eitaa logo
الوافي 🇵🇸
493 دنبال‌کننده
734 عکس
71 ویدیو
49 فایل
(33202) 52 - ونقل من كتاب أحمد بن محمد بن أبي نصر، عن الرضا (عليه السلام) قال: علينا إلقاء الأصول وعليكم التفريع. وسائل الشيعة (آل البيت) - الحر العاملي - ج ٢٧ - الصفحة۶۲. ✔️نبذ من الفقه أی أصول الفقه عند الفقهاء. ✔️ التفریع . ادمین @Mohiuddin76
مشاهده در ایتا
دانلود
الوافي 🇵🇸
📍استصحاب شرعی ۲. علامه اعرجی ذکر می کند که استصحاب اماره است . ایشان ذکر می کنند که استصحاب هم در ا
📍استصحاب شرعی ۳. با بطلان ظنی بودن استصحاب ثابت می شود استصحاب قطع آور باشد یعنی استصحاب زمان و زمانیات که بحکم مستقل عقل هست . اما شهید اول و فاضل تونی و احناف وقتی می گویند استصحاب در زمان و زمانیات است، این یعنی در واقع استصحابی نیست ! زیرا حکم مذکور در زمان خارج از آن بحکم عقل باطل است و ما دیدیم استصحاب علامات در وقت باطل است، پس فقط احراز قطع موضوعی طریقی است در زمان و این احراز استمرار و استصحاب نیست ! . اما وقتی استصحاب زمان شد که اصلا معقول نیست که ما زمان حکم را استصحاب کنیم ! اگر استصحاب زمانیات شد حجت نیست ! @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍استصحاب شرعی ۳. با بطلان ظنی بودن استصحاب ثابت می شود استصحاب قطع آور باشد یعنی استصحاب زمان و زما
📍استصحاب شرعی ۴. لذا ما می مانیم و روایاتی که دال بر استصحاب اند . امام خمینی می فرمایند، لاجرم بخاطر این روایات استصحاب شرعی است . به امام عرض میکنیم سوال در تمام این روایات از موضوعات است نه از احکام . پس استصحاب موضوعی است و حال این استصحاب دانستیم اماره نیست پس فقط استصحاب زمان یا زمانیات است . استصحاب زمان که عقلا قابل تصور نیست . پس لاجرم استصحاب زمانیات است لکن آنکه حجت نبود . چه باید کرد ؟ آیا شارع برخلاف عقل حکم کرده و فرموده زمان یا زمانیات را استصحاب کنید ؟! أقول : کلا، فقط می توانیم در اینجا قائل شویم این روایات اصلا دال بر استصحاب نیست چون اصلا چیزی بنام استصحاب در فقه قابل تصور نیست چون احکام موقت اند یا زمان خاص یا زمان دوامی . @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍شیخ انصاری ۱. در فرائد الاصول میخوانیم که قطع تقسیم می شود به ؛ طریقی و موضوعی طریقی و موضوعی وصفی
📍شیخ انصاری ۲. صاحب فرائد الاصول می نویسد که آنچه در بحث منجزیت علم اجمالی گفتیم مربوط به قطع طریقی است . أقول : ما در فقه و لسان دلیل، چیزی تحت عنوان قطع طریقی نداریم هر آنچه که علم و قطع در فقه و قانون اسلام است قطع موضوعی طریقی است. او همچنین می نویسد؛ وجوب التزام به علم زمانی مطرح می شود که ما قائل به علم تفصیلی یا اجمالی بحکم واقعی باشیم . أقول : انفتاحی نیز قائل به همین مطلب است که باب علم به مناطات احکام واقعی باز است . @osol_fegh .
📍 الزُّهَرَةُ البَاٰرِقَةُ. بحثی علمی حول احوال حقیقت و مجاز از حجة الاسلام، در دو مجلد توسط عتبة عباسیة چاپ شده است. چنانچه مشاهده می کنید بحث انفتاحیان غالبا حول لغت و رجال هست. لزوم اجتهاد در رجال برای شخص مجتهد در فقه از اقوال ایشان است. داستان ایشان با شیخ انصاری نیز مشهور است. @osol_fegh .
آخرین عکس از ریاست محترم جمهور (وکیل عام رعایا) و امامت جمعه آذربایجان شرقی (وکیل عام و تام الاختیار ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی) و استاندار آذربایجان شرقی (منتسب وکیل عام رعایا). @osol_fegh .
