☆
#نکات_کاربردی_پژوهش
🧩 هدف از نوشتن سوالات فرعی
هدف اول ➊ پاسخ به سوال اصلی
هدف دوم ➋ فصل بندی
⛳️ هدف دوم سؤالات فرعی، این است که این سوالات مبنای فصل بندی بدنه تحقیق خواهند شد، لذا اگر سه سؤال فرعی دارید، تحقیق سه بخش مستقل و ذیل عنوان سؤال اول، دوم و سوم فرعی قرار دارد.
⛳️ البته در اکثر آیین نامه های آموزشی بخش اول، کلیات تحقيق است، و یک بخش هم در پایان تحت عنوان نتایج و دست آوردها می باشد ولی بدنه تحقیق، همان پاسخ به سؤالات فرعی ست که هر سؤال فرعی عنوان یک فصل مستقل در بدنه تحقیق خواهد شد.
🧩 بر این اساس در تحقیق، عناوین فصول داخل متن تحقیق و تعداد فصول، بر اساس سؤالات فرعی تنظیم می شود.
⛳️ البته یک نکته استثنایی وجود دارد که گاهی اوقات اولین سؤال فرعی به مفهوم شناسی واژگان تخصصی مندرج در سؤال اصلی اختصاص پیدا می کند و آن جایی است که سؤال از مقوله تعریف یا تفسیر است.👌
⛳️ و اگر هم، سؤال تعریفی و تفصیلی باشد، واژگان تخصصی و اختصاصی مندرج در سؤال اصلی یک بخش از تحقیق را به خود اختصاص می دهند.
🧩 پس جایگاه سؤالات فرعی در واقع جایگاه بسیار مهمی در تحقيق است و ...
● یک مبنای جستجو و پاسخ گیری است.
● دو مبنای فصل بندی بدنه تحقیق است.
● سه عناوین فصول در بدنه تحقیق بر اساس سؤالات فرعی تنظیم می شود و ما به تعداد سؤالات فرعی فصول تحقیق داریم.
و
● چهارمین نکته این است که در تحقیقات تعریفی و تفسیری و توصیفی یک فصل را همین تعریف واژگان به خودش اختصاص می دهد.
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
#سوال_پژوهشی
#سوال_اصلی
#سوال_فرعی
★ @pajohesh_esfahan
┗━━❦★🍃━━━━━┛
🔖 انواع قطع یا سایز کتاب (۲)
🏷 قطع رُقعی استاندارد
از این قطع برای کتاب هایی که کمی از اندازه معمولی کوچکتر هستند، استفاده می شود. 👈همچنین زمانی که تعداد صفحات کتاب کم است از این قطع برای بهتر دیده شدن کتاب استفاده می کنند. کتاب هایی با قطع رقعی استاندارد دارای ابعاد ۱۴٫۵ در ۲۱٫۵ هستند. فایل متن این کتاب ها نیز در ابعاد B5 تعریف شده است. از قطع رقعی استاندارد برای چاپ رمان، داستان ها و محتوا محور که دارای تصاویر کمی هستند، استفاده می شود.
👈 در این نوع قطع باید به نکاتی مانند اندازه قلم، فواصل خطوط و حواشی متن از صفحه را بسیار دقت کرد، زیرا اگر صفحه آرایی کتاب به دقت صورت نگیرد باعث خستگی چشم خواننده خواهد شد.
🏷 قطع رحلی
از این قطع بیشتر برای برخی از کتاب های آموزشی، پایان نامه ها و کتاب های نفیس استفاده می شود. کتاب هایی با قطع رحلی معمولا با ابعاد ۲۰٫۵ در ۲۸٫۵ سانتیمتری صحافی می شوند و متن آن ها نیز در ابعاد A4 تعریف شده است. صفحه بندی این نوع کتاب ها بسته به نوع محتوا متغیر و به صورت تک ستونی و دو ستونی می باشد.
🏷 قطع پالتویی
این نوع کتاب ها دارای ارتفاع بیشتری نسبت به عرض خود هستند و ابعاد آن ها در حدود ۱۱ در ۲۲ می باشد. در صفحه آرایی کتاب هایی با قطع پالتویی باید به زیباسازی و سلیقه خواننده بسیار توجه داشت. به دلیل اندازه کوچک این کتاب ها بهتر است که مطالب زیاد در یک صفحه قرار داده نشود تا کیفیت کار پایین نیاید.
