✅ مطلب چهارم: «مطلعِ الانوار العَلَوية، عينِ عيون الاسرار الفاطمية ...».
🔹آن بانوی ملک و ملکوت، مشرق انوار علوم عَلوی و سرچشمه اسرار مکنونه حقیقت فاطمی است. در این مطلب عرشی فقط به نقل یک روایت اکتفا میکنیم،
آن کس که زکوی آشنایی است
داند که متاع ما کجایی است
🔹«...عن جابر عن ابيعبدالله سلام الله عليه قال: قُلتُ: لِمَ سميت فاطمة الزهراء، زهراء؟ فقال: «لأن الله عزّ و جلّ خَلقها من نور عظمته، فلما اشرقت أضاءت السموات و الأرض بنورها و غشيت أبصار الملائكة وخَرَّت الملائكة لله ساجدين و قالوا: إلهنا وسيدنا ما هذا النور؟ فأوحى الله اليهم هذا نور مِن نوري و اسكنته في سمائي، خَلقتُه من عظمتي، أخرجُه مِن صلب نبي من أنبيائى أفضّله على جميع الانبياء و أخرج من ذلك النور ائمة يقومون بأمري يهدون الى حقي و أجعلهم خلفائي فى ارضى بعد انقضاء وحيى.» (بحار، ج۴۳، ص۱۲)؛ جابر میگوید از امام صادق سلام الله علیه پرسیدم: چرا حضرت فاطمهی زهرا، زهرا نامیده شده است؟ فرمود: برای اینکه خداوند سبحان آن حضرت را از نور عظمت خود خلق کرد و وقتی شروق پر فروغ این نور بر آسمانها و زمین تابید، ملائکه که از درک آن ناتوان بودند در پیشگاه الهی سجده کردند و عرض نمودند: خداوندا، این نور باعظمت چیست؟ خدای متعال به آنها وحی نمود: این نور، نور من است که در آسمان کبریائی خودم اسکان دادم و از عظمت خودم آن را خلق نمودم، آنگاه از صلب افضل انبیاء خارج گردید، و از این نور با کرامت انوار ائمهی هدی خارج شد که قائم به امر من و هدایت کننده بسوی حق من میباشند، همان کسانی که بعد از انقضاء وحی تشریعی جانشینان من در زمین هستند.
#مطلعانوار
#تجلی_اعظم ، ص۸۱
💠 اندیشه حکیمانه
✅مطلب پنجم: «ثمرةِ شجرةِ اليقين».
🔹حضرت فاطمهی زهرا سلام الله علیها ثمره شجره یقین است. شجره، حقیقت انسان کامل و خليفة الله است که مدبّر جسم کلی و جامع جميع حقایق است و دقایق او در تمام موجودات منتشر است، حقایق روحانیه و ماهیات جسمانیه از فروع و عُروق آن شجره طیبهاند که اصل آن در ارض سفلای عالم ناسوت و امکان، ثابت است و فروعش در سموات عالم روحانيه مَورق، آن شجره طیبه، شجره معرفت و یقین است «كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ» و حضرت صدیقه طاهره ثمره و نتیجه آن است. در مجمع البحرین گوید: عن الباقر سلام الله علیه: «الشجرةُ الطيبة رسول الله صلیاللهعلیهوآلهوسلم، و فَرعُها على سلام الله علیه، وعُنصر الشجرة فاطمة، وثمرتها أولادها، و أغصانها و أوراقها شيعتها».
🔹عبدالوهاب شعرانی در کتاب اليواقيت و الجواهر گوید: اگر سؤال شود که ریشه شجره طوبی کجاست؟ جواب همان طوری که محیی الدین عربی در فتوحات گفته است ریشه و اصل شجره طوبی در منزل اميرالمؤمنين سلام الله علیه است،... به طوری که سرّ همه نعمتها در بهشت و نصیب همه اولیاء الهی متفرع از نور با عظمت آن بانوی ملکوتی است؛ یعنی تمام اولیای خدا و جمیع اهل بهشت مهمان سفره با کرامت نور حضرت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها میباشند و همه نعمتها به واسطه این کلمه تامه و شجره طیبه به دیگران میرسد.
#مطلعانوار
#تجلی_اعظم ، ص۸۱
💠 اندیشه حکیمانه
37.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹روضه خوانی آيت الله العظمی جوادی آملی
🏴وفات حضرت امّ البنین علیها السلام
💠 اندیشه حکیمانه
#قرآن_کریم
#اوصاف_سالکان_کوی_محبت
۱۴.قرآن کریم اقیانوس بیساحل است، اوّل و آخر ندارد، اگر کسی وارد این دریای بیکران معارف و حقایق شد به اندازۀ غواصی خود میتواند معارف و حقایق گهربار استخراج نماید، تا غواص کی باشد و غواصی او به چه حد باشد.
شرح #نهجالبلاغه ، ج۲، معارف اخلاقی، ص۱۰۷
💠 اندیشه حکیمانه
10.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گوهری_از_دریای_معرفت
🔹الدنيا مزرعة الآخرة.
🔹مؤمن موقع مرگ بوي سيب استشمام میکند.
🔹کلام آخر شهيد بهشتي رحمهالله
💠 اندیشه حکیمانه
May 11
#مطلعانوار
مادر ملکوتی همه پیروان قرآن و عترت، آن انسان کامل معصومِ نگار مکتب نرفته که غیر از وحی پدر بزرگوارش کتاب و کتیبه و استادی ندیده است و معجزه آسا صاحب مصحف فاطمی میگردد و از ملاهم و اخبار غیبی مطلع میشود، که دانش شهودی وی لدنی است .
#مطلعانوار
#تجلی_اعظم ، ص۶۵
💠 اندیشه حکیمانه
#قرآن_کریم
#اوصاف_سالکان_کوی_محبت
🔹۱۵.قرآن کریم ادبستان و غذای آمادۀ الهی است، وجود مطهر رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود: «انَّ هذا القرآن مَأدِبَةُ الله فتعلّموا مأدبته ما استطعتم». "مأدِبة" بکسر دال یعنی ادبآموز، قرآن ادبستان است و ادب یعنی نگاهدار حدّ هر چیز. علوم ادبی که گفتند چون نگاه دار حدّ زبان است تا زبان به غلط سخن نگوید، انسان حدّی دارد، درخت حدّی دارد، موجودات حدّی دارند، صورتی دارند، اگر برنامه برایشان نباشد از حدّ و صورتشان بدر میروند، ادب که داشته باشند به صورت خودشان باقیاند، قرآن حدّ انسان است، ادب انسان است، «مَأدِبَةُ الله» است.
✳️ این حدیث نورانی را این طور هم قرائت کردند «انَّ هذا القرآن مَأدُبَةُ الله»، "مَأْدُبَةُ" بضم دال یعنی غذای آماده، قرآن کریم غذای آماده انسانهاست. نباید کسی غذای خود را بر سر سفره قرآن بیاورد و قرآن را با افکار خود تطبیق و تفسیر کند.
شرح #نهجالبلاغه ، ج۲، معارف اخلاقی، ص۱۰۷
💠 اندیشه حکیمانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روضهرضوان
🔹ما نمیخواهیم از خودمان تعریف کنیم! ...
ما ایرانیان مردان بزرگی هستیم
خودمان را ارزان نفروشیم
💠 اندیشه حکیمانه