إنا لله و انا الیه راجعون السید المجاهد إبراهیم الحسیني رئیس السادات وکیل العام الرعایا إبن المرحوم السید حاجي الحسیني رئیس السادات انتقل إلی رحمة الله عزوجل .
انا لله و انا الیه راجعون. وکیل المرجعیة السید محمد علي آل هاشم إبن السید محمد تقي آل هاشم انتقل إلی رحمة الله عزوجل.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
23.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بخش‌هایی از سخنان منتشر نشده حجت‌الاسلام والمسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در حضور رهبر انقلاب. ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ 💻 Farsi.Khamenei.ir
الوافي 🇵🇸
📹 بخش‌هایی از سخنان منتشر نشده حجت‌الاسلام والمسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرق
سر افراز باشی سید که در غیاب امام زمان به بهترین وجه راوی احادیث ائمه بودی و وکیل ولی فقیه در تبریز . ناظر اجرای قانون اسلام در تبریز بودی ای پدر پدرت 🖤 مهمان صاحب شریعت باش و ما را نیز شفاعت کن .
الوافي 🇵🇸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍وجوب اطاعت از ولی فقیه . حضرت آیت الله سید محمد تقي آل هاشم حفظه الله در جملاتی فقیهانه فرمودند : پسرم هم پدرم بود هم پسرم. پدرم بود چون نماینده (وکیل) ولی فقیه بود و اطاعت او بر من واجب، خدایا از مردم راضی باش. خداوند فقهای اسلام را حفظ کند. @osol_fegh .
📍انفتاح ادعائی. آیة الله محقق سید ابوالقاسم خوئی در بحث انفتاح انسداد تابع استاد خود آیة الله کمپانی معتقد به انفتاح در هر دو جانب بود هم در جانب مدرک و هم در جانب مناط . اما حضرت آیة الله خوئی و آیةالله کمپانی بر این اعتقاد بودند که علم بمناط یا به مدرک از بناء عقلا و سیره عقلا است نه از باب اینکه مناط و ملاک در روایت باشد ! ایشان در مورد مدرک می فرمایند خبر واحد من باب سیره عقلا حجت است اما این مدرک توانایی نشان دادن یقینی مناط را ندارد . ایشان چون قائل به تراکم ظنون در مناط نیست و قبول ندارد که می توان اینگونه دید که بشود از طایفه کثیری از روایات بتوان مناط قطعی حکم شرعی را در آورد، لذا قایل می شود که مناط در باب فقه را باید سیره عقلا کشف کند. در صورتی که انفتاحی حقیقی مناط را با مشاهده اسباب شروط موانع صحت و فساد طایفه کثیری از روایات استخراج می کنند، آنان مناطات روایات را همانند پازل کنار هم می چینند و مناط قطعی حکم شرعی را کشف می کنند . آیةالله خوئی انفتاح ادعائی است چون اولا قائل به منسد بودن علم به مناطات احکام از روایات اند و در واقع انسداد کبیر در مناط را می پذیرند لکن می گویند سیره عقلا می تواند مناط حکم را کشف کند پس از باب این توانایی باب علم به مناطات باز است!. 🌅 آیات عظام از راست به چپ ؛ سید ابوالقاسم خوئی، سید علی اکبر خوئی (پدر آیةالله خوئی)، سید جواد خامنه‌ای (پدر رهبری). @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
جدة مومنة و صالحة این جانب بیمارستان بستری اند، التماس دعا دارم از تمام رفقا.
انا لله و انا الیه راجعون بأبي انت و أمي یا حجة بن الحسن. جدة مومنة و صالحة بنده به رحمت ایزدی پیوستند. امشب نماز لیلة الدفن فاطمه بنت أمیر.
