💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪہ_نساء آیہ 52 تا 59
📄#صفحـہ_87
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_87
❇️#آیه54نساء
💠أَمْ يَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلی ما آتاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ فَقَدْ آتَيْنا آلَ إِبْراهِيمَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ آتَيْناهُمْ مُلْكاً عَظِيماً ۵۴/نساء
🌱يا اينكه (يهوديان) نسبت به مردم (مسلمان) به خاطر آنچه كه خداوند از فضل خويش به آنان داده است، حسد میورزند. همانا ما قبلًا به آلابراهيم (كه شما از نسل او هستيد نيز) كتاب آسمانی و حكمت و سلطنت بزرگی داديم. (چرا اكنون به آلمحمّد عليهم السلام ندهيم؟)
💬نكتهها🔻
🔷✨در اين آيه به حسادت اشاره شده است و حسد از بخل بدتر است. چون در بخل مال خود را نمیبخشد، ولی در حسد از بخششِ ديگری هم ناراحت است.
💬پيامها🔻
🔹حسود، در مقابل ارادهی خدا قد علم میكند. «يَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلی ما آتاهُمُ اللَّهُ»
🔹منشأ همهی نعمتها و بهرهگيریها فضل خداست. «مِنْ فَضْلِهِ» به جای آرزوی زوال نعمت ديگران، از خداوند آرزوی فضل او را داشته باشيد.
🔹همسويی اهل كتاب با مشركان و قضاوت بر اينكه شرك شما بهتر از توحيد مسلمانان است، به خاطر حسادت است. در آيات قبل خوانديم كه يهوديان به مشركان گفتند: هؤُلاءِ أَهْدی ... در اين آيه میخوانيم: «أَمْ يَحْسُدُونَ»
🔹همهی الطاف از اوست. (سه بار كلمه «آتَيْنا» تكرار شده است)
🔹حكومت الهی بايد بدست كسانی باشد كه قبل از حكومت، دارای مقام معنوی و علمی و بينش بالايی باشند. نام كتاب و حكمت قبل از ملك عظيم آمده است. (آری نعمتهای معنوی بر مادّی مقدّم است.) آتَيْنا ... الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ آتَيْناهُمْ مُلْكاً عَظِيماً
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_87
❇️#اهلیت و #صلاحی #مسئولان و #مديران
💠 إِنَّ اللّهَ یأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا اْلاَماناتِ إِلی أَهْلِها ... نساء/ 58
🌱 خداوند فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانشان بدهید.
👈 در روایات متعدد منظور از امانت، رهبری و#مدیریت جامعه معرفی شده است.
👈 ملاک عزل و نصبها، باید اهلیت و صلاحیت افراد باشد.
👌 کلید خوشبختی جامعه، بر سر کار بودن افراد لایق و رفتار عادلانه است و منشا نابسامانیها، ریاست نااهلان است.
💞امام علی علیه السلام میفرماید:
🌱 هر کس خود را در جامعه بر دیگران مقدم بدارد، در حالی که بداند افراد لایقتر از او هستند، قطعاً به خدا و پیامبر و مؤمنان خیانت کرده است.
📚برگرفته از سایت قرآن پویان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣6⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹نکات سوره شعرا از تفسیر عبدالعلی بازرگان
شعراء : ۲۰۰
كَذَلِكَ سَلَكْنَاهُ فِي قُلُوبِ الْمُجْرِمِينَ
اين گونه ما آن [=قرآن] را در دلهای مجرمين داخل ميکنيم. ۹۵
__
۹۵- ظاهر اين آيه: «ما اين چنين قرآن را در دل مجرمين وارد ميکنيم» چنين مينمايد که خدا نخواسته است مجرمين به آن ايمان بياورند!! اگر چنين بود جبر و تحميلی محسوب ميشد و حساب و کتاب و مؤاخذه معنا پيدا نميکرد. اما آيات قبل و بعد [که مشابة آن را در آيات 10 (15:10) تا 13 سوره حجر مييابيد] نشان ميدهد ايمان امری اختياري، عاشقانه و قلبی است و تا شخص نخواهد و انگيزه و علاقهای پيدا نکند، تحقق نمييابد. بسياری از مبلغين مذهبی گمان ميکنند همين که معلوماتی دينی را به مردم منتقل سازند، همچون آموزشهای متعارف مدارس، کار تمام است و ايمان تحقق مييابد. اما به تعبير قرآن، همين کتابی که مايه شفا و رحمتی برای مؤمنين است، جز خسارت برای ظالمين سودی ندارد [اسراء 82 (17:82) ]. شايد با تکيه بر همين حقيقت است که درباره مثنوی مولوی گفته شده است:
مثنوی او چو قرآنِ مدل
هادی بعضی و بعضی را مضل
معنای سلوک راه يافتن، جريان پيدا کردن و نفوذ است، مثل مسيرهای عبور آدمی در ميان کوه و درهها [طه 53 (20:53) و نوح 20 (71:20) ]، نفوذ تدريجی آب باران در طبقات و منابع زيرزمينی [زمر 21 (39:21) ]، راهيابی زنبور عسل به سوی گُل و گياهها به الهام الهی [نحل 69 (16:69) ]، سوار کشتی نوح شدن [مؤمنون 27 (23:27) ]، دست در گريبان خود بردن [قصص 32 (28:32) ] و... با توجه به اين موراد، سلوک قرآن در دل مجرمين، چگونگی برخورد و عکسالعمل آنان را در برابر اين کتاب بيان ميکند که محصولی جز انکار و استهزاء ندارد [ر ک به: حجر 12 (15:12) ، جن 17 (72:17) و حاقه 32 (69:32) ]. در ضمن مجموعه آيات مربوط به سلوک نشان ميدهد روگردانی از ياد خدا و قطع ارتباط با او، که در مفهوم لغوی کلمه مجرم وجود دارد، موجب انکار حقايق معنوی ميگردد. به کار بردن ضمير «ما» [در: سلکناه] به جای ضمير «من»، دست اندرکاری قوانين و نظامات الهی را در ارتباط با عمل خود شخص را نشان ميدهد.
https://b2n.ir/a12394
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