این بخشش از جیب مردم اما، خریدار به تعهدات خود عمل نکرده و بیش از ۶۷ میلیارد از اقساط خود را پرداخت نکرده است. همچنین خریدار باید مبلغ ۳۳۳ میلیارد تومان به عنوان بدهی قبلی شرکت به سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران میداد که از زیر بار آن هم شانه خالی میکند.
🔹 از سال ۱۳۹۷، #اعتراض و #اعتصاب کارگران هفتتپه، به دلیل رعایت نشدن حقوق کارگران و عدم پرداخت دستمزدها آغاز میشود و تا پایان سال ۱۳۹۹ ادامه پیدا میکند. این کارگران بارها دستگیر و آزاد میشوند که خود داستانی مفصل و البته شنیدنی دارد.
🔸 شهریور ۱۳۹۹، دیوان محاسبات حکم به فسخ قرارداد واگذاری داد و سازمان خصوصیسازی را موظف به تعیین تکلیف مجدد شرکت نیشکر هفت تپه نمود. دیوان محاسبات در بیانیه خود، به موارد مختلفی که موجب فسخ قرارداد شده از ابهام در قیمتگذاری، عدم اهلیتسنجی خریدار، انقضای قیمت پایه تا عدم تحقق کارایی و اهداف #خصوصی_سازی اشاره داشته؛ اما مهمترین عاملی که به فسخ قرارداد منجر شده، عدم تعهد خریدار در بازپرداخت مالی و تصفیه بدهیهایش به سازمان خصوصیسازی بوده است.
🔹 دی و بهمن ۱۳۹۹، جلسات تعیین تکلیف هفتتپه در هیئت داوری برگزار شد تا اینکه امروز، خبر ابطال واگذاری هفتتپه به صورت رسمی اعلام شد و علت تأخیر در اعلام حکم هم، آمادهسازی شرایط انتقال مالکیت توسط دولت و جلوگیری از بهوجود آمدن مشکلات کارگری اعلام شد.
🔸 پس از ابطال واگذاریهای شائبهدار و فسادآمیزِ بنگاهها و واحدهای تولیدی نظیر«#هپکو»، «ایران ترانسفو»، «ماشین سازی تبریز»، «شرکت تولید نیروی برق شاهرود»، «شرکت آب و خاک پارس»، «شرکت کشت و صنعت دامپروری #مغان»، «سیلوی سنقر»، «شرکت تراورس البرز» ، «شرکت فولاد میبد» و …، حالا با ورود دستگاه قضایی، شرکت هفت تپه نیز، پس از مصیبتهای فراوان برای کارگران و تولید کشور به دولت برگشت.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ این سخنان #امام_خمینی را بشنوید. نه یک بار بلکه بارها بشنوید.
💭 محرومان و مستضعفان هستند که بر سر ما منت دارند و باعث شدهاند که نه در طرف شرق بایستیم و نه در طرف غرب.
🔺 اگر #جمهوری_اسلامی طرف مستضعفان بماند، میتواند در برابر شرق و غرب مقاومت کند وگرنه قراردادهای استعماری را گریزی نیست...
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ کارگران، قهرمان قصه هفتتپه
🔸 #هفت_تپه را «ایستادگی» و «امید» کارگرانش آزاد کرد.
محمد خنیفر، مسلم چشمهخاور، اسماعیل بخشی و دیگران؛ قهرمان این قصه فقط شمایید.
میلاد گودرزی
🔹 هفت تپه نماد مقاومت کارگرانی است که علیرغم تهدید، شکنجه، زندان، استثمار و تحقیر سرانجام به هدف خود رسیدند.
هفت تپه نماد غلبه کارگر بر ستمگر است. نماد مبارزه صنفی که صنف ندارد.
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ و من دوست دارم از این پس هر سال روز کارگر را در چنین روزی گرامی بدارم.
هاتف خالدی
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ فریب «بازگشت به برجام» را نخوریم!
◀️ ما مردم ایران به خیالمان، تیم مذاکرهکنندهی هستهای را به وین فرستادهایم که پس از آن که توافقها به سرانجام رسید، آمریکا هم به برجام برگردد؛ غافل از اینکه بازگشتن آمریکا به برجام، مگر توافق میخواهد؟ خودش خارج شده، خودش هم برگردد دیگر! توافق برای چه؟
🔸 ولی داستان، ظاهراً چیز دیگری است. #مذاکرات_وین که از ما مردم پنهان است؛ ولی به لطف اظهارنظرهای مسئولین آمریکایی، ما هم به صورت قطرهچکانی، حرفهای جدیدی به گوشمان میخورد؛ حرفهایی که با خبر فتوحات حضرات کاملاً مغایر است. آیا قرار است دوباره تجربه ۶ سال پیش تکرار شود که حرفهای مقامات آمریکایی کف زمین پیاده شد؟
🔹 #وندی_شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا، در اندیشکده «آتلانتیک» صحبت کرده و توضیح داده که ماجرا فراتر از بازگشت به #برجام است؛ بلکه قرار است با استفاده از برجام، توافق جدیدی صورت بگیرد تا مسائل دیگر ایران، از جمله منطقهای، موشکی، تسلیحاتی و حتی حقوق بشر را هم پوشش دهد.