#پژوهش
#اطلاعات_پژوهش
༺@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏༻
💫حضرت امیرالمومنین علي عليه السلام می فرمایند:
✨منِ اِشْتَغَلَ بِغَيْرِ اَلْمُهِمِّ ضَيَّعَ اَلْأَهَمَّ.
✨هر كس به چيزى كه مهم نيست بپردازد، آنچه را كه اهميت بيشترى دارد از دست مى دهد.
❊ غرر الحكم، ح 8607
✨ پ.ن: از ضروری ترین کارها در یک زندگی موفق برنامه ریزی و اولویت بندی در کارهاست.
❊ به هر چیزی به اندازۀ اهمیت و ضرورتش باید بها داد و وقت صرف اون کرد.
❊ همۀ کارها در یک درجه از اهمیت نیستند. کارِ لازم داریم و لازمتر، مفید داریم و مفیدتر.
❊ در یک مرحله باید این اولویتها رو شناخت، در گام دوم باید طبق اون، برنامه ریزی و عمل کرد.
❊ اولویت بندی کارها، یکی از شیوه ها و نکات مدیریت هست که انسان رو در رسیدن به هدف و بهره گیری از امکانات موفق تر می سازه.
#پژوهش
#حدیث_گرافی
#فلسفه_پژوهشگری
༺@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏༻
➰و امروز یک سایت بسیار مفید دیگر؛ برای پژوهشگرانی که به دنبال نشریه ای متناسب با سطح و موضوع مقاله شون هستند تا بتونند اثرشون رو در اون چاپ کنند:
🔹یکی از بزرگترین سایت هایی که مجلات و نشریات کشور در حوزههای مختلف علمی بهویژه علوم اسلامی رو نمایه زنی کرده و به شما نگاه کامل و جامعی از نشریات مختلف میده.
🌍 jref.ir
➰در این سایت شما به لیست چهار دسته از مجلات دسترسی خواهید داشت:
🔹لیست مجلات علمی پژوهشی
➰مجلات علمی و پژوهشی به نشریاتی اطلاق می گردد که مقاله های آن به ارائه یافته های جدید علمی حاصل از طرح های پژوهشی، پایان نامه ها و رساله های تحصیلی و سایر موارد نوآورانه ی پژوهشی می پردازد.
🔹لیست مجلات علمی ترویجی
➰مجلات ترویجی به نشریاتی اطلاق می گردد که مقاله های تخصصی آن به معرفی، ترویج و بسط آگاهی های علمی در میان جامعه علمی مربوط می پردازد و سطح آگاهی ها و دانش را ارتقاء می بخشد و او را با مفاهیم جدید آشنا می سازد.
🔹لیست مجلات دارای نمایه بین المللی
➰فهرستی از مجلات ایرانی که موفق به اخذ نمایه بین المللی شده اند و مقالات آنها در پایگاههای معتبر علمی بین المللی نمایه می شوند.
🔹لیست مجلات دارای نمایه سیویلیکا
➰فهرستی از مجلات علمی معتبر که موفق به اخذ نمایه سیویلیکا شده اند و مقالات آنها در پایگاه سیویلیکا نمایه می شوند. این مقالات در تحلیلهای علم سنجی و رتبه بندی دانشگاههای ایران لحاظ می شوند.
#پژوهش
#منبع_یابی
#سایت_پژوهشی
#اطلاعات_پژوهش
@pajohesh_esfahan
✾࿐ᭂ༅•❥➰ ❥•༅ᭂ࿐✾
؛🕊 بگو ورشکست شدم دیگه!
آقا مهدی بعد از اینکه خوب به حرفهام گوش کرد، گفت: «تو چقدر قرآن میخونی؟» گفتم: «اگه وقتی بشه میخونم؛ ولی وقت نمیشه. بیست و چهار ساعته دارم میدَوَم.» گفت: «نهج البلاغه چی؟ نهج البلاغه چقدر میخونی؟» باز همان جواب رو دادم. چند تا کتاب دیگر رو اسم برد و وقتی جوابم برای همه منفی بود، با عصبانیت دستش رو بالا برد و گفت: «بدبخت! بگو ورشکست شدم دیگه!»
گفتم: «چطور آقا مهدی؟» گفت: «تو با همون ایمان سنتیای که داشتی اومدی جبهه. اونو خرج کردی، حالا دیگه اندوختهای نداری؛ نه مطالعهای داری، نه قرآن میخونی، نه نهج البلاغه. اون سرمایهای که داشتی رو خرج کردی، اما چیزی بهش اضافه نکردی؛ این یعنی ورشکستگی! من میگم روزی یک ساعت درِ اتاقت رو ببند و مطالعه کن؛ ولو این که دشمن بیاد.»