📍 مالیات بر درآمد. 📌[سؤال 12545]‏‏ ‏ ‏ ‏‏ ‏ ‏ بسمه تعالی‏ ‏‏1. بعضی از مالیات ها و عوارض مورد مطالبه دولت که در موعد معین پرداخت‏‎ ‎‏نشود مشمول جریمه دیرکرد می گردد آیا این مبلغ که اضافه بر اصل مالیات یا عوارض‏‎ ‎‏اخذ می گردد و نسبت به تأخیر در زمان پرداخت میزان آن نیز افزایش می یابد، ربا تلقّی‏‎ ‎‏می شود یا خیر؟‏ ‏‏بسمه تعالی، ربا محسوب نیست بلکه اضافه مالیات است.‏ ‏‏2. مطابق قوانین مالیاتی در صورت امتناع از پرداخت مالیات مشکلات و تضییقاتی مانند توقیف اموال‏‎ ‎‏و دارایی و صدور اجراییه و امثال آن عارض بدهکار می شود از طرف دیگر حاکم شرع می تواند شخص‏‎ ‎‏را مجبور به پرداخت وجوه شرعیه بنماید آیا اخذ دو نوع مالیات از یک مال معین مشروع است یا خیر؟‏ ‏‏بسمه تعالی، دادن مالیات کفایت از خمس نمی کند.‏ 📌‏‏[سؤال 12546]‏‏ ‏ ‏ ‏‏ ‏‏2. افرادی که از زمان مکلف شدن تا کنون خمس و سهم امام خود را پرداخت‏‎ ‎‏نموده اند، آیا مالیات هم باید بدهند؟ تقاضای جواب دارم. ‏ ‏‏بسمه تعالی، مراعات مقررات دولت اسلامی لازم است و ربطی به خمس‏‎ ‎‏مال ندارد.‏ @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍استصحاب شرعی ۴. لذا ما می مانیم و روایاتی که دال بر استصحاب اند . امام خمینی می فرمایند، لاجرم بخا
📍استصحاب ۵. علی الظاهر استصحاب تنها قاعده فقهی است یعنی تئوری وجودی فقه و قانون . اما باید لحاظ کرد که این قاعده مجرا ندارد الا شذ و ندر . یعنی قاعده فقهی است زمانی که قطع طریقی موضوعی با شک بل با ظن روبرو شود . یعنی درواقع ما مکلف نیستیم به احتمال تغییر در موضوع (استصحاب برائت مستمره یا استصحاب برائت اصلی قطعی) همانند قصه محرِم، که اگر سوال از امام نمی شد ایشان صحت و فساد هر حکم موضوع را نمی گفت !!! البته انسان مکلف هم نبود چون مالایعلمون بود الا اینکه می‌گفت علی التخییر یکی . بهر حال نیاز به کار بیشتری دارد. آنچه که شهید اول و فاضل تونی در مورد این قاعده پیمودند اینگونه است : ۱_ استصحاب از مستقلات عقلیه است . ۲_ اگر استصحاب از مستقلات عقلیه شد پس یا زمان است یا زمانیات چون احکام خالی از زمان نیستند. ۳_استصحاب در مورد زمان حکم معقول نیست و در مورد زمانیات حجت نیست . ۴_ استصحاب شرعی است اما نه اصل عملیه بلکه قاعده فقهیه . ۵_ قاعده فقهیه ای که البته مجرا هم ندارد چون مالایعلمون هست . [ می بینید که طی طریق شهید اول هیچ قرابتی به انچکه انسدادیان می گویند ندارد ] @osol_fegh .
📍فقه أباضي. اباضیه همان خوارج اند ولو امروزه بر حسبه تقیه خود را از آنان ندانند . آنچه در باب سیاسات فقه بدان معتقد اند همان خروج بر مسلمین است. @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍فقه أباضي. اباضیه همان خوارج اند ولو امروزه بر حسبه تقیه خود را از آنان ندانند . آنچه در باب سیاسا
عبدالله بن أباض تمیمي فقیه و راوی حدیث و مفسر قرآن و از تابعین می باشد. او موسس مکتب فقهي أباضي است. أباض را می توان به فتح ضمه و کسره خواند. خوارج دارای فرق گوناگونی اند که از آن میان فقط اباضیه تا به امروز مانده اند [البته امکانش هست فرق دیگر خوارج هنوز موجود باشند زیرا در نزد خوارج بالاخص اباضیه تقیه جایز است] . أباضیه امروزی ابا دارند که آنان را جزو خوارج بنامند البته از برخی مواضع عبدالله بن أباض نیز چنین بعمل می آید که علاقه ای به همراهی خوارج مرسوم نداشته . بالاخره عبدالله بن أباض تمیمي موسس مکتب فقهی است که در ان اندیشه های خاص، در باب سیاسات بر این