🔺 دقت کردید؟ بازگشت آمریکا به برجام نه! استفاده از برجام برای توافقی جدیدتر و با امتیازات جدیدتر!
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چرا میگوییم #مدارس_خصوصی و #مدارس_غیرانتفاعی با #عدالت ناسازگار است؟
◀️ #آیتالله_خامنهای در سخنرانیهای ماه مبارک رمضان در سال ۵۳ که در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» گردآوری شده، توضیح میدهد چرا باید امکانات آموزشی و دیگر امکانات اساسی زندگی برای همه فراهم باشد؛ نه اینکه با مدارس خصوصی، جادهی تحصیل را فقط برای آنها که پول شهریههای نجومی دارند، آسفالته کنند!
🎬 @Mostazafin_TV
6.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ کارگری و حمالی؛ ثمره #مناطق_آزاد
🔹 #ترکان، مشاور سابق روحانی در دفاع از ایجاد مناطق آزاد:
💭 #سرمایه_داران سالی چند روز برای تفنن به آبادان و خرمشهر میآیند، مردم میتوانند خدمتکار و باغبان خانههای تفریحی آنها باشند!
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ توطئه خطرناک این است که چند پیرمرد به جای مردم ایران تصمیم بگیرند!
🎙 #امام_خمینی ۹ اسفند ۱۳۶۲ (+):
💬 آن وقت شیطنت این بود که سیاست از مذهب خارج است و بسیار ضرر به ما زدند؛ این مطلب شکست خورده. حالا میگویند که سیاست حق مجتهدین است یعنی، در امور سیاسی در ایران پانصد نفر دخالت کنند، باقیشان بروند سراغ کارشان.
💬 یعنی مردم بروند سراغ کارشان، هیچ کار به مسائل اجتماعی نداشته باشند، و چند نفر پیرمرد ملّا بیایند دخالت بکنند. این از آن توطئه سابق بدتر است برای ایران.
🔺 @andisheyerouhollah
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آتش سوزی گسترده در صنایع نظامی متعلق به رژیم صهیونیستی در حیفا
◀️ شبکه المیسره به نقل از رسانههای صهیونیست از آتشسوزی گسترده در نزدیکی کارخانه صنایع نظامی رافائل متعلق به ارتش اسرائیل در منطقه شمال غربی شهر حیفا (در شهر کریاتیام) خبر داده است.
🔺پیشتر سردار #سلامی، فرمانده کل سپاه، نسبت به وقوع دوباره انفجار و آتشسوزی در رژیم صهیونیستی هشدار داده بود.
🎬 @Mostazafin_TV
مستضعفین تیوی
⭕️ اگر چشمانشان آبی بود...
➖ مرور واکنشها به حادثه تروریستی کابل
◀️ انفجار دیروز، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، در افغانستان دهها خانواده را داغدار کرد. انفجار با استفاده از یک خودرو بمبگذاری شده مقابل مدرسه دخترانه سیدالشهدا در غرب کابل انجام شد و بعد از خروج دانشآموزان از مدرسه، انفجار ۲ مینِ کارگزاری شده بیش از ۵۰ کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی بر جای گذاشت.
🔹 بیشتر قربانیان دانشآموزان دختر بودهاند. وزارت داخله افغانستان گفته طالبان مسئول این حمله است اما طالبان بیانیه داده و گفته کار، کارِ داعش بوده است.
▪️ در ادامه برخی واکنشها به این حادثه تلخ را مرور میکنیم:
🔸 بسیاری از کاربران، از بیتوجهی رسانهها و بسیاری از مردم جهان به این اتفاق تلخ گفتند. از جمله آرین آرون، نویسنده و محقق افغانستانی (+):
💬 تصاویری که از حمله امروز به مکتب دشت برچی نشر شد باید جهان را تکان میداد، باید وجدان خوابیده جهان را بیدار میکرد و همه صدا بلند میکردند که چرا؟ و #به_چه_جرمی؟ اما اینجا افغانستان است و کشته شدن انسانها، حتی کودکان یک اتفاق معمول به شمار میرود.
انگار ما برای جهان مردهایم!
👤 یوژوآل (+):
💬 غمگين تر از اتفاقاتی که در افغانستان میافتد، اين است كه شنيدن این چیزها برایمان عادت و عادی شده ...