🔹 قسمتی از کتاب «ف.ل.۳۱» روایت زندگی شهید مهدی باکری، فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا، ص ۲۱۴، نوشتهی علی اکبری مزدآبادی
🔖 فرزندان ایران را بشناسیم.
#فرزند_ایران
#مهدی_باکری
#شخصیت_شناسی
@pajohesh_esfahan
•┈••✾•❥༺༻❥•✾••┈•
جاذبه حسینی.pdf
18.21M
▪️کتاب: جاذبه حسینی
● جاذبهٔ حسینی، گزیده بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّظلّهالعالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دو موضوع حضرت زینب کبری (س) و اربعین حسینی است که به کوشش موسسه فرهنگی لوح و قلم و در انتشارات انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است.
● در این مجموعه سعی شده است که مطالب مرتبط با هر دو موضوع، تدوین گردد. ناگفته پیداست که بخش زیادی از محتوای این دو موضوع ارتباط مفهومی صریح و کاملی با یکدیگر دارند، بنابراین تجمیع و ارائه آنها در یک مجموعه حائز اولویت بوده است.
#معرفی_کتاب
#منبع_شناسی
#پیشنهاد_مطالعه
@pajohesh_esfahan
┄┅═✧❁●•●❁✧═┅┄
✦
⚛️ فعل های وابسته را صحیح بیاوریم.
🔺گاه رویداد گذشته با دو فعل وابسته (یکی اصلی و یکی التزامی) گزارش می شود.
فعل اصلی👈 باید ماضی مطلق
و فعل التزامی👈 باید مضارع التزامی باشد، نه ماضی مطلق.
⬅️ زیرا آنچه در زمان گذشته انجام شده همان فعل اصلی است که فعل التزامی را معنی می بخشد. 🧐
▫️مثلاً در جمله زیر، آنچه تحقّق یافته «دستور دادن» است نه «ساختن»:
✅ رکن الدّوله دستور داد که بقعه ای بر مزار شیخ بسازند.
❌ رکن الدّوله دستور داد که بقعه ای بر مزار شیخ ساختند.
✍️ حسینی (ژرفا)، ابوالقاسم، بر بال قلم: چهل درس در قلمرو ادب پارسی و آیین نگارش، قم، انتشارات ظفر، ۱۳۸۰، ص ۹۷.
#درست_نویسی
#درست_بنویسیم
#قواعد_درست_نویسی
╭┅───🦋────┅╮
@pajohesh_esfahan
╰┅─────🦋──┅╯
🥏 چگونه تمام فرمت منتسب به متن رو در یک سند ورد حذف کنیم یا به حالت پیشفرض برگردانیم؟
🔹 تا به حال شده که میخواسته اید تمام فرمت هایی که روی متن تون در یک سند ورد اعمال شده رو حذف کنید و فرمت متن رو به حالت پیشفرض برگردانید اما انجام این کار رو یا نمی دونستین یا به صورت دستی وقت بسیاری از شما گرفته؟
🔹 برای مثال ممکن هست رنگ یا فونت متن، وضعیت بولد، ایتالیک یا آندرلاین آن رو تغییر داده یا حتی استایل مشخصی روی متن اعمال کرده باشید. اما حالا مایلید یا باید تمام این تغییر فرمتها رو به حالت اولیه برگردانید.
🔹 یا اینکه متنی رو از سایتی کپی کرده اید و حال وقتی در سند ورد انداخته اید، فونتش دلخواه تون نیست، ولی به هیچ شکلی هم تنظیم نمیشه! 🥴
🥏 این کار بسیار ساده ست: برای حذف فرمتی که روی متن اعمال کردهاید (شامل فرمت های دستی و استایل ها از جمله رنگ متن، فونت و …) یا فرمتی که از اینترنت در متن تون ناخواسته کپی شده؛ کافیست مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
گام اول: همه یا قسمتی از متن موردنظر رو انتخاب کنید.
گام دوم: در گروه Font از زبانه Home، روی دکمه Clear All Formatting کلیک کنید. با انجام این کار تمام فرمت متن انتخابی به حالت پیشفرض برمیگردد.
🔹نکته 1: حذف فرمت ها با کمک روش فوق باعث خارج کردن متن از حالت هایلایت نمیشود.