نظر است که غیر از قریش نیز می تواند امام جامعه باشد !!! می دانید که اختلاف اساسی بین مذاهب فقهی برسر جانشینی و امامت بعد از حضرت رسول در باب سیاسات است، که ابوحنیفه نیز امامت قرشی را می پذیرد ولو هاشمی نباشد ! ابوحنیفه حتی زید بن علی را بعنوان امام می پذیرد لذا زیدیه اورا شیعه زیدی میدانند . اما در مورد اباضی که قائل اند غیر از قریشی نیز می تواند امامت سیاسی جامعه را بعهده گیرد، از آنان باید پرسید آیا این غیر از خروج بر دین است ؟! مگر در احادیث متواتر که در جوامع حدیثی مسلمین هست از حضرت رسول نیامده که نقباء امتي اثناء عشر کلهم من قریش !!!. حضرات اباضیه چگونه بر این حدیث خروج می کنید ؟! اما نزد شیعیان جعفری ثابت شده است که امامان و زمام داران حکومت اسلامی دوازده نفر اند و همه ی ایشان از قریش و از نسل هاشم هستند . آنچه خاطرم هست احناف نیز نقیب دوازدهم را فرزند امام حسین علیه السلام میدانند فقط بر این اعتقاد اند که در آخر الزمان متولد می شود، بهر حال بحث ما در امامت فقهی است و کلامی نیست بحث ما در مورد هادی حکومت اسلام است که حضرت حجة بن الحسن روحی فداه می باشند، و قول اباضیه در عدم لزوم بودن امام جامعه از قریش مخالف صریح احادیث متواتر است و عینا همان خروج از دین. @osol_fegh .
📍حدس [آزمایش]. _خبر دائما نقل بمعنی است حتی در روات مشافهین حضرت رسول اکرم. _نقل بمعنی دائما با حدس است . _حدس همان اجتهاد است . _نزد شیعه حدس قطعی حجة است . 🌅 تمثال وحید دوران استاد امام خمینی، آیت الله العظمی بروجردی . @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍حدس [آزمایش]. _خبر دائما نقل بمعنی است حتی در روات مشافهین حضرت رسول اکرم. _نقل بمعنی دائما با حدس
📍آیت الله بروجردی و نظریه ولایت مطلقه فقیه. در خلال تقریرات درس صلاة الجمعة آیت الله بروجردی عدم فهم عبارات ایشان بازیچه دسته عده ای شده . حضرت آیت الله بروجردی در باب ولایت فقیه می فرماید که وظایف امام جامعه دو بخش است : عده ای از آنها در زمان بسط ید و عده ای در زمان عدم بسط ید . ایشان می فرماید در زمان غیبت باتوجه به روایت ابي خدیجه و مقبوله عمربن حنظله، ولایت معصومین در محدوده عدم بسط ید است . آقایان نمی گویند که وقتی آیت الله بروجردی قائل شد به ولایت فقیه در کارهای عدم بسط ید ، آیا این مطلب نافی آنجایی است که فقیه در جایگاه امام بسط ید داشته باشد و لوازم آنجا ثابت نمی شود ؟! کلا و هرگز! بلکه ایشان باتوجه به قائل بودن به نظریه انفتاح حقیقی باب علم نمی تواند ولایت فقیه را در شرایط بسط ید ، مقید به امور جزئی کند !!! . عمل ایشان در تخریب قبور برای ساخت مسجد اعظم از مویدات است . @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍آیت الله بروجردی و نظریه ولایت مطلقه فقیه. در خلال تقریرات درس صلاة الجمعة آیت الله بروجردی عدم فه
قضیه بسط ید و عدم بسط ید همان مجرای مایعم به البلوی و ما لایعم به البلوی است . انفتاحیان در مایعم به البلوی برائت اصلیه را اجرا می کنند و در ما لا یعم به البلوی برائت مستمره را . یعنی در صورت مالایعم به البلوی یا همان صورت بسط ید سوال این است که آیا اجازه در مقبوله عمر بن حنظله یا روایت أبی خدیجه مطلق است یا مقید همان موضع، در این صورت می گویند چیزی نیست که اجازه را مقیده کند پس استمرار اطلاق است . درواقع در اینجا علامات موضوع لایدل بر انحصاره اجازه در صورت مقید یعم به البلوی عدم بسط ید، پس حاکم در اینجا برائت مستمره از قید است. @osol_fegh .