ببخشید که شما در خاورمیانهاید و مرگتان تیتر اخبار دنیا نمیشود.
🔹 برخی دیگر هم از میراث ۲۰ سال حضور آمریکاییها در افغانستان نوشتند. سید محسن دهنوی، نماینده مجلس (+):
💬 داعش، میراث شوم آمریکاییهای منحوس در افغانستان است که این بار، کودکان معصوم، تاوان آن را دادند.
انفجار در کنار مدرسه دخترانه سیدالشهداء دشت برچی کابل و شهادت شیعیان هزاره قلب همه ما را به درد آورد.
گاهی دیدن عکسهای یک خبر، سختترین کار دنیا میشود.
👤 جوان امروز (+):
💬 این است ارمغان دموکراسی آمریکایی برای ملتها.
تنش را لای غم پیچید کابل
میان شعله ها لغزید کابل
خدا هم مخفیانه گریه میکرد
به خون آلوده بالش دید کابل
🔸 شهادت دانشآموزان دختری که برای کسب علم به مدرسه رفته بودند به تنهایی سوزناک بود، اما جان دادن مظلومانه با زبان روزه قلبمان را دو چندان آتش زد. جواد نیکی ملکی (+):
💬 غمگینیم؛ ۵۰خواهر از دست دادهایم...
خشمگینیم؛ خواهرکانمان را با زبان روزه کشتند...
الا لعنة الله علی القوم الظالمین
🔺 هشدار: ویدئو و تصاویر دلخراش هستند.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ مفهوم امید را در مدرسه هفتتپه بیاموزید!
◀️ کاش مسئولان یکی را داشته باشند که این یکی دو روزه چرخی در تایملاین و استوریهای ملت بزند و ببیند تا چه اندازه ملیشدن #هفت_تپه، به کاربران و کارگران شادی و امید را هدیه کرده است.
🔹 بررسیهای مختلف میگویند در جامعه کنونی ما ناامیدی، چالشی جدی است. مهم تر از ناامیدی اما درک ما از امید و ناامیدی است. مدرسه هفت تپه به ما می گوید ناامیدی بیشتر از آنکه ناشی از مغلوبه شدن در #جنگ_روایت_ها باشد ناشی از شکست در #جنگ_فقروغنا ست.
🔸 بین این دو تلقی از ناامیدی تفاوت زیادی وجود دارد. اگر ناامیدی معلول جنگ روایتها باشد، راه حل آن این است که میلیاردی هزینه کنیم و گردان و لشکر سایبری به خط میکنیم تا کشتگانِ جنگ هیبریدی را با حقنه کردن روایت های موسوم به #خبر_خوب، احیا و امیدوار کنند.
🔹 اگر ناامیدی را فراتر از یک بحث اعتقادی، یک برساخته تبلیغاتی و چالش ذهنی و روانشناختی ببینیم و آن را یک «واقعیت اجتماعی» بدانیم، تلاش میکنیم برای حل آن «پاسخ اجتماعی» بیابیم. تلاش می کنیم بلدوزرهای سرمایهداری را اگر نه متوقف، دستکم اندکی کُند کنیم و #سوژه_عدالتخواه را برای کنشگری در میدان جنگ فقر و غنا احیا کنیم.
🔸قریب به نیم قرن قبل مرحوم مطهری از «فقر تفکر اجتماعی»، «فقر فلسفه اجتماعی» و تفوق «تفکر فردی» میگفت و این که فقر تفکر اجتماعی باعث شده تصور کنیم مفاهیمی همچون جود، احسان (و مواسات)، برتر از عدالت اجتماعی هستند.
🔹ما همچنان در تفکر اجتماعی فقیریم بلکه جای افسوس دارد که طی این نیم قرن، ما در تفکر و فلسفه اجتماعی فقیرتر هم شدهایم.
اگر امروز در تحلیل بحران ناامیدی برای آن هیچ بستر اجتماعیای قائل نیستیم؛ اگر #عقبماندگی_در_عدالت را نمیبینیم و ناامیدی را تنها و تنها محصول جنگ روانی و جنگ روایت و «شبهات» سیاسی و اعتقادی میدانیم، از جمله، به خاطر همین فقر تفکر اجتماعی است.
🔸قبلتر و در بحبوحه اعتراضها، مفصل نوشتم که #مدرسه_هفت_تپه به ما درسهایی درباره آینده مشارکت آموخته است. (+) اکنون و در پایان بندی خوشِ این فصل از قصه هفتتپه، مدرسه هفت تپه برای ما حرفهای مهمی درباره جامعهشناسی امید دارد.
🖊 حجتالاسلام نامخواه
🎬 @Mostazafin_TV