🔹نکته 2: برای حذف فرمت دستی متن میتوانید از میانبر صفحه کلید Ctrl+Spacebar هم استفاده کنید. توجه داشته باشید در این روش فرمت ناشی از اعمال استایلها تغییری نمیکند.
#ورد
#تایپ_تحقیق
#آشنایی_با_ترفندهای_پژوهشی
@pajohesh_esfahan
╰━═━❀✿❥❀✿❥━═━╯
🔸اصول و نکات فیش برداری (۲)
🔹در پست قبل شش مورد از نکات فیش برداری گفته شد و اکنون ادامه...
7- در نقل مستقیم مطالب از یک ماخذ و یا ترجمه، عبارت هایی که برای کوتاه شدن، مجبور به تقطیع متن یا حذف مقداری از مطلب شده ایم را با علامت سه نقطه (...) روی فیش مشخص می نماییم.
8- بهتر است متن مطالب فیش، با «مداد» نوشته نشود، زیرا در اثر سایش دست و مانند آن مطالب فیش درهم شده یا از بین خواهند رفت.
9- در قسمت سمت راست، به اندازه ی دو دایره کوچک با فاصله استاندارد و رایج در کلاسور های متوسط چهار حلقه ای در نظر گرفته شود تا بتوان فیش ها را پس از سوراخ کردن در کلاسور قرار داد.
10- در هنگام مطالعه باید مطابق موضوع تحقیق خود در کنار هر مطلب مهمی، علامتی گذاشت تا مطلب گم نشده و سپس در مطالعه مجدد از آن خلاصه نویسی و فیش برداری کرد.
11- در قسمتی از پشت فیش به گونه ای مختصر، مشخص و معین شود که از مطالب این فیش تاکنون چند بار و در چه موضوعات و مواردی استفاده شده است، زیرا رعایت این نکته در تحقیقات و مراجعات بعدی برای محقق و فیش نویس راهنما و راه گشا خواهد بود.
#فیش_نویسی(۱۳)
🪄 ★᭄ꦿ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚖ ۱۱ شهریور ماه سالروز درگذشت امیرناصر کاتوزیان، پدر علم حقوق ایران است...
⚖ آیا می دانید کتاب "مقدمه علم حقوق و مطالعه در نظام حقوقی ایران" دکتر کاتوزیان تاکنون بیش از ۱۲۰ بار تجدید چاپ شده!
⚖ و کتاب "قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی" ایشان، بیش از ۶۰ بار تجدید چاپ شده!
⚖ او به چهار زبان عربی، انگلیسی، فرانسه و فارسی احاطه ی کامل داشت!
🔖 فرزندان ایران را بشناسیم.
#فرزند_ایران
#ناصر_کاتوزیان
#شخصیت_شناسی
@pajohesh_esfahan
•┈••✾•❥༺༻❥•✾••┈•
🎲
معرفی سایت های مهم علمی پژوهشی (۴)
🎗«ویکی مهدویت»، دانشنامه جامع مجازی مهدویت
🎗سامانه ژورنال یاب
🎗پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام
🎗پایگاه اینترنتی "مطالعات انقلاب اسلامی"
🎗مرجع مجلات علمی
#پژوهش
#منبع_یابی
#سایت_پژوهشی
@pajohesh_esfahan
✾࿐ᭂ༅•❥ 🎲 ❥•༅ᭂ࿐✾
✦
#نکات_کاربردی_پژوهش
🧩 اگر پا به پای مطالب کانال و تا اینجای بحث، آمده باشین، خاطر شریف تون هست که:
چطور مسئله رو تبدیل به سوال کردیم!؟
چطور سوال اصلی رو به فرعی تبدیل کردیم!؟
و گفتیم هدف از نوشتن سوالات فرعی چی هست!؟
🧩 و حالا می خواهیم بیان کنیم که تعداد سوالات فرعی چندتا باید باشه!؟
⛳️ پاسخ به این پرسش ضروری است که چه تعداد سؤالات فرعی می توان در بدنه تحقیق داشت؟ 🤔
⛳️ باید گفت تعداد سوالات فرعی تابع تقسیم است! 👈 در تقسیمات ارائه شده علمی که قابل دفاع باشند و قبلا مفصل راجع بهش صحبت کردیم، به طور معمول می توان به دو تا پنج سوال رسید.
⛳️ تا به حال تقسیم علمی در یک موضوع خاص وجود نداشته است که تعداد اقسامش به تقسیم عقلی قابل دفاع هشت تا ده بشود؛ 👈 بنابر این تعداد سؤالات فرعی بین دو تا پنج سوال متغیر است و محدودیت خاصی ندارد!