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍نظام سیاسی ولایت فقیه. در نظام سیاسی ولایت مطلقه فقیه، متولی قانون (ولی فقیه، مجلس خبرگان رهبری) بتوسط رای مردم انتخاب می شود . مردم با انتخاب یک فقیه و قانون دان اسلامی سر پرست نظام قانونی خود را انتخاب می کنند . مردم همچنین ریاست جمهوری خود (وکیل عام رعایا) و اعضای مجلس شورای اسلامی را توسط انتخابات بر می گزینند. ناگفته نماند هر دو انتخاب دست بردن در حکم الهی نیست بلکه انتخاب در این دو شعبه از باب موضوع حکم شرعی است . یعنی مردم فقیهی را برای مجلس خبرگان انتخاب می کنند که دانا به موضوع عرف زمان تشریع است تماما و کمالا. و مردم وکیلی را راهی مجلس شورای می کنند که دانا به موضوعات روز جامعه است تا بتواند بهترین مشورت را به مجلس شورای نگهبان بدهد . در حکومت ولایت فقیه قانون است که حکم فرما است و با وجود متولی قانون (ولی فقیه) هیچ آسیبی به حرکت کشور نمی خورد . رهبری نیز اخیری فرمودند دنیا بیاید و نظام حکومت قانون را مشاهده کند . پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به کشور شما آسیبی نرسد. @osol_fegh
بسمه تعالی انا لله و انا الیه راجعون بدین وسیله درگذشت والده مکرمه حجة الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله را خدمت ایشان و بقیه خاندان مجاهد ایشان تسلیت عرض می کنم. محي الدین/ قم المقدسة @osol_fegh .
📍انسداد کبیر در مناط ولو باظن خاص (انسدادصغیر) در مدرک. سید علاءالدین حسین مرعشی در تعلیقه بر معالم الدین می نویسد : ان اراد انه کان التکلیف بالظن من حیث انه ظن فالملازمة المذکورة ممنوعة، اذ انسداد باب العلم لایستلزم اعتبار ظن من حیث انه ظن لجواز اعتبار الشارع اموراً مخصوصة وان کانت مفیدة للظن لا من حیث افادتها للظن ... . سلطان در این حاشیه مقدمه چهارم انسداد خاطر نشان می‌کند که انسداد و یا انفتاح در مدرک موجب انفتاح در مناط نمی شود و انفتاح در مناط ماحصل بحث دیگری است. او می گوید کسی که قائل به انفتاح در مدرک شد و گفت ظنون خاصی هست که شارع حجة کرده همین شخص می تواند قائل به انسداد در مناط و ملاک هم باشد {لجواز اعتبار الشارع اموراً مخصوصة وان کانت مفیدة للظن} و انفتاح او و قائل شدن او به ظن خاص باعث انفتاح باب علم و مناط نمی شود !!!. 🌅تمثال فقیه عالی مقام سید علاءالدین حسین حسیني مرعشي آملي مشهور به سلطان العلماء. 📚 معالم الدین باحاشیه سلطان العلماء (تصحیح استاد محمدی خراسانی)، ص ۲۶۸. @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍انسداد کبیر در مناط ولو باظن خاص (انسدادصغیر) در مدرک. سید علاءالدین حسین مرعشی در تعلیقه بر معالم
📍درعلم اصول فقه از انفتاح و انسداد باب علم/مناط، بحث نمی شود بلکه فقط از انسداد و انفتاح در مدرک بحث می شود. فاضل توني در الوافیة می نویسد: لا یجوز أن یکون الظن من حیث هو ظن مناطا للأحکام الشرعیة، مالم یکن ناشئاً عمَّا ثبت اعتباره شرعاً، اذ کثیراً مایحصل هذا الظن بأسباب اخر، مثل: هویٰ النفس، أو التعصب، أو الحسد، أو نحو ذلك؛ کما هو محسوس مشاهد، وعلی هذا، فیحصل الهرج و المرج في الدین، لاختلاف الناس في هذه الأسباب، فیجب أن یکون الظن الذي یجوز العمل به مضبوطاً، بأن یکون ناشئاً من الکتاب المجید، أو الحدیث الصحیح، أو مطلقه لو ثبت حجیته مطلقاً . بل الحق : أن العمل بهذه الأدلة لیس عملاً بالظن، بل عملٌ بکلام من یجب اتباعه ؛ غایة الأمر الاکتفاء بالظن الخاص في نسبة هذا