⛳️ مهم این است که سوالات فرعی مطرح شده قابلیت دفاع داشته باشند و از تقسیم بندی علمی نشات گرفته باشد. يقينا فصول و سؤالات فرعی که از چنین سوالاتی نشات گرفته باشد هم قابلیت دفاع خواهد داشت.
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
#سوال_پژوهشی
#سوال_اصلی
#سوال_فرعی
★ @pajohesh_esfahan
┗━━❦★🍃━━━━━┛
May 11
#غلط_ننویسیم
🎭موارد استفاده از نیم فاصله در نگارش و تایپ فارسی (1)
🏅نیم فاصله، یک فاصله با عرض صفر بین دو حرف فارسی است که از چسبیدن این دو حرف به هم جلوگیری میکند.
🏅از فاصله مجازی یا نیم فاصله در تایپ و نگارش فارسی در مواردی استفاده میشود که دو حرف به هم نمیچسبند، ولی فاصله مرئی هم ندارند. مثلاً کلمه «بهرهوری» با نیمفاصله تایپ میشود، نه با فاصله و به صورت «بهره وری».
🏅در این پست و پست های بعدی مرتبط، سعی کردهایم به تمام موارد استفاده از نیم فاصله در نگارش و تایپ فارسی اشاره کنیم. با خواندن این پست ها شما خواهید دانست که کجا باید از نیمفاصله و کجا از فاصله معمول استفاده کنید و کجا هیچ فاصلهای درج نکنید.
🎭 اصلا چرا از نیم فاصله استفاده میکنیم؟!
🏅استفاده از نیم فاصله در متن فارسی دو دلیل دارد؛ یکی نگارشی و دیگری فنی است:
🏅دلیل نگارشی این است که نیمفاصله باعث میشود که ما متوجه بشویم با یک واحد معنایی سر و کار داریم و آن چه که در مقابل ماست، یک کلمه است نه دو کلمه.
🏅دلیل فنی نیز این است که اگر در متن به جای فاصله مجازی از فاصله استفاده کنید، مرورگرها و نرمافزارهای واژهپرداز، آن کلمهی واحد را دو کلمه در نظر میگیرند و ممکن است نیمی از کلمه در انتهای یک خط و نیم دیگر آن در ابتدای خط بعدی قرار بگیرد؛ اما اگر از نیمفاصله استفاده کنید، این دو بخش یک کلمه محسوب میشوند و در کنار هم قرار میگیرند. حتی اگر نرمافزار شما مثل ورد مایکروسافت ناچار باشد کل کلمه را در خط بعدی قرار دهد، هرگز بین دو بخش آن فاصله نمیاندازد.
🎯 ادامه دارد...
#پژوهش
#نیمفاصله
#تایپ_تحقیق
#درست_نویسی
#اطلاعات_پژوهش
@pajohesh_esfahan
┗━━▫️🎭▫️━━━┛
به رهبری حسین علیه السلام.pdf
605.5K
➰کتابچه «به رهبری حسین علیهالسلام»
➰بازخوانی ابعاد گوناگون حماسه اربعین در بیانات رهبر انقلاب اسلامی
#معرفی_کتاب
#منبع_شناسی
#پیشنهاد_مطالعه
@pajohesh_esfahan
┗━━༄᭄✿༄᭄✿━━┛
🔎 دانشگاه پنسیلوانیا با کمک دانشگاه کلمبیا، کتابخانه رایگان فیلادلفیا و همراهی کالجهای برایان ماور و هاورفود، بیش از ۵۰۰ نسخه خطی مربوط به ایران و جهان اسلام را منتشر کردهاست.
🔍 این مجموعه شامل نسخ خطی متعلق به بازه زمانیای ۹۰۰ ساله از سال ۱۰۰۰ تا ۱۹۰۰ میلادی در موضوعاتی همچون تاریخ، حقوق، ادبیات، ستارهشناسی و ریاضی، به زبانهای فارسی، عربی، قبطی، عبری، سریانی، ترکی و بربری است که از لینک زیر قابل دسترسی است.
🌍http://openn.library.upenn.edu/html/muslimworld_contents.html
❌ انتشار پست بدون آدرس کانال ممنوع
#پژوهش
#منبع_یابی
#سایت_پژوهشی
╭┅───❀ ⃟⃟ ❊───┅╮
@pajohesh_esfahan
╰┅────❀ ⃟⃟ ❊──┅╯