الکلام إلی من یجب اتباعه . می بینید که بحث در مدرکی است که مناط بوسیله آن حاصل می شود، فاضل می گوید این مدرک لابد باید مضبوط باشد یا به علم که خود او قائل است علمی است یا به ظن خاص. می بینید که کل بحث در مورد مدرک است و در مورد مناط بحث نمی شود. بحث در مناط بحث در مورد تنقیح آن است که مدار بحث در فقه است بحث در علم اصول بحث در مورد مدرک است و بحث در علم فقه بحث در مورد مناط است . منظور از انفتاح و انسداد باب علم یعنی انفتاح و انسداد مناط . به انفتاح و انسداد در مدرک می گوید انسداد مدرکی [علامه بحرالعلوم] یا انفتاح مدرکی [شیخ انصاری]. انفتاح در مناط به دو شیوه قابل طرح است که در آینده بدان خواهیم پرداخت مجملا شیوه ای همانند شیوه شهید اول و فاضل تونی که قائل به علم در انفتاح باب علم اند و این گروه منصوص العله را حجت نمی دانند! گروهی همانند علامه اعرجی و سید بحرالعلوم و میرزای شیرازی بزرگ که قائل به انفتاح باب علم به تجمیع ظنون که منجر به علم می شود، این گروه منصوص العلة را حجة می دانند . همچنین می بینید که انسداد در مدرک یا انفتاح در مدرک موجب انفتاح یا انسداد در مناط نمی شود زیرا علامه بحر العلومی که انسداد کبیر در مدرک است قائل به شیوه تجمیع ظنون در مناط است که منجر به انفتاح باب علم می شود. @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍درعلم اصول فقه از انفتاح و انسداد باب علم/مناط، بحث نمی شود بلکه فقط از انسداد و انفتاح در مدرک بحث
📍انفتاح در مناط یا همان انفتاح باب علم. این انفتاح مختص فقه است به این صورت که بعد از ثبوت علم به مدرک یا ظن به مدرک چه کبیر چه صغیر، فقیه وارد میدان می شود و مناط در مدارک را که همان اسباب شروط موانعِ صحت و فساد موضوع حکم شرعی هست را تنقیح قطعی می کند، آنچه دخیل در حکم هست را جمع و آنچه دخالتی ندارد را طرد می کند، این کار را او در معظم مدارم مربوط به آن موضوع انجام می دهد نه همانند انسدادی و اخباری با دیدن یک مدرک !!! [صاحب معالم نیز مدرک را تکی می بیند و بین قوی و ضعیف مدارک یکی را انتخاب می کند نه اینکه تجمیع ظنون کند همانند سید بحرالعلوم]. حالا این تجمیع مناطات را گاهی شهید اول و فاضل تونی انجام می دهند که قائل به علم در مناط اند [همانند مدرک] آنان در اینجا منصوص العلة را حجت نمی دانند چون ممکن است تمام المناط در آنجا نباشد، اما آنان که منصوص العلة را حجت می دانند علة در مدرک را جزء المناط می گیرند لذا آن را از باب اماره و ظن در مناط حجت می دانند. پس فرق فقیه (انفتاحی) با اخباری در تنقیح مناط است و با انسدادی در تجمیع مناط. اخباری نمی داند مباحث ملازمات عقلیه صغریات تنقیح مناط است و نمی داند احتیاط در فقه با تنقیح جایگاهی ندارد ! انسدادی نمی داند که تمام المناط در یک مدرک نیست بلکه باید جمیع مدارک را ببیند در آن موضوع تا مناط برای او قطعی شود و به این شیوه تجمیع مناطات یا تجمیع ظنون می گویند. @osol_fegh .
📍فرق انفتاحی (فقیه)، انسدادی، اخباری . _اخباری نمی داند تنقیح مناط چیست فضلا از تجمیع مناطات . _انسدادی تنقیح مناط را بلد است ولی تجمیع مناط نمی تواند بکند . _انفتاحی (فقیه) تنقیح مناط می کند و بعد از آن تجمیع مناط [تجمیع ظنون/تجمیع جزء المناط] می کند تا تمام المناط را بدست بیاورد . 📌 بارزه فقهاء آن است که در زمان بسط ید قائل به ولایت مطلقه فقیه اند. 🌅 تمثال فقیه عالی مقام محیی معالم فقهاء آیة الله العظمی سید حسین بروجردي طباطبایي. @osol_fegh .